Last news in Fakti

17 Юли, 2021 19:00 22 126 142

Ако Слави Трифонов не иска да се провали безславно

  • слави трифонов-
  • избори-
  • провал-
  • има такъв народ-
  • кабинет-
  • николай василев

Трифонов започва да разбира, че политиката не е бравурно соло, а полифония

Ако Слави Трифонов не иска да се провали безславно - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

За парадоксите на популизма се замислихме, когато Тръмп овладя могъщата американска политическа машина с опити да я разруши. Тези опити поддържаха дълго пламъка у симпатизантите му - като се почне от замяната на институционалните пресконференции с импулсивни туитове и се стигне до отказа му да признае изборните резултати миналата година. Подобен парадокс, надявам се в по-мека форма, виждаме у новата звезда на българския политически небосклон - г-н Трифонов.

И Трифонов като Тръмп

Той влиза в политиката с омерзение, крие се, създава зорлем партия, макар че мрази партиите - само защото е обиден заради провалилия се референдум. То, самата идея за референдуми е донякъде гранична: тя иззема инициативата от политиците и (предполага се) я дава в ръцете на гражданите. Доколко е така, тук няма да споря, обсъждам само внушението, което е по същество анитиполитическо. Значи, няма нужда от специализирани органи, които представляват различните интереси и поемат отговорност; имаме лидер и народ, влезли в интимно сношение посредством Фейсбук, концерти или телевизионни кастинги. А доколкото някакви всекидневни неща трябва да се менажират - назначаваме експерти "с езици" да попълват таблиците и каквото там трябва.

Ако тази посока на мислене е вярна, няма никаква нужда да търсим конспиративни обяснения за Доган, Москва или "Америка за България" зад странното решение на г-н Трифонов да разруши протестното единство. Неговите избиратели всъщност искат точно това - не да се провежда някаква определена политика, а да се накаже политическото; да се "изчегърта" не само управлението на Борисов, а системата като такава. Нали не си представяте, че такъв мощен протестен вот ще се задоволи с раздаване на таблети?

Вижте само как се стигна до предварителното обявяване на правителство. Г-н Трифонов надменно отказваше да общува с журналисти, изолиран в своята телевизия и във Фейсбук страницата си. Подобна война с традиционните медии водеше и Тръмп; смисълът на упражнението е да се разбие публичното пространство и да се предотврати всякакъв контакт на "нашите" с "вашите". С нарастваща тревога наблюдавахме отказа на новия лидер да снизхожда за срещи с други политици, защото в представата на избирателите му всякакъв разговор е компромис, сиреч политика. По странно мълчалив начин се държаха и хората му - ще речеш извънземни, проникнали между нас и управлявани телепатично от дистанция.

Кулминацията на тази атака срещу смисъла на политиката бяха предложените министри. Наброските от програма бяха посрещнати със сериозни критики в частта по приватизиране и концесиониране и с мемове, там където ще утвърждаваме дружбата с македонците в космоса - така, както навремето СССР го правеше със самите нас. Един нюанс специално ядоса десните - този с НДСВ, добавен чрез предложения за премиер Николай Василев - навремето царят им нанесе тежка травма, а и с тази формация свързваме и възхода на Пеевски и самия Борисов. В по-общ план, НДСВ беше партията, която приключи студената война и обезсмисли делението на ляво и дясно. В този смисъл антиполитическото послание на Трифонов е ясно: стига политика, писна ни, викаме експертите и да не се занимаваме повече. Ами хората наистина се умориха от препирни, особено онези от протестния вот, който стои зад ИТН.

В самата си защита Трифонов нападна не само потенциалните си партньори, но процедурната демокрация изобщо, където се договаря подкрепа, правят се коалиции, обсъждат се постове. Речеш ли да го критикуваш, тутакси се превръщаш в защитник на омразната политика и по този начин укрепваш антисистемната му подкрепа. Който не приеме правителството му, е отговорен за нови избори, още политика, договорки, задкулисие, сиреч хаос.

Помните критянина Епименид, който казал, че всички критяни са лъжци - ако е прав, значи лъже, ако не е прав, значи не всички критяни са лъжци. Подобен парадокс има в позицията на всеки антиполитик: прави политика, за да отмени политическото. До известно време това носи емоционална подкрепа на недоволните; фрустрирани от хаоса в държавата, останала без управление, хората са все по-недоволни от "системата", все повече търсят антиполитик, който да я "рестартира". Накрая обаче тази игра завършва драматично, както видяхме отвъд океана.

Ходът с Николай Василев е добре пресметнат?

Докато пишех този текст неочаквано се сбъдна най-оптимистичното ми очакване: г-н Трифонов обяви, че оттегля Николай Василев като премиер. Преди няколко дни изказах хипотезата, че нарочно го е сложил начело, за да събере критиките и да бъде оттеглен в знак на разумност. Дадох си обаче сметка, че съм сбъркал, когато погледнах реакциите на проекто-кабинета във Фейсбук-страницата му - от разочарование и клетви, че повече няма да гласуват за него, до ругатни и конспиративни хипотези. Предполагам това дигитално дюдюкане на собствената му публика, а не еднозначно негативните политически реакции, го е стреснало. Дали тази разнородна маса ще му прости след тази сериозна корекция на мерника, остава да видим.

Защото заявката за тази персонална смяна пак не издава съжаление за презрението към политическите правила и готовност да търси съгласие с останалите партии на промяната. Не, Трифонов отново се чувства прав, обиден на света, че обливал несправедливо с помия добрия му кандидат-премиер. Дано е почнал да си дава сметка, че много хора не приемат и бившия сътрудник на ДС Николай Радулов, нито съмнителната версия за културна политика, въплътена в г-жа Армутлиева, която вече отказа евентуален министерски пост.

