Last news in Fakti

19 Март, 2022 19:52 9 786 150

Изолиран и заобиколен от лакеи: как управлява Путин днес

  • русия-
  • кремъл-
  • владимир путин-
  • сергей лавров

В близкия кръг на Путин са останали хора, които споделят неговите империалистически и реваншистки идеи за Русия и нейните съседи и които сами страдат от параноята, че са обградени от врагове

Изолиран и заобиколен от лакеи: как управлява Путин днес - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В последните години Путин е ограничил драстично кръга около себе си, казват експерти. Сега той е заобиколен само от хора, които подобно на него страдат от параноята, че Русия е заобиколена от врагове.

Три дни преди началото на войната Путин събра управляващия елит на Русия. Ще се запомни начинът, по който руският президент изнесе становището си пред членовете на Националния съвет за сигурност и после публично скастри шефа на външното разузнаване СВР Сергей Наришкин. Тези сцени оставиха впечатлението, че Путин сам взима всички важни решения. Има много спекулации относно това в чий глас президентът все още се вслушва и доколко рационални са неговите решения.

Путин Велики?

Хора, които са имали личен контакт с Путин, продължават да смятат неговото поведение за стратегическо. Биографката на Путин и съветничка на три американски правителства Фиона Хил обяснява, че Путин се вижда като част от поредицата от исторически фигури като Екатерина I или Петър I - наричани още "Велики". Путин гледал на държавата и на себе си като на едно цяло, затова всеки натиск срещу Русия той възприемал като атака срещу него самия.

Важен въпрос е чие мнение той все още зачита. В последните години Путин постоянно ограничаваше кръга на хората, които могат да повлияят решенията му. Германската експертката от фондация "Наука и политика" Сабине Фишер, което е посетила Москва малко преди началото на войната, разказа, че икономическите експерти вече нямат никакъв достъп до Путин, поради което и не са могли да му обяснят какви последици ще имат масивните наказателни санкции. Историкът Стивън Коткин потвърждава това - според него балансът на силите сред съветниците на Путин вече е различен - центърът на тежестта се е изместил от икономистите към експертите по въпросите на сигурността. Русия се била превърнала в диктатура, управлявана от силите за сигурност и военните, казва Коткин пред "New Yorker".

Според Сабине Фишер Путин не слуша онези, които биха могли да му обяснят важните въпроси, свързани с Украйна. Беларуският журналист Артьом Шрайбман казва, че обявената от Путин цел за "денацификация" на Украйна говори колко изумително слабо той познава украинското общество.

Путин и Сталин: прилики и разлики

Биографът на Сталин Симон Монтефиоре смята, че в идеологическо отношение Путин не е сталинист, но използва сталинистки методи, тъй като държавните структури в Русия все още се крепят върху фундамента, изграден от диктатора през 20 век. В близкия кръг на Путин са останали хора, които споделят неговите империалистически и реваншистки идеи за Русия и нейните съседи и които сами страдат от параноята, че Русия е обградена от врагове.

Коткин описва Путин като човек, който чува само онова, което желае да чуе. "Във всички случаи той вярва, че е по-умен и превъзхожда останалите", смята историкът и допълва: "Путин съзнателно се заобикаля с хора, които навярно не са най-светлите умове." По този начин обаче деспотът сам подкопава устоите на своята власт: угодниците стават все повече, а механизмите за корекция - по-малко.

Биографката на Путин Хил пише в книгата си, че руският президент залага на абсолютната лоялност. Грешки или некомпетентност бил по-склонен да прости. А лоялността на подчинените си подсигурявал не чрез подаръци, а чрез постоянната заплаха, че биха могли да загубят всичко.

Путин сменя хората на важните постове често, за да не станат прекалено силни, а хора от близкото му обкръжение като бившия министър на отбраната Сергей Иванов или бившия президент Дмитрий Медведев бързо биват изолирани, ако президентът усети, че проявяват някакви собствени амбиции.

Путин търси виновници за грешките си

Сега обаче Путин вижда нагледно колко крива е представата му за реалността в Украйна и света. За това той обвинявал своите тайни служби, твърди разследващият журналист Андрей Солдатов, който има близки контакти в средите на руските тайните служби. В резултат от това ръководителят на чуждестранния отдел във вътрешното разузнаване ФСБ Сергей Беседа и неговият заместник Анатолий Болюх са поставени под домашен арест, а на 20 места в Москва са извършени обиски.

При това събраните от агентите информации за Украйна може и да са били точни, но е рисковано да кажеш на Путин нещо, което той не иска да чуе, казва Солдатов.

