Last news in Fakti

22 Януари, 2022 09:56 6 496 90

Ваксините: колко от страничните ефекти са самовнушения?

  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • омикрон

Не подценявайте опасността от странични ефекти след ваксинация, но имайте предвид, че и собственото Ви въображение може да ги породи

Ваксините: колко от страничните ефекти са самовнушения? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

След ваксинация мнозина усещат странични ефекти: умора, болки в ръката, главоболие. Но и хора, които са участвали в контролни групи и са получили само солен разтвор, също се оплакват от ефекти като след ваксина. Защо?

Всички са чували за плацебо ефекта: в определени случаи здравето на пациенти се подобрява от хапчета без никакъв лечебен ефект - просто защото хората вярват на тези хапчета. Тъкмо от това психологическо въздействие се възползва и хомеопатията, чиито препарати също не съдържат признати лечебни субстанции.

Уморени са, а са им инжектирали само солен разтвор

А чували ли сте за "ноцебо"? Концепцията е същата, макар и обърната наопаки. Става дума за онези случаи, в които определена терапия има отрицателни, вторични последици. Например, ако една ваксина предизвиква вторични, неприятни ефекти. Когато вместо истинската ваксина на контролната група се инжектира просто безобиден разтвор с готварска сол, именно тогава говорим за "ноцебо". И понеже хората в тази контролна група не знаят, че са получили фалшива ваксина, при част от тях също се появяват странични ефекти.

Учени от САЩ и от Германия систематично изучават ноцебо ефекта при ваксинациите срещу Ковид-19. И установяват нещо, което ни кара много да се замислим: над 35% от пациентите, получили фалшива ваксина, се оплакват от т.нар. системни странични ефекти, обичайни при истинската ваксина - например, главоболие и умора. А при близо 16% от пациентите се появяват локални последствия като зачервявания, болки в ръката или отоци. След втората "доза" още повече пациенти се оплакват от главоболие и умора - над 31%. А от локални странични ефекти по-малко - близо 12%.

При реално ваксинираните страничните ефекти от инжекцията са по-често явление. След първата доза почти половината пациенти се оплакват от т.нар. системни странични ефекти, а близо 70% - от локални. След втората инжекция броят на тези оплаквания нараства с още десетина процента.

Всички тези данни са от изследване на Юлия Хаас и Сара Балу от Медицинския факултет в прочутия Харвардски университет, проведено заедно с Фридерике Бендер от университета в Марбург и с още лекари от САЩ. Колективът е проучил данните от 12 изследвания на ваксинации, включващи общо над 45 000 пациенти, ваксинирани през последните 16 години, половината от които са получили ноцебо.

Като междинно обяснение: ясно е, че както при плацебо, така и при ноцебо ефекта става дума за самовнушение. Хората от контролните групи просто си въобразяват, че лекарството е помогнало или че ваксината е причинила странични ефекти.

Има ли ноцебо ефект и при истинската ваксина?

Най-вълнуващият въпрос в случая гласи обаче друго: А при какъв процент от ваксинираните с реален препарат страничните ефекти също са плод на самовнушение? Хаас, Балу, Бендер и другите им колеги стигат до един удивителен резултат: дори при пациентите, инжектирани с истинска ваксина, страничните ефекти в повечето случаи са продукт на въображението.

Научният екип установява, че ваксиниращите се хора имат много интензивно очакване за странични ефекти, което сериозно подсилва усещането за проявата на такива ефекти след инфекцията. Това обаче далеч не означава, че страничните ефекти са само въображаеми, не. Ноцебо ефектът (тоест - нашето въображение) води до съвсем реална, физиологическа симптоматика. С други думи: пациентът си въобразява, че ще има странични ефекти, но тъкмо това въобразяване предизвиква съвсем реалните странични ефекти.

В обобщение: не подценявайте опасността от странични ефекти след ваксинация, но имайте предвид, че и собственото Ви въображение може да ги породи.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 49 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Верно ли

    139 8 Отговор
    "...дори при пациентите, инжектирани с истинска ваксина, страничните ефекти в повечето случаи са продукт на въображението..." А сега ходи разправяй, че нямаш сестра. Инсулти, инфаркти, миокардити и прочие продукти на въображението! Е, Зелето, тука избихте рибата!!!
  • 2 шегичка

    117 4 Отговор
    От DW да пратят една мисирка да интервюира Сасоли и Коритаров дали не си отидоха от самовнушение.

