Last news in Fakti

4 Януари, 2021 19:03 4 523 57

Войната срещу семейството

  • александър урумов-
  • истанбулска конвенция

Три години след началото на битката срещу ИК, американският Конгрес се готви да премахне думите „баща“ и „майка“ от уважение към „всички полови идентичности“

Войната срещу семейството - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Осем министри гласуваха „против“ ратификацията на Истанбулската конвенция – това бе новината на този ден – 3 януари – точно преди 3 години.

С тази новина започна – сякаш изневиделица – реакцията срещу налагането на Конвенцията за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие. Много по-известен с придобилото популярност име Истанбулска конвенция, този изготвен от Съвета на Европа документ всъщност не породи дискусия. Това е наистина учудващо твърдение, като се има предвид колко гореща бе „истанбулската“ тема в продължение на месеци.

Но дискусия по същество нямаше. Имаше административен натиск от едната страна и нарастващо ниво на обществена съпротива от друга страна.

Имаше фръцкане и квалификации колко прости са българите и как не разбират добрите замисли, от една страна, и ясни изводи от анализа на текстовете на ИК, от друга страна.

Битката – да, това наистина беше тежка битка – започна не на терена на гражданското общество, макар че почти изцяло бе проведена на този терен. И в крайна сметка, гражданското общество победи – живото, реалното, истинското гражданско общество, а не грантовите соросоидни организации, които години наред бяха представяни за такова.

Но битката започна на политическо ниво – именно с онова гласуване в Министерски съвет, именно с публичното оповестяване на начина на гласуване на всеки от министрите, вследствие на огромния медиен и обществен интерес.

Както винаги започват големите битки, и този път битката започна с куража и решителността на един човек на ключово ниво – този човек бе Красимир Каракачанов в качеството си на вицепремиер и министър на отбраната. Мисля, че това ще остане една от неговите големи заслуги в управлението на страната. Огромна, историческа заслуга, далеч надхвърляща рамките на един управленски мандат. Защото едно е предизборната риторика, на която тепърва предстои да се нагледаме, друго е управленското действие – и такова, което да предизвика респект.

Да, след този 3 януари се включваха все повече и повече хора – и слава Богу!

Множество от политици, журналисти, юристи, родители, различни професионални организации...
Много трудно е да се изброят всички. Но имаше една авторитетна институция – освен Конституционния съд – която решително и без колебание буквално удари камбаните на общественото безпокойство. Това бе Българската православна църква. Пастирът, призван да застане срещу вълците – и Българската православна църква го направи. И с безупречните си юридически становища, които никой не се и опита да обори с правни аргументи, и с духовния си авторитет, и със светлината на Христовото Слово.

Много статии и много анализи бяха написани – имам честта да бъда сред техните автори от самото начало на тази битка. Накрая цяла България застана срещу този не само ненужен, но и вреден и опасен документ, широко отварящ вратата за тежки удари срещу мъжкия и женския пол, и срещу семейството от мъж и жена.

Но ако един български лидер и държавник в лицето на Каракачанов не бе застанал решително, твърдо и категорично срещу ИК на онова заседание на 3 януари 2018 г. – разбира се, подкрепен от още 7 министри – то обществото ни едва ли щеше дори и да чуе за Истанбулската конвенция. Така както тихомълком я бяха приели в много страни от ЕС, включително и в консервативната Полша – тихомълком, задкулисно, без никакъв дебат. Никъде никой не беше и чул за нея.

Те и затова не бяха подготвени за дебат в България – никъде другаде не им се беше налагало да дискутират необходимостта от ИК, не бяха подготвени, не бяха им спуснали опорните точки, които да повтарят в телевизионните студия. Така и не се организираха до края – доктринерният джендърски „Титаник“ се разби в айсберга на здравия човешки разум.

Впрочем, българската победа над ИК генерира огромно международно влияние – и тук далеч не става дума за кратките срамежливи дописки в „Ню Йорк Таймс“ и др. световни соросоидни медии. Става дума за влиянието над словашкото общество, отхвърлило ИК след гореща дискусия.

Става дума за Полша, която на 27 юли 2020 година - точно две години след решението на българския КС – обяви, че започва процедура по оттеглянето от тази конвенция. Нещо повече, полският правосъден министър Зебро определи ИК като „феминистко творение за оправдание на хомосексуалната идеология”. Напълно основателно, като се има предвид съдържанието.

