Last news in Fakti

28 Септември, 2021 21:00 6 465 129

Защо всички обичат Радев. Макар и зорлем.

  • румен радев-
  • радев-
  • дб-
  • герб-
  • бойко борисов-
  • президент-
  • зорлем-
  • президентски избори

ДБ по-добре да не издига кандидат

Защо всички обичат Радев. Макар и зорлем. - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар от Веселин Стойнев:

Изборите 2 в 1 са сложни не за гласоподавателите, а за партиите. Които не обясняват на избирателите защо са затруднени да излъчат кандидати. Досега не е обявен нито един сериозен претендент срещу Румен Радев, който пък обяви повторната си кандидатура още през далечния февруари.

От миналото лято Румен Радев се превърна в институционално знаме срещу управлението на ГЕРБ. Той бе източник на изпълнителната власт при цели два парламента, неуспели да съставят редовен кабинет. Дори остана потенциалният обединител на силите на промяната, въпреки че не успя или не се опита особено да акушира тяхно управление. Това само по себе си полага разделителна линия в кандидатурите за президент и някак окрупнява състезанието. А самият Радев в помпозна гала сбирка на инициативния си комитет подчерта, че е главният на манежа и не зависи от никого, включително от онези, които го издигнаха преди пет години.

ДБ по-добре да не издига кандидат

Зад Радев застанаха БСП, „Изправи се, БГ! Ние идваме“, „Има такъв народ“ и „Продължаваме промяната“. „Демократична България“ (ДБ) бави решението си, но не спира да подава публично сигнали, че ще излъчи кандидат. Такъв дори се мержелее в социалните мрежи в лицето на Мартин Заимов, който напомни за себе си с участие в акция по заличаване на букви от Паметника на съветската армия. Освен че е лесно „воле“ както за опонентите си - предава дядо си ген. Владимир Заимов, разстрелян за предателство в полза на Червената армия, така и за съмишлениците си - след като не успя като кандидат-кмет на ДСБ и СДС в София срещу Бойко Борисов, през 2011 Заимов предаде градската десница и оглави общинската листа на популистката РЗС на Яне Янев.

Ако няма безспорен кандидат, ДБ изобщо не би трябвало да се мъчи да издига претендент само заради олимпийския принцип. Защото това може да смъкне надолу резултатите ѝ на по-важния парламентарен вот. Нещо повече: явявайки се със свой кандидат, ДБ ще се противопостави на партиите, подкрепящи Радев - а тъкмо с тях ще преговаря за правителство в 47-ото Народно събрание. Но дори да издигне силен кандидат, който да успее да стигне до балотаж, на него почти сигурно ще получи подкрепата на ГЕРБ и/или ДПС - а тъкмо срещу тях отдавна води политически битки и ще е някак неудобно после да ги гони от властта. Но дори и да не последва повелята на част от избирателите си и на част от съставките в обединението („не може да нямаме кандидат за президент“), ДБ ще бере негативи и при протакане до крайния срок за регистрация, ако не обясни на електората „защо останахме без кандидат“. „Не се разбрахме и не ни стигна времето“ ще звучи твърде лековато.

ГЕРБ ще извади хем алтернатива, хем нейно менте

ГЕРБ също бави своя претендент за първия пост в републиката с не по-малко лековато обяснение - да не го омаскарят. Това неизбежно поражда конспиративни теории като тази, че ГЕРБ чака ДБ да регистрира своя кандидат, за да го подкрепи. По всичко изглежда, че довчера управлявалите нямат силен опонент срещу Радев, а самият президент не пропусна да ги постави в ъгъла, като призова Бойко Борисов да излезе на дуел с него. Борисов не е известен като смел политик, а и с подобен ход рискува да мобилизира още по-сериозна подкрепа за Радев и при загуба да се раздели и с партийното си лидерство.

Иначе логиката изисква ГЕРБ да издигне максимално силен кандидат, доколкото цялата ѝ реторика в последно време е съсредоточена единствено срещу президента. Едва ли само защото с двете си служебни правителства той е централният властови фактор в страната. И едва ли само защото му имат зъб заради „изчегъртването“. Поставена в изолация в два краткосрочни парламента, ГЕРБ изглежда търси партньори за властта в следващия, поради което вече избягва пряка конфронтация с останалите партии. Но ГЕРБ, за разлика от ДБ, не може да си позволи да не издигне кандидат, бидейки първа електорална сила. И той изглежда ще наподобява „Двойникът“ на Тодор Колев - хем ще е себе си, хем ще е някой друг, хем ще изглежда като истинска алтернатива на Радев, хем ще е нейно менте.

