7 045 133

Клетата ми скъпа България...

Под флага с полумесеца турски военни колони прекосяват страната

Клетата ми скъпа България...
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Клетата ми скъпа България... Какво сторихме с теб?!

Под флага с полумесеца турски военни колони прекосяват страната. Техниката и личният състав можеше да бъдат натоварени на влакове или на баржи, но ние ги пуснахме да газят родната земя, почернена от петвековното робство... Съседите никога не са криели, че приемат нашата независимост за недоразумение и само чакаха сгодния момент да поправят тази грешка. Тях още не ги посрещат по градове и паланки с хляб, сол и цветя, но и това ще стане скоро. Тук под благосклонния поглед на властта петата колона разширява анклавите си. Българското самосъзнание изчезва.

Сега съюзниците бързат на учения, на които ще отработват нападение срещу Руската федерация. Ние също участваме в тези провокации... Припкат поробените след поробителите... Кривят се изтърсаците на НАТО, пускат лиги и хулят братята – освободители, защото за друго не им стигат плитките умове и силиците. Такъв позор си навлякохме. 143 години след онзи светъл Трети март доказахме, че сме недостойни да имаме държава.

Случващото се пред нашите очи е съдбоносно, но малцина го забелязват. Как можахме да повярваме, че извечните кръвни врагове на България са станали наши първи дружки?! Всякаква пасмина се кланя на Херовица и другите чужденци, засвидетелства им верноподанически чувства. Дори БСП е в навалицата.

Съюзническите отношения не бива да са в ущърб на националните интереси. Ако се присъединим към ненормалниците, тръгнали да избиват и грабят руския народ, комуто дължим много, нас ни чака гибел.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 183 гласа.

Свързани новини

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 Дельо Хайдутин

  262 36 Отговор
  Кой предател пусна турски войски в България!?

  Коментиран от #7, #19, #44, #48

 • 2 Соросоид

  36 160 Отговор
  За робството да не се пише имало е присъствие това е новата история другата е комунистическа за робството!
 • 3 коко

  68 186 Отговор
  тоя па русофилчето още малко ще ревне! Аман от бг мъже! Някой да му обясни , че през Първата световна сме били също съюзници с турция!

  Коментиран от #17

 • 4 BigBulgarianBoss

  59 121 Отговор
  Ей пропаганди сети, по бетер от македонците станахте. Нищо че с Турция за добро или за лошо сме съюзници. Само болни мозици ви верват

  Коментиран от #54

 • 5 Професора

  161 17 Отговор
  Боко пусна приятелите си от Турция!
 • 6 Тттт

  79 24 Отговор
  Глупости, след дни се изнасят, важното е да се гласува за варели, болен, шкембе, и сие, нали така?!

 • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 8 ⚜️Масон⚜️

  120 28 Отговор
  Наши съюзници са! Защо не ревахте като влизахме в НАТО , а празнувахте? Да забраним на официален съюзник да работим заедно ли? Ревете срещу симптома , а не срещу болестта !!!

  Коментиран от #36, #45, #116

 • 9 BigBulgarianBoss

  33 85 Отговор
  Николай Инженерино, отивай в некой завод да бачкаш ако наистина си такъв. Хем повечко пари ще искараш хем ще си по полезен на България. Не се прави на драскач. Ленивецо
 • 10 Натю

  70 4 Отговор
  Обърка пътя в България, ми в Русия ко ще прави
 • 11 Крис51

  83 9 Отговор
  Тъкмо да оценят прекрасните ни пътища, за които са дадени милиарди, а по качество се нареждат на около 100-но място в света, след немалко африкански държави.
 • 12 Иво

  58 5 Отговор
  Е нали Боико се бие в гърдите,че Ердоган му е голем приятел е па тои пак тои е човека
 • 13 Българка

  40 87 Отговор
  Ма много преекспониран сълзлив материал. Да , трябва да имаме добри отношения с Русия, но чак това, че ще има учения на НАТО, чийто член сме, да ни прави "недостойни да имаме държава" си е меко казано истерична лудост

  Коментиран от #89

 • 14 Наблюдател

  108 24 Отговор
  Тотално падение!!! Мизерници- безродници управляват България!!! Този който е подписал разрашението турски конвой да мине през |България трябва да бъде осъден ДО ЖИВОТ поради отсъствие на Смъртно наказание!!!
 • 15 Монгола

  97 10 Отговор
  Уинстън Чърчил е каза 1944г, че България трябва да бъде окупирана от турците ако иска да остане под западно влияние, а не под влияние на СССР. Чете бе соросиди бг четете!!!
 • 16 китаеца

  30 79 Отговор
  ама какъв е тоя плач! Съюзници сме - това е , точка, както през първата световна война - тогава, когато имахме най-много върната територия и когато подписахме капитулацията на Русия с брест-литовския договор! Съюзниците се менят -интересите никога! Ама тоя съботно е решил да се упражнява в реване!

