Last news in Fakti

26 Октомври, 2020 16:00 6 594 96

До доволните от тази България

  • радослав бимбалов-
  • отворено писмо-
  • протест-
  • правителство-
  • статукво-
  • граждани

Отварящо очите писмо

До доволните от тази България - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

До Доволните от Тази България, Вярващите в Успешните Мандати, Уплашените от Живота след ГЕРБ,

Здравейте, доволни хора,

Отдавна се каня да ви пиша директно, но все се отказвам. Май е време.

Виждали ли сте отблизо „гаснещ“ човек? Аз съм виждал. Лампичката на живота му не спира от раз, а почва да мъждука, да припуква и става все по-слаба, достатъчно дълго и мъчително време преди да изгасне. Органите на този човек се изключват един след друг - бъбреци, дробове, мозък, сърце. Животът напуска тялото все едно излиза през множество врати, които тряска зад гърба си за последно.

Държавата също е организъм - съвкупност от системи, които работят в синхрон. През последните години наблюдавахте някои от тези системи да отказват, но сякаш не видяхте, защото властелините на вниманието ви се стараеха да показват други, уж работещи неща - магистрали, инфраструктура, евроинтеграция.

Пред очите ви заби образователната система, но вие дори не забелязахте. Радвахте се истински като успеете да изпратите детето си да учи в чужбина, намирахте това за личен успех, нали? А защо, ако тук имаме стабилна образователна система, създаваща успешни индивиди?

Отказа и правосъдната система. Уж чухте за фалита на една голяма банка, тясно обвързана с властта. В небитието изтекоха милиарди, но не получихте никаква яснота как, защо и къде потънаха те? Оказа се, че важни дела остават без изход, без присъди, без виновни. Под отговорност се подвеждаха малцина – дребни престъпници или неудобни вече слуги на измамата. А вие продължихте да вярвате, че има върховенство на закона, защото това ви внушаваха ежедневно, чрез послушни медии и откровени лъжи.

Само че времето на заблудата ви е на път да приключи. За броени дни пред очите ви ще рухне най-болната система на държавния организъм. С години тази система беше съсипвана, къде нарочно, къде от некадърност. Изкуствено се поддържаха шепа болници, а останалите бяха оставени да се разпадат. Създаваха се зависими здравни администрации, оглавявани от аристократично самовлюбени медицински чиновници. Хиляди кадърни лекари бяха принудени да си съберат багажа и да отидат навън. Медицинските сестри бяха публично унижавани, тъпкани и презирани. Санитарите работеха на две-три места, в условията на мизерия и принудителна просия от пациентите. Всичко, което вие инвестирахте под формата на осигуровки, потъваше в бездънния джоб на зле управлявана здравна система. А вие, като пациенти, си плащахте допълнително и чаршафите, и хаповете, и доброто отношение от страна на персонала.

Тоя проклет вирус може да не ви докопа, но ще ви отвори очите. Ще видите как се срива системата, от която не се нуждаете ежедневно, но опирате до нея, когато нищо друго не е важно за вас. За броени дни тя е поставена в ситуация на колапс. В болниците има трагично малко персонал, който е на ръба на силите си още сега, когато дори не сме стигнали в подножието на здравната криза. Бяха отменени планови операции, планови приеми. Да, вие, доволни хора, може и да не умрете от Ковид, но може да си отидете от хиляди други неща, за които здравната система в момента няма никаква възможност да се погрижи.

За тази грозна ситуация не е виновна заразата. Виновни са онези, които въпреки надвисналата здравна криза продължиха да източват еврофондове за строеж на магистрали, вместо да ремонтират болници, в някои от които санитарите мъкнат болните с одеяла по стълбите, понеже няма асансьори! Купуваха изтребители за милиарди, вместо да отделят пари за подмяна на допотопното оборудване в здравните заведения! Хвърляха по петдесетачка на пенсионерите, вместо да се опитат да опазят тази най-застрашена група от нацията ни от това, което предстои!

