Last news in Fakti

7 Август, 2021 10:00 11 613 72

Защо "Има такъв народ" прави всичко това? Три обяснения.

  • слави трифонов-
  • има такъв народ-
  • герб-
  • демократична българия-
  • тошко йорданов-
  • политика-
  • парламент

Ходовете на "Има такъв народ" стават все по-неразбираеми

Защо "Има такъв народ" прави всичко това? Три обяснения. - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

През последните две седмици изразът “управление на промяната” започна да добива противоречив смисъл и то най-вече заради действията на "Има такъв народ" (ИТН). Ходовете, които тази нова формация прави, може да имат смисъл за електората ѝ, но много от тях остават неразбираеми и неприемливи за обществото като цяло. Това е жалко, защото огромното мнозинство от хората все още иска смислена промяна към по-добро. А в парламента има достатъчно депутати, които биха могли да я реализират.

ИТН, подмяната и черешката на тортата

Разминаванията между очаквания и реалности започнаха да се трупат веднага след изборите на 11 юли. Преди тях хората на Слави Трифонов бяха обявили, че ще говорят с останалите две партии, с които гледат в една посока - ДБ и ИСМВ. Непосредствено след изборите:

- ИТН обяви свой вариант за правителство, без да се консултира с другите партии и дори без да ги предупреди, че ще действа по този начин;

- Начело на това правителство бе поставен кадър на НДСВ - Николай Василев;

- Правителството обяви миш-маш от “приоритети”, които даже включваха изпращането на македонец в космоса.

Както мнозина иронично отбелязаха, все едно хората в България миналата година протестираха, за да могат братята македонци да летят с ракета. Или пък излязоха на улицата от копнеж по мажоритарната избирателна система, която ИТН предлагат като пенкилер за справяне с всички проблеми.

След първото фиаско на проектокабинета с премиер Николай Василев ИТН уж си взеха бележка и започнаха да “говорят” с ДБ, ИБНИ, а също и с БСП. Среща бе проведена даже и с ДПС. Тези “разговори” обаче се оказаха много далеч от “преговори”. На тях се случваха две неща. Първо, работни групи констатираха припокриването (каквото и да означава това) на програмите на отделните партии по различни въпроси. Второ, от ИТН информираха останалите какви министри са подбрали за второ проектоправителство.

Тези разговори не доведоха до одобряването на обвързваща програма на евентуалното правителство, нито до съгласие по състава му. Нещо повече: ИТН демонстративно отказаха не само подписването на каквото и да е споразумение, но дори и коментари или предложения за състава на правителството от страна на партиите, които, според тях, би трябвало да го подкрепят.

Арогантността и абсурдността на тази ситуация няма какво толкова да се анализира - партия с 65 депутати се държи така, сякаш другите са длъжни да я подкрепят, без да им предлага нито обвързваща програма, нито влияние върху хората в правителството.

Но най-голямата подмяна на “промяната” започна да идва в съдържателен план. Заваляха изненадващи новини от следния характер:

- Предложеният за финансов министър Пламен Данаилов на практика се изказа за забавяне на членството на България в еврозоната, докато доходите на българите достигнели средноевропейските (а това е неопределено дълъг период, равнозначен на отказ от членство за момента). Ако това наистина е политика на ИТН, тук имаме сериозна промяна по стратегически приоритет за България;

- ИТН влязоха в необяснима конфронтация с едни от най-добрите министри от служебния кабинет. Уж всичко започна заради напомнянето от страна на Христо Иванов, че е добре хора с подобен профил да участват в управлението. Слави Трифонов интерпретира това като намеса в някакво негово (имагинерно) право сам да реди кабинет, за което ИТН далеч нямат парламентарно мнозинство. След това обаче се оказа, че ИТН имали възражения и спрямо личностните качества на Асен Василев и Кирил Петков, както и към ключови техни политики. Не стана много ясно какво точно са объркали министрите, а обществената подкрепа за тях и колегите им си остана огромна. В крайна сметка ИТН влязоха в конфликт с правителство, което върши добра работа в много сфери;

- Черешката на тортата с подмяната на промяната беше самото проектоправителство на ИТН, което уж щеше да е експертно, но се оказа просто партийно - ресорните специалисти от партията на Слави поеха отделните портфейли. Освен иновацията с премиера, подбран с телевизионен кастинг, много от кандидат-министрите не са известни с позиции, които са отстоявали публично. Освен предложеният за министър на правосъдието, който (преди "по лични причини" да се откаже от поста) се прочу с това, че писал някакви глупости из Фейсбук и после сам си ги изтрил. А за номинирания за вътрешен министър продължиха да висят “съмнения в плагиатство”. Ако “съмнения” могат да бъдат наречени 30-40 страници, които са идентични с 30-40 страници от книга на друг човек, писана по-рано.

