Last news in Fakti

16 Септември, 2020 09:59 44 199 145

Румен Леонидов: Борисов си заминава трагичен, нищо чудно ГЕРБ напълно да изчезне

  • герб-
  • румен леонидов-
  • бойко борисов

Никой няма сметка от това Европа да храни мутрите

Румен Леонидов: Борисов си заминава трагичен, нищо чудно ГЕРБ напълно да изчезне - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Това сподели в интервю за "Либерта" известният писател и публицист Румен Леонидов. Ето какво коментира още той:

- Като човек от писателските и издателски среди, който има широк допир до различни артистични съсловия, как си обяснявате колаборацията на последните с управляващите и стоенето им в сянка от народния гняв?

- Както забелязвате, това са повече актьори. Знае се, че председателят на Съюза на артистите е много близък с премиера и, така някакси, си падат по мъжкарство, по пичовщина и ежене. Няма нищо странно в това, защото Бойко преди 11 години беше различен и по присъствие, и по обещание. Жените си падаха по мускулите, мъжете по мачизма, че говори просто и ясно, че не е пеперуда, като някой негови опоненти, а е мъжкар. Даже и аз си мислих, че като цветен човек, даже много цветен, тази суета ще му позволи да изпише името си със златни букви в българската история. Само че се оказа, че нито е толкова смел, нито е толкова дързък, а много зависим. Така си обяснявам и сега отношението на артистите, на които той обича да помага и да раздава, сякаш негови пари. Но защо Сашо Морфов не каже нещо в защитата му? Той вдигна въстание, макар че бе много самотен и не докрая, но той е гений. Просто видя, че повече от двадесет души - интелектуалци, се въртяхме пред Народното събрание, но... нищо. Ние не сме таксиметрови шофьори да въстанем пред парламента и да си закараме колите. В този смисъл нашата интелигенция няма място в подобни ситуации, тя отдавна е абдикирала и е посредника между т.нар. народ и властите. Една част от нея измря, друга обедня, някой предпочита да му се издават романите в чужбина и дума да не каже - новите комсомолци с пластмасови души. Някои смятат, че е достатъчно да напишеш един роман и да кажеш всичко вътре, а кой ще разбере, кой-няма... Даже с мои приятели театрали се скарахме, защото те почнаха да хленчат, че не им дават. Ама, кой е длъжен да ви дава? Къде сте вие? Къде е гражданското ви чувство и кой е казал, че като сте талантливи имате предимство? Затова от актьорите не очаквам нещо повече. Това са хора, свикнали да говорят чужди мисли, да влизат в чужди кожи. Обичам ги, но не очаквам друго.

- За актьорите е разбираемо, но по презумпция рокаджиите са бунтари и революционно настроени хора или поне такива ги помним от 90-те, когато всички скачаха и свиреха със сините ленти на челото. Днес се държат като еволюционисти. Плашливи, нахранени, а може би остаряха, като Васко Кръпката и Кирил Маричков?

- Васко Кръпката не е забранил да се пеят неговите песни. Четох интервюто с Кирчо, който казва: “Аз не мога да отида там с Радев, с този или с онзи“...

- Смятате ли, че това е демоде мислене и има нова логика на живота ни?

- Смятам, че това мислене не е само демоде, не е само старомодно, то е и вредно. Има няколко причини за него. Първо, всички тези са приятели на СДС. Това са знакови момчета, останали верни на синята идея. Синята идея, обаче, се лепна за сивата идея на ГЕРБ и излъчиха едно прасе за евродепутат. Това е. И свърши СДС. Остава духа, тялото го няма. Аз виждам и други хора, които са свързани с ненавист към всичко червено, как стоят встрани. Този номер сега не може да мине. Имам приятели, които починаха - честни, верни, но те ми казваха: „Румба, гласували сме за ГЕРБ, да не дойдат комунистите“.Тази мантра вече свърши. Борисов даде шест министерства на десните. Като чух какво е станало, казах си, че са свършени. Така и стана. Днес са националистите. Но зад гърба им той разпределя с ДПС под девиза - "Ние управляваме горе, но разпределяме хранилката долу, където един раздава храните". Никой няма сметка от това Европа да храни мутрите. Третият мандат е най-проваленият мандат на Борисов. Говорим за морален провал. Иначе, той играе ту с Русия, ту с Америка, ту с Европа, и почнал като един почти симпатичен човек, си заминава като драматичен, даже трагичен тип. Искам да защитя десните, някой от тях и мои приятели, като Кирчо Маричков, но как да го направя, като те се превърнаха в сектанти? С комунистите не може!? И ако те дойдат, ясно е че ще си отидат много бързо, защото повече от година, две, те не могат да се задържат на власт. Ние трябва да предпочитаме крими контингента да ни управлява още /не си правя илюзии за идващите избори, че с малко ГЕРБ ще спечели/, пред това да управляват други коалиции с леви? Ние не можем повече да търпим това издевателство. Мутрите правят каквото искат, част от съдът е купен, прокуратурата е избирателна в атаките си. Въобще, върнаха най-лошото от комунизма. Не ме интересува дали Радев стои отзад , или Черепа.Те атакуваха Божков, но го подцениха, защото той не е комсомолски секретар. Той е престъпник от висока класа, международен играч. Защо не арестуваха Черепа? Защо му позволиха да избяга? Нарочно. Още като му посегнаха, аз разбрах, че той няма да ги остави, защото е част от мафията, един от тях. Това е война. Убиеш ли един, ударът се връща. Ще имат тежки дни, защото мафията им стреля. Това не е поезия да се дрънкат думи. Аз не ги предупреждавам, само ги съжалявам.

- Твърди се, че предстоящите две седмици са много важни за всичко, което предстои да се случва в България. И тъй като тече вече е 70-ти ден от протестите, как смятате, трябва ли втвърдяване на недоволството /факли и по-агресивен тон на ораторите/, вместо телефони и запалки? Знаем, че евродепутати обърнаха поглед към нашата несрета, а също чуваме, че мирният протест има повече шансове да бъде подкрепен и чут?