И въоръжените сили не се справят според очакванията, независимо че са били много подсилени от министър на отбраната Шойгу. Изненадващият им неуспех в Украйна според експерти се дължи също на слабости в системата и на политическите решения. Тъй като Путин официално твърди, че провежда в Украйна "специална операция", а не война, военните приготовления не са били извършени в пълен обем, а на войниците не е била съобщена действителната цел. Към това се добавят фактори като масивна корупция и нагаждачество, което кара мнозина подчинени да представят на по-висшестоящите дори неуспехите като успехи. В резултат на което армията на хартия се справя много по-добре, отколкото в действителност.

Докъде би стигнал Путин?

Последиците от това са горчиви за Русия. Хиляди войници и множество висши офицери вече заплатиха с живота си, а суровите санкции ще засегнат голяма част от населението.

Русия ще бъде изолирана за много години, а най-големият страх на Путин е да не би да приключи живота си като Саддам Хюсеин в Ирак или Муамар Кадафи в Либия. Един от съществените мотиви за руската намеса в Сирия е била да се предотврати още един диктатор като Башар Асад да падне по подобен начин от власт. Това беше постигнато, но на цената на превръщането на една страна в развалини.

Затова възниква въпросът докъде би бил готов да стигне Путин - не само в Украйна, но и в Русия. И все повече хора в Русия ще се питат как е възможно един малък кръг от зле информирани мъже да решават съдбата на милиони.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 119 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 путин лавров

    93 98 Отговор
    и хората около тях много скоро ще бъдат свалени от власт и осъдени за военни престъпления

    Коментиран от #29, #41, #74

  • 2 DW-ъ

    101 47 Отговор
    ние ви лъжем - вие ни вервайте ()малко ни биха през ВСВ - сакаме още)
  • 3 Др.филов

    65 77 Отговор
    Тоя изперкалия само да не натисне бутона.
  • 4 Защитна реакция на слабаци

    79 87 Отговор
    Ушанките по скоро ги е яд че никой не ги взема на сериозно и ги подритват като котки..имат отчаяна нужда от внимание което не идва

    Коментиран от #53, #73

  • 5 Урюрвкос

    68 55 Отговор
    надежди говежди, най главния критерий са хората на културата и научната интелигенция, щом те го подкрепят значи действията му са правилни
  • 6 БудаЛа

    88 32 Отговор
    Я, не е ли рано малко бре Факти, че пуснахте приказка за лека нощ от ДойчеЗелето?
  • 7 Бойко Разбойко

    18 29 Отговор
    Като мен в Банкя.
  • 8 Miro

    76 63 Отговор
    Слава РУСИЯ ще победят и ще натрият носа на САЩ

    Коментиран от #69

  • 9 Пешо

    93 44 Отговор
    Толкова изолиран, че вчера на живо пред 100 000 на стадион и от вън още 200 000... това никой лидер на запад не може да го постигне. Да не говорим ,че охраната на никой американски президент няма да го позволи това. Та да бая се е изолирал в бункера Путин... Как не се усещате вече, че му правите услуга на него с тия пасквили? Нивото ви е, като учителки от детска градина.

    Коментиран от #13, #18

  • 10 Факти

    54 60 Отговор
    Все по вероятен ми се струва варианта Кадафи за Путин.
  • 11 11111

    26 40 Отговор
    Голяма глупост направи слагайки за шеф на армията не военен а строителен инженер ,макар че там друг дърпа конците,както Германия сложиха детска учителка за военен министър (дер лайен) Щатите такива щуротии никога не правят
  • 12 Сандо

    55 27 Отговор
    ДВ да погледне глобуса и да види как е изолиран Путин.А виж,бавната,незабелижима и неизбежна смърт на ДВ ще направи света едно по-чисто място.
  • 13 100 000 гладни

    42 52 Отговор

    До коментар #9 от "Пешо":

    Тез манифестации са ни ясни другарю
    Путлер ако поиска и 10 милиона може да събере
    така бачка системата нали се сещаш

    Коментиран от #26, #54

  • 14 Верно ли

    43 18 Отговор
    "...малък кръг от зле информирани мъже..." :)))) Защото не се информират от Зелето ли? :)))) Аз пък се чудя отде толкова гордост в някакви списвачи на лични драми, ама айде...
  • 15 пешо

    63 32 Отговор
    путин ще постигне това което трябва , а на американските лакей ще остане злобата и плюенето

    Коментиран от #52

  • 16 Фашистка гад

    48 43 Отговор
    Така и управлява кръволока-като избива жени и деца и бомби жилищни квартали, болници и градини! Уроде, Хитлер поне имаше доблестта да се самоубие.Крий се в бункера си плъх! Един ден ще гориш в Ада!

