Last news in Fakti

6 Ноември, 2020 06:31 26 835 114

Тюркската история на България, иранският произход на българите и северномакедонският кошмар

  • българия-
  • северна македония

Сатирично от Даниел Смилов

Тюркската история на България, иранският произход на българите и северномакедонският кошмар - 1
Снимка: Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Турците искат да признаем тюркската си история, иранците държат на персийския ни произход, гърците ни удрят в гръб, във Варна акостират руснаците. А развръзката идва от най-неочаквано място.

Един ден един български политик се търкулна да подремне след обилен обяд. Присъни му се следният кошмар.

В началото премиерът на Северна Македония с готовност подписа анекс към договор за добросъседство, с който призна, че страната му систематично е крадяла българската история и като цяло има изкуствена национална идентичност. Разбира се, в анекса имаше и специална клауза "Гоце е българин” (като в нея не ставаше дума само за бившия президент на България Георги Първанов).

Кошмарът

След тази триумфална дипломатическа победа обаче нещата в съня бързо придобиха кризисен характер. Високопоставеният български политик някак се озова на летище “Враждебна”, където беше кацнала смесена делегация от Турция, Азербайджан и Туркменистан. Още от стълбичката на самолета дипломатите на трите държави заразмахваха някакъв проектодоговор. В него пишеше, че в периода 681-860 г. българите са имали обща с тях тюркска история. И че българската народност след това била изкуствено създадена от християнския интернационал на Византия в съучастие със славяните. Турците заплашваха, че ще ни залеят с бежанци, ако не подпишем историческо признание по въпроса, а азерите включваха въпросните исторически клаузи в газови споразумения. Туркменистан пък просто апелираше за уважение към историческата истина.

По същото време на летището беше кацнала и иранска делегация, която оспорваше твърденията на тюрките и ни предлагаше да подпишем договор за иранския произход на българите. При условие, че подкрепим Иран в конфронтацията му със САЩ и обявим Хизбула за хуманитарна организация.

Докато политикът се разправяше с тюрките и иранците на "Враждебна”, гърците удариха България в гръб. Съобщиха му, че тяхна историческа делегация се беше промъкнала коварно през Кресненското дефиле и се бе озовала направо в незащитения Министерски съвет. ("Така е, като нямаме телена ограда на гръцката граница”, помисли си политикът). Без големи предисловия гърците вече бяха поставили ултиматум: да се подчертае в нашите учебници цивилизационната роля на Византия по българските земи и да не се набляга толкова много на военното ни противопоставяне с империята. Проектодоговорът, предложен от тяхната делегация, съдържал и специална клауза за император Василий II Българоубиец. Той трябвало да се разглежда в българските учебници по-нюансирано и да не се забравя ролята му на цивилизатор и пръв водач на християнския свят в много трудни времена. Ако не изпълним тези искания, гърците заплашвали, че ще блокират приемането на евробюджета и специално 12-те милиарда евро за България от възстановителния фонд.

Вбесеният политик изпсува в съня си, изостави тюрките и иранците и се втурна да отблъсква наглата византийска историческа агресия. Тогава телефонът му тревожно иззвъня. Съобщиха му, че руският черноморски флот е акостирал във Варна, като на флагманския кораб се веел, забучен на копие, Санстефанският мирен договор. Руснаците идвали и с дълъг списък от искания за исторически признавания, започващи с военната дружба между средновековна България и Киевска Рус, минаващи през нуждата от построяване на нови паметници на Съветската армия освободителка и завършващи с тезата, че руският газ е като въздуха и слънцето за българския народ. Дипломатите на великата страна настоявали също така българските учебници по история да се пренапишат от Костадин Костадинов и Волен Сидеров, съвместно с екип учени от МГУ. За капак Царево трябвало отново да се нарича Мичурин.

Докато се чудеше дали да хване самолета за Варна или направо да звъни на НАТО, политикът получи и друго известие, което вече го разсмя. Румънска делегация прекосила на кожени мехове Дунава при Никопол и поискала правителството ни да признае Второто българско царство за общо с румънците (заради куманския произход на много наши царе). Политикът съобразително реши да прати румънците да се разправят с тюркската делегация, тъй като куманите май също бяха някакво тюркско племе. Искаше да спечели време, за да обмисли цялостната отбранителна стратегия на страната.