Скъпи доволни хора, вие не сте виновни, че искрено сте искали всичко това, което ви внушава пропагандата, да е вярно. Да сме една разцъфнала райска градина в края на Европа.

Време е да си отворите очите.

И да, това, което ще видите изобщо няма да ви хареса.

Но по-добре да живеете в кошмара на истината, отколкото да живуркате в омаята на лъжите.

Само тогава имате някакъв шанс да оживеете, всъщност.

С извинение,

Радослав Бимбалов, един от вас


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 138 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Респект

    208 20 Отговор
    Браво , много добре написано!
  • 2 гласоподавател

    21 99 Отговор
    Баце е духът и тялото и душата.
  • 3 Гражданин

    177 17 Отговор
    Управляващите ни вкараха в икономическа и здравна криза и дезертираха като се правят на болни.Събудете се хора!Докато още не е късно!

    Коментиран от #70

  • 4 Браво

    121 14 Отговор
    Браво.
  • 5 РАДЕВ КОШМАРА НА ТИКВУЦИЙ

    125 19 Отговор
    Крадеца в затвора, до него и прокурора
  • 6 Българка

    102 19 Отговор
    Хора, знаете ли, че в неделя в Денят на будителите от 16,00 ч. се организира протестно шествие " Заедно" Сборен пунк- пред ц. библиотека 16 часа.

    Коментиран от #10

  • 7 Една

    120 9 Отговор
    ненапудрена българска действителност ! Просто тъжната истина !
  • 8 Бесен😡😷😡

    114 15 Отговор
    Право куме в очи ❗ В десетката ❗
  • 9 Ооо, господинчо,

    37 153 Отговор
    1/.Образователната система не е забила при Борисов, преди 89г си бълваше частни уроци, а на запад учат отрочета на червените/господа назначени от ДС за милионери/, 2/. Съдебната система-до сега не е работено в посока беззаконие на олигарси, престъпления на белите якички/фалити на банки, сега Гешев се опитва ,но му пречат всячески...Добре сме с очите, не бери грижа

    Коментиран от #14, #19, #24, #29, #42, #44

  • 10 Последния Софиянец

    80 16 Отговор

    До коментар #6 от "Българка":

    Малко будители останахме.Народа е в кома.

    Коментиран от #15, #28, #88

  • 11 Шаро

    71 10 Отговор
    Точно!!!

    Коментиран от #33

  • 12 Мария

    93 11 Отговор
    Браво ПИЧ ! Защо бе досега един свестен политик не ни ги каза тези неща ?
  • 13 Бесен😡😷😡

    78 8 Отговор
    Долу маските❗
  • 14 Последния Софиянец

    58 7 Отговор

    До коментар #9 от "Ооо, господинчо,":

    Баце жив ли си бе?

    Коментиран от #31

  • 15 Си ган

    30 17 Отговор

    До коментар #10 от "Последния Софиянец":

    Байко, ти не си будител, ами си будала..

    Коментиран от #27

  • 16 Поредното словоблудство,

    23 70 Отговор
    с някаква претенция, нямаща много общо с действителността.Преди Борисов правителства как беше, кажи за тогава

    Коментиран от #77

  • 17 Последния Софиянец

    40 27 Отговор
    Само будни хора като Бабикян и Христо Иванов могат да изкарат държавата от калта.

    Коментиран от #20, #92

  • 18 да да

    26 109 Отговор
    до лицето Радослав Бимбалов
    абе несретник!
    това че на теб не ти става, и никоя не ти пуска , НЕ ти дава право да говориш от името и за всички!
    като нещо не ти е кеф - свят широк - марш от тук !
    тук от хейтъри и неудачници нужда нямаме

    Коментиран от #22

  • 19 Абе

    70 14 Отговор

    До коментар #9 от "Ооо, господинчо,":

    тулуп, Баце имА 10, словом десет години да оправи нещата.
    Е, не ги оправи.
    Колко още мислиш че му трябват на Баце?