С театрален жест ДПС даде заявка да влезе през парадния ход на следващата власт, като за пръв път се регистрира да участва в президентските избори със свой кандидат. Дали Движението ще подкрепи „независимия“ Пламен Орешарски, както на предишните президентски избори, или директно ще го посочи като свой (от централата признаха, че обсъждат името му) е разлика само в сценичния дубъл. Но пък в залата ще ехти „ние пак сме тук и пак сме същите“.

Така на 14 ноември като че ли се очертава псевдо надпревара под мотото: „Всички обичат Радев, макар и някои зорлем“.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    8 29 Отговор
    Така както на времето на ганчовците им се и услади и Кока Колата.

    Коментиран от #125

  • 2 Последния Софиянец

    70 41 Отговор
    Защото беше единственият който се опълчи на мафията в България.

    Коментиран от #19, #20, #123

  • 3 ТаУмВзе

    33 6 Отговор
    Само заглавията на овче зеле, са достатъчни, за да не чета пропаганда на сорос. И за какво обичане, на които и да са политяги, не ми е ясно.
  • 4 Майна

    31 51 Отговор
    Обичам РОДИНАТА СИ, но той я предава...Харесвах го и му вярвах, ВЕЧЕ-НЕ

    Коментиран от #5

  • 5 Последния Софиянец

    37 15 Отговор

    До коментар #4 от "Майна":

    Ако не си забелязал сме 32 години под окупация.

    Коментиран от #28

  • 6 розово

    15 18 Отговор
    КГБ превзе България чрез ДПС. Сега превзема Европа чрез либералният алианс начело на който е ДПС кадър няма да споменавам име защото България не трябва да се гордее с този български гражданин.
  • 7 оня с магарето

    29 37 Отговор
    няма да гласувам за тоя
  • 8 ВСИЧКИ ОБИЧАТ

    11 6 Отговор
    РЕЙМЪНД🙃
  • 9 "СТРАННО" ...НОТО ДУМА ЗА УТРЕШНИЯТ

    25 38 Отговор
    НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ СРЕЩУ ФАТМАКА НА РЕШЕТНИКОВ И ЧЕРВЕНАТА ОЛИГАРХО-ФАТМАШКА ДС-МАФИЯ В БЪЛГАРИЯ?!? ✊😂🇻🇳🇸🇮
    А МИНАЛАТА ГОДИНА ...БРОЕХМЕ ДНИТЕ И.. ТРИМАТА ГЕЮВЕ УРИНИРАЩИ В КАТУНА?!? И..ПО ЦЯЛ ДЕН СЛУШАХМЕ ДРУГАРИТЕ ОТ ДС- КАК ...ПРОТЕСТИАЛ..."НАРОДА"?!?✊😂
    ШО ТЪЙ ,БРЕ...МОДЕРАТОРЧЕ ???✊😂🇻🇳🇸🇮

    Коментиран от #12

  • 10 Избирател

    35 12 Отговор
    Соросоидчето Христо този път съвсем настъпи мотиката - преди замазаха гафа му че нямало проблем да прави коалиция с ГЕРБ ама сега с изявлението му че в никакъв случай няма да подкрепи Радев се издъни яката.

    Защо ли ми се струва че ще има общ кандидат за ГЕРБ и ДБ.

    Коментиран от #13, #17

  • 11 Ааа ко рече баби

    21 28 Отговор
    Че кой да обича плешивия мунчо,,? Ами той баби за една Деса поетеса не става... Ама Мустака Марти Карабока по 2 му води за под лизач става ама инак ✈️✈️✈️✈️не вдига бре баби

    Коментиран от #15

  • 12 Антитрол

    27 14 Отговор

    До коментар #9 от ""СТРАННО" ...НОТО ДУМА ЗА УТРЕШНИЯТ":

    Че протестирай де - не пиши глупости тук. Таман ще видим кои са герберските тролчета.

    Коментиран от #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Ох боже

    11 8 Отговор

    До коментар #12 от "Антитрол":

    Трол реве
  • 15 Гербав трол

    33 22 Отговор

    До коментар #11 от "Ааа ко рече баби":

    Всички освен крадливите герберчета и джагалите от ДПС го обичат президента.

    Коментиран от #27, #128

  • 16 Радев

    25 22 Отговор
    е провинциален хитряга, мн отмъстителен и злобен.... В момента той се на мира от крачка - Разпни го... Скоро и това ще стане
  • 17 Видяхме подменя

    16 12 Отговор

    До коментар #10 от "Избирател":

    Няма шанс повече. Баста, финито, фертиш
  • 18 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    21 25 Отговор
    аз обичам господин президента РАДЕВ не зорлем ще гласувам занего
  • 19 ПЕНЦИОНЕР

    19 12 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    ...... МАХАИТЕ СЕ ФИГУРИ-МУТРИ...!!!!... МРАЗИМ ВИ БЕСПЛАТНО...!!!!!!
  • 20 ЪХЪ...

