Last news in Fakti

11 Декември, 2020 13:00 58 682 188

Полска медия: България е нов Трети свят

  • българия-
  • трети свят-
  • мафия-
  • корупция

Обществото, буквално с последните си сили, направи мащабен, може да се каже отчаян опит да отхвърли трансформационно-мафиотското иго. За съжаление, няма помощ от никого

Полска медия: България е нов Трети свят - 1
Снимка: БГНЕС/Илюстративна
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

България е нов Трети свят - с най-ниски доходи, най-големи социални неравенства и демографска катастрофа, пише полската медия Przegląd (Преглед).

Премиерът спи с пистолет до леглото си и държи хиляди евро в брой и златни кюлчета в нощното си шкафче. Ежедневни протести продължават почти три месеца по улиците. Това е пощенската картичка от миналото лято в България.

Моделът за възстановяване на пазарната система, въведен в България след 1989 г., доведе до безпрецедентен цивилизационен колапс в страната и обществото, продължаващ и досега в държава с над 1300 години история. Една трета от българите са емигрирали, промишлеността по същество не съществува, селското стопанство е в ръцете на няколко олигархични семейства, здравеопазването и образованието са в състояние на перманентен колапс, инфраструктурата рухва, провинцията е напълно обезлюдена, вторична неграмотност навлезе в ромската общност. Един поглед към циклично съставените от Евростат показатели е достатъчен, за да разберем, че днешна България е нов Трети свят - с най-ниски доходи, най-големи социални неравенства и демографска катастрофа.

Разбира се, всичко това не се случи изведнъж. Но сега ни напомнят за това масови демонстрации, които не стихват по улиците на София и няколко големи града над 100 дни. Протести в знак на солидарност се провеждат и във Великобритания, Франция, Германия, Испания и няколко други страни, в които живеят български емигранти.

Обществото, буквално с последните си сили, направи мащабен, може да се каже отчаян опит да отхвърли трансформационно-мафиотското иго. За съжаление, няма помощ от никого. Европейският съюз се занимава главно с Беларус, която не е член на ЕС. Междувременно в България, честно казано, се случва точно това, което е обект на западноевропейска критика в случая с Беларус - гангстерският свят краде страната, тормози обществото, олигархичните върхове забогатяват за сметка на опустошението на всичко наоколо, на практика няма опозиционни медии, корупцията е основният механизъм за управление и др.

След тримесечни протести и многобройни схватки с полицията в центъра на София, Европейският парламент реши да проведе дебат за върховенството на закона в България. Звучи ви познато, нали? Нулевият ефект от такова театрално действие може да се предскаже от сега.

Парадокс е, че протестиращите все още не са излезли с конкретни икономически искания. С оглед на третите световни стандарти, които българите трябваше да издържат, изглежда, че недоволните първо ще искат пари. Междувременно чуваме главно призиви за две оставки - на премиера Бойко Борисов и националния прокурор Иван Гешев.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 400 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Болярин

    926 97 Отговор
    Свалям шапка на полската оценка и на българите, които се опитаха да разкарат мафията. След един-два века управление от мафията, може би ще се появи следващия Левски да Ви освободи, а дано.

    Коментиран от #41, #57, #80, #103

  • 3 ТаУмВзе

    677 62 Отговор
    Не е 3ти свят а 33ти. Територията е приключила.

    Коментиран от #182

  • 4 честен ционист

    340 33 Отговор
    И Палестина беше Третия свят, сега е друго вече.
  • 5 мдаа

    510 33 Отговор
    А НИЕ ... ТРАЙ БАБО ЗА УБОСТ! ВИНАГИ ЧАКАМЕ НЯКОЙ ОТ ВЪН ДА НИ ОПРАВИ.

    Коментиран от #48

  • 6 Един от народа

    599 44 Отговор
    Това е чистата истина...

    Коментиран от #121

  • 7 Глей ти

    606 41 Отговор
    Колко кратък, точен и ясен коментар за състоянието на държавата.
  • 8 НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ !

    429 37 Отговор
    България е ЛИДЕР на Третия Свят.
  • 9 Баце

    111 261 Отговор
    Вие сте па мноо убави. Туск, сръчкай ги тия, да не те минавам с 200.
  • 10 yHuKaT

    513 47 Отговор
    Всичко изписано от поляците е 1:1 истина! Явно не е нужно да се сочи това, което се вижда добре.

    Коментиран от #83

  • 11 Шайба

    246 19 Отговор
    У нас Матрицата яко се е бъгнала.
  • 12 Симеон

    361 35 Отговор
    гарантирано от герб и обединени мафиоти.........ужас!
  • 13 айдук Кольо

    83 64 Отговор
    ние вярно Туй дет са го написали
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ммм...да

    304 28 Отговор
    Тъжно,но факт !
  • 16 Criminal

    313 29 Отговор
    Прави са Поляците, ама народа вместо да излезе, сакън да не изтърве днес 30лв надницата и знаем по лесно е да се плюе по всичко и всички по форумите.............

    Коментиран от #115

  • 17 az #МУТРИ, ВЪН!

    248 29 Отговор
    Вярно е! Вече сме трети свят...
  • 18 затвор заББ

    263 28 Отговор

    До коментар #14 от "Обективно":

    П.П. Иван Петров, адвокат, прокурор на столична апелативна прокуратура /1995 -2008/:
    Защо и как един Байхуй може да е премиер на една държава?
    Вземам за пример България, че ми е най-близо.
    Първо: БайЪт трябва да е много наведен пред Козяк и Фрау, за да му местят Тиквата по техен тертип.
    Второ: БХ трябва да е бил член на компартията и да не си е върнал партийната книжка, но да е напуснал силовото министерство, в което е бил маркуч, за да не напусне партията-майка.
    Трето: БХ-то трябва да е бил разводач на кучета и шофьор на поне двама публично известни боса на фамилии.
    Четвърто: Същият орган трябва лично да е изгърбил стотина души, под прикритието на охранителна фирма.
    Пето: Във виснало положение, трябва да е излъгал и гепил парите на сръбски Бос, заради което го пазят всички гавази на една паразитна държавна охранителна структура.
    Шесто, седмо, осмо и т.н. : Трябва да е разтривал уши, писал за „разгъване на пожарникарски маркучи по пресечена местност“ и „развиване на пожарникарска стълба до третия етаж“, да е прочел не повече от една книга, да има емпатия на главата, която дори трима папи не могат да излекуват, да обижда вскидневно „мат’риала“, пенсионерите да са му „изяли резерва“, да е получил над 240 МИЛИОНА, само от една банка и т.н.
    Последно от мен, пък вие добавяйте- трябва да е много, ама много тъп, съдебно доказано!
  • 19 сила

    307 27 Отговор
    настръхнах.....точно в такъв перманентен ужас живееме,невероятно точна констатация на поляците....живота в българия е тихо и безнадеждно отчаяние
  • 20 Трвткг

    93 305 Отговор
    Брей,поляците се загрижили,що не си гледат собствената кошница." Пак платени статии."Нестихващи " протести имало ,ами знаем ги ,на олигарси избягали зад граница и то от 20-30 черепчета чийто спонсори търсят реванш.Ама много ги разбират ситуациите.Когато прокуратурата почна да си върши работата и им развали комфорта излязоха от дупките.И разни маноловици,румен петковисти ,2-3 меркантилни майки вещерки и разни дегенерати.То може да сме ниско,но страната се възражда,и ако не са олигархичните кланове борци за " демокрация" да пречат ,ще сме много по добре в смисъл нещста ще се случват,когато има и конструктивен диалог.