Три версии

Въпросът е: защо ИТН прави всичко това? Едната версия е, че го върши от неопитност и юнашко перчене, което цели да направи ИТН безспорен лидер, а ДБ и ИБНИ просто негови шафери и помагачи. Ясно е, че това е инфантилна стратегия, която няма да доведе до устойчиво мнозинство, но пък може да се харесва на любителите на песенното творчество на Слави и компания. В крайна сметка от гледна точка на стил подмяната на Борисов с Трифонов не е драматична - по-разсеяните може и да не я забележат.

Второто възможно обяснение е, че ИТН не искат да се обвързват с ДБ, защото след това ще формират мнозинства с ДПС и ГЕРБ. Това, а не толкова мачовско-балканската стилистика, е реалното притеснение на партиите на протеста. Тяхното първоначално одобрение лесно ще може да се използва за последващо управление от прикрит характер, в което решаващи ще са партиите на статуквото и на модела "Кой".

Реални ли са тези опасения - или са параноя? Уви, ИТН вече успя да сформира поне едно мнозинство с ГЕРБ и ДПС (за “Буджака”), чиято основна цел е да подкрепи една фалшива опорка на ДПС - че Прокопиев е “олигарх” като Пеевски. При всички случаи обаче вариантът с правителство на “плаващи” мнозинства отваря вратата за голям политико-икономически алъш-вериш, който по-скоро ще възпроизведе модела "Борисов", отколкото да го промени. Въпреки това изглежда, че ИТН предпочитат именно “плаващите” мнозинства пред едно ясно управление, изградено на базата на публични, принципни и обвързващи ангажименти.

Третото обяснение за поведението на ИТН е, че сме свидетели на поредната провокация от тяхна страна, която да доведе до нови избори, на които те да разширят още повече влиянието си. Желанието им (от тази гледна точка) е да се представят като единствената партия на промяната и да маргинализират ДБ и ИБНИ, като пътьом им прехвърлят вината за проваленото правителство.

Разбрани по този начин, действията на ИТН носят някакъв смисъл, но калкулацията им, че ще се разправят с ДБ, за момента е погрешна. Последното изследване на "Маркет линкс" (потвърдено и от други сондажи) ясно показва, че ДБ е в много добро здраве - с над 15% подкрепа сред избирателите. Христо Иванов пък, който изпъква с възпитано, разумно и последователно поведение (макар че на общия фон това не е особено трудно), в момента е втори по популярност след Слави Трифонов. Явно много българи имат вече едно наум за опасността от нова инкарнация на “спасител на нацията” и виждат своето спасение от пишман спасителите в полето на професионалната и отговорна политика.

Математика на вината

Кой ще бъде виновен, ако не бъде съставено правителство с мандата на ИТН? Тук математиката е съвсем ясна:

- 50% отговорност ще носи този, който предлага модела с “плаващи мнозинства” без обвързващи ангажименти с парламентарни партньори - тоест, ИТН;

- 25% отговорност ще носят солидарно ДБ и ИБНИ за преценката си, че този модел е твърде опасен и може лесно да доведе до подмяна;

- 25% биха носили БСП и ДПС, които открито или с парламентарни трикове (например: ДПС сваля кворума в определени ситуации) също биха могли да подкрепят правителството на ИТН.

Тази сметка показва, че това е един от редките случаи през последните години, в които Борисов и ГЕРБ нямат никакъв контрол върху ситуацията (и вина за последствията).

Но и т.нар. партии на промяната все още не са доказали, че могат да са новият пилот на самолета.

Автор: Даниел Смилов


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 48 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Gowo

    50 3 Отговор
    Мисля си ей така...не че манипулативно Едно министерство по ромските въпроси не би ли могло след време...ей така...Да се преименува на ...Министерство по етническите въпроси...ей така....А то пък странно ...е близко до ...Движение за Права и Свободи ...например....ей така...

