Last news in Fakti

21 Март, 2020 19:00 73 861 292

Русия нанесе мощен удар по САЩ в "нефтената война"

  • русия-
  • сащ-
  • нефт-
  • петрол
Русия нанесе мощен удар по САЩ в "нефтената война" - 1
Снимка: EPA/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.
Материал от Поглед.инфо

Американските производители на шистов нефт, обременени от огромни дългове и разходи, вече сериозно страдат от ценовата война на петролния пазар, предупреждава American Conservative. Докато Русия е в състояние да издържи още десет години, дори на най-ниските цени. Тя нанесе добре обмислен и мощен удар на САЩ по „болното място“ и няма намерение да отстъпва, се подчертава в статията.

Очевидно, в отговор на ожесточаването на санкциите, предназначени да отслабят икономиката на Русия, Владимир Путин е „решен да направи същото с шансовете за преизбиране на Тръмп“, пише бившият офицер от разузнаването Скот Ритер в статия за The American Conservative. Русия чака дълго и планира, но в крайна сметка нанесе на САЩ добре обмислен и мощен отмъстителен удар по „болното място“ - американският нефт, обяснява авторът. Според него сега ще бъде изключително трудно американските производители да се възстановят, докато руските компании са в състояние да останат на повърхността, дори ако цените на петрола не се повишат още няколко години.

"Нефтената война", която наскоро беше провокирана от Русия и Саудитска Арабия, които не успяха да се споразумеят помежду си, обхвана като мощна ударна вълна целия свят, се казва в статията. Това предизвика рязък спад на световните цени на нефта и застраши финансовата стабилност, а понякога дори и жизнеспособността на големите международни нефтени компании. Освен това на пръв поглед всичко това изглежда като нормална борба между двамата най-големи производители на нефт за дялове на световния пазар, посочва авторът.

Може би това е причината Саудитска Арабия да реагира толкова остро на отказа на Москва да намали производството, като значително намали цената на нефта си и заплаши да увеличи производството си, наводнявайки пазара с по-евтин нефт в опит да открадне купувачите от своите конкуренти, пише The American Conservative. Докато истинските мотиви на Русия според автора са напълно различни: „Нейната цел не е Саудитска Арабия, а по-скоро американския шистов нефт“.

Работата е там, че след въвеждането на суровите американски санкции срещу руския енергиен сектор и няколко години сътрудничество с глобалните партньори, включително Саудитска Арабия, Русия просто се „умори да търпи“ и принудително да съкращава производството си, за да поддържа световните цени на петрола на стабилно ниво, докато американците непрекъснато увеличават продажбите на шистовия си нефт, се обяснява в статията. И когато пандемията на коронавирусната инфекция доведе до значително намаляване на търсенето на петрол по целия свят, оказвайки отрицателно въздействие върху американските производители на шистов нефт, Русия реши да си отмъсти, съобщава The American Conservative: „Целта на Москва е проста: да накара американските производители на шистов нефт “да споделят болката".

САЩ налагаха санкции срещу Русия през последните шест години. Последният пакет от ограничителни мерки бе обявен от държавния секретар на САЩ Майк Помпео на 18 февруари, когато бяха обявени санкции срещу швейцарската компания Rosneft Trading, дъщерна компания на Rosneft, оперираща във венецуелския петролен сектор, припомня авторът. Наскоро САЩ също наложиха санкции срещу руските проекти "Северен поток 2" и "Турски поток".

В същото време Москва от самото начало декларира недоволството си от подобни мерки, отбелязва статията. Още през юли 2014 г. руският президент Владимир Путин предупреди, че американските санкции изпращат отношенията между двете страни „в задънена улица“ и застрашават „дългосрочните национални интереси на правителството на САЩ и народа“. Русия обаче реши да "опита да издържи" американските санкции с надеждата, че след президентските избори през 2016 г. нагласата на американската администрация ще се промени, пише The American Conservative: "Путин открито казваше, че се надява в САЩ да бъде избран по-приятелски настроен президент по отношение на Русия.“

На свой ред Доналд Тръмп, който спечели изборите в САЩ, дори преди встъпването си в длъжност, подчерта решението на Путин да не реагира по подобен начин на санкциите, които администрацията на Обама наложи въз основа на извода на американското разузнаване, че Русия „се е намесила в изборите“, припомня. авторът. „Отлично решение [на Владимир Путин] за отсрочване - винаги съм знаел, че е много умен!“ - написа тогава Тръмп в Twitter.

Въпреки това, още през януари 2018 г., Путин осъди публикуването на новия списък със санкции на Министерството на финансите на САЩ, който включваше 200 имена на хора, близки до руското правителство, и нарече подобни мерки от страна на Вашингтон „враждебен и глупав“ ход. „Зад всеки от тези хора и зад всяка от тези структури стоят обикновени граждани на страната ни, трудови колективи, цели индустрии. Тоест, всъщност всички ние, всички 146 милиона, сме поставени в някакъв списък. Какъв е смисълът от подобни действия, не разбирам.“, подчерта руският президент в тази връзка.

„От гледна точка на Русия този списък доказа, че САЩ виждат цялото руско правителство като враг и че списъкът е страничен продукт на „политическата параноя“, от която страдат американските законодатели“, пише The American Conservative. Високопоставени руски служители дори тогава предупредиха, че последиците от подобни действия на САЩ ще бъдат „токсични“ и ще подкопаят перспективите за сътрудничество за години напред, се казва в статията.

Но въпреки че президентът Тръмп встъпи в длъжност, "искрено възнамерявайки да се разбере с Русия", включително да облекчи санкциите, наложени от администрацията на Обама, съществуващата реалност на руско-американските отношения, особено когато се гледа от гледна точка на Конгреса на САЩ, "изискваше по-строг режим на санкции", обяснява авторът. В резултат на това всички тези санкции, списъкът на които при Тръмп само продължава да се попълва, оказаха отрицателно въздействие върху руската икономика, забавяйки нейния растеж и лишавайки я от чуждестранни инвестиции.

В отговор президентът Путин "се опита да демонстрира сдържаност" пред нарастващия натиск на западните санкции, но неотдавнашният пакет санкции срещу руския енергиен сектор се превърна в "последната капка, подчертава статията. И когато искането на Саудитска Арабия да намали производството на петрол съвпадна с спада на глобалното търсене поради епидемията от коронавирус, Русия реши, че е време да нанесе ответен удар на американците, пише The American Conservative.

Изборът на времето за подобен ход се оказа доста любопитен, предвид масата хипотези за съществуването на някаква „лична връзка” между Тръмп и Путин, се казва в статията. Въпреки това през последните няколко месеца руският лидер ясно демонстрира, че „търпението му към Тръмп приключва“, отбелязва авторът. По-специално в интервюто си през лятото на 2019 г. Путин описа състоянието на руско-американските отношения по следния начин: „Те [отношенията] деградират, стават все по-лоши и по-лоши. През последните години по отношение на Русия настоящата администрация вече е взела, по мое мнение, няколко десетки решения, свързани със санкциите."

Отначало руското ръководство се надяваше, че Тръмп ще може да промени траекторията на отношенията между двете страни по положителен начин - но това не се случи, подчертава статията. Вместо това, според Игор Сечин, ръководител на „Роснефт“, руската държавна петролна компания, сега САЩ използват своите значителни енергийни ресурси като „политическо оръжие“, започвайки ерата на „насилствения колониализъм“, която има за цел да разшири американското производство и световния си пазарен дял в ущърб на другите страни, пише The American Conservative.

От руска гледна точка нарастването на американското производство на нефт, чиито обеми се удвоиха от 2011 до 2019 г., както и закрепването на статута на нетен износител на нефт за САЩ, бяха пряко свързани с отслабването на възможностите за износ от страни като Венецуела и Иран, чрез въвеждането на западните санкции, обяснява авторът. И ако Москва все още може по някакъв начин да се примири с това, докато ембаргото беше насочено към трета страна, неотдавнашното решение на Вашингтон да наложи санкции на руския енергиен сектор беше сигнал, че сега „жребият е хвърлен“, се казва в статията.

И ако целта на „ценовата война“ на Русия беше да принуди американските петролни компании да „споделят болката“, тогава можем да предположим, че тя вече е успешно постигната, заявява The American Conservative. За производството на шистов нефт, което използва толкова скъпия метод като хидравлично разбиване, за да бъде икономически изгодно, цената на барел нефт трябва да варира от $40 до $60 за барел. Това беше такава рамка, която Саудитска Арабия се надяваше да запази, когато предложи на Русия да намали допълнително производството, но Русия отказа, припомня авторът.

Поради резкия спад на цените американските производители на шистов нефт, обременени от огромни дългове и високи производствени разходи, ще пострадат сериозно, ако „ценовата война“ на нефтения пазар продължи по-дълго, предупреждава авторът. Още сега, когато цената на барел петрол падна до $35, се заговори за фалит и масови съкращения. И всичко това не обещава добро за Тръмп на предстоящите избори, се подчертава в статията.

Междувременно е очевидно, че Русия няма да се откаже и е малко вероятно да тръгне назад в близко бъдеще, пише The American Conservative. Руското министерство на финансите уверява, че ще може да балансира бюджета при цени на нефта, вариращи от $25 до $30 за барел през следващите пет или дори десет години, авторът отбелязва: „Едно е ясно: американските производители няма да могат да направят същото.“

Освен това Москва изобщо не е поела по този път в името на забавлението, гласи статията: „Целите ѝ бяха ясно изразени - да унищожи американския шистов нефт и разходите за тази стъпка, както икономически, така и политически (включително поражението на Тръмп на предстоящите президентски избори през 2020 г. години) бяха пресметнати предварително. След като развихри ценовата война на нефтените пазари в навечерието на началото на кампанията за президентските избори в САЩ, Путин недвусмислено демонстрира, че вече не смята Тръмп за „ценен кадър“ - ако изобщо някога е бил такъв.“

Можете да си играете с „руската мечка“ дълго време, без да получавате никаква ответна реакция, се казва в статията. Но както каза адмирал Джош Пейнтър, герой от книгата на Том Кланси „Ловът на Червения октомври“, руснаците „няма дори да натрупат и купчина без план“, подчертава авторът: „И сега ние знаем каква може да бъде реакцията: когато Империята удари, тя удря много силно."

Превод: М. Желязкова, "Поглед.инфо"

Източник: "Завтра.ру"


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 214 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Панов

    167 590 Отговор
    Дочетох статията до край защото ме развеселяваше с простотията си
    Смехът е здраве

    Коментиран от #24, #28, #35, #48, #58, #113, #114, #117, #121, #135, #160, #174, #184, #185, #186, #223, #285

  • 3 слаботоков

    526 148 Отговор
    СЛАВА НА РУСИЯ!

    Коментиран от #235

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 розово

    442 66 Отговор
    Не харесвам руснаците.Мразя американците.Обичам БЪЛГАРИЯ.

    Коментиран от #18, #23

  • 7 жоро

    215 40 Отговор

    До коментар #1 от "🇹🇷🇹🇷🇹🇷😆😆😆😆":

    Ей боклук
    да гориш в ада дано мръсен мангал.
  • 8 Американски Джендър

    303 58 Отговор
    Ние сме страна на 150 години, така че не е проблем да я напуснем и да се върнем по родните места.

    Коментиран от #32, #123

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Начо

    138 372 Отговор
    Само дето рублата ойде у киреча.2 бг стинки,даже и за кенеф не става

    Коментиран от #267

  • 11 Факт!

    124 443 Отговор
    Скоро гладните рушняци ще почнат да си ядат задниците.Ахахах

    Коментиран от #17, #34, #40, #53, #209, #213, #275

  • 12 Путин мачка

    457 115 Отговор
    Путин ще смачка гнусните американци и техни ею подлоги!

    Коментиран от #25, #118

  • 13 стоян георгиев

    124 277 Отговор
    удара на русия бе в сърцето на сащ и европа ,като ни заля с евтин петрол и газ.дано русия продължи с тия удари,въпреки че те са на гърба на руския народ,които хич не интерасува списващите от проруските медии ,нито пък феновете на путин.за няколко години руснаците пазаруващи от кофите за боклук се увеличиха многократно,а тотално бедните са на нивото на африканските страни.иначе русия издържа ,евалата путин едвам, едвам направи своя пореден милиард,а абрамович зорлен си купи яхта с големината на атомен ледоразбивач.предполагам че това много стопля сърцата на руския народ ,които издържа!ама да видим до кога,щото тои така издържаше и до 1990 ама се видя накрая че няма на къде!

    Коментиран от #122, #236

  • 14 бабаяга

    140 47 Отговор
    Удара е 44ст. цени на гориво в САЩ?!

    Коментиран от #179

  • 15 Даката

    120 231 Отговор
    Стреляха се в краката.
    9 млн барела износ на ден умножено по 30 долара за барел.
    Той и соца фалира защото бяха такива тъпунгери и сесерето уйде у небитието,70 години просъществува.смешна възраст за държава.дуварите у село са на 150 години.

    Коментиран от #183, #198

  • 16 Рошко

    370 49 Отговор
    Aз защо ли си мисля че спора между Русия и арабите е фалшив, може и на арабите да им е писнало от краварите, малко ли са ги доили и лъгали, дано да е така

    Коментиран от #57, #164

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Ха...ха..ха..хаааааа

    128 352 Отговор
    Еййй...тия ще ме уморят от смях..ейй..това трябва да стане бестселър на глупоста..империята отвръщала на удара...коя империя бе...на тия руски гащници ли? Ха..хаа..Русия води икономическа война срещу САЩ..брей, Путин с гол задник таралежи мачка. Е, успяхте да ме развеселите.