    Коментиран от #56, #87

  • 17 :)))))

    32 37 Отговор
    путииин, Пътнииик !
  • 18 Търговец

    45 9 Отговор

    До коментар #9 от "Пешо":

    Един се уплаши от снежни топки ама бил харвард
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Въпрос

    29 38 Отговор
    Защо Путин го слагате в кръга на зле информираните мъже. Той си е зле информиран лилиПутин
    .
  • 21 Въпросче

    33 34 Отговор
    Абе а кво стана с тия руски смешковци, дето бяха в задръстването пред Киев? Да не умряха от глад, нещо ? Хаххахахаха

    Коментиран от #24

  • 22 Вова

    29 31 Отговор

    До коментар #19 от "Българин":

    Там беше мой двойник. Да не съм луд да тествам народната любов, била и тя на кадровия състав на ведомствата. На лужники нямаше свободни електрони, всичко беше под пагон.
  • 23 Въпрос

    14 27 Отговор
    Защо Путин го слагате в кръга на зле информираните мъже? Той си е зле информиран лилиПут.
  • 24 Miro

    19 11 Отговор

    До коментар #21 от "Въпросче":

    не чакат в да огладнеят в киев и да се предадат
  • 25 БПФ

    49 22 Отговор
    Хахаха, дойче зеле - колко сте жaлки, не е истина !!!! Видя се колко е "изолиран" Путин вчера на Лужники !!! За сравнение жалкото чучyло байдън никога и никъде в позорната си предизборна кампания, завършила с най-грозната и мащабна изборна фалшификация в историята, не можа да събере и 100 души на едно място !!! От тогава изобщо не се е появявало пред американския народ. Цяла Русия е зад Путин - политическият му рейтинг дори расте. Все повече независими държави бият шута на САЩ и се обръщат към Русия и Китай, дори уж съюзници на американците като Индия и Саудитска Арабия. Доларът беше до тук, цената му дори спрямо рублата падна от 139 на 103 рубли. С погромът на укpoпите ще дойде и краят на американското господство, основано на заплахи и кървави регионални войни. ЕС ако не клекне бързо, просто ще се разпадне - в Италия един хляб вече струва 8 евро, в Русия е 38 евроцента !!!
  • 26 Пешо

    22 20 Отговор

    До коментар #13 от "100 000 гладни":

    Дам маемонке то така се събират няколко стотин хиляди, то хората са овце и ходят на сила и правят каквото им каже овчаря. Само в съзнанието на откровен дебил.оиден либтард може да съществува такова мислене.

    Коментиран от #34

  • 27 Москва

    21 37 Отговор
    Бой за захар в Русия! Търсете в ютюб!
  • 28 Вова

    13 16 Отговор
    DW са събрали оплакванията ми за тежестта на императорксата корона в един материал. Хубаво е да се консолидират тезисите ми. Мога да си опресня паметта и да видя още кого да добавя с блеклиста за ликвидация.

    Обичам живота и моите слуги също ги обичам. Ама много ме лъжат келешите. Да се подмажат, да не се изнервям. Разбирам ги, ама пък поZорът си е после само за мен.

    Със Zдраве останете...
  • 29 ха ха ха

    15 8 Отговор

    До коментар #1 от "путин лавров":

    И ти ли си човека който ще ги свали ?
  • 30 адаша

    11 4 Отговор
    Четох, четох, четох...и реших. От утре зарязвам всичко и ставам профайлър. Мога да си плюя всеки или да го издигам на пиедестал. И то професионално някак си така...

    Коментиран от #33

  • 31 Miro

    36 20 Отговор
    По руската телевизия показаха днесния протес в София и ни благодариха за подкрепата Слава Русия

    Коментиран от #46

  • 32 Стратег

    21 34 Отговор
    Докога цивилизованият свят ще търпи капризите на Путин,, а не го смаже, включително като защити небето на Украйна.
  • 33 Вова

    5 5 Отговор

    До коментар #30 от "адаша":

    Стига някой да те чете, написаното да е истина в минало и/или в бъдеще време, да е корелирано с потоците и таргетите на нещо или някого, да си сензитивен към НЛП, но да не се поддаваш на дълбоко внушение, да боравиш с обективни факти и реалности и т.н.