Развръзката

Изведнъж развръзката дойде от най-неочаквано място. Докато политикът отчаяно събираше контрааргументи и правеше списъци на историци за различните съвместни комисии, той включи CNN с надеждата, че светът все още не е разбрал за конфузната ситуация, в която България е попаднала. Но това, което видя в новините, направо го порази. Никой не се интересуваше от България, защото ефирът гърмеше от още по-бомбастични известия за исторически претенции. Швеция, Дания и Норвегия искаха Великобритания да спре кражбите на норманска история и да признае, че английската нация се е появила на викингска основа. Швеция заплашваше, че ще изтегли популярните мини кюфтета с боровинково сладко от магазините на ИКЕА на Острова. Италианците пък искаха да бъдат обявени за наследници на Рим и за цивилизатори на цяла Европа (заради което ЕС би трябвало да покрие държавния им дълг поне наполовина). Великобритания настояваше две трети от света да признае кралица Виктория за своя обща политическа ценност и лидер, осъществил прехода от Средновековието към модерния глобализиран свят. В противен случай Борис Джонсън заплашваше, че ще върне Обединеното кралство в ЕС. А индианците в САЩ вече бяха се договорили с президента Джо Байдън американските официални лица да носят пера и да пушат лулата на мира на международни срещи...

Тук българският политик се събуди плувнал в пот, разтърка очи и ядосано ги извърна от потурите и калпака, овесени на закачалката в ъгъла на кабинета му. Тогава влезе секретарката и му съобщи, че премиерът Заев все още не е подписал анекса-признание за кражбата на история от страна на Северна Македония. Изпотеният и зачервен от съня човек си отдъхна наум и се замисли как най-незабелязано да разкара съвместната българо-македонска историческа комисия. И как да направи нещо смислено в отношенията със съседите. Например: добър път, жп линия или поне възможност гражданите от двете страни на границата безпроблемно да си гледат телевизиите.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 171 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатирично

    178 16 Отговор
    Да да, но историята си е наша дойче.

    Коментиран от #4

  • 2 Ak-12

    211 20 Отговор
    Поредната анти Българска статия на ДВ. Много ги боли когато проявяваме упорство за защита на нашите интереси.

    Коментиран от #14

  • 3 Мнение

    168 8 Отговор
    В случая с македония/север/ става въпрос за близки исторически факти, преди около 70 г, и най-вече за антибългарско говорене и отношение, непрестанно
  • 4 Интересно, защо липсва

    79 7 Отговор

    До коментар #1 от "Сатирично":

    Една голяма част, БГ как се отнася с Турция, както македония-север с БГ, тъй ли драскачо на поръчкови статии
  • 5 Потребител

    86 9 Отговор
    Статията е малко на шега. Но на народът ни вече не му е до шеги. Българският политик от статията много се е разпищолил.
  • 6 123

    111 10 Отговор
    "Размисли" на поръчков драскач.
  • 7 Дойче веле, обърни се

    65 6 Отговор
    Към македонците, до паметниците на БГ окупаторите да поставят и Германия за втората световна война. Пропускаш най-важните парчета от пъзела, и двоен стандарт, не пишеш, че Турция също може да има претенции
  • 8 Смилов, може да се

    52 2 Отговор
    Удовлетворяваш мазохистично, но не всички са тъй, има и нормални
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Нали,

    20 6 Отговор

    До коментар #9 от "Муаха-ха-ха-ха...":

    Според тия размисли=и страсти=вафлички и храсти, най-вече сме турци
  • 11 Sofia

    34 5 Отговор
    Бля, Бля , бЛя
  • 12 Аз пък нощес сънувах, че

    68 5 Отговор
    Съм една древна македонка от времето на елините на Ал.Велики, само едно не ми се връзва, що не говорех гръцки

    Коментиран от #84

  • 13 Както винаги

    70 5 Отговор
    Сороските бълват помия
  • 14 kkk

    88 6 Отговор

    До коментар #2 от "Ak-12":

    Българският отдел на ДВ са най големите анти-българи. Не мога да повярвам как един българин може да напише нещо такова. Откъснати са с реалноста
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 DWarf

    35 4 Отговор
    Така или иначе официалните новини и анализи на Дойче веле напомнят на приказки на Братя Грим, така че този поглед към нещата не се различава много от основната линия на медията.
  • 17 БЪЛГАРЧЕ

    49 5 Отговор
    То толкова стилно и интелигенто, чи чак неразбиРаемо! А е "интелигентно", защото размива българското и става политически коректно и соросоидно... Колкото повече натискате антибългарски, толкова повече най-чистичкият български патриотизъм се надига! Абе я ни дайте обща граница с Албания, да си ги поделим!
  • 18 Политици и историци??? Ветропоказатели!!