    Коментиран от #11

  • 2 РЕАЛИСТ

    10 60 Отговор
    Не съм гласувал за ИТН, но така в решило мнозинството. Демокрация означава" Диктатура на мнозинството над малцинството". Така, че нека управляват. "Глас народен, глас божи" е речено.

    Коментиран от #28, #33

  • 3 Козел

    55 14 Отговор
    Защото славуца е селяндур, който реши че е част от голямата игра, точно както и охранителя мутра пожарникар. Голямата игра ще си изтрие..... с тях....
  • 4 Бамбука

    54 7 Отговор
    Има само една версия - тези които ги създадоха, те диктуват състава на новия кабинет. За Слави остава осребряване на постигнатото до момента.
  • 5 Възмущение

    58 6 Отговор
    Така е, излъгаха всички - и избирателите си, и партиите от протестите, лицемерно мълчат и после слагат компроментирани хора и нежелани също. А с министър по ромските въпроси, диказаха, че защитават ромите, а пренебрегват честните и отрудени българи.
    Позор са ИТН - неставащи за каквато и да е сериозна работа в политиката.

    Коментиран от #60

  • 6 Професора

    40 6 Отговор
    Тоя с дългия череп от Учиндол като египетския
    бог Ехнатон ли ни го представяте в профил?
  • 7 JEFF

    49 5 Отговор
    Защото има такъв народ , който чака винаги някой месия да го оправи. Слави им изпя Хайде , накажи ме , нека ме боли . Ще трябва да го накажат на скорошни избори .

    Коментиран от #39

  • 8 ТРОПЧО

    18 9 Отговор
    НЕ РАЗБИРАТЕ
    И ЧЕ УЧИНДОЛСКИЯ ПРЪТ Е АХЕ.ИЦА НА БОИКО И ДОФАН ХО ПА П.ОСХИТЕ АМО НЕ ИМ СЕ ИЗЯСНИ .АДЕВ ДА ПРАВИ ПАРТИЯ САМО ТОИ МОЖЕ ДА НИ ИЗБАВИ ОТ ТЕЗ СЛАБОУМНИЦИ ТО БЕШЕ ЯСНО ОЩЕ ОТ САМОТО НАЧАЛО САМО КАТО ГИ ВИДИШ ТОШКО ФИЛИП СЛАВИ И СВИТА ЩЕ СЕ СЕТИШ АКО МАЛКО ОТ МАЛКО СИ НО.МАЛЕН
  • 9 ПСР

    34 6 Отговор
    Не разпознавам кандидат-министрите.Разпознам Тошко,но не съм му фен.
    Не разпознавам политики за промяна.Разпознавам Тошко,но не му вярвам.
    Партиите на"статуквото",пак ще имат думата.Изявленията,че ще спре"изчагъртването",че щяло да се надгражда,будят съмнения.Не се ли започне начисто,не се ли промени Правосъдието,не се ли потърси много сериозна отгворност от предишните-затъваме в моделът"ББ".
    КОЕ ще се надгражда? Лъжите,кражбите,корупцията ли?
  • 10 666

    18 24 Отговор
    Обяснението е просто. Сатаниста разчиства пътя на Радев за еднолично президентско управление със сателитни малки партии които са на негово подчинение. Това е целта на преврата от лятото.

    Коментиран от #45, #53

  • 11 Gowo

    20 1 Отговор

    До коментар #1 от "Gowo":

    Например след време може съвсем случайно да се появи една етническа Македонско малцинство.То ще бъде приемано точно от това министерство.Минидтерството по етническите въпроси....Не че намесвам Москва и нейния двоен агент Доган.Но звучи логично да службите по сигурността какво мислят....
  • 12 Българка

