Last news in Fakti

15 Юли, 2021 14:34 17 651 103

Минчо Спасов за ФАКТИ: Трифонов постъпи джигитски. Василев изгуби поста си под натиска на ДПС

  • минчо спасов-
  • николай василев-
  • ндсв-
  • тройна коалиция

Николай Василев беше един от най-недолюбваните от ДПС кадри по време на Тройната коалиция, разказа Спасов

Минчо Спасов за ФАКТИ: Трифонов постъпи джигитски. Василев изгуби поста си под натиска на ДПС - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Предложеният състав за кабинет от Слави Трифонов припомни управлението на НДСВ и "Тройната коалиция". По темата за атаките срещу предложеният за министър-председател Николай Василев, които се сипят през последните дни, потърсихме за коментар адв. Минчо Спасов, който от 2005 г. беше зам.-председател на ПГ на НДСВ. Ето какво каза той пред ФАКТИ:

Коментирахте, че Слави Трифонов си слага „таралеж в гащите“. Как виждате отношенията между лидер на спечелилата партия и „външен“ премиер експерт?

Изразът беше употребен в положителен смисъл, а именно, че Николай Василев е човек с характер. Той отстоява вижданията си и разботи упорито, за да ги осъществи. На Слави Трифонов ще му е трудно да наложи нередни неща на Василев, защото той е принципен човек, който работи по правилата.

Това, че Трифонов предлага за премиер лице извън собствените му партийни структури е екзотичен и интересен подход. Съвсем друг въпрос е дали ще има сили да го наложи този кабинет.

Мислите ли, че ще получи подкрепа?

По-важното е, че това, което се случи беше смел ход от страна на Слави Трифонов, „джигитски“, както се казва. Но Мая Манолова му отговори също с джигитски ход, предлагайки сегашното правителство да остане с мандата на една от избраните партии.

Това юридически възможно ли е?

Абсолютно е възможно да се случи. Партията, на която е възложен мандат да състави правителство може да предложи лица, които иска, стига да са български граждани.

Неопитността на голяма част от състава на проектокабинета на ИТН проблем ли е или позитив?

Аз съм „за“ младите хора да влизат в политиката, затова и аз лично излязох. Всяка житейска и политическа задача има повече от един отговор. Правителство, оглавявано от Николай Василев е един от верните отговори, но правителство, оглавявано от ген. Янев също е верен отговор, стига действията на тези правителства да съответстват на обществените нужди. Засега служебното правителство се справя отлично и вариантът, предложен от Манолова, може да върши работа.

Упреците към Николай Василев заради Оперативна програма “Административен капацитет“, проблемни приватизации и др. могат ли да натежат като аргумент, че фигурата му е твърде компрометирана за премиерския пост?

Аз не споделям твърдението, че той е компрометиран. Навремето той беше като камъче в обувката на коалиционните ни партньори. Той загуби поста си именно под натиска на ДПС, защото искаше да приватизира „Булгартабак“, а „Булгартабак“ беше ресурс, който ДПС използваше за политически цели, за да държи под контрол определен електорат. Така, че в биографията на Николай Василев преобладават решително позитивните неща, които той е направил. Спомнете си транслитерацията, Института по публична администрация. Проблемът с калинките не съществува от времето на ГЕРБ, но първият, който предприе реални мерки за преодоляване на това, беше Николай Василев чрез създаване на специален институт, който да обучава кадрите в администрацията. Друг въпрос е дали в момента този институт не е деградирал след управлението на ГЕРБ, но така или иначе усилията на този човек в 60-70% са били довеждани до успешен край.

Негативните медийни оценки се дължат на това, че тези, които държаха медиите и тези, които ги държат още, не харесваха нещата, които Василев вършеше, а те бяха в полза на България, но не и в полза на медийни магнати.

Това, което припомняте, отхвърля ли обвиненията, че зад проектокабинета на ИТН стои ДПС? Изобщо как гледате на теорията, че има кукловод?

