Last news in Fakti

21 Август, 2021 13:06 5 217 85

ИТН се провали в ролята си на основен враг на ГЕРБ

  • итн-
  • герб-
  • избиратели

Ключовият въпрос обаче е не дали се е променило отношението на избирателите като цяло към ИТН

ИТН се провали в ролята си на основен враг на ГЕРБ - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

ИТН се провали в опита си да създаде правителство, но това още не означава, че се е провалила като политическа сила. Колкото и да се опитват мнозина анализатори да поставят знак за равенство между двете неща, партията на Слави има шанс да удържи позицията си на електорален лидер.

И след предишните парламентарни избори, когато тя върна директно мандата, мнозина побързаха да я отпишат, а в действителност се оказа, че между април и юни ГЕРБ са загубили 200 хил. гласа, а ИТН прибавиха 100 хиляди. Провокираната от ИТН тогава политическа нестабилност сработи в тяхна полза (и в полза на "Демократична България"). Днес, разбира се, изглежда малко вероятно, че номерът може да бъде повторен, но подобно нещо не е изключено.

Факт е обаче, че в момента неодобрението към на ИТН се разпростря в много по-широки среди. Те включват не само привържениците на ГЕРБ, но и тези на останалите политически играчи, които видяха в държанието на Слави неистов стремеж за власт и властване, демонстриран на фона на проявата на пълна политическа неграмотност.

Ключовият въпрос обаче е не дали се е променило отношението на избирателите като цяло към ИТН, а какво се случва при хората, гласували през юни за ИТН. Дали и каква част от тях са се разочаровали от партията на Слави, или напротив, те продължават да държат на своя избор. А може би кръгът на подкрепа за ИТН се разширява.

Отказът да се играе по правилата на нормалната политическа логика може да се тълкува като проява на непрофесионализъм и инфантилизъм, но за избирателите, търсещи неконвенционално приложение на своя вот, то може да бъде нещо крайно привлекателно. Стабилността, с която ГЕРБ ни облъчваше повече от едно десетилетие, придава на днешното състояние на политическа неопределеност доста позитивен ореол. Най-малкото заради наблюдаваното завръщане към парламентаризма и медийния плурализъм.

В този смисъл, сегашната неопределеност не се възприема с опасения от преобладаващата част от обществото ни, доколкото тя поне гарантира, че ГЕРБ ще бъде извън изпълнителната власт. Неприятният момент е, че тя оголва определени политически навици и амбиции, трудни за възприемане от обикновените хора.

Засега тази негативна тенденция се компенсира от усилията на служебното правителство, което продължава да вади кирливите ризи на ГЕРБ. Нещо повече, служебното правителство демонстрира потенциал да изчегъртва влиянието на ГЕРБ, който трудно може да бъде продължен от някой редовен кабинет.

Тук е ключова ролята на Бойко Рашков. С думите и действията си настоящият вътрешен министър се превърна в символ на това изчегъртване и неговото изваждане от изпълнителната власт ще създаде усещането, че се слага край и на водената от него политика. Която се ползва със значима обществена подкрепа.

Голяма част от българските избиратели се стремят вотът им да има максимална анти-ГЕРБ насоченост. На това впрочем се дължи и огромният електорален спад на БСП - тя загуби точно този сегмент от гласуващите, които припознаха в ИТН и "Изправи се. БГ" по-ярки противници на модела на Борисов, в сравнение със столетницата.

Точно този момент не отчетоха ИТН. И при двете им предложения за кабинет не бе даден знак на тази маса избиратели, че ще се работи за удоволетворяване на политическите им желания. Странно е, че самият създател на „термина“ за изчегъртването не се опита да му придаде необходимото кадрово обезпечение.

И ако ИТН загуби гласове на предстоящите избори, то това ще бъде заради провала им да изиграят ролята си на основен враг на ГЕРБ. С което отвориха ниша за ДБ и ИСНИ да привлекат гласовете на разочарованите избиратели на Слави. На това се дължи и решимостта на двете партии да отхвърлят категорично ултиматума на ИТН.