  Коментиран от #23, #107

 • 17 бъркаш ме

  49 8 Отговор

  До коментар #3 от "коко":

  с някого .Не ние , ти си бил съюзник (хипотетично защото тогава още си се люшкал в кайсиите на дядо си ) но Видов ден има . Помни ми думата ако оживееш евентуално пак ще си на първия ред да посрещаш освободителите .
 • 18 коко

  17 60 Отговор
  авторчето дали се облича след работа в народна носия и циври пред телевизора?
 • 19 Нона

  70 8 Отговор

  До коментар #1 от "Дельо Хайдутин":

  Българските политици ги пуснаха!Всички,без изключение са виновни!
 • 20 Тома Бичков

  66 7 Отговор
  Герб са майцепродавци
 • 21 Пучо Капучо

  100 15 Отговор
  Съюзници или не, турска армия няма работа в България.

  Коментиран от #68

 • 22 Сефте

  33 46 Отговор
  През Европейската война руснаците са с/у нас на 2 фронта. И на двата ядат здрав бой от нашата войска. В Добруджа ген. Колев командва и турски корпус с/у руснаците.
 • 23 де юре

  59 10 Отговор

  До коментар #16 от "китаеца":

  То и през Втората световна бяхме против Русия но много за кратко ....Що и ? Бързо се обърна палачинката като разбрахме от де духа вятъра !?Казват , че историята учи . Вярно е но учи тия които вдяват или иначе казано носят глави на раменете си а не кухи лейки !

  Коментиран от #84

 • 24 БАЙ Х@Й ‼

  73 16 Отговор
  От Батак съм, чичо. Знаеш ли Батак? Хе, там зад горите... много е далече, нямам татко, майка: ази съм сирак, и треперя малко, зима дойде вече. Ти Батак не си чул, а аз съм оттам: помня го клането и страшното време. Бяхме девет братя, а останах сам. Ако ти разкажа, страх ще те съземе. Като ги изклаха, чичо, аз видях... С топор ги сечеха, ей тъй... на дръвника; а пък ази плачех, па ме беше страх. Само бачо Пеню с голям глас извика... И издъхна бачо... А един хайдук баба ми закла я под вехтата стряха и кръвта потече из наший капчук... А ази бях малък и мен не заклаха. Татко ми излезе из къщи тогаз с брадвата в ръцете и нещо продума... Но те бяха много: пушнаха завчас и той падна възнак, уби го куршума. А мама изскочи, откъде; не знам, и над татка фана да вика, да плаче... Но нея скълцаха с един нож голям, затова съм, чичо, аз сега сираче. А бе много страшно там да бъдеш ти. Не знам що не щяха и мен да заколат: но плевнята пламна и взе да пращи, и страшно мучеха кравата и волът. Тогава побягнах плачешком навън. Но после, когато страшното замина - казаха, че в оня големи огън изгорял и вуйчо, и дядо, и стрина. И черквата наша, чичо, изгоря, и школото пламна, и девойки двесте станаха на въглен - някой ги запря... Та и много още дяца и невести А кака и леля, и други жени мъчиха ги два дни, та па ги затриха. Още слушам, чичо, как пи

  Коментиран от #108

 • 25 Клетата ни скъпа България

  31 65 Отговор
  Отново русофилите се опитват с шашми да ни скарат със съседите.А старите хора казват, че съседите са по важни в някои моменти от роднините ... А това, че днес Волен пак се е възпалил и иска референдум за излизане на България от НАТО и ЕС😂 И драги ми инж.Николай, тогава вервай ми, ще я свършиме, като кучето на нивата😂😂😂 България ще просперира тогава, когато и умре последният комунист.... Чети повече момче и не си причинявай отровата, която носи комунистическата пропаганда,,😊

  Коментиран от #32, #34

 • 26 Андрас

  58 12 Отговор
  Е то така е било винаги. Русия ни освободи од Турция и ние и обявихме война след 40 години за да се съюзим с Турция
 • 27 Деси Атанасова

  31 6 Отговор
  Ние от ГЕРБ сме патрицияни защото сме богати и имме много пари останалите сте бедни и съответно сте плебеи защото сте бедни!
 • 28 БАЙ Х@Й ‼

  50 11 Отговор
  А кака и леля, и други жени мъчиха ги два дни, та па ги затриха. Още слушам, чичо, как пискат они! и детенца много на маждрак набиха. Всичкий свят затриха! Как не бе ги грях? Само дядо Ангел оживя, сюрмаха. Той пари с котела сбираше за тях; но поп Трендафила с гвоздеи коваха! И уж беше страшно, пък не бе ме страх, аз треперех само, но не плачех веки. Мен и други дяца отведоха с тях и гъжви съдрани увиха на всеки. Във помашко село, не знам кое бе, мене ме запряха нейде под земята. Аз из дупка гледах синьото небе и всеки ден плачех за мама, за тата. По-добре умирвах, но не ставах турка! Като ни пуснаха, пак в Батак живях... Подир две години посрещнахме Гурка!
 • 29 Ддф

