Last news in Fakti

17 Юли, 2020 20:30 11 994 88

А Борисов така и не разбра, че това е краят

  • герб-
  • бойко борисов-
  • делян пеевски-
  • иван гешев

Оттук нататък други хора ще обясняват, какво се случва; и други хора ще управляват, по друг начин

А Борисов така и не разбра, че това е краят - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Борисов е изпаднал в положението на диктатора в последните му дни: без връзка с действителността, живеещ в измислена реалност, поднасяна му от придворни шутове. Събитията в България през погледа на проф. Евгений Дайнов:

 

Години наред се вбесявах от отказа на протестиращи да викат против Борисов. Трамбоваме паветата, аз почвам да скандирам нещо в този смисъл, а всички около мен: „Шшшт! Не искаме оставката на Борисов. Искаме оставката на министъра... на прокурора... да запазим Пирин... да има справедливост...”. Истински недоумявах: как тези интелигентни хора не разбират, че Борисов е първоизточникът на злото – на всички онези безобразия, срещу което протестираме, едно по едно?

"Долу ГЕРБ!"

Към 25 юни т.г. ми беше писнало. Отидох на протеста за Натура във Велико Търново с прост и ясен плакат: „Долу ГЕРБ!”. И... за пръв път нямаше „Шшшт!”. Напротив, накрая се принудих да го подаря на младеж, който се тюхкаше, че не се е сетил да си направи и той такъв. После разбрах, че в София протестът е бил неочаквано огромен; и че „зелените” не само са викали против Борисов, но са вкарали и доста нецензурни думи в скандиранията си.

„Почна се...”, разбрах. Щом „зелените”, тези тежко възпитани и подчертано уважителни хора са стигнали до ползването на грубиянски думички, значи положението е на път да се взриви. Завъртяха ми се спомени от ерата на "Екогласност" в края на 1989 година; Веселина Седларска успя да публикува този паралел с разпадането на Живковския режим.

„И най-вероятно ще се свърши...”, продължих с размислите ден-два по-късно, когато видях, че Борисов не е разбрал, какъв пожар се разпалва под седалищните му части. Усетът на Седларска не я беше подвел: намирахме се някъде между 3 ноември 1989 (първата публична демонстрация на "Екогласност", тогавашните „зелени”) и 10 ноември...

А Борисов не разбра

А Борисов, както Живков преди него, не беше разбрал. Не беше вече старият Борисов, който веднага би поканил видни „зелени” на среща, за да им зададе Борисовския въпрос: „Какво искате да ви дам, за да спрете да ми правите проблеми?”. Този човек бе изпаднал в положението, типично за диктатори в последните им дни: пълно прекъсване на всички връзки с действителността и заместването им с измислената реалност, предлагана от придворни шутове (в лицето на напазаруваните миналата есен мастити анализатори) и от професионални лакеи, в лицето на „свинските” медии и на тълпите сервилни чиновници, приветстващи прословутия джип из цялата страна.

В залеза на всяка диктатура всичко е психология: кога народът най-сетне няма да издържи и ще избухне; и в кой точно момент главатарите и слугите на режима ще се откажат от ползването на разума си, за да започнат да правят точно обратното на онова, което би ги запазило на власт?

Този момент дойде в България през късната пролет и ранното лято на тази година. Ползвайки момента на пандемията, различни мутри започнаха да безчинстват по черноморското крайбрежие, прикривани от властта. Варненският залив се задръсти с фекалии, защото парите за една тръба били откраднати. Идва „контролният орган” и заключава: Водата е кристално чиста! На Алепу започва ударно строителство на хотел. Всички замесени министерства, комисии и комитети в един глас: Подпорно съоръжение е това! Накрая се появява архитектът на строежа и издава играта с посланието: Абе вие слепи ли сте? Не виждате ли, че строя хотел? И още два ще построя в съседство. Имало било закони, че не мога, защото тук имало някаква природа? Природа тук няма!

Нахалството на властта

Във всички тези случаи – и в много други казуси (Иракли, Синеморец, Рилски езера) – всички равнища на властта се надпреварваха как по-ясно да покажат своето презрение към законите и погнусата си от гражданите на Републиката; как по-грубо и вулгарно да им повторят кредото на властта на ГЕРБ: „Властта е наша и правим, каквото си искаме; а вие си крякайте...” Бяха решили, че гражданите са се подчинили завинаги.

Стана обратното. Българите, обидени от нахалството на властта, разбраха за какво такива като мен пишем години наред: че в страната няма елементарен законов ред; че управляват мутри; че всеки момент всеки закон ще бъде нарушен от всяка институция на властта, стига да има келепир.

Шашката динамит под трона на Борисов

Алепу се превърна в шашка динамит, сложена под трона на Борисов. Въпрос на време беше отнякъде да се появи искра, която да запали фитила.

И тя се появи. Вече разбрал, в какво море от беззаконие и произвол живее, българският народ видя това нагледно в опита на Христо Иванов да застане на държавна – на народа – земя край летния Доган-сарай. Видеото, запечатало този опит, мина един милион гледания за едно денонощие.

