Last news in Fakti

31 Октомври, 2021 19:09 21 475 167

Д-р Светлозар Сардовски: Зелените сертификати са коридор за разпространение на вируса

  • д-р светлозар сардовски-
  • коронавирус-
  • ваксинации-
  • имунитет

Зависими "уж големи специалисти" пеят по телевизора това, което им наредят, каза специалистът по кардиология и вътрешни болести пред Дарик Радио

Д-р Светлозар Сардовски: Зелените сертификати са коридор за разпространение на вируса - 1
Снимка: darikradio.bg
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

- Защо наричате „пълно малоумие“ издаването на сертификат след първа доза ваксина?

- Фактите са следните: Оказва се, че ваксинираните се заразяват и разпространяват ковид, т.е. заразяват и други, в еднаква степен, както и неваксинираните непреболедували. Даже нещо повече, в страните, в които има много висока степен на ваксинация с над 85-90% има и положителна тенденция ваксинираните повече да разпространяват вируса, отколкото неваксинираните. Затова има обяснения, има достатъчно очевадни данни в тези страни и публикации от достоверни източници, че това е така и се потвърждава от практиката. Примерно от моята практика, от практика на колеги, които разпитвам- масово ваксинирани са заболели и идват за прегледи. Докато аз лично и други колеги нямаме преболедували, които да са се заразили наново.

Т.е. има спад на ефективността на ваксините за предпазване от заболяване в условията на Делта варианта. И втората причина е, че на ваксинираните, особено с даването на зелен сертификат, им се създава фалшивото усещане, че са предпазени от заболяване и не могат да се разболеят, не могат да заразяват. Щъкат напред-назад, без да спазват никакви елементарни хигиенни мерки и разпространяват заболяването. Поради тази причина зеленият сертификат от уж ограничаващ заразата се превръща в зелен коридор за разпространяване на ковид.

Тук е мястото на нашите отговорни другари, да се различим от европейците, поне да го отменим за България или да се вкарат в него и хората, които са преболедували неофициално, т.е. имат антитела, но имат отрицателни PCR и антигенни тестове или не са си правили такива. Смята се, че тези хора са около пет пъти повече от официално преболедувалите.

Да не говорим, че зеленият сертификат е създаден от европейската комисия с цел свободно пътуване между страните членки, а не както бе видоизменен в много от страните, включително и нашата, да е задължителен документ да упражняваш правото си на работа и да ходиш на обществени места. Дискриминира хората, разделя ги и това изобщо не е добре.

-Всъщност се обмисля, доколкото разбирам, у нас властите обсъждат и сертификат за антитела. Дано да се случи.

-Да, дано да се случи. Аз съм един от тези и много мои колеги, които сме за това. За съжаление има някои от т.нар. уж водещи специалисти, които хем казват „Да, добре, ще го вкараме, обаче на всеки два месеца да се изследваме за нива на антитела“, което е пълно малоумие също. Наистина аз съм съгласен с експертите, че по нивото на антителата не може да се прецени степента на имунитета какъв е - хубав или лош, най-общо казано. Те са само удостоверение, че човек е преболедувал и трябва който представи тест за антитела да му се даде поне една година зелен сертификат, който разбрахме, че е безсмислен всъщност. Уж самите специалисти казват, че нивото уж няма значение, пък щели да го мерят. Това е нонсенс.

Има вече достатъчно данни, че естествено придобитият имунитет е много по-ефективен и много по-дълготраен от ваксинационния. Това е абсолютно сигурно и се потвърждава от практиката на хора, които преглеждат. Затова аз казвам, че не е важно само да се четат публикации и да се цитират, а трябва и да се преглеждат хора. И тези, които преглеждат и знаят публикациите, те трябва да бъдат слушани, а не само тези, които теоретизират - професори уж водещи, изказващи се по телевизията, които не са виждали болен човек. Ето, аз ви казвам, имам близо 2000 пациенти (минаха 1000 не съм ги броил, но са там някъде). Досега аз нямам нито един преболедувал повторно. А имам вече стотици, които са ваксинирани преболедували, непрекъснато ми се обаждат по телефона ваксинирани близки. За радост, сега още се запазва, макар и спадаща и тя, ефективността на ваксините срещу тежко протичане и смърт, което пак не е малко. Нека хората се ваксинират, особено високорисковите. И да се махнат тези глупави сертификати. Може би да останат само за пътуване, защото европейците като ги гледам са „дървени глави“.

- Тогава каква е целта на сертификатите, ако не е превантивна?

- Аз Ви казах, те бяха създадени с цел свободно пътуване между страните членки. Вече има депутати от ЕК, които казват, че това се изроди - не може този документ да е документ, задължаващ хората да го имат, за да могат да работят и да ходят на обществени места. Това е дискриминация. Освен това, от чисто медицинска гледна точка, е абсолютно безсмислен поради аргументите, които представих.

- Казвате, че хората над 65 години е препоръчително да се ваксинират заради прословутото съотношение полза-риск. Че така ще пропуснат усложнение и смърт.

- Точно така.

- Вече стана ясно, че в 2/3 от смъртни случаи у нас става дума за хора над 70 години. Хората обаче се страхуват. Всеки има свои причини и невинаги става дума за прословутото подигравано чипиране. Какво им казвате предвид колко медици са се ваксинирали?

- Ами, вижте сега, медиците са извадка от населинието. Така че неграмотността обхваща някои от тях

Основният проблем беше заложен от началото на епидемията - не само липсата на неправилна комуникационна кампания, а наличието на негативна такава от тогавашния щаб и всички около него експерти, които не само пропуснаха да вдъхнат доверие на хората, да им обяснят. Но те нямаше как да им обяснят, защото бяха некомпетентни и неграмотни с едно малко изключение- проф.Кантарджиев, на когото обаче не даваха много да говори. Ако бяха спечелили доверието на хората, нямаше нужда сега да се правят всички тези лупинги, да се обвиняват хора, да умират толкова хора. Всъщност вирусът ще премине и през ваксинираните и тогава ще се успокои. Проблемът според мен е новите варианти, които ще се появят, които ще са още по-заразни, защото такава е философията на вируса. Остават вариантите да се възпроизвеждат тези, които са най-заразни. Дано да не са толкова убийствени. Ще видим това. И защото тези, които преболедуват имат имунитет и срещу новите варианти. А тези, които не са преболедували, го нямат, защото ваксините дават антитела (не само антитела, но това е най-разбираемо) само срещу шипчетата, с които вирусът влиза в клетката. Докато преболедувалите имат, освен антитела срещу шипчета, ако си представим вируса като едно цяло тяло, и антитела срещу цялото тяло на вируса, което е най-неизменчивата част от вируса. Примерно, sars и mers, които вече над 10-15 години имат история на преболедуване, вирусите им имат около 80-85% съвпадение на тези РНК протеинови последователности и хората, които са го преболедували, имат имунитет и към новия коронавирус.

- Доколкото е известно, често усложнение след Ковид 19 да са т.нар. миокардити - при кои хора ги наблюдавате?

- За радост, не са толкова чести. Имам един случай на преболедувал и два случая на ваксинирани с такива усложнения. За съжаление по-чести се оказват при деца след ваксинация. Преди беше забранено до 15-годишна възраст, противопоказано. След това казаха, че от 12 до 15 години е препоръчително, а сега и на малки деца. Британската здравна организация преди две-три седмици излезе с проучване и с препоръка, че до 12 годишна възраст не препоръчва да се ваксинират, а между 12 и 15 годишна възраст ползата е по-малка от евентуалната вреда. Примерно, ако на 1 млн. ваксинирани деца между 12 и 15 години, ако предотвратите 20 случая на интензивно лечение (не интубация) може да се възползвате от 40 на милион миокардита, което е два пъти повече. Това е изчисляването полза-риск. Виждаме, че ползата е много по-малка от евентуалната вреда. И просто трябва да се каже до тук. Най-сигурното е, че 65 години нагоре. Надолу спада риска. От 65 години нагоре и здрав да си, риск има. Ако се бяха ваксинирали от началото, тогава и аз писах и до Министерството на здравеопазването, никой не ти обръща внимание…, вместо тези зелени коридори- те всъщност бяха много вредни, защото възрастните хора, които трябваше да се ваксинират не можаха да се вредят да се бутат по опашки с младите. Зелените коридори трябваше да са за хора от 65 години нагоре, както се започна в другите държави- започна ваксинацията от 85+, 75+, надолу до 60г. И ако бяха ваксинирани всички тези, които 90% от смъртността е от тях, щеше да се разпространява заразата, но нямаше да има натовареност на здравната система и толкова много смърт. Това беше заложено още миналата година от предишните управляващи и т.нар.щаб. Това е истината.

