Last news in Fakti

7 Юли, 2021 13:13 9 300 88

Партиите на протеста тласкат БСП към ГЕРБ

  • партии на протеста-
  • бсп-
  • герб-
  • корнелия нинова

Нито една партия не е навредила повече на Столетницата, колкото появата на "Има такъв народ"

Партиите на протеста тласкат БСП към ГЕРБ - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

БСП оцеляваше и се изправяше винаги, когато падаше препъната от събития или народен вот. Така беше и при краткото управление на Филип Димитров, и след фиаското на Виденов. Така стана и след завръщането на Симеон и "вихрушката" НДСВ, та дори след появата на Борисовата ГЕРБ.

Ситуацията днес е различна. БСП претърпя тежка загуба на изборите на 4 април, при това без да е управлявала. Парадокс, но само на първо четене. Дебютът на "Има такъв народ" на изборната сцена не само прати Борисов и ГЕРБ в бокса за спешен ремонт и смяна на тактики и идеи, но се превърна и в наказателна акция към единствената реална опозиция на ГЕРБ в предишния парламент.

Не беше честно към Столетницата, ще кажат някои. Може и така да изглежда за някои периферни наблюдатели, но за хората, които отблизо следят процесите на политическия битпазар, случилото се е напълно логично. И няма никакво значение какъв е бил вотът за партията на Трифонов - емоционален, ирационален, протестен или какъвто и да е. Той е факт. Хората на Слави отнеха ролята на БСП в препъването на гиганта, управлявал от 2009 г. и прибраха чудовищен брой протестни гласове, голяма част от които щяха да отидат при БСП. Щяха. Но само в един свят без "Има такъв народ".

Беше ли БСП на протестите - беше. Подкрепяше ли ги през цялото време - подкрепяше ги. Предаваше ли всеки ден часове наред партийната им телевизия шествията и протестните акции - предаваше. БСП ли издигна за президент човека, позволил си пръв да извика с вдигнат юмрук "Мутри, вън!" - тя беше. Но всичко това се оказа категорично недостатъчно партията да бъде припозната от хората като носител на промяната, а протестните партии да я приемат за една от тях. На Позитано се убедиха, че е кауза пердута да бъдат официално обявени за "активни борци" срещу ГЕРБ и това да им даде някакъв дивидент. И прецениха да тичат по тяхната писта.

А това може би не е грешка.

Насила хубост не става. Казал го е същият този народ, който прати БСП на трето място на 4 април, късайки живо месо от снагата на Столетницата за сметка на дебютантите на Слави. Нито една друга партия не е нанасяла такава щета на БСП, както появата на "Има такъв народ". И ако в краткия живот на "покойното" Народно събрание Нинова декларираше, че партията би подкрепила едва ли не безусловно кабинет на протестните партии, това става все по-малко вероятно при сходна конфигурация в следващия парламент. От "Има такъв народ" стократно заявиха, че не само не биха влезли в коалиционни отношения с БСП, но не им трябва и подкрепата им. БСП не остана длъжна и през последните седмици станахме свидетели на масиран огън и от двете страни.

Катализатор се оказаха и изборите в Благоевград, където, според Нинова, ГЕРБ играли за кандидата на "Има такъв народ" - спечелилия вота Илко Стоянов. А какво да кажем за престрелките между Румен Петков и Мая Манолова?! Картите са свалени, вече никой не прави мили очи, а се бори за всеки спасителен глас.

Да тича БСП по своя писта - как да е. Но я си представете следния сюжет. Казват си на Позитано: щом не ни броят за поборници срещу авторитарното управление на Борисов, сега ще видят те.

И ако осъмнем на 12 юли с половин процент преднина на ГЕРБ и Даниел Митов пръв се докопа до заветния мандат, седмицата може да завърши с тройна коалиция - ГЕРБ, БСП и ДПС. И няма никакво значение какво са говорили, обещавали и за кое са си късали ризите БСП и ДПС - те ще намерят начин да обяснят решението си, нали затова е политиката. Ще измислят едно "Правителство на националното спасение" и готово. Спешно е. Почти колкото при обществена поръчка без конкурс. Без значение дали Българските патриоти са влезли в новия парламент или пак ще гледат пленарната зала по телевизора.

Едно такова развитие би бетонирало и позициите на Нинова в партията, която е раздирана от вътрешни катаклизми именно заради крайната неприязън на председателя ѝ към ГЕРБ. С един удар Корнелия Нинова ще запуши устите на вътрешните си хейтъри, а партията отново ще бъде управляваща. Нали това е целта на всяка политическа сила?

Звучи ви фантастично? Ок, но хипотетично е възможно. И ако това се случи, вината ще е изцяло в партиите на протеста, които по-добре да не бяха се занимавали изобщо с БСП, отколкото да я хулят ненужно. Така, както сега се чудят кой министър от служебните да задържат в победния си кабинет и чертаят розови планове, така може да останат с пръст в уста и да им се наложи да стягат нови протести.