Все пак се надявам, че г-н Трифонов почва да разбира, че политиката не е бравурно соло, а полифония, която внимателно трябва да настройваш, за да постигаш цели. Че трябва да почне не от добрите хора, а от приоритетите, по които да търси съюзници - че правителството няма да е коалиционно, а експертно, това изглежда ясно. Че ако не иска да се провали безславно, ще трябва да се поогледа, да предложи реформа в правосъдната система заради десните, да направи жест към по-левите, като смекчи идеите за финансов остеритет. А според мен - и да предаде ИТН на лидер, който пълноценно да го представлява на политическата сцена, където по някаква причина той самият не иска да се появява. Не Фейсбук-аватар, а човек от плът и кръв, натоварен с отговорности. Вярно, че и други политици се изпокриха. Но сякаш на публиката това взе да ѝ омръзва.

Автор: Ивайло Дичев


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 86 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец

    171 27 Отговор
    Късно е, той се провали.

    Коментиран от #11, #15, #23, #113

  • 2 Това

    136 16 Отговор
    не е театрална школа ! Няма накъде да се проваля повече !
  • 3 БОЛШЕВИК

    140 20 Отговор
    Слави се провали вече, с това ултра неолиберално дясно правителство. И следващото няма да е по-различно, само с някое и друго непознато име, но идеологията която изповядва сатаниста си е същата.

    Коментиран от #120

  • 4 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    28 148 Отговор
    Защо плачете на чужда къща....Нямате ли си собственна!Слави Трифонов,ще остане ЛЕгенда в тази земя!Той ще изчегЪРТА ЗЛОКАЧЕСТВЕННИЯ ТУМОР ,РОДИЛ СЕ ОТ ТОЛУПА И ще се махне!Както казваше Толев-Там горе духа лай...ян Вятър и не може да се диша....

    Коментиран от #36, #68

  • 5 КОТарАК

    20 86 Отговор
    тия памфлети от всякакви специалисти и тролове вече станаха кучетата си лаят , керванът си върви. който внушава , че Слави може да си позволи да играе за задкулисие , да краде, дори и да му изберат кабинета , при толкова разнородни и критични партии в парламента е по-голяма тиква от тиквата. жалко че тоя кабинет не успя , защото щеше да свърши работа под надзора на Славчо.

    Коментиран от #72

  • 6 Последния Софиянец

    104 44 Отговор
    Познавам отблизо партията на Слави.Няма нужните кадри за правителство.На изборите ние от площада му попълнихме избирателните комисии,иначе изгаряше.Единственото му спасение е да предложи Служебното правителство за постоянно.

    Коментиран от #13, #142

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 И ПРОСТОТИЯТА

    75 9 Отговор
    УБИВА СЛАВИ , ТИ СИ НА ЕДИН СПУСЪК РАЗСТОЯНИЕ ОТ САМОУБИЙСТВО !
  • 9 Гост от село

    44 59 Отговор
    Да е който и да е.. Слави, Христо, Бабикян, Дончева, Корнелия.. Само да не са мафиотите от гроп/Мвро, пеев ки, Шапка та .. бързо забравихме събитията от преди месеци, как ни мачкаха и как изкараха 10хил редовен аскер еничари срещу протестиращите... да бъдем разумни!

    Коментиран от #43, #64

  • 10 СЛИВЕНСКИ

    47 59 Отговор
    ЧАЛГАРЯ И ФАТМАФКА ГИ СВЪРЗВА ДЕСА ОБЩАТА.
  • 11 Кака Корни

    42 22 Отговор

    До коментар #1 от "русенец":

    Ало, Цигулката!! Незабавно беж при мен да целуваш ръка!! Щото мъдрият народ казва: " Който не умее да целува ръка,ще целува г...ъз!!

    Коментиран от #20, #25

  • 12 Последния Софиянец

    50 19 Отговор

    До коментар #7 от "СТАВА ПОЛИТИК":

    Доган има хора и структури навсякъде.30 години ги е градил.А Слави е сам без нужния капацитет.Принуден е да взима всеки и стават издънки
  • 13 Тошко-Рошко

    56 10 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    Май си объркал филма. Който стой зад Трифонов му е дал пари обаче той нали е стиснат.

    Коментиран от #14

  • 14 Последния Софиянец

    45 18 Отговор

    До коментар #13 от "Тошко-Рошко":

    Депутатите на Слави сами си плащаха кампаниите.Затова и много се отказаха..

    Коментиран от #69

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Дедо Мъдреца

    47 13 Отговор
    Ало, Цигулката и Тошко Тъпото!! Няма да се плашите!! Път за излизане от провал има,но това не означава, че този път не минава през Орландовци!! Ясно??

    Коментиран от #22, #37, #55

  • 17 Гавриил

    45 3 Отговор
    Би било прекрасно.
    А как да предаде егото си? Собственото си разбиране, че е по и най? Че е единствената и последна стина.
  • 18 Българка

    60 9 Отговор
    Не може да тръбиш, че чуваш гласовете на гражданите , искаш демокрация и в същото време да не говориш дори със собствените си депутати и избиратели. Надявам се, че огромното петно върху демокрацията и ИТН, Трифонов ще изчисти с разговори с ДБ, ИСМВ по политики и ще предложи кабинет с 2/3 министри от служебното правителство. Иначе губещи са всички българи, ИТН, които ще сринат подкрепата си заради високомерие, неопитност и голямо его на Слави и сценаристите му
  • 19 ЧАЛГА

    26 30 Отговор
    Я КАКВА ИНТЕРЕСНА СТАНА ПОЛИТИКАТА С НОВИТЕ ДЕБИЛИ? ЗА ТОВА КАКА КУРНИ ЩЕ СЕ ПЕНСИОНИРА - НЕ Е ИНТЕРЕСНА ВЕЧЕ. КВОТО МОЖА ИЗМИСЛИ- КОЗИЧКИ, ВЪРЗА СИ ЕДНА НАДЕНИЦА ЗА КЛИТОР ЗА ДА ПЛАШИ МЪЖЕТЕ И ДРУСНА КЮЧЕК НА БУЗЛУДЖА!
  • 20 русенец

    60 7 Отговор

    До коментар #11 от "Кака Корни":

    Не мъдрите, робите го казват, робе! Целувай на Слави каквото искаш, ама първо трябва да го намериш и преодолееш охраната му, защото е абсолютен страхливец. Всъщност е като тиквата, а ти си поредният наивник, който в поредния месия вижда някой, който може да промени ши*ания му живот. Определено може, но не иска и не му пука за теб!:) Бъди здрав!
  • 21 русенец

    41 1 Отговор

    До коментар #15 от "ЖИВА РАНА":

    Прочети какво отговорих на №11 , отнася се и за теб. Не си струва усилията да ти отговарям. Дано ентусиазмът ти не помръкне, дано Трифонов не те измами както те измамиха всички, на които повярва от СДС насам! Жив и здрав да си, че в страната на и*иотите здравето е безценно!

