Last news in Fakti

23 Юни, 2020 08:00 27 888 145

Правителството се изходи на метеното

  • мерки-
  • маски-
  • българия-
  • covid-19-
  • правителство

Отхлабването на мерките доказа, че днешната българска държава е неспособна да осъществява ефективен контрол

Правителството се изходи на метеното - 1
Снимка: БГНЕС

Хронологията на ''Иди ми, дойди ми'' за маските и останалите противоепидемични мерки вече е изключително трудно да бъде проследена. Самата тя доказва, че в изпълнителната власт имаме едни дами и господа, чийто управленски стил е ''Проба-грешка''. Въпреки това е важно да се отбележи, че носенето на маска е силно препоръчително, полезно е, намалява риска. Българи, носете маски на закрито, а ако искате и на открито. Нищо не ви коства, освен малко запарване, което е по-добрият вариант от 38 градуса температура.

По същество обаче от края на месец май до ден днешен правителството направи доста глупости, с което се изходи, снизходително и културно казано, на иначе навременната си реакция и добрите противоепидемични мерки, наложени в средата на март, тъкмо когато COVID-19 набираше все по-голяма сила на Стария континент. 

И резултатът от това е, че през последните седмици броят на заразените за денонощие скочи. 

Първо някои футболни фенове в България ревнаха, че искат да ги пуснат на стадиона, като доводът им беше: ''Щом може на театър и кино, значи може и на мач''. И правителството клекна за няколко дни, въпреки че въпросните мероприятия нямат особена база за сравнение.

Имаше предписания привържениците да спазват дистанция, но нищо такова не се случи. Кулминацията на абсолютно неоправдания риск да се скупчват много хора на едно място бе ''Вечното дерби'' между ЦСКА и ''Левски''. Колко трябва да си неразумен и безотговорен, за да позволиш на повече от 10 000 човека да се съберат на стадиона, да не спазват никаква дистанция, да контактуват активно помежду си, а също и с полицаите, със стюардите и най-различни служебни лица, които са част от организацията на мача? Сега щели да глобят ръководството на Националния стадион, защото не се спазили противоепидемичните предписания. Е, каква полза от това, ако след няколко дни заради масовото посещение на този мач много хора се окажат заразени? И тези хора нямат да бъдат само столичани, тъй като за всички ни е ясно, че хора от цялата страна пътуват, за да подкрепят любимците си в този мач.

Предписанията за безопасно посещение на стадиона не се спазват не само на Националния стадион, а и на нито един друг. И точно това е големият проблем, който е виден от телевизионните излъчвания на мачовете. Решил си, ще пускаш публика, добре. Но постарай се след това, заедно с клубовете, да осъществиш адекватен контрол над процеса.

В Германия, страната, която се справи най-добре с коронавируса на европейския терен, на никой не му и хрумна да връща феновете на стадиона толкова рано. Първа, Втора и Трета Бундеслига се доиграват без публика. Но хората там са разумни и дори да са направили някакви грешки в началото, сега определено не биха ги повторили.

Впоследствие се взе налудничавото решение да се отворят дискотеки, барове и всякакви други подобни нощни заведения, в които социалната дистанция е не само трудно постижима, тя е изключена. Предназначението на тези места я изключва, а като добавим и контингента, който я посещава, разхайтеността е гарантирана. 

Разбира се, посочените неща не са доказани причинители на ръста на новозаразените с COVID-19 в България, но са съвсем реалистична предпоставка. Другата е, че се тестват повече хора, отколкото в началните етапи на развитието на вируса.

Гореспоменатите безумици се сътвориха с една цел - да се угоди на всички. Рискът обаче определено не си заслужаваше. Да, мерките определено трябваше да се разхлабят, но това не значи да дадеш зелена светлина на всички, без да имаш ясна картина пред себе си. 

Отхлабването на мерките доказа, че днешната българска държава е неспособна да осъществява ефективен контрол, а не малко граждани пък се показаха като неразумни и безотговорни. Остава ни само да се надяваме този правителствен провал във втория етап на борбата с коронавируса да не доведе до мащабни негативни последици.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 177 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А пачките у евро

    384 29 Отговор
    Правителството се изходи на метеното............. АКО БЕШЕ ЗА СЕФТЕ ДА СЕ ЧУДИТЕ, ТО СТАНА ....ВСЕКИДНЕВНО !!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 гост

    317 80 Отговор
    Петре от тези,които ходят на мачове и на дискотека няма нито един болен.Същите през цялото време се събираха и си контактуваха без дистанция и предпазни средства.Сто пъти ви се повтори,че възрастните хора и тези с придружаващи заболявания трябва да се пазят,но останалите трябва да живеят нормален живот.Знаеш ли колко вируси и бактерии разнасят хората,птиците и животните.Не можем да затворим целият свят.

    Коментиран от #13

  • 5 никой

    76 25 Отговор
    по добре всички болни отколкото някои персони с раета
  • 6 Правителството

    82 123 Отговор
    няма вина,че поведението на някои хора е безотговорно.Когато бяха в сила ограничителните мерки много мрънкаха,че им се отнемат права а сега недоволството обърна посоката към разхлабването им.Истината е,че които иска да се пази отговорността си е изцяло негова,който не иска също.

    Коментиран от #91, #128

  • 7 Борислав

    189 22 Отговор
    ''Проба-грешка'' ама хората плащат за това. Скъсват народа от всякакъв вид глоби. Защо да плащаме ние тяхните грешки?

    Коментиран от #10

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ПОБОЙко ПОБОЙрисов

    195 24 Отговор

    До коментар #3 от "Пи пи":

    Забрави да кажеш: Орешарски е виновен, Станишев - също. А, да, и президентът с дрона...

