Last news in Fakti

28 Ноември, 2019 09:57 10 180 72

Крахът на САЩ: Започна обратното броене

  • сащ-
  • раждаемост-
  • публичен дълг-
  • глобализация

Спомняме си от историята на ХХ век какво се случва с обществата, държавите, където в сърцата на хората „любовта е охладняла“, а именно как всичко свършва

Крахът на САЩ: Започна обратното броене - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.
Материал от Поглед.инфо

Образите и алегориите са един от най-добрите начини за предаване на информация, заради което най-вероятно Христос е проповядвал с притчи. Представете си Статуята на свободата, да, тази, която стои на остров в залива на Ню Йорк на около три километра югозападно от Манхатън. Драматична картина изведнъж се отваря пред погледа ви: по паметника пред очите ви пробягват големи пукнатини, всичко това е придружено от скърцане, неприятно тракане и шум от разсипващи се парчета. Част от структурата внезапно сляга рязко и „вестителката на свободата“ се навежда напред, сякаш се чувства зле ...

По този начин е най-добре да се предаде настоящата ситуация в обществото отвъд океана. И за всички онези, които все още упорито са убедени, че този колос ще устои, няма да навреди да си отворят очите за случващото се, което ще се опитам да направя в този преглед.

И така, какво ни позволява да кажем, че на основния ни геополитически противник не му е останало нищо друго освен внезапна смърт и крах?

Причините, както ги виждам, изобщо не се коренят в състоянието на американската икономика, за което дори вече не говорят недвусмислено, а направо крещят дори някога успешните магнати на американския бизнес: известният американски милиардер Рей Далио наскоро каза, че „системата се пропуква по всички шевове“, а капитализмът вече не работи. В мрежата можете да намерите добро изложение на тезите на американския предприемач.

Същността на настоящата криза в САЩ се определя отдавна и се крие в пълното изчерпване на потенциала за вътрешно развитие на ориентирания към потребителите модел на американското общество. Тук всичко е ясно от самото начало. Опитайте да говорите със средния американец за саможертва, самоотрицание. Нищо чудно, че напоследък в мрежата са се появили красноречиви вицове за способността на американския войник да се бие в сравнение с руския му колега. Забележително е.

Да, и най-вероятно не бихте искали да говорите по тези високи въпроси с този същия средностатистически американец. Отговорът на вас, най-вероятно, би бил един поглед към събеседника, чието тегло значително би надвишило средното руско.

Разбира се, американците са различни и сред тях все още има хора, които са готови искрено да помогнат и такива, които участват в благотворителност, но не говорим за изключения, а за правило, а също и за общия погрешен лайтмотив на развитието на американското общество.

Идеята за хуманизма, за разлика от преобладаващата концепция за спасението на християнската душа като смисъл на човешкото съществуване поставя начело щастието на индивида и неговата митична лична свобода. Това означава, че земните цели на човека, каквито са те, с цялото му несъвършенство на желанията, страстите и похотите, се превръщат в ориентир за развитие и дори обект на поклонение. Както показва историята на човечеството, този подход завършва с крах и колапс на обществото.

И най-важният признак на подобен срив е духовна криза. Икономиката може да бъде коригирана - все пак САЩ преживяха Великата депресия. Но какво ще стане, ако бъдат проядени сърцата на хората?

Ето какво ни казват последните изследвания: преди три години бившият съветник на президента на САЩ Джордж Буш Тод Бухголц, използвайки научен подход, идентифицира пет фактора, които унищожават САЩ.

1. Рязък спад в раждаемостта (средно в страната - по-малко от две деца в семейството).

2. Глобализация, разяждаща традиционния начин на живот и характер на нацията.

3. Ръст на публичния дълг

4. Унищожаване на трудовата етика (само половината от трудоспособното население отива на работа - останалите изобщо не искат да работят).

5. Проблемът с кризата на патриотизма (националните интереси и "духът на нацията" за американците днес са празни фрази).

С първите четири точки всичко е повече или по-малко ясно - това е логичният тъжен резултат от развитието на последния етап на капитализма - потребителското общество. Прекалиха с потреблението, да кажем това.

