Last news in Fakti

10 Август, 2021 21:00 5 459 70

Кое е по-малкото зло: кабинетът на Слави Трифонов или нови избори?

  • итн-
  • слави трифонов-
  • има такъв народ-
  • зло-
  • избори-
  • демократична българия-
  • тошко йорданов-
  • дпс-
  • герб-
  • бсп

Група дилетанти, скочили в политиката с претенцията да ни спасят, със самочувствие до небето, но без покритие, провалиха формирането на мнозинство на промяната

Кое е по-малкото зло: кабинетът на Слави Трифонов или нови избори? - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар от Ясен Бояджиев:

Не знам дали предложеното от „Има такъв народ” (ИТН) правителство ще бъде одобрено или не. Другите две т.нар. партии на протеста явно няма да го подкрепят. Но пък има и други варианти - без техните гласове.

Възпитани в тв шоу

Каквото и да стане, едно вече е ясно: „суверенът” (по Слави Трифонов) ни вкара в поредния скъп експеримент. Е, не целият - само около 11 процента от него. Но достатъчни за формирането на малцинство от 65 депутати, което сега, поне на думи, иска да управлява самó. За пореден път се оказа, че има достатъчно хора, готови да гласуват за нещо, за което не знаят нищо - нито за способностите му да управлява, нито за политическите му цели, намерения и конкретни планове (ако изобщо има такива). Не знаят, но не се и интересуват. Може би защото са, образно казано, отгледани в правещото се сега на политическа партия телевизионно шоу, „възпитани” и „образовани” от неговия водещ и подчинените му сценаристи. След изборите на 11 юли моя позната беше попитала едно момиче защо е гласувало за Слави Трифонов. „Ми аз отраснах с него”, отговорило момичето.

Какво се случи

Лесно можеше да се предвиди какво ще произтече от това. Макар че, признавам, действителността се оказа толкова отчайващо грозна, че надхвърли и най-мрачните очаквания. Ето какво се случи. Група дилетанти, скочили в полето на политиката с претенцията да спасяват нацията, със самочувствие до небето, но без никакво покритие, с непоколебима нарцистична, но донякъде инфантилна самоувереност провалиха формирането на ясно и относително стабилно парламентарно мнозинство на промяната и направиха подкрепата на евентуалните си партньори и съюзници невъзможна.

Постигнаха го, като с арогантното си поведение системно ги унижаваха и шантажираха. Отказаха да поемат твърди писмени ангажименти с конкретна политическа програма. Спуснаха им за одобрение списък с кандидати за министри, които, с някои изключения, впечатляват основно с липса на опит и ясна гражданска позиция. Всъщност, на каквато и да било публично защитена позиция, по който и да било важен обществен въпрос. С повече от съмнителна експертиза, да не говорим за някаква визия. Сред тях и някои откровено неадекватни, карикатурни и скандални лица. Всичко това лъсна особено ясно на фона на някои от министрите в действащото в момента служебно правителство.

Като стана дума за служебното правителство, славната компания представители на партията-мандатоносител поде грозна атака срещу най-успешните и харесвани негови министри, които показаха на дело как може да се разбие господстващият модел и да се прекъсне хранителната верига на голямата корупция. Всичко това подсили съмненията, че за бърза и дълбока промяна ще трябва още дълго да чакаме. И че, както е тръгнало, вместо да бъде „изчегъртан”, досегашният модел на завладяната държава може отново да бъде възпроизведен.

Кой вариант е по-добър за България?

И така - предстои гласуване. В ситуацията, в която са поставени, т.нар. партии на протеста ще гласуват „против”.Което е напълно разбираемо - в края на краищата те имат принципи, достойнство и отговорности пред избирателите си, които са също част от „суверена”.