    Коментиран от #106, #111, #119, #187

  • 21 Полша има право...

    170 43 Отговор
    ...на такъв анализ. Все пак отхвърлиха руското робство още 70 те години. В момента са демографско и икономическо чудо. Ако се наложи да бягам от азиатските деспоти, там ще ида !

    Коментиран от #85

  • 22 Балканджия

    222 26 Отговор
    Много вярно са описали ситуацията в страната ни поляците!
  • 23 Тъпа статия

    68 195 Отговор
    Външна подкрепа подплатена финасово на умрелия протест на божковисти,бобоковци,цветан василевции прочие боклуци.Дори не ги забелязваме ,създадоха едичко възможно да се увеличи заболеваемостта,горяха маски,после се заразиха,лекуваха ги тези срещу които се лигавеха.Всичко е маскарад!

    Коментиран от #87

  • 24 интернационал

    48 167 Отговор
    Това не е вярно, това е гнусна инсинуация на полските шляхти, които ни завиждат за просперитета, възхода и напредъка, който постигнахме за 75години комунистическо управление. Да им обявим война и да ги вкараме в правия път!

    Коментиран от #173

  • 25 Отново

    92 205 Отговор
    Пълни глупости, написани нейде в някоя червена главица.А вие/с малка буква/дето викате браво,утре качете на власт отново червената сган,както натресохте Радев и в други ден се траснете по челото и се питайте защо сте бедни.Защото докато Полша правеше реформи,тук избираха Луканов и Жан Виденов, а сега пак е на кантар да дойде Ниновица с другите нещастници.

    Коментиран от #102

  • 26 Видно е

    143 19 Отговор
    Че към 1989 сме били далеч по-високо по показателите, изброени от полския медиен материал (подбран с голямо закъснение да подкрепи "протеста") и съвсем не "трети свят" - тук са много прави.
    А защо в Англия има над 1 млн. поляци и е пълно с полски магазини?
  • 27 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    61 224 Отговор
    СЕГА ПЛЮЕТЕ ПО БОЙКО НО ЩЕ ДОЙДЕ ДЕН И СЪС СВЕЩ ЩЕ ГО ТЪРСИТЕ ЗА ДА ОПРАВИ ОТНОВО БАРДАКА КОЙТО ОСТАВИХА КОМУНИСТИТЕ И СДС.

    Коментиран от #29

  • 28 Аз40

    150 22 Отговор
    Общо взето си е чистата реалност, което е описано от тези. И това го знаем всички тук, дори и да не му отърва истината на някой Ганьо. Толкова жалкарска е станала страната, че няма на къде. Не трети свят, а не знам кой вече е това. Е, да, на нас не ни дреме нищо, ние сме корави (от към задЕ). Както казват политиците: - Затягайте си коланите, матрял!
  • 29 мечо

    55 12 Отговор

    До коментар #27 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    плагиат ,запиши си час при психиатър!
  • 30 НСИ

    79 13 Отговор
    Една трета са емигрирали? Това е страхотен резултат. Очакванията бяха че половината ще се евакуират и ще останат 5 000 000 индивида, 2 000 000 от които лилави. Има шанс държавата
  • 31 Пиляците

    36 97 Отговор
    Да дойдат да се разходят поне в полите на Витоша и после да говорят в кой свят сме.

    Коментиран от #44, #46, #89, #99

  • 32 херодот

    81 17 Отговор
    Всеки ,който иска да отнлони вниманието от себеси и дапосочи поне един който е по-зле от него,може най-лесно да посочи България .
  • 33 В Полша се пишат книги за България

    79 14 Отговор
    Всичко е известно ,за Бойко и за цялата ситуация.Ако някой ди юисли че нещата са "скрито-покрито",много се е объркал.Цялата схема е ясна и на обикновения средностатистически човек.Пример е книгата "България-злато и ракия"-в неа Боко си е описан по долни гащи.
  • 34 хан крум

    112 13 Отговор
    умна и бунтарска нация са поляците,за пример вижте збигнев бжежински до къде стигна,синдиката солидарност с лех валенса ,а ние си имаме казионни мишоци,подкрепящи мутро-милиционерската мафия
  • 35 В Полша се пишат книги за България

    47 13 Отговор
    Бокич знаят ти и кътните зъби,опторация 6ти горе дясно,а ти си пей песен
  • 36 Те ти с 200

    28 7 Отговор
    По долни гащи

  • 37 Тцтц

    105 10 Отговор
    Цял свят разбра , че сме опрели до просешка тояга... обаче след малко ще се появи агент на нсо / данс да коментира колко ни е хубаво 😂
  • 38 България е

    18 43 Отговор
    Беларус
  • 39 В Полша се пишат книги за България

    61 10 Отговор
    На презентацияра на книгата присъстваха журналисти от TVP и се шегуваха,че пти приемането на България в ЕС бг комунетата били толкова уплашени,че ги успокойли с думите "пак ще може да крадете,но нд от ссср,а от ЕС".Майтапят се хората...
  • 40 пенсионера

    102 14 Отговор
    Тиквоча 10 г. краде заедно с Олигарсите и Мутрите , и чак сега се сети за пенсионери, многодетни и пр. когато видя че песента му е изпята !!!
  • 41 Васил Левски

    76 20 Отговор

    До коментар #2 от "Болярин":

    Да бе, ще се появя! Да не съм луд!? Ако знаех до къде ще го докарате, щях сам да се обеся, даже два пъти - да е по-сигурно! Или щях да настоявам да си останем Турски вилает - по-добре щеше да е!
  • 42 3;ре;3р

    75 12 Отговор
    Не обичам поляците, защото са много поамериканчени и натиславянски настроени, ама няма как да не са съглася с това тяхно твърдение.
    Истината е че банановите републики барем имат банани, а ние и лук купуваме от Полша. Инак нивото на живот е същото , да нее и малко по-зле.
  • 43 Сър Пичук

    65 18 Отговор
    45+30г власт на БКП и ДС (независимо под какви имена), до това води...
  • 44 Глей ти

    65 7 Отговор

    До коментар #31 от "Пиляците":

    Ти полите ги остави. Ами ако дойдат и случайно се разходят в долината на дълбоките гащи или пък из Северозапада?
  • 45 Ама туй

    70 6 Отговор
    Поляците ли са го писали,може и българи,представящи се за такива,иначе са прави,които и да са те.