    40 8 Отговор
    Има пълен абсурд в начина, по който ИТН аругантно и назидателно се държи с партиите, от които иска подкрепа
    Има пълен абсурд в ходовете на ИТН при съставяне на проекто-кабинет на принципа проба- грешка, ако мине, мине!
    Има пълен абсурд в това, че се иска подпис на празен лист, т.е подкрепа без подписани преоритети и оформени като споразумение!
    Има пълен абсурд в синхронизирана с ДПС атака срещу министрите на най-одобряваното от българите правителство!
    Има пълен абсурд в атаката на ИТН към свободата на словото и медиите, защото видите ли те си позволили да оповестят факти, които дискредитират избраниците на Слави!
    Има пълен абсурд в заплахи срещу научни работници, че ако кажат и покажат как кандидат-министърът първо на правосъдието, а сега на МВР е престъпил маралаа и закона и е плагиатствал. Тошко Йорданов шизофренично размахваше пръст и ръсеше заплахи със съд! Да де ама, ако ще има съдебен процес за плагиатсво, то техният човек "гори"
    Пълен абсурд е подборът на министри! Никуму неизвестни или известни с негативи, аматьори с амбиции да се упражняват на наш гръб
    СРАМНО! ЦИНИЧНО! НАГЛО! ШИЗОФРЕНИЧНО! АМАТЬОРСКИ! БЕЗОТГОВОРНО!
  • 13 JEFF

    33 3 Отговор
    Имам един въпрос , не разбрах кога ще е кастингът за астронавти ? Ако някой знае, нека пише. Благодаря !

    Коментиран от #41

  • 14 чао чао

    27 2 Отговор
    А вие какво очаквате от келеши?
  • 15 Гост

    29 2 Отговор
    Лесно ще разберем, в следващите няколко месеца, фалиралия чалгар кой си го е купил!
  • 16 3.14К

    11 16 Отговор
    Учиндолските недоразумения са ясни, но непрекъснатата възхвала на пинокио, поне на този етап няма да го направят и трети, да не говорим за нещо повече. А ако трябва да се върне толупа, то това е начина. Това на Смилов в DW е типичната соросоидна пропаганда.
  • 17 Gowo

    20 3 Отговор
    Ка например се създава едно министерство така неочаквано.Министетството по ромските( етнически) въпроси.Точно когато е наболелс една тема с братята македонци.И нейния азиатски покровител Москва При кого смятате че валят жалби от това малцинство ....Към министерството по ромските(етническите) въпроси естествено.С Доган в същото време може да си построи още един Сарай на брега на морето....За заслуги.....

    Коментиран от #18, #25, #29

  • 18 Gowo

    10 3 Отговор

    До коментар #17 от "Gowo":

    Да бе ...наистина....цццц .Виж ти.Как не се замислих когато гласувах за тия...ИТНаивници...цццц
  • 19 Фен на копейкин шчикията

    2 2 Отговор
    Да така е
  • 20 Независим

    17 6 Отговор
    През последните 32 години трите партии ДПС, ГЕРБ и БСП се доказаха като корумпирано токсични партии, които заедно с личните си олигарси разграбват държавата !!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ДПС и ГЕРБ не спряха да плюват против ДБ и лоша дума да не обелват против ИТН, а БСП направо се прегърнаха и целунаха с ИТН, пълен абсурд !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    От горното е ясно, че корумпираните партии ДПС, ГЕРБ и БСП и техните олигарси ги е страх от ДБ, но не и от ИТН, което е очевиден показател за олигархичните зависимости на този новоизлюпен политик и стар смешник Слави Трифонов, а и този човечец Трифонов лоша дума против крадливите олигарси НЕ Е казал !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 21 Стоп Дойче

    14 14 Отговор
    Защо "Дойче Веле" прави всичко това? Три обяснения.
    -сорос
    -грантове
    -дезинформация

    Коментиран от #30

  • 22 Чичо

    16 3 Отговор
    Аз като ви казвам, че тази измислена партия е и. Д. И. И. О. Т. С. К. А. не ми вярвате. Хайде на следващите избори да ги ритнем
  • 23 Илхан

    22 4 Отговор
    ИТН обещаха да изчегъркат Герб, ДПС и Гешев, но сега се обърнаха на 180% скочиха на партиите на протестите и служ. министри които се опълчиха на Мафията-Герб и ДПС.

