Last news in Fakti

8 Март, 2020 20:00 77 950 182

Ердоган плати висока цена в Москва за спасяване на лицето си

  • реджеп ердоган-
  • идлиб

 Дори концентрирайки в Идлиб различни сили до механизирана дивизия, Анкара не беше в състояние по някакъв начин да промени значително хода на събитията

Ердоган плати висока цена в Москва за спасяване на лицето си - 1
Снимка: БГНЕС/EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.
Материал от Поглед.инфо

Въпреки думите на Дмитрий Песков, че има други въпроси в графика на Владимир Путин за този ден, руският президент се срещна с турския си колега на 5 март 2020 г. в Москва. Преговорите продължиха около шест часа, два от които лидерите разговаряха на четири очи.

Официалният резултат беше прекратяването на огъня в Идлиб, което влезе в сила от полунощ, но реалният резултат е много по-голям. Ердоган успя да спаси лицето, като не загуби играта напълно, но заплати скъпо за това.

Без да навлиза в подробности, Турция призна новото състояние на нещата и се съгласи с нея. Асад запазва териториите, освободени от CAA в резултат на настъплението, започнато на 19 декември 2019 г. в Идлиб. Въпреки че преди 48 часа турското ръководство увери обществеността в гъвкавостта на волята им да изтласкат сирийската армия до стартовата линия според споразуменията от Сочи.

Списъкът с желания обаче е едно, а обективната реалност - друго. Дори концентрирайки в Идлиб различни сили до механизирана дивизия, Анкара не беше в състояние по някакъв начин да промени значително хода на събитията.

През петте дни от пролетната операция "Щит" турските войски загубиха най-малко 40 танка, приблизително 50 бронирани машини, 18 РСЗО, 9 артилерийски оръдия за късо разстояние, една система за ПВО на късо разстояние и повече от 10 дрона (или половината от наличния флот на БПЛА типа Anka и Bayraktar). Убити са 120 турски войници и офицери. Загубите сред терористите турският генерален персонал просто не ги водят в сметките. Не са техни и не ги интересуват.

И това е без активни мащабни битки с прякото участие на турската армия на първа линия срещу ССА и под ударите на руските ВВС. Съвпадението между рязкото намаляване на бойната активност на турците в Идлиб и руското предупреждение за липсата на гаранции за сигурност за турската авиация е повече от типично.

Ердоган разбираше безизходицата и беше принуден да плати скъпо, за да не се потопи във война, която ще загуби със сигурност. Не, не с Русия. Би било много по-лошо за Анкара да обяви война на Асад и да понесе толкова високо ниво на загуби, включително от руската авиация, при което турците трябваше да избягат от Идлиб по собствена инициатива. Турците са свикнали да губят войни срещу руснаците, но да признаят тяхната слабост преди сирийците би означавало незабавно политическо самоубийство за Ердоган.

Путин предложи изход с спестяването на лица. Анкара премахва напълно всички въпроси по магистралата М5, върнати под контрола на Асад. Така Сирия разчисти стратегическата магистрала от Дамаск, през Хомс, Хама, Серакиб до Алепо. Въпреки че това не беше изрично казано, но според слуховете и логиката, Турция призна необходимостта от съкращаване на своите наблюдателни пунктове, разположени в задната част на CAA, в които имаше повече от 12 пехотни роти с бронирани превозни средства. Ако това не е директно отстъпление, тогава какво е?

Но друго нещо е по-важно. Анкара се ангажира да гарантира безопасността на движението по магистрала М4, свързваща Дамаск със Серакиб, втората най-стратегическа в логистичната структура на Сирия. Не, формално пътят под контрола на турците остава, но сега те трябва да осигурят там непрекъснат коридор за сигурност с ширина 6 км в двете посоки.

Така парче от територията на Южен Идлиб, контролирано от бармелите южно от магистралата, е в много неясно положение . Според новото споразумение в Москва, сирийските войски трябва да прекратят огъня от нула часа през нощта на 5 срещу 6 март, а турското командване е длъжно да отдели черните от зелените върху контролирана от самата него земя, оставяйки само вторите и премахвайки първите.

И ако това не стане, тогава също чрез тези споразумения ССА има пълно право да се намесва пряко в процеса. В превод на руски език Турция на практика неофициално се съгласи да върне на Асад и тази част от Идлиб. От което е вероятно той да се възползва в следващото време.

Очевидно е безсмислено да очаквате мир в Северна Сирия. В момента приключи само следващият кръг, в който Ердоган загуби по точки. Сирийската армия се нуждае от почивка, попълване и прегрупиране. Освен това, след два месеца ще започне сезонът на прашните бури, по време на които бойната активност естествено намалява. Така че за Дамаск новите московски споразумения са просто навреме и на място.

За Ердоган също. Той ще бъде в състояние за известно време за вътрешната аудитория да действа като силен миротворец, който успя да спре напредването на Асад и да осигури мир на важна съседна територия. В този случай дори може да спрете наплива на бежанци в Европейския съюз. Освен това Брюксел се съгласи да плати 1,5 милиарда обезщетение.

Важен маркер е отговорът на САЩ на молбата на Турция за помощ с боеприпаси . Очевидно, дори в този не твърде активен формат на военни операции, турската армия значително изчерпа запасите от ракетни и артилерийски боеприпаси. Което се оказа малко неочаквано за втората най-мощна армия на НАТО.

Въпреки това, Ердоган поиска патрони. Отговорът на Вашингтон все още не е ясен. Някои политици казват, че Америка, разбира се, „няма да изостави своите“, други подчертават - „нека първо да вземем решение по въпроса на S-400“.

Така че единственият въпрос, който остава отворен, е датата на началото на поредното сирийско настъпление в Идлиб. Сирийският президент официално обяви, че няма да спре, докато не освободи цялата територия на страната от нашественици и неканени гости. И, съдейки по резултатите, той държи на думата си.

Превод: Поглед.инфо


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 154 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Кирил

    117 260 Отговор
    Фиаското на един глупак повярвал на москва

    Коментиран от #101, #124, #148

  • 3 Светът скоро

    470 62 Отговор
    няма да забрави как Путин унизи Ердоган.Къде се навира турчина,като знае, че няма шанс пред Путин.