    Коментиран от #92

  • 46 Добре, но

    93 6 Отговор

    До коментар #31 от "Пиляците":

    После да минат през кв. Христо Ботев, Орландовци, Ботунец, Кремиковци, да се върнат близо до центъра през бул. Константин Величков до двореца на децата и да завият към Факултета. И това само в столицата /лицето на страната с най добър стандарт на живот/. Доволни ще останат от европейската цивилизация и ще напишат още по хубави думи. За да съм обективен и да не кажете, че описвам квартали само с бързо развиващи се малцинствени групи може на изпроводяк да минат през Люлин или други подобни красиви крайни квартали и евентуално съдбата да ги срещне с татуираните и гологлави успяли и образовани млади българи, които ако не ги убият с колите си докато се надбягват, ще им предложат да опитат от стоката и момичета, които са най добрите в Европа или просто ще им вземат парите или колата. Все пак София не е България и винаги могат да отидат и в други развити градове като Перник например. Градо на бизнесо и разкошо. Северозапада също е доста европейски развит и има какво да се види и преживее. Абе къде и да отидат все в сърцето на Европа ще са. По добре не ги слушайте тях ами излезте навън и се разходете из населените си миста. Ако всичко е ОК значи поляците лъжат, но ако ли не, защо ги чакате да ви го кажат и какво мислите, че ще направят вместо вас, за да се подобри?

    Коментиран от #96, #116

  • 47 Ама туй

    45 7 Отговор
    Поляците ли са го писали,може и българи,представящи се за такива,иначе са прави,които и да са те.
  • 48 трън

    58 6 Отговор

    До коментар #5 от "мдаа":

    За съжаление ако не е от вън, нищо не се променя. Дори Левски е бил финансиран от българи в чужбина. Не си мислете,че преврат се случва от надигнал се народ без външна намеса.
  • 49 Кой да им каже

    88 9 Отговор
    Тия не знаят ли, че Германия със своята партия ГЕРБ е отговорна за положението в България??
  • 50 psf

    31 83 Отговор
    Сега, в сравнение с времената, когато управляваше БСП сме десетки пъти по добре. В съвременния свят, за да оцелее една страна, трябва да притежава икономика, способна да произвежда конкурентно способни стоки. Тъй като това може да бъде реализирано основно чрез бизнеса, стратегически правилно е държавата да се грижи първо за него а не както преди няколко дни президента се ицепи и каза, че на България и трябва правителство което да се грижи за народа а не за бизнеса.
    След като разедини, противопостави и антагонизира частите на нацията, с което застраши националната сигрност, сега се стреми да подкопаен бизнеса, икономиката и в крайна сметка, съпротивителните сили на страната.

    Коментиран от #98

  • 51 Радомир

    121 2 Отговор
    За съжаление вече не можеш да се разходиш без да срещнеш поредния мутрак или мутреса. С джипове, нагли, с джуки с цици прости и безнаказани.
    Кара в насрещно, не спазва знаци, засичат абе идиот до идиот. Полицая му вика ,,бате"и стои мирно, а оня зее като че ли управлява държавата,
    Всичката тая ,,интелегенция" се създаде последните години и вървим само надолу.

    Коментиран от #75

  • 52 Те поляците са я "втасали", че с нас

    16 47 Отговор
    Да се разправят, платен някакъв от пес пише тва
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Историята учи ! Демокрацията е неин плод

    64 7 Отговор
    Какви икономически искания в една разсипана държава? РЕВОЛЮЦИЯ, ТРИБУНАЛ, РАЗСТРЕЛ!
  • 55 Ало външно

    33 2 Отговор
    Въобще има ли външно м-ство?
  • 56 ХЕРМЕС

    20 38 Отговор
    А Поляците от колко хилядолетия живеят на върха на икономическият колапс, и виж ти, веднага почнаха да събират имигрантите си от Англия и САЩ за да ги обединят във великолепната Пошла...?!😂
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Черен Петър

    58 10 Отговор

    До коментар #14 от "Обективно":

    Я да ни сФетнеш кой я е "поръчал", че всеки път когато се появи подобна статия в някоя чужд вестник, веднага гербер.унгелите скачат като ужилени...И какво не е вярно бре, маскари? Боли кат' ви пльоснат истината в лицето, нали? Е нека ви боли, че може и по-лошо да стане за вас когато дойде денят да се дават обяснения...пред следователи и прокурори...

    Коментиран от #78

  • 59 име

    28 8 Отговор
    така е. но пък в полша протестират жените с/у забраната за аборти...и къде ви е демокрацията?
  • 60 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    49 10 Отговор
    шапка ви свалям
    да попитам БЪЛГАРИ до кога ще търпите тия мутри герб
  • 61 Работил

    95 4 Отговор
    съм с поляци в българи в Англия. ЕБез да твърдя, че поляците са супер и най- сега ще ви дам два примера за тях за да видите къде е разликата между тях и нас.
    Имаше едно младо момче поляк около 20-22 год., добро момче, но нещо не беше много умен, не вдяваще много бързо. За две години не видях някой от неговите сънародници да му се подиграва, да го обижда или говори лошо за него. Мпже би понякога нещо ей така с усмивка да каже, но не и да го плюе, обижда, псува и т.н. което е типично за българите за някой който и да е = обикновено зад гърба му.
    Втори пример. По време на работа се случи така че един от нашите българи допусна грешка, която застраши една полякиня. Веднага, на секундата няколко от нейните сънародници се нахвърлиха нашия който направи това и го обградиха, започнаха да му викат, да му се карат, а той си беше виновен, но не го беше направил нарочно... А ние българите. които бяхме наблизо гледахме отстрани...
    Ей това обяснява нещата защо при тях е така, а при нас иначе!
    Кой разбрал - разбрал!
  • 62 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    38 7 Отговор
    герб мафия
  • 63 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    39 8 Отговор
    БЪЛГАРИ до кога ще търпиме мутрите герб
  • 64 Чочо

    24 25 Отговор
    Частично има и нещо вярно.Всички русофилски държави са в такова състояние.
  • 65 Дойчланд

    27 33 Отговор
    Аре бе щот вие вечно пияното полско общество живеете в рай ! Точно Полша си е баш мафиотска държава - присмял се хърбел на щърбел е вашата работа !
  • 66 Професионалист

    51 12 Отговор
    Прави са поляците, живеем в мутренска държава, а още по-лошо е,че ни управляват съмнителни фигури,нагли,корумпирани и безмозъчни.
  • 67 Иван

    48 17 Отговор
    В Третия свят няма такава кочина като българия .Не ги сравнявайте с тази кочина
  • 68 DWelle

    17 5 Отговор
    Винаги "същият" стил, и винаги същият "глас"Полша тревожно е и друго: това, че вместо управляващите да използват икономическия възход, за да натрупат излишъци, те увеличават социалните разходи и по този начин застрашават стабилността на бюджета. Що се отнася до спора с Брюксел относно върховенството на закона, полското правителство може да се окаже в средносрочен план и с орязани структурни помощи от ЕС.Ярослав Качински е подозиран в измама около един строителен проект, а няколко души от близкото обкръжение на военното министерство бяха задържани по обвинения в корупция.На този фон за управляващите в Полша е много важно да накарат избирателите да повярват, че сегашният икономически възход се дължи именно на тях. Още повече, че през тази година се очаква икономиката да се представи по-скромно.05.02.2019 😂
  • 69 Язе