    Малко сложничко е, но не е да не може все някой да се научи. При мен, в школата, пробвах да уча и имаше и податливи. Не всички де, както и никой не достигна поне до ниво втора цигулка в оркестъра, но то си е и до човека.

    Пробвай се. Занимателно е да формираш утрешния мейнстрийм.

    Коментиран от #42, #43, #62

  • 34 Овчар

    10 7 Отговор

    До коментар #26 от "Пешо":

    Ходят..като им кажат в училище че ще ходят и овцете отиват да правят БЕЕЕЕ
  • 35 пьешу

    20 11 Отговор
    прокисналото зеле отново в стихията си. да им кажа един малък тайна - резултатът от втора световна смешка няма как да бъде ревизиран битият - бит, другият - друго... а ако има трета, не дай, боже - резултатът отново ще е този. p.s. между другото, преди няколко години имах повод (дадоха ми!) да кажа на служителите на едно немско летище, че и трета да има, пак ще я загубят. гледаха ме като на.с.рани.

    Коментиран от #117

  • 36 Някой

    16 11 Отговор
    Ееее, Факти, вие към дъното на журналистиката ли сте се запътили с подобни пасквили?
  • 37 Лакей

    21 8 Отговор
    А е от 140 милиона лакеи заобиколен Путин 85% от РУСНАЦИТЕ е не е лош резултат! Дай БОЖЕ всекиму!

    Коментиран от #113

  • 38 До 25-ти "БПФ"

    21 25 Отговор
    Цяла Русия ли? Че в нея 85 процента са дебилни крепостни селяни. Които са инкубатор на дебилни руски танкисти. Останалото е олигархия, която вече затваря милитаризираната газстанция "Руска федерация". Горда Украйна ги разкри.

    Коментиран от #61

  • 39 ВСИЧКИ

    24 17 Отговор
    КОИТО В МОМЕНТА ПОДКРЕПЯТ ПУТИН ЩЕ СА В ЗАТВОРА СЛЕД КРАЯ НА ВОЙНАТА...ДО ЕДИН ГИ ЗНАЯТ...

    Коментиран от #63

  • 40 Укронацистите в затворите

    12 13 Отговор
    Срочно | Гиперзвуковая денацификация Украины | Паника в Киеве |
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 адаша

    7 0 Отговор

    До коментар #33 от "Вова":

    Прав си Вова. Много важно е първо да погледнеш дълбоко в себе си. Дънинг и Крюгер не прощават...Но ще опитам.
  • 43 Верно ли

    9 1 Отговор

    До коментар #33 от "Вова":

    "Утрешния мейнстрийм" по-добре да се поогледа и да види той на кого и за каква крайна цел лакейства, защото със сигурност и на него няма да му е по вкуса това, дето му готвят господарите! Аман от "лобисти"!!!

    Коментиран от #44

  • 44 адаша

    3 1 Отговор

    До коментар #43 от "Верно ли":

    Истината и само истината. Без воали и наколенки.
  • 45 какво стана със сайта

    19 9 Отговор
    Факти , какво става с вас бе . Ако исках да чета ДВ , щях директно него да чета . ВИЕ КЪДЕ ОТИДОХТЕ ?
  • 46 Бавни

    6 4 Отговор

    До коментар #31 от "Miro":

    Хахаха..сами си ги организират сами си ги показват..хахах..коцее ще висиш на някоя лампа скоро
  • 47 Не много умен пингвин

    3 10 Отговор
    Вовата ако беше по-умен щеше да чака силвестър сталоун и чък норис да умрат
    сега пак ще има скалпиране рамбо стайл
  • 48 воца

    15 4 Отговор
    абе,немате ли кадри от стадион Лужники в Москва
  • 49 Източна ромелия

    17 11 Отговор
    Най великия държавник заедно с СИ ДЗИ ПИН
  • 50 другарят

    25 15 Отговор
    Джендъри, джендъри....Много сте далеч от руското съзнание, за да коментирате Русия и още повече да я разберете! "Путин взимал сам важните решения"...разбирайте като се отървем от Путин и тогава лесно ще плячкосаме Русия! Даже в приказките царят не е всемогъщ, за да взима така просто "важните решения" бре джендъри прости!
  • 51 Питайте

    21 5 Отговор
    Народа на Либия дали е доволен от сволянето на Кадаифа.
  • 52 9М730 Буревестник

    13 11 Отговор

    До коментар #15 от "пешо":

    САЩ се разпадат всеки момент споко малко им остава.

    Коментиран от #70, #76

  • 53 Май си объркал нещо...