    Коментиран от #19, #133

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Умен по Цялата глава

    59 13 Отговор
    Никой не знае как Трябва да е,ама и Така не трябва да е....Петър Здравков би Управлявал държавата много успешно....Умен е по цялата глава...
  • 13 Домакин

    31 95 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Така е! Това е България. Не можеш да ни затвориш. Искаме си футбола от световна класа какъвто бе Левски с преименувания Литекс. Отделно без дискотека не може, защото това е единственият смисъл на живота ни. На който не му изнася или иска дисциплина - ей ги самолетите или да пали колата и с 200 към Европа

    Коментиран от #21, #38, #62, #83

  • 14 Димо

    112 18 Отговор
    А бе Кунчо-Мутафовци, как ги лекувате като няма лекарство?

    Коментиран от #80, #134

  • 15 Отец нафарфории

    50 5 Отговор
    На нас все някой друг ни се е изсрал в гащите, и вървим ръка за ръка към края на Дунава .
  • 16 гост

    108 15 Отговор
    Аз си мисля, че заради всички тоя компромати, Борисов го е страх да направи каквото и да било за да не вдигне протести. Много лоша ситуация за нас гражданите

    Коментиран от #17, #72

  • 17 Мислещ

    69 11 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Притеснява те, че овчарят няма възможност да те тъпче достатъчно ли. Много лошо наистина, че мъртвите живи сте толкова много. Няма спасение баш този вирус.

    Коментиран от #27

  • 18 Правителство

    87 10 Отговор
    Няма, има един явен престъпник, дето трупа пачки в шкафчето
  • 19 Мислещ

    47 10 Отговор

    До коментар #9 от "ПОБОЙко ПОБОЙрисов":

    И Мангъров, разбира се. Виновен е за целия свят, където се увеличават случаите. Само севернокорейците са на прав път, според поплювковците, дето не спират да реват за овчарска гега.
  • 20 Гражданин

    32 69 Отговор
    Много свободомислещи и знаещи са всички в този форум, грешно обаче.За съжаление природата на българското племе е такава-вепно мъркащи и недоволни и вечно чакащи някой друг да му свърши работата. Сега и за вируса, да абсолютно грешни бяха последните решения на днешното ни правителство, и за мачовете (никъде в Европа няма публика), и за нощните заведения и още и още.Идват избори обаче и Боко и пасмината около него гледа да се докара колко е народен. Вирусът обаче няма цвят и политическа принадлежност. Иначе си слушайте Мънгъра, но неговата псевдо теория до сега не потвърдена никъде по света. Може би Мутафчийски ще се окаже прав, много хора ще умрат от глупостта на хората и на правителството и автора също е орав-сраха на пометенито.

    Коментиран от #25, #52, #71

  • 21 Българин

    42 6 Отговор

    До коментар #13 от "Домакин":

    Дали??Точно това е България? Според теб да.Но ти и твоето село НЕ Е цяла България.Искал футбол били сме на "световно" ниво кога бре?Или бъркаш щанги художествена гимнастика борба и редица други спортове с футбол????

    Коментиран от #26

  • 22 ПАС

    59 11 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Правителството се изходи на метеното Не му е за първи път Десет години гафове и проба грешка и особено сега след скандалните записи

    Коментиран от #135

  • 23 Ето това е

    61 7 Отговор

    До коментар #3 от "Пи пи":

    типичната герберска реакция - когато има успех - "НИЕ-начело с Него"; когато има провал /каквато е настоящата ситуация /- ТЕ , ВСИЧКИ ДРУГИ СА ВИНОВНИ. А вие, които не погледнахте даже към Германия и нейните стадиони /мачовете им вървят и по наша телевизия!/ - не знаехте ли как реагират футболните запалянковци?
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Мислещ

    40 15 Отговор

    До коментар #20 от "Гражданин":

    И къде са тези свободомислещите, понеже от 2 седмици 90% от коментарите са храчене как трябва да има диктатура, иначе ще се мре(И да, ще се мре, но не отвируса, а от косвените вреди, до които това поведение води). Обаче аз така и не прочетох поплювковците как коментирате отпускането на мерките по цял свят и какво предлагате като алтернатива. За мачовете разбрахме и там спор няма, ама да чуем как няма никой да работи или ще го прави със спазване на дистанция.
  • 26 Световното ниво

    55 3 Отговор

    До коментар #21 от "Българин":

    на худ.гимнастика и щангите БЕШЕ по времето на Нешка Робева и Иван Абаджиев, а футболът - едно инцидентно , но заслужено четвърто място на СП, една европейска титла за младежи в едни много далечни години /по времето на лошия комунизъм / - и май това е... Имахме традиции и в спортната стрелба /НОВЕ холдинг и един сребърен олимпийски медалист - В.Величков - пак по "лошото време"; Имахме и лека атлетика - световни рекорди и титли... Имахме и борба - имената са много, няма да ги изброявам - сеГа един Армен Назарян при мъжете и С.Щерев и Ст.Златева... Имахме... Сета имаме министър на спорта, ама спортът го няма.

    Коментиран от #44, #113

  • 27 гост

    22 43 Отговор

    До коментар #17 от "Мислещ":

    Ти кво предлагаш? Като шведите или като горките италианци да направим? Не виждаш ли ква трагедия ги сполетя. Абе вие на майтап го приемате. Не оправдавам "овчаря" за нищо, но ние вече нямаме "овчар" този просто абдикира.