    Коментиран от #25

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Абе мисирки

    106 2 Отговор
    Спрете се вече,кой се набол до сега тва е

    Коментиран от #9

  • 5 Последния Софиянец

    83 8 Отговор
    Почти всеки ден в ресторанта научавам за починали от ваксините.А колко хора са с разбито здраве.Братовчед ми беше мъж скала ,а сега е като стара бабичка.Ходим по улицата и не може да ме догони
  • 6 КРА

    86 4 Отговор
    Не само харвардския университет е прочут, а и вие от ДВ сте такива в областа на пропагандата и манипулациите. Няма нищо, продължавайте с ковид истерията няма кой да ви се върже смешковци.
  • 7 Комон сенс

    103 4 Отговор
    Мдаа, например инфаркта на 30 години е едно чудесно малко самовнушение. Или тромбозата, или гръбначно-мозъчните проблеми или скапания имунитет.
    Виж, последното зависи в много голяма степен от настроението и внушението.

    Та, като заговорихме за плецебо-ефекти. Отдавна си мисля ,че вашите игли освен плацебо-ефект друг (полезен) нямат. Само така си мисля, пък току виж се оказало ,че не съм прав.
  • 8 Странични ефекти

    55 3 Отговор
    Графен

    Коментиран от #29

  • 9 Последния Софиянец

    73 5 Отговор

    До коментар #4 от "Абе мисирки":

    В регистъра хората с първа доза са нула.Браво българи!

    Коментиран от #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 обаче

    46 3 Отговор

    До коментар #9 от "Последния Софиянец":

    вече набодените тичат пак да ги бодат. :))
    То и в гетото е така. Каро минат някои ора на херо, после тичат за още, а другите са чисти.



    ПС. Ще ме извините ,ако сравнението ви се строи неподходящо. Говоря иронично!
  • 12 ТаУмВзе

    73 6 Отговор
    Вакса не може да има, когато няма Изолиран Щам бре! И как се прави вакса за 2 месеца, която трябва да се бие по 65 пъти? Промивката е свирепа!
  • 13 Ваксиниран с три дози и пет бустера

    69 6 Отговор
    Внуших си ,че съм умрял от ваксината , знам ,че само ми се струва ,че мога да летя без другите да ме виждат и чуват !

    Коментиран от #21

  • 14 Страничен ефект

    9 56 Отговор
    Първия страничен ефект от внушение се появява още преди ваксинация.
    Самоубеждението и самообъркването,че е вредно и страшно и ще има странични ефекти.Води до отказ от ваксинация и оплюването и.

    Коментиран от #70

  • 15 Плашимир

    55 4 Отговор
    Пу за мен въображаема ваксина! И въображаем бустер. Дайте сега да позеленея от сертифициране.
  • 16 DW-пропаганден машинен

    75 3 Отговор
    Тази "статия" също е плод на болно въображение, така че не си губете времето!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 не е самовнушение

    67 5 Отговор
    Моя позната събира вода в сърцето сред ваксинация, а братовчед на дядо ми загуби голяма част от зрението си сред като се ваксинира (той по принцип не беше много добре но си виждаше). Друг възрастен роднина почина въпреки че е ваксиниран, когато се зарази с корона вирус. Жената на същия човек не се ваксинира защото е раково болна и се пребори със заболяването. Не казвам, че короната не е опасна, не съществува, не се ваксинирайте и т.н. Казвам, че това не са ваксини и файдата от тях е много съмнителна. Отделно, няма и свястно лечение в Бъргария. Пазете се и гледайте да имате силна имунна система.
  • 19 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    38 5 Отговор
    Може и да са внушения,но имам близки източници на достоверна инфо,които имаха проблеми и дори някой още се оплакват.най вероятно е това,което ви бях писал преди.......Ако ще имаш сериозен проблем с "НЕЩОТО" и с Боц ще имаш проблем!

    Коментиран от #32

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ха ха

    16 5 Отговор

    До коментар #13 от "Ваксиниран с три дози и пет бустера":

    И през стени ходиш, предполагам. Свиквай :)
  • 22 Apokalipsis

    37 2 Отговор
    Kоито приеме белега на звяра той ще и да пие от виното на гнева Господен ...
  • 23 Мисирки ООД

    56 3 Отговор
    Мисирките имате най-голямата вина за излъганите надупчени. Парите, които взимате от това са МНОГО МРЪСНИ.
  • 24 почти референдум

    39 3 Отговор
    Процесът на ваксинация все повече заприличва на надлъгване между Хейтър Петър и Насранединходжа.
  • 25 kaptain Morgan

    45 2 Отговор

    До коментар #2 от "шегичка":