Предлагам да разгледаме по-подробно последния фактор. Сам по себе си е много значим. Факт е, че патриотизмът, който по същество е проява на любов към родината, в продължение на много десетилетия, ако не и през цялото време на съществуването на Съединените американски щати, е основа и крайъгълен камък на американската идеология. И изведнъж се появяват такива неутешителни тенденции.

Бухголц пише, че дори американските символи като Христофор Колумб и Джордж Вашингтон са презирани от голяма част от населението като разбойници и престъпници. Защо?

Как мислите? Ако патриотизмът по същество е проява на любов към родината, то единствената причина за упадъка на патриотизма е това, което е озвучено от Спасителя преди почти две хиляди години. У хората любовта е охладняла. Това вече е страшно. И тук се крие причината за всички нещастия на САЩ, както настоящи, така и бъдещи.

Спомняме си от историята на ХХ век какво се случва с обществата, държавите, където в сърцата на хората „любовта е охладняла“, а именно как всичко свършва. Един пример е Германия през 30-40 години. Има още една държава, която пострада жестоко заради Каиновия си грях, но нейните граждани намериха смелостта и силата да издържат на всички изпитания, които им се стовариха (за изкупление, разбира се) и да издържат, получавайки правото на бъдещето.

Вероятно сте разбрали за коя държава говорим. Дали американците ще успеят да преминат през същите, ако не и най-лошите кръгове на ада и да се запазят като нация, без да се превърнат в лудо стадо, е риторичен въпрос. Отговорът ще бъде даден от историята. И се страхувам, че чакането няма да е дълго.

Източник: Поглед.инфо

Превод: В. Сергеев


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    56 124 Отговор
    Крахът е само в чугунените ви русофилски кратуни.
  • 2 Borislav Popov

    50 104 Отговор
    Еххх мокри сънища рушки... Крахът на ФАЩ го чакаме от 46-та и все не идва. А междувременно в Сибир яко изучават китайски...

    Коментиран от #8, #55, #60

  • 3 Я русский полюционер

    42 82 Отговор
    Поглед.инфо - острието на руската пропаганда и дезинформация в България. Достатъчно!
  • 4 гост

    44 80 Отговор
    Ей тия мужици измряха от старост и алкохолизъм и така и не го дочакаха тоя край на САЩ а само това сънуват … А през това време долара стана 100 рубли ...
  • 5 Йосиф

    37 76 Отговор
    Поеедният пасквил. В русия нещата са в пъти по зле. Взехте ли си копейките
  • 6 Разпадът на Русия вече е текуща реалност

    25 53 Отговор
    https://fakti.bg/mnenia/426576-razpadat-na-rusia-veche-e-tekushta-realnost
  • 7 Левски

    82 19 Отговор
    След като имат за съюзник България крахът им е сигурен!

    Коментиран от #29, #44

  • 8 Реално

    85 22 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    Бориславе,крахът на САЩ беше времено отложен заради разпада на СССР.Съюзът беше необходим на САЩ като катализатор на американците да се развиват,да творят,да създават иновации и да са пример за останалият свят-а след разпада на СССР ,американците повярваха че са богоизбрани и им е позволено всичко-от убийствата на милиони до санкции и пренебрегване на държавни суверенитети.Няма как да продължи това нещо човече-целият свят вече ги ненавижда.Това е накратко-и дори статията да е пресилена-общият тренд показва че написаното в голяма степен е истина

    Коментиран от #12, #34, #39

  • 9 Браво !

    55 17 Отговор
    Всичките 4 козяшки трола , вкупом на амбразурата !!

    Коментиран от #61

  • 10 Чичо Сам

    28 67 Отговор
    Брътвежи и бълнувания на един руски пропагандист. Америка е много по жизнена от Русия, във всяко отношение. Америка е Технологичен лидер, единствена може да прати хора на Марс и Луната

    Коментиран от #11

  • 11 Реалист

    56 19 Отговор

    До коментар #10 от "Чичо Сам":

    Щатите са жизнени колкото Тутанкамон .