Всеки сам си преценява, но след като е информиран. Проблемът при нас е, че населението не беше информирано. Там, където е слаба информираността и медицината, на преден план излиза парамедицината и конспирацията. Това е ясно. Това не съм го измислил аз. Обществото трябва да е информирано правилно, което не се случи у нас. И затова то се лута насам-натам. Излизат едни и същи по телевизора, както им казвам аз, уж водещи специалисти, които не зная дали това, което говорят, го мислят, но ако не го мислят и го говорят е по-лошо отколкото ако го мислят, защото чувам, че някои от тях в разговори с колеги, а не по телевизията, съвсем друго мнение имат.

- Какво им става по телевизора?

- Ами по телевизора не знам какво им става. Те всички са зависими, защото повечето от тях са на началнически длъжности в държавни учреждения или или със смесено държавно участие и пеят това, което им наредят- Това е още по-лошо. Ако знаеш какво трябва да правиш, не го правиш обратно

-Тъжен финал на нашата среща...

-Искам да кажа нещо много важно: Здравето не е само физическо здраве. Здравето и то по СЗО цитирам, тези които ни управляват уж е наличие на пълно физическо и психическо здраве. Значи сега какво се случва- под претекст да спасим физическото здраве на малка част от населението, увредихме огромната останала част над 96-97% от населението чрез икономически и психически срив, защото колкото и да е страшна инфекцията, имате 99 % шанс да я преодолеете, само 1% да загинете. Това е истината.

Източник: darikradio.bg


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 235 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голата

    398 15 Отговор
    истина !

    Коментиран от #8

  • 2 добрутро

    408 16 Отговор
    Хaйдe,хaйдe..нa вcички им e яcнo,чe зeлeния ceртификaт бe нaлoжeн пoд нaтиcкa нa прeдcтaвитeл нa CЗO,кoйтo пoceти прeди ceдмицa и мaлкo Румъния и Бългaрия.Пoдoбнo нa Oрeшaрcки и "Южeн пoтoк",кaбинeтa нa Рaдeв aбдикирa oт aнтивaкcърcкaтa cи пoзиция,прeдвид риcкa дa ocтaнaт нeфинaнcирaни oт бюджeтa нa EC пo плaнa зa възтaнoвявaнe.Бългaрия трябвa нeзaбaвнo дa нaпуcнe EC.

    Коментиран от #19, #81, #84

  • 3 глей глей

    211 14 Отговор
    Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) даде на Moderna зелена светлина да пусне тРНК „усилваща“ доза за коронавируса – не базирана на реална наука, имайте предвид, а по-скоро на „добро предусещане”.
  • 4 сила

    315 9 Отговор
    БРАВО ЗА ИСТИНАТА

    Коментиран от #9, #159

  • 5 ХАХАХАХАХААХ

    62 11 Отговор
    Това го написах преди половин час под псевдо доценката Михайлова.

    Коментиран от #128

  • 6 Браос

    31 330 Отговор
    Айде поредния на който му напълниха гушата
    Я от някой мол я от някъде другаде

    Коментиран от #107

  • 7 тарикату

    140 3 Отговор
    Ще има по-зелен от зеления, като разберат, че зеления не върши работа. Аз още не съм ходил на пазара за зеле, да си сложа един бидонец със зелени сертификати.
  • 8 Преболедувал К19 ноемвр/декември 20та

    117 4 Отговор

    До коментар #1 от "Голата":

    Днес си направих зелен сертификат на улица леге с бърз антигенен тест и пак отрицателен и пак едни десет лева кеш.

    Коментиран от #20

  • 9 ХАХАХАХАХАХ

    7 85 Отговор

    До коментар #4 от "сила":

    Какво браво, какви пет лева? Това е доклад на малобританското министерство.
  • 10 Мдааа....

    255 23 Отговор
    Хора не се Ваксинирайте! Не се поддавайте на изнудване.Ваксините не защитават от абсолютно нищо.
  • 11 НЕ ваксиниран

    231 13 Отговор
    Казаха ли ви го бе ваксаните,са и този човек ще го изкарате ,ненормален....

    Коментиран от #15

  • 12 Емо

    144 14 Отговор
    Мафията ГЕРБ-ДПС ще саботира Държавата до последно. Затвориха им кранчетата. А точеха милиарди.
  • 13 Интензивното

    290 12 Отговор
    Браво докторе!Ето такива лекари ни трябват а не поръчкови ковчезници и ковидидиоти.Време е да си кажем на висок глас,кой клати медицината в БЪлгария и я превръща в зависим от чужди интереси бизнес

    Коментиран от #17

  • 14 Ами ...

    160 6 Отговор
    БРАВО!
  • 15 То тоя

    17 82 Отговор

    До коментар #11 от "НЕ ваксиниран":

    доклад е написан с цел да се удари локдаун насекаде, а не щото много се загрижил някой за вас, включително и тоя отгоре дето ви снася чуждия доклад.

    Коментиран от #21

  • 16 Платения експерт пореден

    18 197 Отговор
    Тоз сега като е такъв експерт умен ще ми каже ли защо не се чува от западна Европа нито за ковид нито за умрели..мачовете в момента са при пълни трибуни..и как така при нас болниците са пълни

    Коментиран от #23, #26, #125

  • 17 грешиш

    18 64 Отговор

    До коментар #13 от "Интензивното":

    яко, че тоя не е платен прокламатор на рептилите.
  • 18 Въпроси въпроси

    17 126 Отговор
    Питайте го питайте го бай доктор как така ние сме най-умните в Европа и другите са дървени глави
  • 19 зен съм

    135 4 Отговор

    До коментар #2 от "добрутро":

    Още април месец имаше една където обикаляше министерства и кабинети и даваше инструкций , но като не се стигна до редовен кабинен и малко овисна сега байдън каза преди месец и нещо накарайте ги да се ваксинират и нашите подлоги обърнаха плочата.
  • 20 Днес за

    95 3 Отговор

    До коментар #8 от "Преболедувал К19 ноемвр/декември 20та":

    пореден ден не си правих тест и си спестих 10лв.
  • 21 НЕ ваксиниран

    147 6 Отговор

    До коментар #15 от "То тоя":

    То като сме такива заспаляци и не можем да прозрем истината и ще ни затворят и децата ще ни ваксинират и в работата ни ще ни наложат сертификати...ако не ги изринем това ще е,ясно е ,че никой не мисли за нас...
  • 22 Биг Большой Идьотукрат

    137 2 Отговор
    Човека казва каквото му е "позволено" да каже, а можеше и по -далеч да отиде, но го разбирам,все пак поздравления!!!
  • 23 тарикату

    77 3 Отговор

    До коментар #16 от "Платения експерт пореден":

    епа смеят ли да затварят у запада, нали простите западняци ще се усетят, че се прецакаха.
  • 24 ПРОДЪЛЖАВАМЕ КРАЖБАТА

    67 4 Отговор
    Если вы сделаете вакцину против COVID, у вас никогда не будет полного иммунитета
  • 25 Матей

    165 8 Отговор
    Виж ти колко верни неща и как се промъкнало това интервю през гъстата желязна сетка на ковид-пропагандата.Железни аргументи против зеления паспорт и ваксините.И да,над 65 г. има известен смисъл да се ваксинират,ако нямат противопоказания.А под 15 г.--абсурд ,и никакви мерки като маски,разстояние и зелени коридори и локдауни.Това интервю трябва да се прочете от повече хора и да видят ,че всичко ,което съм говорил е самата истина.

