Last news in Fakti

3 Декември, 2021 15:47 46 170 120

Осман Октай пред ФАКТИ: Днес приключи политико-олигархичният модел "Луканов"

  • осман октай-
  • правителство-
  • 47-мо народно събрание-
  • управление

"В рамките на седем дни след връчването на мандат, България ще има правителство", смята политическият анализатор

Осман Октай пред ФАКТИ: Днес приключи политико-олигархичният модел "Луканов" - 1
Снимка: ФАКТИ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

“С откриването на сесията на 47-мото Народно събрание завършва агонията на държавата. Младежите поискаха промяната от площадите на България преди една година, поискаха я и българските избиратели през три поредни избора и два провалени парламента. С тази младежка енергия на промяната днес започва нова ера в развитието на България - от децата на България, децата на родителите, които през 90-та година очакваха промяна и излизаха милиони по площадите на България. Това е ново начало. Както каза президентът Радев, приключи периодът на т. нар. Преход.

Аз винаги съм използвал точната дума за този Преход и затова ще кажа, че днес приключи политико-олигархичният модел “Луканов”, заложен още от Кръглата маса. След 31 години агонизираща и превзета от този модел държава, той приключи”.

Това каза политическият анализатор Осман Октай в интервю за ФАКТИ.

“Президентът Радев днес каза, че в понеделник ще направи консултациите за връчване на мандат. Дали консултациите и самото връчване на мандата ще бъдат в един и същи ден, не е съобщил. Най-нормалното нещо е следващата седмица да се връчи мандат.

По-важното е това, което каза Кирил Петков - че другата седмица ще има сключено коалиционно споразумение. От поведението днес на парламентарните групи на промяната е видно, че те ще подкрепят промяната и Кирил Петков като бъдещ министър-председател. Очаква се след консултациите в понеделник президентът през седмицата да връчи мандат на “Продължаваме промяната”. В рамките на седем дни след връчването на този мандат, България ще има правителство”, коментира той.

“Възможно е някои министри от служебното правителство да бъдат предложени за министри в редовния кабинет от Кирил Петков като бъдещ министър-председател. Разбира се, това е преценка на министър-председателя“, допълни той.

“От днешния дебат в парламента и поведението на “Демократична България”, “Има такъв народ” и БСП е видно, че те са разбрали урока, който им дадоха избирателите. Избирателите очакваха промяната от тях в предходните два парламента, но те се провалиха. Съответно бяха наказани. От тяхното поведение днес е видно, че ще се съобразяват абсолютно със структурата за правителство и министрите, които се предложат от “Продължаваме промяната”, без оглед на квоти и партийно присъствие. Те ще приемат екипа, който бъде предложен от бъдещия министър-председател Кирил Петков. След днешните изказвания и поведение съм убеден в това. Няма да виждаме хора, които са се компрометирали през годините в различни политически формации, участвали в проваления Преход на България”, категоричен беше Осман Октай.

На въпрос дали бъдещата коалиция ще бъде разклатена, когато дойде времето за избор на нови председатели в две от формациите в нея - БСП и “Демократична България”, той отговори: “Аз не очаквам да има сътресения в коалицията, по-скоро сътресения ще има в самите партии. Тяхното оцеляване в бъдеще ще зависи от това как ще подредят собствения си партиен дом - дали ще са разбрали очакването за промяна, идващо от децата на поколението от 90-те години, което очакваше още тогава да започне демокрацията в България. Оставам с впечатлението, че ръководството на “Демократична България” се провали, защото не разбра очакването младото поколение да поеме и тяхната формация. Днес виждаме, че пак не са си разбрали урока и продължават да предлагат старите лица било то за заместник-председател на Народното събрание, било то за председател на парламентарна група. Очаквах от “Демократична България” да предложат млади, образовани хора от новото поколение, които изразяват младежка енергия, а не посърнали лица. Това говори, че те са до такава степен наранени след изборите, че не могат да мислят в полза на истинската промяна, разбирайки полъха за младежка енергия за подреждането на модерна България”.

Осман Октай коментира и формациите, които ще бъдат опозиция в 47-мото НС. “ГЕРБ днес играят ролята на умряла лисица - това е поведението им от трибуната. Обясняват как са загрижени за България и как ще помагат, ако има смислени решения. Това не отговаря на истината, защото всеки ден виждаме агресията на техния лидер Бойко Борисов в опитите си да дискредитира промяната. ГЕРБ ще опитат да се съпротивляват с всички сили и средства чрез своите представители на ключови позиции в окупираната държава. Ако ГЕРБ бяха разбрали промяната и този полъх на искането от гражданите на България младежите да поемат управлението и подреждането на модерна, европейска България, още след загубата на изборите в София Бойко Борисов и ръководството на ГЕРБ щяха да оттеглят своя кмет на София и да идат и на предсрочни кметски избори. Ако действително са разбрали смисъла на промяната и новата ситуация в България, няма как техен кмет - без доверието на софиянци, да продължава да управлява. Когато един кмет не разполага с доверието на гражданите на София, няма право да управлява. Такава е логиката и практиката на политиката”, посочи той.