- Нека да започнем отзад напред. На Европа аз въобще не се надявам. Там е мухъл до мухъл- една бална и тромава институция. Без да са били в СССР, не знам откъде я измислиха цялата тази огромна администрация. Освен това ние сме съюзници, а на такива тя не се бърка във вътрешните работи. Европа и най-голямата ѝ партия отдавна знае всичко за Борисов и управлението му, но той ѝ дава гласове. В последните години лявото и дясното в Европа си подадоха ръка, но не за добро, а за тяхно добро. Аз съм привърженик на тези правила на тази демокрация, но тези правила не се спазват. Затова са и бунтовете в някои държави. Дали трябва да се втвърди протестът? На мен не ми хареса да се хвърлят риби и яйца - това са излишни неща и добре, че се прекъсна това безумие. Смениха се и някои лозунги - вика се „Свобода!“, не само „Оставка!“. Всеки играе за себе си и може би тези три центъра трябва да се обединят, но егоцентризмът и там сработва. Пък и няма лидер, който да е обществено признат и харизматичен. Как да ви кажа? Втвърдяването да се бием с полицаите не е добро.

- Не говорим за насилие, а за твърдост на тона, средствата и посланията.

- Има един исторически принцип - не се ли пролее кръв, правителството не пада. Миналият път имаше самозапалвания, преди се биха пияни фенове с полицаи. Сега няма нужда от това. Не искам. Протестът успя. Той показа, че една част от София се събуди. Но е странно защо до сега 200 хиляди не са излезли. Излезат толкова по булевардите и правителството ще падне! Явно и страха, и умората, и деморализацията, и липсата на лидерство си казват думата. Тълпата не може да има послания, може да има лозунги, подсказани от политик. Но не виждам кой от политиците в момента може да се ангажира. Сега трябва да преодолеем и това, че сме на една фронтова линия със сини, червени, зелени, оранжеви, само да се махне криминалното управление. Ще се делим преди изборите. Нека продължат - аз ги подкрепям. А най-важното е, че следващото правителство ще знае, че няма да има чакане. А това правителство ще си иде с камъне и дърве, защото всички, които отидоха на борсата, към януари парите ще са свършили и ще гладуват. Нищо чудно ГЕРБ напълно да изчезне.

- Близък въпрос до Вашата нагласа: Един духовник, в лицето на отец Дионисий, отсрамва църквата вече 70 дни. В същото време Николай Пловдивски и западноевропейският митрополит Антоний бранят Борисов като „оръдие на Бога“, по думи на Антоний. Къде трябва да бъде БПЦ, когато става дума за права и свобода на народа й?

- Искаме църквата да бъде по-обществено ангажирана, каквато е католическата. Църквата в Москва отдавна е станала политическа сила и работи заедно с Путин, а там, където комунизмът нищо не свърши, християнството го замества. При нас е по-различно. Дионисий върши работа на площада, за която нито му се плаща, нито е длъжен.Това, което брат Антоний обяви, е смешно. Всички сме пратеници и деца на Бог. Защо защитава Борисов? Защото Борисов дава на манастири и църкви от излишъка на партийните субсидии, макар че няма право. Те не са за благотворителна цел. И в двата случая няма голяма разлика. Единият се изхвърля с прекалени думи, другият се появява в среди, където няма толкова вярващи хора. Бих ги посъветвал да се предпазват и от едната, и от другата демонстрация. Защото мястото на духовните хора е в църквата и да не повтяряме поп Андрей.

- Пишете за духовността и духовните предци от миналото ни, затова Ви питам: има ли днес подкрепа от Небесните сили на светлината в усилията ни за една по-справедлива България?

- ...Има. Аз нямам пряк достъп до небесните сили, освен когато се моля. Но когато съм имал лични контакти с хора, които имат паранормални качества, знам, че тези сили нямат право да се намесват. Те могат само да дават помощ индивидуална или национална, но само ако има желание. Питал съм какво стана с русата жена с кристал в окото, което не е измишльотина на Ванга, и която ще постави началото? Отговорът: „Тя е готова, но и да се появи, няма да я разпознаете. Вие не желаете промяна. Живеете в една леха с бурени и не искате светлина. Дори едно цвете да се появи, ще го ликвидирате. За съжаление, във вашето общество преобладава мрак и не желаете промяната.“ Тези бунтове са правилни. /Ако кажа другите неща, ще ме помислят за луд./ Аз вярвам на източника на сто процента. Изборът е наш. Преподобна Стойна е над България. Казва, че има много съкровища, много нефт и злато, но няма да се позволи да се открият, докато вашите мутри управляват. И не само тези. Има много археологически разкопки, предаде една приятелка контактьорка. Някой не бях ги и чувал и това не може да е продукт на самата жена.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 171 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 републиканец

    230 38 Отговор
    Гербаджиите няма да изчезнат, просто ще се пребоядисат на републиканци.

    Коментиран от #9, #60, #104

  • 2 Хахаха

    73 177 Отговор
    Всеки път си заминава и всеки път ви тре с ка яко хахахахаха хахахахаха хахахахаха

    Коментиран от #87, #96

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    240 66 Отговор
    БОРИСОВ закопа БЪЛГАРИЯ направи животът на БЪЛГАРИТЕ на ръбъ на оцелване

    Коментиран от #23, #58, #76, #82, #98, #102, #124

  • 4 Европеец

    125 20 Отговор
    Когато няма какво да откраднат партиите в БГ с техните "верни" членове и облажили се симпатизанти се изпокриват като мишки.Така партиите изчезват или ги застига бавната смърт...примери от близкото минало много.

