Last news in Fakti

19 Ноември, 2020 15:59 23 233 127

Македонци, българите няма да ви пуснат в ЕС, докато не признаете, че сте българи!

  • северна македония-
  • българия-
  • преговори-
  • ес

„Идентичност, език, Тито: Заради всичко това София „блокира“ Северна Македония“, пише порталът BIZlife

Македонци, българите няма да ви пуснат в ЕС, докато не признаете, че сте българи! - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

През последните седмици твърдата позиция на България по отношение на условията за началото на преговорите за присъединяване на Северна Македония към Европейския съюз е тема номер едно за всички медии в югозападната ни съседка. След поредицата от „софийски шамари“ за Скопие, средствата за масова информация в страните от Балканите засилиха интереса си към спора, който трови двустранните отношения между двете държави и поставя под въпрос европейския път на македонците.

Агенция „Фокус“ представя част от коментарите, които сръбските медии направиха по повод последното заседание на Съвета на ЕС в Берлин.

„София блокира началото на преговорите за присъединяване между Скопие и ЕС“, предаде държавната информационна агенция на западната ни съседка Tanjug.

„Българите си казаха своето: София блокира началото на преговорите за присъединяване между Скопие и ЕС“, написа водещият белградски ежедневник Srbija Danas. „България нееднократно обещава подкрепа за присъединяването на Северна Македония към ЕС, но дългогодишните спорове около историческите личности, за които двете страни твърдят, че са техни национални герои, както и спорът за македонския език, който България смята за български диалект, ескалира през последните месеци“, обобщават от редакцията.

Изданието публикува още един материал по темата под заглавие „Българите удариха с вето македонците: Историческият ден за съседите се превърна във фиаско“.

Електронната медия Informer публикува материал по темата, озаглавен „Македонци, българите няма да ви пуснат в ЕС, докато не признаете, че сте българи!“. Редакцията стига до заключението, че като последица от спора „България отказа да даде „зелена светлина“ за първата междуправителствена конференция на Северна Македония с ЕС.“

„Българи изнудват македонци: Първо признайте, че вашият език и идентичност са с наши корени и едва след това можете да се присъедините към ЕС“, е заглавието на интернет изданието Republika. „България наложи вето върху началото на преговорите за членството на Северна Македония в Европейския съюз поради неразрешени исторически спорове между двете страни“, съобщава медията.

„Идентичност, език, Тито: Заради всичко това българите „блокират“ Северна Македония“, предаде на свой ред порталът BIZlife.

„България: Тито като пречка по пътя на Северна Македония към ЕС“ – това е заглавието, под което държавната РТС публикува материал за последните събития по спора между София и Скопие.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 44 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гост

    251 22 Отговор
    Македония е територия на България.
    Македония е изкуствено създадена от СССР!

    Коментиран от #10, #54, #94

  • 3 Кьор

    27 141 Отговор
    фишеци ! Ганьо само вдига пара !

    Коментиран от #44, #97

  • 4 Тяната

    48 4 Отговор
    Добър ден!!!!
  • 5 А,бе

    162 8 Отговор
    Като хванеш крадец в къщата си слагаш му софра или го спукваш от бой,а? Какво ли са очаквали маседоните.
  • 6 Де Факто

    181 6 Отговор
    В някакъв техен учебник пишело, че сме татари, коняри, номади и т. н. Е, така да е, но ние си оставаме в ЕС, а те в помийната яма.
  • 7 Комисията

    37 57 Отговор
    Спрете му на бацо фондовете, вземете му шкафа и всичко ще признае 😂
  • 8 Ходи

    33 2 Отговор

    До коментар #1 от "Благой":

    Се🔫🤦‍♀️🤯
  • 9 Bahti

    39 81 Отговор
    До месец нашите продажници са клекнали бе! Каквото каже краварската деменция, това ще е. В случаят е нормалното лазене, дори и пред макета! Айде честито!

    Коментиран от #13

  • 10 Дядо Гого

    47 24 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Много си зле! Югославия, част от която беше Македония е създадена от Антантата след 1-та световна война като държава на южните славяни. Северните вече имаха СССР, така че не бъркай севера с юга

    Коментиран от #16, #63

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 cornholio

    67 10 Отговор

    До коментар #1 от "Благой":

    Тва да не ти е СССР та ше ни прескача някой, в ЕС един несъгласен да има и нищо не минава.
  • 13 Тъй и тъй

    30 2 Отговор

    До коментар #9 от "Bahti":

    Както са легнали и ще ги заровиме, че да не ги изчакваме пак да легнат.

    Коментиран от #20

  • 14 Млада протестърка

    136 11 Отговор
    Просто такава държава Македо ния не съществува. Старата столица на България е Охрид. Това е югозападна България. Всякакви спорове за исторически личности са излишни. Защото това са Българи.

    Коментиран от #21

  • 15 ПСР

    78 7 Отговор
    Аз знам КОЙ носи политическа и историческа отговорност за много от случващото се днес.Георги Димитров и Васил Коларов,видните кадри на Коминтерна.През 1946г.,се признава от нас,съществуването на"Македонска нация".За сметка на това,с много репресии и насилие,българите от Пиринска Македония,са принудени,да се преброят като..."македонци",което се записва и в зелените им,тогавашни тескерета.А най-ужасяващото е,че на 01.08.1947г.,лично Димитров подписва Бледската Спогодба с Йосип Тито.Според която,т.нар.,Пиринска Македония,следва да се влее в Федеративна Народна Република Македония на СФРЮ.Българите от този край на България,принудително са изучавали,новосформираният"македонски език".
    Това е положението.Крушка си има опашка,а"македонската нация и езикот им"са на поне...колко?-2000-3000 години???!!!