“ДПС продължават да са войнствени, агресивни. Продължават с опитите си да развяват етническата карта, продължават и с нападенията си към президента. Впрочем парламентарните групи на ГЕРБ и ДПС не уважиха президента да го посрещнат изправени. Всичко това е показателно, че - след преизбирането на президента Радев, след старта на този парламент, след избора на нов председател на парламента, след избора на ново правителство, те въобще не са разбрали, че са губещата страна на модела “КОЙ” и задкулисието. Всичко това ги поставя в изключително трудна бъдеща изолация, независимо, че днес ДПС подкрепи избора на председател на парламента. Изключително голяма провокация от страна на ДПС беше, че сложиха човека, символизиращ модела “КОЙ”, до председателя на партията. ДПС не осъзнава, че изолира своите региони, своите общини и своите избиратели с тази агресия, в опитите си заедно с ГЕРБ да защити мафията, която превзе държавата до най-малките селища”, каза още той.

“За мен поведението на Костадин Костадинов и “Възраждане” не е изненадващо. През целия парламент те ще имат една и съща позиция. Виждали сме подобна позиция и от “Атака”, и от т. нар. “патриотични” формации през годините и как впоследствие се присламчват към управлението, което им предложи и те да участват в разграбването на държавата. Нищо различно. Единствената роля на “Възраждане” е тези, които биха подкрепили такава агресивна позиция в българското общество, по-скоро да имат представителство в парламента, отколкото да предизвикват сблъсъци на улицата”, завърши Осман Октай.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 317 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    323 51 Отговор
    Бойко Борисов и Доган ще висят на Орлов мост!

    Коментиран от #10, #12, #16, #18, #23, #53, #72, #99

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 шиши

    53 105 Отговор
    Прокопъ е виновен
  • 4 Кики

    47 200 Отговор
    Ти каква трева пушиш , вземи си смени дилъра , че имаш страшни халицюнации
  • 5 Тошо

    311 41 Отговор
    ДОБЪР АНАЛИЗ.

    Коментиран от #94

  • 6 Кики

    74 281 Отговор
    Шев на Мосад е помагал на Продължаваме Кражбата да спечелят изборите

    Коментиран от #33, #102

  • 7 Димов

    195 4 Отговор
    Олигархичният модел е ръка за ръка с чорбаджийският модел. Докато шепа самозвани харчат данъците на цял народ, без да го питат за какво, и двата модела са бетонирани.
  • 8 да за съжаление

    73 130 Отговор
    и започна моделът "Шалом"
  • 9 ДПС е

    91 34 Отговор
    неразделна част от този модел, така че не ми е ясно какво точно е приключило освен пак на думи...но от Продуктово Позициониране не зачитат конституцията така че противоконституционната ДПС не им прави впечатление...
  • 10 Хихи

    52 146 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Блажени са верващите и Осман Октай не е от тях. Той е от другия олигарх или по скоро от този който дава повече
    ....
  • 11 Милко Балев

    58 127 Отговор
    Октай, как ще е приключил моделът "Лунканов"?! Пaднa oт влacт циг@нcкo-шoпcкия Б.К.П.-клaн на Тaтo-БaтoКубъдънъ (Б.К.П. = БOКo КaрaПрac Пеевски) и дoйдoхa нa влacт БКП-клaнa "Лукaнoв-Лилoв-Гeргов-Кoрнeлa" и БКП-клaнa (Дoйнoв-Рaдeв-хaрвaрдцитe), кoитo ceгa щe ce изпoтрeпaт зa миниcтeрcки пocтoвe и лaпaчкa oт бюджeтa! Затова кoмуниcтът-русофил и ДC-aгeнт Вaцeв "пoздрaви" eхиднo и пoдигрaвaтeлнo aмeрикaнcкoтo пocoлcтвo у нac c "пoбeдaтa" нa пocлeднитe избoри!

    Коментиран от #101

  • 12 Те никъде

    56 125 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    няма да висят, но ти със сигурност вече си увиснал с новите цени, от Продуктово Позициониране пак ще ги вдигнат, подарък за нова година за т ъ п анари като теб!

