Last news in Fakti

4 Октомври, 2021 11:24 4 987 52

Панов няма да попречи на никого, но ДБ бяха длъжни да имат такъв кандидат

  • лозан панов-
  • герб-
  • демократична българия-
  • избори-
  • професор анастас герджиков-
  • румен радев-
  • президент

На балотажа повечето привърженици на съдията няма да отидат до избирателната секция

Панов няма да попречи на никого, но ДБ бяха длъжни да имат такъв кандидат - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Времето не работи в полза на Радев, но той все още има солиден аванс "за харчене". Ако Борисов реши ГЕРБ да дадат истинска битка на генерала, ще трябва по три пъти на ден лично да агитира за Герджиков. Ако просто е решил да отбие номера с подкрепата към независим и да не вдигат много врява, това облекчава Радев. По-скоро обаче е първото и предстои класическа предизборна кампания с два коня, откъснали се далеч пред основната група. Но и все още доста далеч един от друг.

Кандидатурата на Лозан Панов е най-партийната извън вече заявените кандидатури на лидерите на някои националистически формации, без формално да е издигната от партия. Тя реално ще покаже какво е най-твърдото ядро от избиратели, на което може да разчита "Демократична България". Там нуждата от съдебна реформа се представя за фундаментална в пост-Борисов ерата, а нейно знаме безспорно е Лозан Панов. И този вот можеше да послужи за добра "социология" на ДБ, ако изборите за парламент не бяха същия ден.

Кандидатурата на Панов трудно би навредила на резултата на Радев и в същото време беше задължителна за партия с претенции, отстояваща упорито водещата роля на съдебната реформа, и която е време да се раздели с имиджа си на "бутикова". В противен случай посоката ѝ е към прежната ѝ битност на обитаваща граничното пространство около 4-процентовата бариера.

Явяването на Панов по-скоро би се явило в ущърб на проф. Анастас Герджиков, но доста периферно и косвено, и ще доведе единствено до втръсналата констатация, че това, което имаме като десница, ще продължи да си живее в свой двуполюсен модел на "автентични" и "самозванци" пред любезно-безразличния поглед на ЕНП.

Какво ще направят гласувалите за Лозан Панов, ако той не стигне до балотаж? Най-вероятно нищо съществено. Към Радев и Герджиков ще поемат еднакво малко техни гласове, а повечето привърженици на съдията няма да си направят труда да идат още веднъж до избирателната секция - още повече, че парламентарният вот ще се е състоял преди седмица.

Да се говори за някаква монолитност в лявото пространство също е невъзможно. Ясно е, че периодът е на любопитна за някои, но напълно безсмислена като обществена полза фрагментация на политическите сили.

Фолкпевиците не записват нова песен, а имат "нов проект". Така и пишман политиците ни с несериозното за парламентаризма "няма ляво, няма дясно" - юруш на "центриските" проекти. Подобен "лозунг" може да се развее от някоя малка местна коалиция за кметски избори в още по-малко населено място. Иначе просто е нелепо...


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стойко

    63 34 Отговор
    Радев президент на 1 тур с 68%

    Коментиран от #2, #10, #15, #20

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ДБ показаха че

    59 24 Отговор
    Са против Радав значи са с борисоф.
  • 4 Стойко

    42 13 Отговор
    Цецка имаше на 1-ви тур 830 хиляди гласа а на втория 1 милион и 200 хиляди. А сега дори целия електорат на ГЕРБ да гласува за меката китка и транccексyaл са 600 хиляди гласа. ДПС ще си имат кандидат, джендърляците от ДБ също , разни каракачани, сайдери, винкели също. Та излиза че трансса остава с 600 хиляди и резила ще е по огромен от цецковия ....

    Коментиран от #5, #21

  • 5 Така е

    31 10 Отговор

    До коментар #4 от "Стойко":

    Проста аритметика !!! Избирателите в България и чужбина с право на глас са 6 млн.и 750 хиляди. Според агенциите избирателната активност ще е около 60%. Да приемем че ще е 50 % . Това са 3 млн.и 400 хиляди които ще отидат до урните. ГЕРБ е максимума от 600 хиляди . Да приемем че 100% от тях гласуват за ректора има от тях 600 хиляди гласа. ДПС издига собствен кандидат и на парламентарни избори имат около 300 хиляди гласа а на президентски винаги около 200 хиляди Така Герб и ДПС кандидата общо 800 хиляди. Кандидати ще бъдат и Сидеров ,Каракачанов, Симеонов винкела също издигнат. Костадинов, Сашо Апашо, Росен Миленов , Цвета Кирилова и кандидат ще има и ДБ. Да приемем че кандидата на ДБ около 250 хиляди гласа и на всички останали без Радев и ректора още 250 хиляди стават 500 хиляди. Та 800 хиляди гласа общо на ГЕРБ и ДПС + 500 хиляди на всички останали са 1 милион и 300 хиляди. А останалите 2 милиона и 100 хиляди за кой ще гласуват на 1 тур които ще отидат до урните . Радев печели с 2 към 1 на 1 тур което е повече от сигурно. Тоест с 66-67% срещу 33-34 за всички останали.

