Last news in Fakti

10 Ноември, 2021 19:00 5 036 115

България - страната, в която дори професори, учители и лекари отричат ваксините

  • ваксина-
  • българия-
  • коронавирус-
  • пандемия

Беззаконието е справедливост, мафиотщината е ред, науката е заплаха, незнанието е сила, корупцията стана основен икономически двигател

България - страната, в която дори професори, учители и лекари отричат ваксините - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"В България нещата са с главата надолу. Беззаконието е справедливост, мафиотщината е ред, науката е заплаха, незнанието е сила. А неваксинираните са слепи да видят, че техният строй оредява", казва д-р Христо Иванов.

“Защо българските учители с отказа си от ваксинация срещу Ковид-19 рушат доверието в науката и просвещението у подрастващите? Смятат ли, че така отговарят на призванието си да бъдат будители?” Този въпрос задава квантовият физик и университетски преподавател д-р Христо Иванов, който пред ДВ споделя, че винаги е възпитавал студентите си да живеят със съзнанието, че науката е най-демократичната сила.

По данни, обявени от Министерството на образованието, ваксинираните учители в България са над 40%. Това е два пъти над средното ниво за страната, но пак е недостатъчно.

"Превърнати сме в някакъв азиатски анклав"

Много са причините за отказите от ваксинация без медицински основания - учителите са извадка на нашето общество, казва д-р Христо Иванов. “В последните години забравихме завещанието: “Напред, науката е слънце”, което като че ли никога не е засядало в сърцата ни. Спотаили сме се в някакъв мрак, който много безскрупулно се използва от някои политици - смъртта ги устройва”.

Според доктора по природоматематически науки продължилата години негативна селекция по върховете на държавата е деморализирала българското общество. “Основната му имунна реакция - солидарността, е компрометирана, ние сме атомизирано общество. При нас нещата са обърнати с главата надолу. Беззаконието е справедливост, мафиотщината е ред, науката е заплаха, незнанието е сила, корупцията стана основен икономически двигател. Превърнати сме в някакъв азиатски анклав”, коментира д-р Иванов. Според него мнозина са се отказали от живота като ценност: “Неваксинираните са слепи да видят, че техният строй прогресивно оредява”.

Още по-деструктивно е поведението на политици, които “предумишлено саботират ваксинацията с откровени лъжи за изтекла годност на ваксините и с ясното съзнание, че това ще коства още човешки животи”, добавя д-р Иванов. С откритите си антиевропейски и антинационални изяви те се самоизобличиха като играчи с изтекъл срок на политическа годност, казва университетският преподавател. Закономерно е, смята той, стоката с изтекъл срок на годност да бъде свалена от рафтовете на държавното управление и на нейно място да заредим ново, свежо и просветено попълнение.

Като цяло партиите действат плахо, снишават се - или стигат до арогантен популизъм, атакувайки в съда зеления сертификат, констатира д-р Христо Иванов, определяйки това като “избирателна търговия с живота и смъртта”. Той дава за пример Германия, където, за разлика от България, “стриктно се ръководеха от професионалното мнение на експертите от института “Роберт Кох” и не позволиха на обществените медии да тиражират пропаганда срещу ваксините, а в добавка имаше и стриктен контрол върху мерките”. В България, обяснява той, доверието във ваксините беше сринато, а някои хора развиваха теорията на естествения подбор - 150 години след Дарвин.

Д-р Иванов отбелязва и една осезаема липса във времената на пандемия - тази на интелектуалците, “които да напътстват хората в тези моменти на лутания”. Интелектуалецът е автономно наложил се авторитет, който е в състояние да формира общественото мнение. Но eдни се спотаиха, други бяха напазарувани и сега сме като стадо без водачи, казва д-р Иванов. “Университетските преподаватели имаме претенцията да сме будители, а в същото време имам колеги - хора с титли, професори, които не вярват, че единственото оръжие, с което разполагаме в битката срещу пандемията, са именно ваксините.”

Ковид затъмнение в България

Според Диян Стаматов, директор на столичното 119-о училище и председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета, основната причина за ниските нива на ваксинация сред учителите са лекарите и “лошите послания с противоречив характер”.

Тe са специалистите в областта на медицината и въпреки всичко правят препоръки да не се поставят ваксини, коментира Стаматов пред ДВ. Това оказва влияние, смята той, тъй като в едно общество най-силни при подобна пандемия са лекарите, а след тях - учените и хората с академичен опит.

На въпрос как убеждава колегите си да се ваксинират Стаматов отговаря: “С личен пример и елегантен подход към всеки един от колегите”. Но обяснява, че в училището, което управлява, половината от учителите са под 30 години и не са особено мотивирани да се ваксинират.

Заповедта на министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, която включва и тестване на децата два пъти седмично, определено създава напрежение, обяснява още Стаматов. “Нововъведението в ежедневната работа на учителите с реализиране на наблюдение на тестването доведе до разнопосочни виждания - едни колеги твърдят, че не е тяхно задължение и никой не може да ги накара, други са на противоположната позиция.”