    18 10 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    НАЙ МНОГО СЕ...ОПЪЛЧИХА...ДРУГАРИТЕ ОТ...ДС/БКП! ТВА..ЧЕРЕПИ(4 МИЛИАРДА), МУСТАЦИ (5 МИЛИАРДА), БОБОКОВИ(канд.затворник) ПРОКОПИРВ ГЕЙЗЕРА, СВИНАРА, БАНЕВИ,СТАЙКОВИ, М.ОЧИТЕ, И ВСИЧКИ...."ПОЧТЕНИ" ОЛИГАРСИ ОТ БКП

    ))))))))))) ЛЕЛЕЕЕЕ ШО СИ.. ПРОСТ
  • 21 Кои всички?

    28 19 Отговор
    Всички го мразят, макар и с радост. Да каже нещо другаря Радев за заседналия кораб или го боли крачола, понеже е в София и проблема е далече. Само, че нещата вече са за присъди, не за оставки по този толкова актуален еко проблем

    Коментиран от #25

  • 22 Обичаме Радев

    26 26 Отговор
    щото е честен и нормален.И щото стоплихме че Тиквата е средна ръка ганьовец,играещ на "народен вожд и любимец на боговете" целуван от нам колко си папи,а всъщност нагъл селски каун,който е абсолютно вреден и противен за нормалитета,точка!
  • 23 Ради Руменов

    23 15 Отговор
    .....защото всички медии пишете, че всички обичат Радев, когато има избори му слагат най слабите и най неадекватните конкуренти ( Луна, Цецка Цачева, Митьо Пищова, Волен Сидеров), просто човека е хванал Господ за шлифера!!!

    Коментиран от #36, #89

  • 24 ВАСИЛ БОЖКОВ : "ОНЯ ШАПКАР Е ФИГУРАНТ

    23 16 Отговор
    "ПРОТЕСТИТЕ ГИ ОРГАНИЗИРАХ...АЗ" !!!
    ААААХААХААА...... ААААХАХААА.....
    ГЕШЕВ ТЕ ОЧАКВА,... ФАТМАК
  • 25 Плъх си

    6 5 Отговор

    До коментар #21 от "Кои всички?":

    Аз съм котката,аре у лево!
  • 26 Тролчо

    26 17 Отговор

    До коментар #13 от "И що да го":

    Радев е президент а си има министър председател и правителство но на герберските тролчета само Радев им е виновен даже за глобалното затопляне.

    Олиото е 5лв. заради скъп ток и газ - един тиквоч спря Южен поток и АЕЦ Белене
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 2 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    пишеш глупости господин СОФЯНЕЦ и много лъжеш

    Коментиран от #54

  • 29 Комунист ще гласува за Герб

    22 25 Отговор
    Никой не обича радев, никой не иска гладна радева зива, не искаме радев да разцепи Бсп. Няма да гласуваме за него.

    Коментиран от #73

  • 30 Леличката ви герберастка

    11 13 Отговор
    Следващият път няма да има прошка,Белене няма да е на Острова,а по тротоарите,хахахаха..

    Коментиран от #46

  • 31 Недейте ни разсмива

    14 7 Отговор
    с тия платени статии другари
  • 32 Активист на БКП

    22 16 Отговор
    Защо оня от Банкя го е страх от ген РАДЕВ???!!!!
  • 33 Кинжал

    16 16 Отговор
    Защото поведе открито хората на борба с мафията и защото има неоспорими морални и нравствени качества, които да му дават спокойствието и силата да се разправи докрай с нея! По-интересният въпрос е защо швабите обичаха Хитлер, Дойче Зеле, вие какво мислите по въпроса?
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Смачкай гербера

    15 11 Отговор
    и посади радика..

    Коментиран от #49

  • 36 Гербав трол

    19 15 Отговор

    До коментар #23 от "Ради Руменов":

    Ами да излезе вашия Вожд толупа и да се кандидатира за президент - нали е много велик ама Страаах.

    И сега оправдания че издигали слаби кандидати за това Радев печелел - оправдания на страхливи герберчета - ами издигнете силен кандидат ама гербер и силен кандидат.....

    Коментиран от #51

  • 37 Изчегъртайте Радев!