    16 9 Отговор

    До коментар #4 от "Защитна реакция на слабаци":

    Изолирани са отвъдокеанските маймуни -проста сметка , ако можеш да смяташ, ще ти покаже кой и колко... Само един пример - дори Саудитска Арабия /!/ подритна САЩ по доста болезнено място... А лично онзи високопоставен афроамериканец прелетя океана, за да нагледа лакеите си, но и тук май нещо във "всенародната любов" заскърца - достойният Български Президент просто го пренебрегна.

    Коментиран от #57

  • 54 А бе уж всичко ви е ясно -

    10 5 Отговор

    До коментар #13 от "100 000 гладни":

    ама нещо не се връзва с реалностите...
  • 55 НЕ ЗНАМ

    17 14 Отговор
    КАКВО ПО ДЯВОЛИТЕ ПРАВИ ПУТИН!

    НО ВИЕ СЪС СИГУРНОСТ СТЕ ПСИХЯСАЛИ! ИЗТРВШЕЛИ СТЕ НАПЪЛНО!
    ПОД "ВИЕ" ВИЗИРАМ САЩ И НАТО - УБИЙЦИТЕ НА ХОРА! И ВСИЧКИ, ОКОЛО ТЯХ!

    СВЕТЪТ ЩЕ СТАНЕ ПО ДОБЪР БЕЗ ГОРЕПОСОЧЕНИТЕ!!!

    ДА ЖИВЕЕ ВЕЛИКА БРАТСКА РУСИЯ!!!!

    Коментиран от #71

  • 56 Бомбардирането на жилищни

    20 11 Отговор

    До коментар #16 от "Фашистка гад":

    сгради, болници и пътнически влакове е патент на САЩ, изпробван в Югославия. Ако Русия бе направила това, досега Украйна нямаше да я има... Впрочем - а Хирошима дали е пак по вина на Путин?

    Коментиран от #67

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Hoho Boho

    8 17 Отговор
    Не знам какво управлява, но според мене е на финала..

    Коментиран от #94

  • 59 Теле

    17 10 Отговор
    Много сте жалки да гледате на путин в канчето
  • 60 !!!?

    14 19 Отговор
    ГОТОВ Е !!!?

    Коментиран от #75

  • 61 Интересно какви са ти критериите

    9 8 Отговор

    До коментар #38 от "До 25-ти "БПФ"":

    за подобни обобщения... Има си изследвания ,световни, обективни - там начело по ограниченост са ...познай кои? Заразил си се от самодоволството на самозадоволяващия се западен свят - и това самодоволство ВИНАГИ му е изигравало лоша шега...
  • 62 ТИ БЕ

    6 1 Отговор

    До коментар #33 от "Вова":

    БЪЛГАРСКИ ЗНАЕШ ЛИ ?!
    ЯВНО НЕ! НЕ СИ НАШЕНЕЦ!!!
  • 63 А АКО

    17 6 Отговор

    До коментар #39 от "ВСИЧКИ":

    СТАНЕ ОБРАТНОТО?.. КОЙТО ПОДКРЕПЯ НАРКОМАНА И КРАВИТЕ... шат на патката главата!!! Ха-ха-ха!

    Коментиран от #96

  • 64 Фейк

    13 3 Отговор
    Факти феййййк
  • 65 ЗА СЕБЕ

    3 1 Отговор

    До коментар #57 от "Слабо слабо":

    СИ ЛИ ГОВОРИШ ОНАНИСТЕ!
  • 66 ПоЗдрав за Дойчето

    20 7 Отговор
    Слава на император Путин! Да живей!
  • 67 По времето на Хирошима

    13 3 Отговор

    До коментар #56 от "Бомбардирането на жилищни":

    Путин все още е бил резидент на КГБ в ГДР така че няма как да е негова вината.
  • 68 Дядо Йоцо

    23 6 Отговор
    Какво представлява колективния Запад! Свят на диктатура, унищожаване на човешкото в човека, свят на извращения, дегенерация, лъжи, измами, кръвопролития, свят окупиран и ръководен от глобален елит! Този елит който е враг на истината, доброто и всичко прекрасно, толериращ всичко гнусно, скверно и извратено! Елит подкупил националните елити, поставил начело на националните държави най-мерзки, продажни и нищожни личности, овладял всички медии които е превърнал в рупори на пропагандата и лъжата! И кой е настоящият борец срещу това Зло, кой е този народ и ръководител който води война на живот и смърт с тази Лъжа? Отговора е пред вашите очи!