    Да добавим Кунчо трииглени /който лежа три месеца във ВМА, а искаше неваксинираните да си плащат лечението!?/, Теменужка, Тео.....
    Най-честната статистика, ще бъде ако се записва дали всеки починал има поне една ваксина.
  • 26 Мамул

    51 2 Отговор
    Още когато стартира пЛандемията се каза, че 80% от хората го карат леко или безсимптомно. Защо ги набодахте тези 80% и нагло им обяснявате, че ползата им е повече от вредата!?
  • 27 Вcъщноcт

    50 3 Отговор
    Да cи миcлиш , че вакcината те предпазва е cамовнушение , което може да има трагичен край !
  • 28 Последния Софиянец

    51 3 Отговор
    Тази сутрин по БТВ кардиолог призна че има бум на инсулти и смърт.

    Коментиран от #31

  • 29 Психo от Курило

    10 16 Отговор

    До коментар #8 от "Странични ефекти":

    Дали знаеш какво е това графен?? И ако си го прочел все пак, дали си разбрал какво е??? Още един въпрос , когато минаваш под жлдалекопровод или говориш по телефон, дали си увиваш главата с алуминиево фолио да да отбиваш вредните вълни???
  • 30 Млад,здрав,прав

    29 3 Отговор
    Неваксиниран.Забременявам женички на които умните им мъжлета са са боцнали и сега не могат...Качество гаранция :)
  • 31 Психo от Курило

    10 5 Отговор

    До коментар #28 от "Последния Софиянец":

    В следствие на боледуване от корона вирус. Като цитираш , цитирай до край.
  • 32 Психo от Курило

    5 16 Отговор

    До коментар #19 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Ето го правилния отговор , абсолютно си прав. Идеята обаче е, да те заразят с мин количество НЕЩО и да се надяваш да се справиш с него, защото ако някой болен ти кихне в лицето със сигурност ще те атакува огромно количество НЕЩО и тогава сигурно ще ти е много по-тежко.
  • 33 Не казвай на бай Ганьо

    6 21 Отговор
    то магаре да беше по-щеше да вдене 🦧😂
  • 34 Зелезеле

    33 6 Отговор
    Не знам колко са страничните ефекти, но тези "ваксини" не действат въобще, освен да служат за издаване на зелен сертификат. А с издаден сертификат и заразен даже и след трета доза буквално заразяваш поне десет човека обикаляйки моловете и кафетат. Та нито ваксините, нито сертификати, нито парцалите на лицето спират грипа (да само грип мутира толкова бързо). Направиха целия свят на маймуни. Вместо да преболедуваме всички за една година грипа, го боледуваме отново всички, но трета година. Благодарение на това нои ми вдига осигуровките, за да плащат добавки на неработещи тулупи и пенсионери.

    Коментиран от #37

  • 35 Хаджи Генчо

    35 3 Отговор
    Забранено е да се изследва съдържанието на ваксините! Може би така ни предпазват от "внушения"?
  • 36 плевен

    6 13 Отговор
    Всеки човек си има неговите приоритети. За мен най- важният е дали контактувам със стари хора, които не искам да видя в гроба.
    Колкото до страничните ефекти, то те не са само въображаеми: След първата доза получих оток на лимфен възел под мишницата. Така болеше, че пиех аналгин няколко дена. След около месец, всичко стихна и направих втората доза. И ситоацията се повтори. Без да убеждавам никого, смятам че това е приемлива цена, за да запазя възрастната си майка.
    И обратният пример: Тъщата ми се зарази, и от болницата ми я върнаха като труп за да си умре в къщи. Два месеца беше кошмар, но я спасихме.Тя бе тежък диабетик, стигала до 34 захарни еденици. И който иска да вярва, но диабета изчезна. Без инсулин или хапчета, тя е с железните 6 еденици. Сега е ваксинирана. Не бих се подложил отново на ужаса да бия инсулин на жив труп, да го храня, да му бърша задника, или да го намирам под леглото омазан с.....

    Коментиран от #39, #75

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 МаЯсъл

    25 3 Отговор
    Ваксините са фалшиви а сертефиката е незаконен
  • 39 Психo от Курило

    4 10 Отговор

    До коментар #36 от "плевен":

    Те тия които пишат тук са фараони и безсмъртни. Няма да ти повярват, до като не видят от първо лице.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    28 1 Отговор
    И това ли е САМОВНУШЕНИЕ ::::: "ТРИ ДНИ СЛЕД КАТО СЕ ВАКСИНИРА БАЩА МИ УМРЯ ОТ ТРОМБОЗА!
    Казвам се Пламен Васков Цветков и Ви пиша от гр. Варна, Република България.

