Last news in Fakti

6 Септември, 2021 06:48 12 478 73

Асен и Кирил много правилно мълчат

  • илиян василев-
  • кирил петков-
  • асен василев-
  • бсп-
  • корнелия нинова-
  • румен радев

Милиони да бяха дали двамата, нямаше да получат по-голяма легитимация за това, че задкулисието се страхува от тях

Асен и Кирил много правилно мълчат - 1
Снимка: darikradio.bg
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Тази хипотетична партия на Кирил и Асен изкара доста хора от обувките им, което само потвърждава прогнозата ми, че ако ДБ, ИБГНИ и инициатива на К плюс А групата предложат, избирателите ще им дадат достатъчно места в парламента, за да управляват.

От това което зная, няма никакви пречки сред кандидатурите за премиер да бъдат и тези на Кирил и Асен.

Отначало опитаха да противопоставят новата формация на ДБ, но от там умно реагираха, че подкрепят това усилие и са готови да работят с двамата по нататък.

Като не успяха да ги дискредитират, се опитват да им прекъснат връзката с президента, който ги подкрепи. Тук вече се намеси Нинова, която съзира във възхода на новата партия реална опасност БСП да отиде още по-назад в класирането - след новата партия, ГЕРБ, ИТН дори ДБ. И гневът и се прехвърли срещу президента, засега чрез проксита Свиленски и Методиев.

Тук разбира се роля изигра и служебния премиер Янев, който налива масло в огъня, като напълно излишно започна да сугестира непосредствена вероятност за подобна партия, с внушението, че това е президентски проект. И БСП са бесни, че техния президент ще прави свой проект, а те го смятаха за президент на БСП.

Идеята на тази преса е Радев да се разграничи от К и А.

Намаляване на тежестта на БСП при проява на проекта на К и А, означава че Нинова няма да може да играе балансьор и да пази Гешев - а там договорките отиват на милиони /за пари/ и на години /за обвинения/.

Асен и Кирил много правилно мълчат. Колкото повече мълчат, толкова по-добре, защото развинтената фантазия на стряскащите се от тяхната популярност, ще самонарани враговете им повече, отколкото реалните им действия.

Гледайте какъв сеир ще стане при актуализацията на бюджета, когато излезе че Асен и Кирил вдигнаха повече пенсиите от БСП, тоест взеха социалната карта от ръцете на Нинова.

ГЕРБ, ДПС, ИТН, БСП насочиха стрелите срещу Асен и Кирил. Милиони да бяха дали двамата, нямаше да получат по-голяма легитимация за това, че задкулисието се страхува от тях. В същото време толкова мощни противници имат, че дори и да опитат да кривнат от пътя /да използват властта за лични цели/, няма да имат този шанс - моментално ще бъдат разпънати.

Според мен обаче огънят е към Румен Радев, предварителен и предупредителен, да влезе в коловоза определен от БСП при издигане на кандидатурата му. Нинова няма никакъв шанс в опозицията на Радев - БСП ще го подкрепи, независимо от личните и пристрастия.

Забележете - това няма никакво отношение към свободата на действие на ДБ при издигането на собствена кандидатура за президент, но има отношение към заявката им да се подкрепи Радев, ако техния кандидат не мине на втори тур. Съвкупността от двете кандидатури ще даде истинския облик и мощен тласък на анти-статуквото /анти Доган, анти Гешев и анти Борисов/, което пък да се отрази върху изхода и на парламентарните избори.

Много мини поставиха пред служебния кабинет, но две са основните - а/ пандемията и б/ енергията /топло и светло/ през зимата. Но и двете мини могат да бъдат обезвредени.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 95 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мълчание

    59 107 Отговор
    Е злато!!! Само, че далаверите им с ошфорки излезе на яве. Окрадоха държавата за 4 месеца. Правилно каза съдружника на Асан умен измамник.

    Коментиран от #32

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    38 35 Отговор
    риба се лови в мътни води

    Коментиран от #30

  • 3 Хора

    102 50 Отговор
    с достойнство , компетентност и необременини - разбира се , че ще говорят , когато му дойде времето ! Сега работят ! Успех !

    Коментиран от #5

  • 4 Някой си

    87 32 Отговор
    Къде бяха депутатите на БСП когато се гледаше законопроекта за НСО, Специализирания съд и подобни в зала и комисии?
    Аз ще ви кажа - Не присъстваха, изпокриха се заедно с ГЕРБ и ДПС!
    Изводите оставям на вас.