    Коментиран от #11

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    45 23 Отговор
    Не ме СЪЖАЛЯВАЙТЕ плащат ми ЗА ТОВА
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    122 54 Отговор
    БОЙКО мутро оставка герб ще изчезнете като ндсв

    Коментиран от #57, #84, #101

  • 9 Пременил се Илия пак в тия

    101 26 Отговор

    До коментар #1 от "републиканец":

    Това е схемата на крадене ,стани ти та да седне някой друг?
    Пак нашо момче, крадец ,като Цветан Цветанов.
    Името на партията , няма нищо общо с "Републиканци", по- скоро, има много общо с "Гърбавите Калинки".
    Това е " Борисовия вариант 2", за ГЕРБ!!!!!
    Отдавна са го знаели , че "балона ще гръмне"!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    67 21 Отговор

    До коментар #4 от "Европеец":

    прав си има видов ден рано или късно идва присъдата на БОГ ПРОВИДЕНИЕ КАРМА

    Коментиран от #109

  • 12 Интересно оплакване

    21 33 Отговор

    До коментар #7 от "Анонимен":

    Какво, ти пречи Божков, че Борисов е шефа ли??????
  • 13 номад

    27 51 Отговор
    в Бг няма маТрял ,който става за нещо отдавна е напуснал Бг останаха само некадърници и невежи хора с робска психика да си кажем истината в очите мафия и некадърници стойте в Бг за 500€
  • 14 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 24 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    мафията ползва ЧИСТАЧИ ЧИСТАЧИТЕ като свършат поръчката или се скатават или изчезват мафията директно не подхожда ас ЧИСТАЧИ
  • 15 ужас

    59 31 Отговор
    Догато Мишко Константинов брои бюлетините герб няма да изчезне.
  • 16 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    32 27 Отговор
    една партия се разбива от вътре
  • 17 Фактъ

    70 42 Отговор
    Да , герб ще изчезне напълно и то много скоро .

    Коментиран от #85

  • 18 Гост

    29 8 Отговор
    някоЙ опоненти
    Що за неграмотник е писал?
  • 19 аз съм Веска

    16 39 Отговор
    За Леонидов отдавна съм усетила , че е визионер . Сега по изказването му , определям и процентите му на непогрешимост. 50 % !!!!
    ПАРТИИТЕ ИЗЧЕЗВАТ .
    БОРИСОВ ОГЛАВЯВЯ КАРТИНАТА НА РЬОРИХ ЗА КОРОНАТА , И САМО И ЕДИНСТВЕННО: НЕБЕ НАД НЕЯ .
    КАРТИНАТА Е ОКУЛТНА .ИЗОБРАЗЕНИ СА ЖЪЛТО ЗЛАТНИ НАСЕЧЕНИ ПЛАНИНСКИ ВЪРХОВЕ/ КОРОНА / !!!!
    НАД КАРТИНАТА НЯМА БОГ , НЯМА АНГЕЛИ ...
    ЗАЩО ЛИ ...
    ЗАЩОТО БОКО - БОГ Е НА ЗЕМЯТА И НОСИ КОРОНАТА НА НЕБЕСНОТО ЦАРСТВО .
    А БЪЛГАРИТЕ ДА МУ ЦЕЛУВАТ КРАЯ НА САКОТО - МОЖЕ ОЩЕ СЕГА !МММММ ,ЩЕ ГО СМЕНИ С МУНДИР .

    Коментиран от #100, #142

  • 20 ъй9к

    42 18 Отговор
    Ще оидат при цеко-ушото с гуменките и пак ще ги има. В природата нищо не се губи, само се видоизменя, а в тоя случай само си сменя името. Тридесет години ни управляват предатели, а светлина в тунела няма. Само мракът се сгъстява все повече и повече.
    В зората на т. нар. "демокраци" имаше едни дето пееха:
    "Девет милиона мишлета изкарват се взаимно ченгета.
    А котараците подхвърлят досиета и си пият кафето.

    Така времето минава и по-неясно става за това кой е прав и кой е крив.
    Едни правят стачки, други трупат пачки, а денят е все по-мъглив.
    И във тази бъркотия, и във тази щуротия народът е в явен пасив,
    ала някой има полза и времето използва да натрупа своя актив."
    Някой да вижда да се е променило нещо от тогава?!

    Коментиран от #27

  • 21 Този

    53 37 Отговор
    " известен писател и публицист Румен Леонидов", дето никой не го е чувал, оправи в няколко изречения политици,протестъри,артисти, духовници, музиканти,че и Небесните светлини даже. То бива его, ама чак толкоз не бива.Някой беше казал, че голямото его е признак на малка чишка.
  • 22 антистатук

    38 50 Отговор
    поздравления за леонидов и нтервюто
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Секторов

    35 29 Отговор
    Мамалев защо не излезе да защити борисов. Или усеща посоката на вятъра.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 аз съм Веска

    17 11 Отговор
    ОКУЛТНО Е ИЗКАЗВАНЕТО ЗА КРИСТАЛ В ОКОТО НА БЯЛАТА ЖЕНА . СВЕТА ВАНГА Е НАМЕСИЛА КРИСТАЛА , КАТО КРИСТАЛНАТА ТОПКА , КОЯТО ПРЕЧУПВА ВРЕМЕТО И ПРОСТРАНСТВОТО , И Е АТРИБУТ НА ГЛЕДАЧКИТЕ .А ДАЛИ ЩЕ Я РАЗПОЗНАЯТ КАТО СПАСИТЕЛКА - ДА !!!РАЗПОЗНАВАТ Я , И И СЕ ДОВЕРЯВАТ !
  • 27 Земетресение

    33 28 Отговор

    До коментар #20 от "ъй9к":

    На Графа родителите пееха тази песен и за съжаление още е актуална.Нека я пускат по често и много хора ще се усетят.Леонидов е умен човек и всичко казано е точно.Няма нужда от повече.
  • 28 Оня с Магарешкия

    22 24 Отговор
    Те за тва от ЕС го измислиха тоя Ковид. Щот не искат да хранят мутрите. Писна им източноевропейци да пристигат на талази в западна Европа.
  • 29 ДРЪН ДРЪН ТОВА ДОБРЕ

    45 11 Отговор
    ОБАЧЕ,КОЙ ЩЕ НИ КАЖЕ И ПОКАЖЕ КАКЪВ ЩЕ Е СЛЕДВАЩИЯТ ПРОЕКТ НА БКП,ДС ДА ГО ИЗБЕГНЕМ А КОЙ????????