А дали народът ще има ищах отново да излезе по площадите - той си знае.


Бел.ред.
Хората вярват, че новият парламент ще защити мажоритарните избори. Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1618

    64 62 Отговор
    Служебното правителство за кратко време успя да разкрие пълния батак, високата корупция,мафиотската симбиоза с властта на Борисов във всички институции! На тази основа протестните партии ще се издигнат още по- нагоре, а партиите като БСП и Патриоти за България направили безпринципни коалиции с цел политическа власт на всяка цена ще се сринат още по- надолу!

    Коментиран от #16

  • 2 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    66 69 Отговор
    БСП няма морално право да управлява!
    Имаха тази възможност няколко пъти и всички видяхме резултатите!

    Коментиран от #12, #18

  • 3 Карло

    49 44 Отговор
    И 5 годишния ми племенник знае вече :
    Било неместно бла бла.
    Всичките са едно ясно е като бял ден :
    Гроб бсп дпс - лустрация , съд , отнемане на имущество до 3 ти братовчеди !
  • 4 Комунистите

    37 60 Отговор
    Начело с диктатора Курнелия никой не ги брой за живи.....
  • 5 сара

    36 36 Отговор
    Не може една партия да обяснява провала си с друга партия. Най-правилно е да потърси вътре в себе си. Там обаче за съжаление нещата са трагични - Нинова се е бетонирала в ущърб на всякакъв прогрес в редиците на БСП. Жалко, защото в момента това е единствената партия с обединител една идея.

    Коментиран от #35

  • 6 Маргинал

    45 34 Отговор
    Мутрите изтърваха големия си шанс. След 04 трябваше да се коалират герб, бсп и дпс. Този път няма да имат такъв късмет и падат в канала. На 11.07 да пуснем водата.
  • 7 българка

    16 42 Отговор
    БСП разчита на възрастните, които помнят девиза за "тяхната власт": С кръв сме я дали, с кръв ще я дадем!" Само че нещата се промениха и продължават да се променят и със старите лозунги се постига вреда! Нинова разчита на следователските си методи, а политиката е нещо деликатно, гъвкаво, трябва да го умееш, трябва да знаеш кога да настъпваш и кога да отстъпваш. Болшинството във властта не го могат - и тогава се раждат диктаторите, а ние няма да търпим друг диктатор!
  • 8 анонимин

    14 47 Отговор
    Още преди протестите имаше пазарлък между Нинова и боклукът от банкя,така 1е не вменявайте винана никой!Просто крадците се съюзяват в името на още кражби.
  • 9 Шкембе

    40 11 Отговор
    Добре написано.Всъщност БСП няма да пострада електорално от такава коалиция.По скоро ГЕРБ ще се срине.В политиката трябва стратегическо мислене,но новите партии нямат такова.
  • 10 100pera

    22 32 Отговор
    Пълно е с лъжи и полуистини. Като това:
    "Беше ли БСП на протестите - беше. Подкрепяше ли ги през цялото време - подкрепяше ги."
    Беше БСП ама не на общите протести, а си организира собствени, отделни. И не ги подкрепяше през цялото време, а започна доста време след началото.
    За Радев е същото - издигна го за президент, Радев вдигна юмрук, ама БСП и до ден днешен няма официално решение да го подкрепи за втори мандат. Ако някой не вярва - да потърси изявленията на Овчаров и Петков по въпроса.
    И колко мило пропуснато - гушна ли се БСП с АБВ (дето дори участваха в правителство на Борисов), гушна се.
    И най-важното: БСП винаги говори за "Модела ГЕРБ/Борисов". Но никога не говори за "Модела Луканов", а управлението на Борисов/ГЕРБ е разновидност на този същия Модел Луканов.
    Не, БСП беше и си остава партия на статуквото.
    А ако осъмнем с тройна коалиция ГЕРБ-БСП-ДПС, то най-добре на Позитано 20 да си проверят противопожарните средства, а и нови няма да си купят. Щото Пожарникар Бойко ще е зает да гаси собствената си централа.
  • 11 Ами да

    16 32 Отговор
    БСП и Герб са си едно и също - алчност за несменяема власт и пари! Няма друго! Действията им го показват и не са необходими анализи! Освен това, България е пълна с далавераджии и зомбита! Няма нищо за чудене! За това не се чуват и виждат нови политики! А и партиите "на протеста" са си политически инвалиди, но все пак са по-малкото зло!

    Коментиран от #15

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 momo

    44 8 Отговор
    Да се коалираш с ИТН е нож с две остриета. Защото едно говорят, а друго правят. За справка изборите в Благоевград. Хем щяха да изчегъркат герб, хем охотно приеха техен кадър за кмет, а на балотажа не се посвениха от гласовете на герб. И още нещо. Много се говори за партиите на протеста, но поне на мен не ми е ясно там какво прави ИТН. Слави нито призова симпатизантите си да участват в свалянето на хунтата, нито неговите ръководители участваха в тях. А бсп и като ръководители, и като членове участваха в протестите.

