Last news in Fakti

3 Октомври, 2021 19:00 6 834 89

Проф. Искра Баева: Радев ще спечели втория тур

  • професор искра баева-
  • румен радев-
  • бойко борисов-
  • избор-
  • президент-
  • професор анастас герджиков

Надявам се в хода на кампанията да има диспути на културно ниво между настоящия президент и ректора на СУ, заяви историчката

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Проф. д-р Искра Баева е българска историчка в Историческия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" и преподавател по съвременна история. Автор на много научни трудове, книги, учебници.

Проф. Баева е член на Инициативния комитет на президента Румен Радев и е убедена, че той ще има и своя втори мандат. В същото време е и колега на другия основен негов опонент проф. Анастас Герджиков.

Искра Баева е убедена, че двамата биха провели една културна предизборна кампания, сами по себе си като личности с кариери в сфери, които изискват високи интелектуални умения. Дали такова обаче би било поведението на партиите зад тях и особено на ГЕРБ, проф. Баева изрази съмнение.

Вижте още какво каза пред dir.bg историчката за ангажирането си с кампанията на Румен Радев и за фейка по адрес на опонента му проф. Анастас Герджиков.

- Вие сте в Инициативния комитет на президента Румен Радев, кое ви мотивира да се съгласите и чия беше поканата?
- От близък около него човек беше поканата. Аз веднага се съгласих, нямах нужда да мисля повече, тъй като през последните години знаете какво става в България и много се радвах още миналата година, че най-после се намери човек, който да излезе и с името си, с думите си, с биографията си, против това, което става в България и против управлението на мафията, на простащината, един човек, който говори умерено, хубаво, на литературен български език.

Защото наистина - омръзна ми от простащината. А Илияна Йотова като вицепрезидент я познавам отпреди това, така че нямах никакви съмнения, че ще подкрепя тази кандидатпрезидентска двойка, която е и настоящият президент и вицепрезидент.

- В този инициативен комитет са събрани личности от левия спектър, от десния, от центъра, творци, които не са обвързани с политика - какво е общото между всички вас?
- Общото е, че всички смятаме, че Румен Радев свърши добре работата си в първия мандат като президент и желаем да видим още един президентски мандат - мандат, който да стабилизира България и да я извади от това непрестижно място на държава в опашката на Европа по всички линии.

- За Вас кое е най-голямото постижение от този му мандат?
- Най-голямото му постижение е противопоставянето му на мутрите и на този модел, при който се управляваше България.

- Различни трактовки чухме за "вдигнатия юмрук" от президента тогава. Вие как го тълкувате?
- Аз съм историчка и го тълкувам като "Няма да преминат!" - No pasaran! Така го тълкувам - че ще спрем този поход на мафията към сърцето на България.

- Вече стана ясно, че ваш колега от университета и не само колега, но и ректор, ще бъде издигнат от Инициативен комитет, но за него подкрепата си ще дадат от ГЕРБ/СДС. Как оценявате тази кандидатура, изненада ли Ви?
- Да, изненада ме, но и ми се видя много странно от ГЕРБ да обявят кандидатура, за която тепърва ще се създава инициативен комитет, което означава, че той всъщност е номиниран и е кандидатура на ГЕРБ. Информацията дойде от ГЕРБ, което за мен означава, че той е бил номиниран от ГЕРБ. Защото, ако беше другояче, трябваше да излезе инициативен комитет, а инициативен комитет продължава да няма. Първо, ГЕРБ са го избрали, после той се е съгласил, след което тепърва ще се прави инициативен комитет. Но това са формални неща.

Да, изненада ме тази кандидатура, защото досега действащ ректор на университета не се беше кандидатирал за президент. Бяха се кандидатирали бивши ректори. Разбира се, той отдавна е свързан с управлението на ГЕРБ, така че от гледна точка на избора, че ще върви заедно с ГЕРБ, това не е изненада за мен. Това обаче означава, че смята, че университетът не му е основната задача. Но, всеки прави сам своя избор.

