Last news in Fakti

28 Април, 2021 19:00 7 958 116

Ако целта на шпионите е да не бъдат залавяни, руските разузнавателни служби се справят много зле

  • шпионаж-
  • шпиони-
  • русия-
  • разузнаване-
  • служби-
  • българия-
  • нато-
  • европа-
  • чехия-
  • пробал-
  • елеонора митрофанова

Русия отдавна остана без приятели. Опитите да си спечели такива чрез сила са неуспешни.

Ако целта на шпионите е да не бъдат залавяни, руските разузнавателни служби се справят много зле - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Ако целта на шпионите е да не бъдат залавяни, руските разузнавателни служби се справят много зле. На всички вече е ясна поредицата от неуспехи на руските разузнавателни служби в Европа. Във всяка професия такова действие би било неприемливо, а липсата на професионализъм на руската страна откровено буди смях.

България за пореден път стана мишена на руската зловредна дейност и за щастие българските служби я осуетиха, защитавайки интересите на страната ни. Русия не просто се опитва да открадне заслугите на страната ни за създаването на език и писменост, но и корумпира български граждани, за да краде държавни тайни. Федерацията все още разглежда България като сателитна държава и Троянски кон към останалата част на Европа. Това стана ясно на целия свят след арестите на шестима души в София през месец март, когато бе разкрита най-голямата руска шпионска мрежа в страната ни от времето на Втората световна война. Още на следващата седмица двама руски дипломати бяха изгонени за шпионаж, оформящи крайното число от осем разкрити, и то само в България. Тези шпиони и предатели нямат място в модерна България и българските служби за сигурност направиха голяма услуга на страната и Европа — те са истинските патриоти.

Руски шпионаж бе осуетен дни по-късно и в Италия. Италиански фрегатен капитан бе обвинен, че е снимал тайни документи на НАТО и ги е продавал на заместник-военния аташе на руското посолство. Руснакът и италианецът бяха арестувани по време на акция на италианската полиция. През последните дни пък се изостри до червено напрежението между Русия и Чехия, след като Чехия обвини Русия за взривяването на склад с боеприпаси във Врбетице. Според чешките медии атентатът срещу склада е бил извършен, за да се предотврати сделка, в която е участвал българският търговец на оръжие Емилиян Гебрев, срещу когото през 2015 година беше извършен опит за убийство. Появи се медийна информация, че Гебрев е смятал да достави чешките боеприпаси на Украйна.

Заради неприятелските действия от Москва чешкото правителство обяви, че няма да покани руската компания „Росатом" да вземе участие в правенето на оценки по сигурността преди планиран търг за изграждането на нов реактор в атомната електроцентрала „Дуковани". Решението на практика изключва Русия от търга за милиарди долари. Руският шпионаж с методи от времето на Студената война, както и опитите за убийство на лица, неудобни за Кремъл, показват отчаянието в Москва. Русия е изолирана, а анексирането на чужди територии и опитите за убийство зад граница (като случаят „Скрипал”) само я поставят в още по-голяма изолация.

Кремъл не гледа на България като на приятел, колкото и да се опитва да убеди българското население в обратното. В България Москва цели да събира информация и да дестабилизира страната и НАТО, а корупцията е добър проводник на прокремълски интереси. Руският посланик Елеонора Митрофанова заяви, че „постоянно размишляваме с кого е България - Европа, САЩ или Русия”. Митрофанова може да е проспала датата 2 април 2004 година, когато България се присъедини към НАТО, и датата 1 януари 2007 година, когато се присъедини в ЕС. България вече направи своя избор и Митрофанова може да се опита да размишлява над други въпроси, а не над този.

Въпреки силните доказателства срещу шпионите, от руското посолство в София отричат обвързаност с шпионската дейност, допълнително подкопавайки своя имидж. Зловредната шпионска клетка е оперирала от доста време, но е хваната със свален гард от разследващите, които не оставиха никакво съмнение за тяхната вина. От прокуратурата показаха видеозаписи, на които се вижда как лидерът на шпионската мрежа дискутира операциите и заплащането със своите агенти. Има дори записи как двама от шпионите фотографират класифицирани материали на своите компютри. По-късно резидента на шпионския пръстен изоставя своите „другари“ в отчаян опит да избяга в руското посолство. Руското посолство обаче не се притича на помощ, запращайки своя агент към кошчето и оставяйки го да лежи зад решетките. Разкритите кроежи на руските служби и последвалите западни санкции ни дават сериозно основание да се съмняваме в успеха на тези операции.

Русия отдавна остана без приятели. Опитите да си спечели такива чрез сила са неуспешни и само ще изолират повече режима на Владимир Путин.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 88 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Заловили сте кой

    129 31 Отговор
    Нито един шпионин

    Коментиран от #69

  • 2 Рубла

    63 160 Отговор
    За жълти стотинки се продават на Путин русофилите

    Коментиран от #44, #47

  • 3 налюдател

    93 21 Отговор
    много си прост

    Коментиран от #21

  • 4 Един

    28 101 Отговор
    Точен коментар!