    Коментиран от #138, #149, #171, #176

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Долу радикалния ислям

    414 57 Отговор
    Ха ха ха. Видя се силната армия на османците, сирийците са ги разкостили от всекъде. Толкова военна техника са им унищожили и доста фесове са летяли като извънземни кораби.

    Коментиран от #40, #131, #151

  • 6 Дельо хайдутин

    402 47 Отговор
    Тръгнали като аслани, върнали се като насрани. ХА ХА ХА ХА!

    Коментиран от #92, #164

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 no name no face no number

    429 46 Отговор
    Браво Асад поздравления, дано успееш да на правиш Сирия пак силна и красива и с поне толкова добър живот както беше преди глупавата война внесена от онези дето крадат петрола

    Коментиран от #105, #150, #163

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Хасан

    100 343 Отговор
    Руска хибридна пропаганда ...защо не пишат за загубите на сирийската армия от порядъка на 156 танка , 8 хеликоптера, 2 ПВО , 2 самолера и 3000 наемници и сирийски войски ..защо не пишат за смъртта на руския военен съветник , 4 сирийски генерала и иранския генерал в Дамаск . ..и естесвено за неспасзването на споразумението от Сочи

    Коментиран от #18, #21, #52, #108, #141, #142, #147, #170, #179

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ичиргубоил

    284 42 Отговор

    До коментар #9 от "Нов":

    Затова Ердоган се моли да го приеме в Москва,а не Путин да ходи да се моли в Анкара като нашият баш-бакамин
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Критон

    269 23 Отговор

    До коментар #12 от "Хасан":

    Изводът е че сирийците си върнаха половината заграбена територия което ги прави неуспорими победители. Разбирам че не вие приятно но фактите това говорят
  • 22 Само смях

    233 22 Отговор
    то ако беше турция победител нямаше да се моли на НАТО за помош и съдействие нито да проси ПВО patriot
  • 23 Ю Кортес

    95 21 Отговор
    Единия няма пари за пенсии,другия се е оплел като пате в калчища.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Някой

    287 27 Отговор
    Аз ще ви кажа едно. Не знам кой какви загуби е претърпял. НООООО...Да се благодари Ерпосран, че Русия има икономически и политически интереси с Турция, която е голяма територия между изтока и запада. Защото е партньор в Нато, и Путин го разклаща. В противен случай...щеше да бъде изрината от Сирия. Какви дронове-мронове. Руснаците имат потенциал да унищожат планетата. Камо ли 15 000 хиляди турчуля в Сирия. Въпроса за Путин беше как да си вземе своето , без да съсипва Ердоган и икономическите и политическите интереси на Русия. Но аз мисля, че още нищо не е приключило напълно. След време още ше се оттеглят турците. Не съм Русофил или Американофил. Българин съм.

    Коментиран от #33, #113, #161

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Vivalco

    51 10 Отговор

    До коментар #1 от "Сирийците и кюрдите да настъпят":

    Вие с едни 100 бежанци неможете да се оправите
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Луд Кмионджия

    48 10 Отговор

    До коментар #27 от "Така така така":

    О Шипка
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Вярващ в Исус

    25 157 Отговор
    Eрдoгaн e мнoгo умeн, нo зa cъжaлeниe cтaнa cъюзник нa Руcия и дeйcтвa бeз cъглacиeтo нa НAТO в рeгиoнa! Тoвa кoeтo oчaквaм e, чe щe унищoжи cирийcкaтa и руcкaтa aвиaция в рeгиoнa c C400, cлeд кoeтo щe пocлeдвaт руcки удaри c крилaти рaкeти oт рaйoнa нa Кacпийcкo мoрe пo турcки бaзи и oтнoвo щe имa прeгoвoри! Хoрaтa, кoитo нe вярвaт в БOГ пoд кoятo и дa е Нeгoвa фoрмa и рeлигия, кaтo нaпримeр хриcтиянcтвo, eврeйcтвo, мюcюлмaнcтвo, будизъм и нaй-рaзличнитe рaзнoвoднocти нa тeзи църкви ca нaй-пoдaтливи нa тaзи чумa. Aтeиcтитe, кoмуниcтитe, нaциcтитe, фaшиcтитe, хитлeриcтитe, рacиcтитe, aтaкиcтитe, руcoфилитe пo-дoбрe дa ce зaпacят c прoдукти и дa нe излизaт oт дoмoвeтe cи дo втoрo нaрeждaнe...Тe прocтo ca мaгнит зa вируcитe....зaщoтo душитe им ca бeздушни вeчe...Издишaли ca oтвcякъдe!! Сигурно русофило-комунисто-атеистите сега ще се надуят и ще кажат ние сме по-велики от твоя ''бог'' защото знаем, че този вирус е ''краварско биологично оръжие'' и точно тук ще сгрешите, защото ако е така имунната ви система ще трябва да е поне 5 пъти по-силна ако е биологично оръжие и много скоро до дни ще разберете, че сте пълен въздух под налягане и ви чака челен удар с бързия влак, който този път няма да избегнете дори и да се барикадирате по домовете си!! Покръстете се в най-близката до вас черква още утре... Не ни оставяйте без събеседници след месец 😂😂😂 И нe излизaйтe c тeзaтa, чe e блъв зa тeглeнe нa милиaрди eврocрeдcтвa, зaщoтo Китaй нe тeгли eврoфoндoвe...