Мога само да кажа, че Николай Василев беше един от най-недолюбваните от ДПС кадри по време на Тройната коалиция. Те осъществиха огромен натиск върху Негово Величество Василев да бъде махнат от поста министър на икономиката, както по-късно свалиха и Лидия Шулева, която продължи усилията за „Булгартабак“. Не може да бъде обвиняван Василев, че е човек на ДПС.

Виждате ли в програмата на ИТН поредно отлагане на съдебната реформа?

Тази тема може да бъде много разширена с гл. прокурор и КОНПИ, защото преди 3 дни ЕСПЧ излезе с едно разгромяващо решение, в което се казва, че досега законодателната и юриспруденционна практика, правораздавателната практика, да не се обвързва имуществото, което се конфискува с престъпна дейност, е недопустима. Това обръща с главата надолу КОНПИ като философия, като институция и като практика. И това решение на ЕСПЧ ще постави въпроси пред законодателя, които той досега не е имал.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 72 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 choko

    64 9 Отговор
    Поне добрата новина е, че Бойко е 2-и и не е притурка на Доган :)
  • 2 Хасан

    68 12 Отговор
    Чалтарина пропусна да добави НДСВ в изказването си?!

    Коментиран от #28, #92

  • 3 сара

    123 17 Отговор
    "На Слави Трифонов ще му е трудно да наложи нередни неща на Василев, защото той е принципен човек, който работи по правилата."

    Спрете се бе, хора ! Ние да не падаме от небето ! Имаме памет и мнение.

    Коментиран от #90, #94

  • 4 Последния Софиянец

    24 116 Отговор
    Давай Слави, щом и такива като тоя Спасов квичат на умряло, значи си на прав път. Майчкай всички от предишните политици. Изчегъртвай. Тиквата, Нинова, Мая Манолова и Татяна Дончева, Христо Иванов и тн

    Коментиран от #36, #53

  • 5 КОТарАК

    38 70 Отговор
    Слави ги избира да му вършат работа , типично като добър бизнесмен . неслучайно и няма от партията , да не се съюзюват помежду си и да го изхвърлят зад борда. Сл;ави не е патерица на никого ,твърдо го заяваявам , въпреки че не съм му фен или гласувал за него.
  • 6 Супер

    119 6 Отговор
    ХаХа че нагъл този ама. Я да си припомник кой закупи Булгартабак???
    Даааааа ТОЙ е точно Делян Пеевски. Николай Василев продаде Булгартабак на Делян Пеевски. Сега се готви да му хариже една банка и няколко магистрали, супер.

    Коментиран от #17, #93

  • 7 Спасов

    15 102 Отговор
    Харесвам и подкрепям Николай Василев за Премиер!

    Коментиран от #10

  • 8 ПКП Я

    39 46 Отговор
    Виновен бил Слави че не играе по тяхната свирка. Напред Слави, да се промени статуквуто с партиите. Време е за президентско управление и закриване на партиите!

    Коментиран от #15, #25

  • 9 СусБе

    37 11 Отговор
    Той Чалгаро бил виновен и за вашите гербаджийски престъпления?! Дали... Илииии а Защо бе?!
  • 10 Последния Софиянец

    39 22 Отговор

    До коментар #7 от "Спасов":

    Моля ви се, лилипута на Царя премиер... Адвокат Хаджигенов е най-достойният
  • 11 един

    10 27 Отговор
    Друго си е, когато говорят хора, който могат адекватно да се аргументират...
  • 12 Оправдание

    43 5 Отговор
    Напротив той защитава Ники Маус че е продал Булгартабак на Делян Пеевски :)). Всъщност той оправдава Слави като казва Слави не е виновен Ники Маус еднолично ще работи с Пеевски :).
  • 13 Ген. Пасов

    83 11 Отговор
    Това, което направи Трифонов е СРАМ.Промяна това ли е промяната.Всички помнят кой е Николай Василев.
  • 14 Гошо