    Коментиран от #44

  • 30 този

    46 22 Отговор
    кое му е известното на това недоразумение като писател пък и публицист освен че от време на време му показват противната и мазна мутра да изблещи нещо
  • 31 Ван дер Любе

    30 33 Отговор
    Като изчезне собственика, ще изчезне и фирмата. Борисов може да е трагичен, но ще си замине богат. Освен, ако не му потърсим сметка въпреки Гешев. Време е да се намери реален коректив на властите. Сега очевидно са се сраснали, за да се краде.
  • 32 Биби Кинг

    42 12 Отговор
    Същите пембени гаджали сте каквито си бяхте преди десети! Всеки който не мисли като вас не е човек! Затова ще загубите изборите отново!
  • 33 Nakata

    13 13 Отговор
    срам за всички като Кирчо
  • 34 мусайбе

    32 18 Отговор
    И да си отиде или не все същата пасмина ще ви оправя а именно управляващата такава а тя по принцип е долно-ганьовска и граблива и ако мислите че ще цъфнете и вържете яко се лъжете скъпи мои сънародници а драскането е хубава работа щом на некои им плащат като на основното трио лъхащо на злоба и злъч че изтърваха властта че да си напълнят и те бурканите но поне станаха медийни звезди с надежда за бъдещо участие в същата власт против която са уж..! Напред науката е слънце но властта се взима с избори а не с клюки.!!! Успех на триото,куатрото и квинтето..!
  • 35 павел пенев

    30 13 Отговор
    Този голям писател се чуди как да напише нещо конгениално.
  • 36 вис2

    30 22 Отговор
    до кога МВР ще си затваря очите за такива като СТАНИСЛАВ НЕДКОВ стъки и други бандити защо НАП не проверят ДЖЕРОНИМО ГРАД ТЪРНОВО масите от вън хората минавао по плаоното мутрите ги заплашват рекетират бият
  • 37 Мавзолей за живия Вожд от Банкя

    18 32 Отговор
    И всички герберасти поклонници до него и след тях пясък и пустиня !
  • 38 ДРЪН ДРЪН ТОВА ДОБРЕ

    25 9 Отговор
    ОБАЧЕ,КОЙ ЩЕ НИ КАЖЕ И ПОКАЖЕ КАКЪВ ЩЕ Е СЛЕДВАЩИЯТ ПРОЕКТ НА БКП,ДС ДА ГО ИЗБЕГНЕМ А КОЙ????????
  • 39 Жони деп

    19 12 Отговор
    А ВИЕ ДЕТО МИ ПИШЕТЕ МИНУСИ БЕЗ ЗАКОН ЗА ЛУСТРАЦИЯ НЕ ЕИ ЛИ Е ЯСНО,ЧЕ ПАК СТЕ В ЛАПИТЕ НА МУТРИТЕ
  • 40 Българското робство

    26 6 Отговор
    Леонидов повдигна една тема, с което ме изненада. Заслужава си да се замислим, дали политиците и задкулисието не се нуждаят от ексорсисти. Иначе няма рационално обяснение, защо е в напреднал стадий превръщането на цялата държава по модел на Столипиново, което е най-важното. Отделен въпрос е, че милиардите заграбени и източени, малко от малко все някак трябваше до сега да са им стигнали.

    Коментиран от #51

  • 41 чикирикилапдуду

    33 2 Отговор
    Полицай, към подпийнала жена:
    - За къде бързате?
    - За лекция.
    - Кой чете лекция в два през нощта?
    - Мъжът ми.
  • 42 Еврогейския съюз

    16 22 Отговор
    Не иска парите им да бъдат ГРОЗНО крадени години наред. Мача вече свърши и мутрите трябва да се научат да работят. Работа има, може на полето, във фабриките, които ВОЖДА бойко методиев борисов открива всяка седмица из страната. НО, вече не го канят, вижда му се края.

    Коментиран от #47

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Фалконе

    21 15 Отговор
    Това е факт не успорим не глсувите за ВОЙВОДИ ПАТРИОТИ МАГАРЕШКИ И ТЕМ ПОДОБНИ ГЕШЕФТАРИ МУТРИ ЗАДА НЕ ПОВТАРЯТЕ ЕДНА ГРЕШКА ПОСТОЯННО ЗАПОМНЕТЕ ГО КОГАТО ГО ПРОЧЕТЕТЕ ЗА ДА НЕ СЪЖАЛЯВАТЕ!!!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Цанко

    14 7 Отговор

    До коментар #42 от "Еврогейския съюз":

    Да им дава по една права лопата и да правят супер компютри.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Ооо

    16 22 Отговор
    Дано като си тръгва ББ да повлече всички хрантутници в администрацията за да я изчисти. Тая организация е прогнила до дъното от нищо правещи хора, които цял ден се чудят как да не свършат поредното нещо! Почти навсякъде работят до 30% от персонала и то не бих казал че всички те запълват дори 5 часов работен ден с работа. Естествено точно пък тия са на най ниските заплати! Останалото е на хранилка с ляляне постоянно, вкопчено като паразит...
  • 50 Хаджиментов