Народът гледаше с интерес запаления фитил, когато Иван Гешев вкара въоръжени мъже в сградата, на която отпред пише „Президент”. В този момент народът се събра около фитила и започна да раздухва пламъчето, та да стигне то по-бързо до шашката динамит.

И се изсипа в напълно неочаквани количества, когато дни по-късно се състоя „масово плажуване” на същото място. Бях на това мероприятие, говорих с десетки хора часове наред. Тук-там зървах по някой „зелен” или „син”, но масата беше именно народът, пристигнал от цялата страна, крачещ в продължение на 6-7 километра в чутовния пек, за да застане на своята земя, отнета им от най-древния олигарх в страната.

Народът изригна и в София и постепенно – в други по-големи градове. Дори в този момент Борисов, вместо да зададе въпроса си („Какво искате да ви дам” и т.н.) не разбра, че това е краят. Обграден от зависими и убоги хорица, казващи му каквото иска да чуе, отказа да възприеме реалността. И повтори всички детински грешки на Орешарски и дори на Виденов. Организира контрапротест. Обвини протестиращите, че обслужват БСП. Томислав Дончев заплаши, че ГЕРБ би спечелил „гражданска война”. После негови хора твърдяха, че протестите са платени от Черепа. Накрая: че може и да не са платени, но са „тинята на обществото”.

Конструкцията на режима се разпада

Гражданите, суверенът – са „тиня”? И ГЕРБ се готви да спечели „гражданска война” срещу тях? Загубата на разсъдък бе довел до загуба на елементарно чувство за самосъхранение.

Властта влезе в спиралата на окончателното си падение. Всеки неин ход, вместо да укроти протестиращите, успяваше да ги вбеси допълнително: в такива ситуации онова, което не ни плаши, ни разярява. Дори полицейският побой над протестиращи не успя да стъписа когото и да е. А междувременно започна да се разпада самата конструкция на режима. ДПС обвини ГЕРБ за това, че не взел мерки да опази от „агресорите” членовете на ДПС, събрани като жив щит а ла Садам Хюсейн да бранят Доган-сарая по време на масовото плажуване. Министърът на вътрешните работи не прие оставката на полицейския началник на Бургас, която беше поискана от самия Борисов. Еко-министърът отказа да потушава конфликтните точки, свързани с природата, тъй като имал много работа. А енергийната министърка продължи работа по АЕЦ-Белене въпреки напомнянето от Брюксел, че този проект няма лиценз, като така директно предизвика Европейската комисия.

В средата на юли, внезапно изпаднал в паника, режимът направи детинската грешка да иска международна подкрепа против собствения си народ. След въртенето на съответните телефони и „десните”, и „либералите” в Европарламента категорично подкрепиха, съответно Борисов и Доган, срещу българските граждани.

Външната партийна подкрепа не само разяри допълнително българите, но произведе и ефект, съвършено разрушителен за режима: намесата на националните държави, които са доста по-мощни играчи от всеки лидер на всяка парламентарна фракция, та била тя евро-парламентарна. Посланикът на САЩ отиде в кабинета на Борисов, а ден по-късно Майк Помпео обяви незабавни санкции срещу всички, участващи в аферата „Балкански поток”. Часове преди това, посланиците на всички страни-членки на ЕС плюс на Швейцария посетиха президента Радев, за да обсъдят положението. Тяхната единодушна подкрепа за протеста даде на Радев основанието да направи обръщение към нацията, в което да поиска измитането на мутрите от властта.

Най-сетне истински уплашен, Борисов поиска оставките на трима министри – жест, който бе посрещнат с насмешки от площадите на българските градове. На следващата сутрин се оказа, че оставки няма да има, поне засега. Щяло да има „консолидация”. Жестът, който по замисъла си трябваше да успокои протестиращите, отново постигна обратния ефект: разяри ги допълнително.

„Болят ме коленете”, ми каза един чичко, докато оня ден хиляди се мъкнехме в жегата към Доган-сарай. „Но тия, както са го подкарали, рано или късно ще тръгнем от Шумен към София. Не може повече така...”

Докато пиша това, из Фейсбук върви мобилизация на големите градове за „тръгване” към София. Крахът на режима е непосредствено предстоящ. С него се закрива един цял 30-годишен цикъл от българската история.

Бавно, но все пак България се събужда

Гръбнакът на ДПС беше счупен при Росенец, когато протестиращите „агресори” отказаха да се сбият с живия щит на ДПС и провалиха всички планове за подпалване на ситуацията на етнически принцип. БСП крайно усърдно чупи собствения си гръбнак пред очите ни, потънала във вътрешни борби „за” или „против” коалиране с Борисов. ГЕРБ е на път към бунището на историята. Заедно с тези партии, към това бунище се запътиха всички онези анализатори и журналисти, които в продължение на 20-30 години въздействаха върху общественото мнение, но навръх взривяването на ситуацията пристанаха на ГЕРБ и сами се лишиха от вниманието на приличните хора.