    42 35 Отговор
    Познавам Полша и полския манталитет. Поляците са националисти до мозъка на костите си. Те са егоцентрици и не се интересуват от неща които не ги касаят пряко. Тоя пасквил ако въобще е писан в Полша е писан от българин, най вероятно соросойд под прикритие. Поляците са наясно, че БГ никога не е била член на 2рия свят, какво остава за 1вия. Във втория бяхме по политически причини, а в първия сме по Гео политически. А термините и описанието на нещата в БГ са типично български. Комунисти и Соросойди нямат спирачки, нито срам. Грозни, нагли, нахални, интриганти.
  • 70 Анонимен

    37 7 Отговор
    Хей шматароци цяла Европа ни разбра вие се правите на шматки
  • 71 Българин

    42 4 Отговор
    Обществото се лумпенизира.Това е безумието България.Тежко ни!
  • 72 ИВАН

    50 11 Отговор
    Ааа, много са ни надценили - в 4-тия свят сме вече, защото българите сме задник до задника мила моя майнольо ... прецакай ближния си, прецакай колегата си - това сме ние, разединени роби
  • 73 Мъдрият

    33 21 Отговор
    Абе неразумни и несмислени поляци, я си гледайте полшътъ и не плюйте по нашата държава!

    Напротив, въпреки някои слабости, важното е, че нашата държава България е Православна и над нея има Божие благословение, за разлика от вашата!
  • 74 ИВАН

    48 7 Отговор
    И поляците са кофтейшън, но са много по-задружни и сплотени, а и тяхната земя не е газена от турци и каква ли не паплач
  • 75 И аз да кажа

    37 5 Отговор

    До коментар #51 от "Радомир":

    А, не - тая интелЕгенция я създадоха другарите от задкулисието още ранните 90-години, за да източат и сплашат народа, да убият всякаква инициатива и вяра в себе си! Това са отколешни цели на всички комунисти- хората да се чувстват безсилни и зависими от тях. Затова вият толкова, иначе те заграбиха активите на соца, но поне не могат да ни вържат да им работим за без пари, да ни държат зад желязна завеса и да ни пълнят главите с тъпата си идеология!
  • 76 Теди

    12 27 Отговор
    Още една поръчана публикация.
  • 77 Трябват ми 30 000 талибани наемници

    20 7 Отговор
    И преврата ще е факт и няма кои да ни спре
  • 78 Айде бе

    30 33 Отговор

    До коментар #58 от "Черен Петър":

    Ти сега ли чуваш за хибридната война на Раша срещу нас. Ние сме удобна мишена- хем сме малки и бедни, хем сме тъпкани с малоумни русофили, които са готови да твърдят всякаква гнус за страната ни. Имате ли изобщо представа какво е в Третия свят- Ами попътувайте, идете в Индия, в Мароко (поне е близо), вижте им къщите, вижте как търгуват на чердже на земята и спрете да си хулите държавата! Тази снимка ли отразява всичко у нас? Заслужавате да сте зле, след като аплодирате такова едностранчиво представяне на нещата!
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Каро

    37 5 Отговор

    До коментар #2 от "Болярин":

    И Кво като се появи някой като Левски или Ботев ? Всеки появил се революционер бива предаван , продаден или както искате го разбирайте . Промяна ?! След още 500 години
  • 81 Пилат Понтийски

    45 6 Отговор
    На цял свят му стана ясно какво става в България на мутрите, само герберастите у нас се правят на ощипани!
  • 82 Каунь

    40 3 Отговор
    Имаше една скандална според нас картина дето бяха ни изтипосани кат кенефа на Европата. Мафията създадена в бездържавието след 89 е вплело пипала на всякъде политика, икономика и смуче народна кръв. Управлението на държавата е като орел, рак и щука. Тая статия както и други и картината са точен изказ на хората за нас. Точна и болезнена оценка на тия миндили който ни управляват. За съжаление крадливия дедо е прав чипа и семето е виновно.
  • 83 Един

    12 23 Отговор

    До коментар #10 от "yHuKaT":

    Поляците защо не си гледат тяхната кочина, а дават оценка за нас? Защо наложиха вето в ЕС за върховенството на закона, с най-обши думи - обвързване на върховенство на закона с разпределение на средствата от ЕС??????
  • 84 Зики

    31 5 Отговор
    Точно в десятката. От 30 години яко крадене. Без оправдания. Тия които пишат едва ли живеят зле, но както и да е, важното е, че подкрепят България за което им благодарим. А що се отнася до поляците били, кво били бе човече, може би не си бил роден през 60,70,80 години, когато ходихме на море. Ние отвън с пиците, а те по ресторантите голяеха. Ходиха в Турция и им изкупувахме всичко от тях. Една тенисла струваше 24 лева, а заплатите ни бяха 100 лева, фобре, че родителите ни не бяха бедни и са раждали 6, 9 деца, а днес сме нула. Некадърни сме били. Парите отиваха във ваши хора. Сина началник на гръцката. Пожарата. Бащата пенсиониран пожарникар 10 къщи след пенсия кмет + заплата и навън сина им на по. Не им завиждаме, но голяма корупцията бе в последните години. Само техни хора се назначаваха и сега му се радват малцинствата... и да ни пенсионират 20 заплати и отиваме при шурето в лондон. Бмох. В сащ на др го измъкна от пожарната, направи го зам. К. И там крадене, защо им разреши. И така бмох. Закупиха на дедите ни земята. От 100 декара умните ни бкп лели и.. Ми дадоха 1000 лева. Далавери при нотариуси. Или всичко е лъжа. Парите отидоха при оод, а от 20 години ни оставиха без работа, цели семейства, след завършване на висшето, същото, молиха се за шофьор, няма, а назначаваха техни. Жив калибализъм бе извършен спрямо много българи. По претекст, че участвали в смяна на имената им. А що техните не бяха, от северна в западна и пр. Много от тях след изгонване почин
  • 85 Komapak

    10 6 Отговор

    До коментар #21 от "Полша има право...":

    Толкова много водка не можеш да понесеш.
  • 86 Хард

    23 5 Отговор
    "националния" прокурор Иван Гешев,. Демек главния прокурор ама по скоро няма нищо национално в тоя лакей.

    Коментиран от #94

  • 87 Outfielder

    13 15 Отговор

    До коментар #23 от "Тъпа статия":

    Статията напомня последното изявление на оная,крушовската приватизаторка.
    На Киро Добрев лъжливия факт.
    Смешници.
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Шофьор

    18 22 Отговор
    Холерите полски, да не дават оценки! И те,като нас,едни хубави жени имат! Техните, по-дашни само.Алкохолици.
  • 91 Бай Ганьо

    20 33 Отговор
    Поръчкова статия написана от червено полско мекере.Да си гледа тяхната страна а не да гледа в чуждата паница.
  • 92 Роко

    18 29 Отговор

    До коментар #45 от "Ама туй":

    Просто поредната платена статия част от антибългарската кампания с която се опитват да изкарат България по черна от дявола.
  • 93 България е Нов 3ти Свят???? Полска медия

    31 8 Отговор
    Бойко обади се на твоя приятел Туск да ги Стегне тия, не могат да ни Излагат така!! Един Чех беше нарисувал държавата ни, като тоалетна, сега пък Поляците ни "въртът номерца"!!!
  • 94 Outfielder

    6 6 Отговор

    До коментар #86 от "Хард":

    Хардлайнар социалистически
  • 95 чекмедже 2

    39 3 Отговор
    на Европа изгодно българите да бъдат управлявани от идиоти,алчни,неграмотни и подли души..от 1989г.все така..