    19 9 Отговор
    - "Аз нямам пряк достъп до небесните сили, освен когато се моля."
    - "Питал съм какво стана с русата жена с кристал в окото, което не е измишльотина на Ванга, и която ще постави началото?"
    - "Прeпoдoбнa Cтoйнa e нaд Бългaрия. Кaзвa, чe имa мнoгo cъкрoвищa, мнoгo нeфт и злaтo, нo нямa дa ce пoзвoли дa ce oткрият, дoкaтo вaшитe мутри упрaвлявaт. И нe caмo тeзи. Имa мнoгo aрхeoлoгичecки рaзкoпки, прeдaдe eднa приятeлкa кoнтaктьoркa"

    Щом опряхме до такива "капацитети", нещата наистина са много зле...
  • 51 Емил

    22 5 Отговор

    До коментар #40 от "Българското робство":

    Има няколко островчета, където има илюзия, че не е така, но само в центъра. В периферията, не е така. Тези островчета, все повече намаляват и ще изчезнат. По данни на ГРАО, всеки седми има адресна регистрация в София. Това се дължи на факта, че олигархията само паразитира и нищо не създава - няма никаква симбиоза с хората! Единственото решение, е заграбените милиарди, да ги инвестират в обезлюдените райони. Няма нормален човек, които ще си изостави къщата за да живее под наем, освен ако няма избор.
  • 52 Р.Вагнер..

    20 11 Отговор
    Никой няма да изчезва,,и Румен Леон не е на себбе си...Ща бъде завинаги Баци и Герб....И ще си връткам далаверките.ЩЕ СИ КАРАМ С ,,ВЕЛАРА,,за 120 000 евро ,А пък некадърниците да си мрънкат...НИКОЙ НЕ УБИЧА НЕУДАЧНИЦИ...ЯСНО???..
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Р.Вагнер..

    28 18 Отговор
    ВСИЧКО ДЪЛЖА НА БОЙКО МЕТОДИЕВ...ХВАЛА!!!.Който работи яко ,стига далеч...!
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Точно така

    29 8 Отговор
    Леонидов отдавна е изчезнал
  • 57 Пребояддисан

    21 7 Отговор

    До коментар #8 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Този за толкова прости ни мисли или тои се мисли за умник герб взел синята идея а за една нощ кои взе комунистическите идея на бкп не ли е бсп да върне бкп на власт и какво ще стане с бсп след изборите ще прогресира ли или си отива щом в софия няма 5000членове плащами си чл внос
  • 58 Видин

    16 8 Отговор

    До коментар #3 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Явно си облъчен кога 70дни хиляди или милиони да не ходят на работа и магазините да са пълни с стока и заплати да получаваш ходи на протеста пък после що няма това ами кои дано произведе

    Коментиран от #89

  • 59 От четвена

    23 4 Отговор
    чугунена глава акъл не искаме
  • 60 Ново

    20 9 Отговор

    До коментар #1 от "републиканец":

    Ти не си републиканец а живковиц по добре 12 годичная партия да управлява 12год от колкото120годишна да оправляла 4год с дпс мандат ако я нямаше приватезацията бкп/бсп нямаше и да си спомним за нея
  • 61 гост

    16 9 Отговор
    Мутри - вън!

    Коментиран от #126

  • 62 ОпПала

    18 18 Отговор
    Протестите никога няма да успеят в този си вид С тези лица лъхащи на мухал Няма кой да се бори за чужди каузи за без пари.А читави хора няма да отидат пък и да отидат няма да бъдат допуснати.Народа не е прост той знае че всичко това е театър и някой го гледа от близко друг от далеч
  • 63 Гост

    31 6 Отговор
    След като искате герб да изчезне, е редно с тях също дпс и бспто. Заедно и сдс, бдсв, абв, всички в чувала и захвърлени във водното на доган и хасаню
  • 64 Нерегистриран

    17 8 Отговор
    Комунист кво да очакваш. Искат ти рушвет и да им пълниш колите с чували картофи и всичко. Но няма будали, защото и будалите изнемогват, не могат да се лекуват, не могат на море, а доктора казва, трябва за здраве да пробвал. Съвкупни са нещата. Да се стяга номенклатурата на бкпбспдпсгерб да бачка, а не да удря честните и трудолюбивите. Те крадат, чрез близки си купуват в обшини недвижими имоти, на заможни хора дават, явно под масата, дай на рома 3 стаи в общежитието на секското. Къде има аоартаменти, за да ви повярваме, че дпсбспгерб са либерали, но за мен са диктатури, мошенници и тарикати всички караянчева багдасаров и хасан аметчо
  • 65 Пенсионер

    21 7 Отговор
    "Нa Eврoпa aз въoбщe нe ce нaдявaм. Тaм e мухъл дo мухъл- eднa бaлнa и трoмaвa инcтитуция. Бeз дa ca били в CCCР, нe знaм oткъдe я измиcлихa цялaтa тaзи oгрoмнa aдминиcтрaция. " Това ти изказване, доста закъсняло г-н Леонидов, (може би прозряно отдавна и в Англия и довело до сегашното отделяне!?!) не ти ли дава обяснение и за връзката с храненето на мутрите, не само тук и но извън България. Съкрати словоблудството и ще си по-истински.
  • 66 А бе

    23 9 Отговор
    Г-на често врачува през годините,хубаво е да направим ретроспекция на прорицанията му!
    Всъщност,каква е фамилията Ви г-н Леонидов?
    Да не би да е Решетников
  • 67 Анонимен

    13 13 Отговор
    Кога ЕС изчезне тогава и премиера бб може. Но на тоя етап твърдо заставаме зад бб, защото навън са и нямат намервние завръщане в бг. Съотношението е 400/500 към умножено по 10 и 15 пъти...
  • 68 Анонимен

    17 10 Отговор
    Номенлатурата в БГ си искат кпсс, дс, кгб. Мерси. 1/1..
  • 69 Университети