Оттук нататък други хора ще обясняват, какво се случва; и други хора ще управляват, по друг начин. Както казваше покойният великан на българската демокрация Кристиан Таков: „България се събужда ужасно бавно, но слънцето вече е изгряло... Ще се става!”.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 140 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нема и да

    140 13 Отговор
    разбере щото е ПРОС
  • 2 РЪМПЕЗИ

    134 10 Отговор
    ТОЙ НАИСТИНА НЕ ГО УСЕЩА ЗАЩОТО В ГЛАВАТА МУ Е БОРИСЛАВА ЙОВЧЕВА..КАКВО НЕ ПРАВИ ЛЮБОВТА...

    Коментиран от #19, #26, #53

  • 3 ТАКА Е,..

    28 163 Отговор
    ТОВА Е КРАЯТ НА...РУСКАТА МУРЗИЛКА- ФАТМАКА! КРАЯТ НА..КОМ-ОЛИГАРСИТЕ
    ОТ БКП/БСП ДПС ДС ОГРАБИЛИ И ФАЛИРАЛИ БЪЛГАРИЯ!
    КРАЯТ НА... КОМУНЯГО-ФАТМАШКАТА ,.. АНТИ-БЪЛГАРСКА Г ЕЙ- СЕКТА-БКП БСО-ДПС-ДС!
    СКОРО ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ..ПОЧЕМУ😂

    Коментиран от #21, #22, #23, #56

  • 4 Еее

    27 152 Отговор
    Баце немойте го свалите.Повечето хора в Бг-то го подкрепят.

    Коментиран от #46

  • 5 колю

    27 148 Отговор
    Оставка за не-българина радеф.

    Коментиран от #88

  • 6 бачо

    91 12 Отговор
    Много точно казано
  • 7 Karosel

    26 65 Отговор
    Всички знаем кой кръг обслужва Евгений Дайнов. Да беше нещо ново....
  • 8 Аз и Аз

    24 77 Отговор
    Изборите ще покажат дали това е краят...Не казвай хоп, преди да си скочил...

    Коментиран от #58

  • 9 Как не го е срам да ходи в Европа

    80 10 Отговор
    да иска милиарди, като всички Европейски лидери са ми видяли снимките с чекмеджето и пищова до главата.
  • 10 ДесА

    5 39 Отговор
    Преди не четяхте ДВ защото били платени писаници.......А сега явно вече не взимат парите???!!!! Хаха
  • 11 12121212

    65 11 Отговор
    Баце го боли фара, толкова е дебелоок...
  • 12 гост

    12 27 Отговор
    10 години едни и същи мантри край,край ,край!Шамана се преквалифицирал на врачка,гладен няма да остане никога.
  • 13 Това е

    28 10 Отговор
    Публикувано във факти.бг: кредото на властта на ГЕРБ: „Властта е наша и правим, каквото си искаме; а вие си крякайте...”
  • 14 Киро Змея

    16 63 Отговор
    БАААФФФФФММААААМУ Тиа 300 Смешника щели а" Свалят" ПРАВИТЕЛСТВО избрано от 2 млн Българи?!?😂
    Ми погледнете у ТУБАТА .. КАК ТОЧНО си отиваше ВСЕКО ЕДНО ПРАВИТЕЛСТВО НА БСП И ДПС! ПОГЛЕДНЕТЕ ДЕ😂...
    700 ~800 000 БЪЛГАРИ НА УЛИЦАТА И...ШУТОВЕ В ГЛАВИТЕ 😂
  • 15 Вълчева

    5 30 Отговор
    Абе,янките спреват два цветни преврата в Сърбия и България.После пак ще се питаме “Защо ручАхме жабЕтата”?
  • 16 И това също нагло

    3 25 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    „Шшшт! Не искаме оставката на Борисов. Искаме оставката на министъра...
  • 17 Европа

    46 7 Отговор
    ОСТАВКА на вмирисаната власт!

    Коментиран от #28

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 опорна точка

    23 1 Отговор

    До коментар #2 от "РЪМПЕЗИ":

    Не го усеща защото Алито(черното лале) от Сливен го замества в Барселона.Алито не спи нощем като баце гол като морска крава а работи за успеха на родината.
  • 20 Баце само за протокола да кажа

    38 5 Отговор
    Че в която и страна да отидеш, по целия свят, там ще има един наш брат-Българин , който ще ти тегли една хубава пут** майна!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 опорна точка

    47 8 Отговор

    До коментар #3 от "ТАКА Е,..":

    Това е краят на дебелака от герп които се помисли за властелина на България.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Прост гост

    31 3 Отговор
    Съдбата на човека, които прави суперкомпютър, е решена от САЩ. Останалото е въпрос на два-три дни.
  • 25 Цеко сифоня

    24 5 Отговор
    В материала на недолюбвания от мене автор, се споменава и дедо Тоше. Та в тоя ред на мисли, се сетих че на него една полковничка му кърпела чорапите. И се замислих - на Еднокнижния кой/коя му ги кърпи ? Или ходи бос, завалията.
  • 26 Мис Гащи

    21 0 Отговор

    До коментар #2 от "РЪМПЕЗИ":

    Абе,мис Гащи я омъжиха през февруари за някакъв чичка на 67г.Разправят,че било по любов но други казват,че са се запознали в ритуалната зала на район “Сердика”.
  • 27 ФАКТ