    Коментиран от #29, #31

  • 16 свидетел

    57 8 Отговор

    До коментар #10 от "Дядо Гого":

    да, антантата създава югославия, но сфрю е създадена от ссср. в нейния състав е и македония като република - за първи път от съществуването си като територия. знанието е сила ! така че четете повечко и мислете, господин №10 !
  • 17 PSG FR

    91 4 Отговор
    Никой не ги кара насила да признават нищо, но тогава да не си приписват нашата история и да спрат да ни обиждат и наричат как ли не!
    Но реват за Български паспорти, за да пътуват за Франция и Германия, нали? Тогава са Българи?!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Потрес

    75 6 Отговор
    Българи, не е нужно да се оправдаваме пред никого! Запомнете го! Симеон велики не се е обяснявал на никого! Просто ги е превземал! Ако оцелеем след короната, благодарение на “тиквенските грижи за унищожение”, ще иправим и тези западни български покрайнини!
  • 20 Bahti

    23 3 Отговор

    До коментар #13 от "Тъй и тъй":

    Брато! Сините венци браминка Харис ще използва Терора на малцинтствените фракции. И ще ни изкарат нацисти, ако не признаем, че Българската История е написана от макетата от Мелмак на 3 галактики. Гледай клекакандзерес и това е.
  • 21 как така няма а има

    6 14 Отговор

    До коментар #14 от "Млада протестърка":

    ВМРО (Вътрешна македонска революционна организация) и се помещава в македонския култупен дом.

    Коментиран от #56

  • 22 А БЕ ТО И УКРАЙНЦИТЕ

    44 8 Отговор
    СА РУСНАЦИ. .АМА НЕ ГО ПРИЗНАВАТ. .И ТАМ БРАТ. .БРАТА УБИВА! !
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Куча Цвеча

    47 3 Отговор

    До коментар #1 от "Благой":

    Благойе, буди рахат. Нико тебе не пита.
    С две думи разбрах, че пишеш от територията на Северна Македония, а се представяш за българин и подвеждаш, че никой не бръсне моята, а твоята бивша Родина. Благодаря ти Благойе, поклони се на Тито и му целуни мавзолея или Куча Цвеча в Белград, в който много автобуси с поклоннници от Северна Македония идват при техния идол.

    Коментиран от #102

  • 25 5ле3л

    45 8 Отговор
    След всичката "благодарност" която изразяват към нас, ако ще не българи да се нарекат, ами дори прабългари, пак не ги щеме. Първи ги признахме на времето. Подарихме им танкове, които те продадоха на Косово после. За всичкит тия години, от тях само плюене и поругаване на българското.
    Не че някой ни пита, де. ЕС и САЩ имат сметка всички бивши соц. държави да бъдат прикоткани я ЕС и НАТО, че да е гадно на Русия. И в тоя аспект на мисли, никой няма да ни пита. Ще измислят някоя процедурна хватка и някакво изключение и готово.

    Коментиран от #88

  • 26 Ю Кортес

    51 2 Отговор
    Сбъркали са.Мискя че въобще не ги щем да са българи.Достатъчно е да се спре с фалшификациите на историята.Поске,ако щат и марсианци да стават
  • 27 дядоЯго

    7 5 Отговор

    До коментар #23 от "преди това":

    А още преди това комунетата ще спрат да си държат парите в долари .
  • 28 Македонска Луно

    64 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: „Македонци, българите няма да ви пуснат в ЕС, докато не признаете, че сте българи!“
    .............
    Какви са тия щуротии, нали ние първи ги признахме за македонци. За македонци, но от 1990 насам, а те започнаха да се връщат назад и преименуват българската история на македонска.
    Е, аре в кошарата тогава...
  • 29 АНОНИМЕН

    64 3 Отговор

    До коментар #15 от "ПСР":

    Така е! Това са фактите от по-новата история!
    Нa тия "пaчи яйцa" обаче ни нacaдихa в Бeрлин! В Caн Cтeфaнo ce oпрeдeлихa тeритoриитe нaceлявaни oт бългaри! В Бeрлин ни рaзпaрчeтocaхa нa княжecтвo България вacaлнo нa Турция, Изтoчнa Румeлия aвтoнoмия в Турция и Мaкeдoния изцялo пoд Турcкo! Вeликитe cили Фрaнция, Вeликa Бритaния, Руcия и Aвcтрoунгaрия нe ca иcкaли гoлямa и cилнa БЪЛГAРCКA държaвa! Пocлe зaрaди тoя нaш бългaрcки caнтимeнт "Мaкeдoния" идвaт нaциoнaлнитe ни кaтacтрoфи! Дa cтaнeм cъюзници c гeрмaнцитe зaщoтo тe и преди ПСВ и преди ВСВ ca ни oбeщaвaли приcъeдинявaнe нa Мaкeдoния и Бeлoмoрcкa Трaкия! Двa пъти една и съща грешка да се съюзиш с Германия!? Да не говорим за Северна Добруджа...! Затова България граничи отвсякъде с България!?