    Коментиран от #23

  • 20 Хохохо

    15 10 Отговор

    До коментар #17 от "Последния Софиянец":

    Мечтай си. Хахаха
  • 21 Кой68

    77 5 Отговор
    Съсипването на държавата и държавноста започна от зората на "демократичните" промени със "Времето е наше".Наистина имахме много успешна образователна система която постепенно бе унищожавана от навлизащите в живота ни нови "цености".Не мисля че за това е виновен само ГЕРБ и Б.Борисов,а те са следствието на всичко навлизащо досега като евроцености и там атлантически др.такива.Този или тези които ще дойдат евентуално след изборите-дали ще са по различни?Виждате какво лицемерие и арогантност излъчват стожерите на EU и САЩ..... Но за всичко това вина имаме и ние.
  • 22 Несретник си

    55 11 Отговор

    До коментар #18 от "да да":

    ти!
    Какво от това което е казал не е вярно?
    Виж на ЕС статистиките ако не му вярваш на него.
    Хейтър бил, ми как да не е като има министър-председател който само се чуди как да си напълни чекмеджетата.
    Ама понеже не е пикал във фонтан и не е приватизирал Техноимпекс вие тролеите герберови няма за какво да се хванете и ръсите глупости.
  • 23 Тулуп си ти, дето спиш до 10ч

    15 41 Отговор

    До коментар #19 от "Абе":

    И започваш с бръщолевенето после.Как да оправи един жив труп, поне му върна жизнените функции, да мърдам, а вие искате да връщате на власт тия дето го трупясват колко пъти, бсп колко пъти това упражнение, да се повтаря едно и също и да очакваш различен резултат е ИДИОТИЯ червена

    Коментиран от #46

  • 24 гост

    39 13 Отговор

    До коментар #9 от "Ооо, господинчо,":

    До 2009 как беше? Що Радко не ни " отвори очите" за тройната коалиция, за царо, за 97-2001 ва ,за 95-97 ма ... Всички избирателно ни говорят за след 2009 ,сякаш преди това е било ,,цветя и рози,, били сме богати,с европейски заплати и пенсии, с отлично здравеопазване.....

    Коментиран от #86

  • 25 Behemoth

    28 3 Отговор
    Те тия са идиоти бе....или участват в разграбването ....а колко посредствени хора изградиха добре платени кариери на държавна заплата....това е съзаклятие на посредствеността и глупостта с наглостта и селянията.....
  • 26 БЪЛГАРЧЕ

    48 12 Отговор
    Ясно, точно и коректно написано с чувство и емоция.Браво.
  • 27 Българка

    37 4 Отговор

    До коментар #15 от "Си ган":

    Те за всички революционери и будители съвременниците им са казвали, че са луди. Признати са след смъртта си. Българите обичаме героите си мъртви
  • 28 Кой68

    6 14 Отговор

    До коментар #10 от "Последния Софиянец":

    Знаеш ли какво е будител ?

    Коментиран от #30, #39, #40

  • 29 Кака Мара

    19 2 Отговор

    До коментар #9 от "Ооо, господинчо,":

    Ама с акъла си зле

    Коментиран от #38

  • 30 Последния Софиянец

    15 2 Отговор

    До коментар #28 от "Кой68":

    Никой не е пророк в собствената си страна.

    Коментиран от #53

  • 31 Hoho Boho

    19 4 Отговор

    До коментар #14 от "Последния Софиянец":

    Остави човека. Нека да оздравява бързо, че има пари да връща..

    Коментиран от #37

  • 32 !!!?

    16 28 Отговор
    Бабикяните и тяхния спонсор Черепй също бяха доволни последните 10 години, но сега просто искат те да управляват корупцията за да са още по-доволни.
  • 33 Точна гълвотия,

    14 29 Отговор

    До коментар #11 от "Шаро":

    Щом си вярватв, че е тъй.Кажи преди Борисов какво беше, едно НИЩО, едно голямо твърдо Нищо и сега ми замяучели за тогава
  • 34 БиБи Кинг

    12 27 Отговор
    Тоа па се напиня! Не шта да та виждам бе комито пембена! Другио пат га те видиме искам да си с брада до колено! Айде бега да играеш на стражаре и шумкаре около паметнико на пембената армиа.
  • 35 Респект!