    23 16 Отговор
    Най-голямото зло, сполетяло България от Георги Димитров насам. Сбрало всички гадости накуп -
    лъжа, демагогия, популизъм, наглост, патологична жажда за власт. Ако още са останали българи, заради ужасното"Главното днес е постигане на синергия със стратегическия дневен ред на САЩ",тоя разединител на нацията и пудел на Херо трябва да бъде изчегърта.

    Коментиран от #45

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Ако Костадинов

    16 15 Отговор
    Не обърка малко сметките на Радев последният безапелационно ще спечели още на първи тур. ГЕРБ със своя представител Близнашки няма да постигне нищо 11% най-много
  • 40 Сатана

    21 15 Отговор
    Абе,къде скриха Деса Радева?Или съм пропуснал нещо,някоя клюка ?Много бързо забравихте какви ги надроби летеца за една календарна.Преди беше кротък като мишок но си показа властолюбието след няколко знакови срещи .Осъзнайте се бе!

    Коментиран от #48

  • 41 Банкянския пъзльо

    17 12 Отговор
    кога ще яви лице в лице срещу Румен Радев,в която и да е от пъзльовските бг телевизийки? Хахахаха..Стиска ли му?

    Коментиран от #81

  • 42 Дедо

    13 11 Отговор

    До коментар #27 от "Ааа ко рече баби":

    Не се бой бабо той оня с чекмеджето ще ти даде - той от нас го е взел да има за теб. Ти за това го обичаш Толупчо.

    Коментиран от #53

  • 43 ААААААХААААА...ВЕСЕЛИН СТОЙНЕВ

    3 8 Отговор
    Е ДОКАЗАН МАЙСТОР (СОРОСОИД) НА...ОРАЛНИТЕ ( и не само)...УДОВОЛСТВИЯ! БИ МОГЪЛ ДА ОБЛИЖЕ И СОБСТВЕНИЯТ СИ.... ГЗ.
    НЕЗАВИСИМО ОТ..НАДНОРМЕНОТО СИ ТЕГЛО И РАЗПЛУТА..ПЛЪТ!!
    ААААААХААААА.....
  • 44 ????

    11 10 Отговор
    Инициативен комитет от побойници и ресторантьори, с подкрепата на Герб жени издигат кандидатурата на Стъки той се крие да не го злепоставят.
  • 45 Тролчо

    11 10 Отговор

    До коментар #37 от "Изчегъртайте Радев!":

    За вожда си Толупа ли говориш - много точно си го описал.

    Коментиран от #50

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Перде Кириз

    16 9 Отговор

    До коментар #40 от "Сатана":

    От както Фатмака разбра,че гащите на Фатмаковица и Бобоковица са в спалнята на БАЦЕ, РОГОНОСЕЦА Фатмак се ...СМАХНА тотално
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Хааааааааа

    2 0 Отговор

    До коментар #45 от "Тролчо":

    --------
  • 51 Ради Руменов

    7 6 Отговор

    До коментар #36 от "Гербав трол":

    Умишлено никоя партия не вади силен кандидат за президент, ако си мислиш, че ГЕРБ, БСП, ИТН, ДПС, ДБ и останалите партии в парламента са един срещу друг, дълбоко се лъжеш, Всичките са срещу народа, заедно са, измислят си интриги и караници само за пред камерите и хората
  • 52 Последния Софиянец

    7 6 Отговор
    С Кирчо и Асенчо ще разбием всички. Асенчо смята че съм много сладък и ставам...за депутат. Забавен е когато ме пощипва!

    Коментиран от #56

  • 53 Ааа ко рече баби

    6 3 Отговор

    До коментар #42 от "Дедо":

    А баби оня нече да даде он баби стиснат, баби па я рекох тука един ром една пура белким опъна. Ке баби много глад олио 5лв от де пари баби. Оня моя се бръсне с теслата оти баби пари нема.

    Коментиран от #59

  • 54 😂😂😂

    7 0 Отговор

    До коментар #28 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Той е мургав софиянец от Факултето, затова лъже толкова много 😂
  • 55 Само глупакът може да харесва тоя!

    13 14 Отговор
    Защото цените на всичко са непосилни за много хора с малки деца, няма нещо, което да не е поскъпнало последните 6 месеца , а Радев си живурка на наш гръб, а в държавата цари хаос ! И който е реалист ще си признае , че пари имаше за всички и всичко, не одобрявам и Борисов, но е факт и предпочитам по малкото зло , а то не е Радев!