    Коментиран от #22

  • 6 Ivan

    11 30 Отговор
    Панов президент!!!!
  • 7 Радо

    27 5 Отговор
    Имам чувството, че тази кандидатурва работи в полза на Радев
  • 8 Лозан Панов

    38 14 Отговор
    Е много стойностен юрист, обаче битката за президентския пост ще се развие ГЕРБ и анти-герб предимно между Радев и Герджиков. Разбира се Герджиков няма никакъв шанс и затова се учудвам на юриста Панов защо се включва в тази битка в която няма никакви шансове.
  • 9 Когато Герджиков

    32 1 Отговор
    Каза че ще му трябват два дни за да обяви кой издига кандидатурата му същата вечер господин Борисов си призна че се е срещал с него. Ами ясно Е кой е издигнал кандидатурата му а инициативният комитет е само един смокинов лист над уж над партийната кандидатура на Герджиков
  • 10 Имаш грешка

    8 7 Отговор

    До коментар #1 от "Стойко":

    Радев няма да може да събере на първия тур 68% най-много 66 66 и половина процента ще събере
  • 11 Пантагрюел

    8 6 Отговор
    ,,Изборите в България са буря в чаша вода"-каза Геро Мусака и си разбърка сутрешното кафе.
  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    23 15 Отговор
    РУМЕН РАДЕВ ПРЕЗИДЕНТ
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 На снимката

    21 9 Отговор
    виждам двама истински българи и изключително стойностни Мъже , нещо , което вече е почти изключение !

    Коментиран от #18

  • 15 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 4 Отговор

    До коментар #1 от "Стойко":

    СТОЙКО когато ЧОВЕК е УСПЕШЕН има ФАЛШИВИ ПРИЯТЕЛИ и ИСТИНСКИ ВРАГОВЕ
  • 16 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    19 15 Отговор
    ПРОФЕСОРА няма шанс
    РУМЕН РАДЕВ
    ПОБЕДА
  • 17 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    22 11 Отговор
    герб са мутри мафия
  • 18 гост

    2 9 Отговор

    До коментар #14 от "На снимката":

    На снимката има само 1 достоен мъж и той също е на снимка.
  • 19 333

    28 8 Отговор
    На балотажа ще гласувам за един от двамата. И двамата са тормозени от тиквите. Лозан Панов го плюят и тормозят по всевъзможни начини от над 10 години, Радев има лична вражда с Борисов по някаква причина, чак пратиха копои да претърсват Президентството.
    И двамата са в пъти по-добре от ректора на СУ, който е сложен там за "заслуги" от шайката на баце.
  • 20 Герб

    7 18 Отговор

    До коментар #1 от "Стойко":

    Победа /щом доган няма да помага матча е решен Няма го и решетников Трето място на комунистите/
  • 21 Стоиче

    5 8 Отговор

    До коментар #4 от "Стойко":

    Много си изнервен Спокоино бсп има 300 хил гласоподаватели / забрави че за зеленея чорап гласува дпс Пак с тях ли ще победи герб
  • 22 Явно

    5 7 Отговор

    До коментар #5 от "Така е":

    Явно в българия комунистите са 2’8 милиона гласоподаватели При тодор живков бяха 1’2 милиона Явно сме внесели хора от венецуела и сев корея

    Коментиран от #24

  • 23 бай ставри

    16 7 Отговор
    Панов е ясно,че няма да стане президент,но за главен прокурор ще е без конкуренция!

    Коментиран от #39

  • 24 Стига

    6 2 Отговор

    До коментар #22 от "Явно":

    Си лъгал бре, при комунистите имаше една бюлетина в стаичката и 6 млн гласуваха с нея, само членовете на офето си носеха техните. То ся пак сичко е бкп и баце и ристе и всички генерале де са имали пагони преди 89
  • 25 Блу

    6 1 Отговор
    ДБ защото много умуваха кой да издигнат, подкрепиха накрая Панов. СлучаЕност с действията на ГЕРБ, не мисля хахаха
  • 26 панагюрец

    4 15 Отговор
    Да, никой от гласуващите за г-н Лозан Панов няма да гласува за друг кандидат! Знаете ли защо? Защото на втория тур той ще бъде Президент на България!
  • 27 смерш

    5 2 Отговор
    ДПС и заплащаните от тях и ГЕРБ цигански гласове-там е голямата игра за окончателния резултат от изборите/и парламентарните и Президентските/!
    Пример -Буковлък!
    И тук е големия залог за и против действията на Рашков?
  • 28 Даскал

    0 0 Отговор
    Тоя път си отличник Милене!:) Отдавна не ти се беше случвало!:)
  • 29 МИЛЕНЧО ГРЕШИШ

    7 2 Отговор
    Още преди 5 години хората ясно показаха че им е писнало от герберастията! А към днешна дата им е писнало още повече!
  • 30 КРОКОДИЛА

    9 13 Отговор
    РАДЕВ Е МРЪСНИК - И ПРЕДАТЕЛ .