Тестването на учениците е предвидено да започне най-рано на 10 ноември, ако до 8 ноември бъдат доставени първите 400 000 теста. Просветното министерство публикува 4-минутно видео, в което две деца показват как ще се правят двата вида тестове, одобрени от Министерството на здравеопазването. Това не са тестовете тип близалки и затова при обработването на пробата при по-малките ученици е необходима помощ от възрастен човек. Учители, педагогически персонал, медиатори и др., които ще помагат за тестовете, трябва да притежават зелен сертификат или резултати от антигенен тест.

В Деня на будителите родители и учители протестираха срещу тестването на децата в училище, както и срещу “принуждаването на учителите за зелен сертификат”. Мнозина от участниците обявиха, че не смятат да се ваксинират и че децата не бива да учат онлайн, ако родителите им откажат да ги тестват.

В България слънцето на просвещението е в Ковид затъмнение.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 78 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАХАХАХА

    146 24 Отговор
    Като знам това, как да не я отрека????
    НАУЧЕН УЖАС: Ваксинният шип протеин навлиза в клетъчните ядра, потиска двигателя за възстановяване на ДНК на човешкото тяло, ще отприщи експлозия от рак, имунодефицит, автоимунни нарушения и ускорено стареене

    Коментиран от #2, #26, #38, #53, #89

  • 2 Алфа Вълкът

    76 11 Отговор

    До коментар #1 от "ХАХАХАХА":

    Ние щото не сме първи по рак, сега и по Ковид Машалах!
  • 3 ХАХАХАХА

    116 11 Отговор
    След като всички производители поемат пълната отговорност за експерименталните си отрови, тогава ще видим, но по-скоро-НЕ, видно от горния пост!
  • 4 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    119 8 Отговор
    А бе Дойче зеле, вие не следите ли медиите?!
    От сутрин до вечер само професори, доценти и каквито още се сетите ори и центи ни кандардисват да се ваксинираме!
    То бива умнокрасивитет грантаджийски, но чак пък толкова?!
  • 5 др Гей Билтс

    104 13 Отговор
    Тези немски селяндури когато сме преживели черната смърт през 14 век, те още са спели по пещерите и землянките.

    Коментиран от #22

  • 6 ЕДИН ОТ КУТИЯТА

    131 19 Отговор
    ИСТИНАТА Е ЕДНА НЕ НА ВАКСИНАТА
  • 7 Азазел

    111 13 Отговор
    "квaнтoвият физик и унивeрcитeтcки прeпoдaвaтeл д-р Хриcтo Ивaнoв, кoйтo прeд ДВ cпoдeля, чe винaги e възпитaвaл cтудeнтитe cи дa живeят cъc cъзнaниeтo, чe нaукaтa e нaй-дeмoкрaтичнaтa cилa."
    Затова съвсем демократично да набодем всички насилствено!
  • 8 Пич

    119 13 Отговор
    Германия - страна , в която дори професори , учители и лекари , се бодат като селски идиоти...
  • 9 00014

    111 11 Отговор
    Д-р Христо Иванов -- поредният слагач, който отново не прави разлика между антиваксър и антиковидваксър. Парите и кариерата са сладки, нали докторе!

    Коментиран от #105

  • 10 Миро

    99 11 Отговор
    Дойче напишете какво става в Германия нали всички са ваксинирани там! Отстрани Германия е една карикатура за каквото и да я погледне човек.

    Коментиран от #72

  • 11 КОТарАК

    102 13 Отговор
    гордея се , че сме си запазили разума въпреки всичко , и на простотиите на зелето не им обръщайте внимание

    Коментиран от #92

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 3333

    81 10 Отговор
    Поредната пропаганда насочена само към мал----оум----ници, дето не могат да вържат две и две и мислят само с телевизора.
  • 14 Да помислим

    99 8 Отговор
    Преди 1 год се молеха на преболедувалите да даряват кръв, да лекуват корона, сега им обесняват, че нямали защита нищо, че имат антитела. Е как да вярва човек?
  • 15 Тото

    65 8 Отговор
    Единственото нещо, което стои между новия начин на живот и сегашния начин на живот, е, честно казано, колебанието към ваксинациите", каза той. Това е финала на изказването на шефа на Пфайзер. Какъв ли ще е новия начин на живот?
  • 16 asd

    48 8 Отговор
    Те с тези купените "дипломки" са си така. ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХ
    И по други наща са на първо място тиквопитеците!!!

    България е на първо място по смъртност от инсулт в света
    29.10.2021

    Българите са на първо място в ЕС по сблъскване с престъпления, насилие и вандализъм
    10.03.2021

    23.09.2020
    БГ образованието най-лошо в света: СБ
    Спадът в качеството на образованието и намаляване на годините на обучение в България е най- голям отчита Световната банка (СБ) в последната актуализация на Индекса на човешкия капитал.

    АХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХ
  • 17 Не е бе докторе

    39 10 Отговор
    Няма толкова отричане колкото искате да ни напраскате на всяка цена без да ни предложите и бира преди това.
  • 18 Кики

    74 8 Отговор
    В момента "пандемията " е на ВАКСИНИРАНИТЕ, последното интервю на Бил Гейтс; гответе се за биотероризъм
  • 19 Дилдо

    62 9 Отговор
    Леле леле, пак с тия пропагандни статии като почнете
  • 20 ХАХАХАХАХ

    37 6 Отговор
    То и покрай тоя от119то имаше страшни скандали по назначаването му беше някаква кал и помия. И май, че е пе.дал, всъщност, сигурен съм, че е...
  • 21 Бобчо

    72 4 Отговор
    Тези не разбраха, че като ти набиват в главата, че който не иска да се ваксинира е лош, прост, тъп, дивак, Ганьо, канибал, селяк и изрод, постигат обратен ефект. Ми да си продължават...Трети закон на Нютон
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Варненец

    68 7 Отговор
    Как може, всяка втора статия, да е за този така и неизолиран вирус? После се чудите, защо никой не ви вярва. С тази реклама е по-вероятно да повярвам на кренвирши от тоалетна хартия, отколкото на тези отрови. Продължавайте да стресирате хората, скоро ще ви се изсипе на главите. Аз никога няма да си сложа някакви си препарати, които предпазват от нещо си, което никой не знае какво е.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ХАХАХАХАХАХ

    63 5 Отговор

    До коментар #22 от "Гад":

    АМИ ще ги нарича, защото е запознат с историята за разлика от теб, неолиберастки ли.зач. През 893 – ‎927г. в двореца на нашия цар е имало парно отопление. Та, кво викаш за германските катедрали?

    Коментиран от #33

  • 26 Пише си

    65 5 Отговор

    До коментар #1 от "ХАХАХАХА":

    Българите не се ваксинират, защото не са глупаци и знаят, че на страницата на ЕС пише, че:
    Преди ваксината да бъде одобрена в ЕС, тя трябва да бъде подложена на сериозни изпитвания от своя създател и нанаучна оценка от регулаторните органи. В това число се включва Европейската агенция по лекарствата и други регулаторни органи в страните от ЕС/ЕИП.
    Изпитванията включват проверка на качеството на ваксината:
    чистотата;
    съставките, включително неактивните съставки или „помощните вещества“;
    как е произведена.
    След това създателят изпитва ефектите на ваксината. Това включва изпитвания в лаборатория и върху животни.
    Това е последвано от програма за клинични изпитвания при хора. Създателят на ваксина изпитва ваксината в три фази на клинични изпитвания, като във всяка следваща фаза участват по-голям брой хора. Програмата трябва да спазва строги стандарти, а процедурите и протоколите се определят от регулаторните органи.
    От първоначалния замисъл до официалното разрешаване процесът може да отнеме около 10 ГОДИНИ.
    Фаза 3 на клинични изпитвания - Хиляди ДОБРОВОЛЦИ
    Какво се проверява:
    Ефективна ли е ваксината?
    Какви са най-честите нежелани реакции?
    Безопасна ли е ваксината?
    В края на програмата за изпитване създателят на ваксината предава резултатите на регулаторните органи по лекарствените продукти в Европа, а това е част от заявлението за разрешение за употреба.
    Регулаторните органи разрешават употребата на ваксината само ако нау

    Коментиран от #30, #31

  • 27 Jaky

    39 6 Отговор
    Всипки ваксани подсмърчат и кашлят. Всички ваксани разнасят някаква зараза!
  • 28 Васил

    36 4 Отговор
    90% от професорите и учителите са с купени дипломи а още повече не са помирисвали лаборатория как да им се довериш?
  • 29 Ало Ковидарски зомбари

    42 5 Отговор
    Ваксаните са биобомби със закъснение!
  • 30 Пише си

    42 4 Отговор

    До коментар #26 от "Пише си":

    Продължение:
    Регулаторните органи разрешават употребата на ваксината само ако научната оценка на резултатите от изпитванията показват, че ползите от ваксината са по-големи от рисковете.

    Регулаторните органи по лекарствените продукти могат да извършват проверки, за да са сигурни, че данните, предоставени от създателя, са достоверни. Също така те могат да проведат изпитвания, за да е сигурно, че партидите с ваксини, пуснати на пазара, отговарят на очакваното качество и са правилно произведени. От фирмите се изисква да извършват строги изпитвания, за които критериите за одобрение са предварително определени от органите, като това се прави за всяка партида поотделно.

    Коментиран от #40

  • 31 ХАХАХАХА

    28 6 Отговор

    До коментар #26 от "Пише си":

    Това го знам от преди настоящите фашистки изпълнения, но не разбирам какво искаш да кажеш?! Тези изисквания не са спазени изобщо.

    Коментиран от #35

  • 32 Професора

    38 6 Отговор
    И куче не бих ваксал с това което предлагат от
    ДВ!
  • 33 Гад

    2 15 Отговор

    До коментар #25 от "ХАХАХАХАХАХ":

    Аха, с помпа Вило.