    Коментиран от #46

  • 24 Спасов

    19 3 Отговор
    Това могат неграмотните чалгари!
  • 25 Gowo

    15 2 Отговор

    До коментар #17 от "Gowo":

    Верно ли бе...! Значи по тоя начин Доган и неговите хора могат реално да влязат във властта.В изпълнителната власт.Щото те по друг начин не могат.Като реално създадат едно измислено министерството ромските( етнически) въпроси и от там ще манипулират Славунчо.Като го държат с компромати.Значи.....Новият Борисоф!?
  • 26 Ццц

    8 12 Отговор
    Залагам, че след президентските избори Радев ще даде зелена светлина на собствен проект. До тогава сегашните ще са направили достатъчна свинщина, че разочарованието да се превърне в очарование от новия проект. Тези от сегашните, които влезат след третите избори ще са плънката. Другото обяснение е, че Прокопиев и соу таш. ка му - Христо Иванов просто изалчняха и поискаха голяма част от пая. Отказът доведе до разрив и сега забележимо се дава думата на "експерти", които пеят едно и също от сутрин до вечер. От Ковид се видя, че това работи. Странно и Борисов се кротна и от 10 дена не се е излагал. Явно някой го светна да почине малко, докато враговете му станат за смях сами, защото това очевидно е непосилно за малкия му мозък, а Биков е противен на всеки нормален човек. Дончев все повече се дистанцира. Това, което Тошко за жалост не схваща е, че поведението му прави Борисов да изглежда нормален, което наистина е трудно. Освен ако не е в сила третото ми обяснение, което наистина ще е жалко - именно това да е целта!
  • 27 Филма е съветски

    21 5 Отговор
    Слави е продукт на мутрите, които пък бяха създадени от ДС и руските служби. 20 г. го спонсорираха Газпром, Лукойл и Мобилтел на Майкъл Чорни .
  • 28 Ами

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "РЕАЛИСТ":

    Да ако имаш собствено мнозинство. Но не с 65 дупитата.
  • 29 Gowo

    10 5 Отговор

    До коментар #17 от "Gowo":

    Добре де....къде да службите по сигурността на държавата ни.Значи Москва чрез двойния си агент Сава и протежето си Славунчо , създава едно министерство по ромските(етнически) въпроси.Подбижда местните да сформират едно измислено малцинство на македонците братя .Построяват още един Сарай на Доган на брега на морето.Дават му още един ТЕЦ на студения резерв на България.И пей сърце чалга брате.....

    Коментиран от #38

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 5310

    6 1 Отговор
    Но и т.нар. партии на промяната все още не са доказали, че могат да са новият пилот на самолета. Какъв самолет бе, Даниеле, то нашето е Жипка.
  • 32 Хаха

    10 8 Отговор
    Мафията, е прегнала всички да плюят по Слави.

    Коментиран от #48

  • 33 мислещ

    13 6 Отговор

    До коментар #2 от "РЕАЛИСТ":

    Сигурен съм, че няма избирател на чалгаря, който да е решил, че иска министерство на циганите. Освен това за нето са гласували 20 и няколко процента от 40 процента гласуващи. Какво мнозинство?

    Коментиран от #35, #43

  • 34 Разбирам

    13 4 Отговор
    огромното желание на партиите да няма нови избори, но нима ще се съгласят "на всяка цена", с новия кабинет? Не си играйте хора. Тук става дума за народа, за държавата. Забравете мотото "изчегъртване ", което е изтъкано от гняв и реваншизъм. Не си играйте игрички, не водете лични битки. Животът става все по-непоносим. По- добре беше да бяха избрани за министри , широко популярни общественици, добри професионалисти - всеки, в своята област, с някакъв опит все пак. Какво е това, ново шоу, експеримент някакъв, шанс за мечтатели ? Рано или късно , неопитността ще се изпречи на пътя на тези министри. И най-лошото е, че ще повлекат цялата държава , заради липсата на правилна преценка и заради излишно голямото самочувствие на шоумените.
  • 35 Gowo

    10 3 Отговор

    До коментар #33 от "мислещ":

    Ще има едно преливане на гласове .От партията на Борисоф към партията на чалгата на следващите избори Задкулисието добре е планирало съкрушаваща удар над Борисоф.Просто му отмина ромските гласове и го обезкървява.И нищо не се променя.Всичко тръгва по старо му.Както и задкулисието го е замислило отдавна.От когато Борисоф взе да се дъне с Барселона
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Сламено чучело

    9 3 Отговор
    Обяснението е елементарно ! Избрани от опростачен избирател , който се инициира със себеподобните нему по интелект , култура и манталитет !Толкова си могат !
  • 38 Gowo