    Коментиран от #50, #263

  • 21 боико

    328 96 Отговор
    РУСКАТА МАШИНА Е НОМЕР 1 КО СИ МИСЛИТЕ ЧЕ АМЕРИКАНЦИТЕ СА НЕЩО ВАЖНО ЛИ НЕ ЩЕ ГИ СРИНЕ РУСИЯ ВСИЧКИ ЕВРОПЕИСКИ ДЪРЖАВИ ТРЯБВА ДА СА С РУСНАЦИТЕ НЕ С ЕВРЕИТЕ ОТ САЩ

    Коментиран от #144

  • 22 Сибиряков

    119 237 Отговор
    Е, сега вече ще стане работата. Рашките ще забогатеят неимоверно. За всеки ще има ушанка и чисто нова памуклийка. А товариш Пути ще царува барем още двадцат лет. Час по-скоро казачоците трябва да строят нови летища. Ще трябва да се справят с огромния наплив от желаещи да живеят в тая богата и прекрасна държава. Хаха.

    Коментиран от #54, #64

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Озеки Та Шиба

    53 32 Отговор

    До коментар #2 от "Панов":

    Простотията си е за твоя сметка !
  • 25 Ха тъй

    66 26 Отговор

    До коментар #12 от "Путин мачка":

    Ама то само с пожелания не става бе, налъм.
  • 26 слаботоков

    159 70 Отговор
    СЛАВА НА РУСИЯ!
  • 27 дрън дрън

    37 85 Отговор
    Тия от The American Conservative се опитват да ни приспиват,смятайки,че и Европейците са зомбирани като населението на САЩ. Точно с тази петролна война Русия удари едно яко рамо на Тръмп за предстоящите избори.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 тъжно соросче

    94 9 Отговор
    Е ся га са оплача на чичко Шорош...
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Blackthorn

    139 60 Отговор
    Браво на Русия! :)
  • 34 боико

    67 11 Отговор

    До коментар #11 от "Факт!":

    БОИКО БОИКО ТИ НЕ СИ ВИНОВЕН
  • 35 котопакси

    48 15 Отговор

    До коментар #2 от "Панов":

    Абе ще ти гледам и на теб сеира и накрая май и ти ще плачеш ,така ми се чини.
  • 36 Хихи

    60 96 Отговор

    До коментар #30 от "Путин ще те лекува на задна прашка":

    ...ако ставаше със заклинания... Руската мизерия е вечна...
  • 37 Бой по Байдън и сина му

    113 17 Отговор
    Като не искаш мира ,на ти секира...
  • 38 мани мани

    112 53 Отговор
    смърт за сащ!!!

    Коментиран от #41

  • 39 Батиста

    194 60 Отговор
    Сред страните със свободна пазарна икономика никой по-добре от Русия не може да се справи с извънредните ситуации — било то икономическа война, въоръжен конфликт или разпространение на вирус. Благодарение на своята територия, икономика, армия, но най-вече на солидарността и всеотдайността на гражданите, Русия е в състояние не само да преодолее всяка криза, но и да помогне на другите, пише Obserwator Polityczny.
  • 40 котопакси

    152 63 Отговор

    До коментар #11 от "Факт!":

    Абе гладни гладни Руснаците ,ама както бяха гладни биха 14 държави през 1918-1924 година гражданската война .След това биха другата коалиция на запада начело със Хитлер и макар със разрушена икономика успяха да си възстановят държавата . И сега ще стане същото пак гладните Руснаци ще овършеят твоят прогнил запад и този път завинаги https://www.airpano.ru/ гледай тук сверически видео клипове какви градове имат гладните Руснаци ,снимките се въртят на 360 градуса .

    Коментиран от #43, #95

  • 41 Що тъй ва?

    56 25 Отговор

    До коментар #38 от "мани мани":

    От къде извади тая кръвожадност? Присъща на скотове, които само приличат на хора.

    Коментиран от #47

  • 42 Батиста

    152 61 Отговор
    „Е, в света няма такава втора устойчива свободна пазарна икономика като Русия. Не може да се намери и така добре подготвена страна, която да има структури, сили и ресурси, които могат да предотвратят, изолират, победят и помогнат — в случай на епидемия. В крайна сметка в света няма второ дотолкова подготвено във военно отношение общество като руското, благодарение на което руснаците са готови да действат в извънредни условия“!!!

    „Без значение колко вируси има в света, Русия сама произвежда онова, което гражданите имат нужда за нормалния си живот. От гледна точка на икономическата самодостатъчност, Русия е напълно суверенна държава и няма друга подобна държава със свободна пазарна икономика в света“

    Коментиран от #119, #189

  • 43 Даа...

    53 107 Отговор

    До коментар #40 от "котопакси":

    Биха тоя, биха оня, ама накрая си го набиха. Четвъртития...

    Коментиран от #56

  • 44 висок

    40 29 Отговор
    Поглед. инфо......не продължих да чета!
  • 45 Госあ

    110 48 Отговор
    Браво ! Китай се съвзе,Русия не страда. Бой по наглите консуматори !🤜
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 pepy

    52 38 Отговор

    До коментар #41 от "Що тъй ва?":

    "От къде извади тая кръвожадност?..."

    От червеникав трол /със средно незавършено/ какво очакваш...
  • 48 Пако

    11 37 Отговор

    До коментар #2 от "Панов":

    Ами,прост човек по просташки я разбира......
  • 49 Просто бизнес!

    57 5 Отговор
    В бизнеса нищо лично и кой както оцелее!
  • 50 Пако

    44 17 Отговор

    До коментар #20 от "Ха...ха..ха..хаааааа":

    Да не те е боднал Путин,та ти е толкова весело???
  • 51 Алооо....

    67 100 Отговор
    Алооо...Поглед.инфо, Русия нанесла мощен удар..да нанесе..на себе си, кого залъгвате с тези статии бе кухи манерки? Това за повдигане на самочувствието ли? Преди референдума, до 22 април сигурно Путин ще нанесе мощен удар и по всички вселени и галактики, и ще плени Дарт Вейдър и учителя Йода. А пък той ще пие кафе на луната с Гагарин. Мноогоо веселоо..

    Коментиран от #60, #124, #191

  • 52 Бай Петко

    91 50 Отговор
    Курр за съединените педер@стки щати
  • 53 котопакси

    64 49 Отговор

    До коментар #11 от "Факт!":

    Гледай какви градове имат бедните Руснаци https://www.airpano.ru/360photo/Kaliningrad-Russia/ А тук далечният изток https://www.airpano.ru/360photo/Petropavlovsk-Kamchatsky/ снимките се въртят на 360 градуса за да може човек да ги разглежда от най различни пози . https://www.airpano.ru/360photo/Saint-Petersburg-Russia/https://www.airpano.ru/360photo/Rostov-the-Great-Russia/ , За днес стига безплатни уроци по красиви градове на Русия .

    Коментиран от #116

  • 54 котопакси

    108 35 Отговор

    До коментар #22 от "Сибиряков":

    Абе Сиберяков ти гледал ли си сериала Някога на Запад ,за да видиш че и американската армия носи ушанки и памуклийки през зимата .Такива облекла носят също и войниците на скандинавските държави и Германските войници . И не забравяй че България шиеше кожухчета на войниците на вермахта през ВСВ които се биеха срещу Русия .Няма да ти казвам що Български овце бяха изклани за да обличаме голите като пушки германски войничета.Така стига със ушанките и ватенките дай нещо по интересно че ставаш банален със лудите си писаници .
  • 55 Източник: ЗАВТРА.РУ 😂

    40 73 Отговор
    ЕЕЕЕХ..ПУТЯ,..ПУТЯ, ШО ТИ ТРЕБЕШЕ А НАДЕВАШ ФЕРЕДЖЕТО, ..ХАНЪМО РЕЗАШКА?!?
    АВЕ...мУЙ ЗА ПУТИТО БАШАРОВА

    Коментиран от #70

  • 56 котопакси

    66 32 Отговор

    До коментар #43 от "Даа...":

    Леж ти на тая кълка че са си го набили четвъртит . Като гледам световната политическа история май че накрая те го набиват на англосаксите като карат само напред че нямат задна скорост.
  • 57 И аз така мисля

    81 30 Отговор

    До коментар #16 от "Рошко":

    И аз си мисля така, много скоро ще се разбере. Напоследък Русия и арабите се сдушиха а САЩ са в немилост.

    Коментиран от #80

  • 58 Гост

    65 25 Отговор

    До коментар #2 от "Панов":

    Ми те твоите кравари-простаци са я писали! Или не ги разбираш и няма да има грант или си за първи клас, да ти обяснят в картинки нещата ....
  • 59 КОСТЯ КОПЕЙКИН

    50 76 Отговор
    И това как променя ФАКТА,че минималната работна заплата в ПУТКИНСТАНСКА ДЖАМАХИРИЯ е 265 лв. а Икономически разтеж НЯМА?!?
    Пъти опять баламосва Мурзилажа с измишльотини!

    Коментиран от #190

  • 60 Обективен

    73 23 Отговор

    До коментар #51 от "Алооо....":

    Хора четете преди да пишете простотии. Авторът на статията е American conservative! Поглед инфо просто ги цитира написано е много ясно.

    Коментиран от #63

  • 61 ????...

    38 74 Отговор
    Абе дали американците знаят че Русията им нанася такива мощни удари? Много мощни, като ескадроните на маршал Будьони с Чапаев и Петка. " Ах летете ескадрони, с устрема ви милиони"..и така нататък. Само че накрая по най мощният начин се осират.

    Коментиран от #127, #196, #276

  • 62 АРАБИ

    71 19 Отговор
    Прочетете за Chesapeake Energy. 9 милиарда дълг и акциите са потънали здраво, пред фалит е. Русия е прагматично държава според мен имат тайна уговорка с арабите. Напоследък арабите също страдат поради експанзията на САЩ.
  • 63 Хм...

    26 47 Отговор

    До коментар #60 от "Обективен":

    А American conservative, дали знаят че са писали такава статия?????

    Коментиран от #72

  • 64 gosho

    9 17 Отговор

    До коментар #22 от "Сибиряков":

    selyandur si ti bratle i to ne samo po mestojivene.
  • 65 Ххх

    71 15 Отговор
    Още в самото начало, когато Русия отказа договорки със Саудитска Арабия за ограничаване на добива на нефт, подозирах, че това е идеята на руснаците - да фалират компаниите, добиващи шистов петрол в САЩ. Все пак, американците непрекъснато им правят мръсотии и се опитват всячески да ги задушават икономически. И с ограничаване на руските енергийни проекти, и с ограничаване руският износ на оръжие. Е, предполагам, руснаците отдавна са се замислили дали и как могат да отвърнат. Имаха някакви надежди по отношение на Тръмп за подобряване на руско - американските отношения - не се оправдаха. В такъв случай е нормално Северната мечка да се опита да дръпне килимчето на дядя Трамп преди предстоящите президентски избори в САЩ. Особено ако това отвори переспектива пред Бърни Сандърс да стане президент. Иначе с Джо Байдън нещата няма да се различават от сегашните.

    Коментиран от #71, #195

  • 66 Калоян

    85 20 Отговор
    Обикновените американци трябва да са безкрайно благодарни на руснаците и да целуват краката на Путин! Ако шистовият добив в сащ спре, няма да има кой да трови земята и да ги разболява с различни гадни болести причинени от добива.
  • 67 наблюдаващотдалеч

    44 59 Отговор
    След мощният удар който р00сия нанесе, падна на колене!
  • 68 Голем смях

    37 57 Отговор
    Източник ..Завтра ру.Бах ти смеха.Тия могат да изкарат кремълския полуръст по-висок и от Тръмп.
  • 69 друг русенец

    36 24 Отговор
    русия нанесе мощен удар на САЩ и направи гражданите си милионери!
  • 70 Наташак Кобилкин

    32 13 Отговор

    До коментар #55 от "Източник: ЗАВТРА.РУ 😂":

    Имаш ли и бегла представа колко си кух?
  • 71 Хм...

    28 46 Отговор

    До коментар #65 от "Ххх":

    Мислиш ли че компаниите добиващи шистов газ ще фалират? И че е възможно Бърни Сандърс да стане президент? А пък аз подозирам че сега ще има още по големи санкции срещу Русия.
  • 72 eddim

    32 7 Отговор

    До коментар #63 от "Хм...":

    Ами то за това си има нет. Влизаш и проверяваш...
    https://www.theamericanconservative.com/articles/russia-strikes-back-where-it-hurts-american-oil/
  • 73 Ххх

    39 6 Отговор
    Но по отношение на разходната част има и друг проблем за компаниите в отрасъла. За пръв път от 2016 г. достъпът до кредитиране на бизнесите, занимаващи се с добив на шистов петрол, е отрязан. Финансовите институции периодично преоценяват кредитната основа, която предлагат на участниците в сферата на фракинга, а в момента настроението е за "понижаване на достъпността до кредити за производителите и силен интерес към алтернативните източници на капитал", според юридическата компания Haynes and Boone.
    Според 25% от анкетираните капиталовите пазари ще отворят за компаниите от сектора догодина, но според болшинството от запитаните това ще се случи едва през 2021 г.; 14% от тях са отговорили 2022 г., а 13% - по някое време след това. Данните от проучването на Haynes and Boone сочат, че за финансовия сектор фракингът ще изпитва затруднения още поне няколко години. Същевременно без достъп до капитал петролните компании ще трябва да свият бюджетите си, което означава по-нисък от очакваното добив, както и продължаваща тенденция на фалити, като от Haynes and Boone изтъкват, че от 2015 г. са се наблюдавали 199 фалита в Северна Америка, като техният брой от януари до септември 2019 г. е най-високият от 2016 г. досега.
    Затова не е изненадващо, че някои от компаниите, например Abraxas Petroleum, вече понижиха добива си, а други, като American Energy-Permian Basin преговарят с кредиторите си за преструктуриране на дълг (в случая на компанията - в размер на 2 млрд. долар

    Коментиран от #98

  • 74 Ххх

    40 5 Отговор
    Цена на петрола от под 60 долара за барел означава, че много от компаниите се движат около своите брейкивън стойност или са на загуба, което, в комбинация с дефицитът на кредитиране, може да означава сериозна контракция на компаниите, извършващи фракинг.
  • 75 Бай Ганьо

    15 34 Отговор
    С това слава на ватенките и слава на краварите ставате банални лизачи на уродите сащ и русия.Слава на мен щото ше ви акам в устенцата продажни
  • 76 Никола тесла-един от най-великите изобре

    62 13 Отговор
    Без мозъчниците правят война за нефт аве
    убивате земята така бе зимате ценните ресурси тъпи кравари само войни им са в главите за нефт петрол и други! използвай те изобретението на Никола тесла за безкрайно и безжично електричество по целия свят а не само да държите нормалните хора бедни и да ви плащат данъците за ток които всеки ден се вдига цената, тъпи мутри готови са да убият нас и цялата земя за пари да но отидат в ада дано някой ден, крият извънземни технологии, велики изобретения на Никола тесла чудя се какво още ще скрият от нас. коронавируса е пуснат от американците които са най-големите боклуци в света провалих те живота на планетата бе мутри!!!

