Last news in Fakti

24 Юни, 2020 06:30 4 463 13

Луди партита без правила: Турнирът на Джокович се оказа пълен провал

  • новак джокович-
  • григор димитров-
  • ковид-19-
  • карантина

Оказа се, че поне трима от участниците в него са с положителни проби за Ковид-19

Луди партита без правила: Турнирът на Джокович се оказа пълен провал - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Сръбската тенис звезда Джокович събра много свои колеги на турнира "Адриа Тур" и демонстративно не спазваше мерките за дистанция и хигиена. Резултатът обаче не закъсня. Критиките на германските медии са съсипващи.

 

"Джокович не се държи като шампион", коментира днес "Райнише пост". Сръбската тенис звезда е обект на сериозна критика заради организирания от него турнир "Адриа тур". Оказа се, че поне трима от участниците в него са с положителни проби за Ковид-19. Това породи и множество тревоги за участниците и зрителите на двата досегашни кръга от турнира – в Белград и Задар. Григор Димитров първи обяви, че е заразен с коронавирус. Последва го хърватският тенисист Борна Чорич. Диагнозата беше потвърдена и за сърбина Виктор Троицки.

Без мерки за сигурност

Джокович би трябвало да отговори на редица въпроси, отбелязва “Франкфуртер Алгемайне Цайтунг”. Първият турнир се проведе в Белград между 12 и 14 юни пред пълни трибуни. Социална дистанция така и нямаше. Джокович обаче твърди, че са били спазени всички разпоредби на властите. “В Белград беше предписана дистанция от минимум един метър между зрителите. Кадрите от телевизията сочат, че тя не е спазвана”, пише още “Райнише пост”. След края на турнира е имало и парти. Джокович публикува снимка в “Туитър” и написа: “Момчетата се забавляваха снощи". Сред участниците в купона е бил и Григор Димитров. Публикацията междувременно бе изтрита от социалните мрежи. 

За 31 август е планирано възобновяването на професионалните тенис турнири. Първо ще се играе на откритото първенство на САЩ - US Open. “С егоизма си Джокович и колегите му застрашиха тези планове”, критикува “Райнише пост” и уточнява, че докато Джокович е финансово обезпечен, “други тенисисти живеят на екзистенц-минимума”. Самият Джокович се наложи да прекрати финала на “Адриа Тур” в Задар и да отмени следващите мачове в Черна гора на 27 и 28 юни.

Сърбинът стана обект на множество критики, включително и от страна на свои колеги. “Не разбирам... Никаква дистанция за безопасност, пълен физически контакт, без предпазни маски, даже и феновете не носеха маски”, написа бившата номер 1 в света Крис Евърт. Към тази критика се присъедини и австралиецът Ник Кириос: “Така става, когато човек игнорира всички препоръки".

Джокович отказва да се тества

Същевременно Новак Джокович отказва да се тества за Ковид-19, защото нямал симптоми. Така сърбинът може да продължи да разпространява заразата, пише “Райнише пост”. Още от началото на пандемията Джокович критикува въвеждането на мерки срещу разпространението на инфекцията. “За него вирусът може и да не е страшен, но за други части от общество той е сериозен проблем”, пише изданието и допълва: "И тези хора трябва да бъдат пазени. Ако някой не разбира това, значи не заслужава да бъде наричан шампион. Истинските победители се държат по друг начин”, коментира германското издание.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Шекспир

    24 3 Отговор
    Бля бля
    Футбол може тенис не може
  • 3 Пената

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Пако":

    И е вземал 1000 € !!! Абе там дават ли по 1000 € за да те пишат 👑???
  • 4 Шопо

    19 1 Отговор
    Що??? Снощи на мача да не би да имаше социална дистанция между феновете на ФК,, Цоцка Драгойчева-ДИНАМО-Лаффчис 1992-Наско Раев2020,, ???
  • 5 главоч

    8 3 Отговор
    Джоковид го наричат французите
  • 6 нац лотария

    3 3 Отговор
    на печелившите, честито!
  • 7 да де

    16 4 Отговор
    И кое му е провала играчи и публика си направиха кефа, млади и здрави хора и да има заразени няма да го усетят.
  • 8 Дрън

    6 1 Отговор
    Дрън дрън
  • 9 Джокович го

    13 7 Отговор
    обичаме наравно с Григор.Само не е ясно,защо той обича толкова много българите?Та ние не заслужаваме.
  • 10 антрашпиц

    8 1 Отговор
    Вие първо от Франке незнам си какъв цайтунг отговорете защо имате в Германия толкоз корона в кланиците,пък тогава гледайте в другите страни.
  • 11 Йордан

    5 0 Отговор
    Турнира в БГ се оказа пълен провал,а не този на Джокович,защото неговия турнир се прие много добре и има благотворителна цел,а не опит за далавера и доходи на едно семейство измислени “тенесисти” с криминална история за заменки и общински гимнастики.
  • 12 плевен

    1 0 Отговор
    Тънка червена линия: Джокович ще прецака откритото първенство на САЩ.
    "Критиките на германските медии са съсипващи..." Все едно, че го е писала Събина.
  • 13 Шаран БГ

    2 0 Отговор
    Взе да ми писва от тези дойчовци........За тях ние всички сме "тъмни балкански субекти". Новак е ШАМПИОН по тенис на корт, както още много други майстори на ракетата. Но той е сърбин, съсед. Караме се, бием се , но се разбираме. Друго е, ако бе македонец... Там язик, азбуки са все други и трудно се комюникира с тях. Че ще му се обадя - и така-и иначе дойчовците не го признават да не набляга толкова вече на тениса. Ами с ракетата където види вирус - бой...Докато не го усмърти да не кандисва - да удря ! Тогава може и да го признаят германците за шампион...........12