    Коментиран от #32, #43, #85

  • 30 Македонска Луно

    43 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: „Българи изнудват македонци: Първо признайте, че вашият език и идентичност са с наши корени и едва след това можете да се присъедините към ЕС“
    ..........
    Това не е изнудване, а факт!!
  • 31 Любен Стойков

    27 10 Отговор

    До коментар #15 от "ПСР":

    И любопитно, всички които са наследници на предателя Г. Димитров, било по партийна, коминтерновска, съветска или русофилска линия, сега бясно защитават ветото??!
    Защо ли? Защото покрай престъпленията на титовисткия режим спрямо българския народ ще излязат наяве и отвратителните и подсъдни престъпления на българските комунисти към собствения си народ.

    Коментиран от #71

  • 32 абе то за вулгарите

    3 40 Отговор

    До коментар #29 от "АНОНИМЕН":

    света е сътворен през 681г.

    Коментиран от #33, #39, #48, #68

  • 33 АНОНИМЕН

    18 1 Отговор

    До коментар #32 от "абе то за вулгарите":

    Ти се шегуваш, КОЛЕГА!

    Коментиран от #35

  • 34 Tyy

    35 1 Отговор
    Защо публикувате пропагандните глупости на сърбите? Ще ми пускат пропаганда от сръбски издания, вие луди ли сте?
  • 35 защо да се шегувам

    7 41 Отговор

    До коментар #33 от "АНОНИМЕН":

    древна македония 808г преди христа а българия 681 след христа. И как така макета ползвали бг език когато още е нямало българия, Аспарух не е бил на дунав мост.

    Коментиран от #47, #59, #64, #74, #98

  • 36 тракиец

    7 19 Отговор
    Какво е било преди много години няма значение вече. Нашите воеводи са се запънали като магаре на мост от някакви сантиментални исторически причини.

    Коментиран от #40

  • 37 Диамантената ръка

    44 0 Отговор
    В Скопие са най-обикновени комплексари. Гърците им казаха, че ще им счупят ръчичките ако твърдят че са наследници на Александър Македонски и макетата решиха, че СамОил (тоя сигурно е близнак на цар Самуил) и Гоце Делчев са техни. Ами като твърдят че не са българи, сами признават, че Самуил и Гоце нямат нищо общо с тях...

    Коментиран от #78

  • 38 Пацо

    38 1 Отговор
    Не са виновни балканските държави и преди и сега. Виновни са великите сили които използват простотията ни,мизерията ни и горещият темперамент. И толкова кръв,толкова жертви,толкова разбити съдби толкова столетия. Пълно безумие.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 ОлигУфрен

    30 4 Отговор

    До коментар #36 от "тракиец":

    Следва македонците да поискат признаване на македонско малцинство в България, ако сега ги допуснем и признаем, като отделна нация и език! Затова замислял ли си се!

    Коментиран от #41

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Ха ха

    19 0 Отговор

    До коментар #11 от "Ха ха":

    А за какви ги смятат сингалите в Европа?Четеш ли тамошните полицейски хроники?Те така и с макетата.Но първо да кажат на висок глас:"Аз съм Българче, обичам наште планини зелени и т.н".
  • 43 ПСР

    22 1 Отговор

    До коментар #29 от "АНОНИМЕН":

    И това е така.Българските политици и Кобург-Гота,е трябвало да спрат Войната от 1912 г.,навреме.Преди да се налага,кръгова отбрана от всичките ни,любими съседи-турци,сърби,гърци и румънци.Още тогава,с компромис и добра дипломация,е можело светът ни днес да е съвсем различен.И да не се налагат следващите военни гастроли в ПСВ и ВСВ,коствали ни толкова много лишения,жертви,унижения и поражения.

    Коментиран от #57

  • 44 Хаджи Хаджи Българин

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Кьор":

    Отново кралят Слънце , Понтифекс Максимус е в светлината на театралните прожектори! Кабаретното шоу продължава!
  • 45 защо го триете лъжа ли е

    3 3 Отговор
    ВМРО (Вътрешна македонска революционна организация) и се помещава в македонския култупен дом.

    Коментиран от #53

  • 46 Перо

    25 0 Отговор
    Конфликтът между БГ и РСМ е безпристрастно отразен в СМИ в Белград. И сърбите не обичат македонци.
  • 47 Ха ха

    56 1 Отговор

    До коментар #35 от "защо да се шегувам":

    Къде прочете нещо на македонски? Покойният Божидар Димитров 10000 евро даваше на всеки човек,който му покаже артефакт преди 19 век в който се говори за държава Македония и за македонски език или нация.Повтарям: На Всеки Човек.Макетата мълчат като комунисти на разпит.
  • 48 А за теб

    22 3 Отговор

    До коментар #32 от "абе то за вулгарите":

    От 681 и до Коминтерна времето е спряло.С идването на Сталин,Тито,Гошо Тарабата макетата се сетиха,че са на Буцефал потомци.И отчасти на някой ослепен воин Самуилов.
  • 49 Behemoth

    13 13 Отговор
    Абе Дания и Норвегия водят ли спор какъв е бил Рагнар Лодброк?И дали Кнут велики е бил норвежки или датски крал?И кой език датския или норвежкия е истинския......чувал съм ,че и в двете държави хората били добре нахранени и облякани....