    Коментиран от #78, #97, #100

  • 69 виктор

    6 13 Отговор

    До коментар #8 от "Miro":

    бог високо САЩ далеко-просия сама се самоизолира от света
  • 70 макавеи

    8 9 Отговор

    До коментар #52 от "9М730 Буревестник":

    верно САЩ се разпада, 82милиона ибягаха в просия
  • 71 чапай

    3 9 Отговор

    До коментар #55 от "НЕ ЗНАМ":

    ей НЕ ЗНАМ прусия е убиица на хора
  • 72 Щеядеме скороХурката

    10 6 Отговор
    Не знам за Путин ама като гледам наще краварски лакеи какви метани и шпакли правят всичко ми се изяснява моментално...
  • 73 Хипер звучно

    11 5 Отговор

    До коментар #4 от "Защитна реакция на слабаци":

    Ти, отворко се моли само да не дойде...
    Че друго ще запееш...
  • 74 И сам не си вярваш

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "путин лавров":

    Ама, да се намираш на приказка, да не заспиш...
  • 75 Толуп Трети

    8 2 Отговор

    До коментар #60 от "!!!?":

    Това го е правил някой от матряла на тиквата, наистина тъпо с оглед на реалността както и на капацитета и наивността на матрала
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 деНАЦИфикация

    15 9 Отговор
    До последния крак !!! Като приключат с Украйна да продължат към Германия !!! През Дойче Зеле да минат с огнепръскачките !!!

    Коментиран от #128

  • 78 Кинжал

    22 8 Отговор

    До коментар #68 от "Дядо Йоцо":

    Много добре сте го описали, точно това е образа пропадналият високомерен и нагъл западен свят с фалшивите ценности и лицемерно поведение. Единствено Путин със сплотена Русия зад гърба си и съюзници като нас и някои други държави може да преобърне нещата и да ни върне към нормалността. Тази война ще реши бъдещето ни и ние не можем да останем безразлични и да не подкрепим братята руси.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 А бре Дойче Зеле...!

    14 6 Отговор
    Я по-добре си анализирайте сънародника си-диктатора-Хитлер...!!!
  • 83 А Коцето

    5 7 Отговор
    Днес с колко забогатя.
  • 84 асд

    15 4 Отговор
    Дойче Ашлох, никой не ви даже чете статиите. Спрете да ги публикувате. Отвращавате българите от всичко немско, дори и да не е лошо такова.
  • 85 Добро утро

    14 6 Отговор
    Американския президент не е заобиколен от лакеи, само стажантката му целува пурата

    Коментиран от #88

  • 86 Аре

    6 16 Отговор
    Браво, много точна статия! На 99 процента съм на същото мнение и изводи!
  • 87 asd

    11 5 Отговор

    До коментар #16 от "Фашистка гад":

    За клоуна зеленски говориш нали?
  • 88 Аре

    3 7 Отговор

    До коментар #85 от "Добро утро":

    Нещо май ги обърка нещата, в америна не е имало президент за повече от 4 години последователно, през 4 да но 4 последователно не, а да не говорим за 15, власта замъглява съзнанието!
  • 89 Даммм

    2 11 Отговор
    Свидел съм бил на точно описаното в статията, макари в локален и много по малък мащаб. Но хората като този са еднакви, дали бос на локална мафия или бос на държавна така са еднакви и е точно така, не искат да чуят разума, а това което искат и се заобикалят с тамива които им казват това което искат да чуят. Обикновенно знаем как приключват такива хора, я с в десятката в бамбичка.
  • 90 Теодоро

    11 3 Отговор
    МАЗЕН ТА КАПЕЩ ПАСКВИЛ..ЖАЛКИ ИЗМАМНИЦИ.

    Коментиран от #91

  • 91 ДаБеДа

    5 12 Отговор

    До коментар #90 от "Теодоро":

    Хм май измамника е в кремъл! Къде има къща щерка му?
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Аз само

    5 10 Отговор
    Знам, че в краката му винаги има чиннопреклонни и мазно-гледащи го в очите наши безродни сънародници !

    Коментиран от #98

  • 96 Вендета

    4 0 Отговор

    До коментар #63 от "А АКО":

    99% вероятност...
  • 97 Демократура

    9 4 Отговор

    До коментар #68 от "Дядо Йоцо":

    По добре не може да се каже, адмирации !!!
    Трябва с такива достойни като вас българи да вземем съдба на родината си в свои ръце и да я изкараме от блатото на безвремието и лъжата!!! Смърт на капитала, да живее България!!!
  • 98 asd

    5 4 Отговор

    До коментар #95 от "Аз само":

    Погледни първо в огледалото, тоя отсреща къде му е мазно-безродния поглед.
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 асд

    10 2 Отговор

    До коментар #105 от "Аре":

    Не съм лекар, но ти препоръчвам да посетиш такъв. За твое добро.