Възстановяването на разбирателството между трите партии на протеста ще бъде доста трудна задача. Между тях се насъбра огромна доза обида и подозрение. Но обективните процеси предопределят установяването на някаква форма на сътрудничество, закономерно изградена на анти-ГЕРБ основа. В това се заключава тяхната ценност за обществото. В противен случай те не само ще се превърнат в лесна жертва на герберската машина, но и ще постелят трасето за реабилитацията на ГЕРБ.

Това, което днес ни се струва като безизходица, не обозначава провала на обществото ни да конструира алтернатива на ГЕРБ, а е показател за тежките последици, нанесени от десетгодишното мафиотократично управление. Държавата ни бе превърната в крепостно имение на Борисов и е доста трудно в момента да се направи разграничение между демонтажа на предишния властови модел и руинирането на политическите ни институции. Важно е обаче да се запази разграничението между носителите на промяната и крепителите на рушащото се статукво. Ако това се случи, не е фатално и с години да ходим на избори на всеки четири месеца.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    47 32 Отговор
    Нало точно това беше задчката на улото чалгарче и компания шнорхели!
  • 2 Айде бе

    41 16 Отговор
    Големи специалисти и философи сранахте всички
  • 3 Тръмп

    26 82 Отговор
    Без ГЕРБ ни чакат лоши години!;)ИТН ще изчезнат!;)

    Коментиран от #20

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Последния Софиянец

    53 35 Отговор
    В следващия парламент ИТН няма да влезе.Ако си знаят интереса ще гласуват правителство с третия мандат.

    Коментиран от #11, #13, #16

  • 6 ПЕНЦИОНЕР

    24 37 Отговор
    ...ОХОООО СЛАВЧО ФИГУРАНТА СЕ ПУЯВИ ...ТИ ЛИ ДИГАШ ЦЕНИТЕ ВА , А...ЕИИИ ...ХЛЯБА СТАНА 7 ЛЕВА ..МЛЯКОТО 6 ...СТИГА ВА ФИГУРАНТИ...ЗАЩО НАМАЛИ ПЕНЦИИТЕ НА 150 ЛЕВА А, ЗАЩО ...???????????? ????????????

    Коментиран от #79

  • 7 демократ

    38 19 Отговор
    Как ще се провалиш в нещо което никога не си искал!?!
  • 8 про

    39 25 Отговор
    Банкянски и учиндолски селяни,да се скрият завинаги.

    Коментиран от #10

  • 9 Никога

    19 21 Отговор
    не е бил враг , а точно обратното !!!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 софето

    28 34 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Грешиш.Осемдесет процентовите ще гласуват пак за учиндолеца.

    Коментиран от #39, #66

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ГЕРБ

    12 13 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Умр... бе тъпа...
  • 14 защо

    38 10 Отговор
    всички мисирки се правят на луди и не разбират , че народа иска КОРЕННА промяна от последните 30 години а не само от 12-те на герб ?? герб е просто едно продължение на предишния начин на управление който се изроди допълнително. народа не иска и дпс да раздава порциите но за това слави и дума не казва а даже работи заедно с дпс.слави няма твърди поддържници защото няма идеология и показвайки похвата си да управлява авторитарно просто загуби огромна част от избирателите си.

    Коментиран от #50

  • 15 про

    16 14 Отговор

    До коментар #10 от "ГЕРБ":

    Коментар 11 точно казва.Осемдесетте процента гласуват за ГЕРБ и ИТН
  • 16 Пръц

    21 10 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Я виж ти,Платеният Софиянец изпълзя от затворената поради липса на клиенти квартална кръчма в Ромската махала близо до София и с ДБейски патос и изцъклен поглед започна да вменява сектантските псалми на Прокопиевата психодясна дружина за изборна победа на антикомунистите—маргинали от Демократична Соросоидна България.
  • 17 Оракула

    22 16 Отговор
    ИТН е вече дъмгосана ,
    с щемпъла на Хунтата !