    Коментиран от #128, #129

  • 77 Бисмарк

    64 15 Отговор
    Е казал: Знам 101 начина да изкарам мечката навън, но нито един да я накарам да се прибере и е завещал на наследниците си никога да не воюват с Русия. Останалото го пише в историята.

    Коментиран от #84

  • 78 другарят

    65 14 Отговор
    Нито един договор с Русия не струва дори хартията на която е написан. Не се надявайте, че веднаж възползвали се от слабостта на Русия вие ще получавате дивиденти вечно, руснаците винаги идват за своето. И като дойдат, не се надявайте подписаните от вас йезуитски съглашения да ви оправдаят. Затова с руснаците си струва да се играе или честно, или въобще да не се играе.-Ото фон Бисмарк.

    Коментиран от #82

  • 79 краварите газ пикаят

    48 13 Отговор
    Прочут финансист: Това е началото на края, кризата ще е съкрушителна! Доларът ще се срине и хиперинфлацията вече не е просто най-лошият сценарий, а най-вероятният такъв

    В неделя Федералният резерв понижи лихвите до 0% и увеличи количествените улеснения. Как реагираха пазарите на тези стимули? Сринаха се, пише Питър Шиф в нова статия, цитиран от money.bg. Dow Jones изгуби почти 13% от стойността си, което е вторият му най-голям спад в историята. S&P 500 спадна с почти 12%, а Nasdaq - с 12,3%. В отговор, в понеделник Фед обяви програма за 500 млрд. долара над програмата на хазната за изкупуване на обезпечени с ипотеки акции на стойност 700 млрд. долара.
  • 80 Рошко

    40 10 Отговор

    До коментар #57 от "И аз така мисля":

    Ами има логика, краварите малко ли са ги доили и лъгали, и ся им го слагат с вазелин
  • 81 бай икономисто

    46 10 Отговор
    Питър Шиф :

    "И кой знае докъде ще нарасне националния ни дълг. Искам да кажа, той ще достигне до стратосферата, но никой няма да повярва, че нормализацията е дори близко до възможна и че каквато и да е свиване на счетоводния баланс ще се случи някога. Затова доларът ще се срине и хиперинфлацията вече не е просто най-лошият сценарий, а най-вероятният такъв."

    "Това е началото на края", каза той. "Повярвайте ми, когато видите как историята ще приключи, тя няма да изглежда като нищо, през което сме преминавали до момента. Мисля, че сме минали момента, от който повече не можем да се върнем назад. Скочихме от покрива и сега ще се размажем върху асфалта. Всичко, което можем да направим, е да се подготвим за удара."
  • 82 папурко

    44 16 Отговор

    До коментар #78 от "другарят":

    То се видя договорите на краварите колко струват ! Колко договора погазиха до сега ? Да почна ли да ги изброявам ?
    А има ли изобщо някой който още да го спазват ?
  • 83 Голям смях

    19 54 Отговор
    Педерацията фалира ама нанесла удар по американските шистовици......хахаха.

    Коментиран от #131

  • 84 Затова обаче Рейгън

    16 44 Отговор

    До коментар #77 от "Бисмарк":

    Знае 101 начина да накара мечката да играе по свирка

    Коментиран от #89, #163

  • 85 Гост

    14 35 Отговор
    Ще им се на рамките, но в случая те са прецакани, защото са само една голяма бензиностанция. За друго не стават.
  • 86 Гост

    13 28 Отговор
    Ще им се на рамките, но в случая те са прецакани, защото са само една голяма бензиностанция. За друго не стават.
  • 87 Голям удар наистина

    30 42 Отговор
    Шистовиците фалираха и долара стана 100 рублей. Удряйте таварищи, удряйте, нека стане 200
  • 88 Гост

    23 38 Отговор
    Ще им се на рашките, но в случая те са прецакани, защото са само една голяма бензиностанция. За друго не стават!

    Коментиран от #91

  • 89 Озеки Та Шиба

    32 13 Отговор

    До коментар #84 от "Затова обаче Рейгън":

    То си личи нали ? За това руснаците избират президента на обора !!!
  • 90 Голям удар наистина

    25 42 Отговор
    След удара цената на бензина в САЩ падна тройно на долар за галон(около 25 цента за литър), а в педерацията се вдигна двойно до долар за литър. Удряйте товарищи, нека станат два долара за литър

    Коментиран от #96, #112

  • 91 Озеки Та Шиба

    50 14 Отговор

    До коментар #88 от "Гост":

    В Русия има от всичко и по много ! И то не виртуално !!!
    В краварника има само една печатница ама и тя виртуална !!
    И въпреки това космическия им дълг продължава да расте !!!

    Коментиран от #94

  • 92 jorj

    19 34 Отговор
    Това е като няКОЙ от дуелиращите да си пръсне мозъка сам а секундантите му да го обявят за победител, защото преди това одраскал противника си !!!!!! Адио Путьо !!!!! Така може да изкараш и 100 години!!!!!!
  • 93 Казуар

    25 39 Отговор
    Не прочетох статията до края. Икономиката на щата Калифорния е три трилиона долара, на Русия е 2.3 трилиона. Шистовият добив на нефт е малка част от икономиката на САЩ за разлика от Русия. А Путин лъже мужиците, че разходите за отбрана са 65 милиарда долара.
  • 94 Така е

    22 25 Отговор

    До коментар #91 от "Озеки Та Шиба":

    Особено има много девочки които дават и най-милото си само и само да се измъкнат от този рай.

    Коментиран от #104

  • 95 Едуард Петров-Едо

    23 5 Отговор

    До коментар #40 от "котопакси":

    НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ТЕ ПОБЕДИ ОТВЪН, АКО НЕ СИ ЗАГНИЛ ОТВЪТРЕ! ИСТОРИЯТА ГО ДОКАЗВА! Египет, Асирия, Вавилония, Мидо-Персия, Гърция, Рим, Византия, Османската империя, Британската империя, СССР, Варшавския договор са само малка част от изчезналите могъщи навремето си империи! И ТЕ МНОГО ДРЪНКАХА ОРЪЖИЕ, НО...! ,,Човек предполага, а Един Друг разполага!"! ,,Ако Бог не съгради града, напразно се трудят зидарите! Ако Бог не опази Града, напразно бдят стражарите! Псалом 127:1.
  • 96 бай икономисто

    28 14 Отговор

    До коментар #90 от "Голям удар наистина":

    В Съединените щати започна пълномащабна икономическа криза. Това се посочва в доклада на една от най-големите американски инвестиционни банки, Bank of America (BofA), съобщава CNBC.

    При тези условия САЩ са изправени пред нарастваща безработица, спад в доверието на потребителите и пълна девалвация на спестяванията на гражданите. Според резултатите от второто тримесечие на 2020 г., според прогнозата на BofA, американската икономика ще се съкрати с 12% в сравнение с първото, а до края на годината ще намалее с 0,8%. Най-големият проблем за страната ще бъде увеличаването на безработицата, чието ниво ще се удвои още в близко бъдеще, а през цялото второ тримесечие броят на безработните ще се увеличава месечно с един милион души и ще достигне 3,5 милиона до края на тримесечието.

    Коментиран от #99

  • 97 Бай Дончо такъв му го натрузи

    17 40 Отговор
    На джуджака до макарите ама джуджака убеждава крепостните, че на него му е хубаво, а на бай Дончо го боли защото здраво го стискал със сфинктера. Стискай Джуджи, нека го боли!!!

    Коментиран от #101

  • 98 Фифи Перото

    16 19 Отговор

    До коментар #73 от "Ххх":

    Това са прогнози...компаниите поръчват такива, и анализаторите им ги представят. Нормална практика, потрудил си се да извадиш данните, добре...имай в предвид че прогнозите се правят в три варианта..добър, лош и много лош. Ти вероятно цитираш най-лошия, никой на този свят в момента не знае какво ще се случи, заради това което се задава. Колкото до фалитите, това е нормално, най-слабите фалират и ги поглъщат най-силните. Забравяш за пакета от мерки които Тръмп готви за бизнеса, мислиш ли че точно преди изборите той ще се остави така да го прекарат руснаците, аз не мисля. Много варианти има пред него, включвам Саудитите и ЕС. Подозирам че този път санкциите срещу Русия ще бъдат жестоки, бизнесмен е и знае кога да удари. Е аз така мисля, може и да не съм прав, но ни очакват интересни времена, тежки времена. Може да е започнал процеса на ново икономическо преструкториране на глобалната икономика. Знаеш кой печели тези войни..най-богатите и тези които имат най-рационален подход към ситуациите.
  • 99 Е и?

    6 14 Отговор

    До коментар #96 от "бай икономисто":

    Айде сега сравни с Русия :))))))
  • 100 шибаняци прости

    37 12 Отговор
    «В САЩ настъпи хаос. И хората го усещат. Ето защо през първата половина на месеца в цялата страна продажбите на огнестрелно оръжие скочиха. Това е рационално. Ако полицията обяви, че няма да ви защити, че няма да си вършат работата, защото политиците, които я контролират, не позволяват това, а след това престъпниците се спуснат към жилищата ви, какво означава това? Това означава, че вие сами трябва да защитавате себе си и семейството си. Но вие и без това знаете това», заяви телевизионния водещ Тъкър Карлсън по Fox News.

    Под претекст за борба с разпространението на коронавируса някои щати започнаха да освобождават престъпници предсрочно, докато на полицейските служители беше наредено да не арестуват за редица престъпления, включително за вандализъм и кражба на автомобили, съобщава Fox News. Според телевизионния водещ Тъкър Карлсън, всичко това, съчетано с огромен брой незаети младежи, може да доведе до хаос в страната.

    Коментиран от #152

  • 101 Озеки Та Шиба

    36 8 Отговор

    До коментар #97 от "Бай Дончо такъв му го натрузи":

    Бай ти Дончо четири години се оправдава като ученичка че Путин не го е назначил за Президент.

    Коментиран от #103

  • 102 jorj

    11 16 Отговор
    94 Ок!! Когато ни налага а да видим "великите си братя и сестри" с едни маратонки живеехме супер и всички сестри ни даваха най-милото си на драго сърце!!!!!!
  • 103 Е и?

    8 19 Отговор

    До коментар #101 от "Озеки Та Шиба":

    Какво променя това? Все пак стискащият свинктера има право да избере кой да му го натътрузи. Има и с по-големи от на дДони.

    Коментиран от #106

  • 104 нагазигонадувара

    26 12 Отговор

    До коментар #94 от "Така е":

    То за това всичките бели девочки в краварника ядат само черни банани.

    Коментиран от #105

  • 105 Не им завиждай

    12 19 Отговор

    До коментар #104 от "нагазигонадувара":

    Ще има и за теб...банани, не девочки ;)

    Коментиран от #108

  • 106 нагазаки

    35 11 Отговор

    До коментар #103 от "Е и?":

    Питай сенатор Маккейн по въпроса. Защо беше тая злоба против руснаците? Кой му го сложи във Виетнам ? Руснаците или ония с дръпнатите очи ?

    Коментиран от #109

  • 107 Ххх

    25 5 Отговор
    САЩ обвини Русия, че предприема злонамерени действия в енергийния сектор, съобщава ТАСС. От Вашингтон обаче отказаха да коментират дали възнамеряват да наложат санкции срещу Москва заради ситуацията на петролния пазар. "Установихме много случаи. Не само ние в изпълнителната власт, но и Конгресът посочи много примери, когато Русия използваше енергетиката като враждебен играч, използваше я за злонамерени цели", заяви на брифинг висопоставено лице от Държавния департамент на САЩ. Американският дипломат обаче отказа да уточни дали представители на Държавния департамент на САЩ водят преговори с руската страна относно ситуацията на петролния пазар.
  • 108 нагазигонадувара

    33 12 Отговор

    До коментар #105 от "Не им завиждай":

    Как стои въпроса с бананите последните дни че се притеснявам за сороснята ? Запасява ли се ? Нали бананите им бяха основния приоритет ? Нали заради бананите искаха демокрация ? Бе сороснята имат ли нещо общо с маймуните че толкова е болезнен въпроса с бананите ?