    Коментиран от #19, #110

  • 5 вес

    137 18 Отговор
    Това е буря в чаша вода, а когато стане наистина напечено всички мъжествено ще се разбягат. Пръв ще е Гешев
  • 6 Последния Софиянец

    58 21 Отговор
    Руския резидент за България живее в Банкя на ул Жан дьо Лафонтен.

    Коментиран от #79

  • 7 21331

    121 28 Отговор
    Русия тепърва разбра колко зависими от американската външна политика са съседите и. Това непременно ще се промени. Русия ще се погрижи за това.
  • 8 димна завеса

    66 14 Отговор
    Щирлиц има явка със свръзка от Русия в един бар. Той влиза в бара и си поръчва:
    - Един коняк.
    - Конякът свърши.
    - Бутилка вино.
    - Снощи бе изпито и последното.
    - Явно свръзката е пристигнала! - мисли си Щирлиц.
  • 9 хахаха

    111 23 Отговор
    кой е авторът на тия бълувания?! денизчо ли? :)))
  • 10 Хахаха..

    127 24 Отговор
    А кой има приятели?! Германия? Найн.Франция? Но.Румъния? Ну.България? Не.Ако ще водим детски разговори от типа - на кукла,дай парцалки,не сме в час.Икономиката и търговията движат света,а ресурсите са майката на двете.Русия е мразена заради РЕСУРСИТЕ и ухажвана пак заради тях,тя държи ключовете на бъдещето.По този повод,моля всички русофобчета на колене,шапки долу и едноминутно мълчание..

    Коментиран от #109

  • 11 Русофил плюс

    109 19 Отговор
    Ма Вие не ги залавяте руските шпиони - вие, атлантиците, се заяждате с тях и с Русия. Има разлика......

    Коментиран от #20

  • 12 Шайба

    110 20 Отговор
    На Русия не и трябва такива приятели,които я дърпат само към дъното.Много лесно е да си взривиш сам оръжейните складове за да прикриеш злоупотреби и след това да обвиниш руснаците,но нека продължават да дърпат мечката за опашката,истината вече се е обърнала срещу тях,горко им.
  • 13 Бесен Язовец

    100 26 Отговор
    Абе палячо отивай да се редиш за порцията в ярма в НПОто не се прави на разбирач и дали Русия има приятели точно обратното краварите мяматт прияте защото са древен шантаж!
  • 14 MARUSIA

    124 19 Отговор
    А кой е приятел на България САЩ ли хахаха дето скубят златото вече 20 години и продават фърчила на картинка хахаха смешен соросоид
  • 15 Пръднало на шекели

    21 11 Отговор
    не е мбение това а ⬆️
  • 16 шампионин

    64 13 Отговор
    Шпионажа е стар колкото света.Както и вирусите.А пушилката се вдига,защото някои хора печелят огромни пари от това.Включително и мисирките,но по-малко.
  • 17 Private Spaсe

    75 19 Отговор
    Руснаците нямат приятели защото от Козяк са казали така да се пише! Русия има много приятели въпреки, че на шалварестите не ви се ще!
  • 18 Лавров:"България, замина и Чехите в

    75 12 Отговор
    Обвиненията си към Русия"??? В България има една особена порода" Натегачи"които, имат някаква власт в момента и са зависими от други държави и се Престарават!!! Това е лоша Българска черта!!! НО НЕЕ МАСОВА!!!
  • 19 Хахаха

    48 16 Отговор

    До коментар #4 от "Един":

    Глупав коментар е. Само бла, бла и нищо друго.
    За идиоти е.
  • 20 Джеймс Бонд

    59 11 Отговор

    До коментар #11 от "Русофил плюс":

    Те уж ловят шпиони след приключили прокурорски постановления, че са трудови инциденти или немърливост при дъхранение на взривни вещества след 6 - 11 години. От ЕМКО са излезнали с офи позиция, че разпространената информация днес от прокуратурата е лъжа за взривоврте в техните складове! В Чехия също е лъжа историята
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 pepy

    32 16 Отговор

    До коментар #21 от "!!!?":

    Ама под тъпата статия ли си пишеш бате? Всички от форума знаем, че си ти!

    Коментиран от #23

  • 23 !!!?

    15 40 Отговор

    До коментар #22 от "pepy":

    Типия си ти...също като лекетата шпиони !!!?

    Коментиран от #26

  • 24 Михлюзина с черно блата снимчица

    27 12 Отговор
    Я се скрий бе шекелче морсла ти е нулев туркофил !
  • 25 развийш ли

    17 37 Отговор
    Гола вода сте Мутрафонова
  • 26 pepy

    39 13 Отговор

    До коментар #23 от "!!!?":

    Пасквила ти е евтин също като живота който водиш!
  • 27 Писател

    47 14 Отговор
    Колега с тази статия доказвате че можете да пишете научнофантастични романи. Пробвайте се пожелавам ви успех.
  • 28 Наблюдател

    70 16 Отговор
    Статията пише че България е направила своя избор за НАТО.
    Това е най-гнусната лъжа избора го направи едно корумпирано правителство.
    За такава важна Нова геополитическа ориентация такова решение се взима само с референдум и по никакъв друг начин. Според мен това решение за влизане в НАТО е незаконно.