    57 7 Отговор
    Само ще си позволя да цитирам гениалния Луй дъю Фюнес:..Да благодариш на политик, затова че е пръснал милиарди за пътища,за оръжия,вместо за общински болници,е като да аплодираш банкомат,че ти дава твоите пари!"
  • 36 jorj

    19 33 Отговор
    Когато комунистите, крадоха, разсипаха предприятия, продаваха българки за секс робини, плячкосваха пенсионни фонд, фалираха държава, когато честните хора се изнесоха и т. н вие където ги пишете тези простотии, мълчахте!!! С

    Коментиран от #55, #63

  • 37 Само той ли, сметките от кога

    15 8 Отговор

    До коментар #31 от "Hoho Boho":

    Ги водите, преди Борисов има ли да,връщате или те с гарантираха неприкосновеност на собствеността с настоящата конституция, приета с червени гласове да не ги търсят за нищо. Навремето отказаха да се впише текста:собственост неприкосновена, АКО Е ПРИДОБИТА по Законен начин, нищо и половина, едно голямо нищо и сега ще ми ги връщат тия на власт, ей отврати
  • 38 Зле е била майка ти,

    2 10 Отговор

    До коментар #29 от "Кака Мара":

    Когато не те е донаправила
  • 39 Българка

    20 2 Отговор

    До коментар #28 от "Кой68":

    Със сигурност зная какво е будител, ти да не си мислиш, че е будилник. Освен това преди да коментираш, чети. Аз пиша, че протестното шествие за ценности е в чест на Деня на будителите. Бъди здрав
  • 40 Българка

    4 2 Отговор

    До коментар #28 от "Кой68":

    И извинявай, въпросът ти не е бил към мен, но изказах позиция. Бъди здрав
  • 41 И брадичката ви,

    1 8 Отговор
    и материалът ви стряскат.
  • 42 Образователната

    36 6 Отговор

    До коментар #9 от "Ооо, господинчо,":

    система до 1989 г. беше една от най-квалитетните в света и произвеждаше изключително грамотни и качествени специалисти. Лично признание на хора по света, които познават българската образователна система. Затова и хората с образование, които напуснаха страната след 1990 г. намериха изключително добър прием - където и да са. Личен опит.

    Коментиран от #51

  • 43 !!!?

    14 27 Отговор
    Всеки може да намери кусури на настоящата власт, но младите искат не констатации, а какво следва !?
    Отговор на този въпрос Бабикяните, Фигуранта и неговия проток Черепа не дават, се задоволяват само с искане на Оставка, пък после ще видиме. Да ама Народа това вече го е виждал: "Промяна" до дупка, докато си стане същото ! Не чухме Фигуранта да повтори или някой друг да го подкрепи: Ако управляваме ние, няма да се краде !!!

    Коментиран от #48, #54

  • 44 РАДЕВ КОШМАРА НА ТИКВУЦИЙ

    24 10 Отговор

    До коментар #9 от "Ооо, господинчо,":

    Образователната система беше в пъти по добра от сегашното недоносче, Гешев е маша, а ти си много "умен"...

    Коментиран от #58

  • 45 Анонимен

    9 8 Отговор
    Продължавай да пишеш. Благодарим ти. БЪДИ ЗДРАВ И ВЕСЕЛ.
  • 46 Че кой

    30 9 Отговор

    До коментар #23 от "Тулуп си ти, дето спиш до 10ч":

    говори за връщане на БСП на власт?
    Ааа, сетих се, вие от ГЕРБ сте незаменими, ако вие се махнете от власт просто няма кой друг да я управлява тая държава.
    Както и Баце си го каза "Умрем да сдам властта ама нема на кой".
    Все едно, че вие сте върха на управлението.
    Вижте само какъв председател на Народно Събрание сте сложили.