  61 17 Отговор
  Поздравления за автора на статията. Абсолютно точно.
 • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 31 БАЙ Х@Й ‼

  64 9 Отговор
  Стихотворението е написано по разказа на Иван Тодоров Ганев, който по време на Баташкото клане е бил малко дете и впоследствие приютен в дома на Вазов в продължение на няколко години. Вазов разказва на проф. Иван Шишманов: „ Това беше едно момченце, сираче от Батак, което прибрах в къщата си. То слугуваше и ходеше на училище. Казваше се Иванчо, детския му стил съм запазил в разказа." ‼‼‼‼

  Коментиран от #118

 • 32 Потомствен българин

  70 12 Отговор

  До коментар #25 от "Клетата ни скъпа България":

  Предателите като теб ни управляват 30 години. Това е най-голямата трагедия. Българите бягат от тази ваша предателска държава. Иначе браво на автора, много малко са медиите, които смеят да публикуват критика срещу новите ни поробители.
 • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 34 резервист

  32 6 Отговор

  До коментар #25 от "Клетата ни скъпа България":

  Никой с никого не се опитва да те скара освен ако си скаран по природа , но това никой не може да ти го отнеме . Въпроса е друг , как си го представяш ти и "аркадаша" заедно да стреляте по казака. Всъщност може да си скрита "лимонка" , не те попитах как се казваш . Може ти отдавна да си чакал тия автомобили с полумесеца !?
 • 35 Волен Кобзон

  6 12 Отговор
  Варадеро TV нали ходи да ги гони, защо не ги спря.
 • 36 Грогу

  53 7 Отговор

  До коментар #8 от "⚜️Масон⚜️":

  Срещу кого сме съюзник, кой ще ни напада , освен подлите сърби, но с тях и сами ще се справим. Срещу Русия , която не е наш враг, а Освободител .Срам за България .
 • 37 Гражданин

  55 7 Отговор
  Никой не смее да направи референдум за НАТО и ЕС, защото знае, че народа ще иска свобода и ще им бие шута.
 • 38 Анонимен

  51 9 Отговор
  България вън от НАТО и курс към Русия!Тази жалка организация без САЩ е едно нищо,една седмица немогат да издържат срещу РУСИЯ.ДА не говорим за икономически колко ни е по изгодно да сме с Русия отколкото със САЩ който само искат и взимат а дори едни визи не ни махат.

  Коментиран от #42, #97

 • 39 БГ войник

  59 7 Отговор
  Не е редно изтрадалата българска земя, турския аскер пак да я гази. Има си военни кораби специално за превоз на виенна техника, която по море да ги закара директно в Румъния, но явно целта е съвсем друга.
 • 40 Писна ми от разни 'фили

  16 41 Отговор
  Ареее, пак подпалиха скарата на робското самосъзнание и принизяващо другонародно прекланяне!

  Коментиран от #49

 • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 43 Закривай

  35 3 Отговор
  " ... доказахме, че сме недостойни да имаме държава." Което е вярно, вярно е! Полуграмотни и мързеливи индивиди, обединени от желания за кражби, власт и никакви светли помисли! Дай Боже всекиму!
 • 44 Непознат

  21 46 Отговор

  До коментар #1 от "Дельо Хайдутин":

  Русия никога не е била носител на прогрес. Тя два пъти е окупирала България и затова сме на това положение. Западна Европа е носител на прогрес и напредък. Защо милиони български граждани работят в Западна Европа, а не в Русия? Само отговорът на този въпрос е достатъчен.

  Коментиран от #53, #60

 • 45 хахахахахах

  39 8 Отговор

  До коментар #8 от "⚜️Масон⚜️":

  Скудоумен паразит, те и на Гърция са "съюзник". Да видим дали гърците биха пуснали тази одрищяна паплач в тяхната държава...
 • 46 без думи

  10 1 Отговор

  До коментар #41 от "хах":

  Че и не го отричаш , браво . Правилно ти го е написал човека , ама явно ти си много далеч от тия неща за да го асимилираш .
 • 47 Много по зле ще

  11 31 Отговор
  е РУСКИТЕ ДА МИНАТ !
 • 48 Последния Софиянец

  16 11 Отговор

  До коментар #1 от "Дельо Хайдутин":

  Патриот като Слави Трифонов никога не би пуснал турски войски на наша територия. Би ги спрял блокирайки Малко Търново с мотора си и с подкрепата на Тошко щеше да паркира белия автобус на народните представители, ако бе получил тотално мнозинство и бе съставил правителство
 • 49 Зорница

  27 3 Отговор

  До коментар #40 от "Писна ми от разни 'фили":

  Така е изтрадалите постаянно подпалват скарата, но те не са виновни. Това е един несъзнателен акт на предпазливост-останала психологическа черта от пет века издевателства. Ти явно си от небългарите.
 • 50 ФАКТ

  23 5 Отговор
  Когато ни нападат сърбите ,Батенберг моли Турция за помощ (по договор ) и те пращат два полка ,но стигат до Пловдив , защото войната вече е свършила . Проверете , верно е .
 • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 53 познат

  41 6 Отговор

  До коментар #44 от "Непознат":

  или така да кажем по запознат . И като Западна Европа е носител на прогреса ти или съседа ти или съгражданина ти с какво прогресирахте за 30 години Да ти подскажа ли че висшисти въртят геврека по магистралите на ЕС , други бършат задници а трети проституират и това ти е прогреса . Мислиш ли че "ТИ" технологично си на по високо ниво от Русия и с какво (с чушкопека ли _ но да не забравяме и че даже това е творение преди 90г) !?