    Коментиран от #29, #149

  • 26 М Бабе

    131 1 Отговор

    До коментар #16 от "Платения експерт пореден":

    "защо не се чува от западна Европа нито за ковид нито за умрели."

    къде да го чуеш, като гледаш само Маскирания и Рачков бе, лейka
  • 27 Умен

    31 37 Отговор
    Каквото им каже шофьора на самолет това правят.Наистина трябва да му се противопоставят,поне малко от малко.

    Коментиран от #109

  • 28 къде

    4 10 Отговор
    Мога да си купя или направя щадящ тест?
  • 29 По целия вирус!

    91 6 Отговор

    До коментар #25 от "Матей":

    Нека се ваксинират, но с истинска ваксина! Това в момента не са!

    Коментиран от #115

  • 30 Лили

    100 3 Отговор
    Българинът неговата мнителност ще го спаси!
  • 31 тоя е

    13 145 Отговор
    много т.ъп или се прави на такъв !! сам признава , че ваксините предпазват от тежко заболяване и смърт а каква е задачата на държавата ?? ами именно да предпазва хората от смърт...именно за това се въвеждат сертификатите и се налагат на хората за да имаме малко починали !пределно ясно стана , че и ваксинираните пренасят вируса но ако друг ваксиниран го прихване и го преболедува леко къде е проблема...чрез ваксинирането ще сведем ковида до обикновен грип !! тоя лекар какво предлага за да се намали смъртността....явно иска всички да се заразим и който оцелее оцелее !!

    Коментиран от #72

  • 32 Фани

    75 12 Отговор
    Всички хора над 65 да се ваксинират а другите ако желаят това е истината но някой целят други неща бизнеси политика и пак тия пусти пари
  • 33 Hoho Boho

    70 3 Отговор
    Или на ваксинираните да не издават Зелен сертификат,
    или въобще да го премахнат!

    Коментиран от #60

  • 34 Готованко

    9 35 Отговор
    Искам пълен локдаун и кинти от въздуха! При Бойко ми беше рахат- пара, свободно време и услуги по домовете!
  • 35 Убава работа, ама българска

    55 4 Отговор
    КУПУВАМ СПЕШНО СЕРТИФИКАТ!!!!!

    Доказано преболедувал преди 10 месеца, антигенен тест положителен(17.12.20 Ковид център ДКЦ12), Рьо снимки, пневмония, скенер, 3 вида антибиотици, 2 пъти доказани антитела предостатъчти пет пъти над нормата (последно изследван 9.9.21)....
    Според личен лекар имам достатъчни антитела и не ми е нужна имунизация....
    Законно не мога да имам сертификат (отговор от РЗИ не са ме регистрирали) и затова
    ТЪРСЯ НАЧИН ДА СИ КУПЯ СЕРТИФИКАТ ...заплащане достатъчно!!!!!
  • 36 СаМО ЗА ЕДНО НЕ Е ПРАВ ТОЯ

    71 6 Отговор
    ДОКТОР.ЛИИИИЧНО ВИЖДАМ ДОООООООСТА ТЕЖКИ ПРОБЛЕМИ ЗА БОЦКАНИ СЛЕД 65Г.С МЕСЕЦИ СА ВЛАЧАТ ПО СИИИИИЧКИ БОЛНИЦИ А МЕСЕЦ ПРЕДИ ИГЛИЧКАТА СА ОРАЛИ КОПАЛИ ЯЛИ ПИЛИ И СА ВЕСЕЛИЛИ..
  • 37 Фин

    6 114 Отговор
    Идиот и безмозъчен престъпник! Като мънгърчето също бръщолеви глупости!

    Коментиран от #39

  • 38 Ха ха ха

    90 1 Отговор
    Вдигаи се народе ще има още такива смели хора, Браво
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 МДААА

    84 3 Отговор
    Ето ви го доклада:
    Изтекъл правителствен доклад разкри, че паспортите с ваксини могат да помогнат за разпространението на коронавируса, тъй като хората стават все по-насърчавани да посещават малки, лошо проветрени места.

    В доклада, съставен от Министерството на цифровите технологии, културата, медиите и спорта на Обединеното кралство (DCMS), се казва, че въвеждането на паспортната схема може да има обратния ефект.
  • 41 БОКО Е ГЪРМЯН ЗАЕК

    16 5 Отговор
    Така е
  • 42 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    79 4 Отговор
    Да не сте решили да ме цитирате мен???Това май,май от година -две ви го говоря,нали???Нямам какво да добавя.Този лекар е баш ЛЕКАР!Този е от 9те%,качественни бг!

    Коментиран от #51, #78

  • 43 Егати "доктора"

    5 92 Отговор
    На колко ракии си бе "докторе" ?

    Коментиран от #150

  • 44 ПРОПАГАНДНА

    24 3 Отговор
    Пропагандната машина се завърта по всички медии. А лятото къде бяхте бе мисирки?
  • 45 Мдааа

    7 85 Отговор
    Ваксинираният заразява 2-3 дни. На петия ден прави вторичен имунен отговор и до там. Неваксинираният заразява 14 дни поне.

    Коментиран от #50, #70, #76, #122

  • 46 nasko

    50 1 Отговор
    Сардовски , ковид- вируса е корумпиран ! Досега нито един политик не е умрял от ковид!
  • 47 Мда

    23 3 Отговор
    Начело с ески баш бакан Тиквун, който обикаля и не спазва никакви противоепидемични мерки.

    Коментиран от #59

  • 48 Дупките

    61 1 Отговор
    Да ходите да ви бъркат по дупките е още една вратичка за вкарване на вируса. Сестрата днес на колко хора е бъркала в носа? Измила ли си е ръцете? Струпване на хора. Много въпроси.
  • 49 Госあ

    48 2 Отговор
    Пълен провал на евроатлантиците. Пълен провал ! И когато някой започне да ми разсъждава в типично техен стил, нека има предвид че разликата в смъртността от ковид на промил между България и Германия е два пъти, а тази между Германия и Южна Корея - 25 пъти ! Мммдааа точно така ! ЮК не са комунисти и не са правили локдауни като в Германия. По малко ваксинирани са.

    Коментиран от #55, #156

  • 50 Мда

    92 1 Отговор

    До коментар #45 от "Мдааа":

    Неваксинираният си прави тест и стои 14 дена под карантина, докато ваксинираният си щъка навсякъде без да спазва никакви мерки и заразява поголовно.

    Коментиран от #64

  • 51 Hoho Boho

    34 1 Отговор

    До коментар #42 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    И мене сякаш ме цитират...:))
    изписах тонове мастило по темата

    Радвам, че сега това вече получи достатъчна публичност.
  • 52 Gost

    7 20 Отговор
    Много си е хубаво без тълпи кдшлящи и кихащи върху теб тълпи. София е пренаселен град и гъмжило на всякакви вируси и болести, мръсотия и боклук. Дано по-дълго се запази така!
  • 53 Телевизия

    70 3 Отговор
    Днес пак по телевизията ми дават примери със Запада. Ама кой ви е казал, че там са много умни бе?
  • 54 дааа

    42 3 Отговор
    "защото европейците, като ги гледам са дървени глави"-какъв коментар след тази констатация!?
  • 55 Госあ

    5 2 Отговор

    До коментар #49 от "Госあ":

    Хайде, че ми стана интересно, разликата между България и сащ всъщност е несигнификантна - 1,2. Но наистина е притеснително че сме наравно със сащ !
  • 56 Ваксина Пещерска

    11 1 Отговор
    Мастика Мастика!!!!
  • 57 Да дааа

    66 2 Отговор
    ТОВА Е ИСТИНАТА ВАКСИНИРАНИТЕ СЕЯТ ПОГОЛОВНО И БЕЗПРЕПЯТСТВЕНО ЗАРАЗАТА КОВИТ 19
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 амънда

    1 0 Отговор

    До коментар #47 от "Мда":

    баш хайван
  • 60 Учуден

    8 68 Отговор

    До коментар #33 от "Hoho Boho":

    "каза специалистът по кардиология и вътрешни болести"...и откога същият този доктор стана и специалист вирусолог? Все едно вирусолог да дава мнение за лечение в кардиологията? Сбъркана нация сме! Като чета коментарите...