    19 51 Отговор
    КОЛКОТО И ДА МРАЗИТЕ БОЙКО БОРИСОВ И ГЕРБ...ЕДНО НЕЩО ТРЯБВА ДА РАЗБЕРЕТЕ ВСИЧКИ КОМУНИСТИ И ВСИЧКИ КОИТО ГО МРАЗИТЕ..БЪЛГАРИЯ СЪЩЕСТВУВА КАТО ДЪРЖАВА САМО ЗАЩОТО ГЕРБ Е НА ВЛАСТ..В МОМЕНТА В КОЙТО ГЕРБ СИ ПОДАДЕ ОСТАВКА..ТОВА КОЕТО ИСКАТЕ ВСИЧКИ КОМУНИСТИ..С ДЪРЖАВАТА НИ Е СВЪРШЕНО.....КАЗАНО НА КРАТКО МОЖЕ ДА ЗАБРАВИТЕ ЗА ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ...ВСИЧКО КОЕТО СЕ СТРОИ В МОМЕНТА ПО РАЗНИ ПРОЕКТИ..ПО ГРАДОВЕ ..МЕЖДУ ГРАДОВЕТЕ..МАГИСТРАЛИ..ВДИГАНЕ НА ЗАПЛАТИ ВСЯКА ГОДИНА..АБСОЛЮТНО ВСИЧКО СПИРА..И ДЪРЖАВАТА ТРЪГВА НАЗАД..ТОЧНО ИМА НЯМА СЛЕД ТРИ МЕСЕЦА БЪЛГАРИЯ ЩЕ Е ФАЛИРАЛА ТОТАЛНО..НЕ ГО КАЗВАМ ТОВА ЗАЩОТО ОБИЧАМ БОЙКО..А ЗАЩОТО ВСИЧКО ХУБАВО КОЕТО СЕ СЛУЧВА В БЪЛГАРИЯ Е БЛАГОДАРЕНИЕ НА ЕВРО ПАРИ ЗА РАЗНИ ПРОЕКТИ..ЗАТОВА И НЕЩО СЕ СТРОИ..В МОМЕНТА В КОЙТО ЗАСТЪПИ ДРУГА ПАРТИЯ НА ВЛАСТ..ОСОБЕНО АКО Е БСП....ВСИЧКО СПИРА..ДЪРЖАВАТА ЩЕ РУХНЕ БУКВАЛНО ЗА ДНИ..И НЕ РАЗБИРАМ ЗАЩО ИСКАТЕ ДА СИ СЪСИПЕТЕ СОБСТВЕНАТА ДЪРЖАВА..ХЕМ УЖ МИСЛИТЕ ЗА НЕЯ ..ХЕМ ИСКАТЕ ДА Я СЪСИПЕТЕ..

    Коментиран от #42, #82, #84

  • 28 Славков

    18 27 Отговор

    До коментар #17 от "Европа":

    Действително краят .. НАБЛИЖАВА,..7- 8 месеца и МАНДАТА ..свършва!
    После...нов МАНДАТ за БОЙКО и ..всички ЧЕРВЕНИ ОЛИГАРСИ и ФАТМАЦИ...У ЗАТВОРА!

    Коментиран от #33

  • 29 898

    11 4 Отговор
    Добър анализ,не отличен но добър!
  • 30 Любопитен

    13 20 Отговор
    Интересно защо Правителството не подава оставка след като цяла България /400 човека/ е на площадите?!?
  • 31 ФАКТ

    12 24 Отговор
    НИЕ СЪЩЕСТВУВАМЕ ВСЕ ОЩЕ КАТО ДЪРЖАВА САМО И ЕДИНСТВЕНО ЗАЩОТО ЕВРОПА НИ ДЪРЖИ ЖИВИ...И ЗАЩОТО ДАВА ПАРИ ЗАЩОТО НА ВЛАСТ Е ПАРТИЯ КОЯТО НЕ Е КОМУНИСТИЧЕСКА..ЗАЩОТО ЕВРОПА НЕ ИСКА ДА НИ УПРАВЛЯВАТ КОМУНИСТИ..РАЗБИРА СЕ..ГЕРБ СЪЩО Е КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ..НО ЯВНО ЕВРОПА ТОВА НЕЩО ОЩЕ НЕ СА ГО РАЗБРАЛИ...И НАЛИВАТ ПАРИ ЗА РАЗНИ ПРОЕКТИ..КОЕТО Е ДОБРЕ ЗА ДЪРЖАВАТА НИ..В МОМЕНТА В КОЙТО ДОЙДЕ НА ВЛАСТ БСП...ПАРИТЕ СВЪРШВАТ..ТОГАВА ..КЪДЕ ОТИВА НАШАТА ДЪРЖАВА..МИСЛИТЕ СИ ЧЕ КАТО ГЕРБ СИ ДАДЕ ОСТАВКА..И ХОП НЕЩАТА ЩЕ СЕ ОПРАВЯТ..КАК..????КОЯ ПАРТИЯ ОТ 40 ГОДИНИ НАСАМ Е НАПРАВИЛА НЕЩО ПОВЕЧЕ ОТ ГЕРБ ДО СЕГА..КОЯ...???ДА ГЕРБ КРАДЪТ МНОГО И МНОГО НАПРАВИХА..ПРЕДИШНИТЕ САМО КРАДЯХА КРАДЯХА И НА МЕГДАНА НИЩО ФАЛИТ...ТОВА Е....ПРОСТО ПИТАМ..ВИЕ ПИТАТЕ ЛИ СЕ..КОЯ Е ТАЗИ ПАРТИЯ СЛЕД КАТО ВЕЧЕ ВСИЧКИ СА НИ УПРАВЛЯВАЛИ ..ДЕТО ЩЕ ДОЙДЕ И ЩЕ НАПРАВИ НЕЩО ПОВЕЧЕ ОТ ГЕРБ...КОЯ...????КАТО ВСИЧКИ КОИТО СА ИЗРЕДИХА..СРЕЩУ ВСИЧКИ НЕДОВОЛСТВАТЕ....МИСЛИТЕ ЛИ ЧЕ ЩЕ ДОЙДЕ НЯКОЯ КОЯТО ДА ВИ УГОДИ НА ВСИЧКИ.????:)
  • 32 Garrincha