    Коментиран от #39, #103, #111

  • 39 Продължение на коментар номер 38

    25 86 Отговор

    До коментар #38 от "Вярващ в Исус":

    Пoчинaлитe щe бъдaт мeжду 33 милиoнa и 4 милиaрдa aкo Вeликитe cили имaхa нaчинa нa миcлeнe, кaтo нa кoмуниcтo-руcoфилo-aтeиcтитe... нaшeнcки....
  • 40 Анонимен

    16 131 Отговор

    До коментар #5 от "Долу радикалния ислям":

    Не е далече времето когато религията ИСЛЯМ ще бъде доминираща Религия,!...при второто пришествие, Исус христос мир нему ще се завърне на земята, след като бил въздигнат от Всевишният Господ, на небето, и всички хора на Писанието ще узнаят истината за него, и ще повярват, че той е пророк....На земята, Исус христос мир нему, ще отсъжда според предписанията на / корана/.....В близко време всички християни, юдейци,ще бъдат свидетели на тези факти

    Коментиран от #44, #46, #49, #172, #173

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Долу радикалния ислям

    87 15 Отговор

    До коментар #30 от "Асан 🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷":

    А туркайда може ли да стане гладка разтопена радиоактивна територия ?
  • 43 оня с коня

    24 176 Отговор
    Нещата ПАК опират в Сирия до САЩ - АКО Уважат С ПРИОРИТЕТ молбата на Ердоган за доставка на ракети "Пейтриът",на русия ЩЕ Й СЕ СТЪЖНИ в Небето.А ако Путин реши да вкара По-сериозна и съвременна техника "на Тепиха",то Америка НЯМА ДА СЕ ПОКОЛЕБАЕ да осигури на Ердо ОЩЕ ПО-МОДЕРНА И РАЗРУШИТЕЛНА!затова и НАПОМНЯМ на Изоглавените Русофили:Светът НИКОГА няма да стане "Многополюсен" както Бръщолевите,щото полюсът е САМО ЕДИН и той е АМЕРИКАНСКИ!

    Коментиран от #50, #66, #69, #140

  • 44 Иван

    52 4 Отговор

    До коментар #40 от "Анонимен":

    Кога викаш ще е това?
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Zezo

    18 65 Отговор

    До коментар #1 от "Сирийците и кюрдите да настъпят":

    Радев ГРИПЕНЯ ще ни защити

    Коментиран от #86

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Гошо

    18 2 Отговор

    До коментар #40 от "Анонимен":

    ха ха ха
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Zezo

    12 56 Отговор

    До коментар #7 от "Асан 🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷":

    Радев ГРИПЕНЯ ще ни защити
  • 52 Zezo

    29 75 Отговор

    До коментар #12 от "Хасан":

    Много си прав. Ти да си чул руснак да признае поражение. Справка-Авганистан.

    Коментиран от #143

  • 53 Хасан

    41 120 Отговор

    До коментар #18 от "Бай хой":

    А защо 4 милиона сирийци бягат от " освободителката " си Русия , към " окупаторска " Турция ???

    Коментиран от #56, #65, #125, #128

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Анонимен

    33 132 Отговор

    До коментар #18 от "Бай хой":

    Сирия е съсипана и е превърната във развалини, от руските бомби и режима на есад,???..4,мил сирийски бежанци,.бягът от режима на есад и руските бомби, и са приютени в лошата Турция,!..и от началото на войната, до сега от хуманна гледна точка,Турция ги хранят,..в крайна сметка Турция не е длъжна да поеме този товар,..и границите и бяха отворена за Европа,...нека и България да приемат 1,мил Сирийски граждани, да видим как ще ги изхраните..

    Коментиран от #60, #71, #88

  • 56 Иван

    47 3 Отговор

    До коментар #53 от "Хасан":

    Всъщност към Европа.

    Коментиран от #74

  • 57 Zezo

    24 78 Отговор
    Що Сирия допусна ислямска държава на своя територия? Нали са много силни. Не могат да се справят с едни ислямисти,та идват американци и руснаци да им помагат?

    Коментиран от #63

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Кико

    86 9 Отговор
    Никога не е късно да станеш за резил! Особено ако си "султан!
  • 60 Иван

    20 2 Отговор

    До коментар #55 от "Анонимен":

    С евро, като вас.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Fan forever

    20 110 Отговор
    Пълни глупости... Турската армия няма да отстъпи до последно,до последния войник.Това просто е манталитета на турската армия.

    Коментиран от #68, #98, #99, #120

  • 63 Athens

    116 10 Отговор

    До коментар #57 от "Zezo":

    ИДИЛ ги създаде САЩ, обучи ги, и ги финансираше.Плюс тях още куп умерени и не умерени опозиции създаде и ги вкара в Сирия за да свали Асад, защото Асад има смелостта да каже Не на американците за ограбване на Сирия. И плана на САЩ щеше да успее, ако Асад не беше поискал помощ от Русия. Дори Хилъри Клинтън по късно коментира, че грешката им била, че са създали ИДИЛ.

    Коментиран от #109

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Долу радикалния ислям

    36 3 Отговор

    До коментар #62 от "Fan forever":

    Всички на това се надяваме, ама запасихте ли се с достатъчно чували?
  • 69 Да да ама не

    62 18 Отговор

    До коментар #43 от "оня с коня":

    Сащ нямат никаква сериозна сила, за да се противопоставят на Русия, която е само на няколко стотин километра от Турция. Ако се решат да помагат на турците, с Гърция е свършено, свършено ще е и с Нато
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Опппа

    84 6 Отговор

    До коментар #55 от "Анонимен":

    Турция за разлика от България не е член на ЕС и има огромна полза да изнудва ЕС с тези емигранти, които в никакъв случай не са само сирийци и не са само бягащи от война (дезертьори), а основно са икономически емигранти и то предимно мъже мюсулмани, които Ердоган има за цел да внедри в ЕС
  • 72 Лорда

    82 8 Отговор
    Резакаа е наясно, че руснаците ще го смачкат за седмица, и се моли на краварите както са се моли ли 300 години на британската империя за помощ за да поддържат изостаналата си и не образована османска армия..
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Хасан

    21 57 Отговор

    До коментар #56 от "Иван":

    Европа но не и Русия ..защо ли никой не бяга към Русия ???!
  • 75 Хасан

    12 79 Отговор

    До коментар #67 от "Долу радикалния ислям":

    Трябва да увеличим туркофилите и да намалим русофилите в България до пълната победа срещу православния фашузъм на Русия

    Коментиран от #79, #126

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Анонимен

    11 21 Отговор

    До коментар #46 от "Долу радикалния ислям":

    На съдния ден като застанеш пред своя Създател, да одговаряш за деянията си,!!..ще разбереш самата истина, че не си използвал езика си в правилната посока,????...нека Господ Творецът да ти просветли мислите!!!..Амин!!.