    Коментиран от #35, #104

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Охо Бохо

    30 16 Отговор
    Какво заглавие само! Достойно за журналист! Друго не се наемам да коментирам. Заглавието е отвратително!
  • 31 Моля

    29 16 Отговор
    Този творец е написал абсолютни глупости. Да беше проверил някои факти преди да се изявява.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Behemoth

    42 6 Отговор
    За да се изходи на метеното ,трябва някой преди това да е мел..тия просто редят пласт след пласт...
  • 35 Мислещ

    40 14 Отговор

    До коментар #27 от "гост":

    Нищо не предлагам, защото проблем в здравен аспект няма. Шведския вариант отдавна не е на дневен ред, болните в интензивните нямат и 10 души и то след седмица без задължителби маски.

    Което не значи, че няма вирус, разбира се - има, просто рано или късно всеки ще се сблъска с него каквото и да прави. А и да не е така, няма нормален човек, който да смята, че можем да блокираме държавата за неопределено време. Дори китайците не могат и не са го правили - блокираха отделни провинции.

    Замо за мачовете и дискотеките е вярно, че можеше да не се отварят и това нямаше да е фатално. Но и това е съмнително доколко би променило нещо.

    Коментиран от #40

  • 36 Я... Я

    39 9 Отговор
    И тези глупаци управляват 10 г. За това сме все най бедни, най болни най корумпирани, най зависими... Всички те се провалихаТОТАЛНО

    Коментиран от #56

  • 37 Ооо

    26 10 Отговор
    Знаете кои са големите НАЧАЛНИЦИ НА Боко със пищова и златото !
    Казали са му да пуска вируса за да пресее лошия материал
  • 38 не с 200 с 2000 далеч от ТЕБ

    34 3 Отговор

    До коментар #13 от "Домакин":

    С голямо съжаление виждам,че напоследък много хора си хващат самолета и напускат дори с по-вече от 200 точно заради такива примати като теб с твоите ценности и разбиране за смисъла на живота!
  • 39 Бай Тошо

    33 5 Отговор
    Прекомерно завишените наказания и глоби, съвсем не са за да предпазят вас, тулупите и мисирките, те са измислени, защото е доказано, че колкото по-сериозно е едно наказание, толкова по-голяма и по-лесна е корупцията сред тези, които контролират.

    Иначе казано, ББ по този начин завоалирано увеличава заплатите на полицаи, прокурори и всякакви подобни държавни тулупи. Като прибавите и т.нар. "парични компенсации" и ваучери за безплатни почивки, раздавани от нашите пари, пак на същите (наши момчета) оядени държавни некадърници и корумпета, трябва да разберете.
  • 40 Госあ

    19 11 Отговор

    До коментар #35 от "Мислещ":

    Абе омбре, ти като толкова много мислиш,мислил ли си какъв процент са заразените в Швеция? Ше ти дам жокер - не са 80%. А мислил ли си защо границата им затворена?
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Капитан Петко Войвода

    16 22 Отговор
    Най-лесно е да обвиняваш правителството, виновни са хората, не съм фен на правителството, но виновни са хората, в цял свят се отслабиха мерките. Ако не бяха отслабени сега пък всеки щеше да мрънка че няма работа. Виновни са хората.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 777

    22 9 Отговор
    Единственото смислено нещо в тази статия е заглавието. Ще цитирам пост от форума "Пeтрe oт тeзи, кoитo хoдят нa мaчoвe и нa диcкoтeкa нямa нитo eдин бoлeн. Cъщитe прeз цялoтo врeмe ce cъбирaхa и cи кoнтaктувaхa бeз диcтaнция и прeдпaзни cрeдcтвa.Cтo пъти ви ce пoвтoри,чe възрacтнитe хoрa и тeзи c придружaвaщи зaбoлявaния трябвa дa ce пaзят,нo ocтaнaлитe трябвa дa живeят нoрмaлeн живoт.Знaeш ли кoлкo вируcи и бaктeрии рaзнacят хoрaтa,птицитe и живoтнитe.Нe мoжeм дa зaтвoрим цeлият cвят."
    и ще добавя още една информация от днес "79 нови положителни проби за денонощието. Направените тестове са 2776. Има и 8 починали пациенти с COVID-19. Починалите през последните 24 часа са жена на 73 г. с пневмония и сърдечно заболяване, мъж на 71 г. с пневмония и множество придружаващи заболявания, жена на 76 г. с диабет, мъж на 78 г. със сърдечно и белодробно заболяване, мъж на 65 г. с диабет, сърдечно и бъбречно заболяване; жена на 57 г. с диабет и сърдечно заболяване; мъж на 61 г. с пневмония и хронично белодробно заболяване, жена на 67 г. с пневмония, за която няма информация за придружаващи заболявания."
    Петре използвай си мозъка, че скоро няма да има постъпления от реклама на сайта. Причината - тотална икономическа криза, свръх ограничено потребление и от там никакви приходи от реклама. С такива "анализи" унищожаваш собствения си поминък, бизнеса и работата на хиляди хора и малкото останал здрав разум и доверие в обществото. МИСЛИ!
  • 47 изхождавето основна грижа на партията

    14 5 Отговор
    Баш това ''изходи'' разбирам баш как да го разбирам . То това правителство и Бащицата са се изходили до ушите по много въпроси.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 БМБ

    21 6 Отговор
    Казах ви да ходите на Черноморието, вие не, правих ви изкуствени тапи по границата, вие не, Гърция та Гърция. Вчсега като едигнем бройката и гърците като затворят границата ще ви офеаскам всички тарикати с 200. Ще ме снимат те.
  • 50 Спасов

    18 1 Отговор
    С две думи-разхлабиха се...
  • 51 8992

    14 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг: а не малко граждани пък се показаха като неразумни и безотговорни. Това са ''професорите"по вирусология,дървените философи,и най вече ОТВОРКОВЦИТЕ.
  • 52 357