    26 10 Отговор
    Аз до сега никакво официално предложение за правителство не съм видял Какво всички гракнахте срещи Слави ,де първо да видим дали въобще ще прави правителство

    Коментиран от #78

  • 15 Въпросче

    46 4 Отговор

    До коментар #8 от "ПКП Я":

    А кое не е вярно:
    1. Ники Маус продаде Бугартабак
    2. Булгартабак бе купено от Делян Пеевски

    Коментиран от #20, #23

  • 16 Георги Ненов

    43 1 Отговор
    Защо изведнъж по команда изпълзяха нДСв? НяКОЙ ги активира ли?
    Сега да се готвим ли да чуем и мъдрия ни "цар"?
  • 17 Ф акт

    14 33 Отговор

    До коментар #6 от "Супер":

    Стига глупости! Булгартабак е приватизиран по времето на Бойко.Ники Василев няма нищо общо с това.
  • 18 АМОН

    26 11 Отговор
    ПРЕДЛОЖЕНОТО ОТ ТРИФОНОВ ПРАВИТЕЛСТВО Е СГЛОБКА ОТ ЦАРСКАТА И ДЕПЕСАРСКАТА ОРГАНИЗИРАНИ ПРЕСТЪПНИ ГРУПИ.

    КЪДЕ Е БОРИСОВ В ТАЗИ СХЕМА??

    ТОЙ Е ТОЗИ КОЙТО ЩЕ ОСИГУРИ С ДЕПУТАТСКИТЕ ГЛАСОВЕ НА ГЕРБ МИНАВАНЕТО ПРЕЗ ПАРЛАМЕНТА НА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО

    ПРЕДВИДЕНО Е ГЕРБ ДА НЕ ПРИСЪСТВА НА ГЛАСУВАНЕТО , КАТО С ТОВА ДАДА ВЪЗМОЖНОСТ С ГЛАСОВЕТЕ НА ИТН И ДПС ДА СЕ ПРИЕМЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО.

    ОСТАНАЛИТЕ ПАРТИИ АКО ЖЕЛАЯТ МОГАТ ДА САБОТИРАТ ДЕЙСТВИЯТА НА БОРИСОВ , ДОГАН И ТРИФОНОВ , КАТО СЪЩО НАПУСНАТ ЗАЛАТА И ЛЕШАТ ПАРЛАМЕНТА ОТ КВОРУМ.

    ТАКА ТАЗИ ОМРАЗНА ДИКТАТУРА НА ДПС - НДСВ - ГЕРБ ЩЕ БЪДЕ БЛОКИРАНА!

    Коментиран от #76

  • 19 Буха ха

    44 1 Отговор
    Никой не е против младите да навлизат в политиката, но не е ли малко странно първото им политическо назначение да е на ниво министър? Ами ако след един месец се окаже че не стават, или пък не съгласни разни нискочели батковци да им казват “ ти нали знаеш, ти си наше момче/момиче, ние те назначихме, тука не е Америка, нещата тук ги правимЕ еди-как-си”? Щели да ги сменяват, хахаха. Това ми звучи несериозно...
  • 20 Ф акт

    17 1 Отговор

    До коментар #15 от "Въпросче":

    Имаш интернет....провери коя година е приватизиран Булгартабак.

    Коментиран от #32

  • 21 мислещ

    33 2 Отговор
    Абе то и биков и още тон други отрепки хейтеха тиквата, ама после станаха първи дружки. А и Шиши по-добре ли е от Доган? Че нещо не ми се струва с него да са в лоши отношения? Да не говорим, че царчока сам по себе си е предостатъчно голямо зло.
  • 22 Винету

    22 8 Отговор
    Булгартабак е продаден от Тиквата на Шиши.