    Коментиран от #35

  • 13 гост

    75 96 Отговор
    Ако се стигне до още едни избори то ПП ще е с най малко 40%, а Възраждане ще скочи убедително над 10% с тази реч на лидера и....

    Коментиран от #31, #107, #108, #114

  • 14 Добро

    126 23 Отговор
    начало ! Успех !
  • 15 XYZ

    170 39 Отговор
    Адмирации, г-н Октай!

    Коментиран от #54

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Оня с коня

    137 44 Отговор
    Мен много ме е яд че служебните откакто управляват не увеличиха цената на тока за битовите абонати. Вече 7 месеца няма увеличение , а шефа Бойко за 12 години го увеличаваше по 2 пъти годишно с по 10%. От 1 юли и 1 януари. Яд ме е че при тези рекордни цени на барел петрол минимално вдигнаха и горивата. При шефа Бойко преди години при същите цени на петрола зареждахме по 2.77-2.90 лв. Яд ме е че и олиото смъкнаха на 3 лв.литъра а преди при Бойко бе стигнало и 4.50 лв. Много се ядосвам че не е Бойко защото вече щяхте да сте вирнaли краката от глад и геноцид

    Коментиран от #27, #56, #59

  • 18 Байчото

    40 15 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    И ще се целуват като Станишев и Местан.
  • 19 Ох,още

    57 121 Отговор
    един нафталин, който не спира да обикаля от студио в студио и да ръси глупости.

    Коментиран от #20

  • 20 Хихи

    42 55 Отговор

    До коментар #19 от "Ох,още":

    Добре платени глупости. Нали разбираш, стандарт на живот не се подържа с продажба на марули.
  • 21 емигрант

    100 26 Отговор
    Според мен не е приключило времето на този комунистически и антидемократичен модел ! Пресен пример от днес: - забелязахте ли, днес представителят на ДПС за какво поиска половин час почивка преди гласуването за Председател на НС и беше удовлетворено искането му ? Да се съберат партиите и да решат как да гласуват, така ясно формулира искането си слугата на Доган ??? Значи няма да се гласува по съвест, а каквото кажат главатарите ?! За какво са ни тогава толкова лешпера вътре в НС, като няма да участва съвестта им, а нареждането на вождовете, като, че ли сме в прериите на Америка където племенните вождове решават съдбите на племената ? Октай грешиш, приятелю, нищо не е свършило докато в Парламента присъстват ГЕРБ,ДПС и БСП !
  • 22 ХАХАХАХАХАХ

    59 94 Отговор
    Вацев ви каза ДЕБИЛИ: Истамбулската конвенция, задължителна ваксинация, говедарски бази за нападение на Русия. Това е хоризонта на кирчо и кокорчо.

    Коментиран от #28, #42

  • 23 КИРЧУ,ЗДРАВЕЙТЕ ОТНОВО🙌🙌🙌

    19 11 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    ...АВТОБУС ЛИ ЧАКАТ,КОЙ КОЙ №
  • 24 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    85 12 Отговор
    ДАНО е на ДОБРО а и БЪЛГАРИЯда ВЪЗКРЪСНЕ като ФЕНИКС да ЖИВЕЕ РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
  • 25 Гандалф

    51 26 Отговор
    Във въпроса се питаме...не сменихме ли един олигархичен модел с друг...
  • 26 Алиага

    49 20 Отговор
    на Луканов Партията ли е Партия на Промяната бе Октай, ами те сичките милионри от приватозацията ????
  • 27 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    45 18 Отговор

    До коментар #17 от "Оня с коня":

    господине ЦЕНИТЕ ги определя ПАЗАРА а горивата БОРСАТА
    при капитализъм няма СОЦИЯЛНА СПРП СПРАВЕДЛИВОСТ
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 РЕВ,МЪКА,ЗЛОБА ,ПРОСТ.И ГРОБ И ДОГАНИТЕ

    68 16 Отговор
    ОЩЕ УПЛАВЛЯВАТ МИНИСТЕРСТВА И АГЕНЦИИ !!! БЕЗ РЕМОНТ НА ПРОКУРАТУРА ,ДАНС МВР НИЩО НЕ ЩЕ СЕ СЛУЧИ !!!