    Коментиран от #110

  • 109 Питай го ти

    9 17 Отговор

    До коментар #106 от "нагазаки":

    Мен не ме интересува, сигурно си има причините. Ама ти защо мразиш краварите, нещо лично ли или просто бизнес :))
  • 110 Не знам

    6 15 Отговор

    До коментар #108 от "нагазигонадувара":

    Ти отвори въпроса за бананите, явно силно те интересуват
  • 111 jorj

    11 22 Отговор
    101 шибането е тънка работа и да запомниш, защото нищо не разбираш, шибаният не винаги е беден, но когато не си признава е беден като руснак !!!!!
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Симо

    34 14 Отговор

    До коментар #2 от "Панов":

    Ти ли си оня дето пишеше колко били глупави руснаците, а аз твърдях обратното. Е, всичко се сбъдна както го предвиждах и самите американци го потвърдиха. Това е началото на края. Ще има още тупаници. Руснаците още не са въвели санкции против Боинг и Тесла. Ограничение на достъпа на титан на първите и на алуминий на вторите. Тогава веселбата в конгреса ще е пълна.
  • 114 Симо

    8 9 Отговор

    До коментар #2 от "Панов":

    Това е понеже си глупав.
  • 115 оня с коня

    23 20 Отговор
    Има и друг поглед на Петролната ситуация - че Америка ЧРЕЗ Приятеля си Саудитска арабия Е ПРИНУДИЛА Русия да продава на подобни ниски цени Петрола си.От това следват 2 Неща:1/Ниските цени са Изключително благодатни за Икономиките на ЦЕЛИЯ ЗАПАД ,а самата Америка КУПУВА все по-големи количества Руски нефт като по тоя начин ЗАПАЗВА своите си Запаси.2/Ниските Цени НЕМИНУЕМО оказват Негативно влияние върху Руската икономика и логично я Пришпорват да компенсира това с увеличен Добив.Това донякъде помага на Хазната й,но само Частично,защото така или иначе Икономическият Разтеж на Страната се срива до Нула.Разбира се такова Тълкуване на Ситуацията е на Американския "Поглед - Инфо",а кой от двата "Погледа" ще предпочете Читатела си е лично негова грижа.
  • 116 стоян георгиев

    10 23 Отговор

    До коментар #53 от "котопакси":

    https://www.youtube.com/watch?v=PqWBrbkLg6E&t=171s
    https://www.youtube.com/watch?v=mCE0SnuRmA0&t=35s
    https://www.youtube.com/watch?v=RRNKLGXchlw
    явно тия градове си ги пропуснал,та реших да ти ги пратя!тва е следствие руското велико икономическо развитие.може да прочетеш и коментарите под тях,а ако не знаеш руски пооли ме ще ти преведа!

    Коментиран от #148, #150, #151, #153, #155, #156

  • 117 Кобрата

    16 7 Отговор

    До коментар #2 от "Панов":

    Споко мили приятели ще се разберат , изтегляне на НАТО от границата на мечока е достатъчно
  • 118 Иван

    19 30 Отговор

    До коментар #12 от "Путин мачка":

    Тъпчо с какво мачка Путин?Можеш ли с думи прости да обясниш ,как една мизерна икономика като руската ще смачка американците.

    Коментиран от #120

  • 119 Гост

    12 19 Отговор

    До коментар #42 от "Батиста":

    Ти верваш ли си на това което пишеш. Икономикатаим е по малка от на германия
  • 120 Не..

    6 11 Отговор

    До коментар #118 от "Иван":

    Не може да ти обясни, нито с думи прости, нито с думи сложни, той не може да ти обясни защо го е написал.
  • 121 Б. Б.

    12 0 Отговор

    До коментар #2 от "Панов":

    А аз се смея на твоята голяма........... Простия.
  • 122 Забавно

    15 1 Отговор

    До коментар #13 от "стоян георгиев":

    Най ми е забавно някой с нечисти задни мисли да го гледам как плаче на чужди гробища.

    Коментиран от #126

  • 123 До историка

    0 16 Отговор

    До коментар #8 от "Американски Джендър":

    Ти руснак ли си......ама тя и Русия е на повече години.
  • 124 Цирк

    10 0 Отговор

    До коментар #51 от "Алооо....":

    Ще те пепоръчам за клоун в цирка. Много говориш, нищо не казваш, но иначе е забавно и разсмива искрено. Ще те оценят, възможно е да забогатееш.
  • 125 охо бохо

    33 8 Отговор
    Американецът ако го простреляш там където трябва да е сърцето му ще оцелее. Явно защото няма сърце. Но, ако го гръмнеш в джоба ще умре в страшна агония !
  • 126 стоян георгиев

    14 27 Отговор

    До коментар #122 от "Забавно":

    няма никакви чужди гробища другар.ако руснаците си стояха в русия нямаше да пиша и дума,но като идват тук и с разни кошаревци се опитват отново да ни дават акъл под формата на нови тъпотии ,тогава няма как да си мълча особено след като кошаревците потдържате торбата с лъжите!
  • 127 Поп

    15 3 Отговор

    До коментар #61 от "????...":

    Чадо, имаш отчайваща нужда да се изповядаш на психиятъра. Изповедта ще бъде трудна но там ще ти помогнат на обърканата душа. И като постигнеш юир и просветление мини при мен да те прасна с босилека по челото за здраве!
  • 128 Състояние

    1 8 Отговор

    До коментар #76 от "Никола тесла-един от най-великите изобре":

    Класическа паникатака се наблюдаватук.
  • 129 Състояние

    1 6 Отговор

    До коментар #76 от "Никола тесла-един от най-великите изобре":

    Класическа паникатака се наблюдава тук.
  • 130 Анонимен

    20 24 Отговор
    БВП на Просия спадна с 50% когато цената на нефта от $150 падна на $70. Сега рубладжиите да кажат какво ще стане с БВП на Просия като цената на нефта е вече под $30 за барел?Кажете другаря?
  • 131 Удар

    11 22 Отговор

    До коментар #83 от "Голям смях":

    Те не им нанесоха удар, те им го пъхнаха оня с разширените вени мощно чак до гърлото, очте на горките говедари се изцъклиха.

    Коментиран от #133, #136

  • 132 Европеец

    10 18 Отговор
    Глупости. Шистите ще спрат сега, а в моментът, в който се повишат цените пак ще започнат да бълват. Капиталовложенията в тях са ниски, а производственият цикъл кратък. Само два-три месеца след започване на дейност протича петролът. Така, че за да ги фалират цените на патрола никога вече не трябва да се покачат над 40 $
  • 133 Русонефил

    16 25 Отговор

    До коментар #131 от "Удар":

    За сега напъханият е само на ватниците.
    Китай отказа да купува руски нефт. По Силата на сибир не тече газ, уж профилактика. Посред зима!
    Европа отказва да купува Руски нефт. Тоест руснаците губят не само доходи, но и пазари.
    Никой не очакваше цени от25 $ и като последствие руския бюджет става дефицитен
    Резервити отиват за спасяване на рублата, която падна стремглаво и няма да им излезе сметката с резирвите.
    В същото време Пръмп вади половин прилион и обещавъ на всички амершканци по 1000€
    Хайде сига събуди се!
  • 134 Разум

    12 6 Отговор
    Удара го нанесе Саудитска Арабия, тя заля с ефтин петрол Европа и света.
    Саудитска А. искаше от Русия да намали произв. на нефт, но тя каза: "нет", но може да запазим предишните производства без да увеличаваме сегашните.
  • 135 Луд учен

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "Панов":

    Комедии и фантазии на едно място. На районите проблема са арабите.
  • 136 В Електомобилите е истината

    17 5 Отговор

    До коментар #131 от "Удар":

    Рано или късно цените на петрола още ще се сринат. Очакваме го.
  • 137 бай Ван

    31 4 Отговор
    Искаш санкции, получаваш санкции,
    Искаш търговски воини, получаваш търговски воини.
    Искаш хаос, получаваш хаос.
    Внимай какво си поискаш.
  • 138 Илия

    32 7 Отговор
    Защо арабите не се обърнаха към щатите за намаляне на добива? Към Русия го направиха и се спазариха преди няколко години, като периодично удължаваха срока на съкратеното производство, за да поддържат цените на нефта на приемливи нива. А щатите утроиха прозводството си без да им пука за цената, а когато тя се срина тръгнаха да реват как руснаците, виждаш ли, им кроят шапка. Изключително наивно, късогледо и нагло отношение.

    Коментиран от #173

  • 139 Корн

    18 28 Отговор
    Русия има голям проблем, производството на суровини е близо 30 процента от цялата и икономиката, докато при Сащ суровините са под 2 процента от цялата икономиката. Следователни Русия е над 15 пъти по- зависима от цените на суровините , при спад на цените икономиката отива в колапс.Късия изхаби 20г на руснаците без да промени нищо в тази насока и икономиката им си остана несигурна и зависима .Докато скочи нефта от 12 долара в началото на управлението на Джуджето и достигна до 130долара , всичко изглеждаше добре и руснаците грешно си мислеха , че им е донесъл растеж и сигурност, но когато нефтът падна и се разбра , че много са се излъгали, че нещо се е променило, вече беше късно, защото Късия беше натрупал огромен властови ресурс и премина към мачкане, репресии и войни , за да се си закрепи властта. Сега ще трябва да го търпят още 15г и ще изгубят още 35 г. от историята в безвремие.

    Коментиран от #158

  • 140 Илиев

    19 27 Отговор
    Рубладжийският отпадък пак се разквича. Горките, винаги бъркат желаното с действителното. Мъчат се да докажат, че икономическото джудже Русия, щяло да направи не знам си какви лоши работи на великата и богата Америка. Злобата и завистта на тия нищи поклонници на мизерната Русия ги кара да плещят такива небивалици, че човек направо се чуди в какъв измислен свят живеят. Изостанали от живота аутсайдери.

    Коментиран от #146

  • 141 СавеЦка USsR

    22 15 Отговор
    Браво товарищ Путин!Мачкайте говедата слава Россия!
  • 142 СавеЦка USsR

    26 11 Отговор
    Такива самореклами че Тексас бил с икономика по голяма от на Русия не вървят май.
  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Theo

    10 1 Отговор

    До коментар #21 от "боико":

    Скрий се бе откачен промит мозък....
  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 да ти го накича на ухото

    27 9 Отговор

    До коментар #140 от "Илиев":

    Краварника да не е икономическо чудо бе овца ? Те ако бяха гении нямаше да натрупат дълг от 25 трилиона ! За друга държава това до сега щеше да бъде равно на фалит. Тия се крепят само с помоща на военна сила ! Обикновенни бандюги , нищо друго.
  • 147 Путин ги доби тия шматки

    20 6 Отговор
    Русия е велика!Също и петрол долърчо няма търсене .
  • 148 Трол

    27 6 Отговор

    До коментар #116 от "стоян георгиев":

    Десо, пак ли си избягала от кухнята? Рожбе що не покажеш местата в Ню Йорк, където супермаркетите изхвърлят продуктите с остатъчна годност от три дни? Там няма ли опашка от американци, в любимата ти Ю туба го има скъпа! Помниш ли Роки, сцената с тренировката по стълбите? В Сан Франциско е снимана! А квартала с къщата му, пак е там! И дереджето там не е мръднало и на кота от тогава, дори е по зле! Що не пуснеш клипове от Харлем? На две пресечки от Холивуд, от алеята на славата знаеш ли какво е? Първия етаж е с решетки, търси в любимата си Ю туба и се ограмотявай, няма цял живот аз да ти го набивам...мозъка де!

    Коментиран от #167, #253

  • 149 Николай Апостолов

    10 23 Отговор
    Болните мозъци в Б-я няма да свършат дори когато Русия остане в учебниците по история. А този момент неумолимо наближава. Като Византия, Римската империя и мн. други
  • 150 котопакси

    21 11 Отговор

    До коментар #116 от "стоян георгиев":

    Абе брато каква е тази информация от преди три години най малко И най важното е че всичко е режисирано от жълтите либерални медии който насаждат пропаганда против Путин и Русия .А искаш ли аз да ти пратя пък клипове за нашата България и за пенсионерите и за работещите Българи те как живеят . Мога да ти пратя и клипове за 40 милиона Американци който живеят във кашони и спят по улиците и разчитат на социални помощи .Та айде по полека със пропагандата защото когато сочиш някой със пръст другите три са обърнати към теб.

    Коментиран от #255

  • 151 котопакси

    23 11 Отговор

    До коментар #116 от "стоян георгиев":

    В богата Калифорния – хиляди бездомни живеят в колите си рез последните години броят на бездомниците в САЩ нараства чувствително. Ситуацията е особено тежка в богатата Калифорния.

    Както всяка нощ от десет дни Камерън Джоунс, на 26 години, паркира своята германска кола на паркинг под открито небе в Лос Анджелис, спуска седалката си назад и се готви да спи там до следващата сутрин.

    Студено е, шумът от преминаващите автомобили по минаващия наблизо път е непоносим, но бившият военен не се оплаква. "Загубих апартамента си, защото не можех повече да плащам наема от 2200 долара, и ми казаха, че това е сигурно място, където мога да пренощувам", обяснява младият мъж, който сега работи за компания, продаваща соларни панели.

    Костюмът му е грижливо сгънат на задната седалка на колата и в очакване на по-добри времена Джоунс се е записал в спортен клуб, за да може да си взима душ там всяка сутрин. В единия край на паркинга той има достъп до портативни тоалетни с мивка.

    За по-малко от един час петнайсетина коли, в някои от които има деца, спират на един от многобройните охраняеми паркинги, предоставени безплатно на разположение на хилядите бездомни калифорнийци, принудени да живеят в колите си.

    Само в Лос Анджелис броят на тези хора е оценяван на най-малко 15 000, пише Франс прес. Половин дузина паркинги с пазачи от този тип са били създадени в града от миналата година - един пред църква, друг - близо до синагога, а трети е свързан със службата за бив

    Коментиран от #233, #256

  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 котопакси

    18 11 Отговор

    До коментар #116 от "стоян георгиев":

    Този западен американски щат, който би бил петата икономика в света, изпреварвайки държави като Великобритания и Франция, обаче е и на първо място по брой бездомници - хора, които нямат покрив над главата и живеят в коли, изоставени сгради, обществени паркове или на улицата.

    Само в окръг Лос Анджелис (с население от 10 милиона души) броят на бездомниците се е увеличил от 38 700 през 2010 г. на 53 000 през 2017 година, сочи официалната статистика.

    "Точка на пречупване"

    Според експертите недостигът на жилища на достъпни цени и експлозивното поскъпване на недвижимите имоти са основните фактори за това увеличение. И вината е на федералните, щатските и местните власти, които не са съумели да овладеят тази криза, която продължава вече години.

    "Това не става от днес за утре", заявява Гари Пейнтър, който ръководи Института за изследвания за бездомниците към Университета на Южна Калифорния.

    "Вече десетилетия наемите в Лос Анджелис се увеличават по-бързо от доходите на хората. . . Може да се каже, че точката на пречупване бе достигната през последните три години, когато виждаме броя на хората, озовали се на улицата", със съжаление казва той.