Дилемата на това гласуване е: ново редовно управление или нови избори. Вече не знам кой от двата варианта е по-добър за страната. Цената на такова управление ще е висока. Едни нови избори пък най-вероятно биха ни върнали в изходно положение, за да преживеем целия досегашен цирк още веднъж отначало. Тъй че може би по-малкото зло би било, ако имаше как, предложеното правителство някак си да бъде одобрено, та поредният скъп експеримент, в който ни вкара „суверенът”, да приключи по-бързо и да ни се маха от главата.


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 3 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само

    50 7 Отговор
    и единствено нови избори !

    Коментиран от #62

  • 2 Последния Софиянец

    31 26 Отговор
    Отменяме протеста утре сутринта.Победа на площада за пореден път!Честито на всички съратници!

    Коментиран от #18, #27, #33, #37, #59, #63

  • 3 Sieg

    59 21 Отговор
    Хубавото е, че колко и избори да има, ГЕРБ няма да са на власт.🍻 НЕМА С КОЙ!!! НАЗДРАВЕ!!!

    Коментиран от #20

  • 4 Хахаха

    55 21 Отговор
    СЛАВЧО . ЗЕМАЙ СИ ЦИГУЛКАТА и с МАЙМУНКАТА ТОшКО АФРИКАНСКИ ДРАСКАЙ ПО ПАНАИРИТЕ !!!
    Копнах го, много е готино

    Коментиран от #65

  • 5 Зоран

    47 24 Отговор
    Тия овчари са по-зле и от Боко!

    Коментиран от #7

  • 6 Народен Съд

    58 23 Отговор
    Да остане служебното правителство, без значение, че не е към някоя партия, никой вече не иска плешивата мутра Слави да взема решения и сосаine, стига толкова, да се махат Доган и Тилев и да си вземат плешивата кукла с тях!!!
  • 7 Sieg

    26 12 Отговор

    До коментар #5 от "Зоран":

    Няма как да знаем това, тъй като не са били на власт.
  • 8 Аноним

    21 8 Отговор
    Грозното влечуго да изпълзява в гората
  • 9 Всичко е

    47 16 Отговор
    По-малко зло от режима на тиквите. Ако остане служебния кабинет, ще е най-добре на този етап.

    Коментиран от #50

  • 10 МнениЕ

    25 59 Отговор
    ДБ и АнтиМутрите с новото име, трябва да бъдат отстранени от Парламента. Говорим за Общото благо на българина, а не да пълним поредните зажаднели егоистично за власт гуши! Само ИТН е лицето на промяната! Всичко друго е фалш..

    Коментиран от #11, #55

  • 11 Разкрит си

    25 8 Отговор

    До коментар #10 от "МнениЕ":

    Ти живееш във Великобритания нали???

    Коментиран от #51

  • 12 Едвали

    28 10 Отговор
    На по малкото зло вече не кълва
    Има си мвр има си прокурори да ги движат тия въпроси.. Тез самодейци ако си мислят че ще стават политици на наш гръб по добре да свиват цирка и да отиват да копат
  • 13 фен на Копейкин

    11 18 Отговор
    Само в Копейкин ми е надеждата
  • 14 ИТН смяна на абревиатурата в ИКМВ

    20 10 Отговор
    Измъкване като мокра връв. Има многа начини на това да се измъкнеш. Примерно "по лични причини". Най-добре подхожда "когато гроздето е високо да кажеш, че е кисело. ОСТАВКА, господине е доснойна постъпка.
  • 15 лби

    37 11 Отговор
    Вече няколко пъти повтарям, че единствената характеристика за Слави Трифонов е поговорката "Не тръгвай след бръмбър - ще те закара на ла.но". Колкото до съществото Тошко не мога да проумея как е попаднал и завършил Националната класическа гимназия?! Но и за този случай си има поговорка - "Във всяко стадо си има мърша".
  • 16 Феновете на служебното са платени

    16 45 Отговор
    Абе стига с това служебно правителство! Отворете си очите най после! Толкова ли няма нови хора, които не са зависими, като напр.Кирето от Прокопи, Рашков от Радев.Абе тия ли са ни най добрите мозъци?! Има много умни хора, но с цел не им се дава шанс, защото ще провалят пасианса на Гадев и господарите му😂😂😂