    Коментиран от #65, #68, #111

  • 61 Истината

    62 1 Отговор
    Истината понякога боли! Жалко, че оставихме да се упражняват върху нашето здраве хора нямащи нищо общо с лекуването! А колко съсипани детски мозъци, изперкали хора, фалирали бизнеси! Как допуснахме това? Поколенията учейки тази история ще се запитат: Що за безумие?! Това е толкова елементарно и алогично , самоунищожително ! Но такива абсурдни катаклизми , цивилизацията си е причинявала и преди - робството, крепостничеството, Инквизицията, войните, колониализма...!
  • 62 ковидиан

    81 2 Отговор
    "масово ваксинирани са заболели и идват за прегледи. Докато аз лично и други колеги нямаме преболедували, които да са се заразили наново."- Това го казва доктора.Ще го оплюете ли и него като доц.Мангъров?Истината лека полека излиза наяве дано на овчото стадо в родината ни да му просветне малко!

    Коментиран от #75

  • 63 пациент

    60 1 Отговор
    едно от малкото разяснения, които звучат последователно и логично. медицинско образование нямам, но с логиката не съм скаран, мисля.
  • 64 Урко

    65 1 Отговор

    До коментар #50 от "Мда":

    Това е целта трябва ваксинираните да разпространяват вирусуса иначе ще секне далаверата на изедниците в бели престилки .Има вирус има далавера -няма вирус няма далавера от тестове ,ваксини,зелени сертификати ,заплати по две щото видиш ли работим екстремо в епидемична обстановка.
  • 65 Госあ

    30 0 Отговор

    До коментар #60 от "Учуден":

    А кои вирусолози трябва да слушам ? Тези с 2600 смъртни случаи на 55 млн или тези със 100 000 на 82 млн ? М ? Как мислиш ? Начело с вирусоложката урсулина ?
  • 66 Баце

    18 0 Отговор
    И старите хора по селата го разбраха, само една бездънна седераска Каца не.
  • 67 Невероятно

    3 43 Отговор
    При 90% ваксинирани в една държава имало тенденция ваксинираните повече да разпространяват вируса. Аз мисля, че е напълно логично, като се има предвид, че неваксинираните са останали доста малко т.е. 10-те%. Да не би да има някаква грешка в изказването на доктора ? Доколкото знам ваксината е за да се избегнат тежките инфекции, какво общо има със заразяването ? Много добре знаем, че и ваксинирани и неваксинирани разпространяват вируса. Или нещо не съм разбрал какво иска да каже !?

    Коментиран от #83, #139

  • 68 Българин

    59 2 Отговор

    До коментар #60 от "Учуден":

    А от кога е пълно с вирусолози, които лекуват? Човекът лекува болни, има над 2000 поциенти, както междувпрочем и доц. Петър Атанасов. Но по телевизията пускат само лабораторни доктори, които само лабораторни изпитвания правят, но реално един болен не са имали.
  • 69 Гост

    49 1 Отговор
    👍За мнението! Има и нормални, некупени лекари! Нека медиините "герои" и мисирките им се замислят поне малко - един живот живеят и честта и достойнството са много повече от някакви корупционни пари, за сметка на нашето здраве!
  • 70 Госあ

    53 4 Отговор

    До коментар #45 от "Мдааа":

    Неваксинирания в карантина ще зарази много по малко от ваксинирания, който не спазва никакви правила.
  • 71 Трябва

    1 29 Отговор
    Трябва масово да се ваксинират или преболедуване над 90% от населението, за да не се превърне вируса в сезонен или, което е още по-лошо, да мутира в силно контагиозна и смъртоносна форма.
  • 72 бузю

    51 1 Отговор

    До коментар #31 от "тоя е":

    а бе ръб , к;во сте се хванали за тия неваксинираните , ми те 90% са го изкарали /като мен и за това няма да се ваксинирям / . човека ти го казва , ама кой да чете до края и да осмисли казаното - болшинството починали са възрастни хора и точно за това ваксинацията трябваше да започне от тях. и другото - ваксаните вече се имат за безсмъртни и сеят зараза на всякъде .

    Коментиран от #87

  • 73 ЕВАЛА ДОК

    56 4 Отговор
    Евала Докторе . Най-накрая компетентно трезва оценка на реалността . БРАВО ! Видяхте ли бе , кретени платени че дипломите ви не значат че сте спциалисти , трябва и да си познавате материята . Драги Българи , смятайте какви полу идиоти ни "лекуват " !
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Изкривено ги виждаш

    20 1 Отговор

    До коментар #62 от "ковидиан":

    Докторът казва- да се ваксинират масово и първо възрастните над 60 години и болните с хронични заболявания , където полза-риск е в полза на ваксинираните.
  • 76 Получавам факсове

    2 2 Отговор

    До коментар #45 от "Мдааа":

    Звездите ми го говорят!
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Хмхмхм

    0 13 Отговор

    До коментар #42 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Я не се дуй. Че досега само глупости си плещил. Чак пък да те цитират.
  • 79 Гост

    44 1 Отговор
    Очеизвадно е, че на едно мнение са лекари, които директно лекуват болни или последстнията от Нещото, както и разпаботващите ваксина, като този, доц. Атанасов, Мангъров, проф. Чорбанов. На коренно различно феодални бабички и старци, чантаджии и кандидат депутати, които едва ли са виждали болен от Ковид, камо ли да са лекували - бай Шиле, Кунчеффф, Балтоф, ботокса, баба Рада, гломб, Петрунов, паро от Берн и др. мисирки! Който може, да си прави изводите!

    Коментиран от #90

  • 80 Пипи Чорапчето

    63 1 Отговор
    E, разгеле! Намери се досктор със съвест, който да заяви в прав текст, че "зелените сертификати" са пълна шитня от медицинска гледна точка!
    Утре очаквам от ранни зори да са ни налазили обичайните "корифеи" по всички тв студия и с пяна на уста да го опровергават.
  • 81 бай Герман

    30 11 Отговор

    До коментар #2 от "добрутро":

    Правилния ход е да се гласува за Възраждане. Само национална партия би могла да ги спре.

    Коментиран от #85

  • 82 За овце

    30 1 Отговор
    Айде още и някой колега да го каже, че ме заболяха "устата" да повтарям елементарни неща.
  • 83 Hoho Boho

    44 2 Отговор

    До коментар #67 от "Невероятно":

    А ако бяха на 100% ваксинирани и върусът продължаваше да се разпространява масово, тогава защо са ги ваксинирали?
  • 84 Ще напуснем и ще измрем от глад.

    1 27 Отговор

    До коментар #2 от "добрутро":

    Всички, които работят в ЕС ще трябва да се приберат у нас и ще е гранде мизерия. Англичаните излязоха и стана доста по-зле в Англия. Опичайте си малките мозъчета и внимавайте какво си пожелавате

    Коментиран от #94

  • 85 Възраждане са въздух под налягане.

    6 32 Отговор

    До коментар #81 от "бай Герман":

    Разчитат на плиткомозъчни и лековерни като вас. Нищо не могат да направят. Само обещават невъзможни неща. Всеки се надява да се добере до властта, но без обещаните средства от ЕС сме за никъде.И Костя Копейкин е наясно с това. Но ви зарибява с патриотичен патос и уж благородни, но абсолютно неосъществими намерения.
  • 86 Провинция

    54 4 Отговор
    Брилянтен анализ! Благодаря, д-р Сардовски! За смелостта, за истината. Дано повече хора вникнат в нея. Още един обективен и мислещ човек!
  • 87 Ако го бяхте изкарали 90 %

    1 39 Отговор

    До коментар #72 от "бузю":

    нямаше да са пълни болниците в момента, умнико. И то предимно с неваксинирани.