  Коментиран от #66

 • 54 Човека Коза

  25 8 Отговор

  До коментар #4 от "BigBulgarianBoss":

  Турците да си ходят в Диарбекира, НАТО в краваристан. Вън изедници!

  Коментиран от #113

 • 55 ТОШКО

  29 2 Отговор
  Наистина не заслужаваме държава!
 • 56 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣ 🇧🇬🇷🇺

  28 4 Отговор
  На бой под знамената чисти за свободата на дома, че наши с чужди хитлеристи те газят, ботевска земя. от Любомир Пипков
 • 57 Винаги

  24 3 Отговор
  Сме били племе, но сега сме от най-долните!
 • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 60 Човека Коза

  26 6 Отговор

  До коментар #44 от "Непознат":

  Аре сега и ти покажи как западно-европейски прогресираш и си сменяй пола по западно-европейски прогресивен модел, хем и ще покажеш на лошата Русия колко си прогресивен и толерантен.
 • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 62 Г-н Николов

  17 33 Отговор
  България е сто години след европейските държави БЛАГОДАРЕНИЕ НА РУСКИТЕ ОКУПАТОРИ,така че колкото и да ви влече русия ,с всеки друг е по добре! ТАКАВА Е ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА СВИКВАЙТЕ !
 • 63 Свобода или Смертъ

  17 22 Отговор
  По Турско едва ли е било по-зле от с руснаците купони ткзс бригади за домати Кореком и доносници
 • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 65 Диамантената ръка

  0 2 Отговор
  Инженер...?
 • 66 Непознат

  14 13 Отговор

  До коментар #53 от "познат":

  Това, че имаш диплома не означава, че имаш образование. Прав си. Хора с дипломи въртят волана, но ако имат нужното образование щеше да работят по специалността, която имат. Накрая да попитам, а защо не въртят волана и не гледат стари хора в Русия?

  Коментиран от #73

 • 67 МАЛКА пенсИЯ

  8 8 Отговор
  Прадядо ми помни(разказвал ми е)хитлеристите,а и красноармейците.Ми то се едно,да почиваш,на бетона,на черноморието,или на Кушадасъ.Разлика-большая.
 • 68 Гост

  16 2 Отговор

  До коментар #21 от "Пучо Капучо":

  При преминаване през чужда територия на съюзническа държава както е в сручая,трябва да се веят двата флага.На България и Турция.

  Коментиран от #87

 • 69 Бай Ганьо

  17 15 Отговор
  Клетият ми мил патриот! Ами да беше излязъл и легнал пред колоната! Иначе лесно е да она.нираш през лаптопа.
 • 70 Откъс от Панорама

  17 2 Отговор
  Той, щото Слави е патриот затова свири, пее и играе кючек. Затова опростачи 2поколения български деца. Създаде чалгамутро поколение и сега те гласуват за него. Но няма кой да управлява държавата. Затова се мандахерцат, както казва Тошко Просташко.
 • 71 Биби Кинг

  5 3 Отговор
  За флаговете да кажеме. Требе да земеме решение с кольегите при пременаванье през саюзнеческа тереториа да се тура флага на НАТО, да се не губат ерьекталните способности на месните пемберужки обшности деа! И нека се исправиме, ма наистина не само од краста ма да станеме прави на крака ка нормални ора! Команезите могат да останат да лежат по очи, те са с проблемни вестебуларни апарати по рождение, особено кога пред них застане росламски пиангур.
 • 72 Развийш ли

  19 20 Отговор
  Турция е приятелска съседна страна на България и всичко друго е демагогия Запомнете Това не е Османската Империя стигнала до границите чак до Испания

  Коментиран от #76, #77

 • 73 познат

  6 8 Отговор

  До коментар #66 от "Непознат":

  Да ти подскажа - това че харесвам руския народ не означава че харесвам руското правителство и президент , с това разбирай и сегашната действителност . За съжаление същото мога да го кажа и за България ! Можеш да изляза на въпроса ти и с отговор "нужна е виза но дори и тя не ти дава право на работа в Русия " но ти отговарям не да за изкривявам нещата а по същество . Да не така стояха нещата преди 6-7 години когато еврото беше 30 рубли и в Москва и Подмосковието се работеше обща работа за около 1000Е .
 • 74 Заблудени

  15 18 Отговор
  Истинския враг на България това е комунизма опустошил хубавата ни родина и предателите болшевики Турция не можем да я стигнем и след сто години
 • 75 стар кашик