    Същинските ,"Белязани животни " ,
    с ушни марки , "кратка история"!

    За отглеждане на животни и избиратели
    на политически партии ,
    се полагат еднакво , държавни субсидий?

    Вместо да гледа крави и овце ,
    Новия фермер Слави Трифонов,
    на" рибарлък" за нови субсидий ,
    на избирателния пазар!
  • 18 ПРАВИЛНО

    13 5 Отговор
    НО ЩО НИ МЕНКАТЕ??!?.ТУ НА ЛЕВО
    ТУ НА ДЕСНО. А У СРЕДАТА НЕ ЩА.
    БРОИТЕ ГЛАСОВЕ... ТО ЕДИН ПЪРВО
    КЛАСНИК ЩЕ ГИ ИЗБРОИ. ОТ 5,5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАТ
    2,2 МИЛИОНА. СЪС 700 000 ГЛАСА
    ПРАВИТЕЛСТВО. ОТВРАТ.
  • 19 Gowo

    8 3 Отговор
    Да.Хорста не се преподават в тази партия.Нс хората тези измъчени от труден живот.Този народ живял години наред в една изкривена представа за това що е полезно, що е добро.На тези хора трябва да им се приказва.Да .Ще кажете .Ами той и Борисоф приказва Да , но вие ще приказвате истината.А не като Борисоф.Последно което каза , че българи и турци са имали сблъсъци.Народа иска истината .И то в началото само като думи.За да повярва и се ободри.За да повярва в доброто.Останалито е лесно когато има вяра.

    Коментиран от #23

  • 20 зън

    14 11 Отговор

    До коментар #3 от "Тръмп":

    Лошит години ги докара ГЕРБ.
  • 21 плюс минус

    11 6 Отговор
    Искат, но не могат
  • 22 Проба

    3 3 Отговор
    Проба
  • 23 Gowo

    10 4 Отговор

    До коментар #19 от "Gowo":

    Хората продължават да не се припознават в тази партия.Хорста искат да се отстрани злото.Не може да има бъдеще един народ без памет.Без история.Трябва и искат да знаят кой им причини това зло.Че да първи в отрицателните класации Не...Не да природните закони.Или Сорос Или Москва.Или запада.

    Коментиран от #25

  • 24 Заблуден

    19 11 Отговор
    ИТН + ГЕРБ са като дупе и гащи. Слави + Бойко са две мутри в различна възраст, но с много сходен маниер на действие. Грандомания, себенадценяване и еднолично мнение по всички въпроси. Другите нито са умни, нито знаят какво да направят ако не са те. Като близнаци. Останалото се разбра че е бездарен театър на Слави, а на какво е опозиция тъй и не се разбра. Някой от Герб да има разлИчно мнение от това ба ББ, а от ИТН някой да е казал друго освен това което Слави благоволи да каже във Фейзбука. А иначе всички капацитети, с висше образивание, отличници и слушат един завършил след 10 год.висше и то музикално. Всичко е платено и то с немалко пари, но се обезличиха. Нека Слави да си сложи ръка на сърцето и да каже КОЙ е този и с какво го държи че продаде толкова млади и не дотам млади българи. Той е пътник, но колко надежди си заминаха след неговото фиаско вече при два избора. Дано всички вече са отрезнели ина следващите избори ако Слави влезе в парламента да не става за нищо, освен като Сидеров, да продаде някой глас.
  • 25 Gowo

    13 5 Отговор

    До коментар #23 от "Gowo":

    Хората знаят вече истинста.Но искат да го чуят от някоя партия.Че народа ни е подчинен на една шайка криминални и доносници.Не на турци.Не на американци.Не на московци.На една криминална фракция от бивши доносници и бодигардове и бармани по плажовете.Предали държавата ни за няколко милиарда.Да няколко.Колкото Русия печели за половин година.
  • 26 Гост

    15 6 Отговор
    Такива авторитарни партии най-лесно се манипулират и купуват. Трябва да купиш само един човек - диктатора! Повечето членове сигурно и не знаят, че шефа им е купен!
  • 27 Хаха

    16 12 Отговор
    Абе само пълен идиот може да си мисли, че ИБГНИ ще дръпне от избирателите на ИТН. Точно обратното ще се случи!!!