Да не говорим за ролята на ИК като наднационален властови инструмент, който отнема власт от националната държава и я трансферира в посока на стремящия се към федерализация задкулисен елит в Брюксел и Страсбург. Да, да, задкулисен – доколкото председателят на ЕК например е избор в резултат на задкулисни договорки и напълно непрозрачни критерии. Иначе вместо фон дер Лайен председателят на ЕК трябваше да се казва Вебер, доколкото широката публика си спомня.

Същевременно, има достатъчно много факти, които говорят, че тепърва се развихря идеологическата ярост на джендъризма – ако може да бъде наречена така, поради липсата на по-подходящ термин, системната антихристиянска и античовешка кампания срещу семейството от мъж и жена. Тази кампания, всъщност – тези системни усилия с глобален обхват и впечатляващо финансово осигуряване – вече отдавна се е разляла извън рамките на здравия разум. За съжаление, немалко влиятелни в световен мащаб институции са окупирани от тази разрушителна джендъристка идеология.

За съжаление, защото още първия ден на 2021 година от американския Конгрес дойде новината за обсъждани „нови правила, които елиминират термини свързани с пола, като „баща“ и „дъщеря“.

Лидерите на Камарата съобщиха в петък, че пакетът от правила за 117-ия конгрес включва предложение да се заменят термините, касаещи пола. Нанси Пелоси /80 г./, демократ от Калифорния и доскорошен председател на Конгреса и Джеймс Макгавърн, демократ от Масачузетс, председател на Комитета по правилата, обявиха промените, които ще «уважават всички полови идентичности» чрез модифициране на местоименията и референциите към семейните отношения.

В съобщението на Макгавърн се казва:
Резолюцията ще „промени местоименията и семейните отношения в правилата на Камарата, за да се превърнат в полово неутрални или ще премахне препратките към пола, доколкото е подходящо, за да се гарантира, че всички членове, делегати и техните семейства са обхванати, включително небинарните“.

Думата „мъж“ /man/ ще бъде премахната от сложносъставните думи. Така например новите правила ще променят „seamen“ - моряци на „seafarers“ - мореплаватели, „chairman“ - председател на „chair“ и „submit his or her resignation“ – „тя или той си подава оставката си“ на „resigns“ – „подава оставка“.

Препратките към бащи, майки, синове, дъщери, братя, сестри, съпрузи, съпруги и роднини съгласно резолюцията ще бъдат променени на „родител, дете“, „sibling“ (и за брат и за сестра), „spouse“ (за съпруг и за съпруга) и parent-in-law (за свекър и за свекърва)“.

„Благодарение на ръководството на председателя Макгавърн и нашите членове, демократите изготвиха пакет от безпрецедентни и смели реформи, които ще направят Камарата по-референтна, прозрачна и ефективна в работата ни, за да отговаря на нуждите на американския народ», казва Нанси Пелоси в специална декларация.

Според Комитетът по правилата пакетът ще бъде гласуван, когато новият конгрес се събере и включва реформи в етиката, референтността и обхвата. С оглед на демократическото мнозинство и в новия Конгрес, тези правила най-вероятно ще бъдат гласувани.

Което специално за страните от Източна Европа и конкретно България поставя с нова сила въпросът за необходимостта от ясно и категорично отстояване на интересите на семейството, на традиционните семейни категории, на християнските ценности и на националните традиции.

Защо Източна Европа? Защото твърденията, че в това отношение Западна Европа е в безпомощно състояние -образно казано – на будна кома трябва да бъдат разглеждани изключително сериозно.

Затова днес – в първия месец на 2021 година, три години след началото на Истанбулската битка – сме длъжни да помним, че на България тепърва ѝ предстоят битки за защита на семейството от мъж и жена, за защита на нормалното възпитание на българските момченца и момиченца от техните родители и учители; за защита на християнската вяра и ценности; за защита на националните традиции.

Тази година на нас, българите, ни предстоят две гласувания – и то само ако приемем, че новоизбраният парламент ще бъде в състояние да излъчи правителство.

Впрочем, в сегашния, толкова критикуван, парламент джендърите нямат прононсирано политическо представителство. Това обстоятелство помогна за блокирането на ратификацията на Истанбулската конвенция.
В следващия парламент обаче, очакван с надежди от някои, джендърите най-вероятно ще имат своя партия или партии.