    Бих искал, ако ми позволите, да изложа накратко фактите касаещи моят случай свързан със смъртта на баща ми:

    На 15.03.2021 година моят баща Васко Петров Цветков умря в 08:00 ч. от остра дихателна недостатъчност, вследствие на тромбоза на белодробните съдове..." ‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️

    Коментиран от #44

  • 42 Валерия

    17 1 Отговор
    Извинете, но колко процента е защитата на ваксините срещу ковид-омикрон? Интересува ме защита срещу заразяване. Това с невлизане в болница не ме интересува, понеже това не е антивирусна защита. Та очаквам точни данни, за да прецениме тука ккакво да правиме. Ако ще се ваксинираме и ще боледуваме, не, мерси.

    Коментиран от #47

  • 43 Раданч Татлъту

    7 6 Отговор
    Няма странични ефекти!Дори ваксините лекуват тъпост!💉🤡🥳👍
  • 44 не е самовнушение

    4 22 Отговор

    До коментар #41 от "🇧🇬БАЙ Х@Й‼":

    ами директно ви внушават някакви антиваксъри лъжци , толкова сте отчаяни и жадни за жертви на ваксините , че вече заповчате да си зимисляте ЕЖК хахахахаха
  • 45 Йо Несбьо

    2 23 Отговор
    Аз никого не агитирам да се ваксинира, но слушам и чета откровени лъжи и глупости от антиваксъри. Примерно, във Фейсбук някои твърдят, че "Всички познаваме хора с увреждания след ваксинация.". Аз не познавам!!! Лъжат за 564-те починали след ваксинация. Ще даде ли Мангъров доказателства, че толкова са починалите?
    Сочат ми, че само в ЕС по данни на ЕМА (евро медицинска агенция), починали след ваксинация са 5000 души. Така да е, но в останалите страни са ваксинирани 60-80%, не е ли логично камарите трупове да са там?! Откъде 564 жертви при 15% ВАКСИНИРАНИ?!
    И друго - в САЩ от Ковид/с Ковид са починали близо милион (това е по метода на Мангъров, оставени на природата). От ваксините 18000. Кое е повече?

    Коментиран от #87

  • 46 Самовнушение не е правилната дума!

    18 2 Отговор
    Медийно внушение от колонизаторите..хибридно внушение онлайн 😇
  • 47 В САЩ направиха изследване за Омикрон

    3 14 Отговор

    До коментар #42 от "Валерия":

    Ваксинираните стигат до болница с 53% по-малко от невакснибираните + 70% по-малко стигат до интензивни , а до летален край 90% по-малко спрямо неваксинираните

    Коментиран от #49

  • 48 гневна

    25 1 Отговор
    В бачкането колега почина на третия ден след инжекцията. А останалите наивници, които също ги инжектираха, до един се изпоразболяха, някои много тежко. На останалите - не инжектираните - нищо ни няма. А сме в един и същи офис и дишаме един и същи въздух.
    ПРАВЕТЕ СИ ИЗВОДИТЕ.

    Коментиран от #51

  • 49 Валерия

    11 1 Отговор

    До коментар #47 от "В САЩ направиха изследване за Омикрон":

    Изрично питах колко спират от заразяване. Моля четете точно въпроса ми. Разочарова ме! Искам да знам защо в Израел слагат четвърта и пета доза, а самата ваксина не е променяна. Дайте точни данни срещу заразяване.

    Коментиран от #54

  • 50 James 🇺🇸

    12 3 Отговор
    Не знаех че се получава възпаление на сърдечния мускул и мозъчен инсулт (затапване на артериите) от самовнушение, ама щом Докторите от Факти казват, значи е верно!
  • 51 Последния Софиянец

    7 3 Отговор

    До коментар #48 от "гневна":

    И при мен в заведението ми всички ваксинирани са в болнични,а останалите работим всеки ден.
  • 52 tato

    8 0 Отговор
    Някога тези който се боцкаха ги вкарваха в комуни.
    Сега в Демокрацията тези който не се боцката ще ги вкарат в комуни
  • 53 Йо Несбьо

    1 18 Отговор

    До коментар #40 от "Звлезеле":

    Обясни ми ти също защо в болниците е пълно с неваксинирани -95-96% от всички? Също ми поясни защо починалите от/с Ковид са близо милион в САЩ, а починалите от ваксините са 2% от броя на починалите от Ковид?