    Коментиран от #97

  • 96 Роко

    21 15 Отговор

    До коментар #46 от "Добре, но":

    Ох миличък би ли дал пример за държава в света където всички са супер богати и няма гета? Може би в Полша всичко е толкова прекрасно и се живее райски? Не приятелю Великобритания напуска ЕС за да се отърве от явлението " полски водопроводчик". Емиграцията е тотална милиони поляци живеят на запад, в областите граничещи с Германия повече от половината население ходи на работа в Германия (и това при патологичната омраза която поляците изпитват към немците, но кво да се прави трябва да се яде) . А да Полша е една от двете страни в ЕС която се противопостави на обвързването на евро плащанията с върховенството на закона. В 21 век в Полша се опитват да отнемат правото на жените на аборт. Та приятелю преди поляците да тръгнат да ни оправят нас да оправят своята кочинка.
  • 97 Роко

    19 21 Отговор

    До коментар #95 от "чекмедже 2":

    Защо се ограничаваш с 1989 година. Преди това да не ни управляваха високо интелегентни образовани добри души? Правешкото говедо беше по необразован и крадлив наглец от Боко Тиквата. Тиквата поне е бил пожарникар и има образование за разлика от Тошето които освен с необразоваността блестеше и с глупоста си как го беше казал: " тази година завод за полупроводници догодина за цели проводници"

    Коментиран от #104

  • 98 Йонко - понко

    17 22 Отговор

    До коментар #50 от "psf":

    Прав си, но тук е пълно със руски ботове и привърженици на БСП /БКП.
  • 99 Йордан

    32 3 Отговор

    До коментар #31 от "Пиляците":

    А защо ти не се разходиш по околовръстното на Чирпан от западната страна или се качиш най горе в циганската махла на Стара Загора да видиш Бразилия в Европа?Не споменавам софийските кочини защото не съм бил там но заралийските и чирпанските съм виждал. За да оценя една страна го пролива не ходейки из центъра или магистралите а пътувайки по закътани места.В БГ е зле.А пътувам много.
  • 100 САМО КАЗВАМ

    19 23 Отговор
    БРАВО НА НАШТА
    ЖУРНАЛИСТИКА........
    ПРЕПИСВАА ,ПИШЕ ,АМА НЕ КАЗВА КОЙ Е Е НАПИСАЛ ТАЗИ СТАТИЯ И КОЙ Я ДАДЕ НА ПОЛСКАТА МЕДИЯ.....ТОВА СА ПРЕДАТЕЛИТЕ НА НАРОДА РАДАН КЪНЕВ И ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА.....

    Коментиран от #107

  • 101 тути

    6 4 Отговор
    ес е ссср
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 този който

    13 7 Отговор

    До коментар #2 от "Болярин":

    Следващият Левски, в сегашната обстановка, вече е Динко от Ямбол...?!???!!
  • 104 Гост

    19 17 Отговор

    До коментар #97 от "Роко":

    Именно от там започват бедите за България след вземането на властта през 1944 година от продажните комунисти след окупацията на страната ни от Русия. И през този пагубен за България 45 годишен период си бяхме най бедни от всички бивши соц държави защото нашите комунисти бяха най продажните слуги на Кремъл, и ако този тъп правешки селянин Тошко ни беше направил република на СССР нещата щяха да бъдат още по зле. Русофилията и простотията която върви с нея е причината все още тази тенденция да продължава и ние да сме с най ниските доходи от тези бивши соц държави,а най голямото разочарование за България е че съществува още такава партия която се гордее че е наследница на БКП партията която остави най черното минало за страната ни. Но най лошото сега е че все още има прости хора които гласуват за тези боклуци.
  • 105 Денислав

    26 6 Отговор
    Добре ,че има чужди медии за да може някой да изложи нещата така както са ,защото българските не смеят да напишат нищо пишат само това което им се каже

    Коментиран от #135

  • 106 Ахмед

    9 2 Отговор

    До коментар #20 от "Трвткг":

    Мисля да те предложа за вожд на нашите. Ама като ги срещнеш на живо да не избягаш. И прокурора не може ти помогна да знаеш
  • 107 Гост

    12 7 Отговор

    До коментар #100 от "САМО КАЗВАМ":

    Точно за това става въпрос идват избори и на нашите продажни комунисти им трябва нов Костинброд.
  • 108 Призив

    5 29 Отговор
    След 3 месеца са изборите, гласувайте за Слави, той ще ни отърве от Борисов и после ще ни оправи.

    Коментиран от #139, #147

  • 109 Бай Аз

    17 9 Отговор
    Поляците забравиха когато им пращахме макарони и консерви през 80- те години на миналия век.Сега им ядем умрелите пилета ,да ги правим хора.
  • 110 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    16 10 Отговор
    Това не е България, това е Бойколандия...
  • 111 Бой по тиквата...

    17 8 Отговор

    До коментар #20 от "Трвткг":

    Я си свали розовите герберастки очила ,че не виждаш по-далеч от носа си...!
  • 112 На бас

    19 10 Отговор
    Че от всички тука, най-много 4-5 човека са ходили в Полша. Не лоша страна, но страшно прости хора ПРОСТИ смачкани от комунизма и със страшна безна между богати и бедни. Освен всичко са мноооого мизерни, мързеливи, не им върви да направят нещо и имат ужасно много мозерстващи хора. А това е държава която граничи с Германия и Чехия, не с осман паша и други балкански карабабаити

    Коментиран от #130, #131

  • 113 СусБе

    30 2 Отговор
    Спи, Дяконе! Не се събуждай!
    Остани в незнайния си гроб!
    Добре си ти. От там не виждаш
    съдбата на недостойния ни род.
    Не виждаш майките, които днес не раждат.
    Стариците край кофите за смет.
    Бащите с джобовете празни,
    в ръцете с куфари и здравец за късмет.
    Децата ни са вече на изчезване.
    Селата мъртви. Пусти градове.
    Строим хотели, паркинги, гаражи.
    Край просяка прелита Беемве.
    На пътя към Европа се продават
    в ръцете още с кукли малките моми.
    Те детството си в сънища сънуват,
    стаена скръб в очите им гори.
    Спи, Дяконе! Не се събуждай!
    Добре си там под тази черна пръст.
    Завиждам ти за туй, че не дочака
    мечтите си, разпънати на кръст.
  • 114 мунчо