    Коментиран от #109

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 asd

    6 1 Отговор

    До коментар #107 от "ГръмнисЕ":

    Разбира се че не чета. Нещо друго ли си помисли?
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Истината пречиства

    11 4 Отговор

    До коментар #109 от "Аре":

    Само като наричаме продажниците и излезем от ЕС и нато Да не обърнеш палачинката и да извадиш на дядо си партийна книжка за доказателство как целия ви род е обичал Русия и, че по голям комунист от тебе няма😁

    Коментиран от #115

  • 112 Аз само до asd

    7 9 Отговор
    Като се погледна в огледалото, виждам един истински българин, а не подметките на Путин като теб !

    Коментиран от #119, #139

  • 113 Туриста

    4 9 Отговор

    До коментар #37 от "Лакей":

    А най големия лакей си ти! Предал родина за копейки, дип че не знаеш диктатор как си набира публика!
  • 114 Реално

    9 10 Отговор
    Путинисти, русофили, нали знаете, че сте ди продали душата на Сатаната?
  • 115 Аре

    11 8 Отговор

    До коментар #111 от "Истината пречиства":

    Не, няма да я обърна, изнасям се с двеста, ако трябва и кенефи ще чистя назапад, само не искам пак да преживявам диктатира и “развит” социализъм!!!!!

    Коментиран от #123, #138

  • 116 Уса

    12 7 Отговор
    Пазете се от западните лакеи владеят само джендърски номера.Техните номера в САЩ не вървят,но извън сащ се налагат със сила,както ковид измамата и други в бъдеще

    Коментиран от #121

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Жулиен Гаков

    11 6 Отговор
    Вие чувате ли се бе ? ! Изолиран? Не видяхте ли онзи ден на концерта в Москва( на стадиона ) как всичките 200 хиляди го приветстват с развяти знамена? Нещо сте се убъркали господа журналистчета, ама яко сне се убъркали!@

    Коментиран от #120

  • 119 asd

    4 1 Отговор

    До коментар #112 от "Аз само до asd":

    Ами погледни пак, в такъв случай. Ще ме анатемосат, че само ви пращам по доктори, но май си за очен.
  • 120 Дамм

    2 7 Отговор

    До коментар #118 от "Жулиен Гаков":

    УжасТ, наистина има много наивни хора, като вас!!!
  • 121 Аре

    2 7 Отговор

    До коментар #116 от "Уса":

    Аре, още един скрит!

    Коментиран от #122

  • 122 asd

    7 4 Отговор

    До коментар #121 от "Аре":

    Скрит, скрит, колко да е скрит? Много си е открит човека даже.
  • 123 asd

    5 3 Отговор

    До коментар #115 от "Аре":

    Успех ти пожелавам, и всичко най- добро!
  • 124 Spectator

    9 6 Отговор
    А Байдън от кого е заобиколен?
    От BLM и американските демократически калинки. Намерете разликата!
    Да не споменавам "Deep State"...
  • 125 САТЪРА НА ХАНА

    5 5 Отговор
    И ЗА МЕН ЩЕ ПИШАТ ТАКА
    КАТО СПРА ГЕРМАНЦИ, КАНАДЦИ, БЕЛГИЙЦИ И ЦОЛО ВУТОВ, АХМЕД ДОГАН. НИКОЛАЙ ВЪЛКАНОВ, ОПГ КОМБИНАТ ЗА ЦВЕТНИ МЕТАЛИ
    .... ДА КРАДАТ ЗЛАТОТО , МЕДТА, КАЛЦИНИРАНА ТА СИДА , ЦИМЕНТА , ОЛОВОТО , ЦИНКС И РЕДКИТЕ МЕТАЛИ НА БЪЛГАРИЯ :)
  • 126 ежко

    9 7 Отговор
    Ако Путин е заобиколен с лакеи, то какви се падат нащите управници на Байдън или Урсула?
  • 127 usa

    7 9 Отговор
    американските хеликоптери Apache вече са в Латвия и ще пържат яко танковете на руските фа.шис.ти!!!!
  • 128 777

    8 7 Отговор

    До коментар #77 от "деНАЦИфикация":

    Ти пък какво очакваш от ватенките?И през теб ще минат.От където са минали само разрушения остават.Голямо кланяне на тези ушанки.Колкото по-скоро се усетите, толкова по-добре за вас.
  • 129 как управлява глиндера