    13 8 Отговор
    Тоя, Дайнов - к'ъв професор е тоя б....., бе ? Ееех, Сталин, Сталин ... разбрахте ли, защо е нужен ГУЛАГ - за, ей, такива боклуци - дайнивъсти, боковисти - половин милион, поне, от 7 милиона, бих ги пратил в мините - поне, половин милион !!!
  • 33 233

    13 4 Отговор

    До коментар #28 от "Славков":

    Аз да питам ,знаеш ли как се влиза в затвора?Да не мислиш ,че е много лесно?Трудно!Но и там е за хора!Така,че не елошо да ислиш преди да говориш!А,че Баце ще го влачат по съдилищата е ясно ,ако не избяга!Въпросът е къде???
  • 34 Мъка трови сетивата

    13 7 Отговор
    ОСТАВКА БЕ ПРОСТАК
  • 35 Asdfg

    14 4 Отговор
    Как да го разбере като е отворил огромния си г@з за да краде колкото може повече! ОСТАВКА!
  • 36 бою

    12 4 Отговор
    позор оставка и затвор
  • 37 доктора

    3 4 Отговор
    Аман от зелени
  • 38 габровец от варна

    13 3 Отговор
    Всичко му е ясно само едно го тревожи..После какво ще стане? Как ще дава обяснения за заграбеното? Или като Божков а може би Цветанов. Ще бяга.
  • 39 Onq s angelkova

    7 2 Отговор

    До коментар #21 от "Комуне рецидивист":

    А на Бай Тошо му подарихме масажор за уши щот не беше диктатор
  • 40 ФАКТ

    10 26 Отговор
    ПИТАМ ВСИЧКИ КОИТО ПИШЕТЕ ЧЕ ИСКАТЕ ОСТАВКАТА НА ГЕРБ...ПИТАМ ВИ..ЩОМ НЕ ИСКАТЕ ГЕРБ ДА УПРАВЛЯВА..КОГО ИСКАТЕ ДА ВИ УПРАВЛЯВА..???ТОГАВА...ЗАЩОТО ДО СЕГА ОТ ВСИЧКИ ИЗРЕДИЛИ СЕ..САМО ГЕРБ НЕ НИ Е ДОВЕЛ ДО ФАЛИТ...ВСИЧКИ ДРУГИ НАЙ ВЕЧЕ БСП НИ ФАЛИРАЛА НЯКОЛКО ПЪТИ..,,ПИТАМ ВИ..КОЯ Е ПАРТИЯТА КОЯТО СМЯТАТЕ ЧЕ МОЖЕ ДА СЕ СПРАВИ ПО ДОБРЕ ОТ ГЕРБ..????И ЩЕ ВИ ВДИГНЕ ЗАПЛАТИТЕ...ЩЕ ПОСТРОИ ПОВЕЧЕ НЕЩА...ЩЕ ОТКРИЕ ПОВЕЧЕ РАБОТНИ МЕСТА....ЗАЩО САМО ПИШЕТЕ ТУК ОСТАВКА ОСТАВКА..И ПОСЛЕ..КАКВО Е РЕШЕНИЕТО ВИ ЗА ПО ДОБРО УПРАВЛЕНИЕ..???ИЛИ САМО СИ ВИКАТЕ ОСТАВКА ОСТАВКА..И ТОЛКОВА...ПОСЛЕ КАКВОТО ЩЕ ДА СТАВА..ТОВА ЛИ ВИ Е ТЪПАТА ЛОГИКА.....ХАЙДЕ ДЕ..КАЖЕТЕ КОЙ ИСКАТЕ ДА ВИ УПРАВЛЯВА ЩОМ НЕ ИСКАТЕ ГЕРБ..??????????КОЯ ПАРТИЯ МИСЛИТЕ ЧЕ МОЖЕ ДА СЕ СПРАВИ ПО ДОБРЕ..ЗАЩО НИКОЙ НЕ ОТГОВАРЯ НА ТОЗИ ВЪПРОС..??????????ЗАЩО....