    Разбира се, че има рискове от ваксините, но на фона на ползите от тях броят пострадали е пренебрежим.

    Коментиран от #56, #61, #71

  • 54 какво ти пука заразяването

    3 5 Отговор

    До коментар #49 от "Валерия":

    важното е кой ще мре

    Коментиран от #58

  • 55 2121

    15 1 Отговор
    Не ни заблуждавайте!Публикувайте броя умрели след ваксинация с отровните Западни ваксини.Публикувайте брой ваксинирани със странични ефекти.Публикувайте какво съдържат ваксините-графенов оксид,какво причинява.Наглостта на Ива Николова и Кантарджиев срещу няколко хиляди лева,говорят глупости.Не може да има ваксини, произведени без проверка,на бърза ръка и да се бодат ДЕЦАТА,или да им се бърка в носа/ами ако пробият лигавицата ,наранят я и предизвикат кръвоизливи ,кой ще е виновен.Гледах ,как гърците водят децата си да ги ваксинират с отровните ваксини,но не съобщават колко са със странични ефекти, защо в Гърция умират от ваксинираните,защо болни от други заболявания ,умират без лекарса помощ/има обяснение-лекарите отказват да бъдат набодени като овце,оттук ги отстраняват от болниците,глобяват ги/луди по мое мнение/,и оставят сърдечно болни,ТБС,Астматици, Хемофилици, Бъбречно болни и на диализа,да умрат, но да покажат пред гейБрюксел,колко са корави.Вярвам,че в България си обичаме децата, родителите и няма да се Ваксинираме, и ще оживеем от това сем-CORONAVIRIDAE,15 вида,три групи ,иРНК,без отровните Западни ваксини.Поне да бяха внесли СПУТНИК V-поне не е вредна , и е произведена от човешки антигени ,а не като западните използвали Маймунски антигени от род ШИМПАНЗЕ.Лошото,е че принудиха българите,да не се срещат с приятели,разделиха семейства,не им дават да се рахождат свободно и без маски/вирусите от сем.KORONAVIRIDAE,с големина от 10-20 МИКРОНА/1Микрон е Е
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 2121продължение

    12 0 Отговор
    Поне да бяха внесли СПУТНИК V-поне не е вредна , и е произведена от човешки антигени ,а не като западните използвали Маймунски антигени от род ШИМПАНЗЕ.Лошото,е че принудиха българите,да не се срещат с приятели,разделиха семейства,не им дават да се рахождат свободно и без маски/вирусите от сем.KORONAVIRIDAE,с големина от 10-20 МИКРОНА/1Микрон е ЕДНА МИЛИАРДНА част от МЕТЪРА/,минават през маската и самата маска става заразна.Набийте си в главата,че Слънцето, Чистият въздух,срещите с приятели и роднини,повишава съпротивата към тази измислена пандемия.Във Франция,Италия, Испания,Латинска Америка,в Германия протестират срещу ограниченията-това се трие и премахва,за да бъдат лъгани българите.Търсете информация,особено за съставките на отровните Западни ваксини.Азнамерих такава.
  • 58 Валерия

    15 2 Отговор

    До коментар #54 от "какво ти пука заразяването":

    Ами ако не спира заразяването означава, че остава голяма вероятност някой и да умре. За какво е ваксина ако не спира заразяването. Ако човек не се заразява няма и да умре. Всичко останало е гризна пропаганда вероятно добре платена от фарма компаниите.
  • 59 научни твърдения

    14 0 Отговор
    Значи, дори да имаш тромбози или умреш след ваксинация - това е "ноцебо" - въображаваш си....
  • 60 Сивата чапла

    8 0 Отговор
    Ако сте умрял, не се притеснявайте!
    Това е внушение!

    Или ако Ви мирише, докато ядете, да не си помислите че е защото ядете ..... като Дойчето. ....
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 ВАКСИНИТЕ