    Коментиран от #84

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Б. Б

    51 7 Отговор

    До коментар #28 от "Асан 🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷":

    Ами, отивай. да лапаш, фуя на Ердо. Итам да живееш до гроб.
  • 81 гост

    35 9 Отговор

    До коментар #73 от "Sultana ot Haskovo":

    Верно има много турчак в Аскьооо...да ти дам ли адреса на един бардак, пълен с млади кадънчЕта....онзи ден бях там, 10 лв свирка ..50 -пълна програма..ефтинджос бе , кво им плащаш....малко грозни ми се струват, ама затова са пък без пари...имаше там една с баджак като дирек,,да не беше жена ти ..или дъщеря ти. Щото сички клиенти я подминаваха
  • 82 Долу радикалния ислям

    34 5 Отговор

    До коментар #76 от "оня с коня":

    Млъкни бе пумпал смешен дай думата на коня. Всички ти казват, че е по-умен от теб манго.

    Коментиран от #93

  • 83 Мир

    8 25 Отговор
    Е толкова лъжлива информация не съм виждал досега
  • 84 Долу радикалния ислям

    36 4 Отговор

    До коментар #78 от "Анонимен":

    Моят Господ е самия Бог, а не твоя лалалах така, че циба от тук сатанист недоклатен.
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Бачо Киро

    37 7 Отговор

    До коментар #47 от "Zezo":

    Е Боко Ефката ли ще те защити? Той мое да кара пожарната, а Цецо Потника да пуска сирената.
  • 87 Ilian

    78 3 Отговор

    До коментар #28 от "Асан 🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷":

    Ей рязана карабино като мразиш Българите кво правиш в България ходи си в анадола при манафите.

    Коментиран от #89

  • 88 Бачо Киро

    70 4 Отговор

    До коментар #55 от "Анонимен":

    Как ще не е длъжна? Длъжна е разбира се Турция, като страна граничеща с държава, в която се води война. При това самата Турция води военни действия в Сирия, без да е обявявала война дори. Така че, длъжни са и още как. Отделно самите турци защо не приемат само сирийци, ми приемат афганистанци, иракчани и всякакви африканци? Те какво общо имат със Сирия? Турците ги държат само като средство за изнудване, нищо повече.
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Хасан

    8 62 Отговор

    До коментар #79 от "Долу радикалния ислям":

    Туркофил значи натовец ..а русофил значи предател на евроатлантическите идеи бе мършо

    Коментиран от #94, #144

  • 91 Кьор Оглу

    45 1 Отговор

    До коментар #7 от "Асан 🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷":

    Бре бре за 12 часа и какво ще прави ?Ти ага виждал ли си оръжие,мирисал ли си барут?Голям го вадиш май,но не си първия....
  • 92 Ха ха ха

    1 4 Отговор

    До коментар #6 от "Дельо хайдутин":

    Ха ха ха!
  • 93 оня с коня

    9 24 Отговор

    До коментар #82 от "Долу радикалния ислям":

    Ааа,...не така БЕЗПЛАТНО "по "социалистически",не така!Пешеш с големи букви "Да живеят ГЕРБ и Борисов" и ви оставям да си драскате простотиите на спокойствие!

    Коментиран от #95

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Долу радикалния ислям

    24 3 Отговор

    До коментар #93 от "оня с коня":

    Лапай на коня си бахура и се потапяй мърсол.
  • 96 До фесовете Хасан и другия турски боклук

    57 5 Отговор
    Коментарите ви са нарушение на българската конституция . Днес сте рапортувани до властите занимаващи се подобни престъпления . Надяваме се да бъдете изправни пред съд . Иначе днес Турция е омразна на Балканите и ако някога се достигне до конфликт , всички държави от полуостова ще обърнат оръжие срещу нея , а това означава загуба на териториалнатс и цялост и смяна на един определено фашистки елемент на управление в държавата

    Коментиран от #174

  • 97 Bg edno goliamo Rakovo odelenie

    5 36 Отговор

    До коментар #4 от "Хъш":

    Gladen i prost Giaurin si ti minetchia.ti ne vijdashli che vashata degradirala merezliva kochina Bg.skoro shte se zatrie ot kartata na sveta.ti si patnik i inmigrante gladen Ganio

    Коментиран от #106, #127

  • 98 Глупко

    12 4 Отговор

    До коментар #62 от "Fan forever":

    Не бях чувал по смешно изказване
    Хахахахахахахахаа
    Никога не е имало по страхливи псета!
  • 99 Българин

    8 6 Отговор

    До коментар #62 от "Fan forever":

    Ти история чел ли си ????
  • 100 Смях

    61 7 Отговор
    Истината е , че с частица от военната си авиация Русия постави на колене втората най-голяма армия в сатанато! Да му мислят янките и европейските сили!
  • 101 Специалист

    51 1 Отговор

    До коментар #2 от "Кирил":

    Нормално е.. Сирия си е на народа.. какъв Ердоган? Кой повярвал... к, ви 5 лева?
  • 102 Казуар

    6 28 Отговор
    Руските сили в Сирия са колкото експедиционен корпус. Близката до Турция руска база може да бъде засипана с реактивни снаряди.

    Коментиран от #104

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 ХА ХА

    22 3 Отговор

    До коментар #102 от "Казуар":

    Може , но само в сънищата на казуарите .
  • 105 Лея

    3 29 Отговор

    До коментар #8 от "no name no face no number":

    Имаш предвид от руските маймуни?
  • 106 Мамкати

    24 1 Отговор

    До коментар #97 от "Bg edno goliamo Rakovo odelenie":

    Еи резк неокъпан. Марш да миришеш на лой.
  • 107 Муаха-ха-ха-ха...

    45 5 Отговор
    Резания се молил на краварите за боеприпаси ! Къде е тръгнал тогава да пикае срещу вятъра ? Така е не разбраха,че руснаците са въоръжени до зъби и ако поискат могат да смажат който и да е !