    Коментиран от #36

  • 34 Грульо

    31 3 Отговор
    Дойчо Веле се разпознава от заглавието. Що не пишат как учени козели всеки ден опяват за ковит стрес и зелени ваксини. :D
  • 35 Варненец

    33 3 Отговор

    До коментар #31 от "ХАХАХАХА":

    Ами това иска да каже де, че това не са ваксини, а експериментални препарати, пък боднатите са лабораторни мишки.

    Коментиран от #37

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 ХАХАХАХА

    3 0 Отговор

    До коментар #35 от "Варненец":

    А защо ми го пише на мен?!

    Коментиран от #39, #45, #48

  • 38 Плешивия

    15 2 Отговор

    До коментар #1 от "ХАХАХАХА":

    Дойче зеле.
  • 39 Варненец

    7 0 Отговор

    До коментар #37 от "ХАХАХАХА":

    Вероятно грешка или копира и не мисли.
  • 40 Пише си

    40 4 Отговор

    До коментар #30 от "Пише си":

    И след като сме прочели всичко това и имаме някакви продукти, набедени за ваксини, създадени за има няма 5-6 месеца с претупани първа и втора фаза, а в момента са в трета фаза на клинични изпитвания, и Регулаторният орган НЕ знае ваксините безопасни ли са или не, ползите от тях повече ли са или не, какви са дългосрочните ефекти от прилагането на тези продукти, от къде на къде нямай има наглостта да ни обижда, дали сме грамотни или не, а и отгоре на всичко да ни налага принуда да ни бъде да участваме в медицински експеримент?

    Коментиран от #41

  • 41 ХАХАХАХАХ

    29 4 Отговор

    До коментар #40 от "Пише си":

    А това какво е, та не е информиран:
    Това откритие може да бъде описано само като истински „ужас“ в неговите последици. Зашеметяващо ново изследване, публикувано в Viruses, част от изданието SARS-CoV-2 Host Cell Interactions на MDPI (Open Access Journals) разкрива, че ваксинните шипове протеини навлизат в клетъчните ядра и причиняват хаос върху механизма за възстановяване на ДНК на клетките, като потискат възстановяването на ДНК с толкова много като 90%.

    Изследователската статия е озаглавена „SARS–CoV–2 Spike уврежда възстановяването на увреждане на ДНК и инхибира V(D)J рекомбинацията In Vitro“ и е автор на Ху Джианг и Я-Фанг Мей от катедрата по молекулярни биологични науки, The Wenner– Gren Institute, Stockholm University, SE-10691 Stockholm, Sweden, и катедрата по клинична микробиология, вирусология, Umeå University, SE-90185 Umeå, Швеция, съответно.

    Коментиран от #52, #59

  • 42 жжжжжж

    25 5 Отговор
    защо , защо ??? това е то демокрацията и плурализЪма. Дойчо е против демокрацията?
  • 43 Анонимен

    42 4 Отговор
    Поредната порция антибългарска омраза и нацистко презрение към по-низшите, избълвани от рупора на Новия световен ред - Дойче веле.
  • 44 Ханибал

    5 23 Отговор
    След изборите се очаква тестване на Радев и военната му хунта с олово само по един път – тестът е проверен и качествен, затова не е нужно второ тестване.
  • 45 Пише си

    14 3 Отговор

    До коментар #37 от "ХАХАХАХА":

    Опровергавам заглавието на статията: "България - страната, в която дори професори, учители и лекари отричат ваксините" Защото DW яе дзсшуьш аь хс зиеаяшьу,ш зиеа хья яьпсше с зиеа яуешь юь хеупех,епс!
  • 46 ГЛАВНИЯТ ВИНОВНИК

    6 31 Отговор
    ЗА ТОВА Е РУМЕН РАДЕВ,КОЙТО ПРИЗОВА МИНАЛАТА ГОДИНА ХОРАТА ДА НЕ СПАЗВАТ МЕРКИТЕ И ГОРЕШЕ МАСКИ, ЗАТОВА ТРЯБВА ДА БЪДЕ СЪДЕН !

    Коментиран от #67, #106

  • 47 Историк

    23 5 Отговор
    Навремето, когато е върлувала чумната епидемия, естествения страх от нея е бил толкова силен, че всички до такава степен са се пазели един от друг, че никакви мерки от правителства не могат да надминат човешкия инстинкт за самосъхранение. Защото тогава, ако излезаш навън, до вечерта си вече пътник. Никакви мерки не могат да се равняват на инстинкта подтикнат от мистичния ужас от чумата. Вцепеняващия страх на хората от общуване със себеподобните е бил толкова силен, че не са били необходими никакви сертификати, нито локдауни.
  • 48 Пише си

    31 3 Отговор

    До коментар #37 от "ХАХАХАХА":

    Защото DW с тази статия се опитва да ни изкара пред нас самите и пред света за невменяеми - за това
  • 49 Шопо

    38 1 Отговор
    Що криете Ангел Кунчев????А???!!!