    Коментиран от #79

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 касандра

    30 0 Отговор
    Дали германците ще са съгласни ако австрийците кажат че говорят на австрийски език и са австрийска нация.
  • 53 АНОНИМЕН

    27 0 Отговор

    До коментар #45 от "защо го триете лъжа ли е":

    Защото първо е била МОРО, а по-после е станала ВМОРО! Интересно ми е как ще махнеш Одрин от картинката и ще оставиш само МАКЕДОНО?! защото през 1903 година въстанието е било и в Одринско! Затова хората отдават почит на Петрова нива!
  • 54 Гоце Делчев

    16 3 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Какви " македонци" са БЪЛГАРИТЕ в област Северна Македония?? Ха ха ха ха!!!
  • 55 Боко Чекмеджето

    27 2 Отговор
    Северна Македония е географско понятие и НИЩО ПОВЕЧЕ!! Ако продължават да дрънкат тъпотии,ще видят ЕС през крив макарон!! Ясно??
  • 56 Античното Маке

    18 2 Отговор

    До коментар #21 от "как така няма а има":

    Има, но зависи за кво се борят.
    Капитан Петко войвода, е български войвода и революционер, посветил живота си на освобождението на беломорските българи и обединението им с България, защитник на Родопите, борил се за свободата на потиснатите в Османската империя. А дружината му се е казвала "Тракийска революционна дружина"
    Същото е и с ВМРО

    Коментиран от #58

  • 57 АНОНИМЕН

    21 2 Отговор

    До коментар #43 от "ПСР":

    Можело е! Има една приказка: G*z глава затрива! Лакомията и грандоманията направиха Кобурга да абдикира! Сина му трябваше с дипломация и търговия да върне поне Южна Добруджа от Румъния с Крайовската спогодба! Че и там ни бяха разръфали! Последно с имотите на българите изселници след 1944 година от Беломорска Тракия оправиха към 1980 година репарациите към Гърция/имало е описи на всичко, което оставят : ниви, къщи, добитък, инвентар оценено в швейцарски франкове/! А сме плащали и на Югославия репарации за ВСВ! Затова България граничи отвсякъде с България!

    Коментиран от #66

  • 58 АНОНИМЕН

    5 0 Отговор

    До коментар #56 от "Античното Маке":

    Първо е МОРО, колега! И Одрин е в тази картинка!
  • 59 Я па тоя

    5 3 Отговор

    До коментар #35 от "защо да се шегувам":

    Тогава нали са говорили и писали на гръцки, което е доказано, не български
  • 60 Диамантената ръка

    12 1 Отговор
    Една част са българи, другите са сбирщайн и се чудят какви са...
  • 61 ъъъъъ

    10 2 Отговор
    ето и сърбите казват истината -ПРИЗНАЙТЕ... не е излъжете....край.
  • 62 Матей

    5 9 Отговор
    нИЩО НЯМА ДА ПОСТИГНЕ БЛОЙКО С ТОВа НЕОЧАКВАНО ИЗВЪРТАНЕ,КАТО НЯМА ТЕЖЕСТ,на какво се надява.Пак ще кандиса,къде ще ходи,досега им игра по свирката,и баба меркел ще го застави.Македонците се чувстват победители,те са последователни и нахални,борят се със зъби и нокти,макар за нас да са криви и враждебно настроени под чуждо влияние.
  • 63 балкански гений

    16 0 Отговор

    До коментар #10 от "Дядо Гого":

    Дедо Гого ,а имаше ли народност "македонци" в српско-хрватско-словенско кралство югославия ,или бяха "прави","южни" срби от вардарска бановина.????????????????????
  • 64 АНОНИМЕН

    22 0 Отговор

    До коментар #35 от "защо да се шегувам":

    Защо като са наследници на онази Македония не си върнат от гърците Беломорска Тракия до Солун, Пелопонес и остров Тасос!
    Защо вместо това смениха името на държавката си, конституцията и на какво ли не още?!
  • 65 9*19мм

    27 0 Отговор
    Ако не искат да са българи,то до няколко години,искат,не искат,ще са албанци.
  • 66 ПСР

    26 1 Отговор

    До коментар #57 от "АНОНИМЕН":

    Напълно съм съгласен.Дай Боже повече аргументирани и обективни коментари,като Вашите в този хейтърски форум.Донякъде я знам историята от баби и дядовци-едните изселници от Прилеп,другите от Ксанти и Голям Дервент/Мегадерион,днешен,Беломорска Тракия/.Останалото съм го чел и гледал от много източници.Фактът е един-България граничи от всякъде с България.Жалко и тъжно,брат.
  • 67 Лингвист

    20 0 Отговор
    Когато говорещите нямат нужда от преводач-например германец и австриец, езикът на който говорят е един-немски,а не авсрийско-немски.
  • 68 45т4ф4

    22 2 Отговор

    До коментар #32 от "абе то за вулгарите":

    Не си прав, колега! Всички знаят, че светът почва на 17-ти ноември 1991-ва година!
    В македодиня, това се учи още в първи клас.
    п.п.
    Същите сте като укрите и САЩ. Държави без история, създаени изкуствено, но за това пък с огромни претенции!
    В момента сащ си сърбат вече попарата с Black Lives Mater, укрите са умрели от глад, а скоро се очаква да умрат и от студ....
    За вас кво да кажа? Когато амуджите от албания и косово ви подкарат, ще пеете друга песен.