    Коментиран от #95, #119, #123

  • 88 ФАКТ

    30 2 Отговор
    не е нужно да ни го каже който и да е..че филма с тези сертификати е пълна глупост....и е предпоставка разпространение..а не обратно..още от началото се каза че ваксините не предпазват да се разболеееш от този вирус..а само предпазва от това да го преболедуваш по леко..което само по себе си значи че спокойно може да си ваксиниран и да си болен...и простичката логика сочи че сега когато примерно 10 ваксинирани са им дадени сертификати..и си хойкат насам натам....ако те са болни безсимтомно...или с по леки симптоми..ходейки си насам натам..той го предава на някой който примерно не е ваксиниран..следователно сертификата всъщност позволява на ваксинираните спокойно да си пренасят вируса...разбира се от тази гледна и простичка гледна точка..ваксините ще имат смисъл ако 90 процента от населението е ваксинирано..защото тогава всеки може да си го предава на всеки..но поне смъртността ще е по малка..ако кажем ваксините действително изграждат за определен период имунитет..но и тук има проблем защото не всички се ваксинират по едно и също време..така че ако едни са се ваксинирани преди 8 месеца..а други сега..следователно ваксинираните преди 8 месеца вече нямат антитела..и все едно са без ваксина..и пак няма смисъл..а в момента в България 70 процента не са ваксинирани..и от този сертификат буквално няма никаква полза..ама никаква..освен че позволява на ваксинираните но болни от вируса примерно да си се разхождат между не-ваксинирани здрави хора и да ги разболяват..та
  • 89 Коментари …коментари

    8 35 Отговор
    Никой не го интересува, дали преболедувал ще се ваксинира. Сардовския, щото го познавам и той се пъне дълбокосмислено. В крайна сметка всичко е заради неваксинираните- непреболедували. Вирусът няма да изчезне магически , заради ваксините. Просто трябва да се намали смъртността и тежестта върху здравната система и да работи икономиката. засега става само с ваксини- добри, лоши, несъвършени- но факт, защото естественият имунитет, макар и по-добър е свързан с много смърт и инвалидизация. Толкова е простичко

    Коментиран от #91, #93

  • 90 Какво е разработил Чорбанов?

    9 40 Отговор

    До коментар #79 от "Гост":

    Някаква субстанция, която инжектира на мишки. Смешник пълен е този. А в ковид отделение не е припарвал, особено в интензивно. Мангъров също не е стъпвал в ковид реанимация, защото такава няма в Инфекциозна болница. Всички тежки случаи и влошени пациенти ги препращат от там или в Пирогов или във ВМА. Нито Чорбанов, нито Мангъров са се сблъквали с интубиран пациент с ковид в практиката си и не са се борили да спасят нечий живот. Само ги бива да плямпат по разни студия.

    Коментиран от #104

  • 91 Едно умно разсъждение да прочета

    8 41 Отговор

    До коментар #89 от "Коментари …коментари":

    в този форум. Рядко се случва. Писна ми от разни антиваксъри, които не вдяват защо са нужни ваксините.
  • 92 ФАКТ

    10 24 Отговор
    ..И ТУК Е МОМЕНТА ДА ПОПИТАМ...НАРОДА..НАРОДЕ..МИНАЛАТА ГОДИНА КОГАТО ВСИЧКО СИ БЕШЕ ЩО ГОДЕ НАРЕД..СКОЧИХТЕ ПО УЛИЦИТЕ ДА НЕДОВОЛСТВАТЕ НЕЗНАЙНО ОТ КАКВО..ЗАЩОТО БОРИСОВ ИМАЛ ПАЧКИ С ПАРИ...СЕГА КОГАТО ВСИЧКО СЕ СРИВА..И ТЕЗИ УПРАВЛЯВАЩИ БУКВАЛНО СКАПВАТ ВСИЧКО..ВИЕ СИ СТОИТЕ СПОКОЙНО..ДО КОГА САМО ЩЕ СЕ ОПЛАКВАТЕ..ХОДЕТЕ И ИЗХВЪРЛЕТЕ ПРЕЗИДЕНТА ОТ ТАМ..НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ ЧЕ Е ЛУД И НЕАДЕКВАТЕН..БАРАБАР С ИЗМИСЛЕНОТО МУ ПРАВИТЕЛСТВО..,ТОЗИ ЧОВЕК ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПРЕМАХНАТ И ТО ПО МНОГО ПО ШУМЕН И МАЩАБЕН НАЧИН...ТОЙ СИ СЪСИПВА ДЪРЖАВАТА БЕ ХОРА..КАКВО ЧАКАТЕ...ДА НЕ МОЖЕ ДА СИ КУПИТЕ ХЛЯБА ЛИ..ОНЕЗИ КОИТО ИЗКАТ ДА ИЗЧЕРКВАТ БОРИСОВ..В МОМЕНТА ИЗЧЕГЪРКВАТ ДЪРЖАВАТА И НАРОДА..В НЕЯ,,ОБРЪЩАТ ВСИЧКО С ГЛАВАТА НАДОЛУ..ОК МРАЗИТЕ БОРИСОВ..НЯМА ПРОБЛЕМ..АМА ТОЗИ НЕ ВИ ПРЕДЛОЖИ НИЩО ПО ДОБРО НАПРОТИВ СЪВСЕМ НИ СМАЗА..НЕГО ЗАЩО НЕ ГО МРАЗИТЕ.????..ИЛИ ДА РАЗБИРАМ ЧЕ НАРОДА В БЪЛГАРИЯ Е СТАНАЛ МАЗОХИСТ..И ОБИЧА ДА МУ Е ЗЛЕ..:)..И КОЛКО Е ПО ЗЛЕ ..ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ НИ ХАРЕСВА...????...ИЛИ СЕ ОКАЗВА ЧЕ ВСИЧКИ В БЪЛГАРИЯ СА БЕСНИ КОМУНИСТИ..И ХИЧ НЕ ИМ ПУКА ЧЕ ДЪРЖАВАТА НИ ПРОПАДА..А БЕ ЩО ЗА НАРОД ЖИВЕЕ В ТАЗИ ДЪРЖАВА..ВСИЧКИ ЛИ СА ОТКАЧЕНИ ВЕЧЕ..УЖАС

    Коментиран от #131

  • 93 ФАКТ

    5 18 Отговор

    До коментар #89 от "Коментари …коментари":

    НЕ ЗНАМ..ОБАЧЕ..ЗДРАВНАТА СИСТЕМА СЕ СКАПВА НАЙ ВЕЧЕ ЗАРАДИ НЕАДЕКВАТНИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ....ДРУГ Е ВЪПРОСА..ЧЕ И НАРОДА Е НАПЪЛНО ОБЪРКАН..ОТНОСНО ВАКСИНИТЕ..ЗА ЕДНИ ВАКСИНИТЕ СА ВРЕДНИ ЗА ДРУГИ НЕ СА...А И КАТО СЕ ЗАМИСЛИ ЧОВЕК РЕАЛНО..И КАТО СЕ СЕТИ ЧЕ ПО ПРИНЦИП НАРОДА В БЪЛГАРИЯ Е ДОСТА ИЗПЕРКЪЛ ...НОРМАЛНО Е И ЗА ВАКСИНИТЕ ВСЕКИ ДА СИ ИМА НЯКАКВО СИ СВОЕ СБЪРКАНО ВИЖДАНЕ...А И ТО КАТО ПОГЛЕДНЕШ УПРАВЛЯВАЩИТЕ..БАРАБАР С ПРЕЗИДЕНТА..МОЖЕ ДА СИ НАПРАВИШ СМЕТКА И ЗА НАРОДА КОЛКО СМЕ НАРЕД..:)
  • 94 ърп

    28 3 Отговор

    До коментар #84 от "Ще напуснем и ще измрем от глад.":

    Колкото по бързо излезем,толкова по леко ще го понесем. Примера с Великобритания за нашия случай е неудачен,тъй като тук няма работеща икономика и няма какво да се губи.
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 no name no face no number

    37 3 Отговор
    Браво честен, смел и открит Лекар Адмирации!
  • 97 Долу зелените сертификати

    29 3 Отговор
    Дискриминационни, сегрегациониращи, недопустими в демократична държава през 21- ви век! НЯМА оправдания за потъпкване на правото на живот, защото тези документи ни отнемат живота, оставяйки ни простото живуркане. Човек е съвкупност от физическо тяло, духовна същност и социална среда. Сертификатите отнемат две трети от нас, не искам такова осакатено същестувание за себе си и за децата си. По-добре ужасен край, отколкото безкраен ужас.