    Коментиран от #30

  • 23 Селяка

    6 2 Отговор

    До коментар #15 от "Въпросче":

    Тия измишльотини в Прас Пред ли ги четеш?
  • 24 Бряях

    40 5 Отговор
    Абе той Николайчо Василев бил репресиран от дпс направо. Само че много хора си спомняме какви ги свършиха и той и другите от ндсв и тройната им коалиция. Сега ни ги пробутват чистички, изпрани...
    Никито Василев, абе мирише от всякъде.
  • 25 Мирослав

    8 13 Отговор

    До коментар #8 от "ПКП Я":

    Време е Слави да възроди Белене и Тиквата, Мая Манолова, Татяна Дончева, Нинова и Христо Иванов заедно с Доган да изгният там
  • 26 БСП за България и Радев

    20 10 Отговор
    Да замениш доказани хора и най-вече специалисти като правителството на госпожица Нинова и генерал Румен Радев с тия клоуни е подигравка към България. Непоправима при това

    Коментиран от #88

  • 27 Ген. Пасов

    29 2 Отговор
    Всички искаме промяна ,нови хора ,а какво се оказва пак ни пробутват същите хора.Всеки си мислеше че с НДСВ е свършено както и с други партии и предатели ,а какво се оказа те са си били тука сред нас и изплуваха навсякъде при първа възможност.
  • 28 Бай Събин

    18 7 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    Няма да гласувам трети път !

    Коментиран от #35

  • 29 Серж

    27 5 Отговор
    Стига сте вадили оправдания и лоши говорители за този разбойник Николай Василев!
    Не сме толкова наивни!!!
  • 30 Процедура

    16 4 Отговор

    До коментар #22 от "Винету":

    Самата сделка е направена по времето на Бойко но процедурата за приватизацията е стартира Ники Маус. Това беше достатъчно на Пеевски.
  • 31 Стар терикат

    13 7 Отговор
    Тоя който са го издигнали за министър на икономиката Любо Дацов как не го е срам да се показва? Дъщеря му Палома Митева е проститутка, може да се провери има статия, също може да се уверите като поразпитате малко. Не искаме нашите пари (парите на данъкоплатеца) да отиват в заплата за този и да бъдат облагодетелствани проститутки

    Коментиран от #102

  • 32 Процедура

    23 2 Отговор

    До коментар #20 от "Ф акт":

    Е да ти гледаш кога е сключена сделката а кога е стартирана процедурата, веднъж започнато всичко си върви по план. Факт е че Делян Пеевски е от НДСВ и Василев и са ортаци от там. Всичко си е почнато и завършено по план. Никой не казва че и Боко не е замесен той от къде тръгна да не би от Марс?
  • 33 анонимен

    10 6 Отговор
    Всички коментиращи тук,ще ви помоля,да дадете по едно име,подходящо според вас за премиер.Условията,на които да отговаря са:да е некомпрометиран,но да бъде с опит,за да получи шорока подкрепа в Бг от избирателите и от политическите партии и доверие навън.Без министри от служебното.

    Коментиран от #37, #39, #44, #45, #47, #48, #72

  • 34 Дрън

    16 1 Отговор
    Най големите пакости извърши тулупа страхотни пакости.Съсипа и футбола,защото му вкарвали голове
  • 35 Бичето

    4 7 Отговор

    До коментар #28 от "Бай Събин":

    Това исках да чуя. Най-накрая ние от чужбина ще решаваме какво да става с унтермменншите останали в територията България

    Коментиран от #73

  • 36 Ю.Кортес

    2 11 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Чалгарина изчегърта най вече хората на радев
  • 37 Последния Софиянец

    5 7 Отговор

    До коментар #33 от "анонимен":

    Аз дадох вече бе бастун. Това е адвокат Хаджигенов. Дано Слави зарови томахавките с черепа и сложи адвоката му за премиер

    Коментиран от #42

  • 38 Гумен Гадев Пликчев

    1 6 Отговор
    Чакам лапнишараните
  • 39 Метлата

    5 6 Отговор

    До коментар #33 от "анонимен":

    Георги Пирински,Петър Стоянов,Даниел Вълчев.