    Коментиран от #66

  • 56 Я виж жена

    1 0 Отговор

    До коментар #52 от "Последния Софиянец":

    Последния Софиянец 😁😁😁
  • 57 Факти трият

    2 0 Отговор
    На поразия. Що ли
  • 58 Протестен Вот

    7 7 Отговор
    Масово гласуване за Луна !!! 30години гласуваме за някой на който вярваме и нищо не се променя, все сме на дъното, да не се окаже, че Луна има по големи топки от Радев, Бойко и Доган взети заедно!!!

    Коментиран от #76

  • 59 Дедо

    5 9 Отговор

    До коментар #53 от "Ааа ко рече баби":

    Съвсем си изкуфяла на дърти години - пари нема щото са в шкафчето. Колко пъти да ти го повтарям ама с тая склероза много бързо забравяш. Я гледай мамалигарите не ги бърка че олиото било 5 лева щото пенсията 2 пъти по-голема от твоята. И за ром и за пура има

    Коментиран от #85, #90

  • 60 Модерат Мишок

    8 8 Отговор
    Не пишете нещо лошо за Румен Радев, защото Факти го трият моментално......

    Коментиран от #63, #72

  • 61 Сатъра на Хана

    7 15 Отговор
    РАДЕВ Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ДЪРЖАВНИК СЛЕД ГЕОРГИ ДИМИТРОВ И ВАСИЛ КОЛАРОВ, КОЙТО ВЯРВА В ИДЕАЛА ЗА ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА ЗАВЕЩАН НИ ОТ АПОСТОЛА ВАСИЛ ЛЕВСКИ
  • 62 Румен

    12 12 Отговор
    Зорлем само тиквата се натрапи. Радев е велик българин. 1

    Коментиран от #64

  • 63 ТУРИ СИ ГО НА...МУРА

    1 1 Отговор

    До коментар #60 от "Модерат Мишок":

    .......
  • 64 РУМБАТА ФЪРЧИЛОТО Е ПЕ'ДЕ'РАС

    7 10 Отговор

    До коментар #62 от "Румен":

    И ТО...ВЕЛИК

    Коментиран от #70

  • 65 Sieg

    14 9 Отговор
    Радев не се сля с тиквената мафия и е трън в очите! По-добър избор от Радев за момента няма.
  • 66 Работник

    11 5 Отговор

    До коментар #55 от "Само глупакът може да харесва тоя!":

    "И който е реалист ще си признае , че пари имаше за всички и всичко"

    Е вярно за герберчетата пари имаше за всичко когато Вожда ви беше на власт - но само за вас и ги крадяхте от нас. Е сега ще се наложи да почнете почтенна работа на минимална заплата като милиони българи под управлението на Вожда ви.

    Да видите как се живее на една заплата без далавери и кражби.
  • 67 Хахаха..

    13 8 Отговор
    Колкото и да джавкате,Радев отново ще е президента на народа.А вашето гроб,колкото и точки да набере,ПАК ще е изолирано.С две думи,аут сте,гербери смотани..
  • 68 Грульо

    8 6 Отговор
    Щото вдигна юмрук срещу тиквите. :D Ако беше направил преврат с армията, едва ли някой щеше да му се противопостави, но изпусна момента. :D
  • 69 Глупости на търкалета...!

    9 8 Отговор
    Никой не ми е опрял пищова в главата и зорлем да ме кара да обичам Радев...?!Обичам Радев,заради мъжествеността му ,да се бори срещу ГЕП-аджийската мафия...!!!

    Коментиран от #77

  • 70 Що бе...?!

    9 3 Отговор

    До коментар #64 от "РУМБАТА ФЪРЧИЛОТО Е ПЕ'ДЕ'РАС":

    Да не ти в е завирал...фърчилото си в задният ти двор,та знаеш...?!
  • 71 Последния Софиянец

    9 2 Отговор
    За Радев съм готов на всичко, даже да мина под дъгата, ако трябва. ха ха хаа.. ти ри ри рам
  • 72 Амчи...?!

    4 4 Отговор

    До коментар #60 от "Модерат Мишок":

    Аз пък написах нещо лошо за Вожда Ви-Буцан-Чекмеджанов- и ме изтриха...?!
  • 73 миризлив пръч

    10 4 Отговор

    До коментар #29 от "Комунист ще гласува за Герб":

    Браво,хубав коментар!Само да допълня че и кучката Куррррнела трябва да бъде разчекната.Тя е виновна че доведе на власт кауня, а най-виновен е народа че гласува за него.Вярно,че никой не очакваше че кауня е неграмотен да управлява.Ок,вдигна юмрука,народа се подлъга по него,ама тъпако обединявай,а не разделяй народа,че то и без това е тъп та се повлече след твоя юмрук.На ви сега 5лв олио,скъп ток,скъп хляб....
  • 74 В И К

    8 6 Отговор
    РАДЕФ КЕНЕФ
  • 75 Чак пък

    9 6 Отговор
    Всички да обичат ,Фърчилков ми се струва пресилено.В моята среда няма нито един.
  • 76 Колкото и да агитираш...?!