    57 4 Отговор
    Колко пъти сменихте Произхода ни Писна им на хората да слушат и четат глупостите ви! Севереромакедонците, нашите роднини, не са спрели да ни Хулят, затова трябва да има Урок по Добро Възпитание и Уважение!!! Задължително!
  • 19 РЕАЛИСТ

    70 3 Отговор
    Очаквам тогава Германия да признае, че в Австрия се говори австрийски език.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Пламен

    8 30 Отговор
    Не го разбрахте човека, това е сатира.

    Коментиран от #22

  • 22 Разбрахме много добре,

    36 1 Отговор

    До коментар #21 от "Пламен":

    Бий самара, да се сеща магарето, ей тва е тая сатира
  • 23 Сандо

    37 4 Отговор
    Що за неолиберална глупост са сътворили тия евроатлантици?ДВ трябва да бъде изхвърлена от България,но как да стане това,след като те са купили половината от СМИ?
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Внуче на 65 години

    4 0 Отговор
    Мийте си ръчките

  • 26 Смилов, следващото упражнение

    16 1 Отговор
    Нека да,е съвременни отношения между Кипър-Гърция, Гърция-Турция, БГ-турция, БГ-турция, БГ-Македония/север/, Македония//север/-Сърбия..., все с ОБЩА ИСТОРИЯ, прилики и разлики. От изброените, включи и други, дано намериш по-омразни от българите за македония/север/ към този исторически момент, не е нужно да дълбаеш назад
  • 27 Браво

    6 57 Отговор
    Браво на автора
    Точно това са българите и общата им история от 8 века робство
    Пропуснал си че освен тюрки търсеха корени и твърдяха че имат прилика с езика и гените си с афганистанците
    Долу ръцете тюрки от славянска
    Македония

    Коментиран от #34, #61, #90, #97

  • 28 34рф34тф

    32 10 Отговор
    От всичката тая кътеница на дойчевеле има само едно нещо, което е написано вярно. Там където споменават Русия и добавят "великата страна". Всичко друго е сън на друсан джендър.
  • 29 Шаран БГ

    11 6 Отговор
    " И да не е истина, добре е измислено !!!" - итал. погонорка.

    Коментиран от #31, #44

  • 30 Персиан

    32 4 Отговор
    Голяма простотия!
  • 31 goni

    6 27 Отговор

    До коментар #29 от "Шаран БГ":

    Прав си! Смях се от сърце! Във фейлетона има много истина. Представена по забавен начин! Евала на автора!
  • 32 Ернах

    32 6 Отговор
    Българите когато са създавали държави и владяли по голямата част от евразияи,са ритали дивашките германски племена в простите чутури,същите тези германци са живяли в колиби и землянки а жените им са били сексуални робини на римляните.
  • 33 ясен

    46 3 Отговор
    Такаа ,вижда се че колкото повече наближава прословутата среща на 10 ноември ,с която ще се решат нещата за евентуално вето срещу Македония. ,Явно толкова платени и поръчкови статии ще видим по уж българските медии.Срам и позор сте господа, имаите поне малко съвест пред стотиците загинали български войници и офицери загинали за свободата на
    нМакедония и осъществяване на националния идеал.Кои е вашият идеал ,парите.Как пък никои не защити позицията на правителството изобщо българския интерес .Наясно ли сте че при тези условия България няма никакъв интерес Македония да влиза в ЕС.Досега осъмдесет години мълчахте по въпроса сега почнахте акъл да давате.Така е когато няма закон за нациоално предателство ,срам сте господа.Щом нямаме едино мнение по един толкова ясен спор и тук защитават чужди интереси е повече от ясно че никои няма да ни взима на сериозно.Как в Гърция всички вкупом ревнаха за името на Македония,за античността за македонските паметници и учебници един не каза нещо различно.Тук ни се вменяват страхотни тъпотии под вид на сатира,не ви е срам.ПРЕДАТЕЛИ.
  • 34 Как славянска, нали бяхте елини от