    Коментиран от #23

  • 17 Васил

    18 32 Отговор
    Я кажете Слави ли ви е вдигнал данъците пари ли е откраднал че пишете такива гнусотии че е по малкото зло аман от поръчкови статии.
  • 18 Пешо

    12 14 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Да си върне Бибитко Тиквуна да ни стриже цялото стадо.Офсъта я е страх от вълка ,а накрая я изяде овчара.
    Всички съратници прочели Винету или по скоро Баце ви я е разказал, ама до където е чел.
  • 19 гроб+дпс+дб+бсп

    13 30 Отговор
    Тез лицемери , крадци и манипулатори (модерни мутри) гроб+дпс+дб+бсп трябва да бъдат изселени извън БГ. Медиите купени, всички оакани от страх от ИТН, гледат как да вменят на хората, че ИТН са безхаберни!

    Коментиран от #26

  • 20 Гешо

    8 18 Отговор

    До коментар #3 от "Sieg":

    На Баце схемата се случи и пак ще граби и ще му гледате предаванията от по-новата ЖИПКА.

    Коментиран от #48

  • 21 Бъдещевреме

    8 4 Отговор
    След точно един месец тия ще са се изпокарали за листите и шкафмена ще е подкупил 2 3 да говорят глупости..ако герб дпс и итн бомбардират само и единствено да бг работата е ясна
  • 22 Сатъра на Хана

    19 9 Отговор
    Дъщерята на Сашо Андреев - шефа на Дойче веле ВГ , е Мина Андреева - говорител на ЕК и получава по 120 000 евро на година за правене на свирки. Според вас кое е по добре - да прави ли свирки на Еврокомисар или Да стои гладна

    Коментиран от #29

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ха ха

    26 7 Отговор
    Кабинет на Слави – е такова животно НЯМА!!
  • 25 Когато са държали на ЧЕСТ

    11 6 Отговор
    Единствен изход, посипване на главата с ПЕПЕЛ
  • 26 Начко

    18 11 Отговор

    До коментар #19 от "гроб+дпс+дб+бсп":

    И успяха да промият мозъците на хората.Медиите са окупирани от на Баце с Деееелянчо.Яко раздават пари в момента.
    Кой попита Тиквун за дипломи и десертации като се настани във властта?
    А тези калинки около него и ПкП?

    Коментиран от #52

  • 27 Скара Бира

    12 30 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Протестите бяха "Цветна революция" срещу Борисов и обслужваха Радев и компанията му проНАТО,които се намърдаха в служебния му кабинет.Назначенци неизбрани от никой освен от Козяк.Е,какво доказахте и на кого?Трифонов не е по-лош от тия или ония.
  • 28 Чук и Гек

    11 2 Отговор
    ,,Фантазия без разум е равно на трагедия!" - Чук
  • 29 Любомир

    9 11 Отговор

    До коментар #22 от "Сатъра на Хана":

    Ама ти не можа да се вредиш ли за свирките?!

    Коментиран от #34

  • 30 Лейка

    14 11 Отговор
    Май най голямото зло Падна и трябва съд за тях. Слави Ви изигра джурналята заедно с Мая и другите много добре. Даже не се усетихте.
  • 31 Пача

    14 17 Отговор
    Поредната анонимна "помия" изсипана върху Българският гласоподавател защото решил да гласува за промяната в лицето на ИТН.
  • 32 Никога фашизоиди

    17 11 Отговор
    Избори до заличаване на итн'айците.
  • 33 бай Даньо

    10 4 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Каква победа бе този, кога ще си сядате на посрaните задници!?
  • 34 Сатъра на Хана

    12 4 Отговор

    До коментар #29 от "Любомир":

    Татко и Ал.Андреев Анти-Комунист докато е бил БГ журналист е правил свирки на моя татко Комунист ... Въобще Мина Андреева следва традицията в семейството да има кавалджийки
  • 35 Вендета

    14 5 Отговор
    Тази вечер един от партията на Слави ще пострада, кой ще е ще разберете утре !!!

