Last news in Fakti

1 Февруари, 2013 16:01 1 370 6

Сидеров: Борисов да не избягва парламента

  • сидеров-
  • борисов-
  • парламента-
  • американската търговска камара
Сидеров: Борисов да не избягва парламента - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Правя това изказване от името на парламентарната група на партия Атака във връзка със скорошно изявление на премиера Борисов. Разбира се, не от трибуната на Народното събрание, защото той тук не е идвал с месеци и ние сме много загрижени за него защо отбягва сградата на парламента. Това заяви лидерът на Атака Волен Сидеров от парламентарната трибуна на Народното събрание.

С удоволствие бих полемирал с господин премиера тук, на най-висшият законодателен орган на България, но той предпочита седянката на американската търговска камара, където изказва геополитически и други възгледи, допълни Сидеров.

Наскоро чухме негово изказване, в което той визира национализма и популизма. Сега аз по втората част няма да се произнасям, защото най-голям специалист по популизма е самият премиер, както знаем.

Но по национализма съм длъжен да кажа някои неща.
Господин премиера обяви, че Европа е заплашена от национализъм. Много интересно защо когато българския национализъм му даваше рамо, той не виждаше заплаха от национализма, сега вече вижда. Но искам да му кажа на господин премиера, разбира се най-добре е да дойде той тук, най-после да го видим и да му кажа, че Европа не е заплашена, а в Европа национализмът се възражда и въздига като отговор на глобализма, който се налага от неговите американски покровители. В отговор европейските народи засилват своето доверие и вот на националистическите
  партии, защото те изразяват новите идеи на света, прогресивните идеи, както се казваше едно време. В момента либералният турбокапитализъм е в голяма криза и националистическите движения и партии в Европа са във възход, защото хората се виждат все повече излъгани от глобалистичната вълна, която разслоява все повече населението в света, има все по-малък брой от много богати и все по-голям брой бедни, коментира Сидеров. В България това е ежедневие, това е картина, която виждаме с очите си и затова аз не разбирам искреното учудване или разиграното учудване на
господин премиера, който демонстрира на седянката на американската търговска камара, пред която каза, че някои в България искали доходите да се увеличат, но няма откъде, няма как, на мнение е Сидеров.

„Тъй като аз съм директен и конкретен човек го съветвам да посочва нещата с техните имена. Няма друга политическа партия в момента в България, която да говори така за доходите, да поставя този въпрос като най-важен въпрос, както партия Атака. И тъй като не само го поставя и посочва как може това да се случи, аз ще изпратя препоръчано писмо на министър-председателя, в което ще му обясня точно как и откъде могат да бъдат набавени парите за това българските доходи да станат европейски. Тъй като неговата партия се нарича партия за европейско развитие на гражданите. Как и откъде трябва да дойдат парите, с които българските доходи да станат сравними с европейските. Т.е. минимална заплата 1000 лева и минимална пенсия 500 лева, което е възможно, което е реализуемо и което трябва да стане и трябва да бъде въпрос номер едно на всички партии. Мога да обясня и в отделни лекции, мога да направя неделно училище специално за министър-председателя и да му обяснявам как точно и откъде ще дойдат парите. Защото той се прави, че не чува вече може би една -две години, три, четири, откакто е този мандат на парламента, че трябва да прекрати концесионните договори с една съмнителна, да не кажа грабителска чужда фирма, която изнася златото на България за милиарди и ни плаща жълти стотинки. Тази концесия трябва да се прекрати, аз съм го казвал поне 50 пъти от тази трибуна. Нима г-н Борисов не е чувал моите думи? Чувал ги е разбира се, но се прави на разсеян, защото така му е изгодно пред американските господари. Само че той е български премиер и трябва най-после да реши дали ще работи за българските интереси, американските, турските или някои друг”, каза Сидеров.

Да го каже ясно и открито и като излизаме на избори да знаем – гласуваме за ГЕРБ, гласуваме за Турция и за САЩ, гласуваме за Атака – гласуваме за България, за българския възход. Това трябва да е ясно на хората най-после. Защото нямаме повече време за експерименти. Достатъчно експерименти изтърпяхме и в момента въпроса на въпросите за българските доходи, по които българския премиер се прави на разсеян са най-важния проблем на политическата класа.
Откъде ще дойдат парите? Ами г-н Борисов, например ако върнете златодобива и добива на редки и ценни метали, ще имате поне 3 милиарда на година допълнение в бюджета. Ако върнете ЕРП-тата, да не се експлоатират и ограбват българските граждани от чешка държавна, австрийска, общинска и съмнителна германска фирма, ще имате поне милиард на година още в хазната. Ако върнете мобилните оператори, които са в чужди ръце, отново чужда държавна фирма и чужда съмнителна фирма, ще имате поне още 1 милиард в хазната допълнително. Ако спрете разпиляването на пари под форма на социални и други подаръци за циганското население, което не иска да праща децата си на училище, не иска да плаща данъци, ток и вода, но прибира огромни социални и детски надбавки за хиляди и хиляди на месец, това са 3 милиарда, изчислих го, на година. Ако спрете и контрабандата, която продължава в България да се вихри и която по изчисления на специалистите е някъде около милиард евро, ето ви още 2 милиарда български лева. Ако спрете да разпилявате пари по начина, по който го правите сега купувайки военни отпадъци от чужбина, плащайки далаверите на Милен Велчев, които сега преди броени седмици, януари т.г., платихме 2 милиарда лева заради далаверата на Милен Велчев, вместо да го вкарате в затвора за тази му далавера, но това беше вашето предишно правителство. Ако спрете да давате бонуси на вашите министерства. По последни данни отново 5 милиона лева са раздадени на най-различни министерства от някои от министрите. Някои от министрите ще бъдат тук на парламентарен контрол ще потвърдят и ще кажат точно колко, стотици хиляди са раздали в техните министерства. Ако спрете всички тези пробойни ще се окаже, че България има пари да издържа себе си като държава, да развива индустрия, високи технологии и да има средно европейски доходи за българското население. Ето откъде, ето как!, даде рецепта Сидеров.