    Коментиран от #30

  • 29 КОНТРАТА

    49 9 Отговор
    Днес министър Лавров се е подиграл на българската прокуратурата казал е да обвинят Руската Федерация за отравянето на Цар Борис 3!!!
  • 30 Референдум

    31 13 Отговор

    До коментар #28 от "Наблюдател":

    То и за ЕС никой не ни пита!
  • 31 ΞΞΞΞΞ

    27 11 Отговор
    Денисчоооо, ти всички ли си?
  • 32 JEB

    11 28 Отговор
    и ко каиш чехите се взривиха сами преди 7 години и със жертви и то
    за да имат нещо под ръка срещу русия
    вие я ми обяснете от руското посолство на колко агенти на цру снимките са по телевизията през ден ??..капацитета на глупаците от гру е поднулев но за сметка на това компенсират с пропаганда и фалшиви новини на воля

    Коментиран от #34

  • 33 Даааа

    15 29 Отговор
    Не само нямат приятели, но и рашките презглава емигрират от клоаката.
  • 34 BEJ

    41 12 Отговор

    До коментар #32 от "JEB":

    Чешката прокуратурата преди 7 години е стигнала до извида, че взривовете в склада са нещастен инцидент след 7 години изведнъж стана друго дигурно са имали видение !

    Коментиран от #36

  • 35 Да бе да

    37 13 Отговор

    До коментар #21 от "!!!?":

    Ясно се вижда, че нищожествата сте вие, които за да угодите на господарите си, измисляте куп лъжи за Русия. В противен случай господарите ще ви разследват за извършените от вас престъпления. Колко трябва да си без гръбначен щом те използват за личните си цели?
  • 36 JEB

    11 26 Отговор

    До коментар #34 от "BEJ":

    може и да са имали..особено ако чепига и мишкин фигурират в книгата за посетители във въпросните складове и ги има на видео..просто покрай скрипал ги идентифицирата и мизериите им лъснаха

    Коментиран от #43, #53

  • 37 Позор

    37 15 Отговор
    Кремъл гледа като на враг САЩ НПО-та и БГ политици.
    На българския народ гледа доброжелателно.
    Не бъркайте народът с коромпираните васали на САЩ,
    когато ви е удобно ползвате българите за оправдание на продажността и лицемерието си.
    Нямате правото Соросоиди да говорите от името на България и народът, защото не питахте същия този народ дали иска да е член на НАТО-САЩ.
    Когато България поиска на 2 референдума АЕЦ Беление, продажният соросоиден елитне се съобрази с мнението на България.

    Не говорете от името на България, за вас БГ политиците българите са стока чрез която осребрявате личните си благоденствия от САЩ, гражданство за децата ви, стипендии,стотици хиляди долари за НПО-та, бизнеси и Концесии на гърба на България.
  • 38 Наглеци

    39 12 Отговор
    Корумпирана радикална "евроатлантическа секта", която си позволява да говори и пише от името на България.
    32 г. съсипахте България и изгонихте 3 милиона българи от Родината им.
    Презрени Соросоидни парвенюта, васали на САЩ!
  • 39 Кресна

    34 11 Отговор
    Приказки за бал-ци,дайте един разузнавач дето сте хванали?Този който е писал тази статия чувал ли е една подоговорка"сестра му е ку-ва на Иван нищо че Иван няма сестра",такава е работата на васалите на САЩ.Спрете да пишете глупави статии и правителствата да спрат с глупавите постановки защото ставате за смях.Русия има интерес в Сащ,Китай,Саудитска Арабия,Япония и досега да се е чуло за хванат разузнавач?,няма и да се чуе защото само Европа стана за излагация.Мислете малко с мозъците бе,за какво смятате народа,за иди-ти ли?
  • 40 В.В.П.

    13 11 Отговор
    Д.Дж..е прост кат гъ...ЗЗ..!!.
  • 41 НЕ НА НАТО

    39 12 Отговор
    Питахте ли българите за НАТО?
    Проведохте ли референдум за НАТО-НЕ!!
    Страх ви е, защото България не иска да е в НАТО и когато българите протестираха срещу НАТО и военните бази ги биехте и арестувахте!
  • 42 Кресна

    28 11 Отговор
    Този да преброи приятелите на Русия,ще му помогна:Китай до кой е по близко до Сащ или Русия(над милиард и половина)Индия от кой желае да купува оръжие но е заплашен от санкции над милиард,само до тук стига,автора да смята да ли има Сащ приятели и въобще държави васали да са над милиард,мисля че не.Повече не е нужно да се спори с глупак.
  • 43 Ооох,,мамооо..Ко си тъъъъпичко.!!