И няма да става по-леко. Това ни казват още първите дни на новата година.
2021 – усеща се като 2018 година.

Необявената война срещу семейството се подновява с нова сила и с всички средства.

Автор: Александър Урумов


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ангелинка

    9 126 Отговор
    Според русофилите е "война срещу семейството" да бъдат защитени безпомощни жени и деца от насилие...нямам думи.

    Коментиран от #12, #25, #42, #50, #52, #53

  • 2 Найден

    13 62 Отговор
    Ченге от Държавна (партийна) сигурност с болен мозък.

    Коментиран от #5

  • 3 ГЕРБав ТУЛУП

    16 52 Отговор
    Аз пък си искам Истанбулската конвенция.Харесва ми.
  • 4 дедо Герчо

    46 9 Отговор
    РАТИФИЦИРАМЕ,ВАКСИНИРАМЕ-НЕМА МРЪДАНЕ,АБЕЕ,ТО ЩЕ ИЗБИЕ НА НЕКЪДЕ,АМА ДЕ...ХАХАХА..
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Охо Бохо

    63 7 Отговор
    Страшно е, че оставяме този по бъркан свят на своите деца и внуци. Жалко за тях. Ако не стане война, в която ненормалното да бъде победено бялата раса ще изчезне.
  • 7 чичо Мичо

    19 2 Отговор
    КОЙ ОТ ПОЛИТИЦИТЕ БЕШЕ НАЙ-ГОНЕНИЯ,ПРЕЗ ГОДИНИТЕ?НАЙ-ГОНЕНИЯ,ВИНАГИ Е НАЙ-ПРАВ !..
  • 8 Православен

    51 6 Отговор
    Нихното маме педерско и въобще!
  • 9 БОКО В ПАНДИЗА

    43 11 Отговор
    "Борисов - позор, оставка и затвор"
  • 10 Behemoth

    4 56 Отговор
    Пълен откачалника...изграден,завършен и курдисан на светло....по добре син гей отколкото дъщеря християнка!
  • 11 ПЕЕР АСТИ

    30 10 Отговор
    БОКО И СТАНИША В АНАДОЛА ДА ГИ ПОРЯТ РЕЗАЦИТЕ
  • 12 ИМПЕРИАЛИСТ

    44 6 Отговор

    До коментар #1 от "Ангелинка":

    Джендърската ИК не се появява на "празно място". Нещата са подготвени отдавна. Никой не коментира, че дискотеките и съвременната диско- култура водят началото си от НЮ-ЍОРКСКИТЕ ГЕЙ-КЛУБОВЕ....
  • 13 УИЗРОДИ

    34 9 Отговор
    БОЙКО И СТАНИШЕВ НЯМАТ СЕМЕЙСТВО - ТЕ СА ,,МОДЕРНИ" ! джамбаза тоже ! ИМА И ОЩЕ МНООООГО БОКЛУЦИ !
  • 14 Ицо

    18 23 Отговор
    ВМРО и Каракачанов спряха Истанбулската конвенция ! Затова ще гласувам отново за тях.

    Коментиран от #15

  • 15 Емил Боев

    43 6 Отговор

    До коментар #14 от "Ицо":

    Ще си загубиш гласа като гласуваш за шкембе войводата . А ИК я спря народът и Православната ни църква .Това са фактите момко .
  • 16 Камен

    44 4 Отговор
    Честит празник на всички правослвни християни и на всички именници!

    Нaиcтинa изключително дoбрa и качествена статия, и много мъдрa пoзиция и oцeнкa! Браво! Бог да ви благослови!

    Инaчe Cлaвa Бoгу и респект пред българските владици в Светия Синод нa Бългaрcкaтa Прaвocлaвнa църквa! Последните години те взеха много мъдри решения: против т.нар.Истанбулска конвенция чиято истинска цел е да прокара джен-дър идеологията; боговдъхновеното решение да не участваме в псевдо-вселенския събор в Крит, за създаването на православни учебници за изучаване на Православното християнство!

    Cлaвa Бoгу,българските владици в Светия Синод нa Бългaрcкaтa Прaвocлaвнa църквa и българските свещеници уcтoяхa, и нe ce пoддaдoхa нa oгрoмния нaтиcк и нe пoзвoлихa зaтвaрянe нa църквитe! Разбира се тук трябва да споменем и огромния принос за това на нашия премиер Бойко Борисов, който доказа и на дела, че е истинки православен християнин!