- Вие, въпреки че сте в комитета на Румен Радев, сте и част от колектива, който ръководи другият кандидат - ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков. Пред вас още не е изявил какво ще прави, ще излиза ли в неплатен отпуск - днес беше откриването на учебната година в Софийския университет "Св. Климент Охридски"?
- Не е обявил още, но предполагам, че ще спази закона. Аз бях на откриването на нашия факултет, имаше обявяване на "доктор хонорис кауза", той присъстваше, той водеше процедурата. Разбира се, той има право преди да влезе в президентската кампания да изпълнява своите функции. Не е обявил още, но предполагам, че ще спази закона.

- Още от първите часове обаче започна един хейт в социалната мрежа, включително и с разпространяването на фейк - негово уж похвално слово по адрес на бившия премиер Бойко Борисов по време на удостояване с титлата "доктор хонорис кауза" на СУ.
- Да, оспорих това. Оспорих го още първия път, като видях, казах, че това не е вярно, че такова нещо няма, че Бойко Борисов не е бил обявяван за "доктор хонорис кауза". Даже изразих удивление на какви науки би могъл да бъде "доктор хонорис кауза". За съжаление, това е реалността, в която живеем - социални мрежи, в които всичко може да се пише. Не одобрявам този тип поведение. Опонентите трябва да се борят с идеи, а не да бъдат атакувани с фалшиви обвинения. За съжаление, същото го виждаме по отношение на всички други, включително и на президента Румен Радев.

- Направи ми впечатление колко хора - образовани, интелигентни, мои приятели също така, започнаха веднага да го споделят. Приемаме тези фейкове за чиста монета някак веднага.
- Да, да, това са раковите образувания на съвременния живот - че хората се мразят и в омразата си са готови да използват всякакво средство срещу противника. Аз съм сигурна, че една немалка част от тези, които го споделят и му се радват, не може да не осъзнават, че това не е било така, защото щяха да го пропагандират, ако беше така. Просто живеем в такъв свят и мисля, че не от днес, а от няколко години, се върнахме във времето на онова противопоставяне, което помня от началото на 90-те г. - на онова "кой не скача - е червен".

И за разлика от тезата на ГЕРБ, че това е станало с избирането на Радев и с поведението на Радев - не, това беше поведението на ГЕРБ. На онова управление, което възприемаше всеки, който не е съгласен с тях, като противник, и го атакуваха с всички средства.

- Понеже заговорихме за омразата, която ни заобикаля и която ние самите генерираме, каква кампания да очакваме между две силни личности - всеки експерт в своята област, с биография и кариера? Дали отново партиите зад всеки един ще радикализират личността?
- Аз почти нямам съмнение, че кампанията между двамата - надявам се да има диспути, разговори между двамата, ще бъдат на културно равнище, защото и двамата са културни хора. И двамата имат добри кариери в различни сфери, но сфери, които изискват високи интелектуални умения. Какво ще правят обаче партиите, които ги подкрепят, ми е трудно да преценя. И като знам маниера на партията, която ще подкрепя проф. Анастас Герджиков, то имам съмнения, че кампанията ще бъде културна и възпитана.

- Първата реакция на президента Радев за тази кандидатура беше, че Бойко Борисов се крие зад тогата на ректора, обидно ли е това за съперника?
- Това е реплика не към Герджиков. Това е реплика към Бойко Борисов и е продължение на репликите от предишните дни, когато го призова да излезе и да се кандидатира за президент. Тук проф. Герджиков въобще не е споменат.

- Прогнозата Ви за развоя на президентския сблъсък - от първи или от втори тур?
- Румен Радев ще спечели. Предполагам, че ще е на втория тур.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    39 64 Отговор
    С Радев начело задлъжняхте с още 5млрд евро, лоито ще плати със зимната инфлационна вълна.
  • 2 Стойко

    65 46 Отговор
    Радев ще спечели на 1 тур още! Със сигурност!