    Коментиран от #99, #100

  • 98 лекар Швеция

    6 42 Отговор
    Ей Сардовски,скъсай си дипломата!Нищо не си разбрал от прочетеното и интервюто ти е пълно с измишльотини.

    Коментиран от #101, #127

  • 99 Горе З.С.

    6 40 Отговор

    До коментар #97 от "Долу зелените сертификати":

    Непреболедувалите-неваксинирани ме дискриминират. Защото пълнят болниците, заради тях се затварят отделения, аз не мога да провеждам лечението си. Ако се бяха ваксинирали- пак щеше да има хоспитализирани и починали , но 10 пъти по малко(това показва голата статистика). Избор има, няма съвест. Заради неваксинирани-непреболедували умират хора от други заболявания. Неваксинирани—непреболедували осъществяват геноцид.

    Коментиран от #102

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 no name no face no number

    8 2 Отговор

    До коментар #98 от "лекар Швеция":

    Тоя па стой си там сатана
  • 102 no name no face no number

    1 0 Отговор

    До коментар #99 от "Горе З.С.":

    Прави като вятъра
  • 103 Оуууу

    2 38 Отговор
    Поредния никому неизвестен ТЕСЕН спец!!!
    Къде ги копате тези нечистоплътни И д е о т и?

    Коментиран от #117, #118

  • 104 Гост

    36 2 Отговор

    До коментар #90 от "Какво е разработил Чорбанов?":

    Ти сериозно ли? А кой според теб е "стъпвал"в Ковид реанимация - медиините звезди, като гломб, паро от Берн, Балтов, ботокса, баба Радка, бай Шиле, Кунчеффф /може в момента да е там, като пациент, но дано не е/... Този лекар поне лекува стотици от постковид синдроми, има лични наблюдения и не виси по студията да преповтаря какво са казали от Европа и СЗО и да раздава акъли!
  • 105 Госあ

    10 6 Отговор
    Хайде пак, човека просто казва, че в средновековието и началото на 20 век в Европа са се справяли по добре отколкото сега ;) Тогава са разчитали на мерки, а сега на сертификати. Ваксините щяха да са окей, ако вървяха заедно с мерките и бяха избрани на първо място по своята безопасност. Деактивираните и протеиновите ваксини нямат нужда от 30 - 50 години проучване (както вирОсУлозите тук пишат) защото са утвърдена технология използвана масово и отдавна. Този път ще дам пример Китай, а не ЮК. Иначе, много жалко, че я изпуснаха тоя път короната и не се размина като първата в Азия, която беше потушена доста бързо. Но противно на евроатлантическите схващания, за това си бяха виновни най вече жалките туристически страни, които четвърт година след като им бе съобщено държаха границите отворени като обществена тоалетна.
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Не думай

    23 2 Отговор

    До коментар #6 от "Браос":

    Я кажи с кое по- точно не си съгласен , че естествения имунитет е по- слаб от ваксина ли ?

    Коментиран от #108

  • 108 Не думай

    10 3 Отговор

    До коментар #107 от "Не думай":

    Исках да кажа по- силен от ваксина :)
  • 109 Госあ

    11 7 Отговор

    До коментар #27 от "Умен":

    Така е, и глупавата и напориста корнела отново вкара БСП в блатото. Вместо да номинират Янаки Стоилов за президент, подкрепи убийствената кампания на фатмака.
  • 110 Просветен илюминат

    31 4 Отговор
    Д-р Бартлет – “… през последните 48 часа, работейки в спешен кабинет, аз нямах болен от Covid19 пациент. За сметка на това имах пациенти със странични реакции от ваксини против Covid19.”
    Д-р Едуардс – “За 4 месеца (от края на декември 2020 до края на април 2021) са регистрирани 4178 починали от ваксини против Covid19. За сравнение, починалите от всички прилагани в Съединените щати ваксини за изминалите 20 години са 4182.

    Коментиран от #120

  • 111 Аватар

    6 2 Отговор

    До коментар #60 от "Учуден":

    Искате вирусолог?Потърсете мнението на д-р Щефан Ланка - вирусолог!
  • 112 Страничен наблюдател

    37 2 Отговор
    Ефектът от "ваксините" е спорен. Не се правя на велик и знаещ по темата, но мога да сметна колко е две по две. Новината от днес - в Белгия (с над 88% ваксини) обмислят отново да въведат локдаун поради резкия скок на нивото на заразените и заболелите- и то до нива, по-високи от тези преди началото на ваксинацията. Факт, достатъчен да ми светне червената лампичка относно качеството на това, което ни пробутват за ваксина!

    Коментиран от #113

  • 113 Госあ

    17 2 Отговор

    До коментар #112 от "Страничен наблюдател":

    Единственото спорно нещо относно ваксините, за което всъщност за мен няма две мнения е защо ни набутаха РНК и векторни ваксини за които теоретично се знае, че носят по големи рискове. Особено РНК ваксините. Абсолютно ненужна и безполезна технология, особено за случая. Иначе за ефективността и затова, че трябва да вървят с немедицински мерки спорят само калинките.

    Коментиран от #116

  • 114 Посетител

    36 2 Отговор
    " ... Има вече достатъчно данни, че естествено придобитият имунитет е много по-ефективен и много по-дълготраен от ваксинационния..." - Да, ама я попитайте оня дърт козел Петрунов! Излиза на екран и своето си знае: - Ваксина и само ваксина! Имунитета на преболедувалите нищо не значи! - (Не е цитат, но смисъла е този!). Вече като го видя и сменям канала!
  • 115 Ами ...

    3 3 Отговор

    До коментар #29 от "По целия вирус!":

    Времето за ваксиниране още те е дошло.
  • 116 Ами ...

    4 11 Отговор

    До коментар #113 от "Госあ":

    Защото, ако бяха започнали с класически ваксини, предпазваща от заболяване, вече щяхме да си имаме SARS-Cov-3.

    Коментиран от #130

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Ами ...

    19 2 Отговор

    До коментар #103 от "Оуууу":

    Да му прочетеш биографията? Човека е с академични, научни и професионални степени. Освен това е и магистър по обществено здравеопазване.
  • 119 Обективно

    33 1 Отговор

    До коментар #87 от "Ако го бяхте изкарали 90 %":

    Пълните болници са резултат от 30 годишният геноцид , и масовата психоза насаждана от телевизора .
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Ами ...

    4 5 Отговор

    До коментар #45 от "Мдааа":

    Глупостите. Заразяват болните.
  • 123 Ами ...