    Коментиран от #49, #52

  • 40 Ген. Пасов

    19 2 Отговор
    Извода май отдавна е пред очите ни.Този парламент е излишен.Нима има човек, който мисли нещо хубаво за депутатите,а пък и виждаме,до къде докараха България.
  • 41 Гумен Гадев Пликчев

    4 11 Отговор
    Ще ви направя американски роби,децата ви ще ваксинирам и на джендър училище ,ей триморците на Ганьо гадев

    Коментиран от #80

  • 42 анонимен

    5 0 Отговор

    До коментар #37 от "Последния Софиянец":

    Веднага ти казвам,че опорката ще бъде адвокат на мафията и превратаджия бе бастун.
  • 43 3456

    26 3 Отговор
    г-н Трифонов СЕ ОКАЗА ЕДИН МОШЕЙНИК-ИЗЛЪГА НАДЕЖДИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!!! НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ НЯМА ДА ИМА И 4%! СВЪРШИЛ Е С ПОЛИТИКАТА...ЛЪЖЦИТЕ БЪЛГАРИНА ГИ НАКАЗВА НА ИЗБОРИ!!! МИСЛЯ,ЧЕ И С КАРИЕРАТА МУ В 7/8 Е ПРИКЛЮЧИЛА!!! НАЙ-ДОБРЕ ДА СЕ ИЗСТРЕЛЯ В КОСМОСА С ПОДЛОГАТА МУ ТОШКО,И 1000 ГОДИНИ ДА НЕ СЕ ВРЪЩА!!!

    Коментиран от #46, #86

  • 44 Винету

    4 3 Отговор

    До коментар #33 от "анонимен":

    Теодоси Теодосиев

    Коментиран от #50, #57

  • 45 ...

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "анонимен":

    Късно е, чадо, мандалото хлопна!

    Коментиран от #62

  • 46 Последния Софиянец

    1 27 Отговор

    До коментар #43 от "3456":

    Абе бастун, Слави харесват и подкрепят два милиона и половина българи, като от тях 600 хиляди гласуваха за него. Може да си прави каквото си поиска, защото народът е зад него

    Коментиран от #54, #63, #64

  • 47 Жана Дарк

    5 1 Отговор

    До коментар #33 от "анонимен":

    Професор Иван Илчев
  • 48 Гала

    4 1 Отговор

    До коментар #33 от "анонимен":

    Мариян Станков Мондьо, Папи Ханс, да изброявам ли?
  • 49 111

    3 0 Отговор

    До коментар #39 от "Метлата":

    Първите двама категорично не, а последният май ги напусна след скандал.
  • 50 Слави

    6 1 Отговор

    До коментар #44 от "Винету":

    Тоя ще ми прави космическата програма, че е мега физик
  • 51 Гумен Гадев Пликчев

    3 6 Отговор
    Трифонов не излъга никой просто скотонаселението много,матеряла лош

    Коментиран от #56

  • 52 анонимен

    6 0 Отговор

    До коментар #39 от "Метлата":

    БСП,СДС,НДСВ.Ще хвърчат компромати като за световно.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 qwerty

    9 0 Отговор

    До коментар #46 от "Последния Софиянец":

    Значи са останали само 600 000, а след последната му изява още по-малко.
  • 55 Електра

    5 19 Отговор
    Колко са жалки тия болшевишки екскременти, че не можаха да се наредят на софрата, и сега к.вичат. Язък им за билбордовете, язък им за напъните. Браво на Славуца, че изджагърка тези червени екскременти от Дай България и мутрите на Костинбродската мутреса, Браво, че Импексовата БСП, дирастия напразно се облизваха. Браво, че ПедеРашков ще е бивш и настоящ червен б.олук. Браво, че идва края на хунтата на Кауна Радеф, Браво, казах го...