    Коментиран от #32

  • 28 Falko

    28 12 Отговор
    Учиндолска гнус продажна
  • 29 Гост

    6 3 Отговор
    Просто няма с какво друго да се похвалят.
  • 30 666

    15 15 Отговор
    Не виждам никаква полза от партията на Сатаниста. Освен че си имат джобен Фюрер като Тошето и са дясната ръка на Радев. Всяват само омраза и злоба към всички хора. Но краят на Злото е близо зависи от нас.
  • 31 Чугуня

    24 10 Отговор
    Лека полека Учиндолския калмук се превръща в спомен. Язък, че излъга толкова народ да му гласува доверие. Но пък, от друга страна добре стана, та толкова бързо го разбрахме що за стока е. А за плашилото Ташко ...немам думи. Личи си че са с Динко от един край...
  • 32 смях

    16 10 Отговор

    До коментар #27 от "Хаха":

    С какво ще ги "дърпа"?? С тъпотия ли?
    Два пъти нищо не направиха. Ако и 3-ти път овцете гласуват за Слафчо, ние нормалните хора ще напуснем тази клоака.
  • 33 Гавриил

    16 10 Отговор
    Интересно е, че никой не задава въпроса: как е възможно да имаш такова отвратително и обидно поведение към хората и след това да ги обвиняваш, че не желаят да са в съюз с теб? Аналогията между това да не се задават неудобни въпроси на вождовете ( Слави и Бойко) е пълна. И двамата се крият от всеки, който има риск да им зададе вълрос, на който не желаят да дават отговор.

    Коментиран от #38, #56

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 До Слафчо

    17 8 Отговор
    Слави Слави , само ако четеш коментарите можеш да се ореантиораш какво да правиш , но от де толкос акъл ?
  • 36 Коректен

    15 7 Отговор
    ИТН са чао. Едва ли те самите си вярват, че въобще ще присъстват в следващия парламент.
  • 37 Иво 🇧🇬

    9 11 Отговор
    Чалгарите са типична фашистка партия с лидер безбожник и Сатанист. Съсипват умишлено държавата за да властват с Радев върху руините. Трябва да ги спрем иначе ни чака АДА.
  • 38 Gowo

    9 4 Отговор

    До коментар #33 от "Гавриил":

    Това е остатък от комунизма.Тази нагласа че народа ако не те слуша ще пуснеш ченгетата и милицията за да се усмирят.Тази нагласа че партията е водеща.Никой така и не обясни на този народ що аджеба е демокрация и прозрачност.Пеевски купи медиите за да ни отнеме прозрачността.Или по точно подели си я.След като разграбиха държавата и си я поделиха убеждаваха шастисания народ , че това е демократично и за негово добро,станаха владетели на нещо което никога не им е принадлежим.Особено демократичните ценности.Дойде един бодигард и реши че от него тръгва равенствотo,справедливостта и демокрацията.Присвои си и титлата ,,мъдрец" и на висш съдия.Убеждсвсше че демокрация е поемане на отговорност от един....смъртен.А когато тоя смъртен си отиде от тоя мизерен свят какво ще се случи след него.Край на демокрацията ли
  • 39 гешаков

    2 4 Отговор

    До коментар #11 от "софето":

    Ами те за това са си 80 процентови,не е чудно.Социални оли...офрени!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 XYZ

    2 5 Отговор
    По-добър анализ в "Режисьорски бележки върху политическата ситуация" в Дневник!
  • 42 Итн

    6 7 Отговор
    Каналето ни зове, там си ни е най-добре, защото сме свинье
  • 43 Гласувах 1 път за ИТН.