    11 7 Отговор

    До коментар #36 от "JEB":

    Отишли,Мишката и чепика ,,,иБууум..склада на Гербавия ,го няма...Това, е ,свършена работа.!!.Оръжието не е заминало.Тези действия,не се разлайват по медиите.,да ги , анализират,,,диванни експерти..
  • 44 обещавам че

    9 5 Отговор

    До коментар #2 от "Рубла":

    вече ще го правя без пари и не от "идейни съображения", а просто ей така (като в песничката на Роси Кирилова).
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 ЕйййПачавро

    17 9 Отговор
    Недедей да плюеш по Русия малцинство!
  • 47 долар

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Рубла":

    Безплатно е...
  • 48 Кресна

    35 10 Отговор
    Знам че този коментар ще бъде изтрит защото голямата "демокрация"не обича истината.Всички защитници на САЩ,Европейския съюз и НАТО в България,бихте ли отговорили защо нашето правителство не посмя и не смее да има референдум за НАТО,отговора е прост,защото ги е страх и защото народа ще каже не на НАТО.Това ли наричате в България и Европейския съюз демокрация,когато крадете думата и правата на хората,с какво сте по добри от Русия,Саудитска Арабия Иран.Това господа може да е демокрация за бал-ци но не и за здраво мислещи хора.Но с лъжи се върви до време и в един момент народа се обръща срещу политиците си.Вчера във Франция обявиха за отворено писмо на бивши визши военни които предупредиха Макрон,че Франция е пред военен преврат и революция.Това ще последва навсякъде в Европа с такава демокрация.

    Коментиран от #113

  • 49 Jan jak

    19 10 Отговор
    Ей джендър соросоиден не си пиши под статията ейййй охюв мазен!
  • 50 а ти

    16 9 Отговор

    До коментар #21 от "!!!?":

    от кои продажници си, да знаем дали е унизително или не. Само да не изръсиш, че си горд българин,че някак не се връзва.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Доводите

    8 5 Отговор
    "можем да святаве, че имаме основания да мислим, че се появява обосновано предпилижение, че май може пък и да има нещо подобно..." - убедителни юридически доводи . Сийче, Сийче, по какво Гешев те избар - ами по същото, по което избраха и него - в случая думата "служене" е евфемизъм на "лакейничене"...
  • 53 USA

    29 10 Отговор

    До коментар #36 от "JEB":

    Какви посетители в склад за боеприпаси бе соросоидче - това да не ти е музей.

    Който си иска се разкарва ей така из складовете - ама те не ги знаели какви били преди това ама като ги видели при Скрипал и ги "разпознали".

    Вярваш ли си на глупостите които пишеш - хайде да ме уредиш да посетя някой склад за бомби - аз ще се разпиша в "книгата за посетители". Ама да уредиш и да не ме проверяват че да внеса таймерите и детонаторите.

    Нещо по умно не можахте ли да измислите - то бива плоска пропаганда.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Мхм

    15 16 Отговор
    Те руснаците сами си дават отговор кои са им приятели, ама трябва някой да чете руската преса. Най-големите приятели на Русия са Кипър, Бахамските острови,и подобни офшорни зони. Защо така? Ами това са страните, с които Русия има договори за избягване на двойно данъчно облагане, и там олигархията си държи парите.

    Както се казва - гледай къде са парите, другото е така между другото 😁
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 МАТА КОСМАТА

    14 11 Отговор
    Ей дженър помияри от Факти сега тази статия със вашият адрес ще я пратя във някой Руски медии със кратък коментар за да видят кой във България допуска да се плюе Русия всекидневно .
  • 58 МАТА КОСМАТА

    13 9 Отговор
    Ей либерални отрепки от ФАКТИ аз каквото кажа това става преди малко публикувах тази статия във три Руски медии и във Ютуб .Реших да ви унищожа като медия и ще го направя без никаква милост .

    Коментиран от #72

  • 59 ужас

    2 7 Отговор
    А ти вярваш ли си?

    Коментиран от #61

  • 60 В.В.П.

    8 13 Отговор
    Румен ,да прави референдум !!!.За, или против НАТО ....За да си спестим ,цялото унижение...По добре извън НАТО...Като Швейцария, Финландия, Швеция, Австрия...Не губи време,Радев,щото ще те махна.!!!
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 МАТА КОСМАТА

    7 7 Отговор
    Ей тъпият модератор тази вечер съм решил да те направя на луд и на мешана скара и шопска салата мухльо смръдлив . Ха Ха Ха .
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 жжжж

    12 12 Отговор
    Убийствено тъпа статия, писана от заклет "евроатлантик", каквото и да значи тази дума.
  • 66 Вълко Червенков