    27 6 Отговор

    До коментар #20 от "Гражданин":

    Нищо добро не я чака България докато има такива "мислещи" тесногърди,не виждащи по-далече от носа си ПОСЛУШКОВЦИ. Никой не ви пречи но не пречете и вие. Защото ако се замислите може би ще се запитате,как така повече от 10 дни в интензивните има 13 болни а всеки ден съобщават за починали от корона вирус? Какви са тези в интензивното и какви са починалите? И защо изведнъж решиха вместо по 200-300 теста/както бе до преди 10дни/,да правят по 2000-3000?. Естествено че ще нарастват и заразените в пъти. Но това са заразени а болните са си 13!
  • 53 ахоихо

    12 7 Отговор
    Това са автографите на правителството-има ли ос*ано,те са се разписали.Относно футболните мачове-та,на открито ли можеш по-лесно да се разболееш,или в една чалготека с 500,или дори 1000 маймуни на клона,като една част са братчеди индийци,дошли си от Белгия,Холандия,Германия?На открито да се заразиш трябва едва ли не да ти се изплюят в устата.Какви глупости пишете?Мачовете ли са ви най-големия проблем?От там ли тръгнаха заразите.Пийте си хапчетата!
  • 54 БГ гражданин

    25 6 Отговор
    Като се предполага, че участниците в този форум имат средно образование – поне – защо да не стъпим при дискусията по темата на научните постулати:
    1. От гледна точка на биологията на планетата съжителстват милиони видове организми, които са в непрекъсната битка /и симбиоза/, като равновесието се поддържа от природните условия / БОГ/. Слабите организми имат шанса да изработят имунитет срещу външните агенти. Има и такива, които не успяват, но те са в рамките на нормалната статистика.
    2. От гледна точка на физиката, според трети принцип на динамиката – в една система колкото повече се упражнява външният натиск, толкова повече се увеличава вътрешният такъв - навън, като крайната точка е експлозия на системата.
    3. От гледна точка на морала – няма как да проповядваш кухи правила, които не са обосновани, а и самият ти не спазваш. Няма как да убедиш обществото с фалшивите статистики и антиздравословни препоръки, че мислиш за неговото здраве. Напротив - повечето имат дори точно обратния ефект – като например налагането да се ползват маски, за които и децата знаят, че са инкубатори на микроорганизми.
    4. От гледна точка на социалните мерки – няма здравомислещ българин, който да не се е убедил, че цялата „ дандания“ на управляващите е с цел едни милиарди от Европа и ограничаване възможностите на гражданите за изразяване на обществено недоволство.

    Коментиран от #78

  • 55 Ван дер Любе

    25 6 Отговор
    Както са написали и тези преди мен, няма голяма разлика в обстановката сега и отпреди един месец. Ако спрат тестовете, ще сме отличници. Два месеца в началото Муфтачиев (дето беше начело на НОЩ, а казват, че са е на море в Гърция), не искаше да прави тестове. Какви са били реалните данни тогава никой не знае. Но определено хората в билниците бяха повече, отколкото сега. Но тогава нямаше записи с Борисоя, снимки с Борисов и милиони в касите на Борисов, Горанов, Менда и други незнайни герои. Та правителството наистина се е изпуснало, но не на метеното, а направо ..
  • 56 Баш глупав

    4 12 Отговор

    До коментар #36 от "Я... Я":

    Тези глупаци управляват глупаци
  • 57 беге демокрация

    12 13 Отговор
    това момченце с очилата все глупави статии пише, не му е за първи път, сигурно иска да блесне със силно опозиционното си писане и критикуване, но само става за смях, не ви е виновно правителстово, че вие сте разхайтени и малоумни
  • 58 чичо

    8 16 Отговор
    Петър,Нинова,Мангъров,РАДЕВ-и самите вие не сте наясно какво искате.
  • 59 Нови простотии

    19 9 Отговор
    Данните съобщавани от Великия НОЩен ЩАБ и тиражирани от мисирските медии, подозрително напомнят долна нагласня(като социологическите проучвания по изборите), и нямат никаква връзка с реалността. Предприетите мерки обаче са изключително смешни и неадекватни.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 ОСВЕН КРАДЕНЕТО

    15 4 Отговор
    ТОЙ СЕ ИЗХОДИ НА ВСИЧКИ ПОПРИЩА ЩОТО ДРУГЖО НЕ МОЖЕ !
  • 62 Гост

    12 9 Отговор

    До коментар #13 от "Домакин":

    Така е, "умнико"! Едни обичат футбола, други дискотеките, други спортове, фитнес, театри, музеи, концерти, ресторанти.... Не можеш да затвориш цял свят и да разполагаш с живота и времето на хората, защото имало.... вирус от няколко месеца! Има хиляди вируси. А ти явно обичаш и слугуваш само на хипохондрията си! Затваряй се в гардероба с памперси и ще до живееш до 100 г. Никой не ти ограничава това право!
  • 63 ДЕФЕКТЕН

    6 2 Отговор
    ДЕТ ГО ЧУКНЕШ ТАМ СЕ ПУКА НАШИО !
  • 64 Николай Колев MD PhD

    18 3 Отговор
    Идвал краят на света –
    не внезапно като взрив –
    тихо, бавно, със COVID…!
    Ала НОЩ на пост е, бди,
    с маски ще ни защити!
    Със Дистанция ходи,
    Дезинфекция прави,
    Дисциплината пази!
    че Фандъкова не спи –
    и след нейния Контрол,
    можеш да останеш гол!
  • 65 четящ

    11 8 Отговор
    да така е, но основното е, че бяха въведени твърде рано/ на 13.03/ твърдите мерки, когато нямаше нужда от тях... и след като вече изгърмяха патроните сега не им остава нищо друго само да гледат как вируса си вилнее свободен... така, че всяко нещо трябва да е навременно, а не прекалон рано или прекалон късно!
  • 66 гцйхг

    13 9 Отговор
    От статията разбрах едно.Петър Здравков не е много интелигентен.

