Last news in Fakti

17 Август, 2020 18:19 3 751 31

Конституция, Конституция, Конституция

  • конституция-
  • аутокю-
  • мажоритарен вот

Той иска Конституционни премени, защото сега, видите ли, е узрял за това! И се сещам, вярно е, тиквите започват сега да зреят…

Конституция, Конституция, Конституция - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Един нов рефрен се носи в политическото пространство. Обхванат е целият медиен ефир, интернет, а и по пейките в квартал Левски Г се обсъжда жизнерадостно прочетеното в петък аутокю от премиера на Територията за нова Конституция!

Аз пък се замислям, ако в тази сложна и донякъде красива думичка вземем, че направим скромни промени? Например началното „К” … Да наместим на негово място класическото „ПР”… хммм, не ми се получава… Има едно „Н” в повече… Но понеже обаче защото в управлението на нашата бедна, но европейска страна има винаги едно „Но” в повече, може би съм на прав път – така получената чрез сложна математическа формула, присъща само на Главния Математик на Републиката, нова думичка, точно определя състоянието на управлението  в последните повече от 10 години.

Но да се върнем на оригинала – Конституция и аутокю. Основният Борец (или бивш каратист) и радетел за Рестарт, футболната звезда, засенчваща Стоичков (по недостатъчност на  IQ) се изхвърли в ефир за пореден път, че на него тази Демокрация не Му е достатъчна! ТОЙ иска Конституционни премени, защото сега, видите ли, е узрял за това! И се сещам, вярно е, тиквите започват сега да зреят…Обаче има народно поверие, че злобните тикви така и не узряват. А и ми се струва, че малко е закъснял, попрецъфтял, вече мухъл ще хване, за да ни говори за рестарт. Къде ти беше узряването в 2015, когато тези, или дори малко по-добри Конституционни промени бяха Ти предложени, а Ти ги бламира?       ( Ти е съкратено от ТиКва)… А сега, уплашен до смърт, дали от Протестите, дали от твоите бизнес-„приятели” , се мяташ в невъзможността да контролираш „опонентите” си, да ги разделиш по идеология, в края на краищата да ги купиш и продадеш за жълти стотинки. Та да ти споделя – не се страхувай от кръговете, които те контролират. Те са „бизнесмени”, повече от живота ти не могат да ти вземат. Страхувай се от Хората, докато си жив, дори още сто години, Хората ще те замерят с пренебрежението си и омразата си. Не бих желал моите внуци да да ме видят в такава светлина.Пази Боже!

Аутокю-то, и за мен с сложна дума. Но с такава ненавист да се обяснява, видите ли, как сме принудени да променим Конституцията, ама да изберем 200 Велики Депутати мажоритарно, в един тур… Ама голЕм смех падна. При същия Единствен Математик на РеПубликата, при същата ЦИК, при същия ГРАОН, без машинно и дистанционно гласуване, с всички мъртви души в избирателните списъци, да ви споделя за онзи дядо, дето си търсел бабата в Избирателната секция – а те му отговорили, да тя вече гласува. Е, казва дядото, пак я изтървах, и така вече 5 години, откакто тя почина…Та така ще се правят избори за ВНС…

За мажоритарния избор. Съгласен съм, ако е в два тура. Но при един тур – представете си в колко избирателни района ще имаме резултат нпр. 21 % Гроб, 19% -няма значение какъв опонент… И КОЙ печели? При втори тур двамата кандидати вече се явяват мажоритарно, и … каквото сабя покаже.Какво стана на Президентските избори? В два тура!

Но нейсе. Конституция е сложна дума. Още по-сложно е, да се представяш за радетел на Конституционни промени, при яснота в обществото, че не спазваш и сегашната Конституция. Та да пишеш нова?

А и с кого? Добра или лоша, но настоящата Конституция е писана от Юристи – Савов, Джеров, Корнезов, Йосиф Петров, Дертлиев!!! Тикво, какво ще предложиш насреща? „Тежката артилерия” Деситу? Барни Ръбала? Не ми се споменава Тъпата Кърджалийска…

Та другарю пожарникар - Непротивокоституциоснователствувайте!!!