    Коментиран от #17, #62, #79

  • 3 ГЛЕЙ СЕГА

    43 48 Отговор
    КАКА ТИ С ВСИЧКИЯ ЛИ СИ ДИСПУТИ НА КУЛТУРНО НИВО МЕЖДУ РЕКТОР И ПИНГВИН
  • 4 Разговора между 2 тикви

    39 23 Отговор
    Иван Гешев: „Аз обичам да се правим на луд, ама вие, г-н премиер, се правите много успешно”. Борисов: „Не, бе, викам, брат ми – прост съм и ми е лесно. То е кофти да си сложен“?
  • 5 ИСТИНАТА

    42 29 Отговор
    Цецка имаше на 1-ви тур 830 хиляди гласа а на втория 1 милион и 200 хиляди. А сега дори целия електорат на ГЕРБ да гласува за меката китка и транccексyaл са 600 хиляди гласа. ДПС ще си имат кандидат, джендърляците от ДБ също , разни каракачани, сайдери, винкели също. Та излиза че трансса остава с 600 хиляди и резила ще е по огромен от цецковия ....

    Коментиран от #6, #24

  • 6 Така е

    36 23 Отговор

    До коментар #5 от "ИСТИНАТА":

    Проста аритметика !!! Избирателите в България и чужбина с право на глас са 6 млн.и 750 хиляди. Според агенциите избирателната активност ще е около 60%. Да приемем че ще е 50 % . Това са 3 млн.и 400 хиляди които ще отидат до урните. ГЕРБ е максимума от 600 хиляди . Да приемем че 100% от тях гласуват за ректора има от тях 600 хиляди гласа. ДПС издига собствен кандидат и на парламентарни избори имат около 300 хиляди гласа а на президентски винаги около 200 хиляди Така Герб и ДПС кандидата общо 800 хиляди. Кандидати ще бъдат и Сидеров ,Каракачанов, Симеонов винкела също издигнат. Костадинов, Сашо Апашо, Росен Миленов , Цвета Кирилова и кандидат ще има и ДБ. Да приемем че кандидата на ДБ около 250 хиляди гласа и на всички останали без Радев и ректора още 250 хиляди стават 500 хиляди. Та 800 хиляди гласа общо на ГЕРБ и ДПС + 500 хиляди на всички останали са 1 милион и 300 хиляди. А останалите 2 милиона и 100 хиляди за кой ще гласуват на 1 тур които ще отидат до урните . Радев печели с 2 към 1 тур което е повече от сигурно. Тоест с 66-67% срещу 33-34 за всички останали.

    Коментиран от #44, #60, #66

  • 7 Крепостни селяни

    45 34 Отговор
    Радев ще спечели!! А вие си гледайте Тиквата да пълни шкафчета да ви облъчва и продължавайте да работите за 600лв!Мърша народ!

    Коментиран от #43

  • 8 Софиянец

    13 65 Отговор
    Цяла България ще застане зад Лозан Панов, никой не иска руска кукла на конци.
  • 9 НИ ПУЗНА

    27 49 Отговор
    СИЧКОТО ДЪРТ КОМУНДРЕЛ ПОДКРЕПЯ РАДЕВ ЩО ЛИ / АМИ МНОГОГОДИШНА СПОТАЕНА ЗЛОБА И РЕВАНШИЗЪМ / Е ТЕ ТАЯ НЯМА ДА Е БЪДЕ
  • 10 Иван

    46 27 Отговор
    Няма вече купени гласове за Герб в гетата и по селата!!! Няма вече натиск от ДПС в Делиормана! Колкото толкова от администрация и корпоративен вот.Дори и тук подкрепата на читателите е 4 към 1 за Радев срещу всички останали според оценките. А във фейсбук анкетите е 9 към 1 за Радев. Ще остане в историята като единствения избран за президент на 1 тур.