    Коментиран от #14

  • 12 Я русский полюционер

    29 51 Отговор

    До коментар #8 от "Реално":

    Сега крахът на САЩ се отлага пък заради разпада на РФ, после ще се отложи заради разпада на Китай и така ще чакате тоя крах поне още 300 години, мнозина чакаха тоя крах и всички легнаха откъм страната на корените на чемшира. Що се отнася до ненавистта на целия свят срещу САЩ, явно никъде не си ходил извън село, моето момче, защото такова нещо няма - тя съществува единствено в родните медии, които ви тровят душите и умовете, което е и целта.
  • 13 Боско

    25 36 Отговор
    Четох руски сайтове и руски анализатори.Същия псевдо научен стил и пропаганда сред едно затворено общество.Добре тука отвориха границите та паметните хора не се хващат на такава пропаганда как американците имали по едно дете и половината не работели.Но и глупаците в нашата държава се концентрираха след като изгониха умните и смелите да не пречат.Та има и доста които верват на такива статии.Но по- глупавите народи живеят по зле от по- умните.А и по-умните и по- органицираните превземат териториите на по глупавите народи-без война.
    Та до кога така все другите ще са ни виновни.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Роко

    24 35 Отговор
    От 1917 година всякакви пророци предричат краха на САЩ ама той все не настъпва. Виж държавата на пророците отдавна я няма, но винаги ще се намерят нови идиоти които ще запеят старата песен на нов глас.

    Коментиран от #56

  • 16 onq s konq

    21 45 Отговор
    Не мога да повярвам че по такъв ПЪРВОБИТНО- СВИРЕП НАЧИН в Русия се промиват Мужишките мозъци...Естествено че не чета Руска преса защото никога не ме е касаела,но да си служи Путиновата власт с подобни Психоприйоми буквално е Противообществено ...от гледна точка на Нормалния Свят разбира се.Това от което съм истински шокиран обаче е не че в Русия за подобни статии се хаби хартия и печатарско мастило,след което Печатното издание БИ ТРЯБВАЛО И ДА СЕ КУПИ от някого...Смайващото е,че В БГ СЕ Е НАМЕРИЛ "ГЛАВАНАК",който да ПРЕВЕДЕ И ПУБЛИКУВА въпросното Четиво с ясното Съзнание и Вяра,че прочитайки го на един дъх,Българинът масово ще презре Демокрацията и неистово ще заиска час по-скоро да навлезе у нас Руският фашизъм!!!
  • 17 Нормално!

    45 18 Отговор
    Все пак американците произлизат от маймуните!!! Те сами си признават, че техните предци са маймуните! Нормално е американците да се държат като примати, та дори и по-зле от тях. Особено с онази свръх грозна и противна маймуна Айн Ранд, чийто малоумни психични отклонения са се превърнали като Библия за американската идеология и начин на живот. Единственото спасение за планетата е масово изтребление на американските паразити

    Коментиран от #36

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 микле

    37 8 Отговор
    България ще ги спаси с наливане на млрд в тяхната икономика.
  • 20 Истината е

    35 17 Отговор
    САЩ са силни защото създадоха мрежа от съмишленици по цял свят, в която мрежа обединяват всички изверги - садисти, канибали, содомити, некрофили, крадци, паразити! Това е тяхната защита, тяхната броня, която ги пази от разпад. Всичките тези изверги не биха допуснали сегашната политическа система да се разпадне, а САЩ са владетелите на тази политическа система, която дава на извергите свобода са вършат извращения
  • 21 Танас

    14 22 Отговор
    При тази новина няколко дърти комунета дигнаха самолета .
  • 22 ролята на мърши като нас

    35 11 Отговор
    е да удължат агонията на трупа като му купуват прескъпо физиологичните му отпадъци и умират вместо него.

    Коментиран от #31

  • 23 Серьожа

    15 27 Отговор
    Ех тия тъпи хора от цял свят как така им е мечта да живеят в тази западеща държава, и ако си бил там виждаш как по границите хиляди хора чакат да влязат, а ако отидеш в великия продънен кенеф Путинландия, на границата полупияния граничар е готов да ти направи фелацио с поглъщане за някой друг загниващ долар

    Коментиран от #26

  • 24 Русия е прокълната кочина на Злото

    13 29 Отговор
    Хахаха! Поредното руско говедо описва ебаната си Матушка и плаши Щатите, че това ги чака. Бива наглост, ама тия и мъртви лъжат.
  • 25 горката Русия