    Коментиран от #20

  • 14 Гербаджия втеран

    28 16 Отговор
    СТАР ГЕРБАДЖИЯ...
    Явно ГЕРП и бае 0ня си отиват... Аз, а и призовавам всички да са против партия КУ-КУ и да гласуват за БСП единствената нормална партия способна да изведе Бг от батака!!!!!
  • 15 марчето

    30 5 Отговор

    До коментар #11 от "Ами да":

    Каквито и мечти да имат някои новородени “партийки", каквито и желания да имат, какъвто и резултат да покажат на нови избори, даже и първи да са, пак ще трябва коалиция и пак трябва да се ориентират към един от двата бряга ГЕРП или БСП, а да ви видим сега кой бряг ще изберете и дали пак ще загърбите исканията на протеста за изчегъртване на бай0ня и пак ли ще откажете протегнатата ръка на БСП с които правехте 135 сигурни гласа в предишното НС за изгонването на байХ0я!!!!!
    Това искаше протеста та дори ако трябваше и с дявола да се съюзявате не само с БСП, която също е част от протеста и е единствената парламентарна партия бореща се против ГЕРП и статуквото....
    И кои са партиите на протеста, че не се сещам... ИТН ли!!! ... че лидера им не сме го виждали там.... мая манолова я гонеха от протеста, а христо ивановци стояха отстрани като застарели моми... в протеста имаше повече БСП отколкото всички мераклии за облаги от протеста!!!

    И не забравяйте за да премахнат Хитлер се съюзиха даже Чърчил, Труман и Сталин!!!!
    А знайте втори път пилето нема да ви кацне на рамото.... народа няма да ви прости за отказа да направите правителство и пак да върнете ТУЛУПА на бела кобилка!!!
  • 16 Ти избираш

    11 15 Отговор

    До коментар #1 от "1618":

    Сравнение между Бойко Борисов и Слави Трифонов
    ИЗБЕРЕТЕ САМИ!
    ---
    Борисов
    На Борисов, майка му е начална учителка,
    а баща му е полковник от милицията!
    "Нас червеното знаме роди ни"
    И въпреки протекциите, тъпичкият Борисов едва е изкласил за милиционер-маркучодържател!
    ---
    Трифонов
    Родителите на Слави Трифонов
    Родителите на Слави са обикновени земни хора!
    Майка му е домакиня, баща му е бил дърводелец.
    Почина на 85г. през 2017г.
    Всичко в животът си Слави е постигнал сам!
    Сестрата на Слави,
    Петя работи на скенера в Окръжна болница в Плевен.

    Коментиран от #26

  • 17 Всъщност

    15 2 Отговор
    написаното в статията е възможен вариант, но малко възможен. Нинова не би се коалирала с ГЕРБ, ако зависи само от нея. Засега тя се е закрепила на председателското място и няма вид, че ще слуша чуждо мнение. Очертава се и в новия парламент да няма разбирателство на ГЕРБ с други политически сили за съставяне на правителство, защото който и да се коалира с ГЕРБ в този момент, си подписва смъртната присъда за следващите избори. ДПС са единственият им възможен партньор, но ДПС биха се коалирали с ГЕРБ, ако има поне още една партия в коалицията. Така няма да изглеждат единствените предатели на народната любов. Не е изключено обаче протестните партии да направят коалция в новия парламент и да предложат кабинет. Зависи от това колко мандата ще получат всяка една поотделно, защото ако са на кантар с мнозинството, ще предпочетат пак да върнат мандата и нещата ще отидат на следващи избори в късната есен. А до тогава ще трябва да управлява служебното правителство. Всички ще се натискат да не се стига дотам и затова е важно гласувалите на изборите да са повече от предния път. Но да не забравяме, че лятото дойде, хората са тръгнали на почивка и избирателната активност като нищо може да се окаже по-ниска.
    Има още 4 дни и ще стане ясно дали съм бил прав.

    Коментиран от #23

  • 18 Честно казано

    11 8 Отговор

    До коментар #2 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    Ти виждаш ли някаква особена разлика между старите комунисти в БСП
    и новите комунисти от ГЕРБ?
    Въпреки, че Нинова никога не е била член на БКП!
    Невероятно, но факт!

    Коментиран от #21, #24, #27

  • 19 Русенец

    16 2 Отговор
    Българинът винаги е бил яхван. След освобождението, когато истинските българи си оставиха кокалите по бойните полета, синовете на чорбаджиите яхнаха властта и заеха стратегически позиции да командорят. После, работническата класа направи преврат, а комунистите яхнаха вълната и завзеха властта. След това, пак населението тръгна по протести, да рипа за демокрация, а синовете на партийните членове се преоблякога в синьо и народа отново беше яхнат и подкаран към демокрация, ама не баш към такава, каквато си я мислеше. Сега пак ще ни яхнат, защото сме заспали 08це. Образовайте си децата, да имат достатъчно акъл, за да проумеят кога някой се опитва да ги яха. И може би някое от следващите поколения, няма да се излъже така лесно, както ние се лъжем, кой ли път вече.
  • 20 100pera

    9 18 Отговор

    До коментар #13 от "momo":

    Нищо лично само цитирам:
    Корнелия Нинова обича да говори ефектни лъжи. Жената има фантазия. Илко Стоянов - новият кмет на Благоевград, никога не е бил член на ГЕРБ, заяви Йорданов по повод думите на лидера на БСП, че ГЕРБ и ИТН са се прегърнали на вота в Благоевград.