    25 3 Отговор

    До коментар #87 от "Ако го бяхте изкарали 90 %":

    Пълни, пълни, колко да са пълни? При 400 болници се падат по 22 човека на болница. Направо са "претъпкани". 😀
  • 124 д-р Сердовски, разнопосочни са мненията

    7 10 Отговор
    За Зелените сертификати!! Прочетох ме вашето!! Какво вие мнението, за тези Кръчми, ресторанти, които упорито отказват да спазват всякакви предписания и мерки?? Не са ли те в момента най Голямите разпространители на ковида!??? Хората оставят с впечетление, че това се прави, целенасочено, умишлено, режисирано??? Водачите, организатори, ръководители на тези Бунтове, стачки, гражданско неподчинение са свързани здраво с Бившето правителство на Б Борисов.!!! АЛИБЕГОВ, Стъки ЕКоларов!! Неви прави впеченление, НЕЕ вярно или не ви се коментира, кое он всичко??? Страх да кажете, че някой умишлено "натискат" да е висока бройката на заразени и починали по чисто Политически причини???? Отговорете Докторе???
  • 125 Петър

    37 2 Отговор

    До коментар #16 от "Платения експерт пореден":

    Ще ти кажа защо не се чува - прикрива се. Но виж Белгия как случаите на заразени и хоспитализирани върви стремглаво нагоре,а 75% са вече с две дози . Е,да те подсетя ли? Защото ваксината ги заразява и разболява . Това е голямата й цел. Къде й е ефикасността ? Сега ги подготвяли за трета ( бустерна) доза,за да са "напълно защитени". След месеци ще кажат , че и тази "защита" е изтекла ие има и четвърта,пета и т.н. до безкрай. Ами Израел ? Ами замислял ли си се защо даваната все за пример Германия имала малко случаи ? Защото прави едва 4 пъти повече тестове от нас при 12 пъти по-голямо население,което е явна манипулация ,а очевидно броят на заразените и смъртните случаи се преразпределят по другите болести и така л.жат хората. Щракни в интернет и ще намериш доказателство за думите ми от официални организации.
  • 126 Вуцата

    4 37 Отговор
    Този кюстендилски селяндур го изхвърлиха от Пирогов заради фалшивите му диагнози, с които години наред вадеше всички арестувани престъпници от затвора. Прякорът му беше "Докторчето на мутрите". Сега явно е ориентирал бизнеса да цоца от молове и кръчми. Пълен смешник!

    Коментиран от #140

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 ГОЛЯМАТА ИСТИНА Е ЧЕ

    2 26 Отговор
    87% от Ваксинираните прекарват леко или безсимптомно ковид , докато смъртните случаи сред неваксинираните са около 92% - факт !

    Коментиран от #132

  • 130 Госあ

    11 2 Отговор

    До коментар #116 от "Ами ...":

    Мммм това е абсолютна спекулация, докато тромбозите, инфарктите, инсултите и смъртните случаи - не са. Донякъде има някаква логика при липса на всякакви мерки, но при същата стратегия да се сменят иглите за шиповия протеин на всеки три месеца, можеше да се сменят ваксините като се появи Cov 3. Логиката за дългосрочни нервнодегетеративни заболявания от РНК ваксините обаче е по добра. И освен това, по същата твоя логика Cov 3 би се появил и след преболедуване без мерки.
  • 131 ДО ФАКТ 1 и 2

    8 1 Отговор

    До коментар #92 от "ФАКТ":

    МНОГО СИ БОЛЕН ТРОЛЕ НА МУТРАТА ОТ СИК , НЕЩАСТНИК СИ КАТО БАНКЯНСКИЯ АЙДУК И ПРОСТАК !
  • 132 Верно ли

    11 4 Отговор

    До коментар #129 от "ГОЛЯМАТА ИСТИНА Е ЧЕ":

    Заразата е общественна отговорност, смърттта е личен избор.
    Престанете да се разпореждате със смъртта на хората!
    Набийте си го в главите.
  • 133 Вили

    24 1 Отговор
    Браво на доктора. За съжаление малко от колегите му имат неговата смелост все едно не виждат какво се случва в другите страни и не им е ясно ,че е въпрос на време да стане и тук
  • 134 Имунолог

    1 24 Отговор
    Който няма зелен сертификат да си стои в къщи.
  • 135 Рери

    6 8 Отговор
    Защо никой не сравнева с Финландия, Сингапур, Израел, Изландия....но едно най просто нещо къде са маските къде са дистантциите само лаем като улични кучета един Виетнам какви мерки прие самите лекари една част са пълно куку....един стар лекар преди години ми каза Когато болният държи страната на гробаря него и Бог не може да го спаси!
  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 простак

    15 1 Отговор
    ковида е ПЛАННдемия измислена от НАЙ-БОГАТИТЕ юдо-банкери от фед резерв!
  • 138 МИХАЙЛОВ

    20 1 Отговор
    ...ЕТО ГИ ФАКТИТЕ...
    ...ЕТО ГИ ОФИЦИАЛНИТЕ ДАННИ
    КОИТО СЕ КРИЯТ
    ОТ САЩ - ИСАНАТА
    НАТОВСКА ВОЕННА ХУНТА
    В БЪЛГАРИЯ...
    - ОТ НАЧАЛОТО
    НА ПАНДЕМИЯТА С КОВИД
    ДО СЕГА - ЗА ЕВРОСЪЮЗА:
    - ОТ ВСИЧКИ ВАКСИНИРАНИ
    ЗДРАВИ ХОРА
    БЕЗ НИКАКВИ ЗАБОЛЯВАНИЯ
    С НЯКОЯ ОТ ЧЕТИРИТЕ ВАКСИНИ,
    РАЗРЕШЕНИ И ОДОБРЕНИ
    ОТ ЕВРОПЕЙСКАТА
    ЗДРАВНА ОРГАНИЗАЦИЯ:
    ...26 000 ЧОВЕКА...
    / ДВАДЕСЕТ И ШЕСТ ХИЛЯДИ /
    СА УМЪРТВЕНИ
    ОТ ПОСТАВЕНАТА ВАКСИНА...
    ...1 600 000 ЧОВЕКА...
    / ЕДИН МИЛИОН
    И ШЕСТСТОТИН ХИЛЯДИ /
    СА ПОЛУЧИЛИ МНОГО
    ТЕЖКИ ТРАЙНИ
    НЕЛЕЧИМИ УВРЕЖДАНИЯ
    И СА ИНВАЛИДИЗИРАНИ...
    ...1 200 000... ЧОВЕКА
    / ЕДИН МИЛИОН
    И ДВЕСТА ХИЛЯДИ /
    СА ПОЛУЧИЛИ ТЕЖКИ УВРЕЖДАНИЯ,
    НО СЛЕД ДЪЛГО ЛЕЧЕНИЕ,
    СА ИЗЛЕКУВАНИ ПОНЕ ЧАСТИЧНО
    И ПОНЕ ЗА СЕГА...
    ...ЕТО ТОВА Е РЕЗУЛТАТА
    ТОВА СА ПОСЛЕДСТВИЯТА
    ОТ НАСИЛСТВЕНОТО ВАКСИНИРАНЕ
    С ВЕЩЕСТВА КОИТО
    НЕ СА РАЗРАБОТЕНИ, ИЗПИТАНИ И ПРОВЕРЕНИ
    ПО СОТВЕТНИТЕ ЗАКОНОВИ
    И ТЕХНОЛОГИЧНИ
    ПРАВИЛА И ИЗИСКВАНИЯ
    ЗА ВАКСИНИ...
    ....И ТОВА СА САМО
    КРАТКОСРОЧНИТЕ ПОСЛЕДСТВИЯ
    СКОРО СЛЕД ВАКСИНИРАНЕ...
    .....А ДЪЛГОСРОЧНИТЕ
    ПОСЛЕДСТВИЯ
    СЛЕД ПЕТ ШЕСТ ГОДИНИ
    ЩЕ СА ОЩЕ ПО - СТРАШНИ...
  • 139 Гопи

    24 1 Отговор

    До коментар #67 от "Невероятно":

    Значи в една страна, където 90% са ваксинираните, е нормално те да доминират като болни, но в друга (БГ), където 90% са неваксинирани, не е нормално те да са доминиращите. Анализирате информацията като дявола Евангелието - така, че да ви изнася.
  • 140 Айсамани

    32 1 Отговор

    До коментар #126 от "Вуцата":

    Чети пророчествата на Витанов,Кунчев,Мунчев,баба ти Мими,Аспарух Илиев и всичките буфосинхронисти,дето нямат прегледан един човек,но знаят да управляват кофида.Платените медии,дето ти казват какво да правиш.Объркал си статията,приятелю.Тук не е за теб.Хвала на такива хора,като този лекар!ХВАЛА!
  • 141 Студопор

    23 1 Отговор
    Повече такива лекари ни трябват!! Браво, докторе! Това е самата иатина.
  • 142 Хихата

    27 1 Отговор
    Браво бе, Факти, най-сетне се осмелихте да публикувате мнението на един действащ и независим лекар! Браво и на доктора - най-после някой да каже на глас, че царят е гол! Май редакцията взе да се усеща, че вятърът задухва от друга посока и е време да спрат с опашатите лъжи около ковид-истерията (и особено около истерията за налагане на насилствено, масово дупчене на населението)!
  • 143 Бранимира