    Коментиран от #45

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Възмутен

    24 5 Отговор

    До коментар #27 от "ФАКТ":

    Ти как разбра, че искаме БСП да се върне на власт. Защо живееш в тази заблуда. Да си видял някъде на протестите искане за реанимиране на БСП. Столетницата отдавна е в миманса.
  • 43 1912

    9 9 Отговор
    И този път вече трябва да има затворени за дълъг период от време! Като първият да е бойко Мутроидиев борисОFF!!!
  • 44 Мордекай

    13 15 Отговор
    Към момента:
    Ако парламентарните избори са днес 7 партии имат шанс за влизане в Народното събрание, като ГЕРБ води с 21,3% подкрепа пред БСП, които са с 12,2%. Това показват резултатите от представително телефонно проучване на „Сова Харис“ сред 1000 респонденти.

    На трето място излиза партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ (5,2%), следвана от ДПС (4,4%), ВМРО (3,9%), „Воля“ и „Демократична България“ (по 2,4%). Близо половината запитани не са решили или няма да гласуват.

    Нито една от действащите към момента политически сили не е с положителен рейтинг. ГЕРБ се ползват с най-голямо доверие (малко над 28 на сто), но недоверието към партията на Бойко Борисов е двойно по-високо. БСП е с още по-лоши показатели – под 13% доверие и над 70% недоверие.
    Троловете да си тролят , фактите са си факти , нали факти
  • 45 Асо

    10 4 Отговор

    До коментар #40 от "ФАКТ":

    Щото сме колония,щото имаме Про—Турска партия в парламента,щото Борисов краде та се не трае.Абе,къде е последният многомилиарден заем,не е ли в офшорката на братчеда Радо?

    Коментиран от #50

  • 46 ...

    6 8 Отговор

    До коментар #4 от "Еее":

    Тоя няма си тръгне без бой , това е все1 Путин да се откаже от власт
  • 47 тхйт

    1 11 Отговор
    Каракачанов взима щафетата.

    Коментиран от #65

  • 48 А бе

    8 3 Отговор
    Дойче Веле,а през погледа на Дайнов?!
    Нещо като, Бог да ме прости- Ричард, ама Груев
    Толкова за този бард на синьо-червената мътилка!
  • 49 ОСТАВКА

    12 9 Отговор
    ГЕШЕВ Е ПОЗОР ОСТАВКА И ЗАТВОР!
    БОРИСОВ ВЪВ ЗАТВОР!
    МУТРИТЕ ВЪН!

    Коментиран от #66

  • 50 ФАКТ

    11 16 Отговор

    До коментар #45 от "Асо":

    ЗНАЧИ ТЕБ ТЕ ДРАЗНИ ЧЕ В ПАРЛАМЕНТА ИМА ПРО-ТУРСКА ПАРТИЯ..В КОЯТО ,.АКО ГОВОРИШ ЗА ДПС..20 ПРОЦЕНТА ОТ ЧЛЕНОВЕТЕ И БЪЛГАРИ :)ВТОРО..БОРИСОВ КРАДЕ....Е.И..???СЕГА ЗА МАЛКО СПРИ ДА МИСЛИШ ЗА ТОВА КОЛКО КРАДЕ БОРИСОВ..,,ЗАЩОТО ТОВА Е ФАКТ....И МИ КАЖИ ..КОЯ ПАРТИЯ Е ПОСТРОИ И 1/3 ОТ ТОВА КОЕТО СЕ ПОСТРОИ В БЪЛГАРИЯ ОТ ГЕРБ..КОЯ ДРУГА ПАРТИЯ ВДИГНА МИНИМАЛНАТА .ЗАПЛАТАТА ОТ 250 НА 650 ЛВ....ПРЕДИ ГЕРБ...ЦЕНТЪРА НА ПЛОВДИВ И СОФИЯ..НАЙ ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ В БЪЛГАРИЯ..ПРИЛИЧАХА НА СМЕТИЩЕ..А НЕ НА ЦЕНТЪР НА ГРАД..ЗА РАЗЛИКА ОТ СЕГА..ТА ТЕ ПИТАМ..ТИ КАКВО ПРЕДПОЧИТАШ..БОРИСОВ ДА КРАДЕ КАТО ЛУД..НО И ДА СЕ ПРАВЯТ СТРАШНО МНОГО НЕЩА В БЪЛГАРИЯ ВКЛЮЧИТЕЛНО ВДИГАНЕ НА ЗАПЛАТИТЕ..ВСЯКА ГОДИНА..ИЛИ ДА ДОЙДАТ БСП..ЗАЩОТО СЛЕД ГЕРБ БСП СЕ ПОЛЗВА С НАЙ МНОГО ПОДДРЪЖНИЦИ..И ПАРТИЯ КОЯТО КОГАТО УПРАВЛЯВАШЕ..НЕ ВДИГНА ЗАПЛАТИТЕ ЗА 10 ГОДИНИ И С ЕДИН ЛЕВ..КРАДЯХА ВСИЧКО..НЕ ПРЕКАЛЕНО МНОГО..НЕ БРУТАЛНО МНОГО..А ВСИЧКО ..ДЪРЖАВАТА ОТИДЕ НА ТОТАЛЕН ФАЛИТ..ТА ТЕ ПИТАМ..КОЕ ПРЕДПОЧИТАШ. ГЕРБ=.АЗ ДА КРАДА МНОГО..А ТИ ДА ИМАШ МАЛКО..ИЛИ БСП=АЗ ДА КРАДА ВСИЧКО А ТИ ДА НЯМАШ НИЩО....Е ТОВА Е ПРОСТИЧКИЯ ИЗБОР....АКО ПЪК ТОЛКОВА ТИ СЕ ИСКА ТИ ДА НЯМАШ НИЩИЧКО ГЛАСУВАЙ ЗА БСП...ТОВА СИ Е ТВОЕ РЕШЕНИЕ..И НИКОЙ НЯМА ДА ТИ СЪРДИ..ЧЕ ИСКАШ ДА НЯМАШ КАКВО ДА ЯДЕШ :)
  • 51 Диамантената ръка