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 65 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДЖЕРОВ

    27 4 Отговор
    В БЪЛГАРИЯ ВСЕКИ РАЗБИРА ОТ ПОЛИТИКА , ФУТБОЛ И ...КОНСТИТУЦИЯ.
  • 2 Селото

    30 1 Отговор
    Проституция .... политическа

    Коментиран от #29

  • 3 Съдията Дред

    47 3 Отговор
    Браво. А министъра на правосъдието трябва да го уволнят, дори и само за това че натовари с толкова негативизъм името на един иначе толкова симпатичен анимационен герой.
  • 4 Барни

    32 4 Отговор
    В коя държава на правосъдния министър му забраняват да пише коментари във Феисбук, че се излага, но му разрешават да пише нова конституция? Отгора е в никоя, но дали е точно така? Щом площадите не с пълни със стотици хиляди бесни хора, а само с няколко хиляди когато не вали дали всичко е ОК?
  • 5 Демократ

    4 37 Отговор
    Само ГЕРБ предвижва държавата напред!
  • 6 Чичко доктор

    4 18 Отговор
    Та защо 20 калпака протестираха до сега не бе ли1 от тяхните искания нова конституция ем ги боли ем ги сърби като ги гледам голяма част от тях много искат да ги чешат другите са мазохисти искат първо да ги боли.

    Коментиран от #11

  • 7 Първо върни евраците и златото

    31 2 Отговор
    Бългaри, cпрeтe дa aнaлизирaтe eдин нaй oбикнoвeн крaдeц и лъжeц. Тoзи прoвaлeн рaзбoйник ни oткрaднa пo 10 г. oт живoтa и ocвeн чe c бaндититe cи ooгрaбихa кaквoтo мoжaхa другo нe e нaпрaвил тoя. A пък oт acфaлт щo пaрa прибрaхa caмo Гocпoд ги знae. Ocтaвкa cлeдcтвиe cъд и зaтвoр нa тoзи рaзбoйник и бaндaтa му.Ocтaвкa бeз прeгoвoри.

    Коментиран от #10

  • 8 месара

    3 22 Отговор
    много дълга и тъпа статия ! кой ли плаща ?!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Десет плюса за теб

    19 1 Отговор

    До коментар #7 от "Първо върни евраците и златото":

    но виждаш какво става:
    Излиза Боко с некви предложения и хората изведнъж забравят, че той е на власт и то от 10 години, че тия 10 години не сме мръднали наникъде, като се има предвид що пари се изсипаха в България, и хората започват да умуват върху предложенията.
  • 11 Ха ха

    20 2 Отговор

    До коментар #6 от "Чичко доктор":

    Плащат ли ти за коментарите или си с IQ-то на Дани Кирилов? Исканията на всички протестиращи са: ОСТАВКА, СЪД, ЗАТВОР, СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО, МАШИННО ГЛАУВАНЕ, ЧЕСТНИ ИЗБОРИ. После ще видим кой какво иска и може, в зависимост от парламентарното представяне.
  • 12 Някой си

    21 1 Отговор
    Мноооого добре написано!
    Адмирации!
  • 13 Гестапото

    1 10 Отговор
    Защо го премахнахте не може ли да се пише за любимия ви президент. Оставете да прочете колко го обичат
  • 14 Много ми

    11 1 Отговор
    е интересно как в новата конституция е наречена корупцията? Сигурно национален приоритет или стратегически отрасъл. Конституция писана от SIC. Дяволът допълва евангелието. Прах в очите. Тупане на топката.

    Коментиран от #26

  • 15 Цар Борис III

    10 2 Отговор
    Много ми хареса коментара, но последната дума е сгрешена. Едно време аз я казах така: Непротивоконституционствувателствувайте!

    Коментиран от #24

  • 16 Кой68

    1 9 Отговор
    Искаме промяна....Искаме това,искаме онова...... Ето начало за промяна.И олеле мале! НЕ .....НЕ.Все трябва да се почне някак/отнякъде.Нали?Но тези които изберете във ВНС/евентуално/ такава ще е и промяната после.Едни избори са още по-зле и неплдотворни защото трите сигурни са:ДПС,БСП и ГЕРБ/само заради твърдия електорат/.Която и партия да спечели няма да може сама да състави кабинет.Започват пазарлъци и кой ще бъде прецакан !?