    Коментиран от #70

  • 67 2496

    11 9 Отговор
    Прекрасна статия, за съжаление - изключение.

    Коментиран от #68

  • 68 Гост

    16 9 Отговор

    До коментар #67 от "2496":

    Айде сега, като е така и ти си заминавай от прекрасната ни страна (не държава). Аз не искам да стоя затворен и с маски заради индивиди като теб. Аз съм християнин и лицето ми е СВОБОДНО!!!
  • 69 Дългият

    11 2 Отговор
    То да беше за първи път...с мед да го намажеш...ежедневие...
  • 70 Присмехулник

    7 1 Отговор

    До коментар #66 от "гцйхг":

    От коментара ти...друго се разбра...
  • 71 Браво

    6 8 Отговор

    До коментар #20 от "Гражданин":

    Мн точно и ясно. А безсмъртниците да го ду.
  • 72 kukoto

    3 2 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Дали са компромати или живата истина?
  • 73 Ангелина

    8 9 Отговор
    Контролът в градския транспорт за носене на маски се удвоява.... това се тръби по всички медии. Ползвам услугите на Метрополитън. До сега НИТО веднъж не е имало контрол. Математик съм.
    За мен 0*2=0.
    Сутрин всички са с масми. След 18 часА идете да видите!!! Ужас и безумие! 5% са без маски, от останалите 10% са с показани носове. Някои дори ги ползват като лигавници... Моля, направете и Вие нещо по въпроса!!! Можете го!
  • 74 Умен и Крадлив

    15 10 Отговор
    Стойте си в къщи и си носете маските. Вервайте само на Щаба, защото е страшно ама много страшно.Иде втори, трети, и 101 пик на вируса.Тези които не верват скоро ще умрат, яко ще измрат. За другите, правоверните ще останат пачките евра и кюлчетата злато. Рижавия Дедо вчера отмени вируса ама тук скача от всеки ъгъл.Не се бойте, пиите си редовно Еспумизана и чакайте БиБи да ви спаси.

    Коментиран от #96

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 До автора

    14 8 Отговор
    Кой те излъга и с какво, че маските са полезни? Някакво медицинско обяснение да имаш за нас простосмъртните?
  • 78 Репресиран

    4 3 Отговор

    До коментар #54 от "БГ гражданин":

    По-точно казано няма накъде!!
  • 79 Sol Ben Dav

    11 8 Отговор
    Тълпата мисли и реагира ирационално. Никъде по света няма доволни от управлението. Тълпата иска някоя кака да хвърля банкноти от хеликоптера , ако може непрекъснато. Да, обаче това е и дио тизъм, и то много тежък.
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Полезно носене на маски?

    9 10 Отговор
    Петре, изходи се на метеното. Това леко запарване ти пълни дробовете с повече зарази. Маските даже не трябва да се препоръчват.
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Леле леле

    16 4 Отговор
    Попрочетох това онова в коментарите. Да, ама не. Защо никой от вас не иска статистика за грипа за предходни годи и починалите от него. Защо родолюбците във форума не се огледат в огледалото и да кажат - абе, аз колко деца отгледах. Семейството трябва да има поне 2 (а и 3 деца за да я има България). Млъквайте, пикльовци такива.
  • 85 аааа

    7 2 Отговор
    хейта няма край. що си без шапка -с шапка. за шефа на петър угодия няма .
  • 86 Българин

    12 9 Отговор
    Ноле, ела да правиш турни по тенис в България! Не всички сме разглезени като Гришу - температура и хоп в болница с пълни изследвания. Нормален мъж изкарва короната на крак

    Коментиран от #89

  • 87 Сливи за смет

    19 8 Отговор
    Никога не съм вярвал, че толкова зомбайовци съществуват. Вярват в Торбалан. Вярват, че някой мисли за тях и ги обгрижва, и спасява. Тяхна си работа. Да правят каквото си искат. НО НЕ ЖЕЛАЯ ДА МИ НАТРАПВАТ КАК ДА МИСЛЯ И ЖИВЕЯ!!! Нека се самоизолират, заключват и чакат банкянския си месия да ги спасява. Да слушат пророка му ген. Годжи, заслужено почиващ не на П@цул море, а при гадните гърци. Тяхна си работа. Само ще е много интересно когато ги изхвърлят от работа чий ще го гладят? Натам вървят нещата. Когато няма да имат пари да си покрият елементарните разходи? А когато дойдат чси-тата и ги изхвърлят на улицата? Та нали още преди първото затягане на примката в колекторските им фирми наляха над 100 000 000. Случайно ли е било, а?! Тогава къде и как ще се криете от Торбалан?! Къде ще ви намери банкянския филантроп да ви спасява?! Милите ми зомбайовци! Не ви ли направи впечатление когато се разгоря скандала с къщата в БарЦелона как ни натресоха извънредното положение?! Сега да е нещо по различно?! А банкянският филантроп уцелва 2-а заека : угажда на началниците си и запушва устите на неудобните. Успешно е проведена генералната репетиция по масова манипулация и смачкване на хората. Те са елементарен мат'рял за обработване. Честито зомбайовци. Прав е бил професор христов - над 80% сте.
  • 88 гост

    11 15 Отговор
    ПО-ДОБРЕ 10 МИНУТИ В МАГАЗИНА С МАСКА, ОТКОЛКОТО 30 МИНУТИ НА ГРОБИЩАТА БЕЗ МАСКА !!!