  29 5 Отговор
  Значи..преди войник бях на едно близо двумесечно учение в СССР. Всяка рота беше отделен ешелон зедно с техниката. Пет вагонас БТРите отпред, следва два вагона с оборудването, два вагона с кашимеристите и още пет вагона с БТРи.На Русе се качиха румънски конвоиращи- на всеки БТР по един човек. БТР ите бяха пломбирани. Въоръжението им и личното оръжие бе изпратено напред с един или два ешелона., не си спомням точно. Но при нас нямаше нито една ''цев'' или патрон. Отделно- на всяка врата на вагон имаше по един мамалигар и при спиране на някоя гара бе абсолютно забранено да се отварят прозорците. Така армейски поделения преминават през чужда територия. А тия потурнаци с оръжието ли си преминаха? Май че да. Е, В ТАКЪВ СЛУЧАЙ ТОЗИ, КОЙТО Е РАЗРЕШИЛ ПОДОБНО НЕЩО Е ЗА ПАНДИЗА, И ТО ЗА ДЪЛГО....ЗА МНОГО ДЪЛГО. И НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ ЧЕ БИЛИ СЪЮЗНИЦИ. ИМА СИ ПРАВИЛА ЗА ПРЕМИНАВАНЕ НА ВОЙСКОВИ ПОДРАЗДЕЛЕНИЯ ПРЕЗ ЧУЖДА ДЪРЖАВА.
 • 76 анадън му

  0 2 Отговор

  До коментар #72 от "Развийш ли":

  Много ми се иска да е така . Нямам какво да кажа повече и не искам да влизам в ролята на ясновидец !
 • 77 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣ 🇧🇬🇷🇺

  20 5 Отговор

  До коментар #72 от "Развийш ли":

  Много, ама много си заблуден! Не следиш ли новини? Колко пъти в турски учебници големи части от България бяха в територията на Турция, че после ужким се извиняваха! Ердоган се беше изказал, че Варна му е на сърцето. И още много провокации. Тези провокации не са случайни! Турците нищо случайно не правят! Я кажи поне как е времето на Марс, задава ли се прашна буря?

  Коментиран от #119

 • 78 Перо

  18 6 Отговор
  Главният проблем е дислоцирането на турските войски в район с турското местно население,което си е явен намек за нездрави интереси.
 • 79 Made in Bg

  5 9 Отговор
  Чак пък сме били недостойни да имаме държава! Не ти прави чест господинчо да изричаш такива думи! Иначе влизам в мнението ти ,но това е прекалено ...!
 • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 82 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣ 🇧🇬🇷🇺

  13 2 Отговор

  До коментар #80 от "Иван":

  Ти май не си Иван, ами си Хасан!
 • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 84 Посетител

  13 2 Отговор

  До коментар #23 от "де юре":

  Слагам ти "-" защото не си прав! В нито един момент от ВСВ не сме били срещу СССР! Независимо че сме били част от Остта "Рим - Берлин -Токио", ние единствени от сателитите на Берлин сме подържали пълни дипломатически отношения с Москва! Не можеш хем да си във война с дадена страна, хем да държиш дипломатическа мисия в столицата й! Или - или!

  Коментиран от #86, #98, #111

 • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 86 байно

  5 1 Отговор

  До коментар #84 от "Посетител":

  Тя и Япония не била в война с Русия но наясно ли си че през цялата ВСВ Русия държи там цяла армия за да пази Далечния изток . Изпадаш в подробности !Опитваш се да оправдаеш вечното ни поведение на ветропоказател !!Аз лично не се гордея с това , да си ми жив и здрав !

  Коментиран от #93, #94, #95

 • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 88 Месут

  8 21 Отговор
  Русия в момента е ВРАГ на България. Руски войски а не турски нямат място тук.

  Коментиран от #90, #92

 • 89 Shadow Fiend

  5 1 Отговор

  До коментар #13 от "Българка":

  Не е истерична лудост,просто ти си лудата... И не НаТО.... не са ми съюзници,при първа възможност от мен ще получар Bаcк stab...
 • 90 Shadow Fiend

  9 1 Отговор

  До коментар #88 от "Месут":

  А ти като какъв се обачжаш бе чатак смешен...
 • 91 Геш

  7 3 Отговор
  Браво Николай? Много точни констатации !
 • 92 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣ 🇧🇬🇷🇺

  22 4 Отговор

  До коментар #88 от "Месут":

  Русия никога не е била враг на България. Ние сме й били враг няколко пъти и сега пак се държим като враг. Тя великодушно не ни включи в списъка с неприятелските държави, въпреки си го заслужаваме! Аз съм българин и турски войски не искам да виждам в България! Точка на въпроса!

  Коментиран от #99

 • 93 Някой си

  5 3 Отговор

  До коментар #86 от "байно":

  Дрън дрън-ярина. За твое сведение, все още Русия(като правоприемник на СССР) и Япония са в състояние на война , поради спорът м/ду двете за окупацията на Курилските острови. По тази причина никога не са подписвали мирен договор помежду си. Чети бе, село, чети бе. Кво ти пречи като извеждаш чардата да биглеете по баирите, да сложиш и едно книжле при сиренето и лука, а?