    14 19 Отговор
    Рускенефа ще свърши каго СССР.Неизбежно е.Цялото им перчене и хвалипръцковщина показват какви комплексирани страхливци са ватенките.Навремето и СССР плашеше целият свят,но накрая Американците го смачкаха като гнида.
  • 67 раковски

    13 12 Отговор
    дори карл маркс е казал за русия: "тюрма для народов"!
  • 68 Отечествен Фронт

    7 9 Отговор
    Всички видяхте истински шекел безроден без морал на хранилка на какво е способен за надник! Много ти е долна примрелата душичка!
  • 69 Джамбаски Денисков

    9 10 Отговор

    До коментар #1 от "Заловили сте кой":

    Колко ли се заработва от простотии! Левски и Ботев били сепаратисти, и разваляли " благоденствието на България " под" Османското присъствие" ! Батак, е Фотошоп за младите! А " елита на България" се грижи, за благоденствието на страната! ЗЕМЯ, СЕМЕЙСТВО, ЛЮБОВ! СА КЛЮЧОВИ ДУМИ ОТ ГЛАГОЛИЦАТА! ТАЙНИЯТ КОД НА ГЛАГОЛИЦАТА! ПРЕВЕДЕТЕ ГЛАГОЛИЦАТА НА ЛАТИНСКИ! ПО СВОЕМУ, НА МЕДИИНИЯТ ПРОПАГАНДЕН ЕЗИК! АЗ ПОЗНАВАМ, РАБОТЯ С РУСНАЦИ! ВСЕКИ ЕДИН ОТ ТЯХ ГОВОРИ! ДОМ, ЗЕМЛЯ И СЕМЕЙСТВО, ТТЯБВА ДА СЕ ЗАЩИТАВА! ЕДНИ ГО ПРАВЯТ ЗА ПАРИ, ДРУГИ, ЦА ДРУГИ СЕМЕЙНИ ЦЕННОСТИ!
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Kandi

    10 9 Отговор
    Истински пропагндист смръдливец би публикувал такова нещо!
  • 72 Психиатъра

    8 8 Отговор

    До коментар #58 от "МАТА КОСМАТА":

    Този ДД е с объркана полова ориентация!
  • 73 Даааа

    12 13 Отговор
    Русия ли - страната на лъжите! Досега крият архивите за Втората световна, да не лъснат на.раните задници на другарите на нацизма.

    Коментиран от #91

  • 74 топ сикрет

    10 8 Отговор
    Баба Гица от село Краводер вчера обвини руските ГРУ шпиони Шанилов и Петров, че са опитали да отровят с "новичок" пръча джеймс клаус фон шматкен.

    председателя на нато рат маус заяви, че руските шпиони атакуват хибридно българските села, като досега са регистрирани случаи на опити за отравяне с " новичок" на четири пръча, два катър дьо ла магар, да бъдат взривени няколко склада за смески за чешки ярки в Сопот.

    Секретни документи с дупките по оградата с Турция са заловени при опит за предаването на руските шпиони от ГРУ.
  • 75 Стефан Петров

    9 8 Отговор
    Ще кажа нещо, което ще бъде изтрито. Днешната ДАНС много отстъпва на професионализма на старата ДС за съжаление. Старата ДС вземаше от Русия много неща. Днешната не й дават нищо- САЩ и Европа нямат причини да бъдем силни и да им правим проблеми. Езиковата подготовка на доста от тях е слаба. ДАНС е под натиска от разни политици и прокурори да прави "разкрития" и хваща "шпиони" и не й е лесно.
  • 76 гост

    16 11 Отговор
    Руските шпиони лесно се хващат, защото не се крият. Те са толкова убедени, че българите са проруски настроени, защото четат факти. А прокуратурата няма какво да харчи пари за разследване - може да проследи русофилите тук откъде и кой ги мотивира.
    То не са прехласване по Путин, объркване на българските с руски букви (з = э; ъ = ь); смешен плач по великата Лада... и като се съберат под знамената на Малинов са за два рейса хора, ама пишат тук като за световно и мислят, че са мнозинство. "Смешен плач"! Но може и мнозинство да останат тук, защото нормалните хора просто не влизат втори път.

    Коментиран от #83, #97

  • 77 Русофил имигрира в русия ... Ъъъ

    10 13 Отговор
    Пак статийка за лилиПУТИнистите да изкарат по някоя рубла .... :)))) Браво, захлебили са всичките ... трима :)))

    Коментиран от #96

  • 78 Аз Негодника

    15 8 Отговор
    Спомням си един факт, от срутването на кулите близнаците...Един от самолетите се забива в кулата,предизвиква пожар,и в него изгарят самолетните отломки,включително и части от реактивните двигателите,които са от ТИТАН който се топи,при много по висока температура, от тази на керосина...И най фрапиращата част...Личните карти на терористите остават НЕПОКЪТНАТИ на всичките,без изключение...Лъжите на ЗАПАДА са толкова зле скалъпени,че само на човек на който му плащат, би им повярвал...