    15 0 Отговор
    СА ОТРОВА С НИКОМУ НЕИЗВЕСТНИ ПОСЛЕДСТВИЯ ЗА ХОРАТА! ИЛИ ИЗВЕСТНИ ПОСЛЕДСТВИЯ НА МАЛКО ОБЩЕСТВО, КОЕТО РЪКОВОДИ, ВЛАДЕЕ СВЕТА, ОБИКНОВЕНО ВОДЕНО ОТ КОРИСТНИ ЦЕЛИ! НЕ СЕ ВАКСИНИРАЙТЕ ХОРА! НЕДЕЙТЕ! ТОВА ПО БИБЛИЯТА Е ПЕЧАТА НА ДЯВОЛА! ПЕЧАТА НА САТАНАТА! СКОРО ЩЕ СТАНЕ ЯСНО ВСЕКИМУ КОЛКО НИЩОЖНА БРОЙКА ХОРА СА ПОЧИНАЛИ ОТ КОВИД И КОЛКО ОГРОМНА БРОЙКА ХОРА СА ПОЧИНАЛИ ОТ ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ "ВАКСИНИ", ОТ ЛИПСА НА АДЕКВАТНО ЛЕЧЕНИЕ И В ЧАСТНОСТ АЛЧНОСТ НА МАЛКОТО ОБЩЕСТВО, КОЕТО ВЛАДЕЕ СВЕТА И НАСИЛСТВЕНО УПРАВЛЯВА ЖИВОТА НА ЦЯЛАТА НИ ПЛАНЕТА! НО АЗ ВЯРВАМ, ЧЕ БОГ ЩЕ НИ ЗАЩИТИ! ВЯРВАЙТЕ И ВИЕ И НЕ ПРИЕМАЙТЕ ПЕЧАТА НА ДЯВОЛА!!!!!!!!!
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Град КОЗЛОДУЙ

    5 2 Отговор
    Иван Костов съсипа държавата
  • 65 Матей преображенски

    10 1 Отговор
    ДА ,БЕ,като хвърлиш топа,ще видиш една симулация.От ковид я умреш ,я не,ама от фалшиви ваксини-баш.Здрав и прав да ходиш да ставаш опитно свинче,си е сумашедшие(откачено).
  • 66 солен разтвор

    6 0 Отговор
    В едно от първите изпитания на продуктите, проведено из бедните държави на Южна Америка, плацебо групата беше инжектирана не със солен разтвор, а с друга ваксина, ако правилно си спомням срещу менингит. Тогава обясняваха, че това е нормалната практика и при изпитания не се инжектира солен разтвор, а друг подобен препарат. Имаше няколко случая със странични ефекти, даже починал лекар от плацебо групата. С това се опитваха да убедят потребителите, че продуктите са безопасни... Така че мога да кажа само: Самовнушение? Не мислА!
  • 67 Бай Шиле

    11 2 Отговор
    Това е разработка на военните и спряха мелодия на годината! В Русия съм в Русия съм.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 5577

    5 2 Отговор
    Добри психолози, но резултатът какъв е. ФАКТИТЕ. Без илюзорни диагнози от внушения. Само статистика дайте, колко диагнози на инфаркта, инсулта и тромбози са поставени след ваксинация. Само информация искаме. Разбира се пояснете че те и без ваксината са щели да се разболеят. Никъде я няма тая информация, а трябва ежедневно да се съобщава по информационния бюлетин. Моля спасете човешки животи. Колкото по рано толкова пораженията ще са по малко. Така или иначе историята ще ви заклейми.
  • 70 Селяк

    18 0 Отговор

    До коментар #14 от "Страничен ефект":

    Хайде да правим разлика между ваксинация и препарат в изпитателен срок! Не ми развивай тероий, че аз лично познавам над 10 човек починали след ваксинация и то броени дни след като са се ваксинирали! Защо ще се знае какъв е ефекта на ваксината върху организма чак след 2025г?! Не мога да разбера как съществуват хора като теб които сляпо вярват на фармацевтичните компании, че са създадени за да спасяват хора!!! Не това са бизнес компаний като всяка друга, с бонусна система за продажби! Ако те работеха за спасяването на хора, щяха да създават лек за рак, спин и пр.! Но уви това не се случва защото е по-добре да държат хора на лекарства до живот а не да ги загубят! Все пак пациентите са техните клиенти! Знаеш ли колко милиони се влагат в разработката на едни лекарство?! А знаеш ли колко се лъже в докладите на това лекарство пред здравното министерство на всяка държава за да му се даде зелена светлина да излезе на пазара?! А защо според теб се лъже?! - защото трябва да се възвърнат вложените пари от разработването му! А знаеш ли, че 80% от пуснатите лекарства се спират в рамките на първата година от пускането им, заради предизвикани странични ефекти и смъртност?! Всичко за теб може да е конспирация - уви не е! Това са фактите и не мога да си затворя очите като се съглася с мнението на човек който си няма на идея за какво става на въпрос и каква голяма мафия е фармацевтиката! Не случайно Бил Геитц се насочи към нея, както и други като него!
  • 71 kaptain Morgan

    12 0 Отговор

    До коментар #53 от "Йо Несбьо":