    Коментиран от #109

  • 30 трябва

    65 7 Отговор
    Цялocтнa прoмянa нa cъдeбнaтa cиcтeмa? Зa дa ce oтвoри пътят към нaчaлo нa ceриoзни и вceoбхвaтни рaзcлeдвaния и cъдeбни прoцecи cрeщу лицaтa нa мaфиятa - oлигaрcи, oбщинaри, пoлитици, прecтъпници. Cрeщу вcички учacтвaли в дaлaвeритe и кoрупциятa, в oгрaбвaнeтo нa държaвaтa. Cрeщу вcички укривaли и изнacяли cрeдcтвa извън cтрaнaтa, нaлeти в oфшoрки, чeкмeджeтa, имoти и хoтeли? Зa дa ce cтигнe дo рaздaвaнeтo нa eфeктивни приcъди c кoнфиcкaции? Щe имaмe ли бългaрcкия Никoлa Грaтeри?
  • 31 емигрант

    45 27 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Божееее, ти на менте "патриотични" речи ли се възхищаваш бе ? Значи лесно те манипулират щом не влагаш разсъдък ? От това което каза този мушморок "Копейкин", даваш ли си сметка, че е комунистическо обръщение към нацията и няма връзка нито с живота, нито с надеждата, нито с бъдещето, само е вързано за манипулацията ? Влезе в НС с антиваксърство, сега с опитва да манипулира простолюдието с национализмът на пишман патриотите от Атака, ВМРО, Аптекара-бензинаджия и Валери Винкела, засрами се бе, докога ще простееш и вярваш на измамници !
  • 32 Тук и сега

    18 28 Отговор
    Османе на втория ляв почваш да пееш с пълно гърло.Край Босфора шум се вдига лъскат сабий щитове леви леви едно две три не топуркай Османе не лъжи лево леви едно две три.Е кво да се каже предал родина вяра и български гарготи.
  • 33 Гандалф

    20 18 Отговор

    До коментар #6 от "Кики":

    А дали ще им помогне после да управляват...че те избори се печелят...но после ..Само да не са поредната политическа едновневка...и след четири години, а може и по рано да последват съдбата на много политически трупове ..
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Сашо Бикоф

    31 20 Отговор
    Турция е твоята родина Милко Балев е твоя баща еничери са твоите деца
  • 37 корупция 0

    76 27 Отговор
    Искам Рашков за министър на МВР! Искам човек, като Рашков за министър на правосъдието!

    Коментиран от #44

  • 38 Сивата чапла

    26 21 Отговор
    Важното е какво започва.
    Илюзии и миражи , помпене на мускули.

    Коментиран от #39

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 БорисОFF

    72 14 Отговор
    Това е един от малкото умни и доста откровени политически анализатори на сегашни етап. Прав е за "Модела Луканов", но дано да е прев и в това, което казва - че е свършено с него. Не ми се вярва, че натрупалите огромни средства кръгове ще паднат толкова лесно. Активите са в тях, парите са в тях, а вкупом заедно това е страшна сила. Иска ми се да го вярвам, че ще остане това в историята ни. Няма да е бързо, а по-скоро бавно и мъчително, но дано да стане. Стискам палци на младите - дано да са искрени в желанието си и да успеят. Истината , че ние, по-старите не успяхме.
  • 41 КОЙ

    32 14 Отговор
    Хубаво говори , но както пее Васил Найденов "А дали е така" ? Може би и това е прах в очите.
  • 42 Сивата чапла

    15 8 Отговор

    До коментар #22 от "ХАХАХАХАХАХ":

    За съжаление, това е хоризонта.
    Дано не сме прави.
  • 43 резил

    42 17 Отговор
    Поведението на колация Магнитски (ГЕРБ-СДС-ДПС) в парламента е било потресаващо. Хубавото е, че това се видя от всички български граждани.
  • 44 УМНЬО РАДЕВ

    22 28 Отговор

    До коментар #37 от "корупция 0":

    ЧАКАЙ МАЛКО НЯМА ДА СТИГНАТ ДАМАДЖАНИТЕ
  • 45 Доган

    34 26 Отговор
    Коментира човек, който се облажвал с пълни шехи от този Преход, който е бил дълги години на ибрикчийски позиции при Доган. Т. е. не е откровен, говори бля бля общи приказки.
    Говори ант ДПС, защото е изгонен от ДПС. Дайте нещо неутрално, за да има тежест анализа.
  • 46 Да обличат раирани пижами, и конфискация

    40 16 Отговор
    ГЕРБ, ДПС Да обличат раирани пижами, и конфискация на всичко заграбено от народа. Това ще помогне да се избави ме от всякакъв дълг, който има България.

    Коментиран от #88

  • 47 Сивата чапла

    28 13 Отговор

    До коментар #39 от "хамав бек":

    Странни са мозъците на хората,
    нещо не им достига да видят цялата картина,
    да махнат платното от горе и.