    Коментиран от #80

  • 79 СЛОНА

    3 5 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    А НА НЯКОЛКО МЕТРА ОТ ДОМА МУ СЕ ПРАВЕХА РОКЕРСКИ СЪБОРИ ,НЕЗНАМ И СЕГА ЛИ Е ТАКА.
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Рудолф Хес

    7 6 Отговор
    Тия руски шпиони наистина са смешни, щом Гешев и Сийка вече ги разкриват!
  • 82 rusnak

    4 6 Отговор
    Много смешно!
  • 83 Бесен Язовец

    3 8 Отговор

    До коментар #76 от "гост":

    Много ли те боли шекелче?
  • 84 СЛОНА

    5 7 Отговор
    ТАКА Е ЕС НИ КЛАТИ ,А НАТО СЪСДИТЕ НИ ЩЕ МЛАТИ ...,НО ТОЗИ ПЪТ НЕМА ДА ИМ СЕ РАЗМИНЕ КАКТО НЕ ИМ СЕ РАЗМИНА ИПРЕДИ
  • 85 rusnak

    8 9 Отговор
    Чехите имат база за взривовете, износ на оръжие за Украина и Сирия през 2014! България какво ще намери за причина 2011? Клоуни. Всички покриват диви кражби и контрабанда. Много е опасно когато тежък криминал се покрива от Държавата заради политически игри...
  • 86 Некой си

    5 8 Отговор
    Разкрили шпиони?
    Тези шпиони обикалят Европа и взривяват вече 10 години. А когато не взривяват, тровят. За да не скучаят.
    Влезли са в оръжейни складове на натовски държави.
    Разкрили грънци!
    Единственото разкритие е на някоя бременна секретарка в ДАНС или военното разузнаване.
  • 87 Карл Маркс

    8 10 Отговор
    Негодник клеветник нито едно доказателство нямаш в мнението, а това което ползваш дори не са хипотези. Това не е журналистика, а публично клеветне не случайно Република България е на 112 място по словото!
  • 88 ХАН КРУМ

    6 8 Отговор
    ВСИЧКО Е МНОГО ИНТЕРЕСНО ,СТИГА ДА Е ВЯРНО. КОЕ КАЗАНО ОТ ГЕШЕВ ДО СЕГА СЕ Е ПОТВЪРДИЛО?ДИМКА СЛЕД ДИМКА ,И КАТО СЕ РАЗСЕЕ ПУШЕКА НИЩО.КАК ПРИ СТАРАТА АДМИНИСТРАЦИЯ В САЩ ВСИЧКО БЕШЕ НОРМАЛНО И КАТО ДОЙДЕ В БЕЛИЯ ДОМ СПЪНАТИЯ МЪЖ ВСИЧКО ЗАВРЯ НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА.ПО ОТНОШЕНИЕ КОЙ КАКВО Е ПРОСПАЛ,ДА ТЕ ПОПИТАМ–НЯКОЙ ДА Е ПОПИТАЛ ТОЗИ НАРОД КАКВО ИСКА–НЕЩО ЗА РЕФЕРЕНДУМИ ПО ТЕЗИ ВЪПРОСИ??? ЗА 10 ГОДИНИ СЛУЖБИ, ПРОКУРАТУРА ,КОНТРАРАЗУЗНАВАНЕ СПАХА ЛИ?СКЛАДОВЕ ГЪРМЯТ ЕДИН СЛЕД ДРУГ И КАКВО – НИЩО?ТАКА ,ЧЕ ГЛЕДАЙ МАЛКО ЗАД ТОВА , КОЕТО СЕ ВИЖДА–АКО МОЖЕШ ,АКО НЕ МОЖЕШ НЕ ЗАБЛУЖДАВАЙ ИЛИ ГО ПРАВИШ С ЧЕЛ....
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 ХАН КРУМ

    7 13 Отговор
    И ДА ДОПЪЛНЯ Г–Н ДЖАМБАЗОВ, ПОМОЛИ ДА ТИ СМЕНЯТ РЕСОРА ,ТОЗИ НЕ ТИ Е ЯСЕН....ДНЕС ЛАВРОВ НИ КАЗА –ПРЕИГРАВАТЕ, И НЕ НИ ПОМОЛИ!!!УТРЕ СЛЕД СРЕЩАТА ВЪВ ВЪНШНО ПРОЧЕТИ ОСВЕН БЪЛГАРСКА ИМАЛКО ЧУЖДА ПРЕСА. ЩЕ НАМЕРИШ МНОГО РАЗЛИКИ...

    Коментиран от #92

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Кане ,

    9 4 Отговор

    До коментар #90 от "ХАН КРУМ":

    Под - чужда преса , явно разбираш руската ?