    6 3 Отговор

    До коментар #29 от "Gowo":

    Значи право казват...За етническия мир не е отговорен Ердоган.А Москва.
  • 39 LOSHIA

    4 2 Отговор

    До коментар #7 от "JEFF":

    Твоя Червен Ицко ще бъде със сигурност наказан,а други дори и фатално! ИЗБОРИ ДО ДУПКА,ДОКАТО СЕ ИЗЧИСТИ ВСИЧКО СТАРО ,ГНИЛО И НЕНУЖНО!!!!
  • 40 Пак питаме

    4 5 Отговор
    Време е да поставим въпроса с какво държи в зависимост върхушката на БСП, Партията на Слави.Досиета, компромати, ОНЯ СПИСЪК, това ли е? Редовите членове кога ще изчистят Партията си от зависими и нефелни хора, говорещи като първолачета.
  • 41 Чефи

    6 1 Отговор

    До коментар #13 от "JEFF":

    Споко!И късно да разбереш,тя опашката бързо върви,както и тази за кастинга за министър-председател...
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 LOSHIA

    2 3 Отговор

    До коментар #33 от "мислещ":

    И защо си въобразяваш,че някой ще ти се върже на кухите и празни опорки??
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 6767

    3 6 Отговор

    До коментар #10 от "666":

    Правилно ,много пъти съм писал ,че до догодина март всички ще са се наиграли ,а другаря Радеф ще управлява .И марш към Расия .Това е целта

    Коментиран от #52

  • 46 Алооу

    2 5 Отговор

    До коментар #23 от "Илхан":

    Партиите на платените протести
  • 47 На море

    6 3 Отговор
    Предлагам да се разреши на СтанИслаФчо да му разрешат да си регистрира първия вариант за име Няма такава държава... тогава спокойно ще го афишира като цел и ще успее да я постигне
  • 48 Хухуху

    7 5 Отговор

    До коментар #32 от "Хаха":

    Всички срещу Слави ,нещо май ги разбута ,а и не иска комбинации с партиите на платените протести ,с купения Прецидент
  • 49 element 05

    9 3 Отговор
    Г-н Смилов представете се - вие сте от Центъра за либерални стратегии на Иван кръстев който е в тясня връзка с Прокопиев. Тезата ви е пълна с недомислици и има една основна задача - да покаже колко са тъпи от ИТН. Аз ще ви кажа защо става така. ЗАЩОТО ОТ ИТН НЯМАТ НИКАКВО ДОВЕРИЕ НА ДБ И ИБГНИ. Те са доказали че се интересуват само от постове , власт и точене за пари. Мислеха си че ще бъде пак същото но те ще командват парада вместо Боко. Е тоя път пък нема да стане!!!! Тези хора всеки един момент могат да ти забият ножа в гърба - това е доказано от времето. /колко пъти се гушнаха с Боко, Роската и Близашки/
  • 50 Gen Gurko

    9 3 Отговор
    Щом либерастите соросоидални от дойче зеле и ДБ са недоволни, значи ИТН действат правилно.
  • 51 Gowo

    0 0 Отговор
    На всички пишещи от десетината нагоре.Измислете нещо по така.Толкоз ли можете
  • 52 оня с коня

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "6767":

    как спиш бе психо!!!? да не сънуваш рашки!?
  • 53 До 666

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "666":

    А вие защо избрахте за НИК ,Трите шестици? Че ако тази ваша теза е вярна,90% от българския народ ще е подкрепи с две ръце.Хайде стига ,от скрити договорки,когато влязат в Парламента.Още в началото- преди 30 г, всички,без изключение се усетиха,че няма по удобна форма( за тях) от коалиция.За разлика от т.н " електорат"Влизат,следват" преговорите" и след тях- коалицията.И задължителното: Ние сме отговорни и за да не Срутим Държавата.... след това видяхме вкупом какво се случва.Коалицията маже здраво човката.След нови избори- опозицията във вид на друга коалиция пак маже човката.Единствено електората, независимо за кого е гласувал,отнася плувката докрай.Ако сега имахме Президенска република,но Президента да е с правомощията на руския,френския или щатския президент,няма как да си разиграваш коня! Днес си премиер- утре с един указ си на улицата.Но правителствена криза няма.Назначава друг.Това важи до областен управител.Затова у нас, всички партии бягат от тази тема,като от чума.Има ли Глава на върха,не можеш спокойно да си въртиш далаверите.
  • 54 Кастинг за