    Според Пейнтър, въпреки стотиците милиони долари субсидии, деблокирани през последните години за изграждане на нови жилища, приюти и програми за подпомагане на бездомниците, мащабът на кризата е толкова голям, че ще са необходими години за нейното преодоляване.

    "Ако ми бяхте казали само преди две години, че

    Коментиран от #258, #280

  • 154 Истината

    11 17 Отговор
    Голям удар, няма що рублата стана 85 за един долар!

    Коментиран от #157, #162

  • 155 котопакси

    18 7 Отговор

    До коментар #116 от "стоян георгиев":

    Градовете с най-много бездомници https://profit.bg/klasatsii/mezhdunarodni/gradovete-s-nay-mnogo-bezdomnitsi/
  • 156 котопакси

    7 8 Отговор

    До коментар #116 от "стоян георгиев":

    https://www.youtube.com/watch?v=d_LjjW9ZK34 Във следствие на либералната политика ето до къде докараха Българският народ

    Коментиран от #259

  • 157 А йената колко бе главанак

    12 4 Отговор

    До коментар #154 от "Истината":

    Хептен те хапе кучето.

    Коментиран от #208

  • 158 котопакси

    22 9 Отговор

    До коментар #139 от "Корн":

    Трябва ли да ти обяснявам защо във САЩ производството на суровини е 2 % .Ами като крадат чуждият петрол пример във Сирия как няма да е толкова ниско тяхното производство .Те краварите винаги така правят крада чуждото за да пазят тяхното си Ето това е разликата между Русия и САЩ.

    Коментиран от #180

  • 159 zigra

    10 21 Отговор
    Желанието на покорените народи: чукчите искат при своите братя в Аляска. Якутите също. Коми народа иска с финландските си едно племенници, Карелия също. Сахалин и Курилите, искат с японците. Сибир е платен вече от китайците, техен ще е. Татарстан, ще смени името си с -България, и ще бъде независим. Останалите в Русия, ще бъдат свободни и щастливи, без Путин, без диктатори.

    Коментиран от #171

  • 160 Кирчо

    12 0 Отговор

    До коментар #2 от "Панов":

    А ми то за същества без мозък е простотия . Разбираемо е
  • 161 До глупака

    5 6 Отговор
    Депутата Делян пеевски дарил 500 хил лева за борба с корона вируса,чакаме Ахмед Доган и Марешки,Румен Гайтански(вълка)Първанов и другия от Ало Ваньо да направят дарение,също така и човека превел парите за Малка спретната къщурка в Барселона.САЩ не ги мислете Русия също,Суади Арабия,четете,кой ще спечели от последственната война от корона вируса,защо САЩ отпускат един трилион а Германия 500 милиарда евро,да запазят икономиката си в последствие да спрът тези които искат да закупят евтино Даймлер Бенц,БМВ,Континентал,Сименс много други немски,европейски американски компании,какво трябва да направи западния свят след кризата?Връщане на производството на суровини и материали обратно на запад,държави като България,Сърбия които не желаят да ликвидират политико икономическите партии създадени по съветски руски модел да бъдат изолирани от новия план Маршал

    Коментиран от #168, #169

  • 162 санитар

    5 7 Отговор

    До коментар #154 от "Истината":

    Изключително малоумно разсъждение ! Май те е хванал коронавируса та иди незабавно на преглед
  • 163 Някой

    8 9 Отговор

    До коментар #84 от "Затова обаче Рейгън":

    За Рейгън : Окей, комунизмът е паднал. Обаче от това, не виждам кой знае какво да се е променило. От гледна точка на военната мощ на Русия, което да успокои Сащ. Промени се в държави, като България. Преди имахме прилична армия. В момента- Никаква. Хайде съгласявам се с това, че Русия вече не може да разчита на Соц сателитите си. Да го наречем "Източното Нато". Сега е сама срещу Западното Нато. Но и съвременните войни. Вече не са , като 2 сетовна -" юруш" на нож. Технологиите са напреднали. Мощни ядрени арсенали. Тук вече работата опира до това, коя държава ще устои икономически, и ще има научен военен напредък.

    Коментиран от #166

  • 164 Роко

    8 10 Отговор

    До коментар #16 от "Рошко":

    Споко пич не е така САЩ е втория най - голям потребител на петрол след Китай (на това му се вика да имаш икономика тя е ненаситна за петрол) и спадането на цената на петрола до естествените й нива няма как да ги притесни. Компаниите добиващи шистов нефт вече получиха помощ от държавата (правителството им гарантира реализацията на продукцията ще попълва държавния резерв с техния петрол, а тук става дума за милиарди барели, между другото резерва беше изпразнен от Обама при цени от 100 долара за барел ха сега са познаем кой печели). Още нещо едва 2% от американските приходи идват от износ на петрол (за Русия цифрата е 70%) това е причината рублата да е над се срине спрямо долара.
  • 165 Киро

    16 12 Отговор
    И чалми и ушанки са свалили гащи пред технологиите. Ще хапват дедовия, докато се правят на дяволи с договори за монополи и непочтенни кражби, като Лукойл у нас например. За това реват националните предатели, плачат за грабеж на ватенките. Не им харесва пазарна икономика, свикнали са като бащите си на кражби. И то от Българи кражби, от деца, от индустрия, от храни. Какви ли уроди трябва да са тези каскет.
  • 166 Роко

    7 14 Отговор

    До коментар #163 от "Някой":

    Прав си пич но за да се конкурираш с Америка трябва да имаш мощна икономика и научен потенциал Китай разбра това и започна да ги развива и едва след като стана втора икономика в света (благодарение на Америка) и създаде научните центрове в Шанхай и Пекин започна да нараства военната си мощ. Да видим обаче какво е положението в Русия. Тотална липса на икономика 70% приходите идват от продажба на въглеводороди, останалите 30% идват от продажба на военна техника от съветско време, в науката пълна скръб по брой патенти са на нивото на Лихтенщайн всеки що годе кадърен руски учен отдавна е избягал в САЩ или Китай кво да се прави патриотизъма (не че руснака се отличава с особен патритизъм) не пълни хладилника. Точно за това Путин плаши америте с анимационни ракети, супер танка изгасна на парада, Пак Фак още си е тестов самолет (ще влезе на въоръжение за началото на третия мандат на наследника на Путин 😀 може би)
  • 167 котопакси

    15 7 Отговор

    До коментар #148 от "Трол":

    Браво добре му го каза н този чукундур ,да знае колко е богата неговата америка . Богата ама на просяци и бездомници .
  • 168 Ново

    9 11 Отговор

    До коментар #161 от "До глупака":

    До глупака комунист защо едно име не спомена за дарител от бсп явно са ти промили мозъка и добави «че можетехноимпекс да се дари «или полувината пари и запомни болниците ги купиха комунистите и сдс /нинова беше сдс и се облажи/
  • 169 жмъц

    3 4 Отговор

    До коментар #161 от "До глупака":

    МилЙончева, и офроуд чакам аз, милионче, от КаТееБето
  • 170 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 171 котопакси

    15 10 Отговор

    До коментар #159 от "zigra":

    Абе на вас либеалите и глобалистите тук ли ви стиска чепикът за диктаторите на вас не ви трябват държавници който да милеят за народа . Затова ги наричате диктатори че така ви изнася .На вас ви трябват послушни държавници които да ви помагат да ограбвате чуждите народи под формата на демокрация . И накрая ще ти цитирам откъси от един филм Кървав Диамант . Нас ни лъжеха че се бием против комунистите . А то било за ПЕТРОЛ ,ЗЛАТО ,ДИАМАНТИ ,СЛОНОВА КОСТ И ЗА НЕЧИИ ИНТЕРЕСИ .

    Коментиран от #172

  • 172 zigra

    13 5 Отговор

    До коментар #171 от "котопакси":

    Антилиберал съм бе. Националист съм. Ненавиждам и неолибералите, и старите либерали-комунисти. Ненавиждам и Америка, защото винаги се меси в Европа, и презПСВ, и през ВСВ.

    Коментиран от #187

  • 173 Роко

    9 15 Отговор

    До коментар #138 от "Илия":

    Не приятелю Путин (след като се осара за пореден път) започна да се оправдава как това е поредната моногоходовочка с цел да убие американския шистов добив (пълен провал Тръмп обяви че ще изкупи цялата продукция на шистовиците за попълване на държавния резерв) . За това пък гнома получи поредните санкции от америте върху две от нефтените си компании (директен удар по бюджета на РФ който зависи на 70%от износа на петрол) а тези санкции доведоха до отказ на Китай (Дали Китай се притеснява от санкциите на америте? Не мисля по скоро наказва ботоксивия гном за нещо те си знаят за какво, но явно Сяо Пин е ядосан и с едино извинение по текефона няма да мине пак ще има поза Г като миналия път) да работи с тях съответно до намаляване на обема закупувания от Китай нефт. След Китай и други страни последваха примера му и вече дори Беларус купува нефт от саудитите.
  • 174 факт

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Панов":

    простия така разбира нещата до край!
  • 175 Българин

    7 16 Отговор
    Чемоданчиките не са нанесли никакъв удар на САЩ,а Саудитска Арабия под диктата на САЩ нанесе удар на Русия! РАЗПАДАНЕТО НА СССР БЕШЕ ПОРАДИ СЪЩАТА ПРИЧИНА..ТОГАВА НЕФТЪТ БЕШЕ С ЦЕНА 18USD/барел и КОЛОСЪТ НА ГЛИНЕНИ КРАКА СЕ ОГЪНА И РАЗПАДНА!
    Руснаците са корав народ и ще издържат и тази криза но Путин няма да е вече Президент!!! Тръмп е единственият западен лидер, който се грижи компетентно за народа си!!! Демократите си ядат задника!
  • 176 Българин

    12 11 Отговор
    Руските комунисти и КГБисти не са измрели като нашите но техните управляват Русия, а нас ни управлява втория им ешалон!
    КРАДЛИВ ЛУКОЙЛ, ДЪЛЖИ НА БЪЛГАРИЯ ДАНЪК ПЕЧАЛБА ЗА 10г В РАЗМЕР НА 22млрд.лв., А КРАДЛИВИЯТ РОСНЕФТ, ДОКАТО НЕ БЕ ЗАПЛАШЕН СЪС СЪД ОТ ЕС НЕ НОРМАЛИЗИРА ЦЕНИТЕ В БЪЛГАРИЯ!
    НАШЕТО ПРАВИТЕЛСТВО ВИНАГИ СЕ СТРАХУВА ОТ РУСНАЦИТЕ, ДАЖЕ СЕГА!!!

    Коментиран от #192

  • 177 Велик е той

    13 15 Отговор
    Няма да се очудя че любимата медия на болшевиките и русофилите "Поглед инфо" напишат че Великият Ръководител на Руската Федерация таварищ Путен за една нощ е пораснал с 10 см и се очаква следващите 24 часа поне още толкоз за да няма комплекси при срещите си с Доналд Тръмп
  • 178 Хи их хи

    14 9 Отговор
    Олеееее, цялата козяшка пумия мобилизирана на амбразурата! Леко с плюнките, да не ви гътне короната!
  • 179 Po-znaesht

    15 5 Отговор

    До коментар #14 от "бабаяга":

    Явно икономиката не ти е силната страна!!Затова си почеши "силната"ти страна отзад,за да не те сърби и да те кара да СЕ ОБАЖДАШ САМО С ИЗВЕСТНИ НА ВСИЧКИ ФАКТИ! Факт е,че наистина сега бензинът в САЩ е 46 ст..НО!!! Мислиш ли,че 1. Това грее уволнените и съкратени 200 хиляди американци от затварящите или ФАЛИРАЩИ нефтодобивни и газови компании?? И 2. Намалената цена на петрола НАМАЛЯВА ОБОРОТА,ПЕЧАЛБАТА И ДАНЪЦИТЕ И АКЦИЗИТЕ ,КОИТО ПЛАЩАТ ФИРМИТЕ НА ДЪРЖАВАТА!! Това означава по-малко приходи в бюджета на САЩи по същество си е УДАР ПО АМЕРИКАНСКАТА ИКОНОМИКА ИЗОБЩО!и 3. С намалената цена Русия естествено ще си увеличи износа за други страни и завоюва нови пазари и влияние! Мога да ти посоча още 10 РЕЗУЛТАТА от намалената цена на петрола,или да те "почеша"там,където те сърби...

    Коментиран от #188

  • 180 Фифи Перото

    7 13 Отговор

    До коментар #158 от "котопакси":

    Явно не четеш какво пише той, реагираш първосигнално. Крадели от целият свят и затова били богати...глупости на търкалета. Прав е 20г са загубени за руската икономика, вместо да привлекат чужди инвеститори за технологично обновление на икономиката си, джуджето спря всякакви икономически реформи. Отдаде се на мегаломанията си, хибридни войни срещу САЩ и ЕС, отравяния, политически убийства, войни със съседите си. Стовариха се санкции, тези са нищо в сравнение с това което ще последва сега. Само за петък, чужди играчи на фондовата им борса, преди обяд са изтеглили 1 милиард$, след обяд още 500млн$ и са напусна ли Русия, това говори ли ти нещо????

    Коментиран от #216

  • 181 ертг9228

    7 12 Отговор
    Тъпа кремълска пропаганда.
    Истината е тук:
    https://www.youtube.com/watch?v=YsuDhcq74AU

    Коментиран от #182

  • 182 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 183 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 184 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 185 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 186 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 187 Po-znaesht

    14 4 Отговор

    До коментар #172 от "zigra":

    Да,Тръмп обещава да изкупува нефт и газ от губещите америк. фирми,но това е предизборен ход-до октомври тази година'-ЗА ДА ГО ИЗБЕРАТ ПАК!! Демек,само 6-7 месеца,а после?Кой ще покрива и ТЕЗИ ЗАГУБИ НА АМЕРИКАНСКИЯ БЮДЖЕТ??
  • 188 Уфффф....