    Така беше и ИТН-то като излезе на хоризонта, а де изчезнаха половината им подръжници за няма и няколко месеца?

    В месии не вярвам.
    Месиите трябва да се контролират.
  • 48 Коко

    65 16 Отговор
    Осман Октай е мъдър турчин. Роден дипломат и умиротворител. Ашколсум!
  • 49 Антимилиционер

    13 12 Отговор
    Идва ерата на модела Ротшилд. И по-добре.
  • 50 вЪх

    22 31 Отговор
    Осман Октай като говорител на ЦРУ ли се изявява или ДА?
  • 51 Оня

    66 14 Отговор
    Досега бай Осман не е бъркал в анализи и прогнози , дано и този път да е прав !

    Коментиран от #81

  • 52 Graf Shahinski

    21 27 Отговор
    Октайът! С това име е известен сред депесарските среди този т. нар. коментатор Огнян. По-късно ще съобщим колко получава от ДПС Октайът, колега по агентурна линия на тройния агент Сава. Фелдшерът от Дулова е на висока заплата в ДПС. Критикувайки олгархическото дижение ДПС, Октайът му създава имидж на партия за защита на правата и свободите на гражданите мафиози и олигарси. Подробности за манипулативната роля на мазния пехливанин от Дулово малко по-късно.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Адмирации

    7 18 Отговор

    До коментар #15 от "XYZ":

    за кукловодките от Козяк-16!
  • 55 Маринов

    55 11 Отговор
    Тежка ще е зимата за свързаните с ГЕРБ фирми и институции.Кранчето бе спряно и безотчетното крадене и лапане ще свърши.
  • 56 Киркор

    15 2 Отговор

    До коментар #17 от "Оня с коня":

    Малко ирония не е излишна!Дори,като че ли ,започвам да ти съчувствам!
  • 57 Комунист

    24 37 Отговор
    Продължаваме лъжата и то с усмивка ще ни оберат. Радевата зима ще е многократно по-страшна от Жанвиденовата. Ще оберат парите и ще си идат да си ги хармат. Като свършат пак ще дойдат. А ние ще мрем от глад
  • 58 Илхан

    37 14 Отговор
    Дано сте прав г-н. Октай, Ресект за Вас.

    Коментиран от #63

  • 59 Болярин

    8 12 Отговор

    До коментар #17 от "Оня с коня":

    Като разбирам за колко много неща те е яд, чак се чудя не те ли е повече яд, че още тъпчеш земята !??
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 .....

    20 20 Отговор
    Другаря Октай не беше ли доносник на дс и част от екипа на Радев за тези избори заедно с още десетина видни свои другари от същата дс? Какво е приключило щом го казват такива изтъкнати другари. Няма бивши доносници и случайни мрдийни откровения с уж епохално значение. Нищо не е свършило!
  • 62 1111

    17 19 Отговор
    И този паразит само дрънка тъпотия как с БСП и групата на Прокопиев прехода е свършил и като е свършил в кой са парите пак в същите нали Корнелия Нинова му го каза на Румен Радев обещаваш много на народа и ти се радва но това не означава нищо защото като нямаш парите властта не може да се задържи и затова трябва да слушаш задкулисието иначе ще паднеш много лошо ще направят всичко и ще успеят а народа няма да си мръдне и малкият пръст за тебе в кой са парите те определят правилата а не народа на народа му трябва само панаири как ще се смени цялата държавна администрация и дори да приемем,че част от това стане и кой ще бъде назначени пак същите от статуквото БСП, Демократична България целият народ знае,че в държавната администрация работят само нашите и вашите и нищо да не разбира пак ще стои там от бабата до внучето честито прехода свърши а парите остават в Кой,Кой,Кой народа знае и като знае какво нищо така,че такива паразити си гонят тяхните интереси
  • 63 Тъй то

    5 10 Отговор

    До коментар #58 от "Илхан":

    Мазниш се що го панпуркаш ли?
  • 64 Дрън дрън

    15 17 Отговор
    Приказки за балами.
  • 65 Бамбука

    24 14 Отговор
    Поздравления за г-н Октай. Изключително точен анализ. Представете си Герб и ДПС деклариращи членството ни в ЕС и НАТО ръка в ръка с Възраждане ? Т.е, винаги със златното пръстче, ала Атака и други измекяри.
  • 66 Петя

    11 7 Отговор
    Стига с тази злоба бе хора малко смирение
  • 67 Фин

    19 10 Отговор
    Браво! Точно!
  • 68 Антигербер

    17 11 Отговор
    Да и започна политико-олигархичният модел "Прокопиев".