    Коментиран от #56

  • 47 ъъъъъ

    13 5 Отговор
    чехите поискаха помощ от нато за вируса . и те ли са в батака ? а франция? 50000 заразени на ден? виж първо сламката в своето око .....
  • 48 Ами това

    17 9 Отговор

    До коментар #43 от "!!!?":

    което искат а именно оставка на ББ е първата стъпка тулупченце мило.
    А след това, когот народът избере.
    Но ще се постараме да им кажем на избраниците, че ще бъдат разследвани ако са крадци като сегашните. От което следва, че и сегашните като паднат от власт трябва да бъдат разследвани.
    Ама не от техен човек като Гешев "Абе шефе и аз се праим на ударен ама ти си върхът"
  • 49 Бай Знай

    6 10 Отговор
    Малко ще го прочетат въобще, а нищожна част от тях ще го разберат.
  • 50 БОРИСОВ....КОШМАРА НА БСП И НА ...РАДЕВ

    15 6 Отговор
    ЩО БЕ ...В ЧУЖБИНА КАК Е.....ИЛИ ТЕ СА ИЗВЪНЗЕМНИ....ТАМ МРЪТ С УСМИВКА,БЛАГОДАРНОСТ, ПРАЩЯЩИ ОТ СИЛИ И ЕНЕРГИЯ....ТАМ ЦАРИ СПРАВЕДЛИВОСТ В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА, ОБРАЗОВАНИЕТО ИМ Е БЕЗПРОБЛЕМНО И Т.Н.....КАКТО СИ НАПРАВИМ ДЪРЖАВАТА, ТАКА ЩЕ ЖИВЕЕМ......НЕ Е ВАЖНО КОЙ УПРАВЛЯВА А КОЙ ГО ИЗБИРА.....
  • 51 Фъкoff

    15 18 Отговор

    До коментар #42 от "Образователната":

    Защото нямаше база за сравнение. Каквото кажеше "Работническо дело" това беше. А то казваше, което му нареди БКП-то. А БКП-то казваше което му разреши КПСС. КПСС управляваше СССР. Понеже всичко беше "най" СССР се разпадна. Сега се разпадаме ние, защото не сме разбрали, че СССР отдавна се е разпаднал....

    Коментиран от #71, #78

  • 52 4745

    9 16 Отговор
    Пичове! Аз, съм за Славчо! Голям пич е! То, и Цветан ми лови окото, ама Славчо по-добре! При него ще настане такъв живот...! Да сте живи и здрави! Ще ви оправи всичките за по-малко от 800 дни! Аз, вече съм оправен!:) Не ми берете гайлето!:)
  • 53 Я кой чете Библия

    7 4 Отговор

    До коментар #30 от "Последния Софиянец":

    Браво

    Коментиран от #72

  • 54 Не дават отговор какво следва, щото

    15 10 Отговор

    До коментар #43 от "!!!?":

    Не е за казване, затова...,следва същото отпреди Борисов, следва червено-синя мъгла, спокойствие за олигарси,ДС бизнеси, а останалите да духат супата, ей тва следва, дано Господ обича БГ, само това се моля
  • 55 jofo

    5 1 Отговор

    До коментар #36 от "jorj":

    а ти къде беше?
  • 56 Супер си е, аз я харесвам,

    5 4 Отговор

    До коментар #46 от "Че кой":

    Как понесе толкова хейт, да е жива и здрава.Кажи кой да дойде на власт, кажи кой

    Коментиран от #66

  • 57 Първо

    19 8 Отговор
    "словоблудството" му е самата действителност. И статистиката го доказва ама тролеите от ГЕРБ като теб това не ги устройва.
    Второ, какво има да казва за правителствата преди Бойко Борисов?
    Каквото и да е било, Бойко е на власт десет години а не 2 години.
    За това време можеше много да направи за България но той вместо това пълнеше чекмеджето.