    Коментиран от #90

  • 89 5ко

    10 6 Отговор

    До коментар #86 от "Българин":

    Явно гришу е закъсал с кинтите та се е съгласил да го играе болен. Въпрос на личност.
  • 90 5ко

    9 2 Отговор

    До коментар #88 от "гост":

    Не се плаши, никой няма да ги избегне. 😆
  • 91 Призрак

    10 9 Отговор

    До коментар #6 от "Правителството":

    Не съм съгласен с теб. Не може този който е БЕЗОТГОВОРЕН да не спазва мерките и да сее вирус сред останалите. Може да се окаже, че моите или твоите баба и дядо са сред хората, които този безотговорен ще зарази. В статията много добре е описано. Стадиони и дискотеки трябваше да останат затворени. Дневните барчета и ресторанти, където може да се следи и контролира, можеха да се отворят и до там. В нощните заведения контрол НЕможе да се спазва. Това е истината.Но тъй като тези от които зависи всичко това, са страхливи и НЕКОМПЕТЕНТНИ, сега ще се стъжни живота на всичкини ОТНОВО.
  • 92 Иван

    3 15 Отговор
    Манипулативна статия писана от платен помияр!!!На какво се е изходило??Ковид НЕ СЪЩЕСТУВА!!!
  • 93 Пламен

    9 2 Отговор
    50млн. лв без ддс за Северен обход на Бургас, 4.1км. Ей това е сделка! Повече инвестиции, че Тулупа е поръчал гардеробче, трикрилно. И да не се ошумулясва Банкомата ЕС с онези 12млорд., че току виж му ритнали стола дотогава.
  • 94 Факт

    6 6 Отговор
    Някой виждал ли е вирус!?

    Коментиран от #100

  • 95 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 3 Отговор
    ще търсите уж лошия соц но край история минало а за коронавируса всеки да си носи кръста
  • 96 Смотаняко

    12 8 Отговор

    До коментар #74 от "Умен и Крадлив":

    Маски на закрито се носят в цяла Европа, Южна Кореа и Япония. Миналата седмица се върнах от Германия- там се спазва дистанция 2 метра. В Швеция, забележи Швеция - барове, клубове , заведения не работят след 00:00. Капацитетът на заведенията вътре е до 35 %. Мачовете в Гер и Англия са на празни трибуни, във Франция така и не играят.Само в Бг сме големи ербапи

    Коментиран от #103, #107

  • 97 AC DC

    10 6 Отговор
    Моля да посочите един единствен пример на заразени от неспазване на мерките налагани от правителството. Ако без тези мерки рискът растеше Столипиново, Шекер махала и т.н щяха вече да са обезлюдени. Как в едно семейство един е заразен, а другите не са? За половин година великите учени нищо не разбраха и не обясниха внятно за този вирус, после простолюдието били диваци и варвари. Ще спрем Земята да не се върти та да не умрем от вируса?
  • 98 Матей

    13 3 Отговор
    Изхождането стана точно с връщане на мерките,за да турят перде на бойковите изпълнения,телефонни и снимкови с буюк чекмедже,не за друго.Да подават оставки ли,я по-добре една карантина,като за начало унижението с маските доказано действа.
  • 99 Въй

    5 3 Отговор
    Отхлабването на мерките доказа, че днешната българска държава е неспособна да осъществява ефективен контрол. НЯМА ДЪРЖАВА,ЗАТОВА Е ТАКА.
  • 100 кой създаде кови19

    6 5 Отговор

    До коментар #94 от "Факт":

    питай Бил Гейтс той не само го е виждал но и е тръшнал много пари по неговото създаване още през2015 година и даже е патентован като ваксина за защита.историята с прилепи и разни люспести като броненосец и змия са лъжите на мисирките.
  • 101 шперплат

    14 2 Отговор
    ИЗХОЖДАНЕТО на ББ и хората му на метеното НЕ Е изненада за никого ! Сега е интересно да видим КОЙ ще бъде посочен като виновник , от НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО ? Затова може би и той си избра ЩАБ от хора , за да може да си избира изкупителна жертва. И както винаги да излиза чист , свят и неопетнен !
  • 102 коагулатор

    15 2 Отговор
    Не е ли МНОГО УЧУДВАЩО , че в БАНКЯ няма Ков-19 ! ? Може би наличието на божеството-бб там , плаши и гони горкия вирус ! Де да можеше да огрее навсякъде , ех !
  • 103 Ицо

    4 7 Отговор

    До коментар #96 от "Смотаняко":

    Прав ти път в Европа. Моята България няма нужда от индивиди като теб. Сега уикенда се върнах от Благоевград и бях в клуба от снимките. Е нямаше такъв кеф, нямаше такова яко парти! И познайте - нямам коронавирус. Бегайте от тука с тия мерки
  • 104 Отвратен

    11 6 Отговор

    До коментар #27 от "гост":