    Коментиран от #25, #73, #78

  • 21 Русенец

    3 7 Отговор

    До коментар #18 от "Честно казано":

    Никаква разлика нямат.
  • 22 Jacques Yves Moineau

    11 8 Отговор
    Така ще е докато БСП се самонарича ''столетница''. Докато не се дистанцират от миналото си на управляваща комунистическа партия, винаги ше ги броят за ''част от статуквото ''
  • 23 Русенец

    7 5 Отговор

    До коментар #17 от "Всъщност":

    А ако не е на председателското място? Ако мястото и почне да се клати? Дали левите й убеждения ще останат непоклатими, ако я шкартират от партията?
  • 24 100pera

    12 4 Отговор

    До коментар #18 от "Честно казано":

    :)
    Другият парадокс е, че Нинова беше обявена за Синята лъвица на Иван костов и влезе в Техноимпекс с изявлението, че ще го спасява от комунистите...
  • 25 momo

    18 3 Отговор

    До коментар #20 от "100pera":

    Какво казва Тошко, едва ли има значение. А фактите са следните: Кметът им е бил зам.-кмет на герб. Точка!

    Коментиран от #50

  • 26 Русенец

    17 2 Отговор

    До коментар #16 от "Ти избираш":

    Излагате се! Култът към личността е тоталитарен метод за овладяване на масите. Не бива да гласуваш за семейството на Слави, а за политическата му програма и резултатите от нея. Досега, най-явният резултат на това правителство е, че осигуриха на Ердоган още секции за гласуване, с които съдбата на България да се определя от Анкара.

    Коментиран от #30

  • 27 Да де нооо

    8 5 Отговор

    До коментар #18 от "Честно казано":

    Борисов е по кадърен лъжец и крадец от Нинова, нали?
    Пеевски взе Булгартабака на Нинова,
    но не можа да вземе пачките и кюлчетата от спалнята на Борисов, нали?
  • 28 Димов

    7 1 Отговор
    Убежденията на българите са двуполюсни..... най-много триполюсни. За какво са му на народа ни над 60 партии и коалиции? За да всяват хаос и раздор. Да разединяват нацията и мнението й. Да я спъват. Да си пречат, докато ни използват. Ще гласувам на избори, на които се явят най-много 3 партии, и на които ще има образователен или трудов ценз за гласуване. До тогава не ме чакайте.

    Коментиран от #34

  • 29 Пешо от блока

    11 4 Отговор
    БСП трябва да стане истинска опозиция за 10-20 години, да изчисти от себе си всички с " чугунени" червени глави, да изгони чорбаджиите от редиците си и тогава може да претендира да управлява дори. Досега показаха, че бяха нелегални патерици на Бойко. Не случайно едноккнижния не е казал една дума срещу тях.

    Коментиран от #69

  • 30 Ти избираш

    9 6 Отговор

    До коментар #26 от "Русенец":

    Аз до сега не съм видял нито една лоша програма на нито една партия!
    Най-хубава беше на конгресите на БКП!
    Уж нация техническа, а най-великото изобретение беше чушкопека!
    Уж неспирен възход на социализъма, а на 10.11.1989г. България осъмна фалирала.
    Защото възхода бил неспирен, но социализъмът бил недоносче!

    Също като безспирният възход на комуниста Борисов.
    Българите са на дъното на ЕС, с руска енергийна примка на шията!

    Коментиран от #32, #37

  • 31 Че то е истина

    3 5 Отговор
    Даа, имаме подозрения за тоя вариант още от миналата седмица, кога баце ходи в Инстамбул.Ама той Слави точно това чака.Да се прегърнат двете братски партии и се утекат в канала.Деня в който ГЕРБ и БСП си се съберат, понеже са си една порода, ще бъде най добрия ден за българската демокрация.
  • 32 Русенец

    10 2 Отговор

    До коментар #30 от "Ти избираш":

    Това, за чушкопека, показва колко сте неинформиран. Поразучета малко, какви са научните постижения на българите, поне да нямам чувството, че говоря с тр0л. Гледай реалните резултати на правителството. Какво постигна това, освен че даде на Анкара да ни избира управлението?