    Коментиран от #59, #61

  • 58 РадеФффф

    8 11 Отговор

    До коментар #44 от "РАДЕВ КОШМАРА НА ТИКВУЦИЙ":

    е собственият си кошмар
  • 59 Когато се пише ПЪРВО, означава че

    5 3 Отговор

    До коментар #57 от "Първо":

    Има и ВТОРО, иначе без първо, умнико
  • 60 Мда

    25 8 Отговор
    Опорните стълбове във всяко едно общество, като здравеопазване, образователна и съдебна системи, в България са съсипани от години и продължават да се съсипват, ама ние си правим некачествени магистрали и пътчета и не обръщаме внимание. Напълно е прав автора. Все едно да пиеш и пушиш по цял ден и да си съсипваш черния и белия дроб , и сърцето, обаче да си мажеш кожата със всякви кремове и да се кефиш, че ти е готина и гладка.

    Коментиран от #65

  • 61 Абе, какви чекмеджета,

    9 15 Отговор

    До коментар #57 от "Първо":

    Дето е играл фотошопа или декор на сценаристите, банални сте с измишльотини

    Коментиран от #89

  • 62 ежко

    8 4 Отговор
    Респект!
  • 63 Ма ти си редко

    14 10 Отговор

    До коментар #36 от "jorj":

    неумен екземпляр.
    И тогава са писали.
    И затова избрахме тоя тулуп с чекмеджето с надеждата да оправи нещата.
    Е, не ги оправи.
    Пак сме си на последно място по показатели а Румъния, която беше по-зле от нас сега е много пред нас.
  • 64 Потрес

    26 10 Отговор
    Всичко е много точно и ясно! Очевадно е даже! Но, какво да направят “крепостните селяни” от прованса, които ако не гласуват за тиквите остават без “хляб”! Вие разбирате ли, че калинките са заели всеки аспект на битието! Те са си самоназначили избиратели във всяко учреждение, където за да ти дадат един подпис трябва да гарантираш, че навеки ще гласуваш за тулупа! Ние всичко това го знаем добре, но избирателите са обречени и няма значение дали им харесва или не, те така са принудени да живеят. Виждате, че се въвеждат всякакви спънки с цел мачкане на хората! Това тикви, пеевски, гешевци... всичко е алабала. Аватари на ДС. Намерете начин да обещаете на хората, чв ще оптимизирате средата, тогава им казвайте къде и как да гласуват и да гледат. Те не смятат дните до Коледа, а до края на седмицата или месеца! Това от мен! Безсмислено подкастряне на неподходящо място!
  • 65 Е, има си трески за дялане, но

    11 10 Отговор

    До коментар #60 от "Мда":

    Като си помисля за преди него, по-малкото зло.В образователната и здравната система провала е заложен при Костов, после кунева...паритв следват ученика, имащ само права и отговорности реално ненаказуеми, в здравната-частен и държавен бизнес паралелно решени, за съдебната-извършител го правят на свидетел, преди Борисов е минирано полето
  • 66 Когото

    10 3 Отговор

    До коментар #56 от "Супер си е, аз я харесвам,":

    народът избере. Не зависи само от мен а от целия български народ или поне тия които ще си направят труда да гласуват, също така от Херо Мустафа, от ония в ЕС и от някои други.

    Коментиран от #69

  • 67 ПЕНКО

    8 10 Отговор
    ЗАЩО СИ СЕ САМОУКРАСИЛ ТОЛКОВА БЕ УМНЯГО ---НЕ СЕ ЛИ ХАРЕСВАШ ЕСТЕСТВЕН БЕЗ ЗАМЪРСЕНИ КОСМИ / МАЗНИ И С БАКТЕРИИ / !?!?!?
  • 68 калчев

    23 9 Отговор
    чудесен анализ! а герберастията е последния окоп в който се е окопало дс-мутренското мислене на част от българите
  • 69 Тая херо мустафа, точно с тая

    16 3 Отговор

    До коментар #66 от "Когото":

    Фамилия е най-подходяща за БГ, не са намерили друг, само аз ли си мисля, че не е случайно/за мен е размахване на пръст за послушание
  • 70 Дора

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "Гражданин":

    Ходи се лекувай в Англия-ще пукнеш като куче .
  • 71 Образователната

    16 2 Отговор

    До коментар #51 от "Фъкoff":

    Ама не прочете ли или не помисли, преди да пишеш:Публикувано във факти.бг: Лично признание на хора по света, които познават българската образователна система. Остави "Работническо дело"...Абе човек, българските специалисти висшисти имаха реноме на висококвалифицирани и трудолюбиви, затова за тях имаше отворени врати по целия свят. Говоря за този период, когато "изтичаха мозъци на запад".