    22 4 Отговор

    До коментар #27 от "Браво":

    Древна Византия, на Ал.Велики хората, или през час сменяте, НЯМАТЕ идентичност, объркани сте, не искате да признаете

    Коментиран от #37

  • 35 Гост

    18 3 Отговор
    Някой чете ли този парцал DW ? Сигурно други парцали ...
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 д-р Ох Боли

    14 2 Отговор
    Смилов е прост съединител.
  • 39 Ирония, или не

    19 5 Отговор
    Без значение, кой, какви внушения си прави, най-приятелската държава на Балканите за нас е Република Турция.
  • 40 Югогеи

    20 2 Отговор
    Ба.ти тъпата статия!
  • 41 Хайде де

    34 2 Отговор
    Дойче Зеле е най-яростният рупор на либераст-дженdърsкия Коминтерн. Георги Димитров ряпа да яде след тая статия. Най-отвратитерното,че тая помия се излива от дойчовска медия! Нима дойчовците забравиха,че точно те,точно техният кайзер и техният фюрер на два пъти ни пробутваха Македония като подлъгалка да се включваме в двете им световни войни. Две дойчовски световни войни и....две национални катастрофи за България. А сега....дойчовците ни лук яли,ни лук мирисали! Те дойчовците не вдявали за какво толкова се запъвали българите. Аре-де? Точно пък Дойчо да не знае,дето два пъти се шматка из България?Теее,дойчовците....видите ли стигнали до великото прозрение,че българите бири най-паче тюрки - това ни внушава това копiлеnце с тая стятия.
  • 42 Ооо...ту сте елини, ту славяни,

    20 2 Отговор

    До коментар #37 от "Браво":

    Последно сте македонци от 34г, както ви е определил КОМИНТЕРНА, това последно, тъй ли?
  • 43 В.В.П.

    16 2 Отговор
    Ди веле, както винаги разбърква и без туй обърканата глава на българчета та....Аз съм Аз. И хич не ми дреме за произхода ми ...Нямам ,,Педигри,,искам да кажа...НООО,турчин не съм,и никога няма да бъда,,.
  • 44 goni

    12 3 Отговор

    До коментар #29 от "Шаран БГ":

    Имам идея как да решим и проблема с Гоце Делчев!:) Ние ще прекръстим гр.Гоце Делчев на Гоце Първанов, а те ще прекръстят Скопие на Георги Делчев!:0 Смятам че идята ще се одобри и от двете страни!:) Макар че страната е една и се нарича България!
  • 45 Сатир с прашки и грим

    12 2 Отговор
    Очевидно е, че този талантлив хуморист не знае, че историята има значение към днешния ден и ще има в бъдеще, когато днешният ден ще е история. Вместо да драска неща, които не разбира и да губи от ценното си време, можеше да го оползотвори като отиде на гримиор и маникюр.
  • 46 ъъъъъ

    11 4 Отговор
    ...... и изведнъж идват грантовете от сорос . смислов си отдъхна. джобът е пълен. до следващият път новата порция безсмислени соросоидки.
  • 47 Отопллител

    25 2 Отговор
    Ако Турция ни залее с мигранти то ДВ да е сигурно, че ще станат германчета на 100%.Нас българите което куче ни е залаяло все е побесняло и бял ден не е видяло. Четете нашата история.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 123

    9 9 Отговор
    Северо македонци никога не са били елини някои са говорили гръцки и латински но повече такива говорящи на тези езици е имало в Южна България отколкото в Скопска Македония. На територията на Скопска македония основните жители са тракийци-пеони,70 000 Българска Орда на Хан Кубер,печенези и слявняско племе драговити,плюс фалшиви турци,цигани и албанци. В повечето време на съществуването си България винаги е била в Северна България,Влахия,Молдова,Унгария и Македония,Южна България винаги е била в Източно Римската Империя- това е причината да е наричана Румелия, по късно в Румелия влизат и северна и централна Гърция.Българите на Аспарух според съвременните источници са за около 30 000 орда.Мнозинството от Българското население е тракийско,гръцко и италиански с малък примес от 13% на славянско население.Турци и туркоподобни са 1.9% от населението на България, другите са фалшиви турци- съставени главно от българи и гърци.Та македниците са повече турци и таттари от Българите.