    3 9 Отговор

    До коментар #179 от "Po-znaesht":

    Като гледам на тебе колко ти е силна икономиката...сигурно си Нобелов лауреат по икономика? Нали знаеш, колкото е по глупав човек, толкова по голямо мнение има за себе си, почеши се по главата и продължавай да пишеш бисери по икономика.

    Коментиран от #194, #231

  • 189 Случаен превоз

    17 8 Отговор

    До коментар #42 от "Батиста":

    Докато в Европа устройват гей паради, мъжете в Русия масово празнуват своя 23 февруари - денят на защитниците на Отечеството. А който не празнува го поздравяват после с празника 8-ми март.

    Коментиран от #222

  • 190 Гост

    16 5 Отговор

    До коментар #59 от "КОСТЯ КОПЕЙКИН":

    Кримския мост и хипер звуковите оръжия на Русия също са измишльотина за някои от вашата агитка.
  • 191 Иван

    11 3 Отговор

    До коментар #51 от "Алооо....":

    Не знаеш, че добиването на шистов нефт е скъпо струващо занимание. До сега на него му се даваха финансови инжекции под формат на неограничени кредити. Но при сегашната цена на нефта ще останат само няколко от големите компании, другите неизбежно ще фалират.
  • 192 Да...

    0 2 Отговор

    До коментар #176 от "Българин":

    Напълно вярно...
  • 193 dido

    5 4 Отговор
    Minalata godina4etoh tyk 4e v Rusiq ima golqm gld i horata edvam varzvat dvata kraq.Sled edin mesec pyblikyvahte 4e Rusiq proizvegda i kypyva zlato za da si popalva zlatniq resyrs.A sega pak zapo4vate da pi6ete glyposti. A za6o Kitaicite ve4e iskat targoviqta da stava stoka za stoka, a ne za dolari bez obespe4avane v zlato.
  • 194 Иван

    7 1 Отговор

    До коментар #188 от "Уфффф....":

    УФФФ, дай твоя анализ, за да видим тук кой е по-умен ти или Чо-знаещия. По мое скромно мнение, Тръмп, ако спечели изборите, трябва да по ухажва избирателите ди края на ноември - декември,а после ще им просветне истинската реалност. Не забравяй, че сег в Америка върви ожесточена предизборна камоания, Тръмп в името на нея може да си позволи да намали бензина и да спечели някой и друг глас. А етика все още в световната печатница на пари без никакво покритие. Ще се напечатана няколко трилиона долара за по 11 цента всеки, а после цял свят ще плаща за тях.

    Коментиран от #197, #204

  • 195 Гена

    5 5 Отговор

    До коментар #65 от "Ххх":

    Проблема е че американците ще си напечатат малко долари и няма проблем
  • 196 Гост

    3 8 Отговор

    До коментар #61 от "????...":

    Не се притеснявай, знаят американците за удара, който им нанася Путин. Поне тези от тях, които следят как акциите на компаниите за шистов нефт падат с по 70 процента на борсата. Някой от богатите акули ще ги изкупи на ниските цени и ще чака по-добри времена когато цената на нефта се вдигне.

    Коментиран от #210

  • 197 Роко

    7 9 Отговор

    До коментар #194 от "Иван":

    Викаш печатали си долари без покритие? Сигурно е така само дето дори братски Китай неще да приема "обезпечената" със злато рубла, а иска доларчета дето според дебилите нямат покритие.

    Коментиран от #206

  • 198 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 199 Панов

    6 13 Отговор
    Сметката е такава.русия продава 9 млн барела дневно по 30 долара всеки назад.
    Сащ купуват 2.5 мнл барела дневно по 30 долара всеки по евтино.
    Губещи са русия и Саудитска Арабия.
    Печеливши са Китай Индия Япония турция,големите вносители.
    За Щатската икономика,няма особено значение.

    Коментиран от #201

  • 200 Начо

    7 10 Отговор
    Много проста статия от много прости хора.То,за това и соца им се скача и фалира.
  • 201 Ние

    10 4 Отговор

    До коментар #199 от "Панов":

    Нищо не печелим защото братушкия Лукойл е монополист и ни дере кожите
  • 202 usa1

    0 3 Отговор
    Ето Истината:

    https://www.youtube.com/watch?v=j1LgFMj-iYM

    Коментиран от #203, #205

  • 203 любопитен

    3 1 Отговор

    До коментар #202 от "usa1":

    Що пък този трябва да е истината?
  • 204 Уфффф....

    3 4 Отговор

    До коментар #194 от "Иван":

    Е..ти си по умният, естествено. Няколко трилиона долара по 11 цента, уникално. Целият свят щял да плаща..как бе?? И какво и кой ще ухажва? Има програма, изпълнява е. Тази ситуация в момента с коронавируса и задаващата се глобална икономическа криза всякакви анализи и прогнози не струват нищо, никой не може да предвиди нищо. Явно нещата вървят към пренареждане на световната икономическа карта. Сега се заемат стартови позиции. Нали знаеш кой печели..най-подготвеният, напиши според теб кой е той..ще ми е интерсно.

    Коментиран от #207

  • 205 usa2

    0 3 Отговор

    До коментар #202 от "usa1":

    https://www.youtube.com/watch?v=ZRqkXudsalY
  • 206 Иван

    10 4 Отговор

    До коментар #197 от "Роко":

    Само ти ли във форума не знаеш, че американските долари наистина нямат никакво златно покритие?Купуват останалите държави долари, горивата в света са вързани за сега към долара, а също влагането в американски книжа на борсата си остава печелившо начинание. Въпросът е докога? Няма вечно неща под слънцето , всичко търпи промяна, много по - мощни империи от САЩ, исторически погледнато са се сривали
    и изпадали в забрава, но закърнял ум като твоя няма как да го проумее.
  • 207 Иван

    11 1 Отговор

    До коментар #204 от "Уфффф....":

    11 цента струва произвеждането на една банкнота от 100 долара например на американската държава А после на всякъде по света хората дават стойността на 100 долара в своята валута за хартийка, зад която не стои злато. Толкова ли ти е трудно да го разбереш? За да живее цяла Америка на кредит и да е побъркан на потреблението, останалите държави по света плащат.

    Коментиран от #217

  • 208 Истината

    6 12 Отговор

    До коментар #157 от "А йената колко бе главанак":

    Неграмотните, малоумни путлерасти, които имат под ушанките си единствено хибридни пропагандни клишета изобщо да не взимат отношение по икономически проблеми.
  • 209 Хохо

    13 6 Отговор

    До коментар #11 от "Факт!":

    Гладни са сащисаните американци 60 млн.сс на купони 101млн.са без здравни осигуровки 35млн. са бездомниците по Фед.стат.Русия е вече най големия производител на храни и третият най голям износител съвкупно.има валутни резерви от един трлн.долара кеш.ас тази цена на петрола не в Русия в САЩ се спукаха борсите и шистовите половината фалираха.сащ са бананов слон с фондова борса ама фалирслс

    Коментиран от #212

  • 210 Фифи Перото

    2 12 Отговор

    До коментар #196 от "Гост":

    Откри Америка..ей..много ясно че в момента след този спад на акциите най-големите борсови играчи купуват на ниски цени, за да реализират печалба в бъдеще време. Няма такъв спад с 70%, това как ти хрумна. За удара по нефтодобивната промишленост на САЩ, те знаят. Бъди сигурен че отговора на Тръмп ще е убийствен.

    Коментиран от #215, #218

  • 211 Бай хой

    11 5 Отговор
    Да видим колко време ще издържат янките на руските санкции? Ще устискат ли колкото Ердоган? За по-малко от две седмици акциите им на борсите поевтиняха с повече от 30%. И то масово не само в енергийния сектор.
  • 212 Тц..тц..

    3 7 Отговор

    До коментар #209 от "Хохо":

    Това което си написал Путин ли ти го каза...или си го сънувал. Снощи да не си прекалил с пиенето.
  • 213 serjant

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Факт!":

    abe ti zachto im beresh grija , zasega horata se opravjat i bez tvoita zagrijenost....i varvjat nabred ,a ti laesh za njakoi cent....
  • 214 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 215 Бай хой

    12 4 Отговор

    До коментар #210 от "Фифи Перото":

    Мчи той трамп направи вече убийствен отговор. Но убийствен за американците. За седмица два пъти вдигна дълга. Веднъж със 700 милиарда и втори път с един трилион. Резултат никакъв. Цените на борсите вървят твърдо нодолу. Индекса на волативност (Популярна мярка за очакванията на американската фондова борса за нестабилност) е рекордно висок 61% в момента при нормални стойности под 10%. И тези 61% са твърди за последните две седмици.
  • 216 Гост

    10 3 Отговор

    До коментар #180 от "Фифи Перото":

    Малко информация - От 2014 до 2019 година Путин два пъти увеличи златните запаси на Русия. За това и тя може да си позволи ниските цени на нефт. Наричай този ход на Путин мегаломания или както си искаш. Когато почти цялата руска икономика е под европейски и американски санкции-казваш, че това е война, която Путин е започнал.

    Коментиран от #224

  • 217 Уфффф....

    3 10 Отговор

    До коментар #207 от "Иван":

    За какво намесваш цената за печатането? Това е отделен въпрос, държавите плащали за100$, плащат толкова колко струват техните валути спрямо долара бе човек..какво странно има в това?. Долара е гарантиран от мощната икономика на САЩ. Останалите държави нищо не им плащат, всеки си живее според чергата. Интересно е как се опитваш да изкараш бялото..черно, не ти се отдава.
  • 218 Гост

    11 2 Отговор

    До коментар #210 от "Фифи Перото":

    70 процента спад на шистовите нефтени компании не ми е хрумнало, а такива бяха данните от борсите преди десетина дни,провери. Тръмп сега за да им даде глътка въздъх изкупува нефт от тях, за да напълни държавните резерви с това гириво А преди две седмици пък продаваше от тези резерви, за да попълни държавния бюджет. Много хаотични и лишени от логика действия.
  • 219 проф доц каунь

    9 1 Отговор
    когато атовете се ритат ние магаретата ще ревем и снишаваме така докато от БАН не открият 115 химичен елемент заровен в Царичина дупка от извъземни. С тоя елемент ша са телепортираме из вселената и така ще изпреварим атовете стига американците да не ни го откраднат.
  • 220 КУРнинов

    6 12 Отговор
    Раша е наложила санкций на САЩ ама се разплаща в САЩ ДОЛАРИ ! Май нещо не се връзват розовите сънища на Путю Рашкин!

    Коментиран от #244

  • 221 Budinov

    4 3 Отговор
    Поглединфо,завтрару.Без коментар
  • 222 Роко

    6 13 Отговор

    До коментар #189 от "Случаен превоз":

    Приятелю знаеш какво празнуват на 23 февруари Денят на защитника на отечеството (бивш ден на съветската армия). Та да видим какво всъщност празнуват: На тази дата червената армия (армията която две години по късно ще унищожи Русия като държава) влиза в първия си бой (официално срещу германската армия при Псков, само че според германския генерален щаб най - близките германски войски са на СТО КИЛОМЕТРА ОТ ТАМ) и след героични боеве до края на деня отстъпват града (разбирай бягат от страх). Така че на този ден всъщност празнуват денят на СТРАХЛИВЕЦА. Така че който празнува е СТРАХЛИВЕЦ.

    Коментиран от #225, #226

  • 223 Киркор

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Панов":

    Посмейсе,много,бъди здрав много,много.
  • 224 Роко

    5 7 Отговор

    До коментар #216 от "Гост":

    Да увеличи златния резерв вярно е (е не е два пъти, но го увеличи, но пък жертва валутния резерв на РФ), заради това само за 2019 година от тази операция РФ загуби над 20 милиарда долара (източник МФ на РФ). Въпрос колко ще загуби РФ при продажбата на това злато (и неговата цена падна, а наводняването на пазара с тонове злато ще свали още цената му). Извода сред поредната моногоходовочка РФ става още по - бедна, а америте ще компенсират минималните си загуби (2% от бюджета им зависят от петрола срещу 70% на РФ) с производство потребяващо петрол (РФ няма тази възможност. Защо? Ми защото няма производство)

    Коментиран от #230

  • 225 Бай хой

    9 4 Отговор

    До коментар #222 от "Роко":

    Тошко, и до къдЯ бягаха ра? Пак до Райхстага ли? Пак според германското командване. Има и фото для доказателство. Червеноармеец със знаме върху покрива на Райхстага.

    Коментиран от #282

  • 226 po-znaesht

    8 3 Отговор

    До коментар #222 от "Роко":

    Глупости говориш!!Още при преминаване границите на СССР през 1941 г. по същество е имало съветски военни подразделения, които са се сражавали с германците,макар,че точно тогава се е извършвало превъоръжаване на войската и липсвало по-съвременно въоръжение и достатъчно муниции за продължителни сражения!!Например,при защитата на граничната застава-крепост Вестерплате,освен граничари участвували и военни от близкия гарнизон!! Датата 23 .2 конкретно се свързва с ПО-ЗНАЧИТЕЛНО /важно/СРАЖЕНИЕ! Кривоглед си нещо,или си с капаци,но и в двата случая,може да ти " помогна" с мощен тласък отзад...