    Коментиран от #65

  • 56 по-скоро

    5 2 Отговор

    До коментар #51 от "Гумен Гадев Пликчев":

    Премълчал е истината, което е равносилно да излъже.
  • 57 анонимен

    1 1 Отговор

    До коментар #44 от "Винету":

    Не става.Много качествен човек ,но трябва да има опит като политик.
  • 58 Ген. Пасов

    18 0 Отговор
    Като се замисля всички дейсвия на Слави са грешни.Представете си ,ако беше излязал по време на протестите и ги беше повел,а той какво направи стоя и гледа отстани уж отразяваше с репортерите си,дойдоха изборите спечели и тъкмо когато всички мислеха че нещо ще се промени ,премиер Николай Василев,е няма ли толкова друг ,точно най важния пост да се повери на него ,и не на последно място стига с този facebook излез и говори като нормален човек ,всички знаем ,че сценаристите му пишат речите и без тях е нищо.
  • 59 Гумен Гадев Пликчев

    2 2 Отговор
    До чака рака народа, до слепите и глухите сега е мой ред да ви спасявам триморци напред!
  • 60 Коментатор

    1 7 Отговор
    Дано Слави си удържи на думата и не направи коалиционно правителство защо сега не искат да го подкрепят ДБ и мутрите
  • 61 Чичо

    6 0 Отговор
    Минчо е два пъти повече пич от бацо, като спря метрото ни рива толкова, че са го викали в ме ве ре
  • 62 анонимен

    7 4 Отговор

    До коментар #45 от "...":

    Никога не е късно,да разберете,че е невъзможно да има обединение в БГ и проблема си е в нас.А политиците само се възползват от това.

    Коментиран от #89

  • 63 Делян Пеевски

    14 0 Отговор

    До коментар #46 от "Последния Софиянец":

    Откога народа се казва Делян Пеевски?
    Народа искаше да махне Делян Пеевски а не да го прави министър председател чрез пионката му Ники Маус.
  • 64 Мушмурок

    4 2 Отговор

    До коментар #46 от "Последния Софиянец":

    Айде бе може ли Слави да си го извади и да те пльосне по челото????
  • 65 Едро момче

    12 1 Отговор

    До коментар #55 от "Електра":

    Бре бре Апостол Слави срещу всичко абе голям гръб има явно Слави, едно едро момче здраво го подпира :))
  • 66 Го4о

    13 2 Отговор
    Славуцата е сам в пустинята наречена парламент! Ако не му дадат водица ще загине и ще стане на ЧИРОЗ (,сушена риба). В политиката останеш ли сам загиваШ, а Слави загива още преди да е станал политик!!!!
  • 67 Малкия Мук

    14 2 Отговор
    Чалгарят оставаше да включи и другите царски боклуци- Кайзера Панайотов, Велчев, Доли, бай Олимпи, Миро Баничката, Шулева.. Чалгарят е свършил с политиката.
  • 68 Чуков

    13 0 Отговор
    Всички срещу чалгаря
  • 69 Коко

    7 10 Отговор
    Каквото и да се говори ако не беше Славчо щяхте да имате Тиквата четвърти мандат!!!

    Коментиран от #74

  • 70 кой

    7 0 Отговор
    пусна малкия мук по телевизиите от пролетта?
    явнао всичко е ногласено!
    кой джипка дългия??
  • 71 МЕТРО - ТЕРОРИСТ

    5 1 Отговор
    моля ви не се намесвайте в политиката вие сте скандално известен и от ДС!
  • 72 МВФ

    1 4 Отговор

    До коментар #33 от "анонимен":

    Тити Папазов
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Го4о

    4 8 Отговор

    До коментар #69 от "Коко":

    Охоооо четвърти мандат е все по - актуален!? Борисов вече е героизиран и след 2 месеца на изборите Бойко ще васкръсне, защото цените и зимата ще ни обединят срещу превратаджийте!