    4 6 Отговор

    До коментар #58 от "Протестен Вот":

    Свиквай троле...!Радев ще е И следващият Президент на РБ...!

    Коментиран от #78, #88

  • 77 Ами дай му

    4 1 Отговор

    До коментар #69 от "Глупости на търкалета...!":

    Като го обичаш.

    Коментиран от #80

  • 78 Радев

    6 6 Отговор

    До коментар #76 от "Колкото и да агитираш...?!":

    Ще гледа втори мандат ,ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН.
  • 79 Отказах се завинаги от Бургаристан

    6 6 Отговор
    Гласувайте още за фатмака,аз си работя изкарвам £500 на седмица,а вие още се драпайте кой е по по най!Прост народ слаба държава!

    Коментиран от #82, #94, #108

  • 80 Ок,няма проблем...!

    5 2 Отговор

    До коментар #77 от "Ами дай му":

    Ще изпълня препоръката ти...!Ще му дам своят категоричен вот на 14.11...!!!

    Коментиран от #84

  • 81 Хи хи

    8 5 Отговор

    До коментар #41 от "Банкянския пъзльо":

    КОгато Радев бъде 3 пъти Министър Председател на България може Баце да реши да излезе срещу него. Зная , че Радев може да кара самолет , друго не съм го чул да коментира . А и забравих едни клишета , лозунги и все глупости от този род.
  • 82 Та казваш...

    8 2 Отговор

    До коментар #79 от "Отказах се завинаги от Бургаристан":

    ...добре сте платени-миячите на чинии и тоалетни...?!Не- мерси...!!!
  • 83 Гербери,аут сте

    5 6 Отговор
    Радев ви го тури с едно Коремно.Вашта тиква има Корем,но коремно не може,мъкааа..

    Коментиран от #87

  • 84 При обич

    2 1 Отговор

    До коментар #80 от "Ок,няма проблем...!":

    Се дава друго.Не го бъркай с единомислие.

    Коментиран от #92

  • 85 Ааа ко рече баби

    5 3 Отговор

    До коментар #59 от "Дедо":

    Ами Дядко да те взема у дома да се гушим оно зима Радева иде, пари за дръва нема баби. Ти ша пръцнеш я ша пръсна па ша греинем. Ко речи да додеш у наше село.аа и виж да донесеш и ром у манко пури баби. ❤️
  • 86 Димитър

    5 5 Отговор
    Аз мисля че президента е полов орган и срам за нацията и армията
  • 87 Пак слагаш

    5 4 Отговор

    До коментар #83 от "Гербери,аут сте":

    Тигана ,преди да си уловил рибата.Фърчилото го тури на обикновените хора.Цени до небесата а заплати йок. Предстои ни фърчилова зима.Ще го разбереш по трудния начин.
  • 88 Исус Христос

    6 5 Отговор

    До коментар #76 от "Колкото и да агитираш...?!":

    Е голям келепир че пак ще е той,виждам колко много "спечелихме" от неговото присъствие в политическият ни живот,а лошото е че съсипва и нашия живот.Ти какво хубаво видя от него?
  • 89 Добре де...?!

    5 4 Отговор

    До коментар #23 от "Ради Руменов":

    Ами турете му тогава на Радев силен конкурент- като Буцката...!Кой ви забранява...,или той няма топки да застане срещу Радев...?!

    Коментиран от #91

  • 90 Ооа

    2 0 Отговор

    До коментар #59 от "Дедо":

    Дедо ти се уреди 😁
  • 91 Ами хубаво бре

    1 1 Отговор

    До коментар #89 от "Добре де...?!":

    И това ще стане.Като му дойде времето. Не се напиняй.

    Коментиран от #102

  • 92 Ех тоя Вашия Вожд...!

    4 3 Отговор

    До коментар #84 от "При обич":

    Нали самият той каза,че е прост...- само на простотийки ви е научил...

    Коментиран от #96

  • 93 Само мнение и то, мое

    1 3 Отговор
    След Плевнелиев можеш да "обичаш" всеки (не се жениш, я) дори Луна и Цецка Цачева, та защо не и Радев?
  • 94 миризлив пръч

    4 3 Отговор

    До коментар #79 от "Отказах се завинаги от Бургаристан":

    Мдааааа,подкрепям те.И на мен хич не ми пука че умният ни народ отново ще си избере това злобно недоразумение.И аз си бачкам за една солидна заплатка/няма да казвам колко е,че на народа ще му призлее:)))/, а и ще ме изкарат мияч на кенефи и чинии,в което няма нищо лошо.