  Коментиран от #124

 • 94 Ннн

  11 0 Отговор

  До коментар #86 от "байно":

  Глупости, точно сибирските дивизии, които трябваше да пазят границите от Япония спасяват москва през 1941. Това става след съобщението от д-р Зорге че японците няма да нападат ссср!
 • 95 Посетител

  10 0 Отговор

  До коментар #86 от "байно":

  Русия отваря война на Япония чак когато Германия е разгромена! Сталин през цялото време много е внимавал да не воюва на два фронта. Иначе, да - държали са армия в Далечния изток, но на своя територия! Цар Борис под предлог за турска опасност отказва да прати български войски на Източния фронт... И, същината е именно в подробностите. Жив и здрав!
 • 96 Чавдарче

  3 9 Отговор
  Aидеее заваляха рублите
 • 97 Ам Чи

  2 3 Отговор

  До коментар #38 от "Анонимен":

  Те от Русия са ти ги махнали заминавай с първия влак да смърдиш тук
 • 98 Я провери

  3 1 Отговор

  До коментар #84 от "Посетител":

  На кой септември съветите обявяват война на България и тогава се изказвай

  Коментиран от #114

 • 99 Не бе не е била

  1 4 Отговор

  До коментар #92 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣ 🇧🇬🇷🇺":

  Само дето на два пъти я разорява.
 • 100 Нормални съюзнически отношения

  6 13 Отговор
  Не съм видял или чул някой в Турция да се пеняви когато български съюзнически войски са на територията на Република Турция за съвместни учения. Тука явно става дума за изострен робски комплекс Или за предизборно мероприятие

  Коментиран от #101

 • 101 Ам Чи

  5 7 Отговор

  До коментар #100 от "Нормални съюзнически отношения":

  Тук става въпрос за рубли
 • 102 2121

  15 3 Отговор
  Изключително точен коментар.Много скоро ще търсим Русия, с която ни скараха ,пъпоумните сащ и нашия враг Турция/Ердоган.Кой пусна турски войски да преминават през България?Напишете имената им.Докато нашите Царе Аспарух, Борис-Михаил Покръстител, Калоян ИванАсенII,Симеон Велики,Иван-Шишман опазиха България 2000 г.,нашето правителство ще ни затрие за 20 дни.Винаги трябва да помним мъдрите думи на Цар Борис III:"Винаги с Германия, никога против Русия."България 500 години робство.Освободители Русия.Сега сме в положение на лазене пред най-простата /сбор от изхвърлени преди 200 г. престъпници, от Англия, Франция , Испания, Холандия -т.нар.народ /,страна сащ.На тях ли се надявате или на турците ,готови отново да поробят България за още 500 г.?!Русия ни презира.Права е ! От предатели-такава е България,Русия няма нужда.Кого българи ще повикате за помощ ако Турция се настани във Варна/Ердоган харесва този град; има карта на велика Турция в днешно време/?!Тъпите сащ ли ще викате или разпадащото се НАТО?!Напоследък и Президента Р. Радев взима разрешение от мюсюлманката ,кюрдка Х. Мустафа,да разговаря с Русия.Него за това го прогониха от Естония.За каква политика пишете-няма Българска политика.Има лазене и превиване на гръб пред Ердоган и разпадащите се сащ.Това ли са приятелите,соросоиди?!Когато всички българи прогледнат и видят ,че нямат нито един силен приятел/такава беше Русия/,до себе си ще бъде много късно."Каквото сам си направиш, и Господ не може да ти го нап
 • 103 2121

  10 3 Отговор
  Когато всички българи прогледнат и видят ,че нямат нито един силен приятел/такава беше Русия/,до себе си ще бъде много късно."Каквото сам си направиш, и Господ не може да ти го направи"Когато провидете истината ,България може и да я няма на картата.Това ни чака ,уви.А вие се премахвайте коментарите.
 • 104 2121

  6 3 Отговор
  Когато всички българи прогледнат и видят ,че нямат нито един силен приятел/такава беше Русия/,до себе си ще бъде много късно."Каквото сам си направиш, и Господ не може да ти го направи"Когато провидете истината ,България може и да я няма на картата.Това ни чака ,уви.А вие се премахвайте коментарите.
 • 105 въпрос

  10 3 Отговор
  Откога България е провинция на Турция и защо турски войски минават през България?Кой разреши?Напишете имената им ,а не да се крият.Какво правят НАТО в България?Срещу кого ще воюват-срещу Русия ли?България ,какво е-подлога на тъпите сащ, турски анклав ли .Има воден път .Тези чужди войски да минат през Гърция/по воден път /и да отидат в Турция/там има бази на НАТО и Сащ.Пишете ако знаете повече,защото всичко се крие и българите са манипулирани.Ако въпросът е до Русия-най-много сащ и Нато на бегом да се изнесат от Турция.Нито Гърция ,нито Турция ще рискуват да се сблъкат с Русия.При българите -95% няма да се изправят срещу Русия.Ще изпратим Соломон Паси-той ще се бие с Русия.Въпросът е -кой пропусна НАТО, и турски войски през България.Президентът ли, или Военния Министър или и двамата?!
 • 106 Mwjud