    Коментиран от #82

  • 72 Не религиозен

    8 0 Отговор

    До коментар #53 от "Я кой чете Библия":

    Ако повече четяха Библията и живееха според Божиите закони в нея, сега нямаше да бъдем в това положение...
  • 73 От трите по дългото

    8 4 Отговор
    За герберугите и за другите.....
  • 74 Тома Биков

    7 3 Отговор
    Ние сме волни,а те доволни !
  • 75 С З О

    8 4 Отговор
    У нас няма 👑 вирус !
    А КАСКЕТ вирус....ф
  • 76 Тестисчо

    2 4 Отговор
    Сега са доволни, защото няма КОЙ
    Да ги уволни!......
  • 77 СМЕРШ

    16 6 Отговор

    До коментар #16 от "Поредното словоблудство,":

    Преди ББ да влезе във власта, беше мутра от ниша класа! Все едно на един вълк, да оставиш , да се грижи за стадото! Слава Господи, че България не е окончателно превзета от ВЪЛЦИ! АДМИРАЦИИ ЗА АВТОРА! ХАН КРУМ - ТРЯБА ДА БЪДЕ ОБЯВЕН, ЗА СВЕТЕЦ, КОЙТО СЕ БОРИ СРЕЩУ ДРОГАТА И АЛКОХОЛА! ЦАР СИМЕОН- ЗА СВЕТЕЦ НА БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА! ТОЙ ВДИГА МЕЧА, ЗАРАДИ ТЪРЖИЩАТА! ЦАР КАЛОЯН - ЗАРАДИ НАМЕСАТА НА ЧУЖДАТА ПРОПАГАНДА ( НА КРЪСТОНОСНИЯТ ПАПСКИ ПОХОД) СРЕЩУ ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ! ТОВА МОМЧЕ, ИМА ШАНСОВЕТЕ, ДА ПОВЕДЕ НАРОДА, СРЕЩУ мафията В Бг! Не позволявайте 1394 година да се върне! Бог да пази България!
  • 78 Прекален

    12 5 Отговор

    До коментар #51 от "Фъкoff":

    светец и Богу не е драг...А има една категория фанатици, които реагират първо сигнално, но важното за тях е да са АНТИ КОМУНИСТИ. Във всичко и за всичко. И толкова са заслепени от това "анти", че са загубили всеки обективен поглед към времето и събитията... Както казва народната приказка : Като магаре на мост...

    Коментиран от #80

  • 79 Анти Трол

    8 10 Отговор
    Виж се в огледалото Бимбалоффф!!!!!@@@
  • 80 СМЕРШ

    12 1 Отговор

    До коментар #78 от "Прекален":

    Именно тези " анти" са наследниците на " онези Първи" ! Заради облагите и келепира, продадоха майки и бащи!

    Коментиран от #81

  • 81 Прекален

    8 1 Отговор

    До коментар #80 от "СМЕРШ":

    Може би е така, не оспорвам. Но познавам и други, които нямат това наследство, но до толкова са надъхани, че наистина губят обективна връзка с времената и събитията. Отнася се и за хора, които са засегнати или не са успели да реализират желания и претенции по това време и сега се държат като отхвърлени деца.
  • 82 Чичолина

    12 4 Отговор

    До коментар #71 от "Образователната":

    Напълно права сте,но това може да го разбере умен човек,също човек който се е доказал с образованието си в чужбина.Колкото до статията-това е истината за България!Браво на автора!
  • 83 Jojo

    5 8 Отговор
    Като спреш да си вързваш брадата със скъп метален пръстен, тогава ще си споделяш мнението, позьор!
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 йокин