    Коментиран от #70

  • 69 ХИХИ

    5 0 Отговор
    Къде е видеото?
  • 70 ХИХИ

    14 5 Отговор

    До коментар #68 от "Антигербер":

    Олигарха Ваш, да замениме с Олигарха Наш???)!!
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Гост

    13 13 Отговор
    Първо е Лилов стратег и най-висш лектор, учител и диктатор на партията. Като най-добрият му ученик унищожител на държавата е Костов. Последните крадоха но и нещо направиха, а той само краде.

    Коментиран от #84

  • 74 Орхан Памук

    19 5 Отговор
    герб-сдс, четири години на сухо .
    дпс и обръчите от фирми на кухо .
  • 75 Доцента

    8 18 Отговор
    Османката е един пробит дс агент
  • 76 Ринги ринги рае...

    19 5 Отговор
    Герб вече няма да играе....
    А само ще си трае...
    Бойко пък ще си бае....

    Коментиран от #86

  • 77 Началото на края

    13 5 Отговор
    На граждани за европейско развитие на България и движението за права и свободи!
    Народът ни ще победи! СТИГА само БЕДИ!
  • 78 Ха ха

    11 20 Отговор
    Аз като ви казвах че този не си пие хапчетата, не вярвахте. Човека се вживява като анализатор.

    Коментиран от #82, #118

  • 79 За протокола

    13 0 Отговор
    Перестройката отдавна завърши, а преходът още не е започнал.
  • 80 Е Лукановите

    7 5 Отговор
    Нали са в правителството бе, деменциоооо.
  • 81 ТОЧКАТА

    16 3 Отговор

    До коментар #51 от "Оня":

    Аааа,бе ПОЗНАВАМ няколко души с името ОКТАЙ!!!!!!И НЕ мога да кажа ЛОША ДУМА ЗА ТЯХ!!!!!!!.....даже твърдя , че са по БЪЛГАРИ от доста,,,българи,,....КАТО паси ,например...
  • 82 ксд

    25 3 Отговор

    До коментар #78 от "Ха ха":

    Не се заблуждавай от турското му име.Той отдавна се отдели от ДПС , а анализите са му убийствено точни.Още преди месец и нещо предрече победата на ПП в изборите.Тогава не му повярвах, но излезе прав...

    Коментиран от #85

  • 83 Ами ...

    6 0 Отговор
    Половината е вярно.
  • 84 Ами ...

    4 1 Отговор

    До коментар #73 от "Гост":

    Еволюирате. Похвално. Има още път, обаче.
  • 85 Ами ...

    2 3 Отговор

    До коментар #82 от "ксд":

    Да, често излиза прав. Защо ли?
  • 86 Киеза

    17 1 Отговор

    До коментар #76 от "Ринги ринги рае...":

    Бойко ще бяга с 200 от правосъдието !
    Идва Видовден!
  • 87 Доцента

    10 11 Отговор
    На тоя псевдотурчин ще кажа,как може прехода да е свършил след като инициативния комитет на президента е съставен само от дс агенти на комунистическите служби.Отгоре на всичко се наричат цвят на нацията и почтенни.По им утива кафяви фашизоиди
  • 88 Нормален

    10 13 Отговор

    До коментар #46 от "Да обличат раирани пижами, и конфискация":

    Още ли има ненормалници дето мислят че борисов и доган крадат а радев и нинова не крадат /те си вземат от маиката бЛгария/
  • 89 Мнение

    8 12 Отговор
    Позицията на Възраждане била "крайна" защото се бори България да бъде възможно най-малко зависима. Разсъжденията на един предател
  • 90 Веселинъ ЕГН 7112136860

    5 15 Отговор
    Затвори си клепалото и се самоубий,Турчинов! Шестотингодини сме под ваше чудовищно робство! Безумци турски гнусни!
  • 91 гост

    5 4 Отговор
    Хохо имах некво добро мнение до момента за теб чак сега разбрах колко си нагъл и тъп
  • 92 Не е така

    6 8 Отговор
    Октайчо нещо се е объркал!Защо така?Тези лиготии, че идва нова смяна и свършва един модел ,след като 90% от " новите" са марионетки на стария модел ,на свърхбогатите от прехода някои от тях засегнати от спецпрокуратурата.Това е нова смяма,защото без много пари и добър сценарий,няма ефективна кампания.Не се забелязаагресивност,а прагматичност от ДПС,а колкото до новите от гледна точка на фактите е проблематична тяхната " почтеност".Не си заслужава да се фаворизира и най слабото служебно,откакто съществуват правителства.
  • 93 Коцалиев