    17 17 Отговор
    Борисов си има университети: Следвайки Живков - съсипа държавата и ще бъде напъден тъжен или не. Следвайки Симиончо ни оправи, но не за 800 дни, а за 4000. Но затова пък за дълго. Както сега не се чува нищо за НДСВ, така и след година няма да се чува за ГЕРБ. Дано само сме по-помнещи и да не забравим кой е крал и да му потърсим сметка и не само на Борисов, а и на такива под него: Цветанов, Цецка, Делото на Борисов (макар и в чужбина), Тома, Караян-от-кърджали, докторката-Дарит и т.н.-Дончев и т.н. всичките са в кюпа.
  • 70 1354311

    18 5 Отговор
    Ей МУТРО заминавай си в сибир
  • 71 Матей

    16 3 Отговор
    Ами да изчезват,прав им път,крива им пътека,активистите в затвора.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Башбаш

    19 12 Отговор
    Кой е този оръфляк Леонидов.
  • 74 възпитаник

    18 10 Отговор
    оставка,ревизия и затвор за мутрите от ШАЙКАТА и ХУНТАТА

    Коментиран от #99

  • 75 Бобата

    18 7 Отговор
    Леонидов няма как да стане известен цял живот и сега иска да каже нещо но то както всичко написано от него е просташка.сори майна
  • 76 Истината е по-различна

    15 12 Отговор

    До коментар #3 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    На НЕГО за България и народа не му пука! Щом шкафа е пълен, значи всичко е ОК. Мандат поколения храни. След него - потоп и мизерия. ТОЙ си е добре! Съд и ново БЕЛЕНЕ! Черна страница в историята ни - да те уоравлява алчен недоучен пожарникар от Магнаурската школа в Симеоново! Оставкаа!
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 ПЕНКО

    9 3 Отговор
    ТОЗИ ВКУСЕН ЛЕТЕН ПЛОД СИ МИСЛИ ,ЧЕ И НЯКОЙ ДРУГ /ОСВЕН КУРРИТАРОВ/ ГО ЧЕТЕ И СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ ДЪРЖАВНАТА ПОМОЩ НАД СПИСАТЕЛИТЕ -" НА БАБА СИ НА ХУРКАТА " !!!!!!!!!!!!
  • 80 Shponka

    15 13 Отговор
    Кощунство е да се критикува Европейския Съюз, защото за всеки лев във джоба на Българина ЕС е дала осендесет стотинки, защото от там очакваме помощ в размер на 29 милиарда евро и защото всяка година работещите там булгари внасят в страната по два милиарда евро. Да говориш против ЕС, означава че си против облагите които той ни дава!
  • 81 истината

    17 4 Отговор
    Кърлежите ще влезнат в други партии и пак ще пият сиромашка кръв.
  • 82 Абе

    7 5 Отговор

    До коментар #3 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Човече,защо говориш глупости?!Или това е обичайното ти състояние?
  • 83 Гиги

    15 7 Отговор
    Ако си неудачник, може да си на ръба на оцеляването, но не се изказвай от името на всички българи, не сме те упълномощили!
  • 84 Мммм

    13 5 Отговор

    До коментар #8 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Нещо май не ви се получава, да изчезнат, ама не?
  • 85 Диди

    10 8 Отговор

    До коментар #17 от "Фактъ":

    От 70 дни все изчезват, ама още са тук, и тук ще си останат. Много шум за нищо.
  • 86 Абе

    19 10 Отговор
    Руменчо,абе Леонидов!Все примери от СССР ни даваш!Това Леонидов от дека е?Не мирише на българско!Само питам де!А ,опорките ти дето всички трябвало да се обединят и пембени и зелени,сини и оранжеви!Айде бе!Наистина ли си мислиш,че сме толкова тъпи,че знаем кои са мутрите и какви ги мътите с резидента и олигарсите и другата паплач?!Няма да мине,ей!Но пасаран!Атакувате България по всички фронтове,мътите главите на хората,най вече на младите,които нямат спомен за миналото!Опитвате се да съсипете бъдещето ни!Пък и нещастното попче на протестите ,видите ли служело на бога безкористно!Наистина ли сме толкова балами?!Дано бог вразуми младите!Да работят за страната си!Не само да хленчат и искат!Държава се строи с всеотдайност,любов,отговорност,упоритост,съзнание за принадлежност,жертви,търсене на отговорност,съпричасност,осъзната справедливост и още много неща!Не можеш да бъдеш истински българин,когатио поставяш интересите на друга държава над националните!Такива хора нямат място в българската политика!А,познай от първия път за клго става въпрос?!
  • 87 boy de

    12 2 Отговор

    До коментар #2 от "Хахаха":

    Това е трагедия, не е за смях бе т.панар.
  • 88 Благоев

    20 9 Отговор
    Протестърите които останаха са неудачници. Умните си отидоха. Метежът на КГБ- БОЖКОВ няма да успее!

    Коментиран от #91

  • 89 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 8 Отговор

    До коментар #58 от "Видин":

    явно сигербераст как е в ГРАД ВИДИН повечето емигрираха към ГРАД СОФИЯ или ТЕРМИНАЛ2

    Коментиран от #92

  • 90 Драскач

    14 9 Отговор
    На червените си още от времето но БКП!!! Ти ще ни учиш на акъл???? Прокажен червен продажник!
  • 91 Браво

    13 10 Отговор

    До коментар #88 от "Благоев":

    Едно към едно им го каза!!!! Това са хора без разум които в година 2020 извадиха бесило ковджеци и черни чували и изплашиха само ощети деца! Всички ще видят за кой ще гласуваме на изборите Новата Пролет на България 2021!