    Коментиран от #26

  • 22 СЕНЗАЦИЯ

    29 8 Отговор

    До коментар #16 от "Дедо Мъдреца":

    Борисов избяга от Парламента,
    още преди да го открият!
    НЕВЕРОЯТНО но ФАКТ!
  • 23 Да де, ама той май за това беше дошъл -

    33 15 Отговор

    До коментар #1 от "русенец":

    За да се провали и да изгради на желаещите промяна имидж на идиоти и некадърници! Гледайте сега как ще скочат резултатите на Герб на следващите избори!

    Коментиран от #40, #117

  • 24 Гост

    30 11 Отговор
    Тръмп искаше да унищожи американската машина за тероризъм и войни, но нямаше как да стане, след като зад сатанистите-демонократи стои самият техен баща дявола.
    Към слугите сатанински напред бодро крачи и техният рупор ДВ, чийто лъжи хващат дикиш само върху себеподобните им бесове.
  • 25 LOSHIA

    27 24 Отговор

    До коментар #11 от "Кака Корни":

    КАКА ТИ КОРНИ ТАКЪВ ШУТ ЩЕ ОТНЕСЕ НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ЧЕ ЩЕ СЕ ЧУДИ ДАЛИ НЕ Е ИЗЛЕТЯЛА В КОСМОСА

    Коментиран от #86

  • 26 ЖИВА РАНА

    14 33 Отговор

    До коментар #21 от "русенец":

    Щом ми казваш , че Трифонов, а не депутатите ще ме измамят,
    значи нищо не си разбрал от написаното!
    Прочети го пак!
    За първи път след 9-ти септември 1944г.
    Има Такъв Народ каза на народните представители:
    "Вие не представлявате само Партиите си!
    Вие не представлявате дори само избирателите,
    дали преференциите си лично за вас!
    Вие представлявате целият български народ!
    Затова в българското Народно събрание гласувайте според собствените си разбирания и съвест!
    Нека и избраниците на Има Такъв Народ да гласуват
    също според собствените си разбирания и съвест!
    А не безпрекословно за всичко,
    каквото им предлага политическото ръководство на Има Такъв Народ!"

    И като наскачаха всички политици, политолози, анализатори и тролове вкупом!
    И като започна един хоров вой на всички срещу ИТН!
    Защото всички те искат да продължаваме да бъдем не Парламентарна Република,
    а Република на Партиите!
    Не Парламентарна Република, а Република на Месиите:
    Костов, Царя, Борисов...
    И да втълпяват, че и уж Слави е месия или лъжемесия!
    С една дума, да крепят
    Републиката на посткомунизма и на путинизма в България!

    Ето затова всички завиха на умряло!
    Защото за първи път се бръкна в живата рана на България!
    От 9-ти септември и до днес!
  • 27 Трифонов слушай ме ......

    22 10 Отговор
    Сложи Ванката за премиер и си станал пълно кепазе

    Коментиран от #39

  • 28 Гост

    50 7 Отговор

    До коментар #15 от "ЖИВА РАНА":

    Ей! Тва глупаците наистина сте 80%, и дебилизъмъ няма да ви пусне докато сте живи... лошото е, че се и плодите и възпитавате децата си в същия джендърски дух, на идолът си Трифонов.
    Ще му водите ли малки момченца да задоволява содомитската си похот?

    Коментиран от #35

  • 29 СлаФчо Космонавта

    61 7 Отговор
    Аз съм СлаФчо Космонавта, вечния кре-тен,
    По села и по паланки пея, блея.. всеки ден!

    В политиката съм първа сила - втора писта!

    ПрекарАх ли ви ту-пани?...
    ПрекарАх ви АЗ... Със триста!

    На децата на страната ще раздавам аз таблетки,
    да ме гледат, да ме мляскат...
    и с ръце да пляскат!

    А на вас тупани прости, чЕ ви кажем под секрет,
    Че чегъртам...!!!
    Че чегъртам аз България..,
    до последния човек/
  • 30 Хехе

    9 14 Отговор
    Ей, това наш'то жълтопаветно Дойче Веле с български публикации, пак дава акъл!
  • 31 Доста

    5 7 Отговор
    Женски стил на проблематизиране.
  • 32 БАЦЕ И СЛАВУЦА.. РЕШИ НАРОДА....

    18 15 Отговор
    СЛАВУЦА И БАЦО ЩЕ УПРАВЛЯВАТ...ЗАЕДНО КОАЛИЦИОННО....ТАКА РЕШИ ИЗБИРАТЕЛЯ...СЛАВУЦА Е СЪГЛАСЕН...БАЦЕ ПРЕМИЕР В СЯНКА...ЩЕ КОМАНДВА ПАК...ЗАД КУЛИСИТЕ...

    Коментиран от #89

  • 33 СЛАВИ

    28 6 Отговор
    Е ПОСТАВЕН ТАМ ДА СЕ ПРОВАЛИ.
    ЖЕСТ КЪМ БИБИ ШИШИ И ДОГИ.
    ПОСЛЕ ДА МУ МИСЛИ НАРОДА.
  • 34 !!!?