    Коментиран от #39, #40

  • 36 Виталия

    1 11 Отговор
    По-малкото зло е кабинет на ИТН. Без него няма да има работещ Парламент и ще се провалят и Президентските м.10 или м.11.2021
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 УЖАС УЖАС💪

    1 1 Отговор

    До коментар #35 от "Вендета":

    ХУ ИС ХУ 😲😲😲😲😓😫😫😫😢
  • 41 Бат Вальо

    10 8 Отговор
    Идiотиииииииииииииии, съсипвате държавата с ваще простотии ... чалгаря е прав - т.н. "партии на промяната" не искат смяна на системата, а смяна на хората в системата ... само дето пропусна да уточни, че и той е същия, всички искат да се докопат до яката лапачка, да вземат държавата на концесия! А вие, плоските шарани, налапахте голата кукичка тройка и ся ... ко стана ... ами, ей тва стана ...
  • 42 Виталия

    1 4 Отговор

    До коментар #38 от "Без Негри в БГ":

    Да, чудесна идея! Балкански Политически Клуб от 26.05.2001 защо пък да не влезе като партия?
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 На следващите

    9 11 Отговор
    избори,само за Мая.Тя ще се справи с Мутрите!Тя ще ни спаси от беднотията и мизерията.САМО МАЯ,САМО МАЯ!!!!
  • 45 Дан Колов

    4 11 Отговор
    "Завладяната държава", за която говори статията провали проекта. Аз пък питам като са само 65 депутати какво пречеше да се опита и ако не става да оттеглят доверието или да гласуват вот на недоверие? И отговарям - така щеше да лъсне за какво и кого се борят едните и другите. Щеше да стане ясно колко
    протестни са "партиите на протеста". Или всъщност протестът им беше свързан единствено с тжва, че тжталто ги бяха отрязали от пая, а ИТН пак не им предложи нищо от него! Татяна Дончева ли е новото лице? Ицко Иванов? Я стига!

    Коментиран от #49

  • 46 зъл пес

    9 7 Отговор

    До коментар #38 от "Без Негри в БГ":

    Какво ще кажеш за това??? -През 2014 г. Костадинов събира съмишленици от цялата страна в старата българска столица Плиска, с които учредява политическа партия „Възраждане“. На учредителното събрание е избран за председател на партията. Лидерът на партията е известен с проруските си изявления, включително с призивите си за саморазправа с „русофобската паплач“, съставена от „прости отрепки“, които трябва да бъдат „избивани като вреден дивеч“
  • 47 А бе

    14 3 Отговор
    Твърде възрастен съм за авантюри,но бях решил,ако тоя кавал Слави направи правителство,хващам Терминал 2.
    За срам на себе си ще лежа на помощи в Германия, а може и някаква по лека работа да си намеря.

    Коментиран от #70

  • 48 цървулан

    4 12 Отговор

    До коментар #20 от "Гешо":

    Баце правилно предложи да изкарат до президентските избори,не го послушаха,и сега берем плодовете на малоумните партии на подмяната.Нека ви,гласувайте пак за Славуца,Бабикяна,Галевата,Дончевата и ще си седим заседнали в коловоза на безвремието.
  • 49 Виталия

    1 4 Отговор

    До коментар #45 от "Дан Колов":

    ГАРД☺ Граждани за Алтернативно Развитие на Държавата!
  • 50 Да-де

    6 11 Отговор

    До коментар #9 от "Всичко е":

    ама нали се видя, че са на къса верижка на Радев, Прокопиев и Херо.