Обаче се правите на разсеяни и продължавате да обвинявате национализма за всички злини, да си търсите враг. Ще ви посоча пример с един Ваш предшественик, тук от тази страна в залата – г-н Костов. Той преди десетина години обяви национализма за погребан тук от тази трибуна. Беше във връзка с приемането на конвенцията, т.нар. за малцинствата – рамковата конвенция за малцинствата, с което той извърши едно национално предателство, всъщност, излезе тук и каза – днес погребахме българския национализъм. Е, не щеш ли само след 5 години българският национализъм не само, че не възкръсна от погребението на Костов, но влезе в парламента и доказа, че е имунната защита на нацията, и че без него не може да се мине в политиката.
Вие тръгвате по същите стъпки на г-н Костов, обявявайки национализма за нещо лошо, защото така казват американските господари. Вие тръгвате да обяснявате на тези господари как ще унищожите Атака, както сте обещали на един американски посланик през 2006 г. и сега се чудите как чрез избирателни хватки, чрез фалшификации, чрез купуване на депутати и други удари да елиминирате националистическата формация, която единствена в прехода влезе в парламента и доказа, че българския национализъм не само не е погребан, ами това е бъдещето на страната.
 
Ще се опитвате да ни елиминирате, но това няма да стане, няма да успеете. По-скоро ще последвате съдбата на г-н Костов. Спомняте си как той така беше шокиран от своето падане от власт, че две години изгуби просто дар слово, не можеше да говори нито пред медии, нито пред други съпартийци, разговаряше само с теменужката. Това очаква всеки български премиер, който предпочита трибуната на американската търговска камара пред трибуната на българското Народно събрание, каза Сидеров.

Има няколко месеца все пак до края на мандата, има възможност господин премиера да се поправи, както се казва, да разбере, че българския национализъм не е нещо лошо, той не е това, на което се дължи срива на България, а обратното – сривът на България се дължи на липса на национализъм в българските политически партии. Липса на противодействие на глобалистичните, на колониалните тенденции, и заробването на България всъщност е дело точно на този колониален механизъм, от който ние искаме да го извадим. Когато го разбере това нещо българският премиер, ще бъде достоен за този висок пост, заключи Сидеров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай онзи

    1 3 Отговор
    Е, как бе - та, той е полубожество - направо Бог!
    Каква работа има той при вас простосмъртните?! :))

    Вглъбен до себичност в себе си, заобиколен от себеподобни нему, егоцентрик по рождение...какво друго очакваш, Волене?

    пп. Впрочем - тия думи важат в пълна степен и за теб, "фюрер" :)
  • 2 Куколовд

    1 0 Отговор
    Назначен от ДС "фюрер"
    Утре, ако му дръпнат конеца, ще стане бръснар или космонавт
  • 3 Христо Ковачев

    0 1 Отговор
    БОЙКО ГЪЗАРА НЕ ГО ЕНЯ ЗА ХОРАТА ВАЖНО Е ДА РАСТЕ БАНКОВАТА СМЕТКА ,ВСИЧКО ДРУГО Е ПРАХ И ПЕПЕЛ
  • 4 БУМЕР КАМОР

    0 0 Отговор
    abe cherveni poklonici shto taka ste se naduli.iuli mesec shte otnesete pak pluvkata
  • 5 село ):

    1 4 Отговор
    Този път Бойко Борисов няма да ме излъже. Има достатъчно ид..ти в страната - те да гласуват за ГЕРБ.
  • 6 Трибал

    1 0 Отговор
    Политиците имат право да обещават.

    - Всички пълнолетни граждани имат право да гласуват, коя партия да ги краде следващите четири години.
    СМИСЪЛЪТ НА ДЕМОКРАЦИЯТА Е ЧЕ!!!
    Гражданите трябва сами да са виновни за управлението. Най-добрия начин, човек сам да си е виновен за управлението, е да гласува!