    Коментиран от #34

  • 31 Мартин

    5 9 Отговор
    Всъщност с издигането на кандидатурата на Лозан Панов от уж Демократична България играят в полза на левия президент Румен Радев! Не могат да го подкрепят видно, но пускат Панов, за да обере гласове от Герджиков и да са сигурни, че Румен Деси Радев ще спечели!
  • 32 Люси

    4 4 Отговор
    Няма да гласувам за чист гей!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Люси Дяковска

    1 2 Отговор

    До коментар #30 от "КРОКОДИЛА":

    А ти си тъп и гаден!
  • 35 Реалист

    6 7 Отговор
    Де Бъ са ясни, вече ще се борят за 4% бариера...оказаха се по-леви и от БСП, а в България крайно леви не виреят!
  • 36 Диана

    8 6 Отговор
    ДБ не са длъжни изобщо да са в политиката, мен ако питате, щото хич, ама хич не ги бива и по-добре да бягат далече
  • 37 Чегевара

    6 8 Отговор
    Не на фашизма,не на радев
  • 38 Subaru STI

    7 3 Отговор
    Ха, ха, Борисов е страхливец и затова не се явява да дуел с Р Радев! Злобата към военния летец го изяжда; а и знае, че скоро потегля към бай Ставри. Заради престъпленията си.
  • 39 Нямам търпение да махнат Гешев

    5 1 Отговор

    До коментар #23 от "бай ставри":

    И ще видим какво ще пее банкянската мутра...
  • 40 Пи4

    4 1 Отговор
    АЙДЕ БЕ,ЛОЗАН ПАНОВ ПРЕДИ ДА БЪДЕ ИЗБРАН ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ВКС ЛИЧНО Е ХОДИЛ ПРИ МУТРАТА БОРИСОВ ДА ГО ОДОБРИ. СЛЕД ТОВА Е ОДОБРЕН С ГЛАСОВЕТЕ НА ГЕРБ И ДПС!
  • 41 Фаро

    2 2 Отговор
    Гербаджииските пропадляци са твърди гласоподаватели и няма нужда партиите на промяната да играят срещу Радев дори е глупаво,алед като от самото начало са зявили,че са против герб а на моменти вкарваха и продължавата да вкарват троянски коне в политиката.Време е да спрат с джендърските номера,защото най-добрия вариант ще си остане ИТН и ПП с голямо болшинство в парламента и правителство.Румен Радев президент вече с опит и наясно кои са мутрите
  • 42 Един друг

    0 0 Отговор
    Точно тези ще отидат щото са по- образовани и ориентирани.
    От това е големия страх че трудно ще ги манипулират.То цяла София без панелите гласува също и големите градове.На втори тур ДБ и ДПС ще решават нещата та та Радев-БСП не им е сигурна работата.
  • 43 Милен Ганев!! Каквито и Конспирации да

    3 0 Отговор
    Спрягат, Народа ще избере Р Радев за Президент, втори мандат! Нищо не може да направи Борисов, Народа страшно гое Намразил и него и ГЕРБ!! И Папата да беше изкарал за"незанисим кандидат от ГЕРБ" , нямаше да успее!!! Народа много намрази Борисов и Гербавите, щего видите на Изборите, 12год сее на събрало много хъс и омраза към Мафията на Борисов!!
  • 44 Асен

    1 1 Отговор
    И Панов като Демократична България работи за интересите на Сорос и придворните му олигарси у нас.
  • 45 бай Даньо

    0 2 Отговор
    Милене , Панов ще попречи на чорапа да спечели на първи тур което е и шанса му . А на втори печели Герджиков, защото чорапа с неуморна работа да разделя създаде голяма коалиция от мразещи го ... Разделяш разделяш и на края по малкото парче се оказва твое... В тоя смисъл Панов е тактически по важен противник от Герджиков за зеления чорап.
  • 46 Димо

    0 2 Отговор
    ДБ пак избухнаха с поредната тъпотия
  • 47 Нина

    0 2 Отговор
    ДБ го издигнаха колкото да се набутат в играта…Нищо няма да им се получи
  • 48 Само като Панов

    1 0 Отговор
    Липсва на политическата сцена, особено да е президент...!
  • 49 КРОКОДИЛА

    0 0 Отговор
    ТЪПИ СЪНАРОДНИЦИ - ОГЛЕДАЙТЕ СЕ / УСЛУШЯЙТЕ СЕ - НАКЪДЕ ВЪРВИТЕ - ТЛАСКАТЕ НАРОДА КЪМ МИЗЕРИЯ ..........
  • 50 Бела

    1 0 Отговор
    Хах ДБ и техните схеми, нали щяха уж собствен кандидат да издигнат, а не да подкрепят някой ... Малко повече идват вече ...
  • 51 радковица

    2 0 Отговор
    не знам дали подкрепата на дб няма да му изиграе лоша шега
  • 52 Радо

    1 0 Отговор
    не знам дали подкрепата на дб няма да му изиграе лоша шега