    Коментиран от #98

  • 95 ГЕРБ са отчаяни

    5 6 Отговор
    Не. знам дали зорлем обичат Радев, но масата искрено мразят Борисов!

    Коментиран от #100

  • 96 Ха,ха

    4 0 Отговор

    До коментар #92 от "Ех тоя Вашия Вожд...!":

    Какво стана с обичането.Сега пък да не го разлюби!?
  • 97 Hoho Boho

    3 3 Отговор
    Според мене, ДБ не трябва да има кандидат...
    Да отпрви послание към симпатизантите си - гласувайте, братя, по съвест за президент...
    И да си гледат парламентарните избори.
  • 98 И аз така

    1 3 Отговор

    До коментар #94 от "миризлив пръч":

    Не ми е голяма заплатата .2000 € ,като фирмата ми поема и квартирата.Но ,като за човек от народа ,аз съм доволен.
  • 99 Бил но сега не

    4 3 Отговор
    Ако хипотетично имаше български народ, Костадин Костадинов би отвял Радев като свръхзвукова ракета, двуплощник. Радев имаше своят час слава, но разреденият от нея въздух, не му понесе. Лош знак за летец. Евроатлантизмът му и глобалистките залитания, изпариха всякакви съмнения. Там където има народ, няма как да се хареса такова лице.
  • 100 Не е сигурно

    7 2 Отговор

    До коментар #95 от "ГЕРБ са отчаяни":

    Защото възниква въпроса.Как така го "мразят "а пък ГЕРБ са първа политическа сила.И то при избори проведени по правилата Фърчилко Фуражков и БСП.
  • 101 DW=пропаганда

    1 1 Отговор
    Защо всички четат статиите на DW? Макар и зорлем.
  • 102 Гарантирам ти!

    4 2 Отговор

    До коментар #91 от "Ами хубаво бре":

    Това няма да стане...!Защото Борисов не смее да се яви на избори директно срещу Радев...!!!

    Коментиран от #121

  • 103 шопендар

    6 3 Отговор
    аз не познавам човек който да обича радеф,и не ви ли писна от радеф,мая,нинова и новите двама да ви будалкат с ПОПУЛИСТКИ
    ПОСТКОМУНИСТИЧЕСКИ ЛОЗУНГИ,ДЪРЖАВАТА СЕ СРИВА,НАВСЯКЪДЕ Е ХАОС,ЦЕНИТЕ ПОЩУРЯХА,НАРОДА МИЗЕРСТВА,А ТЕЗИ НИ БУДАЛКАТ С ЛОЗУНГИ

    Коментиран от #105

  • 104 Луна-Президент!

    4 1 Отговор
    Баце- вице. Това е най доброто за Герб....!!!

    Коментиран от #110

  • 105 Айдее,УтидИ коня в рЯкатЪ...

    2 0 Отговор

    До коментар #103 от "шопендар":

    Още един дето въвежда-РЕВ В ХАОСА...😝😉🤣😂👍👏!
  • 106 бай Даньо

    6 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Зад Радев застанаха БСП, „Изправи се, БГ! Ние идваме“, „Има такъв народ“ и „Продължаваме промяната“.

    Сметката на ушатия не излиза. БСП ( 15% , няма да гласуват всички за ушатия но все пак - три морета , Козяк , много добър английски , а как е с руския !? ... ) , ИБНГЗ ( 3%) , ИТН ( 15% тоя път не повече ) , Плюи в Пазвата ( 10%) Общо 43% . Каквото и да се случи на първия тур на втория тур срещу ушатия са ГРЕБ ( 25% ) , ВМРО ( 3% ) , ДПС ( 11% ) и ДБ ( 10%) Общо 49% . Малките извън парламентарни партии ще с еразделят по равно - копейковците и сидеровците за ушатия , Марешки за другия. Спукано му е работа на ушатия само се иска един читав кандидат който да не е партиен (най малко от ГЕРБ) с положително излъчване , комуникативен и добронамерен да рестартира политическия диалог. Ушатия пада в канала.
  • 107 Гербав жмульо

    4 7 Отговор
    Радев ще спечели още на първия тур
    А за БИБИТКО, голият ...!!!
  • 108 бай Даньо

    4 1 Отговор

    До коментар #79 от "Отказах се завинаги от Бургаристан":

    С 500 паунда на седмица в Англия си за оплакване. Цената на квадратен метър в Лондон отива по 10 000 паунда и в калната провинция не е евтино. С тия доходи нито децата си ще изучиш, ни имот ще купиш, нито ще спестиш нещо за пенсия ... и след още 20 години ще се върнеш в България грохнал пенсионер да тежиш на българската социална система ...
  • 109 И Т Н LOS ANGELES & CHICAGO

    5 4 Отговор
    Гласуваме за тоз който говори английски!
    Не харесвам Банкянски диалект! Няма ефект!
  • 110 ТОЧНО ТАКА...!