    Трагедията е най-вече за тези, които се подадоха на пропагандата! Нито в Италия, нито в Швеция, нито пък в Беларус е имало каквато и да било трагедия. В Италия театъра беше голям, но накрая истината за обикновения сезонен грип, наречен Корона вирус излезе наяве. Да, има заразени, но опасността за тях не е толкова голяма колкото я изкарват. В Германия сега на дневен ред е темата защо през 2017, когато е имало над 200 000 хиляди заразени от грип, починалите са били 27 000 човека, а сега при почти същия брой заразени са 9000 души. Излиза, че грипната вълна тогава е била 3 пъти по-смъртоносна, но живота си е вървял нормално. Къде е разликата? Разликата е в сценария и в нарежданията към медиите. И не се заблуждавайте, колкото медиите в България са независими, толкова са и на Запад. А на някой направи ли му впечатление, че болните от вируса се увеличават правопропорционално на скандалите около Бойко Борисов? Стреснаха овцете и те набързо забравиха и за снимките и за записите, а журналистите сега се занимават с далеч "по-важната" тема за Covid 19.
  • 105 Алекс

    10 3 Отговор
    Поредната платена публикация.
    Петре, като ни даваш за пример Германия, защо не ни каза са колко евро на човек правителството на Германия помогна на своите граждани да преодолеят икономическата криза. Колко пъти техният премиер се показа пред народа си и го нарече с думите: тулупи лумпени итн. Колко пъти им казаха, че яко ще мрат?
    А Петре. Искаш ли да ти обясня, че всяка монета има две лица, а ти явно виждаш само едната.
  • 106 праймъс

    11 3 Отговор
    А дали ХУНТАТА нарочно не създава пак психоза с вируса , за да замаже изцепките с гласа на Бойко , със златото , пищоФа, с КЪРДжалийската п-тка , с парите дадени му от Божков като рекет ......А де ! Може и на майтап да го казвам , ама започва да звучи все по- ИСТИНСКИ и РЕАЛНО !
  • 107 Домакин

    6 4 Отговор

    До коментар #96 от "Смотаняко":

    В Испания, Франция и Люксембург, маските са задължителни и на открито.
  • 108 Наблюдател

    5 3 Отговор
    Нали знаете кой прави най-голямото "Ако" от правителството.... почти всеки ден...Да видим колко време още вонята ще се правят че я няма от ЕС!
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Зайко Байко многознайко

    10 3 Отговор
    Едно време имаше една игра, " Тука има , тука няма"! Та так и ГЕПИ (герб) си прави експерименти с оФцете!
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 111

    7 3 Отговор
    Засрамете се! Преди Ви друсаше, че много мерки има, а сега пък Ви друса, че няма! Като злобна свекърва сте! Нищо не ви изнася!
  • 113 111

    8 0 Отговор

    До коментар #26 от "Световното ниво":

    Какъв спорт търсиш, като учениците са пред компютри. Цяла нощ цъкат и гасят лампите преди родителите им да станат. През деня спят!! Да си видял някое да тича, да рита топка...А уж футболистите ни по цял ден си подават лекичко топката, а вечер са по чалготеки и си правят забивки с разни мацки. Има малко дечица с атлетика се занимават. Няма желаещи за потене!
  • 114 jorj

    5 1 Отговор
    Пишещия се изходи на метеното
  • 115 filo

    3 2 Отговор
    На такива "умници" като автора и Господ не може да угоди, но той просто е назначен да плюе възмездно.
  • 116 Кой68

    3 6 Отговор
    Реването срещу мерките бе огромно.Угодия няма.Маските били-за да мълчим!Измишльотина на болен гений..........Та тая карантина и маски бяха в цяла Европа и свят.То даже в България е трудно да се каже "карантина",но имаше ограничения и забрани.Карантина имаше в Италия,Испания.....Стига вече с тия опорни точки...Глупава статия.
  • 117 бай ставри

    2 0 Отговор
    хей станчо не виждаш ли че всички държави са така хем искат да разхлабят режима хем го стягат само пишеш за хонорара от статията само разлайваш уличните кучета
  • 118 инчхай

    1 0 Отговор
    за кой ли път,за кой ли път
  • 119 СТъпи Петре,

    3 0 Отговор
    мачаджиите са като тебе - малко умни, дори да не ги пуснеш на стадиона те пак ще намерят начин да се сбият някъде навън и да се отъркалят в тинята.
  • 120 Гост

    4 0 Отговор
    До 26 световното ниво- за какъв симеон щерев дрънкаш ,беше един посредствен борец най доброто му постижение беше бронзов олимпийски медал,бай добрите борци бяха Петър Киров и след това Валентин Йорданов.На това отгоре и като треньор го нямаше никакъв ,той провали голямата Станка Златева да не стане олимпийски шампион.

    Коментиран от #132

  • 121 Васил

    5 1 Отговор
    Диктатора се провали просто пусна вируса на свобода ако му дремеше за народа щеше да обяви карантина в Китай за 10 човека затварят квартали а тука за 100-120 човека нищо не се прави. Ако диктатора ни се зарази ще го лекуват в лукс докато обикновения човек в домашна обстановка с неизвестен край
  • 122 Друго не правят от вътре им иде

    5 1 Отговор
    Те това най го обичат и колкото по-метено, толкова по-голямо изхождането и по-начесто.
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Иванов

    2 4 Отговор
    Каквото и правителство да имаме, колкото и добро да прави, българина винаги ще намери причини да го плюе. И в това плюене на първо място ще бъдат някой ,,интелигентни,, журналисти.
  • 125 ред

    4 0 Отговор
    преди всички умираха от естествена смьрт а сега от корона вирус
  • 126 123

    4 2 Отговор
    Не може задължавате хората да слагат маски. Това е все едно да ги задължиш да слагат бурки.
  • 127 гост

    5 3 Отговор
    Това неадекватно поведение на правителството е защото няма пари в хазната и държавата ще фалира. Да си говорят каквото искат ,но ако не се работи няма плащане на данъци няма приходи, няма и от къде да се краде ако сме под измислената карантина.
  • 128 Николай

    4 5 Отговор

    До коментар #6 от "Правителството":