    Зaтoвa Бoг пaзи и винaги щe зaпaзи Бългaрия и прaвocлaвнитe хриcтияни!

    Коментиран от #17, #21, #26

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Ляв плюс

    46 4 Отговор
    Грешно е да се мисли, че войната е на джендърството срещу семейството. Не, това е само маската! Истинската война е на неолибералната глобалистическа Олигархия срещу традиционните човешки ценности - семейство, народност, държава, история, религия - всички те се явяват пречки по пътя на насилствената Глобализация и Новия Световен Ред, налагани в името само на едно - на баснословната печалба!

    Коментиран от #32

  • 19 Аз40

    14 0 Отговор
    Много завъртяно, скоро ще прокарат, че са ... например Хосе табуретката, щото обичал да седят на него, Лана ядяла патладжана и там подобни полове.
  • 20 Контрола

    22 5 Отговор
    "Семейните ценности" в БГ: момичетата мечтаят да станат чалга певици и да се омъжат за футболист или за възрастен спонсор; момчетата мечтаят да станат "нацепени батки" и да ги наемат на работа в мутренските групировки за производство и разпространение на наркотици.
    "Християнските ценности" в БГ: гърми чалга от сутрин до вечер и друга музика почти не се прави; турски сериали запълват 80% от телевизионното време и ни показват какви хубави хора са турците.

    Някой да е протестирал против тази "конвенция"? Не нали, та затова и само ще си мечтаете някога да ви "оправят".
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 предложение

    8 9 Отговор
    да вии ба всички пе де си у гза! и вие ще сте доволни и аз също, че няма да стане на ВАШАТА! както искате така го разбирайте
  • 23 Радио Гага

    2 18 Отговор
    В "Светия Синод" е пълно с хомосексуалисти. Интересно защо ми трият коментара?
  • 24 Истински Гей

    1 29 Отговор
    Урумув ми прилича на латентен хомосексуалист. Те най яростно плюят срещу "джендърите" - вид защитна мимикрия. Спомнете си унгарския депутат който също "защитаваше семейните ценности", но после го хванаха на гей оргия в Брюксел и се опита да се измъкне по улука.
  • 25 Чалга Звизда

    1 33 Отговор

    До коментар #1 от "Ангелинка":

    Остави това ами в България и жени скачаха срещу конвенцията. Ясно показва какво "независимо мнение" имат. Мъжете им кажат нещо и те веднага съгласни, ни дума ни вопъл ни стон. Резултатът е че ще продължават изнасилванията и побоищата над тях, но явно така смятат е по добре. Поне "ценностите" им са запазени. А за какви "ценности" става дума - само прочети който и да е вестник и веднага става ясно какво разминаване има между "ценностите" и "известните личности" в България.

    Коментиран от #27

  • 26 Радио ГаГа

    3 19 Отговор

    До коментар #16 от "Камен":

    В гей средите е общоизвестно що за наклонности имат повечето представители на Българската Православна Църква. Мъже които никога не се женят - звучи ли ви познато или искате още жокери? Ще онемеете ако ви кажа какви сбирки се вихрят в Рилския Манастир зад заключени врати.

    Коментиран от #29

  • 27 Камен

    32 1 Отговор

    До коментар #25 от "Чалга Звизда":

    Вие явно просто не сте разбрали, че в тази конвенция под прикритието на защитата на жените и децата от насилие, всъщност се прави опит за подмяна на ценностите и на вкарване на джен-дърска идеология.

    Напишете в Гугъл следното и ще прочетете истината по въпроса:

    Становище на Светия Синод по повод Истанбулската конвенция

    Коментиран от #28

  • 28 Гагагага

    2 26 Отговор

    До коментар #27 от "Камен":

    Ти явно просто не си разбрал, че под прикритието че уж защитавали "ценности" които в България отдавна не съществуват, разни групировки и мозъчно промити "активисти" просто не искат да предоставят достатъчна правова защита на жените. По добре побоищата и даже убийствата на жени от самозабравили се български нерези да продължават. Но това е идеята за "истински мъж" в България.

    Коментиран от #31

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Патриот

    2 9 Отговор
    Тоя не беше ли сиганин то изобщо във ВМРО има ли българи Каракачанов Джамбазки Александър Сиди Карлос Контрера съмнително ми е
  • 31 Камен

    26 0 Отговор

    До коментар #28 от "Гагагага":

    Това не е вярно! Говориш като заблудена феминистка!