    Коментиран от #81

  • 75 Ало

    4 5 Отговор
    Не остана неоплют човек в тая държава. Когото и да предложат за премиер, винаги ще се намерят хора да го изкарат по- черен от дявола
  • 76 LOSHIA

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "АМОН":

    СЛЪНЦЕТОООООООО..............
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Киркор

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Гошо":

    Най умния и обективен коментар до сега!
  • 79 9458

    7 2 Отговор
    АМАН ОТ ПЛИТКИ КОМЕНТАРИ, БЕЗ ВСЯКАКВО ПОЗНАВАНЕ НА ДЕЙСТВТЕЛНОСТТА В СВЕТОВЕН ПЛАН. СЛАВИ Е ПРИТИСНАТ ОТ ВЪНШНИ СИЛИ/ДЪЛБОКАТА ДЪРЖАВА/, ДА СЛОЖИ НАЧЕЛО ЧОВЕК, КОЙТО Е ПОСЛУШЕН АГЕНТ НА ИЗРАЕЛ, ЩЕ НАЛОЖИ КАКТО ВЕЧЕ КАЗА ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ВАКСИНАЦИЯ. ВСИЧКИ ТОРКАЛЯТ ТАЗИ ТЕМА КАТО НАЙ-ВАЖНА ВКЛ.ПРОФСЪЮЗНИТЕ ВОДАЧИ! КАТО ДОБАВИМ И КАНДИДАТ МИНИСТЪРКАТА НА ЗДРАВЕПОГАЗВАНЕТО-ИДВАЩА ОТ GAVI-НА БИЛ ГЕЙТС, РАДЕТЕЛКА НА ВАКСИНИРАНЕТО, ВСИЧКО СИ ИДВА НА МЯСТОТО! НЯМА НИЩО ОБЩО С ИНТЕРЕСИТЕ НА НАРОДА НИ! В МОМЕНТА НАЙ-ВАЖНОТО ЗА ДЪЛБОЧИННАТА ДЪРЖАВА Е ДА НИ ЧИПИРА ПОВСЕМЕСТНО. НИЩО ПОВЕЧЕ И Е ДОБРЕ ДА ПРАВИТЕ ВРЪЗКА МЕЖДУ НЕЩАТА, УБЯГВАТ ВИ!

    Коментиран от #91

  • 80 изрод от ГЕРБ

    4 1 Отговор

    До коментар #41 от "Гумен Гадев Пликчев":

    ти си роб,но не американски,а на собствените си глупости
  • 81 Драйфус

    8 2 Отговор

    До коментар #74 от "Го4о":

    В кои очи Борисов е героизиран?Ами ако Слави даде мандата на служебното правителство,което се харесва от народа!Няма да има студ зимата,пенсиите щи ги корегират,бизнесът ще живне,за 4години ще компенсираме загубата!А вие какво ще правите?
  • 82 Метро2

    2 3 Отговор
    Я ,спирача на метрото се вайка !
  • 83 Само казвам

    4 4 Отговор
    Този минчо не беше ли терориста от метрото миналата година?Защо е на свобода,а не е в затвора за дълги години с останалите двама терористи?!
  • 84 Тоя Николай Василев беше..

    3 2 Отговор
    първия уволнен за злоупотреба министър на икономиката в първия кабинет на царО...
  • 85 Тракиец

    8 2 Отговор
    Знаем колко е принципен Николай Василев нали продаде телекома за 200 хил.,а после го преподадоха за 2.5 милиарда.Това ни чака,а чалгарите да чакат да ги оправи.

    Коментиран от #101

  • 86 изрод от ГЕРБ

    1 4 Отговор

    До коментар #43 от "3456":

    Ти не можеш въобще да вденеш какво се случва,но проблема си е твой Слави е, и ще бъде в политиката! Това последното ако не можеш да запомниш си го запиши.А ако имаш мерак за Космоса може да се уреди ама еднопосочно
  • 87 Пенсионер

    1 3 Отговор
    Стига ни занимавахте с този Николайчо, бе хора.Или поне интервюирайте безпристрастни хора и истински уважавани държавници, ако намерите такива. А ние още помним Николайчовата радост и стремеж да се движи по балканското жп трасе до морето с над 100 км в час, като за целта дори зарови не малко пари за мотриси/вагони- без да си е имал понятие от възможности и състояние на влаковите пътища и местната география. А и само това ли!?
  • 88 И ОТНОВО