    Коментиран от #36

  • 33 Станислав

    4 3 Отговор
    "И ако това се случи, вината ще е изцяло в партиите на протеста, които по-добре да не бяха се занимавали изобщо с БСП, отколкото да я хулят ненужно." Ненужно? Браво, дори ашколсун.
  • 34 БЛЯ БЛЯ

    8 5 Отговор

    До коментар #28 от "Димов":

    Подмолно агитираш да не се гласува!
    За да гласува само твърдият електорат на ГЕРБ, БСП и ДПС!
    Но...
    Умряха баламите!
    На 11 юли всички пред машините за гласуване!
    И нека всеки без страх да гласува за когото си предпочита!
    А не само да гласува твърдият електорат на ГЕРБ, БСП и ДПС!

    Коментиран от #52

  • 35 Говориш глупости момиче

    10 3 Отговор

    До коментар #5 от "сара":

    Напротив точно Корнелия Нинова стабилизира БСП,като изгони всички измекяри които искаха коалиция с ГЕРБ.И именно за това не я понасят"демократите".След 11.07 ще има много изненадани

    Коментиран от #40

  • 36 Ти избираш

    4 10 Отговор

    До коментар #32 от "Русенец":

    Извинявай!
    Забравих!
    Освен чушкопека, в НРБ се произвеждаха и компютри Правец. С манивела!
    И електрокари! Които японците ги изкопуваха за вторични суровини! Заради оловото за тяжест.

    Коментиран от #39, #42, #48, #71

  • 37 Русенец

    11 2 Отговор

    До коментар #30 от "Ти избираш":

    Само да припомним, че през 1989 г външният ни дълг беше 8 млрд $, а сега е 37 млрд €. Сещате ли се, заради кого изпаднахме в криза през 80-те години? Кой съсипа най-големите ни пазари? Кой ни отряза търговските пътища за продажба на оръжие и преработен петрол? Същият, който сега ни е "голям военен побратим".

    Коментиран от #57

  • 38 Просто човек

    4 7 Отговор
    Би било чудесно да направят правителство ГроБ+ДуПяСе+БъСъПъ!!! Тогава ще ги пометем наведнъж...
  • 39 Русенец

    8 1 Отговор

    До коментар #36 от "Ти избираш":

    Все още сте доста слабо информиран. По-скоро сте завистлив присмехулник, бягащ от реалните факти. Сигурно фанатизираните ви фенове ще ви акомпанират и дори аплодират скечовете но, на човек с поне малко желание да провери листът с български изобретатели, няма как да му повлияете. Оставате си гордостта на лековерният и лесноманипулируем човечец. Халал да са ви алтъните на Ердоган!

    Коментиран от #49

  • 40 ФАКТ Е

    10 3 Отговор

    До коментар #35 от "Говориш глупости момиче":

    Аз съм твърд антикомунист във всичките му разновидности!
    Но не мога да не призная,
    че Нинова единствено въведе в България
    демократичен пряк избор на председател на партията!
    Затова бях много раздвоен, когато опозицията в БСП искаше оставката и!
    Ами пред кого да подаде оставка?
    Ако наистина са искали оставката и,
    трябваше не да плямпат а да предизвикат предсрочни избори според устава на БСП!
    И пак повтарям!
    Аз съм антикомунист!
    Но истината си е истина!
    Комунистката Нинова е по-мъжко момиче от комуниста Борисов!
    ФАКТ Е!

    Коментиран от #47

  • 41 Грую

    10 3 Отговор
    БСП не трябва и да помирисва властта.Защото неведнъж са доказвали,че освен да крадат и фалират държавата ,друго не умеят.

    Коментиран от #44

  • 42 Русенец

    12 5 Отговор

    До коментар #36 от "Ти избираш":

    Всичките ни храни се произвеждаха в НРБ. Нямахме ГМО. Правехме си дрехи, обувки, инструменти, мебели, строителни материали, лека, средна и тежка техника. Нямаше нито град, нито село без фабрики, земеделска кооперация, училища, детски градини.... Нямаше безработица. Имахме научни институти на световно ниво. Имахме космонавти. Всичко това ви е добре известно, но го премълчавате много упорито, за да обърквате представите на младото ни поколение.

    Коментиран от #56, #76

  • 43 Леле

    8 4 Отговор
    Тука е пълно с фенове на БСП, ужас
  • 44 Русенец

    3 0 Отговор

    До коментар #41 от "Грую":

    Има ли партия, която да не го е доказала?

    Коментиран от #51

  • 45 Урааа

    5 2 Отговор
    Явно вече БСП ги е спазарил бойче.Инстамбул, ДПС застана зад Пеевки, прокуратурата бухалка щяла да разследва тец Варна...Ама наистина е време тоя преход да свърши и тея 30 годишни ментета ка се пратят там където им е мястото.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Ташо

    7 1 Отговор

    До коментар #40 от "ФАКТ Е":

    Само да уточня.Нинова никога не е била комунистка.Тя дойде от редиците на СДС. По скоро е политически хамелеон .Има още едно определение но ако го напиша ще ме изтрият .

