Last news in Fakti

9 Февруари, 2020 14:14 3 712 21

Задкулисните игри на Кремъл

  • русия-
  • украйна-
  • путин-
  • сурков-
  • козак
Задкулисните игри на Кремъл - 1
Снимка: Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Задкулисните игри на Путин и медийните съобщения за смяна на помощника на действащия руски президент Владислав Сурков, сигнализират за сериозни кадрови сътресения и възможност за смяна на курса на ЛДНР, сочи анализ на руските медии, коментират техни украински колеги.

Оставката на Сурков отчасти ще промени плана на Кремъл за връщането на Киев в сферата на руското влияние. Москва иска да реализира кримския сценарий за „реинтеграция” в Украйна чрез окупираните части на Донбас. Путин разчита, че разграбеният от руснаците Донбас ще бъде възстановен от Украйна с помощта на западни партньори под надзора на Медвечук.

Смяната на куратора за Украйна ще е ясен повод за поредните промени в ръководството на ОРДЛО.

Освен това, назначаването за ръководител на администрацията на руския президент на бившия вицепрезидент Дмитри Козак, доказва за смяна на тактиката по украинското направление. Козак отдавна е „икономически куратор на проекта ЛДНР и поради това с лекота ще замести Сурков на шахматната дъска.

Именно Козак ще се превърне в тази сила, в чийто ръце ще се окажат преговорите между Киев и Москва. Проектът „Нова Русия” ще бъде превъплатен в стара плоча инфилтрираща Донбас в Украйна, тъй като от икономическа гл.т. не е изгодно Кремъл да поддържа псевдорепублика. Натискът върху Украйна ще нараства, ескалацията ще се използва за „поддържане на тонуса” на киевското ръководство. При това картата на компромиса и братският народ ще се разиграва около 9 май, когато се очаква резултат от преговорите по ОРДЛО.

Някои източници смятат, че Сурков е свален от поста куратор за Украйна, за да му се „развържат ръцете” за участие в процесите на конституализация държавната Рада в руската федерация. Не е изключено и назначаването му на поста съветник по този въпрос.

Освен украинския въпрос, Кремъл няма да остави и идеята за преразглеждане разпада на СССР. Най-значимо проявление трябва да бъде съществената актуализация на проекта за „съюзническа държава”, по време на който, в зависимост от ситуацията, обявените промени в конституцията на Русия ще бъдат трансформирани в „лъжа на Путин” „над системата” в Русия по примера на Дън Сяопин в Китай или на Нурсултан Назарбаев в Казахстан, а след това и на територията на ОНД. При това духовното и патриотично настоятелства ще се обхване както ЛНДР, така и Северна Осетия с Абхазия и Приднестровието.

Кремълското ръководство ще се старае още повече на „историческия фронт” и първите намеци за бъдещото изменение на конституцията, които пряко отразяват приоритетът на руското законодателство над международното право, което трябва да отвори „кутията на Пандора”, е прекрояване на архитектурата на сигурността на ООН и света. Путин започна псевдопредаването на властта, разбирайки неизбежността от промяна на системата на новия световен ред. Разчитайки на силата на оръжието и страха, той ще е готов да радикализира във външнополитическите си решения действията си, ако види възможност да запази властта и влиянието си.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Философа

    38 13 Отговор
    Донбас не е окупиран и разграбван, тия сводки от НПО ли ти ги спускат?

    Коментиран от #17, #18

  • 2 Анти милиционер

    19 33 Отговор
    Украйна - поредната страна по света, където ленинградският туземец се осра до ушите. Сега превзета Украйна е най-големия враг на Русия. Оставка, неандерталец!

    Коментиран от #4

  • 3 Чъки

    22 2 Отговор
    Не е северна Осетия, а Южна Осетия... Абе я...
  • 4 tost

    25 4 Отговор

    До коментар #2 от "Анти милиционер":

    Русия я знаем а как ще коментираш това заглавие,, Германската телевизия ZDF: България е кофата за боклук на Европа,,?
  • 5 Мордор

    28 9 Отговор
    Путин вече ги е измислил нещата и е с 10 хода пред тези разбирачи!
  • 6 Бесен Язовец

    21 4 Отговор
    Не знам какво е, ако е мнение е много не компетентно и плоско.
  • 7 Даммммм

    23 6 Отговор
    Коментират украинци...ясно-няма нужда да четем повече
  • 8 някой си там

    26 8 Отговор
    Ало редакторите от факти. Не публикувайте повече изрезки от украински вестници, че ми се взриви мозъка докато четях това.
  • 9 1944

    7 16 Отговор
    пияните евразийски шахматисти отдавна са матирани
  • 10 Stormtrooper

    9 14 Отговор
    За Кремъл, всичко е задкулисно и фалшиво. И така до края на света.
  • 11 Фабрикант с повечко парици от вас

    5 14 Отговор
    Тoвa e кoмуниcтичecки caйт, кoйтo прoпoвядвa кoмунизъм, oргaнизирa кoмуниcтитe в Бългaрия прoтив кaпитaлизмa и пaзaрнaтa икoнoмикa, нo в cъщoтo врeмe ce прeхрaнвa oт кaпитaлизмa, oт пaзaрнaтa икoнoмикa и зaплaтитe ca им кaтo нa дирeктoри нa фaбрики.Нaли знaeтe виe oт caйтa, чe aкo нaпрaвитe кoмунизмa кoйтo иcкaтe /шaнcът ви e нулeв/, зaплaтитe щe ca ви кaтo нa кoмуниcтитe кoитo oргaнизирaтe прoтив влacттa, тoecт никaкви, или нe cтe чaк дo тaм умни??
  • 12 ПЕНКО

    11 2 Отговор
    УВАЖАЕМИ УКРАИНЦИ , НЕ ОСТАВЯЙТЕ ПАРИТЕ СИ В БАНКИ НА САЩ !!! ДОЙДЕ ЛИ НА ВЛАСТ ПРОРУСКИ ПРЕЗИДЕНТ ЩЕ ВИ ГИ ВЗЕМАТ ... /НА ВЕНЕЦУЕЛА- 8 МИЛИАРДА ЕКВИВАЛЕНТ - НУЖЕН ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА КОНСУМАТИВИ / !!!!!!!!!
  • 13 Бачо Киро

    8 1 Отговор
    "ЗадкулисТните игри"??? А научете се да пишете грамотно първо, пък после изказвайте мнения по политически въпроси...
  • 14 ха ха ха

    7 1 Отговор
    тръц и пръц... освен скърцане на биберон, нищо друго напоследък ;)
  • 15 КУРнинов

    4 11 Отговор
    Путю Рашкин пак се Осра!
  • 16 Сандо

    8 3 Отговор
    Статия,достойна за Дойче веле.Понякога се чудя толкова ли е трудно да се намери един нормален,знаещ и почтен анализатор.Аман от лъжци,лицемери и пропагандатори.Те поне за пари го правят,а ние им четем творенията и попържаме;
  • 17 Философ

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Философа":

    Стига си писал с моя ник бе! Едноклетъчен проста чието съществуване е лишено от всякакъв смисъл щом собствен ник не можеш да си измислиш!!!
  • 18 Друг философ

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "Философа":

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  • 19 Доволен

    2 9 Отговор
    В последните 30 години няма по-хубава новина от разпада на СССР.
  • 20 Патка

    5 0 Отговор
    е тя дописничка. какъв "вицепрезидент" е Козак, като такава длъжност в Русия няма?! Да и четеш простотиите, себе си да не уважааш...
  • 21 лаборант

    2 0 Отговор
    Откъде я преписахте тази помия?