    Да си ходят и тези пишман харвардски мошеници.
  • 51 Тъ пак,

    1 4 Отговор

    До коментар #11 от "Разкрит си":

    на интересен ли се правиш!? Аз, от къде съм?
  • 52 цървулан

    3 6 Отговор

    До коментар #26 от "Начко":

    Е тия с дипломите докъде ни докарват???
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Все едно

    4 4 Отговор
    Колкото по-малко политици толкова по-малко кражби. Може и без кабинет.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 х а ха ха

    6 2 Отговор
    . Мисирките ревът 4-ти месец никой не им плащал да го ласкаят.
  • 58 още

    7 5 Отговор
    изборни секции разкрийте в чужбина че толкова не стигна . И пак да ни решават съдбата българи които не плащат данъци в България и си мислят че всичко ще е цветя и рози ако Слави поеме България. Стига с този фейсбук имаме нужда от промяна но моля ви не гласувайте за човек който не може да ни я даде. За момента го няма старото ни устройва .
  • 59 Слави Трифонов

    3 6 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Кавал - да не го търсите Слави, когато се прегърнат ДБ и ГЕРБ, ДПС
  • 60 длстойнство

    3 7 Отговор
    КОГАТО ФИГУРАНТА-ПОЛУГРАМОТНИК НАЗНАЧАВА НЕИЗВЕСТНИ ИЗМАМНИЦИ /СПЕЦОВ/НЯМА НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ.КОГАТО ДРУГИ НАЗНАЧАВАТ НЕИЗВЕСТНИ НО С ОБРАЗОВАНИЕ И С ПО НЯКОЛКО ЕЗИКА И УСПЕШЕН СОБСТВЕН БИЗНЕС ИМА СТРАШЕН ПРОБЛЕМ.ДА ИМА СТРАШЕН ПРОБЛЕМ НО СЪС КОРУМПИРАНОТО СТАТУКВО ОТ ЖУРНАЛИСТИ,КОМЕНТАТОРИ И МАРИОНЕТНИ ПАРТИИ НА КОМУНИСТИЧЕСКИ ОЛИГАРСИ- ДБ И МУТРЕСИТЕ.
  • 61 мдда

    6 6 Отговор
    Престанете да му правите реклама на тази плешива глава. Нищо не може да измисли..
  • 62 МАЧКАЙ

    3 10 Отговор

    До коментар #1 от "Само":

    МАЧКАЙ Слави!
    МАЧКАЙ червените и сините комунисти!
    Мачкай!
    С ТЕБ СМЕ!
  • 63 ШОПАР

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Прекръсти се на последния селядур къвто си и изчезвай с твойте глупости
  • 64 Смешно

    1 1 Отговор
    Ама при нови избори, ще дойде мечтаното - да са в опозиция.
    Язък за бълг.народец,.. пак остана излъган и разкрачен
  • 65 Анджело

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Хахаха":

    Много готино... Дали ще го разкажат тоз виц в 7/8 ТВ? А? Хаха
  • 66 Гост

    0 3 Отговор
    С фенерче ще го търсите Баце,прости селяндури и чалгарчета
  • 67 Ясен Бояджиев ГЕРБ!! Обърни се назад 12

    2 1 Отговор
    Год, и кажи кои бяха политиците, с Визия, Експерти, Родени за Политици??? Никой Един Сбирток от всякъде!! Защо, мълча 12 год Ясене, като гледаше, какви Недоразумения Управляват Държавата!! Мълча, а сега даваш Акъл и, намираш Кусури на всички!! По добре замълчи, Герберско Плабямпяло!!
  • 68 патриотъ

    2 1 Отговор
    Изхода е единствено служебното правителство да остане,защото доказа своята ефективност и постепенно да се премине към референдум за президентско управление.Радев е доказал,че може да бъде президент и да управлява държавата!Всичко друго са празни приказки и губене на ценно време,което не остана много!
  • 69 Кое

    1 1 Отговор
    Всъщност правилният въпрос е: Кое е по-малкото зло между парвенютата от ГЕРБ и сатанинските жендъри и шорошоиди от Дай България?
  • 70 пенсионерка

    0 1 Отговор

    До коментар #47 от "А бе":

    Да забереш славчо със себе си та да ни отървеш от него.този младеж вече е свършил отвсякъде и като го гледам никаква работа не може да свърши,ползва го само за обратни води.