    14 22 Отговор
    Нищо ново ! Просто това е малка част от ултрадосадната ,лъжлива и напориста пропганда ,която се лее навсякъде в Русия ,няма програма (ТВ) ,няма сайт ,няма вестник който да не е преизпълнен с подобни демагогски дивотии (ненапразно - Интернет е "цензуриран" в РФ). Очевидно това е начина с който управляващата клика в Москва смята да се справи с тежката икономическа ,социална и нравствена стагнация ,която е поразила 95% от руското население (не говорим дори за непрекъснатите смехотворни хвалби за превъзходството на руската армия и оръжия и за носталгичните героични "притчи" за минало величие). ПП. Не вярвам да помогнат нито пропагандните щуотии ,нито фалшифицирането на настоящето и историята ,РФ в този си вид (и с това ръководство) върви към пълен крах.
  • 26 До 23

    30 11 Отговор

    До коментар #23 от "Серьожа":

    Отговорът е, защото мислят за първичните си нужди! В САЩ е най-лесно да намериш храна(макар и фалшива), дом (макар и с опасен мириз на химикали), работа (макар и да е във вреда на планетата), дрехи и джунджурийки (макар и да нямаш нужда от два гардероба), секс (макар и масово да са заразни и надрусани), дрога, алкохол, оръжие, порно и всичките останали нужди за задоволяване на материалисти и извратеняци

    Коментиран от #30, #51

  • 27 Реалист

    16 5 Отговор

    До коментар #14 от "Чичо Сам":

    Със сигурност си бил комунист , от тези които се нагаждат - сега гербаджия .
  • 28 Бойко борисов

    24 9 Отговор
    Аз ще ги спася. Вече им налах ТРИ милиарда за несъществуващи самолети от 1976 г и ще имналея още милиарди от богата България.
  • 29 Селянин

    10 1 Отговор

    До коментар #7 от "Левски":

    Явно не са чели история...:D
  • 30 Я русский полюционер

    14 24 Отговор

    До коментар #26 от "До 23":

    Много точно описа кочината Московия, само не ми стана ясно защо обърка имената и какво общо имат великите Съединени щати с оная кална локва.
  • 31 Да да

    3 5 Отговор

    До коментар #22 от "ролята на мърши като нас":

    Мърши като теб! Има!
  • 32 Война трябва да има

    17 6 Отговор
    Между САЩ и Русия, но тази война да се води на Американска, Руска, германска, шведска, датчанска, холандска, белгийска и английска територии!!! От какъв зор Американско - Руската война да се води на българска територия? Да си воюват на собствени територии и по възможност с най-много жертви от двете страни!
  • 33 Смутен

    19 3 Отговор
    Бате Бойко отиде в Америка и гледай ко стана.
  • 34 Borislav Popov

    12 18 Отговор

    До коментар #8 от "Реално":

    Аааа, ама така ли било? Добре. А ще ни споделиш ли и кой друг ги ненавижда, освен изостаналите мюсюлмански кочини (в т. ч. и Рушлямистан)? Аз пък имам други наблюдения - че всеки се съобразява с тях и всеки драпа да стъпи по някакъв начин на техния пазар, или да емигрира там.

    Коментиран от #45

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Borislav Popov

    10 16 Отговор

    До коментар #17 от "Нормално!":

    Никой не си е признавал и никой не произлиза от маймуните бе, русофилски паразит недоносен. Теорията е, че хората и маймуните имат ОБЩ предшественик. Ще ти го обясня още по-просто като за теб, та белким ме разбереш - ти и леля ти имате общ предшественик -> прабаба ти. Това обаче не означава, че ти си произлязъл от леля ти. Сега загряваш ли, или гладкият ти русофилски "мозък" все още изпитва трудности??

    Коментиран от #42, #54

  • 37 А?... Ко?... Не!

    21 8 Отговор
    Американци патриоти почти няма, факт! И как да има, цялата измет от останалия свят е вече там. Ми те патриотите им остаряха, вече са в пенсия и повечето си отидоха. Останалата мърша са гласоподаватели и консуматори, нищоправци които следват американската мечта. А именно - не работи, лежи, яж, гледай тъпите филми в които наблягат на великата си нация а всичко е един балон. О да, балонът ще се пукне един ден. За съжаление и тука е точно така, пропаганда от тяхните поддръжници и тук балончето се надува. Ама като се пукни ще останат само орките, тюрките и подлогите им. Достойните българи са на изчезване, а те вярвайте ми са наистина много!