    7 3 Отговор
    ПОЛИТИЦИ . Един шоумен чалгар прави кастинг за политици . Е няма какво да кажа повече ,правете си изводите сами това на мен ми звучи извратено . :-):-(
  • 55 ПЕНКО

    2 1 Отговор
    ЧОВЕЧЕТАТА НА "ЧЕРНОТО ВАНЕ "-МЯУАЙА;МИС ПИГИ;ГАНЬО ХАДЖИ ; БАМБУКЯН НЕДОКЛАН И БО БО СЕ ДЪРЖАТ КАТО ЗАПАДНАТА ЕВРОПА КЪМ ИЗТОЧНАТА - НИЕ ЩЕ КАЖЕМ- ВИЕ ЩЕ КИМАТЕ -ТЕ ТОВА Е ДЕМОКРАШЪН-КРЕТИШЕН И ЮБЕР АЛЕС НАШЕН ДЕМОКРАШЕН !!!!!
  • 56 Who you bol

    2 1 Отговор
    Да се чудят мисирките от кафявите медии...
  • 57 Who you

    3 1 Отговор
    А така, ДА СЕ ШОКИРАТ ВСИЧКИ МИСИРКИ, ХЕЙТЪРИ, РЪСЕЩИ МОЗЪЦИ. В НЕСТАНДАРТНА ДЪРЖАВА СЕ ДЕЙСТВА НЕСТАНДАРТНО. ДА СЕ УСЛУШВАТ ВСИЧКИ МИШОЦИ.. 😂😂
  • 58 Фотъ

    1 0 Отговор
    Оригиналното положение на снимката е на +90 градуса. Пробвайте и ще видите
  • 59 Наблюдател

    2 2 Отговор
    "Защо "Има такъв народ" прави всичко това?" Изключително нелепо е да се задава и такъв въпрос на 1 наркоман!! Още ли не са разбрали запитващите че тия като него "обитават други Вселени" нищо общо с реалността?!
  • 60 ФАКТ !

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Възмущение":

    За ПОЛИТИКАТА на БЪЛГАРИЯ ТРЯБВАТ ИСТИНСКИ ПОЛИТИЦИ и ИСТИНСКИ ДЪРЖАВНИЦИ !!!! Забравили ЗАВЕТИ на ЛЕВСКИ, забравили ЗАВЕТИ на ДЕДИТЕ НИ !!! КАК е ВЪЗМОЖНО ТЕЗИ ХОРА в ПАРЛАМЕНТА от БКП , станали и се ПРЕБОЯДИСАЛИ в БСП, СДС, ДПС и всички други партии ,ОГРАБИЛИ НИ НЕВЕДНЪЖ , да ПРОДЪЛЖАВАТ да се БЪЗИКАТ с всички нас, с ИЗСТРАДАЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ????? О, МАЙКО, МОЯ !!!! РОДИНО, МИЛА !!!!
  • 61 Анонимен

    1 0 Отговор
    Доган си играе с вас. Пратил Кирил Петков в Теклас. За гласове не за бб. Българите бедни в тези краища. Петков да стабе Директор в ТеКлас,Кърджали.ти ченге не прости, ще открадне и в канада...
  • 62 дисидент

    3 0 Отговор
    В парламента депутатите с мнозинство могат винаги по всяко време да свалят правителсвото.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Долче Велчов

    0 0 Отговор
    Според мен, препечатването на материал, от една информационна в друга, без дори "От кумова срама", да има Поне един ред с критически бележки, е Копиране на един кандидат министър.
    Леко реторични питанки:
    Кой предложи Лозан Панов за ВКС!!!
    Кой и защо изля помията срещу Л. Панов- псевдо СРС, свързани със съпругата му!!!
    Борбата за надмощие, между "Кой" и този, който е описан в статията, че Не Е олигарх, Има Ли Външни прояви около избора за председател на ВКС и Глав., прокурор!!!!
    Едни Интересни увеличавания на площта за добив Доломит, Шамот, Кварцов пясък и т.н. имат ли общо с:
    - описания, че Не е олигарх;
    - кръга Агнешки главички;
    - Командира и т.н.
    Благодаря на " Копипеиста" от "факти", че ми Напомни, че Живеем в Кочина......
  • 65 Анонимен