    Коментиран от #232

  • 227 Патриот

    10 3 Отговор
    "The American Conservative" - много точно описана ситуация! Тръмп няма да спечели втори мандат, но в крайна сметка ще се появи още по-злостно настроен кандидат, от рода на Килъри Клинтън. Наистина Русия ще фалира американския шистов петрол, но от друга страна Америка ще започне да купува, защото ще и е по-рентабилно да го прави. Проблема на янките ще е обаче двоен - ще трябва да купуват петрола...от Русия и Венецуела! Браво на братята руснаци!!!
  • 228 КОНСТАНТИНОВ

    8 7 Отговор
    В МОМЕНТА ПУТИН Е НАИ УМНИЯТ РЪКОВОДИТЕЛ В СВЕТА
    РУСИЯ Е НАИ ВЕЛИКАТА И МИРОЛЮБИВА СТРАНА.СЮУРТ ЗА С.А.Щ
    И ЗА ЛИЗАЧИТЕ И В КОМЕНТАРИТЕ
  • 229 КОНСТАНТИНОВ

    9 6 Отговор
    В МОМЕНТА ПУТИН Е НАИ УМНИЯТ РЪКОВОДИТЕЛ В СВЕТА
    РУСИЯ Е НАИ ВЕЛИКАТА И МИРОЛЮБИВА СТРАНА.СЮУРТ ЗА С.А.Щ
    И ЗА ЛИЗАЧИТЕ И В КОМЕНТАРИТЕ
  • 230 po-znaesht

    9 3 Отговор

    До коментар #224 от "Роко":

    Цитираш само една година и единични данни за валутния резерв и за цената на златото на Русия,нашия!! А ,че цената на златото беше/в български лева!!/ 28 лв за грам 14 каратово злато /преди 5 год../,а преди 3 седмици беше 55 лева нищо ли не ти говори?? Увеличение от 100 % не са дали никакви акции и печалби на фирми!!!И,че по-отдавна доларът беше и 1.28 лв,а цената на златото -12.5 лв/грам?? Нямаш нужния умствен капацитет да коментираш такива сложни и многогодишни сметки!! За да ДОКАЖЕШ ЗАГУБАТА НА РУСИЯ,ТИ ПОЛЗВАШ САМО ЕДИНИЧНИ ДАННИ!! Не си финансов и икономически министър,нито ти сече дотолкова пипето,за да правиш такива ЛАЙН..А..НИ ОТКРИТИЯ!!

    Коментиран от #234

  • 231 po-znaesht

    8 3 Отговор

    До коментар #188 от "Уфффф....":

    Когато съм си писал доктората ,тебе още те е сърбял "безпричинно" задникът,та досега..Затова оттам те ръчка -да блестиш с "анализи" за неща, които нито си помирисал,нито си докосвал!! Приказвай за това,което ти "извира"тъкмо отзад...Хем можеш да го пипнеш,хем ще го помиришеш...
  • 232 Роко

    4 8 Отговор

    До коментар #226 от "po-znaesht":

    Ох не е лесно да спориш с необразовани говеда. НА 23 ФЕВРУАРИ СЕ ПРАЗНУВА ПЪРВАТА БИТКА НА ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ НА 23 ФЕВРУАРИ 1918 ГОДИНА. 1941 година 24000 съветски танка (от които 2100 нямащи равни никъде по света Т-34 и КВ) 6 МИЛИОННА АРМИЯ ВЪОРЪЖЕНА С НАЙ - МОДЕРНАТА АРТИЛЕРИЯ (осигурена с всичко необходимо за месеци наред интензивни боеве). Срещу тях Германия изправя близо три милиона войника с 3200 стари танка (една трета според Гудериан не стават за нищо и през юли препоръчва наличните Pz-1 да се изтеглят в тила и да се озползват за охрана на складове 😀 и това при тоталния недостиг на машини който има във вермахта). Пич вземи се образовай че ставаш смешен.

    Коментиран от #238, #274

  • 233 Казуар

    4 6 Отговор

    До коментар #151 от "котопакси":

    В САЩ много хора нямат желание да работят. Все пак 45 милиона американци получават ваучери за храна. И у нас, и във великата Русия има достатъчно хора които трябва да получават ваучери за храна.

    Коментиран от #247

  • 234 Роко

    4 4 Отговор

    До коментар #230 от "po-znaesht":

    Пич сбъркал съм на тебе образованието няма да ти помогне не си не образовано говедо. Просто си дебил отишъл заложил преди години пендарите на баба и сега пак ги заложил ама сега му дали повече левчета и той вече станал експерт по цените на златото. За разлика от тебе аз посочих от къде имам информацията МФ на РФ или без съкращения МИНИСТЕРСТВОТО НА ФИНАНСИТЕ на РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ което прави изнесените от мен данни експертни (това не ти е инфо от кварталната заложна къща).

    Коментиран от #248

  • 235 Fuckyoutoo

    3 7 Отговор

    До коментар #3 от "слаботоков":

    Слаба Рассии!
  • 236 Сульо

    6 3 Отговор

    До коментар #13 от "стоян георгиев":

    Това от козяк ли ти го казаха, сънува ли го или звездите ти го говорят....?
  • 237 Смехът е полезен

    6 1 Отговор
    Пишете още вицове да се посмеем
  • 238 Сульо

    6 4 Отговор

    До коментар #232 от "Роко":

    Не, не, празнуват празника на бой по соросоидния джендър !

    Коментиран от #240

  • 239 kokop

    0 0 Отговор
    pkpkop
  • 240 Роко

    5 4 Отговор

    До коментар #238 от "Сульо":

    Единствените които могат да бият са българските рублови проститутки като тебе. То и за това кой джендър където ги хване там ги оножда то не бяха полските джендъри, финските, авганските, чеченските, украинските сега чакат следващия джендър който ще оноди.
  • 241 Kолю куция

    6 0 Отговор
    С КАКВИ ГЛУПОСТИ НА ЗАНИМАВАТЕ.....пишете за любов,взаимопомощ,съвест,морал
  • 242 Балалайка куха

    8 0 Отговор
    Поглед. инфо ? Благодарско . Писания ,които в които отсъства както мозъчна дейност така и връзка с реалността .
  • 243 дано сте ме разбрали

    2 3 Отговор
    Како финансист нямам и един долар понеже очаквам предвидимото.

    Коментиран от #246

  • 244 Сливи за смет

    4 4 Отговор

    До коментар #220 от "КУРнинов":

    Първо се ограмоти, па тогава показвай на другите отчайващия си интелект. Пише се СанкцИИ. Ама на дедо шорош троловете сте все такива.

    Коментиран от #252

  • 245 Стефан

    9 3 Отговор
    Автор на този пасквил е Поглед - инфо, ДОТУК С ИСТИНАТА, тези / журналисти / са способни да кажат че Русия е най развитата страна, ще те залеят със статистика от 1903 година, ще докарат вода от Сахара и ще лъжат и мажат цял ден само и само да убедят хората в тяхната теза, американските компании имали огромни задължения, кредити и още утре ще фалират, но ИСТИНАТА е че фалира една диктатура с най мракобесната идеология, жертвите на Сталин, на Мао, Пол Пот и други незнайни герои са убили повече хора от чумата през средновековието, така че даже и не стигнах до второто изречение и ми стана ясно каква е статията - хибридка от гъзолизец.
  • 246 Роко

    4 0 Отговор

    До коментар #243 от "дано сте ме разбрали":

    Значи си финансист от Карлуково те са единствените финансисти които нямат долари.
  • 247 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 248 Po-znaesht

    5 3 Отговор

    До коментар #234 от "Роко":

    Роко,Роко!!??Много "данни" си получил от руското министерство,ГАЛОШ скъсан...Пак ми цитираш САМО ЕДИН ФАКТ,И ПО-НАТАТЪК-НИКАКВИ СРАВНЕНИЯ И АНАЛИЗИ,НИКАКЪВ ИСТОРИЧЕСКИ И ДИАЛЕКТИЧИЕСКИ ПОГЛЕД ВЪРХУ ПАЗАРА И ВЪРХУ ИКОНОМИКАТА!!! СВЕТЪТ СЕ ПРОМЕНЯ,,пиленце шарено и ококорено, НО ТИ НЕ ГО РАЗБИРАШ,откакто си спрял да се изхождаш в памперсите,сега се осираш ТУКА! ТИ ДОРИ НЕ СИ РАЗБРАЛ КАКВО ЦИТИРАШ,ЗАЩОТО ЕДНО Е ИКОНОМИКА,ДРУГО Е ПРОИЗВОДСТВО,ТРЕТО Е ФИНАНСИ,ЧЕТВЪРТО Е БЮДЖЕТ И ПЕТО/до енто!/ Е ВРЪЗКАТА МЕЖДУ ВСИЧКИ ТЕЗИ НЕЩА!! ТИ ПРОСТО СИ ЕДНОСТРАНЧИВ И ПРЕМНОГО ОГРАНИЧЕН!😮Но тук има свободия и имаш свободно време да си изливаш простотиите!Всички разбират това,разбра ли??По-добре-недей с тези глупости,като ми споменаваш пендари,баби,и "твоите информации", АМА МАЛКО СИ ЧЕЛ!!Обърни още 100-200 източника,прочети ги, и АКО ГИ РАЗБЕРЕШ,/с титанични умствени напъни!!!,вероятно!!/ПАК ЩЕ ГОВОРИМ...Няма да ти ги посочвам,за да положиш поне минимални механични усилия,като премяташ сайтовете с клавишите...

    Коментиран от #250, #251

  • 249 руската мечка

    3 3 Отговор
    висш германски политик посъетвал Бисмарк да изкара руската мечка от бърлогата та да й види сметката.Бисмарк отърнал"Не изкарвай РУСКАТА МЕЧКА от бърлогата защото няма да можеш да я врнеш обратано" Логиката на Бисмарк се доказва. Ноо колко са умните политици като него?
  • 250 Роко

    3 3 Отговор

    До коментар #248 от "Po-znaesht":

    За да говоря с дебили не ми е необходимо да чета каквото и да е. Обясних като за не образовано говедо (нивото на което явно е трудно да достигнеш) РУСКОТО МИНИСТЕРСТВО НА ФИНАНСИТЕ ОТЧИТА ЗАГУБА ОТ ПОКУПКАТА НА ЗЛАТО ИНФОРМАЦИЯТА Е ПУБЛИЧНА И ВСЕКИ КОИТО ЗНАЕ РУСКИ МОЖЕ ДА Я ПРОЧЕТЕ също има нещо наречено МЕЖДУНАРОДНИ ПАЗАРИ където се търгува златото ако погледне движението на цената на златото на тях всеки средно интелигентен човек ще схване за какво иде реч (а да там златото за разлика от заложните къщи в БГ не се търгува в грамове и левове). За разлика от вас руските тролове не цитирам таини доклади на ЦРУ или КГБ до които по очевидни причини не мога да имам достъп.

    Коментиран от #273

  • 251 Роко

    2 3 Отговор

    До коментар #248 от "Po-znaesht":

    А пич използването на сложни думички не те прави интелигентен както може би си мислиш особенно ако ги ползваш без да знаеш значението им както е в твоя случай. Само ставаш смешен

    Коментиран от #271, #272

  • 252 КУРнинов

    3 3 Отговор

    До коментар #244 от "Сливи за смет":

    Това ли е забелешката на чичо Путю ти Рашкин?
  • 253 стоян георгиев

    7 2 Отговор

    До коментар #148 от "Трол":

    я ми ги покажи ти бе другар.нали има толкова много че няма как да не са ги снимали.покажи ми как в сащ или европа нормални хора седят и чакат боклука от кварталния магазин и се бият за него!чакам!може да потърсиш страни с богатството на русия на глава на населението като канада,норвегия,обеденените арабски емирства ,където хората пазаруват от кофите за боклук .чакам с нетърпение любителските клипове като тия от русия,както и коментарите на местното население както тия от русия!

    Коментиран от #268

  • 254 Проблемът

    7 3 Отговор
    е, че ще пострадат американските производители на шистов нефт. Докато при руснаците проблемът е , че ще пострада цялата им държава, която се издържа от износ на газ, петрол и пр.
  • 255 стоян георгиев

    4 4 Отговор

    До коментар #150 от "котопакси":

    не съм ти брат тва първо,второто инфото е от миналата година ,поне единия клип,а ситуацията към момента става все по-трагична и по-трагична.та чакам да ми пратиш клипове на българи дето масово пазаруват от кофите за боклук другарю,лъжец.нали прочете?лъжец!!!!за вас всеки дето ви покзва истината е фашист,либерал,геи и т.н. нали другарю?само че с мен удари на камък ще те правя смешен докато си смениш ника или си обереш крушите от саита!
  • 256 стоян георгиев

    4 3 Отговор

    До коментар #151 от "котопакси":

    и не ми пускаи приказки от веселин андреев или от венко марковски.няма нужда да ми пишеш как един другар ти е казал че някакви американци живели зле.още повече пък да го публикуваш в 100 поста!искам реално нещо,като да ми покажеш снимки на огромни групи хора дето живеят под открито небе в сащ или ,да ми дадеш данни за безработицата там или за невъзможноста от реализация.тва че група наркомани или алкохолици са решили да си съсипят живота както правите и у нас феновете на комунизма не е доказателство за нищета.
  • 257 Aglar

    7 4 Отговор
    Ами всъщност действителността е точно обратната. САЩ цака СССР с евтин петрол през 80-те, цака ги и през 2014, което показа, че руската икономика не се е развила въобще за 30 г. и продължава да е силно зависима от суровините. Едва ли нещо се е подобрило за 6 г. Пропадането на рублата е показателно. Жалко за народа, който обаче едва ли ще търпи още дълго Путин. Светът се нуждае от силна и демократична Русия на страната на ЕС като баланс на САЩ, а не псевдо-колос от азиатски тип, наливащ милиарди в измислено военно величие!
  • 258 стоян георгиев

    8 4 Отговор

    До коментар #153 от "котопакси":

    само ще спомена една лека информация за калифорния.няма безработица ,средната заплата е над 3000 долара ,а цените на услуги ,къщи,храна са по-ниски от българия.направи си сметка колко са зле .за по-лесно помисли ако тук вземаме средно по 6000 лева и храната,бензина дрехите ,къщите ,техниката... са по евтини от сега!еи така е в гадния сащ и особено в гадната калифорния.дано си над 70 години другар,щото иначе си за жалене .трябва да имаш поне един познат там дето е избягал с 1000 зора при лошите и гладни американци да ти разкаже колко са зле.смях!