    5 9 Отговор
    Бай Осман целуваме д.пето на Луканов, буквално...а сега вече и акъл дава
  • 94 БОКОШКАФА

    6 2 Отговор

    До коментар #5 от "Тошо":

    МНОГО ДОБЪР
  • 95 авото

    5 11 Отговор
    Aко изобщо е възможно да се скъса с някакъв модел, то единствено Възраждане може да направи това!
  • 96 Тодор

    16 6 Отговор
    Османе,
    Здравей
    Познаваме се от 80 година на миналия век.От Тутракан.Възхищавал съм си се на твоята ерудиция още като се запознахме .
    Сега редовно чета твоите интервюта .Не се е променило обстоятелството че напълно споделям твоите оценки,изводи и заключения .Още от началото съм бил привърженик на Г-н Радев за президент Общественото мнение има нужда от такива като теб .Да си жив и здрав
  • 97 Ооо

    2 0 Отговор
    Чий слуга беше Луканов ? Същите си подменят правителствата ама всички им слугуват като Луканов ...
  • 98 дядо бг

    7 0 Отговор
    браво на почтен човек
  • 99 Моряка

    7 5 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Не бързай,бе малкия.Още преди да се родиш,за висене на Орлов мост са се наредили Ф.Димитров(ликвидирал селското ст.),Ив.Костов( ликвидирал промишленността),Царя и юпитата( окрадили каквото остана от Ив Костов),Станишко- подарил параходство БМФ на Домусчиеви и т.н.Самите Домусчиеви,Пеевски....Така че не пререждай,Софиянче.
  • 100 АМОН

    9 1 Отговор
    Приключи модела ЛУКАНОВ.

    ЗАПОЧВА МОДЕЛА НА ОГНЯН ДОЙНОВ.

    ДВАТА КЛАНА СА В НЕПРЕКЪСНАТА БИТКА ОТ ВРЕМЕТО НА ЖИВКОВ.

    ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ, ЧЕ ЖИВКОВ БЕ С ХОРАТА НА ДОЙНОВ

    След смъртта на Дойнов , местото му бе заето от заместника му СТОЯН МАРКОВ с неговият шофьор Спас Русев, принц Кирил , с зетя на Стоян Марков - Георги Велчев и брат му Милен Велчев и Николай Василев.

    КЛАНА НА ДОЙНОВ ИЗЛЪЧИ ХОРАТА НА ПОДМЯНАТА - Кирчо , Кокорчо.
    НИЩО ЛИЧНО, БОРБАТА МЕЖДУ КЛАНОВЕТЕ ПРОДЪЛЖАВА.

    Коментиран от #111

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Морски

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Кики":

    Теб не те слуша главата май а.... май нищо няма в нея
  • 103 Амии

    2 0 Отговор
    Aаа,грешка!Луканов " възкръсна" !Жалко,че не разбра какво е сътворил!
  • 104 РоскоПлевнята

    6 0 Отговор

    До коментар #101 от "Моряка":

    България може да е загинала, но БКП-клановете са живи, здрави и добре оглозгващи трупа й!
  • 105 Някой вярва ли му?

    2 2 Отговор
    Тези салто морталета не се правят току така.
  • 106 Еее

    2 3 Отговор
    Луканов което ни докара за 30 г. напред и няма изгледи да свърши,плюс Виденов ,надминаха и Георги Димитров по последствията.А Октай се подвизава от известно като лобист и хич" не му "личи.
  • 107 Симпатизант

    8 3 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Костя Копейкин се държа ,като талибан ,говореше глупости за лапнишарани....
  • 108 ГЕРБ=ДПС =ИТН=ПЕВСКИ

    3 2 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Нови избори ще има на пролет,Слави чака знак от депесарско,гербаджииският фронт,когато посегнат на Гешев, Цацаров и се опитат чрез евроинституциите да променят прокуратурата,Слави и Пеевски с Възраждане,ГЕРБ ,ще свалят правителството,вижте новите шпиц команди на Костадинов,Пеевски.Герб, анти ваксърите, които подсилени с частни охранители каратисти,фудболни фенове,ще започнат улична война срешу демокрацията и променените. Свалят правителстното и на новите избори ,ще имаме антиваксарско правителство,с Възраждане, Герб,дпс и новото бсп .Слави повече няма да им е нужен.
  • 109 Уфлат

    3 0 Отговор

    До коментар #29 от "РЕВ,МЪКА,ЗЛОБА ,ПРОСТ.И ГРОБ И ДОГАНИТЕ":