    25 5 Отговор
    ЧЕ КАКВО И Е НА БЕЛАРУС.ИКОНОМИКАТА ИМ Е РАЗВИТА,НЕ СА СИ ЗАТВОРИЛИ ПРЕДПРИЯТИЯТА.СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО СЪЩО.МЕДИЦИНАТА ИМ Е БЕЗПЛАТНА.ОБРАЗОВАНИЕТО СЪЩО.КАКВО СЕ СЕДНАЛИ ДА ПЛАЧЕМ НА ЧУЖДИ ГРОБИЩА,ДАЙТЕ ДА СИ ОПРАВИМ НАЩА КЪЩИЧКА ПЪК ТОГАВА ДА ГЛЕДАМЕ ЧУЖДИТЕ.
  • 115 днес

    19 6 Отговор

    До коментар #16 от "Criminal":

    Затова са създадени форумите - да се плюе от топличко, на улицата е страшно, там Тиквата пусна мутри в полицейски униформи да бият младежи - без причина, без някой да потърси отговорност за полицаи с боксове и специални значки.
  • 116 Морски

    8 1 Отговор

    До коментар #46 от "Добре, но":

    Ааааа в Бургас да не идват.Може в Комлука,ама у нас в затворения комплекс не,че гавазите гонят неканените гости.Айде весели празници,ние ще ги караме на топло.
  • 117 Провинция

    20 7 Отговор
    Не чета всяка статия, но адмирации за първи път мога да направя към сайта "Факти.бг"

    Това е тъжната действителност! Вече и на Бог да се молим, не може да ни помогне. За жалост усещането ми е, че и от нас нищо не зависи вече...

    Коментиран от #134

  • 118 Радо

    16 12 Отговор
    Много им пука на поляците за нас...
    Още една гнусна поръчката от наши клеветници.
    Не, че в написаното няма факти, но е гадно.
  • 119 Народ

    18 3 Отговор

    До коментар #20 от "Трвткг":

    Ами специалисте, бил съм в Полша и съм им виждал кошничката. Не бих казал, че са на космически години пред нас, но са поне 20 напред! И тая плоча за платените протести се изтърка, но явно парите да възхвалявате "успехите" на мафиотите управляващи България не спират.

    Коментиран от #128

  • 120 Стига ва

    2 1 Отговор
    А добър ден....
  • 121 Дънов

    6 10 Отговор

    До коментар #6 от "Един от народа":

    По голяма глупост не бях чел!
    Как може да се изкриви реалността от едни спорни снимки!
  • 122 Шаран БГ

    11 4 Отговор
    Поляците са странна пасмина- един иска майка си , друг иска баща си ! Т.е. , ако ги питаш поотделно, всеки е велик политик !!! Ние поне в кръчмата я бистрехме и там бяхме "страшни" - сега сме такива и по форумите
    Но по-горе не става дума за Полша, а за България!! и дали ще го напише албанец, малтиец или андорец, все тая. Важното е, че това е истината- ГРОЗНАТА ИСТИНА !!.
    Тези, които можеха да протестират истински, бяха оставени на улицата гладни и те "хванаха пътя " Сега чорбаджиите ни се опитват да ги баламосват да гласуват. И за кого ?? Отново за "нашите", разбира се !!
    Хубаво е да има "конструктивни" дебати, както предлага "Факти". Но от кого. Всичко е смазано !! "Смазано"- с двойния смисъл и със всичките им производни и преносни значения !!
  • 123 аз съм Веска

    7 6 Отговор
    Е ТА КАКВО ОТ ТОВА . БЪЛГАРИТЕ СМЕ ДУХОВНИ , И В МОМЕНТА ДУХОВНОСТТА НИ Е Е В НУЛЕВА ТОЧКА . ВСИЧКО ЩЕ СЕ ПРОМЕНИ . ЧАКА НИ ВЪЗХОД.. . И НЯМА КОЙ ДА НИ СТИГНЕ !!! ЖИВЕЕМ ЗА БЪДЕЩЕТО !
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Краси

    13 3 Отговор
    Някй от поддържащите статиата влизал ли е в гето на франция където е пълно беззаконие полицията влиза само тежко въоражена

    Коментиран от #129

  • 126 Жмуда

    8 11 Отговор
    Хващам бас, че това в поредна пиар акция, платена от някой ганьо. Затова и пише пълни глупости. Полша изобщо не е цъфнала. В Англия, Германия, Холандия и Франция е пълно с поляци, чийто масов алкохолизъм е станал нарицателно за цялата им нация. Все пак, трябва да се подчертае, че са споменали липсата на икономически искания от страна на протестиращите. Как да има икономически искания след като в София средната заплата е по висока от средната във Варшава!
  • 127 Маймуни

    7 10 Отговор
    Абе драгими брачеди няма те ли малко срам та ви коментират цял свят защо сте толкова простиэи арогантни прости бугарски татари
  • 128 Какъв народ?

    5 11 Отговор

    До коментар #119 от "Народ":

    Може да си бил в Полша, но явно не си бил в България. Миналата година говорих с поляци, които бяха потресени от факта, че в София няма заплати под 800 евро. А във Варшава има и с по 500!
  • 129 Съдейки

    8 3 Отговор

    До коментар #125 от "Краси":

    по правописа ти, явно си част от това гето. Такива - и то доста обширни - пространства има и в САЩ . Разликата е, че ако в много държави тези гета са по-скоро екзотика , минимална част - у нас минималната част е олратно - гетата са преобладаващи....
  • 130 Герги

    15 5 Отговор

    До коментар #112 от "На бас":

    Явно не си от тези, дето са ходили в Полша!! Затова пишеш чисти глупости, афектиран от навирането на реалната действителност в очите!! Точно в Полша, от бившите соц страни, средната класа е ясно разпознаваема. Поляците са най-бързо развиващата се страна от този блок и това би го отрекъл само слепец. Така че колкото и да ги плюете, нашата кочинка по-хубава няма да стане!!

    Коментиран от #133, #183

  • 131 До; на бас

    11 7 Отговор

    До коментар #112 от "На бас":

    Браво! Абсолютно споделям. Обаче сайтове като този пускат само лошо за нас. Хората у нас масово са скапани не защото живеят толкова зле, а защото медиите постоянно ги мачкат
  • 132 Петър Стоев

    12 8 Отговор
    Браво на поляците, всичко са описали точно! Срамът е голям.
  • 133 До герги

    12 9 Отговор

    До коментар #130 от "Герги":

    И какво и е хубавото на Полша? 9 милиона алкохолици? Това ли и е хубавото. Ако е хубава защо всички държави на запад от нея са пълни с поляци и полски к.рви? Над 7 млн. Емигранти имат. Хайде, моля! Най - лесно е да плюем

    Коментиран от #141

  • 134 До провинция

    2 6 Отговор

    До коментар #117 от "Провинция":

    Предлагам ви да прегледате в Гугъл начини за самоубийство. Мисля, че там ви е решението ;)
  • 135 До денислав

    12 8 Отговор

    До коментар #105 от "Денислав":

    В голяма грешка си. Точно нашите медии най много плюят по България. Те друго не правят. Кога си чел в този сайт нещо хубаво за родината? Само реки от помия. Това най скапва народа
  • 136 Гашо