    Коментиран от #46

  • 11 Като гледам

    38 21 Отговор
    Останалите кандидати със сигурност ще спечели!
  • 12 www

    40 28 Отговор
    Има голям шанс да спечели още на първи.
  • 13 Баева , най важно е

    30 26 Отговор
    ГЕРБ да загуби изборите , а кой ще ги спечели ще каже народа.
  • 14 ТаУмВзе

    13 7 Отговор
    Козяк вече го наредил бре! Кви изборчета се бълнуват. И в кинтаж. За 1 година 3 изборчета, по 140 Милиона и пак Нищо. Сметай!
  • 15 СТРАННО ЗАЩО ЦЕЛАТА КОМ-ФАТМАШКА

    29 36 Отговор
    СБИРЩИНА ОТ ДС-ДОНОСНИЦИ, Г:ЕЙ-ОЛИГАРСИ, СОРОСПИИ, КУТЕВИЯ ТРОЛЧЕТА ОТ СУТРИН ДО КЪСНА НОЩ ВИЯТ НА УМИРАЧКА СРЕЩУ ЕДНА СВЕТОВНО ПРИЗНАТА ЛИЧНОСТ КАТО РЕКТОРА НА СУ,...А НЕ СЕ ГОРДЕЯТ С ТЕХНИЯТ РАБОТОДАТЕЛ-ФАТМАКА И НЕГОВИТЕ ПОСТИЖЕНИЯ?!!?
    КАТО...УБИЙСТВЕНИТЕ ЦЕНИ, НЕПОСИЛНИ СМЕТКИ, ПЛИКОВЕТА НА ХИТЛЕРА, ЛЪЖИТЕ НА КАНАДЕЦА, ДС-ДОНОСНИЦИТЕ ОТ ДУНДУРКОВ 2, ИМИГРАНТИТЕ, ПРОТЕСТИТЕ И ТЕ ТАКА?!???
    СБОГОМ..ФАТМАК,...СБОГОМ..МУНЧО

    Коментиран от #34, #40

  • 16 Ха ха ха

    31 23 Отговор
    Що бе Герджиков? Що се омърсяваш с гербаджийските боклуци?

    Коментиран от #26

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Пепо Хазарта

    18 30 Отговор
    Залози от 3 към 1 за Професор Герджиков.
    Залагайте смело
  • 19 Бай Вълчан

    17 12 Отговор
    Аз мисля, че ще спечели Румяна Бъчварова. Тя беше един “прекрасен” вътрешен министър. Направи много за ведомството. Сега е време да заеме най-високата длъжност в държавата. За вице може да си вземе Румяна Коларова - Каруцарова, Талигаджиева. Пеняви се добре.
  • 20 Кольо,

    26 14 Отговор
    Ами гласувайте за евреина с меката китка, да виждате нещо мъжко в него....?!
    Той и в казарма не е ходил а се кандидатирал за президент....

    Коментиран от #23

  • 21 С'т'о'й'к'о

    17 35 Отговор
    Професора е Новият Президент. Боко печели изборите с убийствена разлика от 15% пред вторият.
  • 22 Последния Софиянец

    22 18 Отговор
    Ще има ли дискусия за кражбите на читака Герджика?

    Коментиран от #28

  • 23 Ха-ха-ха

    24 29 Отговор

    До коментар #20 от "Кольо,":

    За женското юмруче ли говориш, пич?!?
    Вкъщи управлява с твърда ръка ген.ДЕСО!
    Ти чете ли Бестселъра Президент под Чехъл. Аферите на Румен Радев" ?!?
    )))))
  • 24 миризлив пръч

    17 25 Отговор

    До коментар #5 от "ИСТИНАТА":

    Абе баце да си спечели парламентарните избори,пък вие си се радвайте на компрометираното президентство с вашия каун.Те са по-важните.

    Коментиран от #29

  • 25 хах

    23 16 Отговор
    Болшевишки кукумицин цял живот на хранилка. И родители са поверили децата си да ги учи на болшевизъм.
  • 26 Анастас

    11 7 Отговор

    До коментар #16 от "Ха ха ха":

    За пари бе брат,за много пари!
  • 27 смешен плач

    18 26 Отговор
    Ма като всички Радеви блюдолизци са толкова сигурни ,че зеленият чорап ще спечели ,защо е този вой срещу Професора ?! Или ... май ...
    Радев ще го .уха.
  • 28 Фатмака си отива..завинаги!

    20 18 Отговор

    До коментар #22 от "Последния Софиянец":

    Дискусия, едва ли но...показания при ГЕШЕВ,..със сигурност
    ))))))
  • 29 Последния Софиянец

    7 24 Отговор

    До коментар #24 от "миризлив пръч":

    Първи Кирчо.Втори Христо Иванов.Трети Слави.