    Кметския шерият и феодалите от ВиК на Гроб си забравил . Къде е и съдебната система ? Многохилядната стройна организация на роднинска , приятелска назначена срещу вярно гласуване заедно с родата Администрация. Трудно и дълго ще се възстановяваме от 31 годишни управления и е съмнително въобще дали това ще се случи. А БСП усилено започнаха и финансова работа със старите си клетки из Ромските махали. Нещо ново да виждате ?
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Кольо

    6 0 Отговор

    До коментар #100 от "АМОН":

    Точно така и последното твое изречение е самата истина. Никой няма да намали изедниците от 240 на 120 . Никой няма да махне данъците от така унизителната и масова "Минимална" заплата за много часове истински труд в частния сектор. Няма да намалят ДДС на стоки от първа необходимост като храна ,ток ,вода ,здравеопазване , помощни материали в образованието ,горива . Няма да премахнат нито един начислен акциз ,такса , глоба,лиценз или поне да ги намалят . По вероятно е да наложат нови измислени. В цялата работа е въпроса кой от клановете олигарси ще разпределя Евросредствата и милиардите за възстановяване. Мислиш ли ,че биха взели и прехвърлили милиарди директно за погасяване на Външният ни дълг или ще изчезнат в новите комисионни джобчета и шкафове на гардероби ? Октай хубаво и право говори на 90% ,но всичко е пари и алчност голяма , а оправители и спасители много видяхме. За това сме Субзеро.
  • 112 Без Негри

    4 5 Отговор
    Октай е на много погрешно мнение за Възраждане. Никой там не мечтае да разграбва държавата.

    Той не харесва Възраждане защото казва истината за ДПС, че тя е партията на Турските интереси в България, които понякога са в разрез с интересите на България и ДПС извършва предателство с това към България.
  • 113 Веселинъ ЕГН 7112136860

    2 4 Отговор
    Октай, ще ти кажа нещо важно ,макар и простичко. Не вие турците,а ние Българите имаме една приказка,която е житейски достоверна. Това е "Приказката за лъжливото овчарче". По ясено от това е трудно да се каже. Ние сме в седемстотин годишно робство под властта,интригите,лицемерието,жестокостта,педофилията и въобще българомразието на вашите сънародници руснаци и турци. Прошка няма да има.Око за око,зъб за зъб. Напълно споделям иудейският принцип за оцеляване...ОКО ЗА ОКО,ЗЪБ ЗА ЗЪБ!
  • 114 Така не се прави

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Още с първата си реч започва да лъже. Гео Милев и сега се изучава и това се лесно проверява!
  • 115 Гарван Гарванов

    4 1 Отговор
    Ех, бай Местане, да знаеш колко много ми се иска да си прав, но ми се струва, че още дълго време ще си остане Лукановата демокрация!
  • 116 Пример

    5 0 Отговор
    Г-н Осман Октай е един пример на неетнически българин вписал се успешно и авторитетно в обществото чрез своите задълбочени и авторитетни позиции. Независимо от политическата първопричина за тази метаморфоза неговото последващо развитие показва, че той и предитова е бил принципен човек.
  • 117 Джери

    4 0 Отговор
    Чудесен и обективен анализ.Въпросът е, защо толкова малко хора в тая държава мислят.
  • 118 Ангелина

    3 1 Отговор

    До коментар #78 от "Ха ха":

    Осман Октай не се "вживява" ,както Вие твърдите ,като анализатор.Той е истински обективен и точен анализатор ,без собствените му емоции да му влияят на реалността!Ако ,Ви се отдава внимателно да "чувате" това ,което казва и да проследите всичко ,което е казал до сега ще разберете ,че вече 90% от казаното се е превърнало в истина ,а другите 10% просто ще се случат по- бавно ,но и те ще станат факт!Всички ние трябва да имаме уважение и респект от такива човеци ,като Осман Октай,защото е сред малцината почтени,честни и с задълбочени разсъждения ,които не са на почит по нашите ширини ,за това и трудно се "разбират.Приемете просто ,че не сте"узрели" достатъчно ,за да правите "прочит" на такъв човек ,като Осман Октай.
  • 119 Абе..

    1 3 Отговор
    Един стар комунист и агент говори разни приказки за уж демокраций и други там подобни.
  • 120 Нетърпимо

    3 0 Отговор
    Герб и ДПС бяха отвратителни вчера...гледахме ги..имаха 12 години да помогнат на българите,но те ни направиха роби по градчетата и ни ограбиха,изгониха ни по чужбина,че не можем да си плащаме кредита и сметките,в Пазарджик не можеш дума да кажеш срещу онбашията Тодор Попов и хората му,окупирали са всичко.От общината всички гласуват за Герб и дпс под строй,докога ще е този ужас в България