    Коментиран от #114

  • 108 Щирлиц

    24 1 Отговор

    До коментар #12 от "Хасан":

    Хасане .много ти е нервен коментара поемиси въздухйййй
  • 109 Роко

    6 24 Отговор

    До коментар #63 от "Athens":

    Точно за това командирите на ИДИЛ говореха перфектен руски, а руската авиация не бомбеше тяхни позиции (това да не се скарат с америте сигурно). Най - смешна беше битката при Хомс елитна руска част избяга (да бягаш от противника си е руски национален спорт) зарязваики оръжие и техника. Ама дали избягаха от страх или просто доставиха оръжие на приятелите си от ИДИЛ не стана много ясно. Пък и лошковците от ИДИЛ кой знае защо воюваха предимно с опозиционните сили, явно Асад им е бил по - симпатичен

    Коментиран от #130

  • 110 Сюнетчия

    3 7 Отговор
    Бай Ердю опъна нашата 🎃 със големия 👃 резак 😷
  • 111 умут

    21 3 Отговор

    До коментар #38 от "Вярващ в Исус":

    циганин умен няма
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Никой

    5 21 Отговор

    До коментар #31 от "Някой":

    А българин ли си? А пък аз си мисля че си русофилско говно.
  • 114 Всеки ли?

    7 18 Отговор

    До коментар #107 от "Муаха-ха-ха-ха...":

    Могат да смажат, рано, рано се напъваш руски дрисльо...
  • 115 Румен илиев

    26 3 Отговор
    До 100 - браво. Много мъка има в оченцата на турчулята. Ноооо... Падишаха в Москва им каза буквално, че в рамките на два часа групировката им в Сирия ще бъде изпържена. Европа кротува, Америка се прави на заспала, а
    вовата печели битка след битка. Продава азерски нефт и газ, защото ги е купил за 50 г. А света чака да им свършат богатствата и да спрат да съществуват. Тъпаците по света не знаят, че тия тъпи руснаци са пуснали първият реактор на хелий 3 и въобще не им дреме за газта и петрола.Разглеждат го като вид оръжие. Ние да му мислиме с нашите 8 неначертани f - 16 от 70 година. А наздраве с джак Даниел и столична.
  • 116 Не злорадствайте

    9 18 Отговор
    Ердоган няма да забрави унижението и ще ви го напомни по най-безскрупулен начин в най-неочаквани моменти. Турците са такива - мъстят до дупка...
  • 117 Сирийски селянин

    24 2 Отговор
    Турция много бързо капитулира! Чакайте бе, аслани! Битката тепърва започва! Балканският съюз(Гърция, България,Кипър, Румъния, Сърбия,Черна гора, Македония, Словения, Хърватия,Сърбия и Армения) тепърва ще настъпват към Анкара! Дните на Султана са преброени!
  • 118 Goiko Mitich doide

    13 1 Отговор
    Oт 20 дрона Пакистанскин на които резака с латински букви на азербайджаноказахстански написа TURKSYKI 2/3 малко батармъш станало за топовете джепане йок патрони за дулмата йок ай сиктир башбакан пак с гол г ъ з по стар османски табиет трубва да воюваме със Сириеца.НИЩО НОВО ЕГИПЕТСКИЯ СУВТЯН ПРИВЗЕМА В 1833 СИРИЯ РАЗБИВАЙКИ ПЕЗЕВЕНКСКИТЕ ОСМАНСКИ ВОЙСКИ И ПОСТАВЯ ПОД ЗАЛАХА И СТОЛИЦАТА ИМ.
  • 119 Hiko

    1 28 Отговор

    До коментар #4 от "Хъш":

    Една самоунищожаваща се нация няма право на мнение. Всичко българско трябва да се закичи от лицето на земята
  • 120 БУЛАИР

    24 0 Отговор

    До коментар #62 от "Fan forever":

    Турския войник и армия-Оле!
    Те не отстъпвали...с малки изключения!
    Например, когато насреща е български войник и армия....или руски солдат и армия!
  • 121 Добре де

    28 3 Отговор
    Руснаците може да са всякакви, но не оставят никога никой да се бъзика с тях, а Ердоган пропусна тази подробност и сега...малко е като наакан.
  • 122 Osmanskata imperiya se zavrista

    4 21 Отговор

    До коментар #4 от "Хъш":

    Ти знаешли Османската империя дето 500 години властвал тогава всички българи Турци са живели в мир и спокойствие и всички болници са били бесплатни и за бъргари и за турци
  • 123 Бутафорко

    12 1 Отговор
    Тайпи Ерпосран……………...да си ходи в Анадола.
  • 124 Зомби

    2 9 Отговор

    До коментар #2 от "Кирил":

    просто и пълно с прости българи!
    Ердоган хехехе да вярва на Москва??

    Той вярва само на себе си бе душа!
    Голям смях си!
  • 125 Turksiken

    10 0 Отговор

    До коментар #53 от "Хасан":

    Да пълният туркините като НИКУЛДЕНСКИ ШАРАН
  • 126 киро

    21 1 Отговор

    До коментар #75 от "Хасан":

    България винаги е била Православна! И Българите ще останат православни до гроб! На кой не му харесва, марш.
  • 127 Петела

    10 0 Отговор

    До коментар #97 от "Bg edno goliamo Rakovo odelenie":

    Млъквай ибрик кастриран
  • 128 Gost

    14 0 Отговор

    До коментар #53 от "Хасан":

    4 мил сирийци са в болния ти мозък. Щам наричаш сомалийци нигериици либиици Авганистан и Пакистан и иранци. Сирийци отиди до границата с Турция и ги виж колко са сириици
  • 129 батко

    4 0 Отговор
    Следват Ирак,Либия и Афганистан.Наществениците да си отиват.
  • 130 Gost

    20 2 Отговор

    До коментар #109 от "Роко":

    Абсолютно прав си бягането им е национален спорт от време оно. Само няколко от тези бягания ще ти припомня. Наполеон така ги беше подгонил тези руски бегачи на дълги разстояния та те чак в центара на Париж се спряха начело с главния си бегач Котузов. Наполеон кои знае защо подмина Париж та чак на остров Елена се спря. Хитлер не се съобрази че руснаците са царе на бягането на дълги разстояния и хоп руските бегачи цъфнаха в Берлин. А с турските бегачи са се състезавали 16пъти иса печелили 99%тези гонки на една от тях финала беше Сан Стефано
  • 131 Димитър

    3 18 Отговор

    До коментар #5 от "Долу радикалния ислям":

    За каква сирийска армия пишеш бе руско зомби голяма част от нея са руснаци и иранци (Хизбула) , авиацията е също руска. Ако останат сирийците сами, турците ще ги смачкат като гъсеници. САЩ са твърдо зад турския си натовски партньор. В дъното на цялата мърсотия и задкулисие по отношение на сирийските бежанци и емигранти са бомбардировките на Русия над цивилното население, беззащитни деца, старци, детски градини и тн.