    Коментиран от #32

  • 30 Едно си баба знае и това си Бае

    12 3 Отговор
    Най добре е да издават ФЕСтник Искра в ЕС
  • 31 вижда се

    2 12 Отговор
    Ама това го знае всяко дете , само шайката -НЕ !!
  • 32 ФАКТ

    22 10 Отговор

    До коментар #29 от "Последния Софиянец":

    Кирчо е наистина първи,..със повдигнато обвинение за документна измама, само след 2 седмици ще разбереш...защо))))))
  • 33 На ЕНТРОПА и трябва

    4 6 Отговор
    Ас Изстребител с/без шлемофон на Мотоделтаплана да хвърля позиви и бомби на Одрин
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Още на първия тур

    26 17 Отговор
    Президента Радев ще спечели, просто няма други алтернативи. Той вдигна юмрук срещу мафията, безчинствата и грабежи на милиарди. Всички Нормални хора ще гласуват за него. Другите, които ги издигат са от същото котило на крадци и лъжци.
  • 36 Патриот

    16 26 Отговор
    Другарко Баева, много ви се иска Десовия да спечели, но за ваше съжаление ще трябва да поеме към къщи и да се задоволява с пенсията си, а правещата кълбета пред руския офицер облечен в расо, ще бъде безработна за известно време, освен ако от Пасьолството не я запишат в борда на някое руско НПО! Това е положението, свиквайте!!!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Джани

    22 17 Отговор
    Радев на 1 тур. Просто няма конкуренция. Герджиков е мишка, а Лозан нема пауър.
  • 39 Активист на БКП

    7 17 Отговор
    Още Първия тур!!!!🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇷🇺🇷🇺🇷🇺

    Коментиран от #80

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 ДС ЯВОЧНИКА "МАЙСТОРА"

    14 21 Отговор
    ФАТМАКО ОПЪРДЕ...МАСУРА И ВЕЧЕ Е ИЗЛИШЕН, НО...КИКИ ЛЪЖЕЦА Е С ПЕРСПЕКТИВА.
  • 42 Кутев

    10 6 Отговор

    До коментар #37 от "Стойко":

    Карай по опорките и не ни излагай.
  • 43 само питам

    16 7 Отговор

    До коментар #7 от "Крепостни селяни":

    И как Радев ще ми увеличи заплатата?
  • 44 Хахаха

    13 6 Отговор

    До коментар #6 от "Така е":

    Не е така, както си го мислиш аз! Аз може да гласувам за ИТН или БСП на парламентарните избори, но да не подкрепя Радев! Това си е личен избор на всеки човек! Няма как да знаеш, какво ще стане!
  • 45 ТВА ЮБАВО

    10 7 Отговор

    До коментар #37 от "Стойко":

    ДСЙ СА ЗА :
    "МАЙСТОРА" ШЕСТАК, ДС-ХИТЛЕРА, ДС-ЕСЕМЕСА, БОБОКОВ С БОКЛУКА, АГЕНТ "СПАСОВ", ДОНОСНИКА "АЛЕКС", РУСКИТЕ ШПИОНЬЕ, СВИНАРЯ И ЦЯЛАТА ФАТМАШКА МАФИЯ!
    ✊😂🇸🇮🇻🇳
  • 46 миризлив пръч

    10 15 Отговор

    До коментар #10 от "Иван":

    И с какво Радве с представителните си функции на президент,ще помогне на българския народ?Всичко се решава в парламента,там е важно да спечели баце
  • 47 Матей

    6 9 Отговор
    А с Костадинов ще имат ли дебати,навярно не,защото ще ги направи на пастърма.Помежду си може да се сджавкат,кандидатите на бсп и герб,без да навлизат на принципна основа и изпадайки в колизия,а плъзгайки се по повърхността,ще сърфират върху проблемите и ще ги замазват.