    11 8 Отговор
    И бе протестно....Повече никога нито за ГРОБ,БСП, СДС, ДПС или царисти. Бих гласувал за нови лица и най вече идеи.Защото гледам отзад на хладилника-френски,колата френска или немска а имам и американска,компютрите -китайски,пералнята-френска,сушилнята немска,телевизорите-полски или унгарски....от БГ дори краставици и домати няма за износ....Разсипаха страната.И от износител стана крупен вносител...Иначе ми се пъчи пр--остак---ааааааааа Тиквата....Как благоденствие и развитие бил направил. ...направи мафия корупция беззаконие и трайна емиграция.
  • 44 Обещаваха ,че ще работят за България...

    10 5 Отговор
    И ние им повярвахме и гласувахме за тях( от няма и какво ).Сега лично аз и всичките ми приятели ще ги изчъргаме за всеки веков,както стана и с патриоти,ТОЛУПИ пъдари на Тато,фалшиви Кобурги и всякаква гмеж и плужеци....Всеки който лъже народа ще замине за клозетната яма на село....Откъдето е изпълзял за парламента.....
  • 45 Alo

    11 9 Отговор
    Слави не е излъгал никого. Тези, които са гласували за него си го харесват.Нека пак да си го избират и да чакат резултата ,а именно да им се подобри живота.Времето ще покаже

    Коментиран от #46

  • 46 Gowo

    8 6 Отговор

    До коментар #45 от "Alo":

    Слави лъже.Защото не по това което казва , а по това което прави се дава оценка.Не може да твърди едно, че се бори с престъпниците.А да нападаш твоите приятели.Да .Тези които Слави е нарочил, по неизвестни причини за сега, партиите на протеста.Защото само параноик може да постъпя по този начин.Ще каже някой , ама те са,, бивши".Абе Слави.Не на тези , а на хората които стоят зад тях ти трябва да помогнеш.На хилядите избиратели.И аз не те харесвам че си сатанисти.Но вярвам на хората които са те подкрепили.Целта е една.Но не ти.
  • 47 Трезво мислещ българин

    5 7 Отговор
    Гласувайте за Бойко Рашков , милиционер на годината.

    Коментиран от #61

  • 48 Бамбука

    7 7 Отговор
    Един път стомна за вода, два пъти и ....стомната се счупила. Особено след заиграването с ДПС и Герб по отношение на служебното правителство. Да не забравяме и предложените премиери които бяха върха на сладоледа. Е, суверена не е сладкарница и отзивите няма като на поднесена им френска горчица.
  • 49 mi6osp

    6 11 Отговор
    Създаването на ИТН - от Борисов са парите, в Доган са юздите. Трифонов бе замислен като поредната патерица на мафията и само изпълнява каквото му наредят по сценария.
  • 50 сангрен

    8 6 Отговор

    До коментар #14 от "защо":

    на сто процента всички освен ИТН са лапали дори повече от 30 години...оформиха си държава с аристокрация от средновековен тип с кардинали, графове и шутове-разбирай политолози социолози и т.н. Браво на ИТН да не допускат бивши разбирачи да дават наново акъл. ИЗБОРИ ДО ИЗЧЕГЪРТВАНЕ!
  • 51 Невежество

    4 5 Отговор
    Съдейки по драсканиците и правописните грешки, 80-те % бавно, но сигурно наближават 90%.
    Няма драсканица без правописни грешки! Само в премахнатите липсват!
    Приятно драскане!

    Коментиран от #62

  • 52 анализ

    1 9 Отговор
    Поредния долнокачествен пасквил с манипулативна насоченост!
    Поради:
    1. Автора определя палячовщината в Народното събрание "завръщане на парламентаризма".
    2. Медиен плурализъм - нищо подобно, теденциозно медийно облъчване, далеч от потребностите на обществото
    3. Бойко Рашков - символ на изпълнителната власт - това е просто смешно, жалко и тъпо
    Да не пропусна и някои задължителни опорки - изчегъртване (като за полу-идиоти), демонтаж, алтернатива, анти... и т.н.
    В обобщение: бездарно, безполезно, глупаво
  • 53 Гад