    Коментиран от #44

  • 5 Дааа

    43 63 Отговор

    До коментар #3 от "Хора":

    Рсботят върху кражби на България.
  • 6 Ассн и язовира

    49 74 Отговор
    Да се махат. Стига юпита крадливи.
  • 7 дарил

    44 65 Отговор
    Бандити с бели якички.
  • 8 Мислещ

    38 58 Отговор
    Той Петков не мълчи, вече каза достатъчно като запя песента на фармафията.
  • 9 Сатъра на Хана

    58 35 Отговор
    Асен и Кирил са единствената надежда НЕ на Левите, АМИ на Десните Капиталистически Партии да .. СЪЗДАДАТ НОРМАЛНА ДЯСНА ПАРТИЯ която НЕ Е МАФИОТСКА. ...Иначе отиваме към 1923 година и 1944 година
  • 10 Колко лесно мамят, усмихнато

    39 55 Отговор
    Кирчо и ачо са надегда на олигархията, защото славчо ни успя и сега те ще излъжат българския народ. А той се лъже лесно и после ще дойде гладна радева зима.
  • 11 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    30 9 Отговор
    в БЪЛГАРИЯ мафията си има ДЪРЖАВА

    Коментиран от #14

  • 12 среднощен

    19 14 Отговор
    "...Милиони да бяха дали двамата, нямаше да получат по-голяма легитимация за това, че задкулисието се страхува от тях..."; Само така изглежда... "Милионите ще ги дадат след това"... "Израсналите в новия свят" най-добре знаят, "че няма безплатен обяд"... Служебният премиер в момента не играе за Радев - което си е голяма изненада... Нещо като случаят "Стоянов, Бакърджиев и Софиянски" по времето на Костов...
  • 13 Сатъра на Хана

    67 21 Отговор
    Успеха на Служебното Правителство и съответно Асен и Киро е много прост - Те за първи път разграничиха Правителството от Народното събрание .... Правителството разполага , НО парите му ги дава Народното събрание ..... И Второ, чисто по чиновнически орязаха нерентабилните и мафиотски схеми за източване на държавния бюджет ..... ПРЕДИ Служебното правителство нямаше държавна администрация, а Чорбаджийски Моабет

    Коментиран от #17

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 12 Отговор

    До коментар #14 от "Последния Софиянец":

    с инсулт съм защо ми се присмиваш аинсулта не е психическо а нврологично заболяване
  • 17 До Г-ЕЯ НА ХАНА

    29 17 Отговор

    До коментар #13 от "Сатъра на Хана":

    Несъмнено си умствено изостанал Г-ей.
    Бюджета е ИЗДЪНЕН, въпреки двойно увеличените цени на ел.енергия,горива,стоки от първа необходимост.Въпреки спрените проекти за стотици милиони, липсата на пари за Медици, Полиция,въпреки спряното Саниране, нови детски градини, Магистрали и т.н. Държавната администрация се увеличи с още 20 000 лапачи но пък се увеличи..безработицата и инфлацията!
    Къде отидоха милиардите по планираната разходна част, тъпако?

    Коментиран от #29, #41

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Илиан Василев!! Манипулации и глупости

    20 9 Отговор
    Пишеш, като те видиме теб и Я Дачков, знаеме"че става дума за маниполации и лъжи! ИГРАЕТЕ СИ СВОЙ ИГРИ, И НА ТЕЗИ, КОИТО СТЕ ГОВОРИТЕЛИ!!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 хаха

    23 16 Отговор
    С две думи: Държавна сигурност в лицето на агент Сашо, подкрепя К(измамник) и А(крадец) ! Да си бе мълчал и ти другарю агент Сашо!
  • 22 Новата партия

    34 17 Отговор
    Да я кръстят Продай България, това е целта на Кирче и сие.
    Не се подлъгвайте по Брилянтин, той му дреме за вас, важното е печалбичката да докопа от Амазон и Майкрософт.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Само минавам ама саде да..попитам ..де..