    Коментиран от #103

  • 92 Ти още ли си жив

    12 4 Отговор

    До коментар #89 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Всички знаехме че пишеш от Карлуково!
  • 93 Електра

    7 10 Отговор
    ще му се на това червено грухтящо прасе. Народа ни на червената и тъмносинята Импексова БСПдирастия власт няма да даде...
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Герб

    11 6 Отговор
    Тръгваме си. Народът не ни иска. Хайде до предсрочни избори
  • 96 РАК ДА ХВАНЕШ

    3 5 Отговор

    До коментар #2 от "Хахаха":

    СЕМЕЙНО
  • 97 Българин

    6 9 Отговор
    ГЕРБ ще изчезне, то е ясно, но остава БСП а от тия няма отърсване.
  • 98 КОЗЛОДУЙСКИ ДЕБИЛ

    9 9 Отговор

    До коментар #3 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Точно Леонидов, с не до там безупречно минали, да занълчи, за да не се размирише около него. Защо по същият начин не опишеш, как бе разграбена д-вата, приватизира се чрез РМД-та, за откраднатите спестявания и пенсионният фонд, над 200 млрд. $ и над 10 млрд. $външен дълг, завещан ни от Живков+изнесеният бг златен резерв лично от него, с краен резултат: Мораториум, Виденова зима, празни магазини и купонна система, една фалирала д-ва. За видната приватизаторка -милионерка К. Импексова е алчност за власт и нова Виденова зима. Както се казва "Каква е тази д-ва, в която не са на власт комунистите...", а за вас, деб@илите в будна кома, чаша студена вода и пенсии в рубли. Трябва Референдум за Закон за Лустрация така, както го приеха в Румъния, Полша и др. д-ви, които смело тръгнаха напред. Да бъде разгледан приватизационният и следприватизационен период, както да бъдат осъдени К. ИМПЕКСОВА, Р. ГЕЧЕВ, Р. ПЕТКОВ, ГОЦЕ, Р. ОВЧАРОВ, ОГНЯН ДОНЕВ И всички, участвали в гореописаните разграбвания...! Ще дойде ден, в който ще се молите за ББ, но за съжаление има огромни цунами от простотия. Бедата е, че мислите ден за ден, както за собственото си съществуване, така и за държавата. Бедата е, че мързеливи, некадърни, прости и неграмотни, в Б-Я има много, които търсят виновни, за собствените им неуспехи и некадърност. Жалки пар@азотни...
  • 99 ДО 74

    9 10 Отговор

    До коментар #74 от "възпитаник":

    Мутрите от СИК и МУЛТИГРУП, са окупирали президентството. ВЪН НА РУСКИТЕ МУТРИ И ФИГУРАНТЪТ-предател, от Президентството! Ограмотете се. Стига сте повтаряли като папагали...
  • 100 ДО ВЕСКА

    9 3 Отговор

    До коментар #19 от "аз съм Веска":

    Моля те, пий си хапчетата. Как те изпуснаха от Карлуково. Та ти си психически болна...
  • 101 ИСТИНАТА

    7 8 Отговор

    До коментар #8 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    При глухите, се изостря зрението, при слепите, се изостря слуха, при тъпите и простите, желанието им да се изказват по всички теми. Съд и затвор за ПП БКП/БСП (К. ИМПЕКСОВА, Е. ГЕЧЕВ, олигарси, доносници на ДС+ ФИГУРАНТЪТ и др., списъкът е дълъг), участва ли в разграбването, приватизацията, откраднатите спестявания и пенсионният фонд, над 200 млрд. $ и фалитът на д-вата. Жалко, че има много в будна кома... Хубаво ще е, че на стари години крадлата ИМПЕКСОВА и Р. ГЕЧЕВ, умишленият банков фалит, ще си отпочинат я затвора. НЯМА ДА ИМА ПРОШКА ЗА ТЯХ, комунистически изча@дия...
  • 102 ththjtj

    8 3 Отговор

    До коментар #3 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    ПРЕЗ 2000г. чистачката взимаше 700лева заплата в АЕЦ КОЗЛОДУЙ.
    СЕГА НЕ Е 2000г. може и 1000 за чистачката за другите повече баш вие не сте от гладните и жадните в страната!

    Коментиран от #110

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Калашников

    13 10 Отговор

    До коментар #1 от "републиканец":

    Забрана на герб със закон и конфискация на имуществото и затвор за Бойко Борисов и приближените му-ето ви един хубав лозунг за протеста със справедливо искане, да не казвате, герберските отрепки, че конкретни искания нямало нямало...

    Коментиран от #106, #139

  • 105 Кико

    8 2 Отговор
    Чак пък известен!!! Обикновенна ушанка протегна ръка за сребърниците от Черепа!
  • 106 Мая Безпартийная

    6 5 Отговор

    До коментар #104 от "Калашников":

    Калашников...!!! Май си ушанка тъпа!

    Коментиран от #116, #121

  • 107 Ох на дедо.

    7 8 Отговор
    Докато не се обединят протестиращите в едно успех от тези протести няма да има всички на улицата и да изминем тази крадлива шайка,но и да им потърсим откраднатото,не знам как но младите знаят и могат,за това да им се доверим и им дадем шанс.не стойте в къщи излизайте на улицата.
  • 108 ЗОЯ

    9 4 Отговор
    РАДЕВ ОСТАВКА
  • 109 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 4 Отговор

    До коментар #11 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Няма да ви се размине този пъ,т платени мурзилки! Искате да оглозгате България, отново като вашия символ на Бузлуджа !

    Коментиран от #111

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Калашников

    9 4 Отговор
    По-цинично и гнусно писание скоро не бях чел. Тоя псевдо интелектуалец Леонидов се завайкал, че нямало самозапалени като на миналия протест срещу Борисов. А също искал да има 200 хиляди протестиращи, които сигурно ще иска и лично да брои, иначе протеста не важи....Ми що не вземе да се самозапали той дето е от петата колона защитници - словоблудци, на мафиота-Диктатор ... А и защо някой трябва да се самозапалва в знак на протест. Не е ли по логично да бъде за пален тоя, който вече 11 години се гаври с българите и е довел хората до такова отчаяние, че да се самозапалват? Една печена Тиква, вместо десетки самозапалени, май е по-добър вариант, не мислиш, ли Леонидов?
  • 115 фАНТОМасс

    2 6 Отговор
    Кое е вярното твърдение Бойко е БОГ или БОГ е Бойко ?