    Ами статистиката, която се цитира е абсолютно невярна. От медик съм чул, че 70% от потърсилите помощ в болница са ваксинирани. Мисля, че няма човек, който да не познава разболял се, пострадал или починал след "ваксиниране".
  • 72 Ъхъмм, така си е,

    11 1 Отговор
    Самовнушили са си, че имат тромбоза, миокардит, а и насред магистралата - я инфаркт, я инсулт! А то - просто бил "страничен" ефект! На 30 и кусур години.... Ама, разбирате ли, това били някакви си 0.0022% от всички ваксинирани! Нищо, с други думи! Самовнушение! Ама, ако това е брат ти, сестра ти, не дай Боже детето ти - дали ще е "самовнушение"!

    Коментиран от #80

  • 73 дойчеглупаците

    4 0 Отговор
    собственото ви въображение може да ги породи !!!!!!!!!!!! ааааахаххахахахахахахахахахахахахахахахахаха
  • 74 Corona

    3 0 Отговор
    Ковид: колко от страничните ефекти са внушения?
  • 75 Ти защо

    6 1 Отговор

    До коментар #36 от "плевен":

    Си мислиш , че като си ваксиниран не можеш да заразяваш възрястне хора?

    Коментиран от #79

  • 76 не на пропагандата

    5 1 Отговор
    ДОЙЧЕ ССЕРЕ не четем!
  • 77 Hoho Boho

    4 1 Отговор
    Проучване сочи - ако ви се струва, че от ваксините има полза, това е в резултат на плацбо ефекта.
    За вас остават само негативите от това, че сте си инжектирали този буламач.
  • 78 Един глупак

    11 0 Отговор
    Няма самовнушения престъпници долни.Бях здрав и прав и два пъти в седмицата подържах форма с фитнес уреди-колело,пътека,гладиатор,гири и т.н.Доверих се на ваксините,като последния глупак.6 месеца след ваксината започнах да се изморявам и задъхвам.Не ми стигаше кислорода.Престанах с фитнеса защото пулса ми се качваше на 150 след 1-вата минута.Стигнах до там,че за сто метра придвижване,ми трябваха 2 почивки,а от 10 стъпала 2 минути.Отидох на белодробен специалист.Слушалки,кръвно,ренген и т.н.След 1 час преглед, извика линейка и ме вкараха в кардиологичното отделение на една болница.Преди това белодробния лекар ми обясни,че нямам проблем с дробовете но има голям проблем със сърцето,което е станало голямо колкото половината ми бял дроб,което сам видях на снимката.За 6 месеца,кръвта ми беше станала тъмно червена и лепкава,съсирваше се на секундата.След обстойно изследване,разбрах,че сърдечния мускул функционира на 10% и прескача когато си иска,а необходимия минимум за лоша функция е 35%.Знам че съм пътник и няма как да се оправя.Дори и апаратчета стимулатори,няма как да ме закрепят,но твърдо съм решил преди да си тръгна,да взема поне няколко от лъжците по медиите,за да си отида отмъстен.Само това ми е в главата.Ярост и желаниое за мъст.
  • 79 плевен

    0 8 Отговор

    До коментар #75 от "Ти защо":

    Комплексно е. Може би случайно, но в най- близкото ми обкръжение от 15-16 човека, всички са ваксинирани, и всички са здрави. Знам, че може и да ги заразя, но ще го изкарат леко. Достатъчно е, че това поведение ми върши работа и не го натрапвам на другите.

    Коментиран от #85

  • 80 Психо от Курило

    0 9 Отговор

    До коментар #72 от "Ъхъмм, така си е,":

    Убягва ми логикатат ти, същите нещо които си писал са следствие от заразяване с ковид 19. Ваксините естествено , че ще причиняват същите вреди като истинския вирус, НО в много по-малко случаи.Миокардит, тромоза, това са симптомите на заразата с корона вирус, заради това лекарите ти предписват анти стенокардин и аспирин протект. Как не се научихте, всеки ден ви се повтаря и не. Ако от 100 човека предразположени към усложнениясе заразят , вируса ще "отнесе" 80%, ако тея същите се ваксинират , от ваксината ще си заминат 0,0022% т.е.на 100 000 ваксинирани евентуално ако сред тях има предразположени към усложнения ЕДИН или ДВАМА ще починат. Кое не ви е ясно?