    Коментиран от #56, #58

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Хр. Николов

    16 2 Отговор
    Съгласен съм, не само Пирин, а цяла България да се присъедини към Северна Македония с едно условие. Новата държава да се казва България, защото не само дедите, а и бащите на Вардарските хора са унижава и и избивани с това име на уста. Така всички мъки на Вардар и по влизането в ЕС ще отпаднат.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Българин

    5 4 Отговор

    До коментар #37 от "Браво":

    Ще ви изпием кръвчицата помни ми думата,к уч е ти ли ще се гавриш с нашето свещено име? Ще те ра зфа совам.
  • 56 Stormtrooper

    9 3 Отговор

    До коментар #50 от "123":

    Печенези са заселени и в Софийският регион. Това се случва, когато сме били под византийско владичество. Печенезите нападат Византия, и след като са разбити са заселени като наемна войска, да отбранява региона и пътя на югозапад. Освен това не споменаваш и куманите, които масово се преселват и търсят спасение в България след като са разбити от Златната орда по времето на второто българско царство. Град Куманово в Северна Македония идва от думата кумани. Има каменни статуи - наречени баби, на много места в България, които са с кумански произход. Така, че и от към траки, кумани, печенези пак сме един народ с македонците.

    Коментиран от #70

  • 57 Садист

    6 3 Отговор

    До коментар #37 от "Браво":

    Изтрийте този коментар защото ако падне нечия глава аз не отговарям
  • 58 Българин

    9 5 Отговор

    До коментар #50 от "123":

    Какви траки какви гърци какви италиянци бе б о клул такъв влязохте Евросъюза и скоро амгличани ще се изкарате

    Коментиран от #69

  • 59 Тито

    15 4 Отговор
    Юго-Съветско-Комунистическо-Либеро мобилизиране.
    Гледам и други такива статии днес.
    Антибългарите действат....
  • 60 БРЕЙ,

    8 6 Отговор
    Какъв пъстър и "ароматен" букет от българи е милата ни мамковина. И как страстно се обичат българите от Шоплука с българите от Кърджали, Делиормана, "Столипиново", "Факултето", Пиринския край.
  • 61 Д'мин

    20 2 Отговор

    До коментар #27 от "Браво":

    Публикувано във факти.бг: Долу ръцете тюрки от славянска Македония...А, ама вие, откога станахте славяни? Ми нали бяхте първи братовчеди на лелята на стринката по лелинкина линия на Сашко Великиот? Или Сашко да е бил славянин пък аз да не знам? Маке, колко станахте вече с бугарски пасош- 10-15%!!! А Дойче Зеле да си припомни как онзи лудия с мустачките пращаше експедиции в Тибет да ви търси арийският корен!
  • 62 История учител

    20 4 Отговор
    Това не е сатира, а някакъв глупав тюрлюгювеч. Този който го е написал няма елементарни исторически познания.
    Недоумявам, как може да съществуват подобни индивиди, без да осъзнават собственото си интелектуално ниво!!
  • 63 АИДЕ АИДЕ. .. .

    9 13 Отговор
    БУГАРИ. ..ГЪРЦИТЕ НИ ВИКАТ ВУЛГАРО. ...АМА РАДОЙ РАЛИН ГО Е КАЗАЛ НАЙ ПРАВИЛНО -ЦУНИ ГУНИ ВАДИ ТУРИ И СЕ НАРОДИЛИ ЗЛОБНИ ЧУКУНДУРИ! !!
  • 64 В ИНТЕРЕС И НА ИСТИНАТА

    9 14 Отговор
    КОЙТО Е МИНАЛ ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ ВСЕ СИ Е ОСТАВИЛ СЕМЕТО. ..ТЪКА ЧЕ НИЩО НЕ Е 100 %!!!
  • 65 ПЕНКО

    5 9 Отговор
    ПРАБЪЛГАРИТЕ СА СЕ БИЛИ ЗА КИТАЙСКИЯ ИМПЕРАТОР В КОРЕЯ -СРЕЩУ ЯПОНЦИТЕ ....- КАКЪВ ИРАН И КАКВИ ТЮРКИ !?!?!?!? КОНЕН НАРОД ОТ СЕВЕРЕН КИТАЙ И ЮЖНА МОНГАЛИЯ ,НО ПОСЛЕ ВЕЛИКА ДЪРЖАВА НА АВИТОХОЛ - ПАРТНЬОР НА ВИЗАНТИЯ !!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 66 Боже,боже!