    24 22 Отговор
    Разрухата е патент на военната хунта, защото е по-лесно - буф изтребителя в Черно море и после - червей ! А некадърните генерали начело с Радев мълчат като риби...и всичките "честни", "почтени", "достойни" !!!?
  • 35 ЖИВА РАНА

    8 22 Отговор

    До коментар #28 от "Гост":

    Какъв идол, какъв Трифонов?
    Значи нищо не си разбрал от написаното!
    Прочети го пак!

    За първи път след 9-ти септември 1944г.
    Има Такъв Народ каза на народните представители:
    "Вие не представлявате само Партиите си!
    Вие не представлявате дори само избирателите,
    дали преференциите си лично за вас!
    Вие представлявате целият български народ!
    Затова в българското Народно събрание гласувайте според собствените си разбирания и съвест!
    Нека и избраниците на Има Такъв Народ да гласуват
    също според собствените си разбирания и съвест!
    А не безпрекословно за всичко,
    каквото им предлага политическото ръководство на Има Такъв Народ!"

    И като наскачаха всички политици, политолози, анализатори и тролове вкупом!
    И като започна един хоров вой на всички срещу ИТН!
    Защото всички те искат да продължаваме да бъдем не Парламентарна Република,
    а Република на Партиите!
    Не Парламентарна Република, а Република на Месиите:
    Костов, Царя, Борисов...
    И да втълпяват, че и уж Слави е месия или лъжемесия!
    С една дума, да крепят
    Републиката на посткомунизма и на путинизма в България!

    Ето затова всички завиха на умряло!
    Защото за първи път се бръкна в живата рана на България!
    От 9-ти септември и до днес!

    Коментиран от #41, #67

  • 36 ССсс

    49 3 Отговор

    До коментар #4 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Ти явно си от съюза на слепите и глухите.С тази арогантнос голорглавия нищо няма да постигне а таблетите и астронавта македонец,бяха върха на глупоста.Македония трябва да се променя а не България.Н.Василев,беше втория по вредност приватизатор след Костов и неговия екип от лакеи на САЩ няма как да бъде приет.Дай ми пример с едно голямо приватизирано предприятие,нещо дадено на концесия или частна Банка(половината фалираха),които са просперирали с така наречената приватизация.Явно Трифонов ще е месията,който иска да ограби и приватизира,всичко останало,от което може да се краде,но печалбата да не отива посока народа.....Пледиращия за прозрачност Трифонов,създава пълна тъмнина,криейки се във Фейсбук с отговора"Като му дойде времето".Пледиращия за борба със задкулисието действа задкулисно без никаква прозрачност.Що за болен мозък трябва да си,ако имаш 63 депутата да пшлюеш всички останали и да очакваш някаква подкрепа.Браво за статията,която описва 1към 1.
  • 37 изрод от ГЕРБ

    8 8 Отговор

    До коментар #16 от "Дедо Мъдреца":

    ВНИМАВАЙ ДА НЕ ГИ ИЗПРЕВАРИШ ЗА ОРЛАНДОВЦИ................

    Коментиран от #52

  • 38 !!!?

    29 2 Отговор
    Трифонов не Системата го убива, а Славата !!!?

    Коментиран от #42

  • 39 Защо не

    21 19 Отговор

    До коментар #27 от "Трифонов слушай ме ......":

    Щом един милиционер маркучодържател,
    като Борисов може да е премиер,
    защо Ванката да не може?

    Коментиран от #90, #111

  • 40 русенец

    20 3 Отговор

    До коментар #23 от "Да де, ама той май за това беше дошъл -":

    Именно! Старата игра на добрата и лошата мутра. Пардон, ченге. пък който се вързал - вързал се. По нашите географски ширини очевидно се въдят основно ид*оти. :((( Бе забавлявайте се!
  • 41 Ам Чи

    11 15 Отговор

    До коментар #35 от "ЖИВА РАНА":

    Не съм за Слави но като виждам такъв рев взех да се замислям .Незнам

    Коментиран от #45, #48

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Ами

    15 1 Отговор

    До коментар #9 от "Гост от село":

    Като гледам гне от село, не сме си научили урока, всеки дърпа чергата. Глава имало да пати
  • 44 Сссс

    23 5 Отговор

    До коментар #15 от "ЖИВА РАНА":

    А стига писа едно и също. От понеделник под различни никове пускаш едно и също и ако мислиш, че си много оригинален си в жестока грешка.!

    Коментиран от #46

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 ЖИВА РАНА

    5 18 Отговор

    До коментар #44 от "Сссс":

    Някой да те кара насила да го четеш?
    Това е Интернет!
    Кой каквото иска, това пише!
    Който иска-да го чете!
    Който не иска-да не го чете!
    Нали?

    Коментиран от #49

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 И ОТНОВО

    4 27 Отговор

    До коментар #41 от "Ам Чи":

    Рева е жесток защото Слави им съобщи,че всеки които нарушава или е нарушил закона ще отговаря,а по вече от пишещите тук са БКП производни.
  • 49 Сссс

    22 4 Отговор

    До коментар #46 от "ЖИВА РАНА":

    Пиши нещо оригинално, а не едно и също да не мислиш, че те чета, в грешка си! Едно си баба в Интернет знае едно си бае.

    Коментиран от #53, #61

  • 50 Няма вече да крадем парици....

    6 21 Отговор
    Минаваме на трици.... Слави всички ошашави
    И най вече ГЕРБАВИТЕ Тикви ошамари
    Ревете нискочели каскети и бастуни

    Коментиран от #94

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Дедо Мъдреца

    16 1 Отговор

    До коментар #37 от "изрод от ГЕРБ":

    Не мога да ги изпреваря,щото ме болят ставите!! А те са млади по-бързи са от мен!! Схващаш ли бе тиквеник??
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 От гербав по гербав

    4 19 Отговор
    Тук коментират само гербави комуняги и
    тук таме други твари....