    7 10 Отговор
    Поредните , облажили се с парите на черепа. Такава кочина мога още утре да снимам край Вроцлав. И тук има цигани, но по малко. Има обаче негри и двата вида са се сдушили и полицията не може да ги озапти.
  • 137 Марио Ангелов

    9 6 Отговор
    Това показва ,че българите сме най- роболепните хора в ЕС.
  • 138 Момо

    6 4 Отговор
    Българина е станал много самокритичен ау ау !Вместо да казвате браво ,вземете да промените нещо в начина си на"съществуване" и този Бангладеш ,който е в цяла България да се промени.
  • 139 ОПРАВАЧ

    17 1 Отговор

    До коментар #108 от "Призив":

    КАК ПО ТОЧНО ЩЕ ТЕ ОПРАВИ СЛАВИ ТРИФОНОВ-ЧАЛГАРЯ.
  • 140 Селянин

    10 9 Отговор
    Протестите бяха организирани от олигарси които изпаднаха в немилост и им секна кранчето.Много трудно се излиза от икономическа и политическа зависимост. Може би трябва да се извърти още едно поколение за да се случат нещата и при нас. В момента все още нямаме истински политици които да поведат България към просперитет.
  • 141 Йо Несбьо

    9 2 Отговор

    До коментар #133 от "До герги":

    Това е така, но цялостното население на Полша е над 38 млн. 7 млн в чужбина дори не е 1/5 от населението. Ако бяха зле, нямаше ли да избягат едно 20 млн?! Не ми отговаряй, живял съм в Полша.

    Коментиран от #143

  • 142 ЕВВ

    8 3 Отговор
    Няма що ! Дали Туск е поляк и е приятел на тиквеника Борисов. Туск не подкрепи българския народ срещу корупционното правителство. Закъсняха критиките
    полската медия това трябваше да стане много по-рано.

    Коментиран от #144

  • 143 До несбьо

    12 3 Отговор

    До коментар #141 от "Йо Несбьо":

    И аз съм живял. Много добре ги знам. Затова в Германия има понятие "полска работа", което е напълно равностойно на нашето "циг.анска работа"!

    Коментиран от #148

  • 144 До евв

    6 12 Отговор

    До коментар #142 от "ЕВВ":

    Смешко, какъв Туск? Туск е чифутин и е добре с всички. Туск знае, че България не е толкова зле, обаче е пълна с мрънкачи. Знае и това, че в София средната заплата е по висока от средната във Варшава. Той знае, ама ти не знаеш

    Коментиран от #146

  • 145 БПФ

    10 2 Отговор
    Картинката е показателна !!! Хъхризацията съсипа държавата, прогони нормалните хора, съсипа цели региони. Всяка година престъпниците управляващи наливат по над 3.5 милиарда в отглеждане и развъждане на това отвратително племе.

    Има ли някой, който да не разбира, че ако инвестираш в енергетика, получаваш енергийна мощ, ако инвестираш в индустрия, получаваш предприятия, ако инвестираш в селско стопанство, получаваш селскостопанска продукция, ако инвестираш в образование, получаваш образован и адекватен на пазара на труда народ, ако инвестираш в инфраструктура, получаваш магистрали, летища ЖП-линии... но ако инвестираш в развъждане на хъхреци, получаваш ХЪХРЕЦИ - с всичките им прелести - мързел, неграмотност, бандитизъм, мръсотия - затова сме вече 33-ти свят !!!

    Коментиран от #151

  • 146 До тебе

    2 5 Отговор

    До коментар #144 от "До евв":

    А масата във Варшава на какви доходи е? Защото е достатъчно да си напишеш заплата 1 млн във фирмата и макар да си само един, то средната заплата в София ще стане 500 хиляди и 300 лв.
  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Йо Несбьо

    10 2 Отговор

    До коментар #143 от "До несбьо":

    Ами, зависи с какви си живял! Между селяни, лочещи водка като обезумели, е едно, съвсем друго между интелигентни хора. Не вярвам да си бил между вторите, така че не ги познаваш! Аз владея полски, а ти?

    Коментиран от #150

  • 149 Simvola

    9 3 Отговор
    Направих си труда да видя какво се пише в тази медия освен поместена та статия очерняща България прочетох доста статии на всички теми и във всички статии се забелязва че Поляците са на съвсем друго интелектуално ниво изразяването стила на мисълта им е съвсем различен там се интересуват от съвсем други новини. Което ме навежда на мисълта и предвид стила на изразяване в конкретната статия за България, че НЯКОЙ СИ БАЙ ГАНЬО е положил доста труд да се помести въпросната статия.
  • 150 До Несбьо

    2 10 Отговор

    До коментар #148 от "Йо Несбьо":

    На горната снимка да не би да е сниман Пловдив Център или Варна? В статията пише само глупости за България, а ти ми обясняваш за някаква полска Висша лига...

    Коментиран от #152, #170

  • 151 Йо Несбьо

    6 2 Отговор

    До коментар #145 от "БПФ":

    Така е отчасти, но хората не бягат от това, а защото са им ниски доходите. Достатъчно е да се засили контролът и да се налага бързо и адекватно правосъдие и да стане ясно, че от наказанието не може да се избяга. Искаш да работиш, да плащаш данъци, да си гледаш семейството - ето ти възможност. Не искаш на работа, искаш да крадеш и крадеш, спипат ли те - задълго в затвора. Нещо такова да се случва?! И аз не ги харесвам с техния манталитет, гнусотии, гадния полуезик, на който говорят, но със сигурност знам, че държавата си е абдикирала от функциите. Да не са онези от "Шекермаала" крадците в енергетиката, източването на фирми и конфликтите на интереси с днешни властимащи?! Давам за пример мръсотията в един град - ако общината почисти общинските имоти и инфраструктура и задължи собствениците и наематели на сгради да си почистват редовно около блока под заплахата от тежки глоби и такива глоби бъдат наложени и не паднат в съда? Ще започне ли българинът да поддържа чисто пред къщи? Ами, да! Ако като административно наказание се въведе не понятието "глоба", която не може да се събере от малоимотни, а понятието "общественополезен труд" и извършилите нарушение малоимотни бъдат наказвани с него в избрани за целта фирми, няма ли да е по-полезно?
  • 152 Йо Несбьо

    10 0 Отговор

    До коментар #150 от "До Несбьо":

    Ами, има обекти и в Широк център-Пловдив с точно такъв изглед. Съвсем наблизо има пазар с огромна мръсотия, недостроена поликлиника, "Аджисана маала"... В центъра точно! В Полша в голям град подобно нещо е почти абсурд. И общината си изтрива ръцете - пращали покани до собственика или не можели да го намерят... Ами, приемете съответната нормативна уредба, за да спрат беззаконията. То никой нищо не прави и после поляците това, поляците онова...
  • 153 охахех

    3 2 Отговор
    Да тръгва новия пан Владислав да защитава демокрацията
  • 154 Беден

    3 4 Отговор
    Не беше ли Поляк твореца които в инсталация олицетворяваща страните от ЕС ни беше оприличил с тоалетна!