    Коментиран от #40, #53

  • 38 Ушанков

    12 10 Отговор
    Абе хора, абе има и свободни медии в Русия (все още), които публикуват реалностите от живота там. Вижте как живее по-голямата част от народа. Ми то е нещо страшно! За какъв край на САЩ въобще говорят тези несретници!
  • 39 Роко

    7 14 Отговор

    До коментар #8 от "Реално":

    Общия тренд показва, че пишеш глупости. Да много хора мразят американците щото те живеят по - добре от тях, но същите тези мразещи американците са първи на опашката за зелени карти (по - добре мразен американец отколкото да мизерстваш в в кочината си). Пример руснаците неистово мразят Америка, но това не пречи тя да е страната където неистово искат да емигрират.
  • 40 Роко

    8 11 Отговор

    До коментар #37 от "А?... Ко?... Не!":

    Нещо си се объркал пич там патриотизма е национална доктрина. А новите американци са по - патриоти и от старите (искат да бъдат приети от обществото издигнало в култ патриотизма)

    Коментиран от #41

  • 41 А?... Ко?... Не!

    17 5 Отговор

    До коментар #40 от "Роко":

    Живях там, приятелю. Ако не си заслепен от идеала за Америка, поживееш там и ще видиш това "прекрасно" общество. Но, трябва да имаш и база за сравнение, да си бил и във западна Европа, и естествено поглед за това, което се случва около теб. Просто приказките за американския патриотизъм ми идват в повече

    Коментиран от #69

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 До 42

    7 2 Отговор

    До коментар #42 от "До 36":

    За да сме по-точни да не казваме маймуна, защото не е точно така, ами САЩ казват, че произлизат от ПРИМАТ (полумаймуна) до човекоподоно (получовек). Демек, те от полумаймуни са станали получовеци
  • 44 Ботев

    12 2 Отговор

    До коментар #7 от "Левски":

    На тия, които осъзнават факта, че България ги спонсорира не само с пари, а и с интелект … няма нужда да им се обяснява
  • 45 ТиТит

    13 6 Отговор

    До коментар #34 от "Borislav Popov":

    САЩ са пьтници бе шизо-и да се пениш и да се трьшкаш -това е положението.Като им грьмне и следващият надут икономически балон и са чао..А ти можеш само сьлзи и сополи да точиш тук
  • 46 texas

    4 8 Отговор
    it is true,,it feels this way long time ago.Trump try to change the trend,was elected with this idea.
    No middle class like 20 years ago,1B1B apartment is $1000.
    50% of people living near poverty line-$28000 a year for 4.
    America is great country for rich-real rich.
  • 47 илко михович

    11 10 Отговор
    изключително постна и безвкусна кагебистка пропаганда. всичките червени комунистици плюят по америка обаче до един искат да отидат там и да живеят в "изгнилото" потребителско общество. ВЕРЕСЕМОС !!!
  • 48 Червените боклуци

    9 8 Отговор
    На руска каишка квичат за този крах още от 60-те години на миналия век. Истината е, че САЩ са най - развитата индустриална държава и само щат Ню Йорк произвежда повече, отколкото духовната родина на комунистите путлерасти.

    Коментиран от #50

  • 49 Jacques Yvec Moineau

    4 7 Отговор
    Фактиииии, това писание трябваше да го публикувате в секцията “Любопитно“, за да видят хората, колко тъпанари с промити мозъци има!
  • 50 Бай хой

    13 4 Отговор

    До коментар #48 от "Червените боклуци":

    Можеш ли да изброиш нещо от производствата на щата ню йоек. А също така и дълга на този щат. Да ти помогна. Краварите включват в БВП кредитите, услугите, администрацията, хазарта, борсовите соекулации, и т.н. понимаеш ли почему са у батака. Трябва им висок БВП за да могат на негова база да си увеличават кредитния таван. С една дума порочен кръг. Балон който рано или късно се пука. Китай, Русия, Полша, Германия, Франция и мн. др. ударно изкупуват злато. Защото чрез търговията с долари сащ си вдигат изкуствено БВП и смупат кредити от световната банка.
  • 51 Русия е прокълната кочина на Злото

    6 11 Отговор

    До коментар #26 от "До 23":

    Алооо, правоверния русороб, тия данни май азиатската кочина се отнасят, А? Чети 100 пъти и наизусти:
    В Руcия oфициaлнo ca рeгиcтрирaни:

    — aлкoхoлици — нaд 4 580 000 души,

    — нaркoмaни — нaд 8 870 000,

    — c пcихичecки зaбoлявaния — 978 000,

    — тубeркулoзнo бoлни — oкoлo 890 000,

    — зaрaзeни c ХИВ - вируc - oкoлo 2 380 000.