    Коментиран от #260

  • 259 стоян георгиев

    7 4 Отговор

    До коментар #156 от "котопакси":

    либералната политика другар е в белия свят.подобна политика изповядва западна европа,япония,южна корея,австралия,канада,сащ,сингапур,таиван...!!!за съжаление тук с тоя материал като теб и масовката квато и политика да се изповядва ,мизерията е гарантирана.тва се нарича манталитет на посткомунисти.измират,но си остават индианци!да ревешеш против всичко дето имаш в къщи като почнеш от настилките и стигнеш до телефона и да подкрепяш идеино и морално тарамбуки като северна корея,иран,русия си е диагноза!

    Коментиран от #261

  • 260 Бай хой

    4 6 Отговор

    До коментар #258 от "стоян георгиев":

    Десо, кауфорния е щата с най голям дълг. Ората ти говорят че от десетина дни акциите им се сринаха тотално. Средно с над 30%. И няма изгледи за оправяне. Ти пак с наизустените НПО лозунги. Я ни кажи сега американците изключителна нация ли са? И ако според теб са, ти какъв си в случая?

    Коментиран от #278

  • 261 Бай хой

    2 8 Отговор

    До коментар #259 от "стоян георгиев":

    Тааака десиии, значи либералната политика га видяхме сейчас в действие. При нужда помагат "диктатурите". А неолибералите се крият като мишоци или като янките в Италия задигат лекарствата и бегат. Кво стана със свободното придвижване основната идея на неолибералите? Ами бежанците почему мама Меркел се прави на мащеха? Те много развити Ра? Добре че са "неразвитите" да га извадят от батака товарищ камсамолец.

    Коментиран от #277

  • 262 €vo 6

    4 6 Отговор
    ФЕД отпуска 4 трилиона за щетите от коронавируса за американската икономика.

    Хайде да видим кой колко ще издържи.


    😃😃😃

    Коментиран от #269

  • 263 груьо

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "Ха...ха..ха..хаааааа":

    да та еб.. в олигофрена
  • 264 мухаха

    4 6 Отговор
    Минималната заплата в Русия 300 лева в Америка 3000 лева-кой на кого нанесъл мощен удар всеки да си направи изводите!!!
  • 265 Васил Левски

    1 4 Отговор
    Ужас ! Всичко лъжа !
  • 266 dif ot cc

    6 5 Отговор
    бой по тъпите краварчета...всячески...да живее Русия...
  • 267 ивчо

    5 5 Отговор

    До коментар #10 от "Начо":

    рублата спрямо долара може да девалвира но в магазините не се усеща тъй като Русия за 6 години санкции е самодостатъчна държава и може и без външен внос да съществува, а продажбите на петрол и носят по 1 милиард долара на ден, газа е отделно. Не ги мисли руснаците, само 140 милиона са а имат 1/7 от света.
  • 268 Трол

    5 1 Отговор

    До коментар #253 от "стоян георгиев":

    Десо влизаш в Ю тубата, пишешживот по време на епидемията:как е в Бруклин и Куинс, ама на руски, нали си стара бройка, знаеш.Видеото е от 16 март, тази година с продължителност 55:45 мин., е виж от 05:16 мин. То ти е обяснено!

    Коментиран от #279

  • 269 Po-znaesht

    6 2 Отговор

    До коментар #262 от "€vo 6":

    Да, Наистина ФЕД отпуска трилиони долари на америк. Държава!Обачеее,Голям смях,защото ФЕД Е ЧАСТНА АМЕРИКАНСКА ФИРМА/не се води дори и банка,по име!!/ И ТОЧНО ТЯ ПЕЧАТИ ХАРТИЙКИТЕ-ДОЛАРИ!!И какво ще последва,като напечати това ново количество харгийки?? Защото тя няма тези долари,те са в Китай вече,в Индия,навсякъде освета,и затова Китай купуваше злато с притежаваните от него вече към 2 хиляди милиарда долари// 2 трилиона!/,а и другите държави правят това от известно време!Затова цената на златото се повиши 2 пъти последните 5 години-заради засиленото търсене!!Някога цената на долара беше и 1,27 лева,та МНОГО СИЛНИ ИКОНОМИЧЕСКИ ЛИ БЯХМЕ ТОГАВА?Прави си ПРАВИЛНИ ИЗВОДИ,А НЕ ПЛЯСКАЙ "НЕДОПЕЧЕНИ КОЛАЧЕТА"- излезли май от задните ти части/ ТУКА!!
  • 270 Сибиряк

    4 7 Отговор
    Верно е!!И другия удар ще е на рублята....Скоро ще удари 100 за $.... !!!
  • 271 Po-znaesht

    3 2 Отговор

    До коментар #251 от "Роко":

    Роко,Роко!!Пак ли се обади бе??И ,ПАК БЕЗ НИКАКВИ АРГУМЕНТИ СИ ПЛЯМПАШ...Не усещаш ли?Че над 25 човека/досега опитващи се да те убедят в нещо!!/ се отказаха вече и чакат отзад зад тебе,а и още МЕРАКЛИИ,ЗАЩОТО ДОСТА ШИРОКО И СМАЗАНО ТИ СТАНА ТОВА ОТЗАД!! Ти не разбра,че можеш да правиш ИЗВОДИ не от ЕДИН ФАКТ, А АКО ХВАНЕШ РАЗВИТИЕТО И ТЕНДЕНЦИИТЕ ОТ МНОГО ГОДИНИ!!

    Коментиран от #289

  • 272 Po-znaesht

    4 1 Отговор

    До коментар #251 от "Роко":

    А си и неграмотен!!Не се пише особеНно!
  • 273 Po-znaesht

    5 4 Отговор

    До коментар #250 от "Роко":

    Достаа тъпо изказване мой човек!!Руското министерство отчитало ЗАГУБИ ОТ ПОКУПКАТА НА ЗЛАТО!!Ами,НЕ ЗНАЕШ ЛИ,ЧЕ ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ НЕГО ТОЧНО РУСИЯ Е ПРОДАЛА НЯКОГА СИ/И ТО С ПЕЧАЛБА!!/ НА СЪЩИТЕ БОРСИ И СЕГА СИ ГО ВРЪЩА,КАТО ЗАГУБИТЕ СИ ГИ КОМПЕНСИРА С ПРЕДИШНИТЕ ПЕЧАЛБИ!!/Защото впрочем и те и светът виждат какви дивотии стават в САЩ ...И нямат доверие в долара и еврото..Защо Китай купува злато с американските 1.5 трилиона долари??Ама ти си прочел пак САМО ЕДНО ИЗРЕЧЕНИЕ И ОТ НЕГО ПРАВИШ ГЕНИАЛНИТЕ ИЗВОДИ,БЕЗ ДА АНАЛИЗИРАШ КАКВО Е БИЛО ПРЕДИ,И КАКВО ЩЕ СТАНЕ СЛЕД ВРЕМЕ!!Или,ти си мислиш,че там са глупави като теб???Хубавото ти е;че задаваш въпроси и СЕ ОПИТВАШ ДА ИМАШ МНЕНИЕ;ТА НИ ОРИЕНТИРАШ НА КАКВО ДА ТЕ НАУЧИМЕ!!
  • 274 Po-znaesht

    4 3 Отговор

    До коментар #232 от "Роко":

    Май си за 4-ти км..,разбрах го със закъснение!! Иначе ще се откажех доста по-рано да те "ПРОСВЕЩАВАМ" !! Защото какви са тия глупости за 1918 г.,КОГАТО ТОГАВА НЯМА ЧЕРВЕНА АРМИЯ/ само 4 месеца след Октомврийската революция на 6 ноември 1917 г.!! И първа битка на Червената армия тогава с Германия ли е била??,или за тази ПЪРВА БИТКА С ГЕРМАНИЯ НА 23 ФЕВРУАРИ 1941Г???Ти не знаеш ли,че ГЕРМАНИЯ НАПАДА СССР ЧАК НА 1 ЮНИ 1941 Г,??? И НЯМА КАК ДА ИМА ПЪРВО СРАЖЕНИЕ 4 МЕСЕЦА ПРЕДИ ТОВА??ФАНТАЗЬОР НЕДОУЧИЛ И ИСТОРИЯТА, СИ!!!

    Коментиран от #281, #283

  • 275 ТСМ-5

    5 4 Отговор

    До коментар #11 от "Факт!":

    А бе дрисльо Русия е държава която може да се самоиздържа и годоказва в момента,а тия чикиджии американците нали постоянно гледат от къде да откраднат нещо за да съществуват но на последак не им се получава и испадат в истерия.
    😀
  • 276 Данката

    2 1 Отговор

    До коментар #61 от "????...":

    На времето Елцин се осра мн яко и беше добъъъър
  • 277 стоян георгиев

    2 4 Отговор

    До коментар #261 от "Бай хой":

    пак ли са те изпуснали бе от четвърти километър?ходи да си те приемат хем ще си на топло хем и под карантина.
  • 278 стоян георгиев

    6 2 Отговор

    До коментар #260 от "Бай хой":

    кво ми говорят хората бе?говорят че в калифорния било зле.аз ти казвам въпреки дълга въпреки коронавируса към днешна дата средната заплата там е над 6000 лева след данъците.освен тва всичко там е по-евтино от тук.храна,коли,дрехи,техника...!та я ми обясни как са зле ако в семеиството на нашите цени влизат 12 бона месечно?провери в русия колко влизат в тоя момент в семеиство ,а и виж колко американци избягаха в русия след срутените им акции и колко руснаци в сащ след справедливото руско управление!
  • 279 стоян георгиев

    4 3 Отговор

    До коментар #268 от "Трол":

    демек влизаш в циганската махала и гледаш как живеят мангустите?ами аз такива клипове ли ти пратих бе другар?ако гледаше внимателно клиповете от русия не бяха от циганската махала.не бяха от бурятите или дегестанците някъде на маината си ,а от бели руснаци християни.тия ровеха в кофите за боклук!тва че някъде в някоя циганска махала някви наркомани или индианци не се оправят с живота заради самите си тях не е критерии бе другар.в русия ако гледаме тия ,те нямат пътища,нямат ток,нямат хляб.аз ти говоря за бели християни.чакам за тях да ми дадеш как мизерстват в сащ или европа,даже може да пробваш вече и за българия.дори и тук няма такива пиещи лосиони за баня и пазаруващи от боклука храна каквито има масово в русия!та тва сте руските тролове ,сравнявате лада с мерцедес по тва че мерцедес върнал милион коли на които им поправили спирачките,а ладата щото не го е направила била по-добра от мерцедеса!смехоранчовци.и другар провери колко руснаци избягаха в сащ дето е лошо и колко американци в русия.дори сноудън дето го направи от зор обяви русия за кална дупка!
  • 280 И аз да кажа

    3 4 Отговор

    До коментар #153 от "котопакси":

    Лелеее, много си залегнал над политпросветата! Аз не харесвам Русия, но не бих си губил времето да й търся кусурите. Знам обаче, че имат над милион болни от СПИН и че наскоро Путин гордо обяви за средна класа хората с доход 200 долара . А, и че периферията на федерацията се обезлюдява, че дават на Китай за 50- годишна концесия огромни територии, вкл.езерото Байкал!
  • 281 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 282 И аз да кажа

    6 4 Отговор

    До коментар #225 от "Бай хой":

    Аха, червеноармеец с няколко крадени часовника на ръката. Те и у нас така са се държали през окупацията след ВСВ- като видят селянин с часовник, викат че бил кулак и му го вземат. При такива "братя" направо си предпочитам враговете.
  • 283 Роко

    2 2 Отговор

    До коментар #274 от "Po-znaesht":

    А да необразовано говедо през 1941 година Германия обявява война на СССР на 22 юни, а не на 1 юни както си написал. Леле докъде стигна тролското войнство щом приемат в редиците си такива необразовани говеда (но пък може и да трол ентусиаст надяващ се да го забележат и да му отпуснат някоя копейка)
  • 284 Сандокан

    2 4 Отговор
    Коментарът ти не е лишен от смисъл имайки предвид действията на Русия през ВСВ в която Русия дава повече цивилни жертви от колкото във военни действия. Там индивидът няма стойност а само „общите цели”.Тази идеология продължи и през соца! Всички знаем КОЙ продължи да ни управлява и преди и сега.

    Коментиран от #288

  • 285 минаващ

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Панов":

    Спада на цените вече е факт.
  • 286 я пробвай пак

    2 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: която Русия дава повече цивилни жертви от колкото във военни действия...
  • 287 Нормален

    4 0 Отговор
    Ами хайде тогава, дай Боже още 10 години нефта да е на такива цени.
  • 288 Роко

    1 3 Отговор

    До коментар #284 от "Сандокан":

    Да 16 милиона цивилни жертви са къде повече от 28 милиона военни (друг е въпроса че повечето от цивилните са си военни. Десетки хиляди са мобилизирани и хвърляни под германските танкове още не зачислени в армията и хоп цивилни жертви били)

    Коментиран от #292

  • 289 Роко

    0 3 Отговор

    До коментар #271 от "Po-znaesht":

    Аз хванах тенденцията щом саудитите сринат цената на петрола се срива руската икономика и никакви златни резерви не помагат. Въпроса ти дали схвана тенденцията. Така беше през 1990 година така е и сега. В началото московския дерибей пее песнички как всичко е ОК, но скоро след това почва да реве като вдовица за х.й (вече почнаха да се молят да им махнат санкциите)
  • 290 Един

    0 3 Отговор
    До всички тъпаци, които плюят по Русия - само тя ще спаси света.

    Коментиран от #291

  • 291 Роко

    0 1 Отговор

    До коментар #290 от "Един":

    А такива тъпаци като тебе никой не може да спаси неизлечимо болен си от глупост
  • 292 Сандокан

    1 1 Отговор

    До коментар #288 от "Роко":

    Справедливо е когато се стигне до такава фактилогия да се посочи източника от който се извличат данните! „Десетки хиляди са мобилизирани и хвърляни под германските танкове още не зачислени в армията”. И не са десетки а стотици , и не само под танковете а в заводите, по селата измирали от глад защото всички ресурси били пренасочвани! Съветвам те да гледаш Джоко Росич „Йовано , Йованке” той ще ти обясни!!!!!!!!