    3 0 Отговор
    От осанна,до разпъни го,зависи,от гледната точка.
  • 86 ГОСТ 235746

    3 3 Отговор

    До коментар #24 от "гост":

    Това е стратегията на комунистите 30г и затова БСП отново ще ни управлява.Изключвам продажните и платени но не мога да разбера другите как не го виждат.Досега всички партии които се провалиха изчезнаха от политическата сцена а най-голямото зло БСП винаги са от водещите партии и отново ще ни управлява.Защото досега те са ни управлявали като си правят псевдо партии и държат медии и телевизии които всекидневно манипулират народа.ГЕРБ са също част от БСП видя се на президентските избори.
  • 87 мое мнение

    3 8 Отговор
    Бих казал че другаря Пумпалов въобще не осъзнава че отдавна световнияреде такъв, стадото са крепостни селяни навсякъде, но някои по-парфюмирани и тази утопия на Маркс и Енгелс е неосъществима. Но все пак друго си е да си пиеж бирата с изглед на рокерски козел и да мъдриш, да мъдриш и овцете да слагат плюсове и да блеят в тон.
  • 88 111

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Последния Софиянец":

    Будителите в България не са много, но са винаги достатъчно. Това не е моя мисъл.
  • 89 пфф

    5 2 Отговор

    До коментар #61 от "Абе, какви чекмеджета,":

    Къв Фотошоп бе, Груев, нали ти пуснаха и видео?
  • 90 тцтцтцт

    1 3 Отговор
    Кой си те,бе ?я,улево !
  • 91 дрт прч

    3 0 Отговор
    РАДО, МНОГО СИ ПРАВ И ТЕ ПОДКРЕПЯМ, НО ЗА ЖАЛОСТ В БЪЛГАРИЯ СА НА МОДА КАСКЕТИТЕ
  • 92 Сотето

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Последния Софиянец":

    Арменският поп Арманчик.
  • 93 3РО

    0 0 Отговор
    Аз пак виждам само ходещи квадрати,които може да се блъснат ш спрял самосвал с очила(без)все тая.Те не са от Нас а са някакво-нещо от двора на село.
  • 94 аз съм Веска

    0 2 Отговор
    НЕ СИ ПРАВ . ТУК ГЛУХИТЕ И СЛЕПИТЕ ОДАВНА СА ПОВЕЧЕ ОТ ДИСПАНСЕРИЗИРАНИТЕ - ПРАВЯТ СЕ НА ТАКИВА .А СЕ ПРАВЯТ ЗАЩОТО СА ТРАКИ - ДРАГИ .
    ДРАГИ БЪЛГАРИ , ПРИВЕТСТВАМ ДОБРОВОЛНОТО ВИ РЕШЕНИЕ ДА СЕ ПРАВИТЕ НА ГЛУХИ И СЛЕПИ .И БЕЗ ДА ПРОЛИВАМЕ КРЪВ , КРЪВТА НИ ЩЕ СЕ ИЗЧИСТИ .И ЩЕ ОЖИВЕЕМ . И СЛЕД КОШМАРА НА ИСТИНАТА .
  • 95 Бай Мунчо

    1 1 Отговор
    Не разбрах къде е тази правителствена пропаганда и от къде се води. Ако това е пропагандата на правителството жална му майка, щом може всяко жалко блогърче на напсува на майка министър председателя на България , да му вика тиква ,тъпанар ,боклук ,без абсолютно никакви последствия. Системите в държавата гърмяли ,е не са цъфнали и вързали , но ми кажете кога те са работили в полза на хората , може би когато нямаше хляб или когато без някой да е закрил блокове от АЕЦ бяхме на постоянен режим на тока , а и на водата , помните ли свещите от едно време , саморъчно направените нафтови печки ,които опожариха толкова домове . Милиярди за изтребители и колко милиярда - 2 . 3% от БВП за военни нужди ,колко по време на Комунизма 12-15%от БВП. Елементарни нужди не можеха да посрешнат хората ,само черна борса и рушвети .Не вярвам в никакви успешни мандати ,вярвам в себе си.
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.