    Коментиран от #58

  • 50 Слаба държава

    5 19 Отговор
    какви очаквате хората да са населяващи я?!
  • 51 Hoho Boho

    33 4 Отговор
    България - страната, в която ИНТЕЛИГЕНТНИТЕ ХОРА /професори, учители и лекари/ отричат ваксините,
    а простите западняци се ваксинират с трета доза и нямат места в болниците
  • 52 Пише си

    25 3 Отговор

    До коментар #41 от "ХАХАХАХАХ":

    Да, ама DW не са чели тази статия, или удобно я подминават и продължават да ни осмиват като нация и да промиват мозъци за ваксиниране с експерименталки. Пиши до DW да си осъвременят информацията или да си подберат по-добри списвачи на инстинска, а не на подвеждаща информация
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Матей

    25 3 Отговор
    Дрън-дрън,дойце зеле!Вий ли сте най-умни,та ще ни учите на акъл,или пък ще пробвате да ни засрамите задето сме толкова недоверчиви?Нема го майсторо!Ний сме си бамбашка,казвам го без ирония и в най-добрия смисъл.Ти само виж как се опитват да ни залъгват и подлъгват като малки деца,купища лъжи изрекоха ,отдавна развенчани и продължават да тропат като празни воденици.Купища безсмислици в статията,прос-то-тия на най-върховните га-дю-хи.
  • 55 Влади

    31 3 Отговор
    В Русия положението е същото само 30% успяхте да убедите , че след като Бил Гейтс по телевизията каза , че населението на земята надхвърли 7 милярда трябва да бъде намалено на половина и това няма да стане с война а с отровна ваксина , същия Бил Гейтс който нищо не разбира от медицина патентояа ваксина с номер на патент 060606 и задължи правителствата да я купуват и да бодът хората с нея , какъв извод трябва да си направи нормален човек ? Че ни мисли доброто ? Благодарение на излючително високото безплатно образование на Социализма , все още има хора които мислят имат ценностна система , това са държави бивши Социалистически тях не можете да излъжете точно в тяхнедоверието към отровния препарате над 50% за ужас на Бил Гейтс
  • 56 абг

    39 4 Отговор
    Абе може ли такова нещо, да има държава в 21-ви век, в която все още да има мислещи и разумни хора, не ни е срам !
  • 57 Живееш в Гер

    42 4 Отговор
    ДВ е най гнусната пропагандна машина на САЩ още от времето на студената война.Днеска има поне 7 статии от ДВ за България и ваксините и колко сме недалновидни и глупави.По правилно е да се напише,че редиците на ваксинираните оредяват а такива като главен инспектор Кунчев или се погребват тайно или още го държат във фризера.Германците имаха доверие на правителството си и се ваксинираха доброволно,докато не разбраха за голямата лъжа.В момента в Германия няма ваксинационна кампания защото никой от неваксинираните няма да се ваксинира.Ние сме свикнали да ни лъжат и да сме недоверчиви,но германеца можеш да го излъжеш само един път.
  • 58 Порша

    31 3 Отговор

    До коментар #49 от "Шопо":

    Ми биха му трета ваксина и той умре , тихо сега не ги подсещай хората да питат за Кунчев , за Коритаров също си трай.
  • 59 Мис ли

    28 4 Отговор

    До коментар #41 от "ХАХАХАХАХ":

    Така, проблемът очевидно е, че боцнатите с експерименталките вече разбират, какво "добро" са си направили и сега от яд - дай да ги натискаме и другите, които не се боцнаха, а ни чакаха да се боцнем, та да видят какво ще стане с нас. Ще се пръснат от яд - за това е това натискане, а и първото разрешение на за използване по спешност и под условие изтича на 21.12.2021 г. и понеже може и да не бъде подновено, предвид последните данни, зора е натискай до дупка, пък който ни падне - него.
  • 60 баста

    5 39 Отговор
    Вариантите са два.Ваксинираните измираме, неваксинираните живеят.втория-неваксинираните ни надживяват и живеят 200 години.Ама фактите показват друго-едните с 300 на ден другите с трима.12 месеца по 300 на ден-смятайте докато имате все още още възможността да не сте се срещнали с ковига.Ваксинираните също имаме права и антиваксърите май ни ги нарушават.Ама то все едно да кажеш на гербопитек, че е крадец.Ще повярва чак като прокуратурата го тикне в затвора.Прогнозите са, че на никой няма да му се размине с ковига, ако 100 % не се ваксинират, защото фактически при антиваксърите бацила модифицира и се размножава.Проблема е, че оня псевдоелит дето са антиваксъри, никой не знае дали са се ваксинирали и сеят вражеска пропаганда или наистина не са ваксинирани.Ама то скоро ще стане ясно и това..

    Коментиран от #61, #68, #79

  • 61 Преболедувал

    39 3 Отговор

    До коментар #60 от "баста":

    Много тъпо. Аз си го изкарах тихо и кротко ковида. Нито съм заразил някой, нито ме интересува кой се дупчи с 1-3-5 игла. Нито искам някои да ме убеждава колко е страшен вируса и каква благодат са ваксините. Всеки си има глава на раменете, но не ми се слушат и гледат глупости и пропаганди по цял ден.
  • 62 ЕДна

    27 3 Отговор
    Науката стана новата църква! Който не вярва в нея е сатанизиран и подложен на инквизиция.
    В науката няма какво да се вярва - тя един ден мисли едно, друг ден друго. Освен това и сега има спорове между учените, но не им се дава трибуна, защото има наложена цензура.