    1 0 Отговор
    Чети родопи 24/7 и си прави изводи. Слави е патерица на дпс. И тоя киро юпито играе с Радев, прокопиев. Къв го дири в родопи24, теклас. Това са турци начинаещи от Турция. Сега прохождащи и не богати. Турците може да нямат висше, но не са глупави, обикновените, и децата им няма никога обратно в бг и бастиина на доган. Идват си при болните родители за един месец и заминават. Няма турци, българи. Има мошеници и не мошеници, И.. Богат, беден. И яко набиват бедните, за да му вземат и малкото останало. А горе се бият за милиони. Тъпаните засвириха. Сватбата продължава от Четвъртък. Богати хора. Доган да идва. А слави може и да му направят една сватба, спреднат, кво за му е. Красиви ромки и туркинчета има. Аго слави гел у бастиона на богатите. Може и цвък да дойде. Земята Земята се тресе от тъпаните и музиката. Да са живи и здрави младите и тъпанджиите.
  • 66 Анонимен

    0 0 Отговор
    Костюмите на тоШко и барби парцала, кой ви ги купува. Дпс
  • 67 Анонимен

    0 0 Отговор
    Итивст в меяцата или рестиранта на дъпъсъто сватбарите. Парата е у тях. Кво ксто си строител. Времето кеворк на хартийките написани изтече.
  • 68 ПРЕДАТЕЛИ

    0 1 Отговор
    КОЙТО И ДА УПРАВЛЯВА ЩЕ СЕ СЪОБРАЗЯВА С МАЛТА ; ПРИПОМНЕТЕ СИ КРЪГЛИТЕ МАСИ ........Около тях насядаха палачи, малко жертви и много… доносници. Една по една техните диктатури “падаха”, но това ставаше с взаимната договорка и споразумение в Малта – “на високо равнище”, с които капитулацията беше възнаградена. В условията им влизаше да няма процеси срещу виновниците за всички престъпления и катастрофи и да не се посяга на богатствата, а от там и на… властта им. (Днес, в България те “властват” дори и в “светия синод” начело с днешния патрика – доносник на ДС.)
  • 69 Матей

    0 0 Отговор
    А,именно,не са партии на протеста,а самозванци,а ДБ са крайнодясни ДеБили,тежката артилерия на буржаозията,защото сдс отдавна залезе.Да си качат резултата едва ли ще могат,напълно се разконспирираха като скъпо платени мюрета на олигархата.Може да направят някое крайно нестабилно правителство,да се играе и тая карта,да се протака,като зелева чорба,а после боко да се върне за кой ли път.
  • 70 Варнафера

    0 0 Отговор
    ГЕРБ-бивши комуняги и ченгета,БСП-бивша комноменклатура,ДПС-мафиоти размахващи етнически лозунги,Костовисти и Майоманоловски и др.-подмяна на справедливо протестиращи,ИТН-пълна чалга смешници!?!?С това ли България ще върви напред!?
  • 71 КРОКОДИЛА

    0 0 Отговор
    КАУН КАФАЛИЯ УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ
  • 72 Анонимен 240

    0 0 Отговор
    Трябваше да има диалогичност. Истината не принадлежи никому. Целите бяха общи. С взаимно изслушване трябваше да се намерят най-разумните решения. Повече специалисти - повече мнения. По всички въпроси.
    Острият и леко уличен език на г-н Тошко Йорданов нанесе доста щети. Той не е за политик. Явно е това.
    НО ...
    Агресивното поведение на ИТН е доста озадачаващо.
    То дори ескалира.

    Хипотеза:
    Възможно ли е ИТН да са обгадени от атаки от всички подмолни сили които са 'пробили' и другите партии? И да са решили да 'играят ва банк'? Да не са 'на конци' и да не приемат условия под прозрачен натиск. Така, обаче застрашават всички - бивши, сегашни и бъдещи обирджии и разсипници.
    Аз не знам.
    Според мен преговорите трябваше да се водят от Мика Зайкова.

    Стана голяма мътилка.