    Коментиран от #62

  • 48 Димов

    2 0 Отговор

    До коментар #36 от "Ти избираш":

    А сега и толкова не правите.
  • 49 Ти избираш

    3 8 Отговор

    До коментар #39 от "Русенец":

    Кои алтъни?
    Които Борисов ходи да проси от Ердоган?
    Ердоган да изкомандва преселниците да гласуват за Борисов,
    Който се хвалеше, че с противагоз и калашник е участвал във Възродителния процес!
    Да не е луд Ердоган, че заради Борисов, на него да му извъкнат килимчето!

    Борисов си въобразява, че изборите в Турция са както в България!
    С "избираеми места", с "мъртви души" и с "коригирани протоколи"!
    Да, ама не!

    Коментиран от #53

  • 50 100pera

    4 5 Отговор

    До коментар #25 от "momo":

    :) Ми не е все едно, дали си член на партия и или не.
    Ама нека да си припомними и едни други работи:
    "Благодаря на приятелите за доверието и подкрепата", коментира генерал Бойко Борисов формирането на инициативния комитет (за кмет на София).
    "Отговор ще им дам утре, след срещата ми с президента Гeорги Първанов, тъй като държа на разговор с него и на неговото мнение и решение. С президента Георги Първанов винаги сме работили добре", каза още Бойко Борисов.
    И на кого беше обещал Борисов за Мишо Бирата? На Първанов.
    А кои бяха в "Кръга Банкя", от които тръгна Борисов? И каква беше връзката на този кръг с ДС и ГК на БКП - София?
    Айде да не си мислите, че ние сме безпаметни.

    Коментиран от #72

  • 51 Грую

    5 7 Отговор

    До коментар #44 от "Русенец":

    Има .При ГЕРБ не сме стигнали до купони за хляб и бензин.А сега ,като гледам цените как хвърчат нагоре ,сме се запътили натам.

    Коментиран от #54

  • 52 Димов

    2 1 Отговор

    До коментар #34 от "БЛЯ БЛЯ":

    Никого не агитирам. Просто си изказвам мнението. Ако щеш ме слушай, ако щеш недей. И за кого другиго ще гласуваш? Или гласуваш за трите най-явни, или за някоя тяхна патерица. Избор=0. Колко години още няма да ви идва акъля?

    Коментиран от #60

  • 53 Русенец

    3 2 Отговор

    До коментар #49 от "Ти избираш":

    Благодаря, че си разкри лицето!

    Коментиран от #58

  • 54 Русенец

    8 3 Отговор

    До коментар #51 от "Грую":

    Не, при тях ще стигнете до паспорти за ваксинация. А уж бяхте против дискриминацията. Ревяхте, че едно време не ви давали да ходите в чужбина. Сега ще ходите, ама само след като ви боднат с иглата. Тоталитаризмът чука на вратата, този път преоблечен като демокрация.

    Коментиран от #59

  • 55 истаната е че

    4 8 Отговор
    бсп винаги са си били с герб. Но за пред кочината - водят войни
  • 56 Ти избираш

    5 8 Отговор

    До коментар #42 от "Русенец":

    Говориш глупости!
    Знаеш ли на колко опашки съм висял и е свършвало пред мене?
    И колко съм се молил да ми дадат бележка за цветен телевизор във Велико Търново?
    А вноската ми за Москвич от 1 500лв., след 10г. чакане, при Костов за една нощ станаха на 1 лв. и 50ст.!
    Помниш ли тиквонадата, пробутвана ни за оранжада?
    А киселото мляко в бурканчета с книжни капачки?
    Лятно време след два часа шупваше!

    Не ми ги разправяй на мене, дето съм строил "недоносчето" социализъм на три смени!
    А не като потомственият милиционер Борисов Маркучодържателя!

    Коментиран от #81, #82, #87, #88

  • 57 Прав си

    5 5 Отговор

    До коментар #37 от "Русенец":

    Излиза, че комунистът Борисов е по-некадърен от комунистът Живков!
    Значи комунистът Борисов не е внимавал в час, докато е разтривал ушите на комуниста Живков, нали?

    Коментиран от #83

  • 58 Ти избираш

    7 4 Отговор

    До коментар #53 от "Русенец":

    Ха ха ха...
    Та аз да не съм в нелегалност, като комуниста Борисов?
    Цяла година не стъпа в МС и в НС!
    Шубето е голям страх!
    А сега комуниста Борисов направо скъса синджира от страх!
  • 59 Грую

    6 5 Отговор

    До коментар #54 от "Русенец":

    Каква връзка имат ваксините с моя коментар?Казах ,че при ГЕРБ не сме стигнали до купони за хляб и бензин.Докато при БСП това беше реалност.

    Коментиран от #61, #84

  • 60 БЛЯ БЛЯ

    3 2 Отговор

    До коментар #52 от "Димов":

    Ама нали и аз това казвам?
    За никого не агитираш,
    за да гласува само твърдият електорат на ГЕРБ, БСП и ДПС, нали?
  • 61 Уфффф

    5 3 Отговор

    До коментар #59 от "Грую":

    Така и не разбрах каква е разликата между комунистите от БСП и комунистите от ГЕРБ!
    Все сме на дъното на ЕС с руска енергийна примка на шията!
    А здравеопазването е ужасяващо!
    Борисов и шайката му източват НЗОК!
    Уж съм здравноосигурен, а пак плащам!
  • 62 Аз казах.