    33 22 Отговор
    Пуснаха ли завода за .. Електромобили , за който КАНАДСКИЯТ ЛЪЖЕЦ-КИКИ ,..плати 35 000 000 на...АЛБАНСКИ ИНВЕСТИТОР-ЗАРЗАВАТАДЖИЯ ?!?
    За едни Фатмаци-бездарни...питам

    Коментиран от #53, #71

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Сух

    25 12 Отговор
    Да не забравят да ходят по-често за справка при Мустафата.. Поредните лакеи
  • 27 Цирк Балкански

    23 13 Отговор
    Взимаме ги на работа и двамата,набираме още комедиянти и начинаещи популисти.
  • 28 5577

    24 18 Отговор
    Тия двамата са продукт на задкулисието. Аз друго от тях не съм чул само Борисов, Борисов, Борисов. Боричкане с мутри на големи фирми и постове. Неспособност за справяне с проблемите на обикновенните хора. Трябваше да спрат кражбите, пък те ги удвоиха. Какво направиха със парите от спрените кражби. По добре ли живеем. Повече ли се строи със парите от спрените кражби. И строителството колкото и да беше малко го спряха.И парите от обикновения човек отнеха. Всички позитиви са само за задкулисието, което нито се чува, нито вижда. ОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВКА, докато не дойде някой който да работи за хората.
  • 29 Сух

    16 17 Отговор

    До коментар #17 от "До Г-ЕЯ НА ХАНА":

    Сметката на крадците управлявали ни преди това излизаше, щото на всяко тримесичиие теглеха по 200 000 000 нов дълг.
  • 30 сороснерес

    22 13 Отговор

    До коментар #2 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Много ентузиазм виждам в тези "нови"лица..Всичко зарязаха в името на народа..и кариера и дори гражданство...а като го получаваше сигурно пя канадския химн и държеше "лявата или дясната" ръка до сърце..А сега вече нов и читав, а други грозни и необразовани.."Избави ме, Боже, от приятелите ми, а от враговете сам ще се пазя"

    Коментиран от #34

  • 31 нннн

    27 6 Отговор
    Е, той и Слави мъча и подлъга много хора с мълчанието си. Но като проговори, се хванаха за главата...
  • 32 Хаха

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мълчание":

    Това са манипулации за наивници като теб !!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 2 Отговор

    До коментар #30 от "сороснерес":

    това е ИСТИНА което си писал
  • 35 Анонимен

    14 3 Отговор
    Той и Слави мълча и като си отвори устата - по-добре да не беше ги отварял. Мълчанието е злато е казал народа.
  • 36 ГЛУПОСТИ

    17 6 Отговор
    От години свинските и подчинените на герб медии плюят по БСП и Нинова, защото именно тя им пречи да превземат партията и да ползват като патерица, каквато беше по времето на съргей. Не разбрах тоя льохман къде видя че БСП атакуват Асен и Кирил, Нинова съвсем основателно критикуваше проектобюджета им, а не тях персонално. Нито пък изкарват президента предател. Мисря че БСП и Нинова се държат най-отговорно и посто ще работят с Асен и Кирил. А ДБ и ИБГ отказаха прегоори с БСП именно за да не извлече БСП дивиденти от предложението служебния кабинет да стане редовен.
  • 37 177

    6 5 Отговор
    Накратко: Партиите които обявят преди изборите, че ще предложат кабинет в който участват основната част от служебните министри и че ще запазят техните приоритети, ще управляват.
  • 38 ГЛУПОСТИ

    5 6 Отговор
    Иначе като мета коментарите, поне е прав агент Сашо, геплрберугите са сръчкали яко сужурния трол да плюе по Асен и Кирил, щото много ги е страх от тяхно участие на изборите. Само че пак ще останете с пръст в устата.
  • 39 Васил

    10 1 Отговор
    Как да повярвам на такъв човек който ми предлага електромобил за 25 хиляди евра за 100 пробег няма начин.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Един оптимист

    6 5 Отговор

    До коментар #17 от "До Г-ЕЯ НА ХАНА":

    Очаквахме ги капаните на мафията. Боко - крадецът е забравен, Гешев също, чуват се само воплите на платените оплаквачки.
  • 42 ДКК

    9 0 Отговор
    С ликвидацията дали няма да продадат военните ни заводи и последните предприятия с национално значение, а?! Ликвидатора коучинга си действа...
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 3.14К

    15 2 Отговор

    До коментар #4 от "Някой си":

    Божанков е бил на погребение, а Зарков на планирано участие в медия. Когато изненадващо в комисията се появява Гешев, не са посмели да изчакат Зарков и комисията да започне чабота знаейки, че предишния път Гешев ги навря на кучето под опашката. За твое сведение само Божанков и Зарков проявиха професионализъм и смелост с въпросите си към каскета. Да те попитам къде беше пинокио на предишната комисия и защо не се изправи срещу Гешев?