    Коментиран от #70

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Гербовиден 🐧 със сърп и 🔨

    5 11 Отговор
    ВСЕ БОКЛУК !
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 ЖИВА РАНА

    6 11 Отговор

    До коментар #49 от "Сссс":

    Ами не ме чети!
    Но се спукваш от яд,
    че който желае може да ме прочете, нали?

    Коментиран от #63

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Сссс

    13 6 Отговор

    До коментар #61 от "ЖИВА РАНА":

    Хич даже, просто губиш времето на хората с тъпизмите си.
  • 64 Подкрепа за Борисов

    19 18 Отговор

    До коментар #9 от "Гост от село":

    Лъжец лъжец лъжец Трябваше полицията да ви пребие както се постъпва в европейска държава България е Демокрация и Този комунизъм който Фигуранта Превратаджия налага няма да стане Вън Мутри КОМУНИСТИЧЕСКИ Вън Мутри Чалгари Мултаци Кръвожадници

    Коментиран от #73

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Подкрепа за Борисов

    16 15 Отговор

    До коментар #35 от "ЖИВА РАНА":

    Тези ИТН са Мултаци какви Лъжи драскаш СТАТУКВАДЖИИ Писачи сърдити Неграмотните и Мен Тези Кръвожадни Алчници не могат да излъжат
  • 68 Подкрепа за Борисов

    16 13 Отговор

    До коментар #4 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Освен себе си разните пасмина покрай себе си друго незнам какво ще Изчегъртат Чегъртачите Изчегъртат себе си Мултаци кръвожадни злобни жлъчни нискоинтелигентни
  • 69 Пурко

    20 4 Отговор

    До коментар #14 от "Последния Софиянец":

    Нещо обърна палачинката ти възхваляващия до вчера любим Славун!?! Що така бре Робе Български?!? Защо заряза своя идол и пътеводител твоя вездесъщ Славунчо чалгарчето?!?
  • 70 Подкрепа за Борисов

    17 14 Отговор

    До коментар #54 от "От гербав по гербав":

    Според теб ГЕРБ не са българи само Ти си Най Другарю Така ли и трябва да се избием защото едни искат да седнат на мястото на предишните ПОДМЯНА Има И само за вас Другарите трябва да има Богатства Аман от Сърдитковци
  • 71 Една година лъжлив победител

    10 5 Отговор
    Каскета спечели тези избори .Дано следващите ги загуби......... А избори до стабилно правителство е най лошото за тези които лъжат и крадат!!!А дали с коалиция или без 112 е максимума...... Така че няма никво значение кои министър кои министър председател..... Няма да мине.Следващият парламент ще заседава до края на януари поради конституцията която не дава на президента да разпуска НС...... Заради президентски избори и така...... Не че пролетта няма да има други избори........
  • 72 111

    6 2 Отговор

    До коментар #5 от "КОТарАК":

    Вярваш ли си, че надзорът е у него? Аз не.
  • 73 Гост от село

    12 7 Отговор

    До коментар #64 от "Подкрепа за Борисов":

    Не съм искал мнение ! Няма кво да ме коментираш, дръж се мъжки! Когато си присвоявал чужди блага сега ще плащаш, ако тр със заъвор, ясно!
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 3.14К

    5 11 Отговор
    Ивайло Дичев вече е трудно читаем с тези слузести и вонящи от евтина пропаганда разсъждения, на страниците на DW.
  • 76 НЕ ПРОУМЯ

    23 6 Отговор
    ТОЗИ ЧАЛГА 7/8, отдавна се е провалил безславно, още щом заряза шоуто и се вживя в ролята на недодялан политик и стана за резил! Не разбра момчето, че политиката не е лъжица за неговата уста - не разбраха и другите комедианти около него които го насъскват - не разбра, че парламента не е музикална сцена за концерти - не разбра, че парламента не е училище в което може да се учи 4-ри години за политик и народа да го чака да вземеш диплома, която става само за тоалетна хартия! ТВЪРДОГЛАВ Е, и все още не е разбрал, че управлението на една държава не е песен, когато държиш в ръцете си съдбата на милиони българи - иска се умение да ръководиш, умения от социална и държавна политика - които той не притежава! Що за безотговорно изказване - " Аз нося лично цялата отговорност!". Кой си ти?! Държавата не е лаборатория в която можеш да си правиш експерименти - 6 500 000 българи не са опитни мишки - те чакат не обещания, и да им сваляш звезди от небето - чакат дела които ще подобрят живота им, и ще заживеят щастливо - днес и сега на мига, а не утре когато са с побелели от очакване коси! Чуй, гласа на народа си - не влизай в съюз с дявола, ако все пак си решил да правиш нещо добро - Без пазарлъци с БСП, без ДБ и Изправи се мутри... - те, ще те подведат, те, ще ти извиват ръцете и ще те направят своя послушна марионетка! Чуй гласа на народа си, ако искаш да те помним с добро!
  • 77 Възмутена

    29 6 Отговор
    Всики мързеливци и злобни и прости хора са със слави.още време ви трябва да разберете ,че това което е написал на гърба си това ще направи аз съм ада и ще ви заведа там.партиите които му се увъртат трябва да го изолират и да го унищожат докато не е станало късно.не разбирате ли,че един болен и обречен човек е егоист и иска със себе си да ни унищожи.той е болен и си отива и ще повлече всичко след себе си.