    1 1 Отговор

    До коментар #47 от "Ташо":

    До ташо
    Нинова беше отлюспена от Костов

    Коментиран от #68

  • 63 4883

    5 0 Отговор
    Има една руска притча:Събрали се всички-крестяни,феодали,земевладелци,собственици на заводи и искат да сменят губернатора!Да,ама той събрал най изтъкнатите от тях и им дал пиршество,след което ги завел в мазето и показал три сандъка:Отворил първия пълен догоре със злато!Отворил втория пълен с брилянти и всякакви други камъни и той догоре!Отворил третият и оставало само едн апедя да се напълни с пари!Тогава той им казал:Виждате ли!Остава ми само една педя и свършвам А НОВИТЕ ДЕТО ЩЕ ДОЙДАТ ЩЕ ДОЙДАТ С ПО ТРИ ПРАЗНИ САНДЪКА!ПРАВЕТЕ СИ СМЕТКАТА К,ВО ВИ ЧАКА?Т,ВА Е ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗКАЗВАНИЯ ОТ РОДА НА ТОВА,ЧЕ ЗА ВСИЧКО СА ВИНОВНИ КОМУНИСТИТЕ?ДА АМА ТЕ ИЗМРЯХА ИЛИ СЕ ПРЕТВОРИХА В НАЙ ГОЛЕМИТЕ ДЕМОКРАТИ-Пример:КОНЧЕВА,ЛАЙНОНОВА,И ДРУГИТЕ ОТ ТАЙФАТНА НА СЛАВИ-ТЕ ПЪК ЪНДЪРГРАУНД НОМЕР ДВЕ!ВСИЧКИ СА ГЛАДНИ ЗА ВЛАСТ!И КИНТИ РАЗБИРА СЕ!НАЛИ ЗА ДЕВЕТ ДЕНА УСПЯХА ДА СИ УВЕЛИЧАТ ЗАПЛАТИТЕ,НО НЕ КАЗВАТ КАКВИ СА И ЗАЩО ВСИЧКИ БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ ГЛАСУВАХА ЗА ТОВА!А НИЕ С ГАЙДИТЕ К,ВО Ш,Ъ ПРАЙМ?МАЙ ОТНОВО ЩЕ ДУХАМЕ СУПАТА!!!!
  • 64 Госс

    5 4 Отговор
    Гласувайте да изметем тези некадърници които управляват 12г
  • 65 Опозиция друг път!

    6 3 Отговор
    Нинова първо да обясни как с гласовете на нейната партия напълниха ВСС с техни и на Ду Пя Се идиоти, които после "избраха" мутрата Гешев за главен прокурор! Този индивид - показно на теорията на Ломброзо за родения престъпник е рожба на тяхното задкулисие от което страната ни трудно ще се отърве и е в това положение на зависимост на държавата от тъпото упорство на един нагъл, прост и арогантен милиционер пазеш шайката на Герб и дерибеите от ДПС, като Матросов , който оставка няма да даде докато не го изритат!
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Дебил Герберов

    0 1 Отговор
    Те са дупе и гащи, но само авторът не го е разбрал.
  • 68 Ташо

    1 1 Отговор

    До коментар #62 от "Аз казах.":

    И ,каква е разликата.Това не променя факта че идва от СДС.
  • 69 Само питам

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "Пешо от блока":

    Пешо ти спа точно10 години.Спяща красавица май се явяваш.
  • 70 бай Даньо

    4 0 Отговор
    След безумното демонизиращо говорене на чалгарите - талибани и клетвите за не-коалиране с тоя и оня напълно е възможно експертно правителство от отговорните политически сили по линия ГЕРБ - БСП дори е наложително както си представя какви калинки ще изпълзят от ръкавите на Тошко и колко поразии може да сторят ... на България не и трябва революция!
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Само питам

    4 2 Отговор

    До коментар #50 от "100pera":

    И в какви отношения днес е Първанов с Корнелия? Затова и не я харесвате,защото разгони Герговци,СтаниШевци и Първановци.