    4 13 Отговор
    Браво на автора!Велкколепно и точно!
  • 67 Христо Сантулов

    6 2 Отговор
    Мислих си,че този човек леко превъртя,а се оказах в грешка. Той доста е превъртял.
  • 68 Росенздравец

    5 6 Отговор
    Отдавна не бях чел такава свежа статия. Браво! Продължавайте така.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 123

    5 0 Отговор

    До коментар #56 от "Stormtrooper":

    Вярно всички печенеги или баджанаци се преселват в Български змеи след като са разгромени от Куманите, а Куманите също се преселват в България и Унгария. Печенеги са и в Стара Загора.
  • 71 Марто

    3 0 Отговор

    До коментар #69 от "123":

    Четвъртия кръстоносен поход са били едва няколко хиляди войници напълно разгромени и завърна ли се по родните си места.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Р-во за македонци

    6 1 Отговор
    Влизате в менюто на програмата си.
    Отивате на страница Мозък.
    Натискате бутон ОК.
    Търсите Фабрични настройки и памет.
    Натискате бутон ОК няколко пъти.
    Избирате " Възстанови фабричните си настройки '.
    Ако ви светне зелена лампа, че сте възстановили успешно фабричните си настройки, честито. Можете да очаквате влизане в ЕС.
    Ако сте сбъркали умишлено и светне червена лампа, тогава ?
    Тогава с риск да се само напсу вам, ще кажа : Що си не тако вате П М "братя' североизточни македонци !!!
  • 74 Мамата

    2 0 Отговор
    СПОКОЙНО БЕ ХОРА,НЯМА ДА СТАНЕ ТАКА....
  • 75 Баба от село

    6 1 Отговор
    Леле мале не знам каква съм . Обиколих свето като българка а сега дали пък не съм северна македонка
  • 76 ИВАН ВАЗОВСКИ

    1 1 Отговор
    НИЩО НЕ РАЗБРАХТЕ НОРМАЛНО НЕКА НАПИШЕМ СЕГА БЪЛГАРИЯ : 2100г. КМЕТА НА ДРАЧ СЕ ЖАЛВА В СОФИЯ НА маршал МЕТОДИ БОРИСОВ ЧЕ НЯКАКВИ ИТАЛИАНСКИ ТУРИСТИ СЕ ПРАВЯТ НА РИМСКИ ГЛАДИАТОРИ В ЦЕНТЪРА НА ДРАЧ МАЛЕ ПОМИСЛИ СИ маршалът ТЕЗИ СА ЛЕСНИ АМИ ОНЕЗИ РУСНАЦИ КЪДЕ ОТИДОХА НА КУРОРТ В КРИМ ЩО СЕ ПРАВЯТ НА ПРАБЪЛГАРИ ТРУДНО СЕ УПРАВЛЯВА Е НА ВИЖ И КАФЕТО НЕ МОГА ДА ИЗПИЯ ЗВЪНИ ДОНИ ТРЪМПОВСКИ НАШЕ МОМЧЕ ОТ БИТОЛЯ ИМАЛ ПРОБЛЕМИ С ИНДИАНЦИТЕ В НАМЕРКА:-) ЛЕКА НОЩ БЪДЕТЕ ЗДРАВИ :-)
  • 77 Баи Фичо

    5 2 Отговор
    Всички знаят изсторията че нашите предци са Траките ,македония никога е нямало и няма да има такава държва България е с наи голямата история да не забравяме че още преди 681 е имало и ще я има защото аспарух е имал няколко братя ......колкото за гърция и турция могът да си е....т ма....та от завист
  • 78 Нямам срам

    2 0 Отговор
    Моля всички умни драскачи да се запознаят с думата анекдот какво е и после коментирайте ..
  • 79 Ала бала