    4 1 Отговор

    До коментар #104 от "Луна-Президент!":

    Луна има смелостта да се яви на президентските избори,за разлика от Борисов...!И затова Луна ще е Президент,а Баце...- Вице...😆😛😝😉🤣😂...!!!
  • 111 бай Даньо

    6 3 Отговор
    За да не спечели ушатия на първи тур (това му е шанса) се искат прилични кандидати няколко, за да "раздърпат" вота в различни посоки ... а конфигурацията за втория тур е както съм я описал по горе, там всичко е ясно . Партиите спите ли !? Тежък непрофесионализъм! Всеки стигнал до втория тур срещу ушатия може да спечели !
  • 112 LIVERPOOL FOREVER

    5 3 Отговор
    Радев ще мачка,като "мърсисайдци" в момента
    Порто!
  • 113 Буда в заблуда,та чак в полуда !

    4 3 Отговор
    ЛУНА 🌙 ще има повече гласове от РАЗБОЙКО !
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Баба Меркел

    3 1 Отговор
    Ако се кандидатира Бойко,значи е изперкал!
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Пешо

    7 4 Отговор
    Кой ще обича Фуражки трябва нещо да му хлопа. Виж Луна е друга работа. Ще имаме първата жена президент красива и оправна.По добре е от миризливи зелени чорапи.
  • 118 Хросто

    5 4 Отговор
    Лицето румен радев е срам за нацията!!!
  • 119 Та,така

    6 3 Отговор
    Наивна статия.Радев работи по модел на болшевиките,разделяй и владей,в случая уж събира прослойка от "протестните" партии,но с цел да ги разцепи.Целта му е еднолично управление,диктатура,а след това ще разкара и тези които сега са го подкрепили.Болшевизацията върви по учебник.Ето какво обяснява проф.Хана Аренд за тоталитарните режими в сателитните държави на СССР след ВСВ."Болшевизацията започва с отечественофронтовска тактика и псевдопарламентарна система,която бързо преминава в открито установена еднопартийна диктатура,последвана от ликвидиране на ръководители и членове на преди това толерирани партии и достига до брутално лишаване от свобода,унизителни публични процеси на комунистически ръководители ,но проведени от най корумпираните и презрени партийни елементи които от самото начало не са комунисти,а московски агенти.Вижте обкръжението на Радев и сценаристите,не на Слави,а бившите другари.
  • 120 DW? Веселин Стойнев! Кой ти каза, че

    2 5 Отговор
    Обичат Радев зорлем някой!! Този, който, го подкрепя, начина е ясен:Гласуваш на изборите за него!! Няма нужда, да се Обичаме!! Имаш му Доверие, гласуваш за него! Само Борисов, го Обичат Тетките на 50-60г но това сие тяхен!! избор!!

    Коментиран от #127

  • 121 Няма как

    3 1 Отговор

    До коментар #102 от "Гарантирам ти!":

    Да ми гарантираш.Освен ,ако не си баба Ванга.
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Бамбука

    1 4 Отговор
    От прост до най-прост. Такива са коментарите на герберите. Нещо смислено няма ли да измислите ?
  • 125 натурално руса

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Обещавам, че като стана президент, ще раздам на всички рецепЦионисти безплатна Кока Кола!
  • 126 Спас

    4 0 Отговор
    Подлеца, който има подкрепата на САЩ и Русия, срещу отстъпление от позицията за Македония. Е Радев
  • 127 Го4о

    3 0 Отговор

    До коментар #120 от "DW? Веселин Стойнев! Кой ти каза, че":

    Само тетките ли бе? Ела да ти го покажа, за да се увериш тетка ли съм шланг!
  • 128 Доктор

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Гербав трол":

    Тип комунисти много успокоителни пият та кои е радев. Назначен от доган
  • 129 ЦИК

    0 0 Отговор
    Като започнем да броим разписките от машините тогава и социалогичните агенции
    Ще сменят числата .Пък може и Борисов
    да се кандидатира за президент.
    Сега стана ли ви ясна картинката !