    Коментиран от #77

  • 73 Посетител

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "100pera":

    Но е бил зам. кмет по времето на Камбитов, кмета от ГЕРБ! Тошко толкова знае...
  • 74 Посетител

    2 1 Отговор
    Това май е началото на нов жанр, политическа фантастика... Мераклиите за колаборация с ГЕРБ бяха разкарани, в голяма степен... Няма начин БСП да се коалира с гробарите, това ще е политическо харакири за социалистите!!!
  • 75 Колев

    1 1 Отговор
    БСП спечелиха парламентарните избори през 1990, 1994, 2005 и 2013.
  • 76 С две думи

    1 1 Отговор

    До коментар #42 от "Русенец":

    Нямаше бош мерцедес адидас боинг банани НО ИМАШЕ елтос алеко терлици лз и бира с парцали а немците скачаха оградата да работят в бг

    Коментиран от #85

  • 77 От бсп към бкп и обратно

    1 0 Отговор

    До коментар #72 от "Само питам":

    Да беше махнала и името историята и идеите на партията. Щеше да е велика
  • 78 Това

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "100pera":

    значи,че Тошко Африкански лъже !
  • 79 Никой не ги тласка

    0 3 Отговор
    Те са си едно и също, ГЕРБ и БСП ...
  • 80 Чичо от село

    4 1 Отговор
    Седим в кръчмата и разискваме пред изборно! Лесната част е да елиминираме Борисов единодушно! След това започва голям спор, лидерско оценяване и сравнение! Например Нинова отказа поста Председател на НС, а Мая Манолова прие от Борисов поста Омбусман! Дончева от острие на БСП, отиде адвокат на престъпници, което е по-доходно, заяви преди изборите на04. 04, че няма да се кандидатира, а и тогава и сега е водач на листа! Атанасов е лидер на ДСБ на Иван Костов. Хр. Иванов, бившия вицепремиер на Борисов счита акцията на Росенец като революционна, а за бъдещето на пенсионерите и трудещите се нищо! Ситоацията в ИТН я сравняваме с тази в ДПС! Трифонов си стои в сараите и дава някакви директиви, а напред е избутал Тошко, чието говорене е като латерна - едно и също, да сме видели програмата им на сайта на партията! Ами чудно защо си мислят тези надменни господа от ИТН, че ние по цял ден се ровим из Интернет! Направили една среща в Пловдив с 50 студенти! И как пристигна Трифонов на тази среща? Като Борисов с джипове те и охраната! Та така като си седим и умуваме, стигаме до почти до пълно съгласие, че Нинова буди по-голямо доверие от останалите лидери, още повече, че оглавява истинска политическа партия, за разлика от останалите!
  • 81 Посетител

    1 1 Отговор

    До коментар #56 от "Ти избираш":

    За киселото мляко: тогава все още беше истинско! Затова и е шупвало, без консерванти, без Е-та... Де днес такова мляко! Седи с месеци, забравено някое в хладилника и почти нищо му няма, най-много да стане леко ризлинг...

    Коментиран от #86

  • 82 Русенец

    0 1 Отговор

    До коментар #56 от "Ти избираш":

    Да свършва стоката, заради прекален износ е едно. Да не произвеждаме е съвсем друго. Вземи, си оправи понятията, че сериозно си ги объркал. Не се мисли за единственият, строил комунизма и висял по опашки. Млякото беше с капачка от алуминиево фолио, не от хартия. Сигурен ли си, че си живял по него време? И шупваше, защото трайността му беше 36 часа, което е гаранция, че беше истинско. Сегашното, като държи по 2 месеца, мислиш ли, че ядеш мляко? Преди правехме ли наши телевизори? Правехме. Сега правим ли? Не правим. Правехме ли коли? Правехме? Сега правим ли коли? Не правим. Правехме ли компютри, калкулатори, инструменти, машини? Правехме. Сега какво правим? Св.рки на западняците. А селскостопанска техника правихме ли? Да, и нея правихме. Сега не правиш нищо, освен да чакаш на субсидии. Дори и тока си вече няма да правим сами. Какъв ти ток? Дори цигарите си вече няма да правим. Нищо не правим сега. Най-голямото ни икономическо перо са ИТ услуги. Производството ни е колкото да се пише някой процент и за него. Срамна работа. Разправяй ги тези на младите евроатлантици. Аз знам какво се произвеждаше тогава. И ти знаеш, но ти е друга пропагандата.
  • 83 Русенец

    0 1 Отговор

    До коментар #57 от "Прав си":

    Точно така.
  • 84 Русенец

    0 1 Отговор

    До коментар #59 от "Грую":

    Така съм по-съгласен.
  • 85 Русенец

    0 1 Отговор

    До коментар #76 от "С две думи":

    То пък сега един БОШ и един Адидас..... Минали покрай Адидас. За бананите ти да не говорим, колко са банани.
  • 86 Русенец

    2 1 Отговор

    До коментар #81 от "Посетител":

    Стана модерно да се хвали колко държи химията, и колко лошо било истинското. Евро ценности.
  • 87 Понеже

    2 0 Отговор

    До коментар #56 от "Ти избираш":

    си леко объркан, да ти обЯсним:
    Ние взехме всичко лошо на демокрацията и не взехме нищо добро.
    На всичкото отгоре не случихме на държавници, а само на слуги.
    Бае Тодар е на светлинни години от тия измекяри които са ни управлявали досега.
  • 88 Самият факт

    2 0 Отговор

    До коментар #56 от "Ти избираш":

    че на толкова хора им липсва зрелият и презрял социализъм трябва да ти говори нещо.