    Коментиран от #88

  • 63 КЪДЕ ГО

    31 2 Отговор
    А къде е главния агитатор на ваксините - Ангел Кунчев?

    От един месец не агитира за ваксинации, даже говорят, че се е споминал от третата доза?
  • 64 Директно:

    26 4 Отговор
    Тая лъжлива, пропагандна "медия" минава всекви граници! Трябва да бъде забранена в България! Не, че умните хора четат безумията, но има и не толкова умни, които се впечатляват и зомбират...... АУФИДЕРЗЕН, ШАЙЗЕ!!!
  • 65 ЕДна

    15 4 Отговор
    Психопати и манипулатори сте вий!
  • 66 малтузианец

    1 6 Отговор
    нека прочистването продължи !
  • 67 Варненец

    16 1 Отговор

    До коментар #46 от "ГЛАВНИЯТ ВИНОВНИК":

    Ти защо не си с противогаза под леглото, ами бръщолевиш тук?

    Коментиран от #74

  • 68 Ха ха ха ха ха

    20 3 Отговор

    До коментар #60 от "баста":

    Че в Бг средно на ден си умират по 300 човека. Например в Италия средно на ден умират по 1600 човека. Спомням си миналата година при първата карантина, когато в Италия (Ломбардия) започнаха всички световни медии даа предават, че умирали по 600,800, стигнаха до 1000 човека на ден от корснавирус, но като погледнеш за деня починалите в страната, то те не надхвърлят 1600 човека. Значи в онзи момент са спрели да умират хората:))) защото ако е вярно това в Ломбардия то трябваше бройката на починалите да надхвърли 2000 и да приближи 3000 починали на ден, а тя не надхвърли 1600.

    Коментиран от #73

  • 69 МАРА

    21 4 Отговор
    ЗДРАВА СЪМ НЕ ИСКАМ ДА МЕ ЗАРАЗЯВАТ УМИШЛЕННО,А ТРЯБВА ДА СЕ ПАЗЯ ОТ ВАКСИНИРАНИТЕ,ЗАЩОТО ТЕ ИМАТ ВЕЧЕ ЗАРАЗАТА .НЕ ВРЕДЯ НА НИКОЙ И БЕЗ ТОВА ЛЕКАРИТЕ НЕ СА ТОВА КОЕТО ТРЯБВА ДА СА ЕДНИ ТЪРГОВЦИ,МОЕТО ЗДРАВЕ Е ТЪРГОВИЯ???????
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 и 3

    9 1 Отговор
    ей ристьо ти си г.лупака ,а не учителите,които са срещу ваксинацията уж си доктор,а не виждаш очевидни неща...такива като теб са подлоги.
  • 72 Gost

    7 1 Отговор

    До коментар #10 от "Миро":

    69% са ваксинирани , останалите отказват! От тези 69% със закон задължиха групи да се ваксат.
  • 73 Гост

    13 2 Отговор

    До коментар #68 от "Ха ха ха ха ха":

    С тези измислени темпове, Ломбардия да се е обезлюдила досега.
  • 74 ромлянин

    0 11 Отговор

    До коментар #67 от "Варненец":

    да ти завържа вратовръзка по неаполитански ?

    Коментиран от #76

  • 75 пациент

    15 1 Отговор
    първо, не съм антиваксър, дори имам първа доза. но нещата не са читави, това прави хората недоверчиви.
    преди малко бях на вечеря с мои близки, съвсем млади хора. съпругът е след ковид. дамата, въпреки карантината, това, че живеят в един апартамент, две седмици са били затворени в него с щерка им - йок!
    някой от много учЕните да се изходи по въпроса?
  • 76 Mmmmmm?

    7 0 Отговор

    До коментар #74 от "ромлянин":

    Да те не открият вмирисан и изгнил?!?
  • 77 Весела

    2 10 Отговор
    Ракът на маточната шийка се развива при наличие на вируса HPV.В Англия от 2008 го прилагат на момичета на 12 г от 2019 на момчета за да не го предават.Оттогава случаите на този вид рак намаляват значително.Преди 4-5 години в БГ повдигнаха въпроса за ваксиниране на тийнейджърите и се сещате какво последва.А хиляди жени в БГ развиват този рак и в най-добрия случай остават без матка.HPV се предава само чрез полов контакт.
    Та дотук с тъпотиите “подкрепям наксините но не Ковид” Ганьо не Варна на науката и си мисли че на него няма да се случи!
  • 78 ттт

    16 3 Отговор
    Не изкривявайте думите на българските учени! Никой не твърди, че няма коронавирус, а дали е изкуствен или естествен, все още много малко хора в света могат да кажат със сигърност. Дори никой не отрича, че в много случаи ваксините помагат поне за по-леко протичане на заболяването. Онова, което твърдят редица български учени е, че не се изследват опасностите от ваксиниране. За аспирин и за витамин Це има противопоказания. Няма начин начин за удобрените в България ваксини да няма! Ами ако имам такова заболяване? Това, че властите и придворните им учени ни лъжат е очевидно! Починал с тумор и коронавирус го броят за починал от корона вируса. Но за починалите с тумор и коронавирус се приема, че ваксината няма нищо общо. Кога, къде и кой, с какви средства го установи?
  • 79 Някои си