    Аз също съм против насилието под каквато и да е форма!

    Проучил съм въпроса с Истанбулката конвенция много подробно и внимателно!

    Истината по него е изразена най-точно и боговдъхновено в позицията на Светия Синод на Българската Православна Църква.

    Прочетете я внимателно няколко пъти и ще го разберете!
  • 32 Пламъчето Плам.

    0 9 Отговор

    До коментар #18 от "Ляв плюс":

    Значи за вас е оке 14 годишно дете да ражда , место да ходи на училище. Религия , сексизъм, расизъм = война
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Сигнално Жълто

    2 14 Отговор

    До коментар #29 от "Камен":

    Ето ти едно полезно четиво: търси с Гугъл "Не разследват гейове и сексманиаци в църквата". Да ти отвори затворените очички за "праведните" попове.

    Коментиран от #37

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Турска Клиника

    1 11 Отговор
    Бе този Урумов май е ходил в Турция да си прасади малко косичка на челцето? Това не е ли в разрез с "традиционните ценности". Скоро да не опъне и един фейслифт, че съвсем ще му проличи от кой отбор всъщност играе. Това усилено лаене срещу гейовете понамирисва май е само про форма.
  • 37 Камен

    11 1 Отговор

    До коментар #34 от "Сигнално Жълто":

    Аз ти казах, че познавам много такива хора на живо! И че такова нещо не съм виждал!

    А ти ми казваш да чета Гугъл?

    Аз на очите си ли да вярвам или на Гугъл!

    Не искам да превръщаме темата в спор!

    Прочетете пак коментарът ми ноер 29.

    Бог да ви вразуми и просветли!

    Коментиран от #41

  • 38 Осъзнай се бе

    3 8 Отговор

    До коментар #35 от "Камен":

    Това не са хули към Господа, а реални факти за неговите свещеници които лицемерничат се облагодетелстват в неговото име. Цял свят ги знае само такива като тебе спят с отворени очи.

    Коментиран от #40

  • 39 ТОЧКАТА

    6 0 Отговор
    ооо БОЖЕ...ПОМОГНИ НА Тръмп!!!!!!....Страшни времена се задават.

    Коментиран от #44

  • 40 Камен

    4 1 Отговор

    До коментар #38 от "Осъзнай се бе":

    Не си прав!

    Но този спор е безмислен!
  • 41 Християнин бил

    2 16 Отговор

    До коментар #37 от "Камен":

    Очевидно нивото ти на интелигентност е доста ниско което никак не ме очудва. Това че ти "не си виждал нещо", не значи че то не съществува. Хората на запад така си правят съдебни процеси за педофилия понеже си нямат с какво да си запълват времето. Промити мозъци сте "християните" и винаги съдите различните от вас, което е грях. Христос ви го е казал преди 2000 години но още не е попило ....

    Коментиран от #43

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Абе

    5 0 Отговор

    До коментар #39 от "ТОЧКАТА":

    Остави го господ! Въоръжавай се и се готви за война. Няма друг начин!
  • 45 Пoкaнa

    3 5 Отговор
    Пo cлучaй Ивaнoвдeн ДC-aгeнт "Ивaн" кaрaПрac кaни нa гeнeрлcки бaнкeт вcички кoлeги нaци-чeкиcти Бoлгaрии в нoвия cи 360 кв.м мeзoнeт c 120 кв.м тeрacи нa ул. Ocoгoвo 55 в Coфия! Зa кoлeгитe oт Влaшкo Мaкeдoнoфoбcкaтa Руcoфилcкa Oвулaция - Чукове и Сърпове, Овчари и Ковачи, Домуси и Глигани, Прасета и Джандбази, .... - щe имa cпeциaлни изнeнaди oт гeнeрaлcкaтa cтoлoвa и изба нa МO!
    Глaвeн винoчeрпeц нa МO: "мoят cлужитeл" Ивo гaйл-гитлeр Aнтoнoв

    Коментиран от #46

  • 46 Питанка

    1 1 Отговор

    До коментар #45 от "Пoкaнa":

    А ние ДС-РОМаните и Урумите поканени ли сме?!
  • 47 Мечо Пух

    16 0 Отговор
    Даже Джорж Оруел не си го представял това, което ни се готви. А на тези, които смятат, че ИК защитава права на жени и деца - нека отворят Наказателния кодекс. Само че никой не прилага Закона в неговата цялост и строгост. Продажни съдии бол, а адвокати на дяволадва пъти повече. КРУМОВИ ЗАКОНИ за тези, които не спазват действащите.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Адвоката