    5 6 Отговор
    станахме за смях за да скрием че ще даваме оръжие на укрите
  • 130 124

    6 6 Отговор
    Путин ще защити руснаците, въпреки истеричната пропаганда световния бандит Сащ.
  • 131 Зико

    6 3 Отговор
    Не адекватен и заобиколен от извратени: как управлява Баи дун днес
  • 132 Време е за проверка

    6 4 Отговор
    Руски ракети в Венецуела, Куба или в друга държава в Южна Америка ? Тогава ще се чуе воя на "смелчаците" !
  • 133 ХА ХА ХА

    9 6 Отговор
    АБЕ ТОВА ДОЙЧЕ ЗЕЛЕ Е НАПИСАЛО СТАТИЯ ЗА ПУТИН ????? НЕКА ДА НАПИШЕ СТАТИЯ , КЪДЕ СЕ НАМИРА ЗЕЛНИКА
    И ОТ КАКВИ ХОРА Е ЗАОБИКОЛЕН ???
  • 134 Има голяма цензура !

    8 6 Отговор
    Има голяма цензура !
    Всички медии са впрегнати да оплюват Русия .....и наши и западните !
  • 135 Ей Продажници Лъжливи

    5 6 Отговор
    Не ни въвличайте във войната
  • 136 DW и преустановяваш четенето

    9 7 Отговор
    Стилът на истеричната амерска пропаганда е лъжлив, отблъскващ, с характерен стил. Не може да го объркаш с никой друг. Това много помага да разбереш истината, въпреки бруталната цензура.
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 USA

    10 7 Отговор

    До коментар #115 от "Аре":

    Ти защото не си ходил в САЩ мислиш че е демокрация и нещо различно о комунизъм - пожелавам ти да отидеш и да видиш с очите си. Струва ми се че после ще бягаш с 200 от там.
  • 139 Като се погледнеш

    5 6 Отговор

    До коментар #112 от "Аз само до asd":

    в огледалото виждаш един натЮвски воин свирепо захапал препълнения си памперс.
  • 140 Олга

    6 2 Отговор
    Путин е заобиколен от 146 млн "лакеи". Щастливчик.
  • 141 Гери Йорданова

    6 5 Отговор
    Истината е , че Русия , наистина , е заобиколена от врагове ! Въпреки предупрежденията , които Путин отправи , нееднократно , към НАТО , да не се разширяват на изток , те не признават нито докуме.ти , нито факти , и тръгнаха на изток ! Ако , ваш враг , който е на далечно разстояние от домът ви , пожелае да ви стане съсед , въпреки предварителна уговорка да стои далече от вас , ще стоите ли безучастно ? Не вяравам ! Ето , това се случи между Русия и НАТО ! Виновният за войната в Украйна е НАТО , но защо светът си затваея очите за този факт и упрекват Путин - ето това не го разбирам !

    Коментиран от #150

  • 142 Констатация

    4 4 Отговор
    Всички знаем иманета на фашистките организащии в Украйма това са Азов,Айдар и Десен сектор.
    Имената на фашистките организации в Германия се крият,но техните медиини рупори са ясни начело е Дойче веле.
    Време тази неофашистка медия да бъде забранена в България,освен ако не искаме възраждането на фашизма и тук в България!
  • 143 Бцж

    1 6 Отговор
    Хаха, русофобски педерзи

    Коментиран от #145

  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 хххъъъъ

    0 3 Отговор

    До коментар #143 от "Бцж":

    краварски гейзери!
  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Чочко от

    2 1 Отговор
    Кого наричате лакей?? Хората които обичат и защитават интересите на народа и техните традиции.Лакей са тези които обслужват чужди интереси, готови да продадат майките си народа за долари, лири стерлинги В България има много от тези.Не знаят какво е да защитават родина , държавата и нейните интереси.Това е 5 колона
    съществуват и у нас.
  • 148 Da be

    1 1 Отговор
    Лакеите не са националност.У нас няма ли?В ЕС и Нато няма ли?
  • 149 мислещ

    4 1 Отговор
    Има един начин да остане в историяте като ВЕЛИК и това е като се самоубие. Така би спасил себе си и страната си от срам и позор, а и от глад и мизерия. Но за такава постъпка се иска нещо повече от черен коланн по карате, иска се характер
  • 150 777

    3 0 Отговор

    До коментар #141 от "Гери Йорданова":

    Така го разбираш ти, но истината е, че това са имперски амбиции.