    10 7 Отговор
    ИТН ще бие с повече на изборите

    Коментиран от #64

  • 54 Чичо от народа

    4 8 Отговор
    Ако ИТН искат отново да възвърнат доверието на избирателите си трябва да подкрепят третият мандат /няма значение на кого ще го даде Президента разбирасе без ДПС/ .Трябва да бъде съставено експертно-коалиционно правителство за срок от Една година за да може цялата мафиотска структура на ГЕРБ и ДПС да бъде изцяло разбита и осъдена за всичките безобразия които направиха през последните 12-20 години. Иначе гербаджийския толуп и агата от сараите ще продължат да разпределят порциите в своя полза.

    Коментиран от #67

  • 55 Матей

    5 2 Отговор
    Герберската машинария не е спряла,тя си върви по инерция,макар и леко разцентрована,слави няма да я разглоби,защо да я разглобява,къде ще и дене чарковете и с какво ще я замести?Великия той революционер,с бойни песни,пием, пеем ,пушим,дамаджани сушим,чакам виза за Париж да ида.Толкова несериозно,просташко и ашлашко,че не може да бъде.
  • 56 Русенец

    4 4 Отговор

    До коментар #33 от "Гавриил":

    Отговорът се крие във въпросът ти. Нарочно се държат така с хората, за да нямат подкрепата им. Така ще се оправдават, че са искали да съставят правителство и да управляват, но никой не им е подал ръка. Следва блажено бъдеще на вечна опозиция и непрестанни приходи от хазната, без непосилната отговорност, да управляваш държава и да си все виновен за нещо.
  • 57 Платен софиянец от бил гейц и сорос

    4 4 Отговор
    Дебил войвода освен да пише от диванчето във фейсбук, друго не може....... А аа може може, да плюе може
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 СЕДЕСАР

    1 1 Отговор
    има ли още от яслата на суджуците в България ограбили народа и страната през последните 10 години
  • 61 анализ

    0 3 Отговор

    До коментар #47 от "Трезво мислещ българин":

    Инициативата е похвална - браво!
    Жалко, че преобладаващото мнозинство няма да схване и иронията и същността...

    Коментиран от #73

  • 62 Gowo

    1 1 Отговор

    До коментар #51 от "Невежество":

    Ако си за драсканиците тук , запиши се за конкурс ,,най големия драскач".Или води шоу състезание ,,кой ще допусне грешка".Не виждам смисъла от присъствието ти тук
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 анализ

    0 3 Отговор

    До коментар #53 от "Гад":

    И какво от това - пак ще си останат посредственици и некадърници
    Точно като последователите им...
  • 65 То е

    0 1 Отговор
    вярно, че парламента е цирк, ама цирк само с клоуни не се прави. Трябват лъвове, тигри, дресьори..само с клоуни не се получава...
  • 66 Моряка

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "софето":

    Е,точно толкова са дебилите в България според проф.Иво Христов.А той не говори празни приказки.
  • 67 Сремкин

    2 2 Отговор

    До коментар #54 от "Чичо от народа":

    Абе "Чичо от народа" явно паметта ти вече изневерява.
    Припомням, че лидерите и извесните политици в ДБ и ИБНИ са добре познати и произлезли от партиите участвали в управлението на нашата страна през "демокрацията", които вече не се припознават от мнозинството от избирателите. БСП са наследници на БКП. С такова мнозинство от политици с наследствени политически и олигаршични зависимости не може да се случи, това което искаш "мафиотската структура на ГЕРБ и ДПС да бъде изцяло разбита и осъдена за всичките безобразия които направиха през последните 12-20 години". За да се случи това, което искаш трябва мнозинство от избирателите да делегират власта на нови лица в политиката.

    Коментиран от #68

  • 68 12345

    3 1 Отговор

    До коментар #67 от "Сремкин":

    То е ясно нов бардак със стари *урви не се прави.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 СЪВЕТ

    2 0 Отговор

    До коментар #61 от "анализ":

    Не мисли мнозинството за по глупаво от теб!