    Коментиран от #152

  • 132 УМЕН

    17 2 Отговор
    Турция е водила 17 войни с Русия от които е загубила 18. Аз не мога да разбера това турците тъпи ли са или просто са мазохисти и обичат да ядат бой

    Коментиран от #135

  • 133 Оле майко

    2 11 Отговор

    До коментар #4 от "Хъш":

    Абе ти на кого разчитъш? Стой си на “д” че ако го няма Бойко глават,ще ни разсипят фесовете. Да виждаш наплив,на нашата граница?! Питъшли се защо? Аз съм във Руссиа! Ела и ти да видиш,що е глад!!! Руските жени ходят със туристически визи да стават проститутки.За 2 месеца, за да могат да си купят едно коженопалто,за зимата.
  • 134 стоян георгиев

    8 0 Отговор
    цената не е плаща ердоган ,а турския народ тва едно и второ още сме уви само в чалото на тва плащане.икономическата и политическа изолация за турция ще продължи както и военния натиск от страна на русия и иран.демек нищо добро в близките няколко години за турския народ ,ако не се оттърве от този олигофрен.турските загуби в сирия са много по-големи от обявените в статията ,предвид и останалите операции на турците в региона,а икономическите ще са тепърва,особено след като ердоган си използва последния коз със силовото прекарване на бежанците на запад.
  • 135 Опа

    3 5 Отговор

    До коментар #132 от "УМЕН":

    Да но чакрата се зъвъртя. Даваш ли си сметка? Турците създават тъй наречения “туран” Ще рече, че ще се обединят 7 те турски републики. И не забравяй, че те спечелиха сериозна война със тянхния Кемал АтаТюрк срещу пощи цяла Европа. Естествено без “Германия” Кавото и да си говорим това, ще новата и стара сила на Изтока.
  • 136 горда Пуйка

    7 0 Отговор
    Тюркменеца Тийп смело и гордо крачи по пътя на Садам и Камиларя,а Путин ще го остави самите турци да го прекарат. Дони ще помогне с вазелин и памперси.
  • 137 Тамерлан 1403

    17 2 Отговор
    Скоро Турция ще фалира тотално! Ще настъпи глад, мор и социална деструкция! Аскерът ще обърне пушките към виновните за катастрофата! Тази неграмотна сбуна вместо да целува ръка на Европа и Русия, се прави на хартиен тигър с въшки и скъсани гащи! Територията ще се разпарчетоса между съседите! За нас ще са нашите си, български земи до Босфора! Аз ще си взема дядовите земи в Одрин - 120 декара.

    Коментиран от #182

  • 138 Koko

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "Светът скоро":

    Na jenati onaya rabota se navira
  • 139 Румен Илиев

    4 0 Отговор
    Браво 137!
  • 140 Оня

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "оня с коня":

    Оня е с акъла на коня.
  • 141 Габдулла

    6 0 Отговор

    До коментар #12 от "Хасан":

    Хасане, ти виждал ли си 150 танка на куп?! Това е колона от два километра. Първо се научи да се оправяш с цифрите.
  • 142 Дреме ми

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Хасан":

    Ти Асане...манго мръсен!
    От къде ги знаеш тези данни?
    Да не би точно на теб да ти докладват...хюмне нейдно!
  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Хасанчо

    3 0 Отговор

    До коментар #90 от "Хасан":

    Ти вече влезе в графата ,,Особено полезен идиот". Човек направо би казал ,, Това е Минджев!"
  • 145 Инкогнито

    6 1 Отговор
    Не се карайте за глупости другари-господа джентълмени я мислете за малко по мащабно и глобално защото планетата ни загива от тия безмислени и глупави войни и разпри,кво силите толкова един ден всички ще си идем но децата ни ще страдат и няма да имаме никакво бъдеще, помислете върху това е посъветвайте световните лидери да спрат всякакви военни действия а напротив да им построят нови домове и да ги нахранят и облекат да стоплят сърцата и душите им любов защото никой няма право на противното относно темата-действайте докато не е станало твърде късно защото Всевишният Господ Бог вижда всичко и после се плаща със обратно карма във троен размер дотук България и Турция са плащали карма поне отсега нататък да се спасим доколкото можем и най-върлите врагове като почнете от тук горе коментиращите научете се да се уважавана първо,толерантност уважение и респект един към друг без кавги и раздори за няма нещо,никой нещо не взима подире си като умре,бъдете благодарни и на туй що имате ,че има и много по-зле от вас мислете глобално и мащабно не бъдете толкова дребнави мислете по тези въпроси и теми как да си спасим планетата-Земя
  • 146 Шибан фес

    5 1 Отговор
    Путин Акбар! Путин Акбар!
    Чакам с нетърпение да се сбият Турция и Сирия и заминаваме 10000 българи да изтребим до крак всичкия турски негоден за война аскер! Ама сега ще викаме не "по 5 на нож", а "По 50 на нож", защото нема да има за повече!
  • 147 bayraktar

    0 9 Отговор

    До коментар #12 от "Хасан":

    hasan turskata armia e nesaizmerimo po silna ot rusko iranskiat bashibozuk .Erdogan gi navria za dva tri dena v kuchi gaz no ponege FAKTI e media sponsorirana ot rusnacite da zablugdava i da pishe absolutni lagi za da ne lasne goliat zadnik na rusnacite ,vsichki vidiaha edno samo malko pokazno ot silata na turskata armia a Erdogan go spria ne Putin a america

    Коментиран от #155

  • 148 bayraktar

    0 7 Отговор

    До коментар #2 от "Кирил":

    kircho Erdogan ne samo che ne e glupak ami e mnogo hitar politik kakavto rusnacite niamat ,Erdogan mnogo dobre si e napravil smetkata prosto stoy i gleday
  • 149 bayraktar

    1 10 Отговор

    До коментар #3 от "Светът скоро":

    Putin osven sobstveniat si narod ne moge da unizi nikogo drugigo
  • 150 bayraktar