    Коментиран от #115

  • 78 ДЯДО ЧУЧУР

    33 5 Отговор
    Мислим следното, относно измишльотината ИТН : Тошко - малко и невзрачно човече, с голяма уста (което има навика да обижда, тези, които не са съгласни с него) Филип - антипатичен платен бърборко със смешни бакенбарди и неоформена прическа и техният вожд Слави - гологлав и твърдоглав простак, който се мисли за велик, а всъщност представлява един жалък и комплексиран ерген.
  • 79 неканенгост

    24 4 Отговор
    провалихме се като общество,а видимият резултат от провала е изборния резултат за този клоун
  • 80 Ивайло Дичев!! Пееш песен по зададен

    3 10 Отговор
    Текст!! Това са ти написали, това пееш!! Ясен си!!
  • 81 ССсс

    14 7 Отговор
    Мисля че тази система с партии и парламент не работи.Избираме ги по уверения и програми които ни прокламират,но които почти никога не изпълняват а не можем да реагираме 4 години по никакъв начин,когато разберем,че всичко е лъжа и измама.Над 300 дена протест показа че когато ни управляват дебили,те не се интересуват от нашето мнение нито от протести.Бих дал една идея на служебното правителство,което предполагам че ще остане,да се представят на следващите парламентарни избори като партия,която работи за България,което те доказаха,че могат да го правят като служебен кабинет.И в действията на служебния кабинет няма реваншизъм,защото те не принадлежат към никоя партия а действат по съвест.На всички е ясно,че ново начало в този момент не може да стане ,като подменим дебилите с толупи,или чалгари и обратното.Трябва пълна чистка на мафията и олигарсите,които са си направили държава в държавата.Още един път ако служебното правителство в момента се представи като партия на следвщите избори,то те ще спечелят пълно мнозинство,защото доказаха че работат за нас а не за някоя партия,която ще иска само да се облагодетелства през 4 годишния си мандат.Чисто хипотетично,ако досега в парламента има 5 партии,то само 5 човека решават нещата а останалото е пълнеж,който няма собствено мнение.Това не е парламент а 5 овчаря,5 кошари и 235 овце.

    Коментиран от #82

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Негрите в Афрка

    26 3 Отговор
    Да сравниш шоумена с Тръмп, показва тотална липса на осведоменост за Тръмп.
  • 84 ССсс

    7 9 Отговор

    До коментар #82 от "ФАКТ Е":

    Хайде сега бил хибриден,та и руски.Ами направо напиши че е на Путин.Стига с тези тролски мантри.И какво общо има това с това което съм написъл или с конституцията на България.Явно конституцията за това корумпирано общество не работи.Явно че парламента е инструмент за създаване на мафия,олигарси и кражби за милиарди.Цялата система в България е гнила,но най гнилата е съдебната система.Или трябва да има народен парламентарен контрол,върхо всички държавни и парламентарни институции или трябва да смениме модела с президентска република.Така повече не може да продължава.Подменяме една тиква с една друга тиква и разликата между тях е че сменената в момента имаше 7 бодигарда,а тази новата има 8.....ПП.А ти ако си този,който пускаш един запис 7 пъти е нормално да те изтрият.
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 И аз да кажа

    9 12 Отговор

    До коментар #25 от "LOSHIA":

    Може Корни и да отнесе шута, обаче като партизанка мълчи за Импекса, нагласи синчето си със стандарт като на знаменитост в САЩ, говори се и за хотелче в Гърция- направо пролетарска графиня! А хорицата с гумените цървули и сините манти я избират...
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Айде бе

    7 2 Отговор

    До коментар #32 от "БАЦЕ И СЛАВУЦА.. РЕШИ НАРОДА....":

    Не вярвам да стане, но така е редно- избраните да намерят начин да постигнат съгласие и да се хващат на работа. Писна ми от примадони- не е получил мнозинство, ще се съобразява. Или още се надява при следващи избори да получи нови гласове?
  • 90 Айде бе

    6 3 Отговор

    До коментар #39 от "Защо не":

    Също така доктор на науките и столичен кмет. ...това проспал ли си го?
  • 91 Анджело

    19 5 Отговор
    Има Тъп Народ са тъпи крадци на вицове от интернет. Единствено артистите и музикантите стават
  • 92 ех Слави

    23 5 Отговор
    За какво ти трябваше на баир лозе? Не виждаш ли, че не сте за тази работа. Нямате политическа култура. Не разбирате нищо от тази материя. Толкова големи лаици сте, че от Космоса си личи колко сте боси. Гледай си живота ,човеко,, лекувай се, вземи каквото още можеш от шоуто. Вярно е, че имаш огромно желание да си от групите, които ще изчегъртват Борисов, но защо ? Аз не вярвам Борисов да казва "и ти ли Бруте.....", но все пак сте били приятели. Толкова е грозно. Защо злоупотреби така с Василев ? Никак не беше честно. Все едно казваш - за мен никой няма значение. Добър или лош , всеки човек си има достойнство. Ти доста прекали. Много хора обиди. Спри се и се отдай на размисли. Не забърквай повече каши. И дано си разбрал, че ни трябват добри управленци, защото ще управляват държава, а не национална агенция за преводачи.
  • 93 Анджело

    21 4 Отговор
    Абе ще има ли кастинг по 7/8и за ново правителство? Хаха
  • 94 Айде бе

    13 15 Отговор

    До коментар #50 от "Няма вече да крадем парици....":

    Ама статистиката показва, че най-много висшисти са гласували за ГЕРБ. Предполагам, че са преценили, че другите по-не стават. А глупавите се учат по трудния начин! Ще побеснеят (както миналото лято) и като ни нагази пак Короната, няма да има кого да псуват и обвиняват. Обещавам ви лош есенно-зимен сезон и тогава Радев ще трябва да си поеме отговорността. Щото да критикуваш е лесно, а управлението е постоянна ангажираност и нито Слави, нито Радев имат подготовка и отдаденост да се справят, отделно дето така се отнесоха с лекарите, че няма да получим повече саможертви от тях!

    Коментиран от #96

  • 95 мале леле

    24 5 Отговор
    чалгаджията се прочу и в европата, пък и в Америка...и го сравняват с Тръмп...цъ цъ цъ. Ех да се беше родил чалгаджията някъде по Америка, пък да се беше кандидатирал и станал един президент на САЩ, пък да им завърти едни референдуми, пък да им запее едни юнашки песни...къде са те, къде сме ние...ехеее...
  • 96 Анджело

    16 13 Отговор

    До коментар #94 от "Айде бе":

    Я възай бе. Аз имам 3 висши образования и никога няма да гласувам за тъпия пожарникар сикаджия

    Коментиран от #98, #105

  • 97 12345678

    34 7 Отговор
    За Слави са гласували простите чалгари, които реват по концертите му на "патриотични" и просташки песни.
    Телевизийката му е фалирала и търси законен начин да избегне фалита си.
  • 98 12345678

    8 12 Отговор

    До коментар #96 от "Анджело":

    И аз имам висше.
    Не съм глаасувала. Ама видиш ли "висшистите" гласували....
    Аз ходих в парка в деня на изборите. Къде по-приятно е сред дърветата и животните.