  3 2 Отговор
  В политиката няма приятели, има интереси, а в държавата ни всеки има право да се движи, обаче, мойто лично мнение е, че не всеки има право да ПОКАЗВА кекса си, и това че е гол! За такива - 4-ти киллометър!
 • 107 6 чувство

  3 2 Отговор

  До коментар #16 от "китаеца":

  имам чувството, че е руснак...ти как мислиш :-)
 • 108 Батак

  2 0 Отговор

  До коментар #24 от "БАЙ Х@Й ‼":

  ако щете вярвате, честен кръст, мен искаха да ме пращат на разпределение в Батак, по теснолинейката....да работя там в библиотеката...но аз казах, че съм кандидаствал на общо основание в София-град и в никакъв Балак няма да ходя :-)
 • 109 123

  5 10 Отговор
  До 5 септември 1944 България е неутрална страна спрямо СССР, от 1941 г България е обявила война на САЩ И Англия, и е бомбардирана от Англо Американската Авиация, както казава един тука, те бомбардират само на книга таке се вижда от въздуха.Българското правителство обявява искане за примирие и води мирни преговори със Англия и САЩ в Август 1944.На 5 септемри 1944 СССР обявява война на България, пподпомага БКП да направи военен преврат и завземе власта в България.До 1947 година Руската Армия ограбва България, а БКП избива без съд и присъда другомислещи 300 000 българи.Руснаците не са избивали Българи, нито са сменяли собственноръчно Българското правителство и изменили дръжавния стой на Балканите.Според споразумението в Ялта България е 75% под руско влияние, и 25 % под западно виляние, западно влияние в България няма.

  Коментиран от #115

 • 110 Врачка

  11 2 Отговор
  БРАВО!!! Много силен текст,много.Не съм вярвала,че са останали такива Българи с достойнство и национално съзнание.Браво!
 • 111 финиш

  6 3 Отговор

  До коментар #84 от "Посетител":

  На дъното на Черно Море лежат 7 руски подводници, потопени от българските военни кораби през ВСВ . Задачата на тези подводници е била да потапят корабите които пренасят от Турция контрабандно хромова руда . Ние пък преследваме и потапяме подводниците , за да подсигурим коридора . Толкова по мита за "неучастието на България срещу Русия.

  Коментиран от #123

 • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 113 BigBulgarianBoss

  4 8 Отговор

  До коментар #54 от "Човека Коза":

  Млъквай мало.мник пий ракия и живей в комунистическа панелка.
 • 114 Посетител

  1 0 Отговор

  До коментар #98 от "Я провери":

  05. 09. 1944. И веднага сключва примирие. И се насочва със цялата си сила по Черноморското крайбрежие към Странджа. Не към София, не към Пловдив или другите по-големи градове. А ти се запитай защо!
 • 115 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣ 🇧🇬🇷🇺

  13 1 Отговор

  До коментар #109 от "123":

  Как са ни бомбардирали "на книга" англичаните и американците, какви глупости пишеш! Избити са 4200 българи, повечето мирни граждани. Да не говорим за осакатени, за разрушени сгради и мн. други. При това България не е участвала в бойни действия на страната на Пакта! Действията на България през ВСВ са низ от протакане в опит да запази неутралитет и въпреки това си е изпатила яко. Защо изобщо е трябвало да се хващаме с Германия? Като гледам, сега вървим по абсолютно същия път, но вместо Германия, сега с НАТО. И пак срещу Русия. Позор! По пътя, по който са отстъпвали османските орди 1878 г, сега настъпват отново турски конвои!
 • 116 Сър Алтън Джон

  1 0 Отговор

  До коментар #8 от "⚜️Масон⚜️":

  Толкова хубаво би било да настанят НАТОвски 20 000 турски контингент в базите в България😁 "Жена,бягай да извъртиш 1 баница ма!"
 • 117 Алоооо

  5 2 Отговор

  До коментар #112 от "123":

  Ти на колко ракии бе?
 • 118 гост

  2 0 Отговор

  До коментар #31 от "БАЙ Х@Й ‼":

  Адмирации ! Всяко ЧОВЕШКО сърце трепва , когато чете написаното от дядо Вазов !
 • 119 Развийш ли

  3 1 Отговор

  До коментар #77 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣ 🇧🇬🇷🇺":

  Абе те и наши политици лелеят да на дадат в лапите на Кремъл не че не сме били ама това са приказки за пазара Тя не става тъй както си я мислиш