    Коментиран от #45

  • 45 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    3 4 Отговор

    До коментар #44 от "3.14К":

    Тия ги обяснявай на баба си!
    И не съм привърженик на Пинокио, Ристю, Бойкикиев или както го наричат там!

    Коментиран от #46

  • 46 3.14К

    4 4 Отговор

    До коментар #45 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    Е кажи къде са били и не ми разправяй са хвърчилото на твойта баба. В този материал на интриганта Илиян, прочете ли нещо срещу герб и толупа? Ти си отговори какво се цели с мантрата, че БСП умишлено са провалили комисията и заседанието на парламента.

    Коментиран от #48

  • 47 Сис

    14 4 Отговор
    Двама умни мошеници.Сега ще си направят приватизация на военните заводи и предприятия работещи военни поръчки за ЕСНали затова искат да закриятДКК.Затова назначиха една мутра за директор на ДКК. Директор който има разнообразие от фирми уж неработещи. Кой ще му направи проверка.Сигурно културиста на НАП. Ей хора вижте с какви мошеници са се обградили и помислете трябват ли ви още такива мутри в управлението. На мен не.Но но Радев със сигурност да. С лед като мълчи и си по трима ръцете за нов мандат.
  • 48 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    3 0 Отговор

    До коментар #46 от "3.14К":

    Не е "мантра", а факт!
  • 49 ЕДГАР КЕЙСИ

    11 5 Отговор
    АСЕН И КИРИЛ МЪЛЧАТ , ЗАЩОТО СА СЕ ЗАБЪРКАЛИ В МНОГО ЛЪЖИ И КРАЖБИ...... ПО СЪЩАТА ПРИЧИНА МЪЛЧИ И ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП....... ЗАПИСИТЕ , РЕЗИДЕНТЕ , ЗАПИСИТЕ СА В ПРОКУРАТУРАТА , ТАМ ТЕ СЪРБИ И ЗАТОВА И МЪЛЧИШ ЗА ШПИОНАЖА И ИСКАШ ДА МАХНЕШ ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР........

    Коментиран от #52

  • 50 коментар

    7 1 Отговор
    С ЛЪЖЦИ И ИЗМАМНИЦИ Я ДОКАРАХМЕ ДО КРИВАТА КРУША!!!ААААА? ПИТАТ ОКАТИЯТ КЪДЕ СА ПАРИТЕ А ТОЙ ЗАВАЛИЯТА ДИГА РАМЕНЕ И КАЗВА ЕДНО ГРАМОВН0 НЕЗНАМ !!ЕВАЛА БЕ ЧИМШИР И ВИЕ ПАРТИЯ ЩЕ ПРОВИТЕ С ОТКРАДНАТИ ПАРИ!!!!
  • 51 Болярин

    7 3 Отговор
    СЛАДУРИ - Н А Г Л И И И З М М Н И Ц И !!!
  • 52 Аз, бе... Аз...

    9 8 Отговор

    До коментар #49 от "ЕДГАР КЕЙСИ":

    Тия, тримата (асеН, кириЛ и радеФ), дето копаят гроб другите , сами ще паднат в него - но Бойко ще ги опее !!!
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 П В Р

    1 0 Отговор
    Ние ще ви Управим ,ама така ,че да ни запомните за цял живот
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 чичо

    6 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Асен и Кирил много правилно мълчат/-показателен факт,очеваден.Видяха,че чалгаря спечели,в което аз дълбоко се съмнявам заради машинното гласуване, с мълчание и чак когато проговори се разбра,че нищо не струва.Е народе и тия ли ще чакаш да се разприказват?
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Гербав смръдльо

    2 6 Отговор
    Омириса ефира ! Хайде,марш !
  • 59 XYZ

    0 5 Отговор
    "Аз съм прост и вие сте прости!" - защо ми триете коментара, след като само цитирам думите на "вожда и учителя" Бойко Борисов???

    Коментиран от #62, #64

  • 60 хаха

    10 0 Отговор
    Василев е соросоид и неолиберал, затова е нормално да подкрепя соросоидчетата Кирчо и Асенчо, които са с протекцията на Козяк и Сащ.
    Само това, че са подкрепяни от Империята на злото трябва да светне лампичка в главата на Българина, но в последно време става ясно, че май токът е спрял в 80% от главите, или високо напрежение е изпържило лампичката.
  • 61 Васил

    3 2 Отговор
    Поредните палячовци лика прилика с тези Лондонските юпита дето щяха да ни оправят за 800 дни байгън от такива месии а къде бяха 12 години когато Бойко си развяваше байрака седнаха на готово.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Аз, бе... Аз...