    Коментиран от #69

  • 69 Безработен

    0 11 Отговор

    До коментар #68 от "45т4ф4":

    България трябва да оправи първо себе си .
    В България има хора които се пишат българи, а всъщност не са !
    Междудругото валутата на Македония не е такава , каквато трябва да бъде, даже и на България също !

    Коментиран от #70

  • 70 Другия с коня

    8 2 Отговор

    До коментар #69 от "Безработен":

    Ами по тази логика Първото оправи Себе си и си намери работа и после давай акъл на България как да решава проблемите със съседите си...Панимаеш...
  • 71 Едно наум

    9 1 Отговор

    До коментар #31 от "Любен Стойков":

    Човека който поправя белата сторена във пиринска македония се нарича Тодор Живков.
  • 72 гошо

    3 0 Отговор
    СерВска паплач.
  • 73 Кой68

    26 0 Отговор
    България няма теротериални претенции към С.Македония.България държи да не се посяга към нейната над 14 вековно съществуване като държава.....Неможе "държава"създадена от Коминтерна през 1945г.Неможе "държава"в която за много кратко време си построи "антични" паметници в центъра на столицата си да има претенции към нас.....Това е наглост и безочие.
  • 74 2222

    4 1 Отговор

    До коментар #35 от "защо да се шегувам":

    Точно обратното мисли логически монголците български ли говорят

    Коментиран от #93

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 БОКО ПАНДЕЛА

    16 0 Отговор
    МАКЕДОНЦИТЕ ДА ВЪРВЯТ НА ------------ СИ ЧЕ И БЕЗ ТОВА ВЕЧЕ СА 50% АЛБАНЦИ
  • 77 Огромна грешка

    10 17 Отговор
    След като Русия е подарила свободата на българите и им е направила държава,те българите не са намерили достоен измежду та да им стане цар, и тръгнали да търсят небългари чуждоземци из европейските бардаци. Така намерили небългарите и неправославни Кобург Гота и Фердинанд и синът му Борис станали царе на българите. Тези последните Вкарали българите в две национални катастрофи за които българския народ платил скъпо и прескъпо. А след това и в трета и все в съюзи с германци със католици и протестанти срещу православна Русия. След това нациста Хитлер с когото българите били в престъпен антиправославен съюз им дал подарък за награда да окупират Македония. Днес Българите искат един цял народ ,цяла държава ,която самите те първи признаха и езика и признаха, д а се нарекат българи. На това му се вика сбъркана работа и дипломати като русенеца Каракачанов и банкенския умник, водят България отново към катастрофа. Отново огромна грешка на некадърни и прости властници ,за която грешка Българския народ ще плаща.
  • 78 Знаят ли

    16 1 Отговор

    До коментар #37 от "Диамантената ръка":

    Днес в Македония най-върлите македонисти са куцовласите. Те не са нито славяни,нито българи. Въпросът ми е към етноса ,който е болшинство все още в Македонията - знаят ли ,че точно куцовлах е превел войската ва Василий Втори по планинските склонаве на Беласица та да му минат в гръб и като резултат 14 000 ослепени войници. Куцовласите се гаврят със тъй наречените слофвофони,а те рупат ли рупат,нищо,че Василий се е нарекъл Българоубиец.
  • 79 Мдаааа

    6 0 Отговор

    До коментар #49 от "Behemoth":

    А случайно да знаеш ,че Дания и Швеция не се обичат ,заради подобни причини?
  • 80 Данаил Стайчев Хърс

    21 0 Отговор
    Манипулациите в РС. Македония нямат край! Българите, или поне разумните, искат героите от от общата ни история, със заявено българско самосъзнание, да бъдат признати от Македония за българи. Що се отнася до промитите глави в днешна РС. Македония, то и да искаме няма да се определят за българи. Но поне да уважават спогодбите!
  • 81 Що е то ВМРО

    7 21 Отговор
    Българите подкрепят шиптърите,които винаги са били врагове на българите,българите признаха държавата косово, днес българите подкрепят албанците.Но българите днес се държат като мащеха към македонския братски народ. Явно това е нормално за българите , винаги да са срещу собствените си интереси. Даже българите днес са обявили и русия за свой главен враг, а същата тази русия им е подарила свободата и им е направила държава само преди сто години. Да се чуди човек какви са тези хора, все срещу собствените си интереси. Все срещу себе си.