    Коментиран от #75

  • 74 Гост

    0 1 Отговор
    Статистите си остават статисти. Не са готови за главна роля.
  • 75 анализ

    0 1 Отговор

    До коментар #73 от "СЪВЕТ":

    Благодаря за съвета, но точно това даже не е необходимо да го мисля.
    Мнозинството непрекъснато доказва, колко е глупостта му.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Глупава статия

    2 2 Отговор
    Основана само на антигерб говорене и омраза. И кое ви дава право да говорите че герб трябвало да се изчегъртат, че не трябвало да са в парламента и т. н. Ами защо си затварят очите че за Герб всъщност са гласували най много хора и то при нагласената от служебното правителство "победа" на славчо, при натиска и полицейщината срещу симпатизанти те на герб и измислените гласове от чужбина за славчо. Какво става с приказките ви за волята на суверена или когато това е в полза на най голямата партия това за вас няма значение. Не може да се управлява само с омраза и в това скоро ще се убеди и най големия подстрекател на омразата и разделението, на президентските избори.
  • 78 Не ви ли е срам

    2 3 Отговор
    Да говорите с този език за врагове, ни ще се бием ли, ще се трепем като в Афганистан ли, това ли искате. Итн се провали не само като *най големия враг" на герб, итн се провали във всичко и излъга тези които гласуваха за тях.

    Коментиран от #82

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Да бе

    1 0 Отговор
    Ще ви се факти на хората им писна от гербери те Тиквун
  • 81 Поради що

    2 0 Отговор
    Развитието на ситуацията след вторите избори ясно и недвусмислено показва и продължава да показва,че основният враг на ИТН е....."Дай България". Някой социален инженер подведе под общ знаменател ИТН,Дай България и партията на МАята като партии на протеста,а всъщност ИТН е партия на Другото ,различното от конвенционалните партии - труженички от Бардака. Какво общо може да има между електората на Славчо и електората на умнокрасавците,реститути,червени буржоазчета,номенклатурчета и служители от скъпарските офиси на Бизнеспарка? Електоратът на Славчо са бившите бачкатори от Тошово време,както и техните наследници нъпъдени безжалостно на Запад поради съкращенията и затварянето на производствата в България . Подиграват им се,че били гъзомийници,берачи на ягоди,грозде,зеленчуци,цветя,гледачи на старци,чистачки,готвачи,бачкатори в кланници,тираджии......? Еее....тогава....,поради що да правят общо правителство с изклесавци и изтърсаци на реститутките ,номекклатурчетата и червените буржоа? Поради що ? В Бизнеспарка умнокросивите получават четири и пет цифрени заплати затова,че търкат скъпите си дрешки на столовете в офисте.
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Смешно

    0 0 Отговор
    АМИ ТЕ В ЕДНО ГЪРНЕ ПЪРДЯТ, БЕ...КАК ДА ГИ Е СТРАХ ЕДИН ОТ ДРУГ
  • 85 аз съм Веска

    0 1 Отговор
    ГОШКО , СТИГНАХ САМО ДО ЗАГЛАВИЕТО , ДРУГОТО Е БЕЗСМИСЛЕНО ДА ГО ЧЕТА .
    ВРАГОВЕ В НС НЯМА . ТАМ ИМА ЕДНИ РАЗЛИЧНОПАРТИЙЦИ , КОИТО ИСКАТ ПО РАЗЛИЧНИ ИДЕЙНИ ПЪТИЩА , ДА ОТВЕДАТ НАРОДА СИ КЪМ БЛАГОПОЛУЧИЕ .
    ТАКА Е НА ТЕОРИЯ.
    ПРАКТИКА МИСЛЯ Е В ТВОЙТО ИЗЛОЖЕНИЕ .
    ЗАКЛЮЧЕНИЕТО ЗАРАДИ ПАРТИЙНИ БЕЗПЪТИЦАТИ , С БЮЛЕТИНА - ПО - ПОСЛЕ .