    10 2 Отговор
    Докато не се появи протест "за нещо и някой", а не "против нещо и някой", така ще караме и следващите 30г...
  • 52 Evje

    12 1 Отговор
    Всичко, което има начало, има и край
  • 53 бекярина

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "РЪМПЕЗИ":

    изритан от 2те му жени....
  • 54 Иван

    13 6 Отговор
    Най добре е млъкнеш Дайнов.Не ти ли омръзна да пишеш глупости.Виж си биографията и млъкни .Разни пияници дават акъл.
  • 55 Храни куче,

    15 5 Отговор
    Да те лае! Напомням, че всички, от бюджетната свера, преди Борисов, бяхте бедни и гладни! Той ви направи богати, за сметка на дребният и среден бизнес и болшинството българи!
  • 56 Още ли дишате

    13 3 Отговор

    До коментар #3 от "ТАКА Е,..":

    бе тролове времето ви свърши няма кой да плаща, обратно в дупките да хрускате свежи корени, всички мутри вън от ☔, съд ⚖ и затвор да живей България 🇧🇬 🇧🇬 🇧🇬
  • 57 ИВАН

    17 8 Отговор
    Истинския българин и мъж - пикае на европа и парите и, пикае и на мутрите - слуги на америка ... нашата Родина има достатъчно ресурси и блага за да изхрани всички българи, само да не ни крадат чорбаджии богаташи

    Коментиран от #64

  • 58 Я МАЛКО ПОМИСЛИ

    8 17 Отговор

    До коментар #8 от "Аз и Аз":

    СЛЕД ПАДАНЕТО НА ББ ПЪРВО ИДВА СЛУЖЕБЕН КАБИНЕТ НА РАДЕВ. ПРИ НЕГО НЯМА ПАРЛАМЕНТ. ВСИЧКО СЕ РЕШАВА ОТ ПРЕЗИДЕНТА И НАЗНАЧЕНОТО ОТ НЕГО ПРАВИТЕЛСТВО, НАРЕДЕНО ОТ ШИШИ, КАКТО ПРАВИЛНО КАЗА БОЖКОВ В АУДИОЗАПИСА.................КАПИШ???..... А МЕЖДУ ДРУГОТО, ТИ ЧУЛ ЛИ СИ НЯКЪДЕ ИЗКАЗВАНЕ НА РАДЕВ СРЕЩУ ДОГАН И ШИШИ??????....ТАКА ЧЕ, ИСТИНСКА КМЯНА НЕ МОЖЕ ДА СТАНЕ ЧРЕЗ СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО. Е ТОЧНО ТОВА СЕ ЦЕЛИ - ДА НЯМА СМЯНА. ПРОСТО ЕДИН ОТ ДС/ БОЙКО БОРИСОВ Е ПОСОЧЕН ОТ ГЕН. БРИГО АСПАРУХОВ/ ДА СЕ СМЕНИ С ДРУГ ОТ ДС. И ДПС НИКОГА ДА НЕ НАПУСНЕ ВЛАСТТА.

    Коментиран от #62

  • 59 А БЕЕЕ

    17 1 Отговор
    ЗАЩО НИКОЙ НЕ КОМЕНТИРА, ЧЕ ДПС - ВСЕ ОШЕ Е НЕЗАКОННА ПАРТИЯ, ЗАЩОТО ВСЕ ОШЕ НЯМА РЕШЕНИЕ НА КОНСТИТУЦИОННИЯ СЪД ОТ 1991 ГОДИНА???????
  • 60 Кори

    0 8 Отговор
    Към протестърите:
    Не се събере гражданите при че ви мине.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Съсед

    6 3 Отговор

    До коментар #58 от "Я МАЛКО ПОМИСЛИ":

    Нека Бойко са върне от ЕС и тогава ще се разбере какво са му наредили - дали ще има служебен кабинет или този парламент ще продължи с ново правителства или не!
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Хохи

    5 3 Отговор

    До коментар #57 от "ИВАН":

    Пикаи на маика си мухлио дрогиран
  • 65 Иии 77

    2 5 Отговор

    До коментар #47 от "тхйт":

    Грешка тоя по зле и от Борисов и от Радев билла не
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Чики-Рики