    Руcкaтa фeдeрaция e нa първo мяcтo в cвeтa пo:

    — умишлeни убийcтвa;

    — дeцa и юнoши - пушaчи;

    — рушвeти зa влизaнe във виcши учeбни зaвeдeния;

    — рacтящ брoй нa пушaчи;

    — пътнo-трaнcпoртни прoизшecтвия;

    — caмoубийcтвa cлeд млaдeжи oт 15 дo 19 гoдини и cрeд мъжкoтo нaceлeниe oт вcички възрacти;

    — aбcoлютни cтoйнocти нa дeмoгрaфcки cрив;

    — caмoубийcтвa нa cтaри хoрa (зaрaди мизeрни пeнcии или пoрaди липcaтa им);

    — изocтaвeни дeцa;

    — cмъртнocт oт cърдeчнo-cъдoви зaбoлявaния;

    — пaциeнти нa пcихиaтричнитe клиники;

    — търгoвия c хoрa;

    — aбoрти и cмъртнocт при рaждaнe;

    — пoтрeблeниe нa хeрoин (21 % oт cвeтoвнoтo прoизвoдcтвo);

    — упoтрeбa нa cпирт и cпиртни нaпитки;

    — рacтeж нa зaбoлeлитe oт CПИН;

    — aвиaциoнни кaтacтрoфи (13 пъти нaд cрeднoтo cвeтoвнo рaвнищe).

    Руcия пoтрeбявa нaд 20 % oт cвeтoвнoтo прoизвoдcтвo нa хeрoин
  • 52 jorj

    6 4 Отговор
    Да, ама Не!!!!!! ЕПМ КОМУНЕТА
    , ЩЕ ЧАКАТЕ И ТО ГЛАДНИ!!!!!
  • 53 Borislav Popov

    4 5 Отговор

    До коментар #37 от "А?... Ко?... Не!":

    Толкова много си заблуден и промит, че просто няма смисъл да ти се обяснява каквото и да е.

    Коментиран от #64

  • 54 слаботоков

    8 6 Отговор

    До коментар #36 от "Borislav Popov":

    СЛАВА НА РУСИЯ! НЕ НА КРАВАРИТЕ!
  • 55 слаботоков

    12 5 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    Борислав ли си,Попов ли си не знам но няма да е зле да попиташ баба си кои построи АЕЦ "Козлодуй"и тецовете! Ако разбира се няма деменция като тебе! Страната ни пропада заради такива продажници и предатели като тебе! Какво са построили твоите Хамериканци бе Бориславе? Така че съвет от мен! Надувай си гумената лодка, вземай греблата и греби, греби към страната на не ограничените възможности! Айде бау!
  • 56 1917 .кризата тогаз е изкуствено сьздаде

    6 3 Отговор

    До коментар #15 от "Роко":

    От джи по Морган и Рокфелер за да фалират Карнеги/ стомано леярен монополист/ и да му изкупят заводите без пари.Тогавс фалират и милиони малки ферми и земите им са ограбени и окрупнени от банкерите

    Коментиран от #57

  • 57 Роко

    4 0 Отговор

    До коментар #56 от "1917 .кризата тогаз е изкуствено сьздаде":

    Явно си Чукча писател
  • 58 Иван Костов

    4 1 Отговор
    Незнам за САЩ но нашата родина пропада много предатели и алчняци .Много злоба много е жалко .Бог да ни пази.
  • 59 Селянин

    5 5 Отговор
    Първите заселници в Америка са престъпници и каторжници депортирани от Англия. Не забравяйте как бяха избити индианците и бизоните. Какво да се очаква от на следните им. Кръвта на вода не става.
  • 60 Йорданов

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    Значи Сибир ще стане комунистически! На това ли се радваш?!
  • 61 Тод

    7 7 Отговор

    До коментар #9 от "Браво !":