    Коментиран от #106

  • 99 Айде пак

    6 3 Отговор
    Ама от разбирачи и анализатори! Не мога да повярвам в каква зависимост трябва да си та да говориш куп глупости.
  • 100 😭😭😭😭 герб

    13 7 Отговор
    Уйде коня у рядката !
  • 101 36, добре сте го обяснил,

    21 4 Отговор
    приватизацията минава през банки, те намазват филията, после новиете собственици уволняват част от хората с цел оптимизация, ама де акъл у Славчувия електорат. Те му се радват, че ще ги направи по-бедни.
  • 102 Гербави тръстики плиткоумни

    14 12 Отговор
    Вие сте МИНАЛО! Простички тиквета !
    Проумейте, че сте АУТ ! ЗАВИНАГИ !!!
  • 103 Слави ви съсипа !

    7 23 Отговор
    Всички ! Шапка му свалям!
    И отивам да си лягам!
    А вас тъпунгели оставям!
  • 104 Аз Негодника

    11 15 Отговор
    АЗ НЕ ХАРУСВАХ ИТН...НО В МОМЕНТА В КОЙТО ОТРЯЗАХА ДБ И ИСМВ ОТ ГЮВЕЧА...МЕ СПЕЧЕЛИХА...И РЕСПЕКТИРАХА...ТОВА Е ПРАВИЛНИЯТ ПЪТ...ХОРАТА ВИ СЕ ДОВЕРЯВАТ НА ВАС...А НЕ НА ТЕЗИ...МАСКИРАЛИ СЕ СПИСИТЕЛИ НА ОЛИГАРХИЯТА...АЗ СЪМ ГОТОВ ДА ГЛАСУВАМ ЗА ТЯХ...САМО ДОРИ И ЗА ТОВА...ДА НЕ ДОПУСНАТ ДБ И ИСМВ ДО ГЮВЕЧА...
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 И аз да кажа

    12 4 Отговор

    До коментар #98 от "12345678":

    Сигурно си млад човек с идеали. Аз знам, че човек избира в зависимост от предлагането, винаги има и доза компромис, но помня времената, когато имаше една дна партия и тя "печелеше" с 99,99%. Та ценя и малкото право на избор, ако щете- дали да бъдеш обесен или застрелян. Мой познат има предложение с потенциал: той предлага да се гласува СРЕЩУ партии и кандидати и този с най-малко гласове да управлява . Понеже ние българите "силно любим и мразим", избирателната активност със сигурност ще се повиши
  • 107 камъни ще падат

    25 5 Отговор
    Трифонов е един тривиален простак, когото държаха 30 години в бТВ. Той си повярва. Хората не са виждали друго . . . Бойко му подложи динена кора като го остави да се види какъв е въздухар.
  • 108 whitenoise

    7 5 Отговор
    нека по гласуваме още 10 пъти така. да огладнеят малко несменяемите.. и ще стане. Служебното не е толкова лош вариант.. па и лесно се сменя на 2-3 месеца ако много се издънят :)
  • 109 Смешки

    15 4 Отговор
    Aйде да не правим сравенение с Тръмп, който се бори срещу цялата машина на медията и bigtech включително и цялата омраза лъжи и какво ли още не изливане без спирка 4 ри години. Там в момента упраляват долни комунсти. И същите комунсти си купиха изборите във най-мащабното купуване на гласвове в историята на Щатите. Така че айде да се събудим малко , а там гласуваха умрели, чужденци и кучета и котки, някои по 3 пъти, видяхме статистически чудеса и страх от множество съдии и заплахи... АЙДЕ да не сравняваме кво ще кажете ...
  • 110 андрей райчев

    18 3 Отговор
    слави и партията му и така нататък са продукт на мултигруп честито на всички наивници които гласуваха за мултигруп с надежда за по-добър живот в българия
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Няма място за паралел между Слави и

    5 10 Отговор
    Тръмп!! DW! Журналистите, каквото и да чуят от Трифонов, ще го изопачат на 180градуса!!Той го знае много добре този факт!! 112място,Зависима,поръчкова журналистика и медии на 95%в България!! Затова нее общувал с журналистите!! Правилно е постъпил!! А, Тръмп е от друга Вселена ние Сме Балканци, сравненията са Неуместни!!
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Стоян Хлебаров

    15 3 Отговор
    Това,че"Слави не искал да се провали безславно",не означава ,че няма да се провали! Тая работа не зависи от желанието му! Той е зависим от кукловодите му,заради които ,той даже не споменава за Гешев и съдебна реформа! Тази котва,а също и надценяването му,ще го заведат на дъното,а заедно с него и ...нас!
  • 115 Ами

    8 2 Отговор

    До коментар #77 от "Възмутена":

    Ами честно да ви кажа в това ваше изказване няма лъжа. За жалост това е самата истина Слави Трифонов политик ще падна от смях
  • 116 Бамбука

    9 2 Отговор
    ИТН не бърза със обявяването на нов кабинет, не бърза с срещи и диалог с други партии просто защото не те вземат решенията. Те са продукт, както и всички преди тях от 1990 г. досега без изключение.
  • 117 И ОТНОВО8434

    3 8 Отговор

    До коментар #23 от "Да де, ама той май за това беше дошъл -":

    Ще скочат ама у другия живот.БСП и ГЕРБ СА най омразните партии от българите
  • 118 фАНТОМасс