    0 9 Отговор

    До коментар #8 от "no name no face no number":

    kolko triabva da si tap za da napishesh takova neshto .A setih se ruski politkomisar
  • 151 bayraktar

    1 6 Отговор

    До коментар #5 от "Долу радикалния ислям":

    ne moga da razbera kak moge da ti skasat zadnika ot boy i da se radvash che si pobedil .Tova samo rusia go moge .Vaobshte palen tashak
  • 152 Стар софтуер

    2 3 Отговор

    До коментар #131 от "Димитър":

    Димитре, причичай до ,,Козяк"-а да ти направят актуализация, щото вече и тези дето те държат на сиджимката не ги плещат тези глупотевини. Излагаш се, дай някоя нова гнусотия!
  • 153 Български ТЮЛЕН

    11 1 Отговор
    Отивам доброволец в Сирия! Искам да трепя "неканените гости на Асад"! Чий го дирят там? Същите сомнамбули бяха и в България преди 142 години, та се наложи да ги разкараме по трудния начин, заедно с братята руснаци! Одрин е наш до линията Мидия-Енос!
  • 154 Много грешки са ми написали в коментаара

    1 1 Отговор
    Аз съм Инкогнито много грешки са ми написали в коментара и половината липсва от туй което исках да кажа но това са хакерски и др.атаки срещу хора които се борят за справеведлива кауза.Който е умен и що годе грамотен ще разбере какво искам да кажа не съм политик с основно образование съм неутрален съм аз принадлежа на семейството си и на Бог,поне се опитайте да живеем заедно завинаги щастливи в мир и сговор и по 10-Божии заповеди ,колкото можем по възможност ако въобще е възможно а дано да се надяваме ама май ще излезе надали тъй както сме тръгнали доникъде няма да стигнем,пожелавам ви смирение и по смислен живот да водите.
  • 155 Ужасссс!

    8 1 Отговор

    До коментар #147 от "bayraktar":

    След тази откровена простотия написана в български форум от анадолски писач направо съм потресен! Ами защо Ердосран скоропостижно лъсна на килимчето в Кремъл, сигурно да приеме капитулациятя на Путин! Ами ти не му мисли, заври си байрака в аналния отвор за по сигурно и тръгвай да превземаш Русия с непобедимото турско оръжие!
  • 156 Доктoр

    7 4 Отговор
    Уникално и безпощадно ОТРЕЗВЯВАЩА статия! За всяка изпълнена с илюзии, русофобска и протурска заблудена душица! Какви дронове-мронове, какви илюзии и заблуди ви обземаха 5 дена, дами и господа? Стратегическите фундаментални птинципи за водене на война никой не е отменял и Турция за пореден път доказа, че НЕ ГИ ИЗУЧАВА упорито! Векове, наред! Сирийската атмия я постави на колене! Накара смешника Ердоган да търчи до Москва, за да спира по спешност надвисналата катастрофа! Защото, докато турските медии Ви пълниха тиквите и очите с "междузвездни" победи на османски хвърчила безпилотни, ситийските войници стягаха обръча около тутските позиции до фаза "от упор" и...сещате се с разбит буфер от джихадисти, що ги чакаше аскерчетата, ако Русия не бе спряла НЕПОКОЛЕБИМИТЕ войници на Ассад! На фона на 10-дневната медийна мараня, в която никой турски политик не признаваше РЕАЛНИТЕ ЗАГУБИ В ТЕХНИКА И ЖИВА СИЛА на анадолските пишман-мъже, а ви баламосваха с "трицифрени" загуби за Ассад, всеки ден, не е ли твърде изненадващ шамара, който ви забихме в Москва през мръсните русофобски устенца, като принудихме тоз "дрон-победоносец" Ерсоган да приеме мир и да проси за него?! Без да поставя условия! И помен нямаше от решимостта му по въпросите, заради които почна "операцията" си!? Защо? Хахах, разбихне ви устучката мръсна без да говорим много..сега ще слушкате и ще се подчинявате на сирийската у РУСКАТА воля, за да не търчи пак Ернасран до Москва!
    ВЕЛИКА СТАТИЯ Е ТАЗИ!!!

    Коментиран от #158

  • 157 Istinata boli

    2 5 Отговор
    Ot kolko vreme Balgaria e vlv polojenieto na segasna turcia gladnia gol i bos stradast balgarski narod bez voyna ni okopiraha vece sme zapadna kolonia a bay ganyovcite plyuyat po po dobre stoyasti ot tyah s kakvo bihte vie se srajavali srestu asad i putin bezmilostni ubiyci na mirni grajdani sigurno sas sabi i kopiya vlrhu kone i karuci styahte da gi sprete. Erdogan moje da e platil visoka cena no uspya da gi spre i tova e dobre za vas draskaci bay ganyovci stoto predstavete si vlLna ot bejanci milionna samo pesa da minat nyakolko miliona i kray s balgsria
  • 158 Българин

    5 7 Отговор

    До коментар #156 от "Доктoр":

    Така и не разбраха безродните руски еничари, които до вчера лигеха задника на руския приятел Ердоган, че русофоби няма!

    Русофоб е термин, с който руските мерзавци наричат всеки, който се противопоставя на агресивните руски имперски интереси. Русофоб е всеки, който е против маниакалната идея, че руснаците са уникална и богоизбрана нация, имаща някаква особена мисия в света. Русофоб е всеки, който не споделя руското виждане, че света трябва да им се подчинява и да им лиже задниците. Така, че според руските примати целият свят, освен тях и техните слуги е русофобски.
  • 159 десерта на Доктoра

    4 3 Отговор
    Наслаждаването на турския разгром и унижение пред военния гений на Русия и особено, СИРИЙСКАТА НЕВЕРОЯТНА АРМИЯ, ще има своя нов епизод! Второ действие, африканска сцена! ЛИБИЯ И Френско-руски групов ебинг за малоумния анадолски Военен дурак! САМО ГЛЕДАЙТЕ ТАМ ПЪК, В ЛИБИЯ, КАК ЩЕ РАЗБИЕМ И РУСОФОБСКОТО ВИ НОСЛЕ! За да не смеете да го вирите повече

    Коментиран от #160

  • 160 Психиатър

    3 5 Отговор

    До коментар #159 от "десерта на Доктoра":

    Лизането на руски задници е опасно за вашето здраве!
  • 161 Оле мале

    5 7 Отговор

    До коментар #31 от "Някой":

    Руска хибридна пропаганда ...защо не пишат за загубите на сирийската армия от порядъка на 156 танка , 8 хеликоптера, 2 ПВО , 2 самолера и 3000 наемници и сирийски войски ..защо не пишат за смъртта на руския военен съветник , 4 сирийски генерала и иранския генерал в Дамаск . ..и естесвено за неспасзването на споразумението от Сочи
  • 162 ????????????