    Коментиран от #94

  • 93 ФСБ

    4 3 Отговор
    Ама вие големи разбирачи го играте бе.
  • 94 ХАН КРУМ

    5 8 Отговор

    До коментар #92 от "Кане ,":

    НЕ , РАЗБИРАМ, НЕМСКА И ФРЕНСКА.ИНТЕРЕСНО КАК ГЕРМАНИЯ И ФРАНЦИЯ СА ТОЛКОВА ВНИМАТЕЛНИ В КОМЕНТАРИТЕ СИ, А ТУК И В ИЗТОЧНА ЕВРОПА, Е КАТО НА СЕЛСКИ ПАНАИР....ОСВОБОДЕНАТА ИЗТОЧНА ЕВРОПА ,ПАК Е ОНАЗИ ,КОЯТО НАЙ –ВЕРОЯТНО ,ЩЕ ГО ОТНЕСЕ...
  • 95 Коментатор

    9 9 Отговор
    Арогантността на Русия е огромна. Г-жа посланичката да не разсъждава на чия страна е България, ами ясно да си даде сметка, че Русия е една изолирана страна, от която нормалните държави странят. Русия дейстна агресивно в ЕС, пък после демонстрира учудванесе защо гонят дипломатите й. Русия директно се опитва да дестабилизира и разделя ЕС, в международно изолация е, но пък лицемерно и арогантно сипе обвинения срещу другите. Такава страна не заслужава друго, освен презрение...
  • 96 Коментатор

    9 6 Отговор

    До коментар #77 от "Русофил имигрира в русия ... Ъъъ":

    Русофил да емигрира в Русия? Тва е като дървеното желязо. Тук си им е добре на тях. Нищо, че само за копейки слугуват на руснаците, ама скъпата им расия не дава повече. Но жалко за България с такъв продажен контингент. По-голямо падение не мога да си представя...

    Коментиран от #100

  • 97 Борис

    8 4 Отговор

    До коментар #76 от "гост":

    И не само това.Допуснаха да се заселят тук стотици хил.руснаци исег пишат ли пишат.Помагат и на шпионите.Но племето е просто и тези нямат проблеми.
  • 98 Някой

    2 8 Отговор
    Тези, може и да са продали България на Русия. Ама другите директно са надупили държавата ни на Саш, което е много по лошо. А пък тези уж високопоставени служители от разузнаването. Ама ми звучат, като пълни аматьори. Пита, дали може да се види снимката на фотоапарата. Ама къде ше скриеш фотоапарата. Че не може да снима със смартфона. Да се направи една скрита шифрована папка на смартфона. Не , че тя не може да се отвори. Но по не бие на очи. От фотоапарат размахван в службата. Въобще начина на говорене, срещи. Аматьорщина.
  • 99 СЛОНА

    3 9 Отговор
    ТРЕБВА ДА СЕ ПРАВЯТ НАРОДНИ СТАЧКИ ЗА РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕС И НАТО ...
  • 100 Стефан Петров

    8 10 Отговор

    До коментар #96 от "Коментатор":

    Очертава се нова евротенденция. Засилването на джендърството, безобразията на емигрантите и исляма в Европа започва да кара доста европейци да мислят за изселване в Русия. За сега масово се връщат бившите руски немци, които по времето на Горбачов се изселиха в Германия. Там те са 2.5 милиона. По данни от няколко руски източника запитванията до руски посолства от граждани на Западна Европа за това как да се живее постоянно в Русия или се стане неин гражданин са се увеличили много. Не съм русофил , но мой се очертава нова тенденция- Русия да остане единствената нормална държава в Европа.

    Коментиран от #104, #115

  • 101 Себастиан Курц

    4 7 Отговор
    Не това е причината, чисто технически хамериканците напреднаха и започнаха да се изживяват като властелини и богове играейки си с огъня на световния мир с риск да разпалят война те се разправят с хора които си вършат работата по мирен начин
  • 102 гулю гулю

    5 8 Отговор
    Изключително тъпа публикация на едно тъпо джамбазко ждурналистическо говедо.
  • 103 Деймос

    3 10 Отговор
    Поредната русофобска ШИТНЯ за пари .... Хората не са глупави и тази блудкави шпионски опорки са за елементарни хора !
    Все пак да видим зад шпионите какво крие ЛИБЕРАЛИЗМА ???:))
    - Продавали сме бракувано съветско оръжие
    -Продавали сме го на ИДИЛ и Украйна
    - Продавали сме забранено от конвенции оръжие от (мини)
    -Парите са плащани от .... всички знаем страната , защото тя защитава ценностите :))
    - Понеже е ОРЪЖИЕ и за това се иска разрешения ... Има ли някой наивник , който да не си мисли че чекмеджето енапълнено няколко пъти :))
  • 104 Утопия

    10 2 Отговор

    До коментар #100 от "Стефан Петров":

    Отивай и ти до посолството ,че билетите свършват,сабирай си партакешите чемодана и на вокзала
  • 105 Трол