    5 1 Отговор

    До коментар #60 от "баста":

    За собствено успокоение ли го измислили това...
  • 80 ЕВРО НЮЗ

    13 1 Отговор
    😂😂😂😂 Ето ги,,, внуците на ГЬОБЕЛС ни разказват поредната си приказка за лека нощ.... Ама много сте кухи БЕЕ... Долу ВАКСИТЕ. Чиновниците на съд за геноцид
  • 81 ЕТО НА

    10 1 Отговор
    В БАН ПОЛОВИНАТА И ПОВЕЧЕ НЕ СА ВАКСИНИРАНИ ....................
  • 82 Калмук

    7 1 Отговор
    Поредният, който упорито ми втълпява, че съм негър ... Аз пък се гледам в огледалото - бял съм, бе м.аму с.ара ?!
  • 83 Behemoth

    8 3 Отговор
    Много просто във всички държавни институции и свери има обратен потбор на кадри и назначения на калинки ...в провинцията всички учители се назначават с връзки...партийни...за директорите няма смисъл да говорим...за лекарите какво да говорим ...лекар който се съмнява във ваксините е като поп който се съмнява в Библията...
  • 84 царската дъщеря

    12 2 Отговор
    Това дойчевеле пак го е клъвнал вируса по главата.
    Българите не са си изгубили акъла като нагло-саксонците.
    И като се замисля напоследък нещо не си падам по Жендърските им ваксини.
    Защото тов не са ваксини-не се придобива имунитет ами се придобива Маймунитет.
  • 85 ХаХа

    4 5 Отговор
    Много прост народ-БГ
  • 86 Ихуу

    5 5 Отговор
    4алга плюс ракия-простотия.
  • 87 Дойче веле къде бяхте досега

    10 1 Отговор
    Колко статии написахте за първите места по брой починали и болни от рак, инфаркт и сърдечно съдови заболявания, инсулт и т.н. Нямаше статии за България, нямаше и проблеми когато определени германски партии и организации финансираха управляващата последните 12 години партия, която за тези 12 години една болница не построих и остави българина да доплаща и дори изцяло да заплаща лечението си. Сега обаче иде страха от грипа и жаждата за бързи средства от далаверата с ваксините и хоп България изведнъж излезе мафия. Кой финансира тази мафия от ДВ нещо се чува само мълчание, иначе гръмки думи за липса на интелектуална маса, която да осъзнае как се топи от грипа, но се изпуска как се топи от другите заболявания заради лошите условия на живот и липсата на средства и заради емиграцията поради провала на финансираните от Германия наши родни политици. След тази статия ще питам Дойче веле защо германците финансирахте мафията пък сега ревете, че тя не може да убеди народа си да ви приеме радушно договорените ваксини? Идио....
  • 88 OMEGA

    11 3 Отговор

    До коментар #62 от "ЕДна":

    В НАУКАТА НЯМА КАК ДА ВЯРВАШ НАУКАТА СТЪПВА САМО НА ДОКАЗАТЕЛСТВА ! ТАКА ЧЕ ВЯРВАМ В НАУКАТА Е НАЙ ГОЛЯМОТО ПРОТИВОРЕЧИЕ КОЕТО МОЖЕ ДА СЪЩЕСТВУВА В ЕДНО ИЗРЕЧЕНИЕ !

    Коментиран от #90

  • 89 Въй въй въй

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "ХАХАХАХА":

    Е как го разбра тва бе ? треа да минат 10 години изпитания и експерименти за доказателства ! да не си провеждал забранени експерименти с хората без тяхното знание ? е бива ли такива работи ?

    Коментиран от #100

  • 90 Не буквално

    8 2 Отговор

    До коментар #88 от "OMEGA":

    ,,Вярвам в науката,, т.е. око да види, ръка да пипне !!! Трезвомислещия мозък не определя ,,вярата,, си по празните приказки на на тоя и на оня
  • 91 ха ха ха

    10 3 Отговор
    Оставаме безчувствени към страданията на дойчевото желе...
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 прост народ

    3 6 Отговор
    На тази територия живее най-простото население в Европа.
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Хахаха

    3 1 Отговор

    До коментар #53 от "Проф. Долорес Кейхил":

    Голяма глупост е. Наистина вярваш на това?
  • 98 Мунчо

    6 1 Отговор
    Ние, учените и експертите , осъждаме Джордано Бруно на изгаряне на клада, защото твърди, че Земята се върти, и не вярва на НАУКАТА!
  • 99 човека прашинка