    3 1 Отговор
    От тая статия разбрах, че Христофор Колумб е Американец и е говорил американски език.
  • 80 Венко Павлов

    2 1 Отговор
    Е това какво значи .... Най добре е да продължи да Спи нашия политик тьй като винаги е бил Слуга на някой.
    Ще се роди Бьлгарин който ще реши този корен завинаги. Ще се спре търговията за нашата идентичност . Спете спокойно и живот та ще ви мине като днес... От това не се умира...
  • 81 Българофобия

    6 1 Отговор
    Кога ще видим арести за антибългарска пропаганда?
  • 82 Аве Адолф Хайл

    0 1 Отговор
    А тоз смиловия къФ бешИ ,НекъФ московски ибрикчия явно .....
  • 83 Мехмед

    2 5 Отговор
    Съвременните "българи" са наследници основно на славянизирани траки. Те нямат нищо общо с тюрки, иранци и т.н.
    Дунавка България е факт и всички династии управлявали държавата са тюрки. Втората "българска" държава е дефакто куманска. Но народа е славяноезичен и е от местен произход. Всичко това е доказано от генеологията.

    Следователно няма какво да говорим за "българска" история.

    Коментиран от #99

  • 84 Кольо

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "Аз пък нощес сънувах, че":

    И един расов жребец БЪЛГАРИН като мен Бай КОЛЬО.ти обладаваше дворчето нали нали
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Андо

    0 1 Отговор
    Авторът е глупак и фръцльо.
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 BBC

    2 2 Отговор
    До аФтора на това "нещо' 😂е...защото май си извадил тази информация много НЕКОПЕТЕНТНО от Г ъсЪ на Доиче Веле виждам че си исмукал и последният остатък, за да помогнеш на Сърбите смятащи се за македонци!Колко сте...!😂хАИДЕ ДА НЕ СЪ иРАНЦИ АМИ татаРИ,гъРЦИ,МакеДОНЦИ,ТУРци,егИПТИЯНИ,геРманци,Австриици,Ирланци,фраци А?
  • 90 Кики

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Браво":

    Ха ха ха ха ха македонците били славяни, чи вие сте по мургави от турците 😂😂😂
  • 91 Никола Колевски

    0 1 Отговор
    Я се чувствам Монгол и Татар. Туй е мойто самосъзнание.
  • 92 Име

    2 0 Отговор
    Даниеле смислов това е в стил пропаганда свободна Европа от студената и за да коментираш това тъябва да докажеш бг происход факт (Даниел е пророк от близкия изток свързан с исляма мейби дервиш)
  • 93 Долу дойче веле

    6 0 Отговор
    Тази статия е неприемлива! Доказателство за слугинажа и простотията на "журналистите" в България! Задължително трябва да има протестна нота към германското външно министерство и да се спрат с тези тенденциозни статии в дойче веле!
  • 94 Фаера

    0 0 Отговор
    Всички сме могули
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Оерл

    0 0 Отговор
    ДНКто на населението на хърватска босна сърбия албания косово македония гърция румъния и молдова и европейска турция е най-еднакво от всички държави в европа. Това е по картите на ЕС. Официална информация. Нито с Русия нитос турция нито със западна европа има ме общи корени.
  • 97 Антон

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Браво":

    Ей, македонче, ти много правилен български пишеш бе. Сигурно баба ти ти е дала право да вземеш български паспорт. Тя била българка, пък ти си сърбин/славянин? Пък ме съмнява сръбския толкова добре да можеш да го пишеш..
    Иначе не знаех, че шиптърите ги водите славяни. Защото от 2 милиона(ако имате толкова) то половината са шиптъри. А те НЕ са славяни..
    А от останалия 1 милион кои какви сте, славяни ли, гърци ли, българи ли(по паспорт поне), сърби ли, бошнаци, хървати, словениц, афганци, иранци, италианци ли никой не знае.
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Мммммммм

    0 0 Отговор

    До коментар #83 от "Мехмед":

    Знаеш ли кои са куманите, КУМАН или КЪПЧАК е едно и също, те са турци (тюрк),
    Значи и втората българска държава е управлявана от турци ( куман или къпчак)
    АСЕНОВЦИ, ШИШМАН династията, значи българите трябва да признаят , че са турци ( тюрки, куман или къпчак).
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.