    Коментиран от #82

  • 81 ИМПЕРИАЛИСТ

    7 0 Отговор
    За Бога, не се ваксинирайте? Последствията от нежелани странични реакции на здрави , но ваксинирали се хора са ужасни!!! Да, с "ваксината" може и да не се разболееш от Ковид-19, но 3-4 МЕСЕЦА СЛЕД ВАКСИНИРАНЕТО внезапно ставаш буквално на ПАРЦАЛ!
    Проверете какво се случва в клиниката на "4-ти километър" - София...наплив от хора с тежки проблеми...записването за преглед е за след 3-4 дни...най-рано!!!
  • 82 Ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #80 от "Психо от Курило":

    В Курило ще те послушат.Тука ми приличаш на откачалка .
  • 83 Четете за неграмотността на НОИ

    3 0 Отговор
    Прочети в Дунав мост.com/novini/pensioner-dokaza-che-edna-chast-ot-balgarite-poluchavat-nepravilno-izchisleni-pensii
  • 84 Гнойче шнеле

    2 0 Отговор
    пропагандата продължава!
  • 85 Колега индонезиец почина

    4 0 Отговор

    До коментар #79 от "плевен":

    след 2 пъти модерна, без заболявания здрав млад човек на 33(Бог да го прости)
    Един от офицерите ни го свалих заради усложнения след 2 Астра Зенека и го върнаха в Италия в много тежко състояние!
    Не знам какво има в тези препарати, обаче е доста съмнително защо изискват информирано съгласие и натискат със сила и ограничения, както и с подаръчета - ваучери, томболи, смарт часовници, 37 евро за пенсионерите, само и само да се набодат по 3 пъти с препаратите! Сега пък от 1 февруари решиха да не се признават зелените хартийки, ако не са ваксани тази година... Отделно при пътуване си с ПСР и карантина, без значение дали си с бустера!
    Мислете! Имате само един живот и вие си решавате какво да си инжектират в телата!

    Коментиран от #86, #90

  • 86 Stoev

    3 0 Отговор

    До коментар #85 от "Колега индонезиец почина":

    Някои медии отразяват, но не и нашите - 4th child dies after Pfizer vaccine injection in Vietnam - четвърто дете почина след ваксиниране с Пфайзер, ако напишете това на английски в Гугъл, ще ви излезе 10 линка към сайтове, но тук в България и европа всичко се крие, никаква гласност, в момента българските медии са желязната завеса, не ги четете
  • 87 Ти Несбьо

    3 0 Отговор

    До коментар #45 от "Йо Несбьо":

    Ами тези след първа и втора ги водите неваксинирани,не знаеш ли ?Отделно и тебешира и дъската у вас,но и гъбата за триене не пускате.Защо не се правеха аутопсии обаче ,така и не казахте.
  • 88 Скоро по затворите с този фашизъм

    0 0 Отговор
    СПРЕТЕ убийците от Ковид не лекуват убиват и взимат по 25000лв за труп.ЧАКАМ ДЕНЯ НА СТРАШНИЯ СЪД ДА ДОЙДЕ ИМАМ ДОКАЗАТЕЛСТВА И ЩЕ ГИ СЪДЯ.ЩЕ ИМ ПЛЯСКАМЕ ЛИИИ??? С БРАДВИ ПО ГЛАВИТЕ И НА ПАРЧЕНЦА НЕКАДЪРНИЦИ АЛЧНИ.ТАЯ ПЛАНДЕМИЯ ВИ НАПЪЛНИ ГУШИТЕ ЗА СМЕТКА НА ХОРСКОТО НЕЩАСТИЕ.ВИДОВ ДЕН ИДВА
  • 89 Скоро по затворите с този фашизъм

    0 0 Отговор
    СПРЕТЕ убийците от Ковид не лекуват убиват и взимат по 25000лв за труп.ЧАКАМ ДЕНЯ НА СТРАШНИЯ СЪД ДА ДОЙДЕ ИМАМ ДОКАЗАТЕЛСТВА И ЩЕ ГИ СЪДЯ.ЩЕ ИМ ПЛЯСКАМЕ ЛИИИ??? С БРАДВИ ПО ГЛАВИТЕ И НА ПАРЧЕНЦА НЕКАДЪРНИЦИ АЛЧНИ.ТАЯ ПЛАНДЕМИЯ ВИ НАПЪЛНИ ГУШИТЕ ЗА СМЕТКА НА ХОРСКОТО НЕЩАСТИЕ.ВИДОВ ДЕН ИДВА
  • 90 Мустафа

    0 0 Отговор

    До коментар #85 от "Колега индонезиец почина":

    Боцкайте си поне хероин или кокаин ,поне ще в настроение ,без значение с ковид или не.Поне знаеш какво си слагаш и риска си е пак за теб.