    3 0 Отговор
    Даже и обикновенни хора, без титли с малко мозък и логика , също отричаме бруталното налагане на ваксините. Защо един здрав човек да се боцка за да се предпази от плъзналите заразители ? Защо здравия да бъде упрекван, че е виновника за пандемията ? Защо не се тестват масово рисковите групи, болните и приносителите на вируса и да се карантинират и лекуват те ? Защо здравната система реве и изнемогва ? Няма подготвени кадри, няма подготвени помещения, апаратура ? Най-лесно е да прехвърлим вината на здравите, които продължават да работят за да пълнят касите на партиите, държавата, аптеките и фармацептичните гиганти. Не съм антиваксър, но тук вони на пари, много пари.
  • 100 ХАХАХАХАХА

    0 0 Отговор

    До коментар #89 от "Въй въй въй":

    Ами чети БЕ, селски! Обикновено не давам обяснения на селтаци за заниманията си.
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Колев

    5 0 Отговор
    Това е война драги съотечественици, мръсна жестока война за съсипване на човечеството. Случайни ли са фактите за повече от 200 вирусни американски лаборатории навсякъде по света. Случайни ли са тези военни напъни за запазване на властта на световния хегемон САЩ, откъде тази дива злоба и омраза към Русия, която единствена има сили да се изправи срещу този световен хегемон. Живеем в критично време, когато няма никаква гаранция за оцеляване.
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 ГОСТ

    4 0 Отговор
    СТАМАТОВ Е ОБИКНОВЕН...ГЕЙЛИБЕРАЛ! ДОРИ ВЪНШНО СИ ПРОЛИЧАВА!
  • 105 ГОСТ

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "00014":

    АКО ИЗОБЩО СЪЩЕСТВУВА ТАКАВА ПЕРСОНА, А НЕ Е ПОРЕДНАТА ИЗМИСЛИЦА НА ДОЙЧЕ ЗЕЛЕ! КВАНТОВИЯ ФИЗИК ДАЛИ Е НАЯСНО С ТЕОРИЯТА ЗА КВАНТОВИЯ ПРОИЗХОД НА Т.Н. КОВИД?! ЗА КОЕТО ПОКОЙНИЯ ВЕЧЕ/УБИТ/ ПРОФЕСОР ПЕТР ГАРЯЕВ ГОВОРИ?!
  • 106 ГОСТ

    3 0 Отговор

    До коментар #46 от "ГЛАВНИЯТ ВИНОВНИК":

    НЕ, ЩЕ БЪДЕ СЪДЕН ЗА ИЗМЯНА И ПРЕДАТЕЛСТВО, ЗА ОБСЛУЖВАНЕ НА ИНТЕРЕСИТЕ НА ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ И ПРОПАГАНДИРАНЕ НА ОТРОВИ!
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Последствия

    0 0 Отговор
    Този Иванов е зомбиран! Когато всички се ваксинират ще оредяват редиците на ваксинираните! Може и по-рано!
  • 109 никола

    0 0 Отговор
    Така е -най лошото е че сме необразовани страхливци
  • 110 Pantudi

    1 0 Отговор
    Повечето учители са доста глупави и лакоми службаши.Решението парите да вървят с ученика и липсата на контрол и критерии дали един учител се е справил превърнаха учениците в глави добитък ,а училището в машина за изкарване на пари от некадърни но нахални наши хора .При увеличаващо се всяка година финансиране ,децата стават все по-неграмотни (донякъде и на промнената демография ) но най-вече че като учители се явявят полуграмотни идиоти с диплома купена от Югозападния университет .
  • 111 Доко

    4 0 Отговор
    Моля Ви, помислете.
    Кой става научен сътрудник, доктор или професор в България?
    Тези дето и за х,у.й не стават.
    Сори колеги
  • 112 един българин

    3 0 Отговор
    Действително много хора по света се страхуват и не се доверяват на ваксините. И може би имат право. Как да приемат нещо , което първо е безплатно , второ се рекламира и се предлага много усилено , трето в Америка плащат по 100 $ за ваксина, четвърто - в БГ се предлагат безплатни почивки на море , а в Австрия се предлагат безплатни сексуслуги на ваксина. Вече очаквам да предложат и по килограм кокаин за ваксина. Побъркаха хората.
  • 113 Иглика

    2 0 Отговор
    Д-р Иванов ако изобщо съществуваш. Освен да повтаряш като папагал една и съща теза нямаш обосновани факти с които да ни убедиш че ексерименталната течност действа. Чуваме вече за 4 доза и сме на крачка от 5, 6 и т.н. И тук на помощ ти идва произнасянето на обидни квалификации към българския народ. Съветвам те да се свириш и преклони пред него. Той е велик.
  • 114 Без Негри

    1 0 Отговор
    Вчера говорих с един на, който брат му се ваксинирал с Файзер, след втория изтрел на Файзер, брат му има проблеми с автоимунната система.

    Веднъж получиш ли нещо от ваксина шансовете за оправяне не са по-големи от 10%.
  • 115 гуньо

    0 0 Отговор
    Днеска ми истича карантината готов съм пак да го искарам след една година пак така леко.За какво ми е ваксина.От вируса умират само определени хора някак си е избирателен кого да убие.И аз имам куп странични заболявания и си ходя с торбата с лекарствата но го искарах леко неприятен е но леко обикновен грип ме е правил на парцал и ме е държал по един месец преди да ми мине.