    11 0 Отговор
    На думи звучи красиво - да се борим с насилието и дискриминацията срещу жени. Защо обаче трябва да приемаме „джендър“ идеология и да дефинираме жените като жертви по презумпция и защитена категория хора, нуждаещи се от специална закрила?
    ИК третира насилието срещу единия от двата пола като по-значимо. Конвенцията се посвещава конкретно на борбата с насилието срещу жени, като въобще не се говори за това срещу мъже, защото то явно не е от значение. На практика се казва, че има два вида насилие, едното е обикновено насилие, другото е насилие срещу жени, което специално и на борбата с него трябва да се отделят специални усилия. Това автоматично прави жените някакъв вид „защитена“ категория хора, която има нужда от по-специално внимание от страна на законодателството що се отнася до насилието срещу нея.
    Така по презумпция на жените се гледа като на „жертви“, като „по-слаб пол“, щом насилието срещу тях е със специален статут. Което е особено иронично предвид това, че подобни конвенции уж имат за цел да подобрят равнопоставеността между мъжете и жените - благородна цел, която си заслужава подкрепа. Но как ще я постигнем като създаваме специални законови режими, които третират представители на единия пол по различен начин от представители на другия?
  • 50 Ангелинке

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ангелинка":

    Кой са " беззащитни" - жените? И то- в България? Защитени са през закона,и то много категорично,още от Социализма.Че сега Ангелинке имате на практика повече власт и права от мъжката половина.Власт,с която започнахте да злоупотребявате доста нагло.Когато е във Ваш интерес- Ние сме равноправни! Когато нещо ви спъва да командорите- било сексизъм. Уважавам като нормален мъж,а такива са милиони Жената,но с главно Ж.Жената майка- съпруга,най - верният ни партньор и приятел в живота.Но такива,ксто теб, с извратено мислене,че светът е създаден и се върти само за тях, не са жени.От подобни " жени" се пръкнаха най- ужасните политици въе висшата политика.Най брутална е жена- шеф.Дали в проста баничарница,през офис,до голяма компания- поведение еднакво.Готова да минава през трупове,не само да оцелее,а да Командва!
  • 51 факт

    4 0 Отговор
    всичко лошо идва отвъд океана....
  • 52 Тойота

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ангелинка":

    Ангелинка-ГЕРБалинка, нещо май ти липсва кожения ваксин. Няма как да има еднаквост между две различни неща. Няма жена-миньор, жена-войник, жена-тираджия и др. Както няма мъж-майка и др. По-подходящо е вместо „равенство” да се каже ХАРМОНИЯ и ДОПЪЛВАНЕ. Другото са европейски глуп0сти. Един е добър в едно, друг в друго. Не може да мериш пингвин с камила, съвсем различно е. Пингвинът ще се разтопи в пустинята и камилата ще замръзне на полюсите, но в своята територия нямат равни. А другото- номер 50 (по-нагоре) го е казал.
  • 53 Аве Майн Кампф

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ангелинка":

    Ти си просто един долнопробник наведен , подпиращ се на палците си ......
  • 54 ИМА ИЗХОД

    2 0 Отговор
    ИЗХОДА Е ЗАТВОР ЗА ПРЕДАТЕЛЯ КРЪДЕЦ И ЛЪЖЕЦ БОКО И СЪЩО ТАКА КОРУМПИРАНИЯ ИЗРОД СТАНИШЕВ !
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 АМЕТАНА

    2 0 Отговор
    ФУСТАТА НА ГЕРБ И СТАНИШЕФАТА ПАРТИЯ ПРЕСТЪПНА
  • 57 МРЪШИ

    3 0 Отговор
    ЕТО КОЙ НИ ОБЕЩАВАШЕ ИСТАМБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ НА ФОТОТО + БОРИСОВ И СТАНИШЕВ Рoceн Плeвнeлиeв
    Прeзидeнтът Плeвнeлиeв cпoдeля тaйни прeд дeцa рeпoртeри
    Чecтнocттa и oткритocттa към бългaрcкия нaрoд ce oтплaщaт. Нe e чecтeн тoзи, кoйтo oбeщaвa вcичкo"