    8 4 Отговор
    За да не се провали Слави , той трябва да предложи поста на ПРЕМИЕР лично на Бойко Борисов ! Ще е голям сеир !
  • 119 DW вие, бяхте Къстниците и Кораторите на

    2 7 Отговор
    ГЕРБ, сега сте тръгнали и към ИТН??? Фондациите опитват ли да се Подключат?? Това вие Основната "работа"!!!
  • 120 И ОТНОВО

    6 8 Отговор

    До коментар #3 от "БОЛШЕВИК":

    Е много ви се ще на всички БКП производни това да се случи,АМА НЯМАААААА!!!!!! А къде е вашето ляво-НЯМА ГО !!!!!!!!А защо го няма? Ами защото вашето ляво се опита да е дясно ,ама НЕ! Цялата Европейска социалистическа общност се чуди каква партия е БСП след като олигархията е конструирана от нея! И затова народа ще ви прати там където ви е мястото-в кошчето на историата!
  • 121 Вал

    2 3 Отговор
    Имам идея:ако Слави предложи Ванката Атанасов за премиер, а за да не окуцее шоуто му, сложи Бойко Борисов за" придворен шут"Всичко ще си дойде на мястото! Тогава и България и шоуто му ще тръгнат по добре.
  • 122 ПИКО

    8 3 Отговор
    БЛЯ,БЛЯ,БЛЯ,МНОГОСЛОВИЕ И ОБЪРКАЦИЯ НА ТОЗИ АВТОР,И ТОЙ НЕ Е НАЯСНО МНОГО КАКТО И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ КАКВО СЕ СЛУЧВА,ОСВЕН КУКЛОВОЗИТЕ НА СЛАВЧО УЧИНДОЛСКИ,СЕЛСКИЯ ЕРГЕН,ДО ТАМ Е ОСТАНАЛ
  • 123 Смирненски

    12 3 Отговор
    Станислвчо, малък тошко, Филипчо и други от антуража им вече са на стълбата...
  • 124 ИМАТ БЪДЕЩЕ

    4 8 Отговор
    ВИЖДАМ ГОЛЯМ ПОТЕНЦИАЛ В ШОУТО НА БОЙКО И ШАЙКАТА МУ !
  • 125 До Възмутена

    1 12 Отговор
    Ако има следващи избори, ще гласувам за Слави. Писна ми да гледам все едни и същи муцуни. Имам 2 висши образования и говоря 3 чужди езика.
  • 126 Зизик

    2 8 Отговор
    И кое му е лошото да си ерген, ако имаш кинти и можеш да си позволиш почти всяка? Ако бях на мястото на Слави, не ми трябват жена и деца, щях да си вея задника по почивки в чужбина.
  • 127 Вяра

    2 15 Отговор
    На следващите избори Слави ще ви помете.
  • 128 Гласуваш за ИТН

    11 2 Отговор
    Получаваш ГЕРБ и ДПС !

    Коментиран от #139

  • 129 Чучело

    16 1 Отговор
    Слави е чучело ! Други редат картите с които той играе !
  • 130 Казах!

    1 15 Отговор
    СЛАВИ – ПРЕЗИДЕНТ!!!
  • 131 ПротесЪр

    17 1 Отговор
    Слави е един надут пуяк,който е за Нороден съд,а не за народна любов.Най-напред-с неговата чалга и простотии,проми мозъка на народа и най вече-от къде са му парите.
  • 132 Законът

    13 1 Отговор
    за партиите трябва да се промени. Да не се регистрират партии- еднодневки. Всяка партия да докаже членска маса, структури по региони, колко членски внос има, да води пет години партиен живот, и тогава да се регистрира или разпадне.
  • 133 Хайде

    15 2 Отговор
    Не обиждайте Тръмп, като го сравнявате със Слави !
  • 134 НИЩО ОБЩО

    13 2 Отговор
    КЪДЕ ОБЪРКАХТЕ ТРЪМП И СЛАВИ В ЕДНА МАНДЖА БЕ ? ТЕ СА НЕСЪВМЕСТИМИ !
  • 135 БАРДАК

    12 3 Отговор
    САМО ГО ВИЖТЕ С ТИЯ ТАТУСИ НА КАКВО ПРИЛИЧА И КОЛКО МУ Е БАГАЖА ----- БОЙКО ПОНЕ ТАТУИРОВКИ НЯМАШЕ ! 8% СА ГЛАСУВАЛИТЕ ЗА СЛАВИ .................
  • 136 КРОКОДИЛА

    10 1 Отговор
    ГАДНА ЧАЛГАРСКА МУТРА ----ИЗЛЪГА НАРОДА ..................

    Коментиран от #138

  • 137 грес

    1 9 Отговор
    - ще съкратя драстично държавната администрация.
    Това беше едно от обещанията на ИТН. Само това изказване трябва да е достатъчно на обикновеният човек за да разбере цялата патърдия и пушилка която се надига срещу прартия ИТН. При третите предсрочни избори трябва ИНТ да имат 121 народни представители за да извършат тази грандиозна реформа и да спукат гноиният цирей наречен " държавна администрация" грижливо граден и пазен от ДС и статуквото в парламента. Само така с нови хора" свежа кръв" ще изчъгъркаме отровата изсмукващи жизнените сокове на българският народ. Всичко друго е " мижай да те лъжем".
  • 138 ПротесЪр

    10 1 Отговор

    До коментар #136 от "КРОКОДИЛА":

    А народа защо се лъже.Време е да почне да мисли .
  • 139 stan40

    1 1 Отговор

    До коментар #128 от "Гласуваш за ИТН":

    Гласуваш за ИНВ и получаваш Хърватката е Гергов свинаря.
  • 140 stan40

    1 1 Отговор
    Получаваш жоро- тройния шлем и гергов панаира.
  • 141 Неделя

    0 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Помните критянина Епименид, който казал, че всички критяни са лъжци - ако е прав, значи лъже, ако не е прав, значи не всички критяни са лъжци. Дай пак, че епименид ще се обърне в гроба.
  • 142 Подкрепям

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    Така е. А дано