    Коментиран от #122, #125

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Погонат

    5 6 Отговор
    Както би казал героя - колко много БОЙКОВЩИНА има по този сват , боже !
  • 118 Така е

    8 0 Отговор
    Румен Леонидов остава да ни информира!
  • 119 Аха!

    6 1 Отговор
    Тоя бил от онези с прекия достъп до небесните сили. Ясно.
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 А ти си герберска проста п.. Ка

    3 4 Отговор

    До коментар #106 от "Мая Безпартийная":

    Мая много ти личи, също като на Караянчева и повярвай ми много грешите и двете, че се гордее те с този факт
  • 122 Поправка

    5 6 Отговор

    До коментар #115 от "фАНТОМасс":

    Вярното е - бойко е най- долен боклук

    Коментиран от #127

  • 123 Джон Ленин

    6 1 Отговор
    Товарищ , Леонидов ... Что вьi сделаете здес в Болгарий ???
  • 124 Болярин

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Козлудуйска му мио, а ти как изпълзя, щом си от "заровените"... !??
  • 125 Той

    6 1 Отговор

    До коментар #115 от "фАНТОМасс":

    Както и да го кажеш, все е вярно - колкото и да не се харесва на хейтърите - Бойко е Господ и Господ е Бойко !!!
  • 126 Той

    5 4 Отговор

    До коментар #61 от "гост":

    Както и да го кажеш, все е вярно - колкото и да не се харесва на хейтърите - Бойко е Господ и Господ е Бойко !!!
  • 127 Болярин

    2 0 Отговор

    До коментар #122 от "Поправка":

    Ти наистина се нуждаеш от ПОПРАВКА !
    Мисленето ти е за основен ремонт, както и граматическите ти възможности !!!
    Впрочем на такива и "пернишки винкел" не може дапомгне, а само въженце за простор !
  • 128 ташунко сапа

    2 7 Отговор
    боко чао чао чао ай зимай партакешите и директно в централния ако искаш там си джиткай с жипката докато смъртта ви раздели.Амин
  • 129 Цецо

    3 0 Отговор
    Факти,ако искате да вземаме този човек на сериозно,не му изписвайте фамилията и не го показвайте,канете го в радиото под псевдоним !
  • 130 хиден

    1 1 Отговор
    Румен Леонидов друга песен пееше като се подмазваше на ГЕРБ... Сега "обраният евреин" обвинява тези , които подплашиха и мафията и него самия...
  • 131 хиден

    4 0 Отговор
    Борисов не "закопа", а разкопа БЪЛГАРИЯ, построи новото и асфалтира страната ни, която се "радваше" при БСП=БКП на хляб за няколко хиляди. Направи това и за да "могат" дрогираните ДА УБИВАТ невинни. На ТЕЗИ НАДРУСАНИ БОКЛУЦИ се привиждат и други мутри , освен самите тях!
    Но истинските крясъци "Мутри вън!" се чуха, когато Борисов, Гешев и други родолюбци подгониха най-богатите мутри!
  • 132 хиден

    5 1 Отговор
    Борисов не "закопа", а разкопа БЪЛГАРИЯ, построи новото и асфалтира страната ни, която се "радваше" при БСП=БКП на хляб за няколко хиляди. Направи това и за да "могат" дрогираните ДА УБИВАТ невинни. На ТЕЗИ НАДРУСАНИ БОКЛУЦИ се привиждат и други мутри , освен самите тях!
    Но истинските крясъци "Мутри вън!" се чуха, когато Борисов, Гешев и други родолюбци подгониха най-богатите мутри!
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Дедо Пенс

    0 0 Отговор
    Аз съм доволен! За 42 години работа ми дадоха 125 ,125 ама € пенция ! За ляб и млеко стигат! За Коледа ще има бонус 50 лв!!! Ще си купя 50 грама луканка и 100 грама кашкавал! Да се почувствам и аз човек на Рождество!
  • 135 Голо главите никога не са, ме привличали

    2 0 Отговор
    А кой си ти Леонидов, за да ти вярва народа...!?
  • 136 Фани

    2 1 Отговор
    Баба казваше- нещо шумеше,ама що беше?

    Коментиран от #141

  • 137 СтСто

    1 0 Отговор
    Още като студент и младо поет излъчваше фалш и негативизъм. Така върви и цял живот. А то защото е имал нещо еврейско и в него, не само че се оженил за еврейката. Фалшив българин, скрит евреин, цялото му същество говори за това. Горд с това, че внуците му си намерили свестни държави. Ами нали ти цял живот уж драпаше за нашата Родина, че е свястна!!?
  • 138 Леонидката

    3 0 Отговор
    Румба, Румба,и ти излезе един льольо.
  • 139 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 1 Отговор

    До коментар #104 от "Калашников":

    Няма да ви се размине този път! Ще забраним със Закон и ще вкараме в затвора, псевдо-коминочическата, псевдо-социална партия и нейните членове-мултимилионери ? Много скоро, комун.....утрепки !
  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Отново лъжеш като тези

    1 1 Отговор

    До коментар #136 от "Фани":

    Да не си ти бабата...?!
  • 142 От 5 годишна, не те бива

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "аз съм Веска":

    По,, добре,, си от,, църрррр,,.... хахаха... самия ужасссс....!
  • 143 Читател

    1 0 Отговор
    ГЕРБ може да изчезне ,но членовете им ще приложат бояджийския номер и " А! Ама тия пак са тук ." И така до края на света.
  • 144 😃😃😃

    3 0 Отговор
    Румба, много си смешен. Наистина се забавляваме с твоите измишльотини.😃😃😃
  • 145 Извънредно

    1 0 Отговор
    А защо се иска Русия да изчезне напълно ? Едни хора така искат !