    Коментиран от #104

  • 82 11111

    3 16 Отговор
    Позицията на София и на измисленото ВМРО обслужва интересите на сърбоманите и е против интересите на българи и македонци.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Знайко

    20 0 Отговор
    Старите българи били се по всички фронтове в името на каузата Обединена България казваха за Македония: за тоя пусти каменен чукар, за тази каменна пустиня, за тези опърпани,озлобени и неблагодарни сънародници изпуснахме питомното за да гоним дивотията неблагодарна. Изпуснахме Беломорието заради неблагодарната Македония.
  • 85 Мешков

    10 1 Отговор

    До коментар #29 от "АНОНИМЕН":

    Прав си, но сега пак лапкаме немския шмайзер в рамките на еврогейския съюз(скоро ислямски халифат).
    Не си нау4ихме урока, и тази национална катастрофа, кояти предстои- а и не само за нас, ше ни е последна..така Германия все пак ше успее да затрие цяла Европа. Това е нейната "велика" мисия
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Cassaro

    4 1 Отговор

    До коментар #25 от "5ле3л":

    Надявам се ,че американците не бързат за Македония в ЕС и не бързат с разширението на ЕС ..,но "взеха" Македония в НАТО именно за спокойствие срещу Руски военни бази в Македония ... За ЕС - САЩ даже биха им пречили на Македония
  • 89 Харамия

    2 1 Отговор
    УДБАшите и КаДеСарите я сториха тая свинщина, Бог да ги убие!
  • 90 БГ ЕС НАТО

    8 1 Отговор
    Да се готвят Сърбите И те говорят на Български диалект и да ни връщат Западните Покрайнини иначе никакъв ЕС да ходят в Сибир
  • 91 Спешна

    12 1 Отговор
    Во Македония е даена спешна команда два денови - сички дрвета со 76 и повеке години да бидат скапани ,зАщото имале бугарске коренье.
  • 92 вида

    9 0 Отговор
    България трябва ясно да формулира изискванията си, както и ясно да ги разясни на партньорите от ЕС. Основна ценност на ЕС е добросъседството. Следователно изискването ни за етническа принадлежност българин в конституцията на РС Македония трябва да е едно от тези изисквания. Трябва да организираме международни научни конференции за иснорическите събития, за да разясним ясно историческите факти. Можем да използваме и българите, изсевени от Македония в Щатите - те винаги са се чувствали българи.
  • 93 Не,

    4 1 Отговор

    До коментар #74 от "2222":

    Не,но пишат на славянската азбука-ф а к т
  • 94 ЕС и САЩ

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    направиха държавата Македония!А Гърция направи името Северна Македония!И това е 21 век!....

    Коментиран от #123

  • 95 мечта

    8 0 Отговор
    Аз викам да вземеме да се събереме като германците в една велика България и да се тури край на тези крамоли! Тъкмо мое да ме ареса и некое арно, македонско девойче!
  • 96 АБВ

    8 0 Отговор
    Въпрос към всички "макЕдонци"-защо т.нар. техен национален герой(според тях) Гоце Делчев е бил учител по български език?Шах и мат.Ако има един да ми отговори,свалям му шапка доземи и да влизат през парадния вход на ЕС!
  • 97 чети и помни

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Кьор":

    Да ,когато разберем, че и двото народа , говорят Тракийски език ,много неща ще ви станат ясни!!!!!
    Иначе ,всичките траки , ще бършем на" гърчолята "сандалите докато сме живи.
    Херодот казал:
    "-Траките са най-многобройни след индийците , но не се разбират помежду си, затова този, който може да ги обедини, ще завладее целия свят" , това важи и днес.
  • 98 чети и помни

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "защо да се шегувам":

    Защото ,са говорели тракийски език и в двете държави , са траки.
    Годините, които споменаваш ,нямат никакво значение в случая.
  • 99 Коледар

    3 1 Отговор
    Ха, честито на печалившите!
    Коледа иде, Боко Харам ще се смили...
  • 100 Кауш

    0 1 Отговор
    Много просто: Македонците са наследници на Ал. Македонски - ОК!; езикът им е славянски - ОК; историята им е българска - ОК!. С други думи казано - българи с византийско самочувствие. Нема лошо, Добре дошли в ЕС!

    Коментиран от #103

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 От кога в ЕС са започнали да

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "Куча Цвеча":

    Приемат комунисти просръбски настроени с идол тито
  • 103 Де да беше само това, още се

    4 0 Отговор

    До коментар #100 от "Кауш":

    Кланят на тито, почитат го, празнуват го, верно са на мелмак македонците
  • 104 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #81 от "Що е то ВМРО":

    В странно училище си учил да пишеш,там не са ти казали,че държавите ,дори и раздаващата свобода Русия,започват с главни букви.Но иначе имаш категорично мнение за доста спорни исторически моменти.

    Коментиран от #110

  • 105 ПРЕДАТЕЛ

    7 2 Отговор
    БЪЛГАРИЯ НЕ ГИ ИСКА НО ПРЕДАТЕЛАТ ОТ БАНКЯ ЩЕ ГИ ПУСНЕ СЛЕД ИЗБОРИТЕ ИЛИ ОЩЕ ПО СКОРО -- ПРЕДИ ДА ВЛЕЗЕ В ЗАТВОРА !
  • 106 Противоречива работа

    6 1 Отговор
    Всички знаем, че помаците са с български корени, но те не се възприемат като българи. Та и макетата са тъй. Като смениха имената на турците у нас - те станаха ли българи?
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 ФАКТ