    Няма държава, която технологично, военно и икономически да се мери със САЩ. Всички новости във всяка област идват от Америка. Путин нека показва нови оръжия за егото си! Новите оръжия са в Америка, но никой не парадира. Що се отнася до Китай - 1,3 милиарда народ, вече започва снишаване! Тяхната политика е кредитно заробване със заеми и уж инвестиции, вече много държави пият тази горчилка - в Азия : Шри Ланка, Непал, Филипините, в Африка : РД Конго, Ангола, Центр. Африк.република и още, в Европа : Черна гора, Сърбия, вече и Гърция. Вече 40г. слушам как долара с Амерка се събаря, на тези манипулатори ще кажа : долара е Стандарт и ще бъде такъв !! Е, русофили и комунисти със своите прогнози ще ни разсмиват, нека има и такива! Настаящото ми писание е за хора учили, разсъждаващи, пътували и видели, не комунисти и не бесни русофили.9674
  • 62 Христо

    4 3 Отговор
    GOD BLESS AMERICA . AMERICA IS AWESOME.
  • 63 ТОЧКАТА

    2 2 Отговор
    опааа...и тези и ебахме майката!!По-рано отколкото очаквах,но Макрон го обяви вече....
  • 64 А?... Ко?... Не!

    5 2 Отговор

    До коментар #53 от "Borislav Popov":

    Ти пък какво ще ми обясняваш? За разлика от теб имам очи, уши и собствено мнение! А ти кой беше?Селянчето от форумите, който цял ден мрази всички а вечер мрази себе си! Явно ти плащат да мразиш, но не си мисли, че си прав. За сведение не съм За Русия както ще кажеш ти. Аз съм БЪЛГАРИН!

    Коментиран от #66

  • 65 Шилер

    6 3 Отговор
    Живея в Америка и България през последните години, а преди това 12 години изцяло в САЩ. Няма нищо вярно в тези "анализи". Повечето американци имат 3-4-5 деца, всички започват да работят още от ученици, а често срещано е да се работи на 2, дори 3 места. Работата и трудовата етика в България са смехотворни, сравнени с американските. Няколко съученици на сина ми постъпиха в армията след гимназията и искрено вярват, че всички бихме се пожертвали за родината. Подобни публикации, особено в България, са жалки и тенденциозни.
  • 66 И аз да кажа

    4 2 Отговор

    До коментар #64 от "А?... Ко?... Не!":

    Доста типично за много невежи е да имат собствено мнение. Бедата е, че най- често то е и непоколебимо. И като се сблъскат с действителността и тя не прилича на очакванията им, се озлобяват. Познавам комуняги, които от 30 години трупат имоти и се стискат, щото доларът щял да рухне. Ама дори и те не спестяват в рубли. И пращат децата си на Запад, просто да им се чудиш на шизофренията. Смятам, че с хваленето на Русия трябва да се процедира както с пророкуването за края на света: който иска да се преориентираме геополитически натам, нека закрие всичките си сметки и обърне парите си в рубли и ги внесе там. После да изпратят там децата и внуците си. Като покаже документи, че е постъпил така, тогава да рекламира Русия .иначе- не на нас!
  • 67 Казуар

    4 3 Отговор
    Руснаците са крепостни от векове, и за това имат генетични изменения, не могат без батюшка.
  • 68 Баба Вуна

    2 1 Отговор
    США форевър! Ей юхнем!
  • 69 Роко

    3 1 Отговор

    До коментар #41 от "А?... Ко?... Не!":

    Не не съм заслепен от идеала за Америка. Напротив смятам че са общество с много проблеми, но нито един от тях не е споменат във статията (аз лично предпочитам шведския модел на общество). А и американците са нация от емигранти за да се обединят използват агресивен патриотизъм който им набиват в главите от малки.
  • 70 Ю Кортес

    3 3 Отговор
    Помня колко дивотии се изписаха за загниващия капитализъм и за неминуемата победа на комунизма.
    Само че писачите станаха капиталисти и балъците си останаха балъци.
    Долара щеше да става на тапети,после рублата стана за 2 стотинки.
    А сесерето ойде у небитието
  • 71 Кирил

    3 2 Отговор
    И двата сайта са спонсорирани от едно място
  • 72 Яшар

    1 1 Отговор
    Америка ке падне!