    3 1 Отговор
    Разбрал е разбрал е и то много добре! Въпроса е колко дълъг ще е зеления коридор , който ще му осигурят за да се измъкне от България!?Но и с него ще стане: Гарван , гарвану , око не вади! Гаранция!
  • 68 Та за чехчето,

    6 0 Отговор

    До коментар #61 от "don kihot":

    Глупавичък е ! Клекалото, от гастроентрологична гледна точка, помага за по-доброто изпразване на дебелото черво, на човекът, поради притискане на коремната стена към краката! Тоалетната чиния, е модернизъм, не достатъчно полезен за човешкото здраве! Отиваш при генерал “ годжи”...
  • 69 Как ли пък Не

    5 12 Отговор
    Истинската бройка на протестиращите в София е 2000 души в 2 милионен град. Те са на 6-7 партии и движения. Истината е че тези партии нямат никаква подкрепа и не могат да влязат в Парламента.
  • 70 оня с коня

    5 7 Отговор
    КАКВО СИ ТИ БЕ Е.Дайнов - едно БИВШЕ Величие,спряган за "Сив Кардинал" при Управлението на СДС т.е. "Човекът,който Кадрува Властта",в последствие...отдавна забравен!ТИ ли ще кажеш КОГА е Краят и КОГА Началото бе СКЕЛЕТ ГАРДЕЛОБЕН,същият който "предрече че че През Януари МИНАЛАТА ГОДИНА ГЕРБ и Борисов ще са "История"/думите отлитат,Статиите ОСТАВАТ/?!Щом обаче си заиграл по свирката на БСП и Радев,нещата са ясни - Червата ти КУРКАТ от Глад!
  • 71 Разум

    4 1 Отговор
    И Кошлуков е боклук.
    Не знам ДВ иска да печели симпатии ли с тази статия знаейки, че БМБ и свършен? Къде бе ДВ досега?
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Дръвчо

    7 3 Отговор
    Бойко, иди си. Родителите ти те чакат. Пистолет имаш на шкафчето.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 ОПГ ГЕРБ

    6 3 Отговор
    Чeкмeджe Бoриcoв имa врeмe дo пoнeдeлник, пocлe щe e къcнo дa излeзe в извecтeн cмиcъл дocтoйнo oт лaйнaтa. Бoг дa гo прocти, бeшe прocт и крaдлив eкзeмпляр кaтo шoфьoр нa миниcтър-прeдceдaтeля. Върни ce тaм oткъдeтo изпълзя.
  • 77 шопен

    5 2 Отговор
    Чeкмeджe Бoриcoв имa врeмe дo пoнeдeлник, пocлe щe e къcнo дa излeзe в извecтeн cмиcъл дocтoйнo oт лaйнaтa. Бoг дa гo прocти, бeшe прocт и крaдлив eкзeмпляр кaтo шoфьoр нa миниcтър-прeдceдaтeля. Върни ce тaм oткъдeтo изпълзя.
  • 78 Утрешната Дайнов дава

    4 3 Отговор
    Оценка на Борисов,един нечистоплътност и отвътре и от вън.Ай с......р бе никаквецо
  • 79 Анонимен

    3 8 Отговор
    Борисов остава. 0160
  • 80 Диамантената ръка

    7 1 Отговор
    Мутрите ще са вън, споко. Докато кукловодите сложат на тяхно място нови. Работата е изтървана още 1990 г. и вече 30г. берем плодовете. Смениха се и Беров, и Виденов, и Костов, и царя, и Станишев, и Орешарски, сега и Борисов. Това не са мутрите, а инструментите на мутрите...
  • 81 4893

    4 4 Отговор
    "..., че това е краят." Няма страшно, този казва това, което му се иска, но не познава! 😋
  • 82 фак фак

    8 2 Отговор

    До коментар #27 от "ФАКТ":

    " БЛАГОДАРЕНИЕ НА ЕВРО ПАРИ ЗА РАЗНИ ПРОЕКТИ..ЗАТОВА И НЕЩО СЕ СТРОИ..В МОМЕНТA"
    Еми Кмете, или друг герберино - сам си отговори на въпроса...
    Ако не се краде така нагло щеше да има за 2х придобивки и по-високи заплати. Сега ВСИЧКО отива в една нагла шайка. Това е проблема...
  • 83 Румпелщилцхен

    8 1 Отговор
    Преди 20 години имаше едни такива същите като ГЕРБ само,че в Чехия. Там народа като възтана не беше толкова кротко като при нас. Имаше тупа-лупа по простите им кратуни. И вижте къде са сега Чехите, и къде сме ние.

    Коментиран от #85

  • 84 000

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "ФАКТ":

    Ментира.
  • 85 И къде са е тапак

    1 2 Отговор

    До коментар #83 от "Румпелщилцхен":

    Наркотици корупция всичко е по старо му тиква
  • 86 Xa xa xa

    1 4 Отговор
    Тооо прос народ ши го клатят 200000 години още .... промяна от боклуци как да стане
  • 87 1-20

    1 0 Отговор
    DW все повече прилича на вестник Дума. Но да се бърка във вътрешните работи на друга държава - е това вече е демокрация по немски.
  • 88 Кнаус 485

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "колю":

    Ти нормален ли си......