    4 1 Отговор
    Има някакви, които плуват в розови облачета с мечта и техните образи да останат безсмъртни в историята на България и се взимат за Кирил и Методий, за Асен и Петър също ... ! БОЖЕ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ от ТАКИВА ... !!!
  • 64 Пак съм аз

    0 0 Отговор

    До коментар #59 от "XYZ":

    Триещите са само "УМНИ" - светне ли ти номерчето и са те издухали , пардон, ... избърсали !

    Коментиран от #65

  • 65 Болярин

    0 0 Отговор

    До коментар #64 от "Пак съм аз":

    Закъснявате със забърсването ...
  • 66 ОНЗИ

    4 0 Отговор
    кирчо и асен са за вот нагласен. радеф се тюфка - как се надянах от отзат на тази хурка..
    ... Изпечени мошеници са тия от Хърватия....
  • 67 Матей

    1 0 Отговор
    Кога нинова ще зададе направо въпроса на радев:ти на чий син баща си бе,сине майчин?кой го изстреля в звездна орбита,не е ли нинова и бсп,а сега трябва да издигат кандидат срещу него.Защото той ги предаде,по много направления,неговия проект ако се осъществи,чудо ще стане,вече няма да е политическа система,ами кич,пантомима,фарс.реалните лостове на властта ще са у радев,чрез неолиберастите в предначертаното правителство на к петков.Проекта в действителност е американски,още отсега се забелязват активни действия по привличане на влиятелни движения като екогласност.Популизма във фейсбука дава щедри плодове,навярно защото е много готин,значи всеки по-намахан карагьозчия по-така може да продава фасони и от ефрейтор да стане фюрер,така ли?
  • 68 112

    0 0 Отговор
    1.на лъжата краката са къси. Колкото и да плюете по Кирил, Асен, Радев, може и всичко лошо да виждате в тях, може и да не бъдат избрани от герб, дпс и др, но едно не може да отречете, че са умни и човечни. Успех им желая, че ми писна от лъжи на много хора. Остави краденето им, но имат и отмъщават, а системата на мвр са хората на борисов и доганчо. А не бива. Тва не е държава. Държава само за техните приятели. Хората искаха промяна на системата, реформи. Нашата е лесна. Не ни е до Бг вече. Поне да не правят пакости на хората. Не е хубаво. Оправяйте се. Не виждам от Президента и там другите Рашков по смели, ако не очаквайте още повеще без рях влишаване на Бг
  • 69 Анонимен

    0 0 Отговор
    Бкп = бсп, дпс и... Герб. Оцапаните си искат далаверите им да продължат. Трудно ще им е, но малко по малко може би нещата ще се оправят, но ще минат много години, поне 50. Отвън ни го казват икономисти и разни четем по форумите депутати от запад. Навсякъде са се назначавали след 1989 хора на бсп, сдс, ндсв, абв, дпс, герб. Погубени младости. Добре че отвориха границите та да се спасят от глад работещите млади. Кой каквото е надробил да си го сърба. Алчността е богатство в България...
  • 70 Бел

    0 0 Отговор
    ДБ ще са първите, които ще приключат с политическата си дейност при един такъв проект на Кирил и Асен.
  • 71 Щом питаш

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Само минавам ама саде да..попитам ..де..":

    Колкото той е платил 35млн. на някой, толкова и ти имаш нещо в главата!
  • 72 Интересно и любопитно ми е дали

    0 0 Отговор
    Г-н Василев, има ли общо лицето Лозко Стефанов Лозков с нашият човек доктор КокалучевИ, Станка и прадядо Стоян тракийците, доктора, шефката станка шивач, обущаря Стоян, с баба Мата и дядо Лозко. Аз ги ожених, лично и данс и Панева за коджаманов, все добро, а все лишо. Дай боже да е Лозко Стефанов Лизков. Правилен избор с чичо Стоян Майстора и швф на обувки. Дай инфо, Асенчо. И нещо за нашите тракийци, 1923/1925 от Беломорието, по на 2, 3 годинки.
  • 73 Анонимните

    0 0 Отговор
    Весела Коледа, Сладури, млади и еродирани. От баба пендурка е желанието и от много българи по света За Вас Двамата. Страхотни сте. Дори и да ни измамите, ще ви простим.