  Коментиран от #121

 • 120 11222

  2 0 Отговор
  И простите да си кажем, улекне на душиците ни мнизина ни. Рускинята и туркинята, разликата е огромна. Мързел или трудолюбие обичате. А от време оно жорж все преди избори се пущаха и не стихват пушилките ви. Та хасан е български гражданин, пенсионирал се в Туркие. Иска да си дойде и с право, но няма жилище и ако имат до един искат завръщане в България. Това им е Родината, както на Хасан, така и на бай Драган. Политиката не за нашите прости глави. Който и да дойде няма как да се постигнат резултати очакващи, от когото и да е било. Къде е материала. И в мвр, нищо няма да постигнете. Никъде. Имате ли подготвени хора, професионалисти. Чувам кво си говорят простите хора. Свърши се с провинции, изчезващи села, а и в Бг няма сигурност за работните места и накрая всеки, за да спаси кожата си работещ на 50, 55, години ще гласува, а много пенсионери и извън Бг ще отидат на риба и на работа, защото навън трябва работа, работа, за да успеят да си платят наемите и всички разноски за месеца, иначе знаят тук какво ги чака, без връзки, без гръб...курбан/коч байрама е на 19 юли и свършва на 23 юли т. г. Султанка съм. От село. Заповядайте на Байрама. Всичко друго е бош лаф.
 • 121 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣ 🇧🇬🇷🇺

  4 1 Отговор

  До коментар #119 от "Развийш ли":

  Ти виждал ли си такава новина Румъния, Сърбия, Северна Македония, Гърция или даже и Русия да са изявили териториални претенции към някоя наша област? А Ердоган колко пъти си е харесвал Варна, Кърджали и др. Точно Ердоган иска да възроди Османската империя, не следиш ли новини? Скоро и по Факти имаше такава статия. Какво против имаш към Русия? Русия е изключително толерантна към нас и винаги е готова да ни защити, ако все пак имаме някакво уважение към нея. С Русия имаме най-много общи ценности.
 • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 123 Цинцур

  1 0 Отговор

  До коментар #111 от "финиш":

  И какво правят в неутрална спрямо СССР моеска акватория съветските подводници
 • 124 Божко

  1 0 Отговор

  До коментар #93 от "Някой си":

  Че курилските острови не да ли наши?
 • 125 Този коментар е премахнат от модератор.


 • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 127 аз съм Веска

  1 0 Отговор
  С КРЪВНОТО СИ РОДСТВО ТРЯБВА ДА СВИКВАМЕ И ДА ГО ОСЪЗНАЕМ . ОТ СТО ШАТРИ СЪБРАНИ С МНОГО ГРОЗНИ МЪЖЕ , ДЕТО ЖЕНИТЕ БЯГАЛИ , ИЗНИКНА ИМПЕРИЯ С НАШАТА КРЪВНИНА . ВИЖДАТЕ ЛИ КОЙ Е СЪХРАНИЛ РЕЛИГИЯТА ЗА ЗЛАТНИЯТ ТЕЛЕЦ И ЗВЕЗДАТА МУ .
 • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 129 baba Tonka

  2 0 Отговор
  Бългaрия никoгa нe e cъщecтвувaлa. Cлeд руcкo-турcкaтa вoйнa вмecтo дa cъздaдeм държaвa, тoгaвaшнитe ни упрaвници ce хвaщaт зa гушитe и унищoжaвaт цвeтa нa нaциятa, пocлe тaкa и нa 9 ceптeмври, нa 10 нoeмври и зa пocлeднo вижтe жaлкитe кaндидaт влacтници oт 45 т.нaр. нaрoднo cъбрaниe - Булгaри cтaн cмe ниe, прocт нaрoд, cлaбa държaвa!
 • 130 Алексей из России.

  2 0 Отговор
  Мне стыдно за вас, болгары. Даже не представлял, как могут низко упасть наши "братушки". Бывшие братушки, надеюсь. Гораздо проще иметь вас врагами в открытую, чем фальшивыми друзьями - предать может только друг. Ну чтож, отрабатывайте удары по России. Старайтесь делать это получше, чтобы не огорчить ваших новых друзей, которые, наверно, лучше России знают, как с вами надо обращаться...

  Коментиран от #131

 • 131 Александр

  0 0 Отговор

  До коментар #130 от "Алексей из России.":

  Их так же обманули европейцы в свое время как и украинцев. Думаешь с нами так не пройдёт? Вон наши детишки уже скачут за Навального. Запад подчиняется себе разум, власть и богатства все потом сами отдают, и подчиняются, как например в Болгарии. Пока у нас есть Путин, нас не взять. А где болгарам взять своего Путина?
 • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 133 Андрей

  1 0 Отговор
  Дорогие "братья"! Неужели вы забыли Батакскую резню? Сотни лет турецкого ига? Да что с вами? Вы предаете друзей, религию, общность нации в обмен на заокеанского владыку? Вы готовитесь напасть на Россию в составе НАТО? Да мы можем все умереть. Но каждый мужчина будет готов захватить с собой в могилу 10 врагов. Россия велика и кто-нибудь все равно выживет. А вы навсегда будете прокляты. Клянусь БОГОМ!

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.