    3 4 Отговор

    До коментар #4 от "Хъш":

    Турците даси разделят ма....ти
  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Coni

    2 4 Отговор

    До коментар #6 от "Дельо хайдутин":

    кой ти каза че са се върнали май си на няколко ракии,турците са там
  • 165 ????????????

    3 1 Отговор
    В таяа статия факти когато напшеш истината венага те премахват фалшива статия тука трябва да лъжеш и да рогаеш поевропейско ...швайн ...хашльок
  • 166 на енд

    1 3 Отговор
    Само като прочетеш поглед инфо и до там. Е как пък от кумова срама не споменаха за сирийските загуби ! Или за тях това няма значение. Ама накрая оня с тънкото вратле ще увисне на клона.
  • 167 Какви лъжи само

    1 1 Отговор
    Глейдайте
    https://www.youtube.com/watch?v=fQ4w9Rjwjgc
  • 168 Софроннии

    4 3 Отговор
    От всичко не стана ясно само едно, защо Европа плаща обезщетение от 1,5 милярда на Турция??? За това че Турция е немърлива и с явни разпробити граници през който влизат в Турция милиони и то безразборно, всякакви талибани от всички страни ! И се насочват към Европа и парите на работещите Европейци! Според елементарната логика Турция трябва да плати обещетение на Европа за това че е една невърлива държава която не може да контролира процесите вътре в себеси и по този начин заплашва мирните населения в Европа с идващи постоянно от Турция хиляди нерегламентирани и нелегални субекти. Обещетението трябва да бъде платено от Турция на Европа а не обратното !!!

    Коментиран от #175

  • 169 Японеца

    0 5 Отговор
    "Към Русия се подхожда с нужното уважение и отлично въоръжение" Соломон Паси!
  • 170 po-znaesht

    4 3 Отговор

    До коментар #12 от "Хасан":

    Навременен и точен коментар!Браво!
  • 171 Пичът

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Светът скоро":

    Прави се на мъж пред Меркел.
  • 172 Психодиспансера сера сера

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "Анонимен":

    Исус христос мир нему ,исляма ще завладее главите на много перковци като теб
  • 173 Психодиспансера сера сера

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "Анонимен":

    Исус христос мир нему ,исляма ще завладее главите на много перковци като теб
  • 174 Хасан

    1 1 Отговор

    До коментар #96 от "До фесовете Хасан и другия турски боклук":

    Ние евроатлантиците не се боим от вашите комунистически методи за сплашване ..Да на гласносста и свободата на словото
  • 175 Хасан

    3 2 Отговор

    До коментар #168 от "Софроннии":

    Когато почна конфликта в Сирия ЕС и ООН призоваха Турция да отвори границите и да чриеме бежанци ..Ердоган беше против като искаше да се направи зона за сигурност в Сирия под егидата на ООН ...ЕС обеща 6 милиарда , безвизов режим за турски гражддни и контролирана емиграция на бежанци от Турция в Сирия ...нямаше безвизов режим , имаше 2 милиарда от 6 милиарда помощ и нямаше квота за емигрснти ..и тогава Ердоган просто отказа да удържа бежанците на турска територия
  • 176 истината братя а не руска пропаганда

    1 4 Отговор

    До коментар #3 от "Светът скоро":

    Ти за турчина не мисли !!! Турчина си има армия с която спря настъплението на диктатора Асад за 2 дена(на практика турците използваха рояци от ударни дрони след заглушаване на руските и сирийски радари) и накара Путя да седне на масата със султана !!!Преди турската операция Путя отказваше среща с Ердоган !!! А за ефективноста на турските дрони има достатъчно материали в you tube ,някои на руски за путинуфилите!!!ВНИМАНИЕ: ПУТИНУФИЛИ СЪС СЛАБИ СЪРЦА ДА НЕ ГИ ГЛЕДАТ !!!
  • 177 bul

    3 1 Отговор
    Истината ЗАЩО СИРИИЦИТЕ БЯГАТ В ТУРЦИЯ Е САМО ЕДНА
    за да се докопат до ЕВРОПА !
    ВЪПРОС :Как така и откъде се взеха в турция която здраво охранява границите си разните авганистанци, иракчани, пакистанци, африканци и тем подобни * бежанци * ?!!
  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 179 Иейй

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Хасан":

    Алооо хасанчо ли си,насранчо лиси?
    Ма много си осведомен бре.
    Кат знаеш толкоз много.
    Я кажи що си верваш на глупостите и измишлйотините които всяка вечер бълваш.
    Непрестанно се сяждаш с някой и фанатично защищаваш тези в които няма и капка истина.
    Пуаскаш мохабети само и само да дразниш тук пишещите.
    Толко ли си нещастен и отчаян,че никой не те забелазва и еб......ва та се чудиш как да изпъкнеш
  • 180 Y, neregistriran

    0 1 Отговор
    Точно вие които им купихте на безценица имоти, коли, а и без цент им взехте всички животни и сие, вие плюете срещу турците. Добре че са те, та да ни има и всички българи. От всичко разбират, ел. Техници, доктори, сестри мед. Но много българи патим от българи. Израснах сред турци и не можете да ни оборите. Много човечни, но как им смениха бкп, тошо и другите 16 република, не е както преди, най вещи е, 1984,1989..монетата има две страни и ерго е прав, те работят черната работа, строителството на запад...

    Коментиран от #181

  • 181 любопитен

    0 0 Отговор

    До коментар #180 от "Y, neregistriran":

    Що така бе човек? Липсват твоите хапчета в аптеката ли?
  • 182 сотир

    0 0 Отговор

    До коментар #137 от "Тамерлан 1403":

    Ще вземеш само "дедовия" ьььь