    Не се хаби няма да те разберат. 90% от пишещите коментари просто плюят по ГЕРБ и ББ без значение за какво става въпрос. Повечето даже и не четат написаното по горе.
  • 129 войводата

    3 0 Отговор
    ТАКАВА НИ Е ДЪРЖАВАТА САМО ПИАР И НИЩО НЕ СЕ ВЪРШИ
  • 130 Бай Добри

    3 1 Отговор
    Има мерки - ревете, няма мерки - пак ревете ! А майната ви !
  • 131 ббббб

    5 1 Отговор
    За какъв "ръст на заразените" ни проглушавате ежедневно и ежеминутно ушите, бе!?!? Когато бяхме затворени като говеда, правеха по 400-500 теста на ден и имаше 40-90 положителни. Сега се правят по над 2700 теста на ден и има 70-130 положителни. Тези, през които е минал вируса и не са тествани, а някои - не са и разбрали, са десетки пъти повече. Болниците са празни. Общата смъртност е по-ниска от минали години. За какъв "ръст на заразените", "пандемия" е прочие нелепици дрънкате. И докога?!?
  • 132 Няма да споря

    0 2 Отговор

    До коментар #120 от "Гост":

    въпрос на гледна точка. Ако трябва да изреждаме борци ,ще трябва обаче да разширим списъка - обидно е, че не си включил Евю Вълчев, Продан Гарджев, Ал.Томов , Боян Радев ... може и някои да не си ги чувал, но аз съм ги гледал на живо, а на Продан Гарджев брат му ми беше старшина в казармата. НО СМИСЪЛЪТ НЕ Е В ТОВА , .а и темата е друга.
  • 133 Предречи

    1 4 Отговор

    До коментар #9 от "ПОБОЙко ПОБОЙрисов":

    Радев казв на 3март че вируса е «кьорфишек» че е политически а сега борисов му виновен
  • 134 Ново

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "Димо":

    На болните им четят ленин димитров карл и марс така ги лекуват с идеи
  • 135 Ново

    2 2 Отговор

    До коментар #22 от "ПАС":

    Щом герб са некъдърни направи сметка другите на какъв хал са «таз година полупроводници догодина проводници « опозицията малко да имаше акъл/а не като тези дето пишат до сега щеха да спечелят поне един окружён град
  • 136 Зайко Байко многознайко

    2 3 Отговор
    Корона вирусът дойде и живецът ни отне! Эатвориха биэнеси, училища, эатвори цялата страна! Седим с жената у дома и не оронваме дори слова! В началните дни останали сами беэгрижно правехме любов и не мислехме дори, че храната ще се намали.Эа сметка на това натрупахме кила! Любовта се оттегли кротко в страни , че вече дотегна ни във теэи дни! Эапочнахме философски да нищим живота, но на привършване е вече и компота! Всеки кротко в стаята се отдели и депресията ни посети, от това състояние по-страшен е само гладът, но теэи раэмисли ще оставя эа другия път!
  • 137 BatMusurat

    4 1 Отговор
    А що не проверят колко от тия заразените са им платили да ги пишат че са заразени,доста често срещана практика и колко от починалите също са вписани с ковид 19 срещу суми от 600 до 2000 лв. Това явно убягва на много хора. Знам доста такива случаи.

    Коментиран от #145

  • 138 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 0 Отговор
    Стига с този идиотизъм! От корона-вирус не може да се предпазиш. Това дори не е пълноценен вирус, а някакво подобие... Ефективна ваксина срещу него не може да се създаде заради безбройните му мутанти. Спасението е здрав и силен организъм, който не е тровен с всевъзможни хапчета за щяло и нещяло с години. В природата са регистрирани около 1700 корона-вируси, най-много по животните...
    Прилагат от НОЩ тези рестриктивни мерки защото друго не могат да измислят, тъй като в случая медицинската и фармацевтична мафия е напълно безпомощна...
  • 139 ХЕ ХЕ ХЕ

    3 0 Отговор
    ФАКТИ ПУСКАТ В ЕДИН ДЕН СТАТИИ НА МАНГЪРОВ ПРОТИВ МЕРКИТЕ И СТАТИИ ЗА МЕРКИТЕ. РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ!!!! БРАВО НА ФАКТИ!!!! СЕИР НА НАШ ГРЪБ.
  • 140 ТОЧКАТА

    2 0 Отговор
    е5678Дамите иии...дамите не работят по метода,,,ПРОБА/ГРЕШКА,,,Техният стил е ГРЕШКА/ГРЕШКА,типично мутренско ООД....Даже БОД/БЕЗОТГОВОРНО ДРУЖЕСТВО..../
  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Петърчо Мисирков

    2 0 Отговор
    Спрете да хвърляте пясък в очите на хората с този измислен “вирус” и да им отбивате вниманието от истинските зулуми на това подкупно правителство. Ясно е, че този несъществуващ “вирус” е единственият им коз, който може да ги предпази да не бъдат линчувани. Те не само трябва да си ходят, но всички до един трябва да бъдат вкарани в затвора за крупни престъпления срещу българския народ и имущестото им трябва да бъде отнето и национализирано
  • 144 Пако

    2 0 Отговор
    Културно и снизходително казано,Ти Изхождачо
    можеш всеки път когато си на открито и закрито,
    да се Изхождаш в маската си преди да я сложил.
    Е,малко ще ти понамирисва Изходеното но,
    все пак ще е по-добре от 38*.,.
  • 145 batMan

    0 0 Отговор

    До коментар #137 от "BatMusurat":

    Сигурно ще дадеш пример за Италия да са давали пак 600-2000, но в евра, а където цялото семейство е умряло вероятно са спестили.