    14 2 Отговор
    Браво за истината, че днес някои се изказват как като се заразиш, умираш! Ужас! Нямат край манипулациите!
  • 144 NoaLJ

    17 1 Отговор
    Адмирации, че все още има такива лекари!
  • 145 Калмук

    14 2 Отговор
    От мен 5 звезди за доктора.
  • 146 мародер

    10 1 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: Зелените коридори трябваше да са за хора от 65 години нагоре, както се започна в другите държави- започна ваксинацията от 85+, 75+, надолу до 60г."
    Да попитам докторчето: Това не означава ли че регулярно се ликвидират хората над определена възраст? Не е ли в крайна сметка пълно безумие цялата тази ковит истерия!?
  • 147 незнайко

    16 2 Отговор
    Браво на този лекар. Да се съюзяват с Мангъров и да действат !!! Мангъров се измори да е сам на отсрешната страна .
  • 148 Бай Манчо

    15 1 Отговор
    Не се ваксинирайте с тази непроверена течност - Зеленият сертификат е начин на принуда .
  • 149 всъщност

    10 2 Отговор

    До коментар #25 от "Матей":

    Хубаво е повече специалисти като този доктор да казват истината за нещата! Ясно е, че целия зор за ваксиниране идва отвън, а понеже България отдавна е силно зависима от външните подаяния трябва да се съобрази(поне в някаква степен)с волята на "господарите", иначе затворят кранчето, а понеже сме докарани до просешка тояга(пак по тяхна вина и на родните продажници, които изпълняват техните нареждания колкото и да са вредни за България)се нуждаем от тези подаяния и благоразположение! Хубавото е, че след толкова много лъжи и заблуди българинът не вярва на властта и се опитва всячески да се измъкне от примката която искат да му сложат на врата. Освен това българският народ е оцелял въпреки всички трудности и изпитания защото Висшият Разум, когото ние наричаме БОГ явно е преценил че трябва да ни има на тази земя! Сега в тези трудни времена ние трябва да обърнем поглед нагоре и да помолим всемогъщите Висши Сили за помощ срещу злото, което се опитват да ни натрапят! Нека БОГ дава сила и смелост на достойните българи да кажат своето мнение(по примера на този лекар), да надигнат глави и да се противопоставят на античовешкото отношение, което получаваме.
  • 150 Алко

    1 1 Отговор

    До коментар #43 от "Егати "доктора"":

    Ти друга мерна единица нямаш ли?
  • 151 vasik atanasova

    8 2 Отговор
    ето един читав лекар !
  • 152 георги Димитров

    15 1 Отговор
    Въпрос от интервюто : ....- " тогава,каква е целта на сертификатите ?" Целта е да се "извият ръцете" на хората и да се ваксинират ! Аз твърдо реших ще се ваксинирам! Ваксината е "ГРОЗД-21". Правих я миналия месец.Пренесох я с личното МПС- Не ползвах микробус на "ЛЕКИ". Съхранявам я в обикновен хладилник на -4 градуса. Довечера 1-ва доза. Ще отлея 50 грама. Салатата ще бъде варени картофи с лук. После ще повторя 2-ра доза още 50 грама. С това ще завърша ваксинационния цикъл за 01.11.2021год..Да им го "сложа" на всички продажни чиновници, политици и лекари/нямам предвид този/. Докараха Българския народ до просешка тояга, безработица, малки заплати, високи цени на тока и хран.продукти. Сега сертификати и ваксини. Жалко за младите хора в Р. България. Младите още ,колко ще спите......грабвайте тоягите, че пак ще Ви излъжат на 14.11.21 г..

    Коментиран от #163

  • 153 Сачма Сапан

    1 4 Отговор
    Ако не се разпространява вируса, тогава какво ще правим ?
  • 154 zaharin

    9 4 Отговор
    ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ИСТИНАТА !
    ПРАВДА И ИСТИНА !!!
  • 155 Някой си

    3 6 Отговор
    Никакви зелени сертификати. Трябва като в Китай - пълен локдаун.
  • 156 Чочо

    0 3 Отговор

    До коментар #49 от "Госあ":

    Грешиш,ЮКорея 85%са имунизирани.В момента започва имунизация на чужденците.Но хората спазват мерките,маски вън и вътре,дистанция.От утре може да се събираме по 10човека,5имунизирани и 5не.Поне в Сеул и Дежон е така
  • 157 Тони

    6 2 Отговор
    Браво! Един трезво мислещ! Не като платените докторчета рисуващи апокалиптични картини и пишещи в смъртния акт на загинал в катастрофа: ковид 19.
  • 158 бай Иван

    1 1 Отговор
    Група Сигнал- Зелени сертификати, пардон сигнали

    Музикално поздравче към всички ваксинирани зевзеци, разбира се с намигване.
  • 159 Д-р Хаус

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "сила":

    Браво на Д-р Саровски!! Той не е " професор" произведен " на килограм" като двете кукумявки Аргирова и Кожухарова ,но казва ИСТИНАТА!! Бих добавил,че ваксинираните се заразяват и ръсят зараза наляво и надясно!! Те са " агенти под прикритие" на вируса,а прикритието е ваксинацията!!!
  • 160 с кадифени

    2 1 Отговор
    ръкавици - уж критикува, но не пропуска да агитира за ескперименталките: "Зa рaдocт, ceгa oщe ce зaпaзвa, мaкaр и cпaдaщa и тя, eфeктивнocттa нa вaкcинитe cрeщу тeжкo прoтичaнe и cмърт, кoeтo пaк нe e мaлкo. Нeкa хoрaтa ce вaкcинирaт, ocoбeнo виcoкoриcкoвитe".
  • 161 АУУУУУ

    1 2 Отговор
    ОТЧАЯНО - ИСТЕРИЧЕН АНТИВАКСЪРСКИ ПАСКВИЛ......
  • 162 ТОЧКАТА

    2 2 Отговор
    ТЕЗИ ХОРА СА ...ПРОСВЕТИТЕЛИТЕ!!!!!!!!!!!!Честит празник и на ВАС,...ДОКТОРЕ!!!!!
  • 163 ТОЧКАТА

    1 1 Отговор

    До коментар #152 от "георги Димитров":

    ТАЗИ Я СЕРТИФИЦИРАХ ,МИНАЛАТА ГОДИНА!!!!!РАБОТИ/макар и с друга салата/.....Подадох и молба за патент ,но ме отсвириха!!!!...п.п. опитай за патента!!!!!може да ти провърви....С искрено желание за успех.
  • 164 ТОЧКАТА

    1 2 Отговор
    зщо му викат ИСПАНСКИ ГРИП/оня там през 1914г/....ЗАЩОТО Исания била ЕДИНСТВЕНАТА държава която КАЗАЛА ИСТИНАТА!!!!!!!ЗА БРОЯ НА ЖЕРТВИТЕ!!!!!Другите ,просто ЛЪГАЛИ!!!!И така ,с най много жертви била Испания/значи ТЯ Е БИЛА ПЪРВОПРИЧИНА/НУЛЕВ ПАЦИЕНТ/ кАКТО МУ ДУМАТ СЕГА.
  • 165 Ай ся и а да кажа

    1 2 Отговор
    Светко Сардовски го изкара, обаче неофициално, сега няма сертификат, което му пречи да ходи на кръчма, най-голямата му мъка, други му бяха думите преди да влезе сертификта, егоистични подбуди, заради лични ограничения.
  • 166 Другарският съд

    1 1 Отговор
    На платените медийни клакьори го емнаха този доктор. Някои толкова са изтрещели, че зоват за налагане на цензура на изказванията, които не отговарят на "партийната линия". На какво ли ми напомнят? А, да! На близкото светло социалистическо минало. На някои хора определено им липсва.
  • 167 Сардовски

    1 0 Отговор
    Сардовски е много зле. Много са глупаците явно, които го аплодират. Този е психопат.