Last news in Fakti

21 Септември, 2020 14:46 2 781 9

Едно време изнасяхме революция за Африка, а сега олигархия за ЕС

  • олигархия-
  • тец-
  • ковачки-
  • горене боклуци

ТЕЦ "Бобов дол" ще съди италианска телевизия за репортаж за вноса и горенето на боклуци

Едно време изнасяхме революция за Африка, а сега олигархия за ЕС - 1
Снимка: Фейсбук
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Владислав Панев във "Фейсбук"

Едно време изнасяхме революция към развиващите се страни. Сега изнасяме олигархичен модел към Западна Европа, не че в Италия той съвсем отсъства, но вече ги бием в тяхната игра.

ТЕЦ "Бобов дол" ще съди италианска телевизия за репортаж за вноса и горенето на боклуци там. Това се случвало миналата година, вече не било актуално, а журналистите го представяли все едно е сега. И така нататък.

Миналото лято разкрих схемите за внос на отпадъци от Италия и горенето им в ТЕЦ, консултирани от Ковачки чрез снимки на разтоварване на ТИР-ове в Гълъбово. Впоследствие заедно с "Биволъ" и zovnews.com снимахме с дрон и боклуците в Перник и Бобов дол.

Затова и Ковачки заведе дело срещу мен за 10 000 лева за клевета. В България сме свикнали крадецът да вика "Дръжте крадеца". Сега и в чужбина ще научат за този модел.

Прозрачността е това, от което власт и олигархия се страхуват най-много. Затова поддържат сайтове за дезинформация. За да може хората да се объркат и да не могат да отсеят зърното от плявата. И в крайна сметка да махнат с ръка и да си кажат "Всички са маскари".

Не ми е работа да водя войни с олигарси и не искам да го правя. Ако искаме да живеем в нормална държава обаче, някой трябва да се опълчи. Хубавото е, че ставаме все повече. А с модерните технологии - дронове, google maps и тн, малко неща могат да останат скрити. Това дава надежда за успех и за постигане на българската мечта!


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не само

    3 21 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Затова и Ковачки заведе дело срещу мен за 10 000 лева за клевета.
    И не само заведе! И ще го спечели , ако още не го е направил!
    Защото не си журналист, а жълт.......!
    И затова , не ставаш за никъде другаде , освен за сайтове пишещи по поръчка!
    Като теб!
  • 2 100ян

    7 2 Отговор
    браво за статията само ще добавя за африка изнасяхме революции под формата на калашници а за европа бай ганьсвски мурафети
  • 3 Дидо

    2 3 Отговор
    Гнила посткомунистическа мафия ни узорпира държавата и няма съпротива
  • 4 Рошко

    0 1 Отговор
    Пей си пенкеле кой ли те слуша
  • 5 Дядо Йоцо

    1 2 Отговор
    като гледам, едно време изнасяхме електричество, оръжие, лекарства, храни, торове, машини, нямаше безработни и всичко работеше... от 1989 година само пишман безмозъчни демократи се опитват да ни убеждават колко зле е било тогава и как цъфтиме и връзваме сега ... унищожиха и разпродадоха държавата, като умориха и изгониха 2 (два) милиона българи ... и продължават

    Коментиран от #8

  • 6 Обективно

    1 1 Отговор
    Е гледах репортажът,по принцип като се прави такова нещо се пита другата страна-дори и са е някой тъп тец като тоя.И репортажът е страшно тъп.А за Бивол и Пик не ми говорете-двама братя цицат ,едните от Герб,другите от."опозицията"...Нудат Ковачки за кинти,те това е.....
  • 7 Хаджиментов

    1 1 Отговор
    Общото е, че и тогава и сега изностителите са едни и същи...
  • 8 Хаджиментов

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Дядо Йоцо":

    Елементарно.
    Къде са сега предприятията, ВТО, селското стопанство, индустриите, произвеждащи всичко това, което изнасяхме. Имахме кранове, електрокари, мотокари, химически продукти, авиотранспорт, машиностроене, електронна промишленост, външнотърговски предприятия с многомилионни активи и предприятия зад граница,
    Кой, кога и защо ги разруши?. Кой прие законите за да стане това възможно и те да се измъкнат безнаказано? Кой спечели много милиони от това за да живее сега в лукс, да има самолети, яхти, хотели и имения, на Женевското езеро, в Дубай, по Ривиерата, Монте Карло, Маями, Халкидики, и къде ли още не, а наследниците му да щъкат по света, да посещават престижни университети и да се шират в собствени апартаменти в най-скъпите градове в света.
    Някои отдавна се оттеглиха и покриха за да си харчат спокойно парите, а други, алчни и ненаситни са все още в политиката и "бизнеса".
    Не ми говори за демокрация и бла, бла. Всички тези хора се знаят и си имат имена.
  • 9 Иван

    2 1 Отговор
    Именно Владислав Панев е част от олигархията в България! Обществена тайна е, че той беше вкаран в Столичния общински съвет от Иво Прокопиев, за да обслужва неговите интереси!