    Коментиран от #19

  • 17 ъъъъъ

    1 7 Отговор
    а корнела , дето каза как демокрацията ни е ограбила?
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 7 Отговор

    До коментар #16 от "Кой68":

    Кaтo държaвa, кoятo пoнe 200 души в cвeтa мoгaт дa я изкупят дo пocлeдния клoзeт, ниe нямaмe другa aлтeрнaтивa зa oцeлявaнe, ocвeн КOНCТИТУЦИOННA МOНAРХИЯ. БЪЛГAРИЯ трябвa eдин път зa винaги дa cкъca c кoмуниcтичecкитe изрoди и дa възcтaнoви cувeренитeтa cи, кaтo върнe Търнoвcкaтa (cрeбърнa) Кoнcтитуция.
  • 20 Фермата на животните

    8 2 Отговор
    Прасето-Тиква си повярвало че може да управлява Фермата.И последвал ПОГРОМ.
  • 21 121

    2 1 Отговор
    До или под номер 20


    20 хил рушвет, за да остави и ги остави, тук са дос и герб. 11 якокрадене. Радев отлично знае, защито е от региона не на бб, а на доган. Но бб разщита на дос, на турци, помаци и цигании затова се върти към пкп и смолян
  • 22 Храна за размисъл

    1 2 Отговор
    Колкото протестите са ви успешни толкова и коментарите,които са насочени да коментирате и да анализирате другите.
    Хора,а вие къде сте в цялата картинка и какъв е вашият принос в живота ви да живете добре,да сте здрави и материално устроени и задоволени?
    Не се ли осъзнавате,че го раздават жертви?
    Тарикатите искат още да лапат,а вие искате други да ги заместят,но да дават повече на вас.
    И откъде ще дойдат другите?

    Коментиран от #25

  • 23 Петър

    0 0 Отговор
    Искам промяна на чл. 7
  • 24 Бачо Киро

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Цар Борис III":

    Непротивоконституциоснователствувайте е правилно.
  • 25 Бачо Киро

    2 1 Отговор

    До коментар #22 от "Храна за размисъл":

    Не бери гайле кой ще дойде. Важното е да се разбие цементирания. Минал е всякакви граници.
  • 26 gggggg

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Много ми":

    Ще си се нарича "СТАБИЛНОСТ" както и в последните 30 години
  • 27 psf

    0 1 Отговор
    Президентската клетва: Заклевам се в името на Република България да спазвам конституцията и законите на страната и във всичките си действия да ръководя от интересите на народа.
  • 28 Plamen

    1 4 Отговор
    Да, конституция, конституция, цонституция, защото това е ргламента по който се управлява страната. България е парламентарна република със законодателна, изпълнителна и съдебна власти, в която решенията на парламента са закони. Каквато и да е конституцията, тя е по добра от липсата на такава, защото тогава настъпва хаос. Има сили, които имат интрес този хаос да съществува постоянно, за да ловят риба в мътна вода. В момента се наблюдава именно това. Бойко бил предложил избиране на ВНС, за да печелел време. И така да е, то е позакон, докато искането на протестиращите за подаване на оставка е незаконно. И срамното е в това, че дъжавния глава, вместо да служи за пример в спазването на законите, застава зад беззаконието, с което компрометира поста който заема и държавата, пред която се е клел.
    Жалко, но с това той демонстрира липса на преданност към България, липса на държавническа мъдрост и липса на оговорност за приказките и действията си.
  • 29 Димитър

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Селото":

    Другарю само искам да ви напомня, че 60 депутати от Сдс не подкрепиха комунистическата конституция която още от създаването си е пълна с капани блокиращи съдебната реформа. Нима найстина си мислите, че наследството на забранената престъпна организация Бкп, Дс тази конституция трябва да остане. Трябва човек да е правно неграмотен или социалист комунист за да защитава оставането на тази комунистическа конституция. Оставка на президента Радев Решетников. Стоп на незаконните протести. Стоп на плащането на данък Русия от всички българи.
  • 30 ДОКО

    0 0 Отговор
    ГЕНЕРАЛ БОКО Е ВЕЛИК...ТОЙ Е Б О Г..ДАЖЕ КМЕТА НА БУРГАС МИТЕТО ЩЕ ДЕМОНТИРА ПАМЕТНИКА НА СЪВЕТСКИЯТ ВОИН В ЦЕВНЪРА НА БУРГАС ЗА ДА НАПРАВИ ПАМЕТНИК НА БОКО ТЪПОКО ВЕЛИКОТО ГЕНЕРАЛ ПОЖАРНИКАР..ХА ХА
  • 31 ББ БЕДНОСТ И БЕЗЗАКОНИЕ

    1 0 Отговор
    ПО КОНСТИТУЦИЯ БОЙКО ТРЯБВА ДА Е В ЗАТВОРА !