    Коментиран от #49, #52

  • 48 косача

    7 2 Отговор
    Лична увереност от дявола ри е получила, за това, че Радев му е слабост?
  • 49 хаха

    8 3 Отговор

    До коментар #47 от "Матей":

    На Костадинов са му казали от Козяк какви проценти ще получи и да продължи със спуснатите заповеди, които да изпълнява раболепно, щом се е цанил заслуга на Козяк.
  • 50 Пламен

    13 16 Отговор
    Радев е отекъл в канала
  • 51 Захарен татко

    7 6 Отговор
    Това дебилно същество да ходи да се лекува

    Коментиран от #64

  • 52 Бибитко

    17 1 Отговор

    До коментар #47 от "Матей":

    Костадин Костадинов е един натегач и кариерист. Той откога се пъне да влезе в парламента, още докато се умилкваше около Валери Симеонов и Красимир Каракачанов. Вече видяхме тъй наречените "патриоти" колко точно потвърдиха думите на Христо Ботев: "Патриот е душа дава, но не свойта душа, а душата на народа!". Костадинов е един римейк на Волен Сидеров с тази разлика, че е още по-голяма словесна картечница като него. За съжаление българинът все още не преценява по делата, а по приказките.
  • 53 патриот

    12 9 Отговор
    Абсолютно кощунство е да похарчиш парите на най бедният народ в ЕС за машинно гласуване, затрудняващо и разколебаващо голяма част от избирателите и създаващо предоставки за фалшифициране на вота, което е пак предпоставка за корупция!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Драго

    14 9 Отговор
    Toва същество е недостойно да се нарече професор, но няма как да го разберете преди да сте й сърбали попарта...
  • 56 ВРАГ НА НАРОДА

    11 7 Отговор
    ХОРА,НА ВАС НЕ ВИ ЛИ СЕ СТРУВА,ЧЕ fakti.bg Е- Б$П!?
  • 57 Няма място за сравнение с ректора

    13 14 Отговор
    Летецът говори само заучени неща и то трудно, бавно. Бяга от журналистите. Страх го е от свободни въпроси. Другарко историк неземно и немислимо е фатмака с професора

    Коментиран от #68

  • 58 достойнство

    18 12 Отговор
    ИСКРА БАЕВА БОЛНАТА РУСОФИЛКА В УЧЕБНИЦИТЕ КОИТО ПИШЕШЕ ЗА ПАВЛИК МОРОЗОВ ИМАШЕ ПОВЕЧЕ СТРАНИЦИ ОТКОЛКОТО ЗА АПОСТОЛА ЛЕВСКИ И НИТО ДУМА,ЧЕ РУСКИТЕ АГЕНТИ И РУСИЯ СА ГО ПРЕДАЛИ НА ТУРЦИТЕ.КОМИТЕТА НА ФИГУРАНТА -ЧЕНГЕТА ОТ ДС ФИЛИАЛ НА КГБ.
  • 59 Коко

    11 14 Отговор
    Г-Н Радев е президент и такъв ще бъде втори тур няма да има защото няма втори кандидат сламата не е зърно а слама е Герджиков Панов и тн.
  • 60 Ха дано

    13 12 Отговор

    До коментар #6 от "Така е":

    Ама надали.Чорапа си отива.Със сигурност. Той е вреден за България.
  • 61 654

    12 5 Отговор
    Тая историчка преподава история на БКП

    Коментиран от #70

  • 62 Сатана

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "Стойко":

    Абе ,Ром,Що се изказваш неподготвен ? Чел ли си Конституцията в частна и за избор на Президент? А ?

    Коментиран от #69

  • 63 Зайчарка

    8 13 Отговор
    Дано да спечели Радев. Изключитилен човек и президент. По инициативните им комитети ще ги познаете....

    Коментиран от #65

  • 64 111

    3 0 Отговор

    До коментар #51 от "Захарен татко":

    А ти яж по-малко захар!
  • 65 Ще спечели!