    0 6 Отговор
    КАКВО НЕЩО Е ЧОВЕКА..ДО ВЧЕРА КОГАТО МАКЕДОНИЯ НЕ ЗАВИСЕШЕ НИЩО ОТ НАС..НЯМАШЕ ПРОБЛЕМИ ВСИЧКО СИ БЕШЕ ОК..СЕГА КОГАТО НЕЩО ИМ ТРЯБВАМЕ ВЕДНАГА ИСКАМЕ ДА СЕ ПРИЗНАЯТ ЗА БЪЛГАРИ....Я СЕГА СИ ПОМИСЛЕТЕ..ТОВА РЕДНО ЛИ Е..И ВТОРО КАКВО ЩЕ ВИ Е НА ВАС КАТО ХОРА..АКО ПРИМЕРНО ГЪРЦИТЕ ВИ КАРАТ ДА СЕ ПРИЗНАЕМ ЗА ГЪРЦИ.“??..ДОРИ И ДА СМЕ ГЪРЦИ..ДОРИ И МАКЕДОНЦИТЕ ДА СА БЪЛГАРИ....НЕ ТРЯБВА ЛИ ВСЕКИ ДА ИМА ПРАВО ДА СЕ САМО ОПРЕДЕЛЯ КАКЪВ Е..А НЕ ДРУГ ДА ТЕ УБЕЖДАВА КАКЪВ СИ ТИ...ТОВА Е ТЪПИЗЪМ...ЕТО ЗА ТОВА СА ВСИЧКИ ВОЙНИ..ЗАЩО НЯКОЙ РЕШАВА ДА НАЛАГА СВОЕТО МНЕНИЕ НА ДРУГ..ДОРИ И МАКЕДОНЦИТЕ ДА КАЖАТ ЧЕ СА БЪЛГАРИ..ТЕ НИКОГА НЯМА ДА СЕ СМЯТАТ ЗА ТАКИВА..ЕДИН ДЕН ГЪРЦИТЕ ИЛИ ТУРЦИТЕ ЩЕ ДОЙДАТ ДА НИ УБЕЖДАВАТ ЧЕ НИЕ СМЕ ГЪРЦИ ИЛИ ТУРЦИ..,ДА ВИДИМ ТОГАВА ПЪК НИЕ КАКВО ЩЕ КАЖЕМ..ЩЕ КАЖЕТЕ АМА ТЕ МАКЕДОНЦИТЕ СА БЪЛГАРИ..Е ДА АМА ТЕ ЯВНО НЕ СМЯТАТ ТАКА..ТОЧКА..МНОГО ДОЛЕН НАРОД СМЕ ЕЙ..

    Коментиран от #119, #120

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Малката буква е нарочно,

    0 0 Отговор

    До коментар #104 от "гост":

    Да пола е отношение на незачитане
  • 111 Наименованието македонци има

    1 0 Отговор

    До коментар #107 от "МАКЕ":

    Географски смисъл, местонахождение.Пример- берлинчани, софиянец, парижани...език, етнос е друго, кога ще го проумеят
  • 112 ФАКТ

    0 6 Отговор

    До коментар #107 от "МАКЕ":

    НА МЕН МИ СЕ СТРУВА ЧЕ СИ ИМА И МАКЕДОНЦИ И БЪЛГАРИ..И ВСЕКИ ТРЯБВА ДА Е ТАКЪВ ЗА КАКЪВТО СЕ СМЯТА..А НЕ ДА МИ НАЛАГАТ МНЕНИЕ КАКЪВ СЪМ АЗ...ЗАЩОТО ЕДИ КАКВО СИ БИЛО...МНОГО НЕЩА ИМА В ИСТОРИЧЕСКИ ПЛАН..И АКО ВСЕКИ ПОЧНЕ ДА СИ ИСКА НЕЩО СИ ТАМ.....НЕ МИ СЕ МИСЛИ КАКВО ЩЕ СТАВА..ОТ БЪЛГАРИЯ И МАКЕДОНИЯ ЩЕ ОСТАНЕ САМО СПОМЕН...АЙДЕ СТИГА СТЕ РЕВАЛИ КОЙ КАКЪВ Е..ВСЕКИ Е ТАКЪВ КАКЪВТО ИСКА..,,..АЗ МОЖЕ ДА ИСКАМ ДА СЪМ АМЕРИКАНЕЦ..ТОЧКА..СТИГА СПОРИЛИ ЗА ГЛУПОСТИ.....
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 БОКЛУЦИИИ

    2 2 Отговор
    БОЙКО КУПУВА ОЩЕ РЕНДЕСИВИР , О ОТВСЯКЪДЕ КАЗВАТ ЧЕ Е ОТРОВА ! ОЩЕ В НАЧАЛОТО КАЗАХА ЧЕ НЕ ЛЕКУВА КОВИТ19
  • 115 ХРАНТУТНИК

    0 5 Отговор
    МАКЕДОНЦИТЕ ЗНАЯТ ЛИ ЧЕ БЪЛГАРИТЕ НЕ ИСКАТ ДА СА БЪЛГАРИ , ЗАЩО ТОГАВА БОЙКО ИСКА ТЕ ДА СТАВАТ БЪЛГАРИ , ЗА ДА ГО ХРАНТУТЯТ ЛИ И ТЕ ?
  • 116 Аве Адолф Хайл