    Коментиран от #168

  • 155 MGewehr

    11 1 Отговор
    И как някой друг ще ни помогне-оправи като самите ние за нищо не сме кадърни.
    Да дойдат следващите марсианците да се пробват!
  • 156 БиБи Кинг

    6 1 Отговор
    Бе каков трети свет бе? Тиа па сеги трети свет! Важното за назе и нашите пртнйори от запада е ,че сме у НАТО и ЕУ, другото е на заден план че и зад сцената! Не знам,я сам добре па Вуте не ме еге!
  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 Българин

    3 16 Отговор
    Поляците да не се тикат където не е тяхна работа !
  • 159 Пророка Иса исус е бил обрязан

    6 3 Отговор
    Бугаротатарина националист и патриот мрази всичко на този свят и си мисли че е богоизбран и е над всички и затова няма огодия... Всеки които чувства страх и заплаха практически няма как да оцелее.
  • 160 Ема

    1 0 Отговор
    Който иска да го види - вижда. Нямаме нужда от усукването на мастити политици по света и у нас.
  • 161 Docenta

    5 16 Отговор
    На бас ,че статията е писана от някой български протестър на хранилка при Румбата Радев и публикувана срещу заплащане под масата в Полша.

    Коментиран от #164

  • 162 Баи Фичо

    5 3 Отговор
    Управляват ни сатанисти не го ли разбрахте това
  • 163 Демократ

    8 7 Отговор
    Червените гробари подготвят нов Костинброд за изборите но този път няма да им мине номера.
  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Dr.mengele

    8 2 Отговор
    Много точно казано.Кой още трябва да го каже че да е ясно -тотален колапс 60хил.еничери в униформи гарантират да няма мърдане с бой и репресии територията е превърната в тоалетна.
  • 166 Бунтата

    10 3 Отговор
    Разбрахте колко пари струваме!!???
    Една мизерна надница-25 лв.
    Понеже ни е страх да не ги изгубим тези мизерни пари,никой не излезе на 02.09 на площада да свалите продажниците и да си направим държавата каквато беше-ПРЕКРАСНА.
    Предпочетохме да си седим пред телевизорите,да пише по форумите патриотични глупости но да не излезем на вън за по-добро и по спокойно!!!
    Сега ни гледат и ни съжаляват разни страни,на които преди 40год. пращахме помощи,за да не умрат от глад.
    Е това сме ние българите-писатели,професори и патриоти-но по форумите!!!
    Да ни е честит новия-стар премиер!!!!

    Коментиран от #171

  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 Dr.mengele

    2 4 Отговор

    До коментар #154 от "Беден":

    Чех беше и пак тука дебилите скочиха да го плюят.Бугарите са леш
  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 Dr.mengele

    11 4 Отговор

    До коментар #150 от "До Несбьо":

    Даже Скопие и Тирана изглеждат по-европейски от Софийския кенеф.

    Коментиран от #178

  • 171 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 172 Бунтата

    11 9 Отговор

    До коментар #167 от "Пожелание за Коледа":

    Моето Коледно пожелание е:
    "Върни ни Господи,дядо Тошо,за да направи държавата ни прекрасна,каквато беше!!
    И да прати,където трябва тези,които сега я грабят и разпродават.А тези,който си мислят,че сега е по-хубаво извади им очите.
    АМИН!!!
  • 173 СОНИТА

    3 2 Отговор

    До коментар #24 от "интернационал":

    Вие явно, сте привърженик на Крадците. Иначе, не си обяснявам пошлият ви коментар.
  • 174 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 175 СОНИТА

    1 3 Отговор
    Факти БГ, вие май не сте прочели, коментарите по-горе. Чудя се, защо сте ги пуснали. Или, така ви изнася.
  • 176 Бунтата

    8 4 Отговор
    Не знам защо,но все комунистите са ви виновни!!!
    Ми това,което комуниста Тодор Живков направи-б.б не може да го боядиса,и го РАЗРУШИ!!!
    Та дрънкайте,дано ви чуе някой.

    Коментиран от #177

  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 До Менгеле 170

    2 4 Отговор

    До коментар #170 от "Dr.mengele":

    Скопие прилича на Кърджали - половината и там са муслимани. Къде ще го сравняваш със София. Освен това стандартът в София е сравним със стандарта в Берлин или Рим, а скопския стандарт е като у Парачин :)
  • 179 Малко слонче.

    1 4 Отговор
    Обзора на полякините в България се ограничава с циганите.Виждаме ги на плажа какви ги вършат.Точно поляците нямат думата.
  • 180 Крави Лениц

    3 1 Отговор
    доста гербави ги е заболяло от навирането на истината в очите им :))))))
  • 181 Сарма Паек

    5 0 Отговор
    Като питаш някой тиквофил да каже едно добро нещо, направено от правителството за хората, отговорът се върти около "при БСП беше да не би да беше по-добре". Пълна липса на мисъл за бъдешето, както и признание, че за десет години прогресът е никакъв и сме пак там, където бяхме преди тях, даже и по-зле, преди поне вода имаше
  • 182 Антимафия

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "ТаУмВзе":

    България, винаги си е била" Третия свят" , зависи от къде я наблюдаваш?
    -Такава е от 1944 години, от както Руснаците ,разбиха каците на село и окрадоха на хората , сланината и туршията !
    Според думету баба ми и дядо ми ,тогава а и според мен сега!
    Така наречените "освободитетли" така ни освободиха, че сега не знаем, на кой сват се намираме, Герб" мишоците", тотално
    ни довършиха , предсрочно , като народ?
    Те за това ни се присмиват дори и Гърците?
    Сега ще пеем" Руски песни" на" Американските ни братя"?
  • 183 На бас

    0 1 Отговор

    До коментар #130 от "Герги":

    Абе бай Герги
    Аз съм ходил и не само веднъж в Полша, чудно ми е, ти ходил ли си.
    Аз живея на 100 км от Полшаи като ти казвам, че за ..й не стават, вярвай. Има неща които харесвамтам, повечето са в сравнение с Германия. Все пак обаче, за нищо не стават. Те от генетичен материал са смотани. Грозни, завистливи, нескопосани, прости, мързеливи, мръсни.... още нещо? Обаче казвам, че има неща които харесвам. Например: там няма две мнения по въпросът с запад или с Русия. Там никой не обича Русия и нейната политика. Не обичат и Германия, ама файдица.
    Някой обаче дава ли си сметка, кои са поляците. Изцяло католическа страна с 40милиона маймун, голямо лоби в САЩ и т.н.

    Коментиран от #188

  • 184 ДядоСтою

    2 3 Отговор
    БОГ ДА Я ПРОСТИ БЪЛГАРИЯ УМРЕ ПОД АМЕРИКАНСКО РОБСТВО ПОСЛЕДНИЯТ ДА СПРЕ ТОКА
  • 185 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 186 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 187 Към фена на ГРОБ

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Трвткг":

    Явно се облажваш от кокалите,които Тулупът ти подхвърля,и затова си сляп за истината,че всичко казано в статията е вярно.
  • 188 Този коментар е премахнат от модератор.