    8 6 Отговор

    До коментар #63 от "Зайчарка":

    Култът към тулупите приключи!
  • 66 Голем смях

    10 9 Отговор

    До коментар #6 от "Така е":

    Явно математиката не ти е била сила.Със сигурност ще има втори тур,а ГЕРБ и ДПС имат над 40 процента.Още 12-15 процента ще дойдат от всички десни избиратели в България,които не искат комунистически президент.Аз не гласувам за ГЕРБ,но ще гласувам за професора,защото мразя комунистите и руските слуги.100 процента Герджиков е новия президент на България.За радост.
  • 67 ГЛЕЙ СЕГА

    8 7 Отговор
    АБЕ БАЕВА НАЛИ ДО ВЧЕРА БЕШЕ НА ПЪРВИ ТУР МА КО СТАНА АДЕ ДА Е НА ТРЕТИ КО ШИ КАЙШ /АМА ЧЕ МУШМУРОЦИ КОУНИСТИЧЕСКИ/
  • 68 така ли

    6 6 Отговор

    До коментар #57 от "Няма място за сравнение с ректора":

    Държавата не е университет! Основната разликата между двамата е, че единият знае как се управлява държава, а другият не.
  • 69 кажи бе

    4 3 Отговор

    До коментар #62 от "Сатана":

    А ти като я чете, това с какво ти помогна?
  • 70 Libre comment air

    4 1 Отговор

    До коментар #61 от "654":

    Отдавна няма история на БКП
  • 71 Златан СТОЙКОВ

    10 5 Отговор
    Следващия президент ще се казва АНАСТАС ГЕРДЖИКОВ, това е, което мога да кажа .

    Коментиран от #73

  • 72 Пак съм аз

    5 2 Отговор
    За какъв диспут на културно ниво става въпрос, предвид каруцарския речник на някакъв комплексар, който праща хората под полата на Цачева ?!!
  • 73 Бае Въло

    0 2 Отговор

    До коментар #71 от "Златан СТОЙКОВ":

    Пукнато ти е кристалното кълбо.
  • 74 Мравояд

    4 3 Отговор
    Тази праволинейна комунистка не е добре със главата. Получила е инсулт и има патеза на лицето,,,,, затова я дават само от страни,,,,невидимп но инсулта винаги уврежда и мпзъка. Вместо да ди гледа здравето тръгнала да хвали Дрсин мунчо. Айде чиба да помагаш на снахата че се размирос
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 КРОКОДИЛА

    2 3 Отговор
    ТАКА И МИСЛИШ ТИ - НО НИЕ НЕ МИСЛИМ ТАКА - ЗАЩОТО СМЕ ОТ ПАРТИЯ ГЕРБ ................
  • 78 Бай Гошо

    1 0 Отговор
    А кухата фуражка вече започна предизборната кампания много некултурно, но баба Баева, нали е изкуфяла горката, така и не разбра.
  • 79 Божеее,

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Стойко":

    На баба неща и се прияло мед и решила,че тази година ще има много мед!😅
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Божеее,

    1 1 Отговор
    И тази .....на комунистка,кой я оставя в най-реномиранотони училище да промива главите на младите!
  • 82 аз съм Веска

    0 0 Отговор
    ТОВА НЯМА ДА НАСТАНИ МИРЪТ В ДЪРЖАВАТА . ЯВНО ТРЯБВАТ РАЗМЕСТВАНИЯ В ПЛАСТОВЕТЕ ПО ВЕРТИКАЛА .
    ПО ХОРИЗОНТАЛА ВЕЧЕ Е ТОЛКОВА РАЗМИТО , ЧЕ СЪМ ДЕЗОРИЕНТИРАНА : БЪРКАМ ЛЯВО И ДЯСНО .
    РАДЕВ ТРЯБВА ДА КОПИРА ДРАГАЛЕВСКИЯТ МЪДРЕЦ- СЛЕД ЯВНО И НЕЧУВАНО ФРАГМЕНТИРАНЕ В ОБЩЕСТВОТО , ДА СЕ ОТТЕГЛИ , И ДА РЪСИ МОЗЪК ОТВИСОКО .
  • 83 ПКП

    0 0 Отговор
    АКО РАДЕВ СПЕЧЕЛИ ВТОРИЯ ТУР ЗА КАКВО Е ПЪРВИЯ ТОГАВА ?
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.