    4 1 Отговор
    Вcички cръбcкo - бoлшeвишки утрeпки в Cкoпиe, oтдaвнa вeчe ca изхвърлили cин кaмък oт нaпъвaнe дa cи измиcлят държaвицa , и дрънкaнe нa кoмуниcтичecкa прoпaгaндa ...... ВEТO дo дупкa нa тaя бoлшeвишкa cмeт .
  • 117 Преподавател

    4 7 Отговор
    Нe мoжe дa нaлaгaш нa друг нaрoд нa кaкъв eзик дa гoвoри и oт кaкъв прoизхoд дa бъдe! Вce eднo нa нac бългaритe дa ни кaжaт oт Турция ''ниe имaмe oбщa 500 гoдишнa иcтoрия'' виe cтe прeтoпeни кaтo нaция и cтe 99% турци и щe гoвoритe oт утрe нa турcки eзик, a тeритoриятa нa Бългaрия вcъщнocт e турcкa зeмя?! Нe cтaвa тaкa нaли..???Oщe пoвeчe, чe кoгaтo 12-тe тaтaрoмoнгoлcки плeмeнa вoдeни oт Acпaрух, прoгoнeни oт руcнaцитe oт руcкoтaтaрcкитe cтeпи ca дoшли, пo тeзи зeми тук e имaлo cлaвянcки, мaкeдoнcки, мизийcки, трaкийcки, рoмeйcки и някoлкo други нaрoди вceки cъc coбcтвeният cи eзик хиляди гoдини прeди тaтaрoмoнгoлcкoтo нaшecтвиe прeз 681 гoдинa....A пък и тaзи cмecицa, тoтaлнa мeшaвицa зa 1300 гoдини и някoлкo рoбcтвa нaрeчeнa бългaрcки нaрoд в никaкъв cлучaй нe cтaвa зa нaциoнaлиcтичecкa...
  • 118 истории

    2 0 Отговор
    Като влезе човек от Гюешево в Македония - никаква разлика - едни разхвърляни дворове, безпорядък, едни калпави пътища и от Българската и от Македонската страна. Има някакви гранични паянтови постройки и от дете страни, та да разбере човек, че излиза от България и вляза в Македония. Иначе разлика никаква. Ами сега ние какво сме виновни, че макединците са българи, като изключим разбира се, албанското население в Македония. Абе тези Македонци защо не си присвоят всички албански герои и албанската история и да се откажат от присвояване на българската история. Ами какво да направим след като цар Самуил е български цар, по това време държавата, в чието владение попада днешна Македония до Охрид включително, се нарича България. Държава Македония не съществува - има куп исторически документи, при това от византийците, които са били безпристрарстни тогава. И император Василий втори е наречен българоубиец, а не македоноубиец. Хайде братя македонци, ориентирайте се към албанската история, повече ще ви подхожда.
  • 119 Иван Ц

    1 1 Отговор

    До коментар #108 от "ФАКТ":

    Ясно ми е, че ще го сметнеш за пристрастност, НО това са само ФАКТИ!!! 1-во: Българският народ е УНИКАЛЕН с това, че 500 години под чуждо и верско робство се е запазил като такъв!!! За колко "македонски" въстания и идеологии, можем да прочетем в световните исторически анали от преди само 100-200 години? НУЛА!!! 2-ри ФАКТ: Никой не ги кара да признават, че са българи, нито ДОРИ, че езикът им е български, а САМО, че е с български корени... БЕЗПОРЕН ИСТОРИЧЕСКИ ФАКТ!!! Австрия, дали има проблем, че езикът им е немски? Ето ти и един исторически документ, призив на ВМРО (истинското), към българите... ааа, така де.. македонците от Егейска Македония... И НЕ, не сме долен народ, ВЕЛИК СМЕ! Стотици хиляди са доказателствата за това и то само от 3-тата българска държава!!! П.П. ДА НЕ СЕ БЪРКА!!! БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД със цялото население, пребиваващо на българска територия... С болка го казвам, но от великият български народ, в България са останали не повече от 400-500 хиляди...

  • 120 Д. Петров

    2 0 Отговор

    До коментар #108 от "ФАКТ":

    Значи, влизаш на някой в къщата и се самоопределяш като собственик!?
  • 121 аз съм Веска

    0 0 Отговор
    НЕ , БЪЛГАРИЯ ЩЕ ГО ДОКАРА ДО ТАМ , ЧЕ ЩЕ ПРИЗНАЕ МАКЕДОНЦИТЕ ЗА СВОЯ СЪСТАВНА ЛЮТА ЧАСТ -
    "ЛЮТИ МАКЕДОНЦИ " .ОЦЕЛЯЛИ СМЕ , ЗАЩОТО СМЕ СЕ ДОПЪЛВАЛИ .
    И ТАКА ЩЕ БЪДЕ .
  • 122 Български офицер

    1 0 Отговор
    Рано или касно Бугарска Армиja - " Бугарскиот Фашистички Окупатор " ке се врати одново и засекогаш во Бугарската Земьа - Вардар МАКЕДОНИJА и ке избесиме Сите ФИРОМ,ски отпадноци / боклуци / како бесни Кучиньа.......!!!
  • 123 Бай Жоро

    0 0 Отговор

    До коментар #94 от "ЕС и САЩ":

    Не е Ес и Сащ а Югославия и СССР
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 велешанин

    0 0 Отговор
    СРЪБСКА СЛАВА - МАГАРЕШКА ГЛАВА