    1 1 Отговор

    До коментар #26 от "БСП за България и Радев":

    Пий си редовно лекарствата.....
  • 89 хе хе

    0 0 Отговор

    До коментар #62 от "анонимен":

    Удобно оправдание за любители политикани.
  • 90 не става Славчу

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "сара":

    Нито е принципен Трифонов , нито е по правилата, а най-малко пък е политик. Той е нов играч в политиката и няма база за сравнение с кого и кога е бил принципен, трябва да го покаже и докаже. Не сме му роднини та да знаем какъв е.
    Спазване на правила в политиката означава да спазваш Конституцията и законите на държавата.
    България е парламентарна република и очаквахме , след провеждането на изборите да имаме легитимен парламен , който да може да излъчи Правителство, а не като диктатор да потъпква парламентаризма и да налага някакво правителство. Това може да си го позволи само ако има гласувано доверие от над 120 депутата, другото означава консенсус и преговори с други политически лидери.
    Не успее ли да го постигне означава , че става за диктатор , но не и за политик. Политиката не е "едно ферари с цвят черевен" , а управление на държава .
  • 91 И ОТНОВО8434

    0 0 Отговор

    До коментар #79 от "9458":

    А ТВОИТЕ СА ТОЛКОВА ДЪЛБОКИ,ЧЕ ЧЕТЕЙКИГИ ЧОВЕК НЕ ЗНАЕ КЪДЕ ЩЕ СЕ УДАВИ
  • 92 оня с коня

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    бегай в анадола бе,кюпек!!!
  • 93 Иванка

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Супер":

    Булгартабак беше приватизиран от ГЕРБ през 2011г.
  • 94 0001

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "сара":

    Пълни ГлупостИ, василев е толкоз почтен колкото доган
  • 95 българин

    3 0 Отговор
    само идеята , че кадри от служебното правителство , могат да влязат и в новия кабинет, кара банкярския до разстройство!
  • 96 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 0 Отговор
    ДОКОГА ДОГАН ДПС ще решават СЪДБАТА НИ а ВАСИЛЕВ е от ДС псеводним РУМЯНЦЕВ
  • 97 демократ

    4 0 Отговор
    М. Спасов - уважаван си от мен, но от това Твое непрекъснато повтаряне за необразования неграмотник без един ден трудов стаж, според теб"негово величество" вече ми идва в повече.Апропо - и за Малкия Мук.
  • 98 Бунтата

    1 1 Отговор
    Всички сте отворковци,но ако трябва вие да правите пра.вителство ще избягате със 200.
    Искате промяна,сега като дойде защо ни е????
    Слави си знае работата,важно е герб да ги няма!!!
  • 99 жжжжжж

    0 1 Отговор
    добър материал. ха сега върви и дръпни шалтера на метрото.
  • 100 Тъпан

    1 1 Отговор
    Още идин лапач от свитата на царя изпълзя от дупката си.Усетиха че настана време с възможност за цуцане.

    Коментиран от #103

  • 101 Бай той

    2 0 Отговор

    До коментар #85 от "Тракиец":

    Малка поправка, продаде БТК за 250 МИЛИОНА, не хиляди, но с печалбата за две години назад, която почти беше 150мил. Изпрати на борсата около 20 хил. души от съкращенията/пак разходи на държавата/ и сега да го представят за ПРЕМИЕР-Слави, какво ти става бе пич.....
  • 102 Тарифа

    3 0 Отговор

    До коментар #31 от "Стар терикат":

    Тарифите са и по 100 евро на сеанс, а баща и е мошеник
  • 103 Спас Минчев

    2 1 Отговор

    До коментар #100 от "Тъпан":

    Един ямболски адвокат, гола вода е, човек на Кайзера Панайотов, облажи се от царското управление