    6 7 Отговор
    "Aкo цeлтa нa шпиoнитe e дa нe бъдaт зaлaвяни, руcкитe рaзузнaвaтeлни cлужби ce cпрaвят мнoгo злe. Нa вcички вeчe e яcнa пoрeдицaтa oт нeуcпeхи нa руcкитe рaзузнaвaтeлни cлужби в Eврoпa." Тази мисъл показва, че собственика и си няма хал хабер от разузнаване и контраразузнаване! Това е последното нещо през което ще мине едно контраразузнаване! След установяване на "ишпионина" майсторството е да се вкара в т.н. оперативна игра. Чрез поставени лица да му бъде подхвърляна дезинформация без той да се усети или да се осъществи превербовката му и да стане двоен агент. Със залавянето на един агент се постигат определени политически цели-в този случай са ясни! Сега предстои трудното за разузнавателната служба-да търси и открие новите агенти, които ще го заместят!
  • 106 Пламен

    10 5 Отговор
    Необходимоста от референдум, когато България влизаше във Варшавския договор, беше много по голяма, защото това я поставяше в много по рискова за националната й сигурност позиция, отколкото влизането в НАТО. След като, Варшавския договор загуби от НАТО "Студената война" и България, както и Русия, се превърнаха в победени държави, логично беше всеки да търси начин за осигуряване на националната си сигурност. Бяхме поканени от НАТО и тъй като с това постигахме по голяма сигурност на по малка цена, се съгласихме. Русия също беше поканена да стане член на НАТО, но тя отказа и сега е изправена пред непосилната задача, да противостои сама, на целия свят, което не е чак най лошия за нея вариант. По лошо е това, което в близко бъдеще може да й сервира Китай, който не е безразличен към възможността за разширяване на жизненото си пространство.

    Коментиран от #107

  • 107 падналия ангел

    5 7 Отговор

    До коментар #106 от "Пламен":

    Публикувано във факти.бг: "Китай, който не е безразличен към възможността за разширяване на жизненото си пространство." Този мач са го играли руснаците и са го спечелили, питай Адолф!
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 нинджа

    12 5 Отговор

    До коментар #10 от "Хахаха..":

    Абе чичка, тези ресурси стоят под земята, още преди Русия да стане държава. Била бъдещето .... смях в залата - малки страни като Швейцария, Люксембург, Ю.Кореч, Сингапур, Дания и т.н., на практика без полезни богатства са на светлинни години в стандарта си пред тоя източен мастодонт с глинени крака. В Русия просто хората и системата са образец на импотентност - дори и да имат безгранични природни богатства, нищо няма да се случи - нали трябват хора и умове да ги разработят правилно. Но казваш, бъдещето е тяхно - тоя лозунг за светлото бъдеще сме го учили в първите класове, видяхме какво стана ...
  • 110 Холмс

    4 5 Отговор

    До коментар #4 от "Един":

    боя се, че целта на разузнавателните служби не е да хващат чуждите шпиони ... в тази връзка руските служби вероято водят с още една обиколка :))
  • 111 наблюдател

    2 9 Отговор
    Сега задачата на България е да лае на Русия, за да угоди на господарите си. И България може да се справи с тази задача
  • 112 ТОЧКАТА

    1 8 Отговор
    а ве джамбаз...голям лизик имаш бе....и бая наторен вече!!!!
  • 113 руски кравари

    9 2 Отговор

    До коментар #48 от "Кресна":

    Задал си някакъв толкова слабоумен въпрос в опит да се направиш на капацитет ,че чак е жалко и смешно.Първото което е кажи ми в коя държава се е направил референдум ,за да влезеш в алианс който ти гарантира сигурността на държавата както в случая е НАТО ? Кои са тея идиоти които ще го възразят това нещо за собствената си държава ? В случая тези идиоти в България са русофилите естетствено.Второто което е и най-сериозното доказателство ,че тая опорка е толкова издишала ,че влизането в ЕС или НАТО е процес който не се случва от днес за утре и "народа да е изненадан" ,а протича години преди да бъдем приети и ако някой някога е имал против от народа ,щеше да се разбере и да се надигне глас,но това не се е случило ! И третото най-важно КОЙ ПО ДЯВОЛИТЕ ЩЕ ВИ ПИТА ВАС ШАЙКАТА РУСОФИЛСКИ ИЗМЕННИЦИ КАКВО ИСКАТЕ И КАКВО НЕ С РЕФЕРЕНДУМИ ? КОИ БЯХТЕ ВИЕ ?
  • 114 9865

    9 0 Отговор
    От край време се знае ,че по-неадекватно и аматьорско нещо от руските служби няма.
  • 115 poccMAHгал

    9 0 Отговор

    До коментар #100 от "Стефан Петров":

    Верно кайш, и аз гледам пред консулствата на рАЗИЯта по цел свет опашки за визи, с номерца на ръцете, да се не пререждат, и всеки ден се сбиват кой да е по-пръв, мъ да, вервайте ми!
  • 116 САРМАТ

    0 0 Отговор
    САЙТА НА Факти станал ГЕРБ ДПС.Русия е велика и ще бъде .НИКОГА ПРОТИВ РУСИЯ.