Last news in Fakti

19 Март, 2022 15:40 14 700 124

Изключват Русия и от GPS системата

  • русия-
  • роскосмос-
  • дмитрий рогозин-
  • космос-
  • навигация-
  • международна космическа станция

По-рано този месец Руската федерация отказа да изстреля британски търговски сателити от "Байконур" заради наложените западни санкции и съобщи, че вече няма да осъществява подобни изстрелвания

Изключват Русия и от GPS системата - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Съединените щати обмислят да изключат Русия от GPS, каза пред репортери Дмитрий Рогозин, главен изпълнителен директор на "Роскосмос", цитиран от ТАСС.

Той добави, че няма причина за притеснение, тъй като страната разполага със собствена система за сателитна навигация ГЛОНАСС.

"Знаете ли, понастоящем, в рамките на санкциите, Съединените щати обмислят възможността да изключат Руската федерация от GPS? Мога да Ви кажа, че се разглежда такъв въпрос", каза Рогозин.

В същото време ръководителят на Роскосмос отбеляза, че това "не бива да създава напрежение", тъй като всеки смартфон има достъп до системата ГЛОНАСС. Рогозин смята, че руската система има същата точност.

GPS е името на спътникова радио навигационна система за определяне на положението, скоростта и времето с точност до 1 наносекунда във всяка точка на земното кълбо и околоземна орбита в реално време. Щатските военни наричат системата NAVSTAR GPS - "Navigation Signal Timing and Ranging Global Positioning System".

Системата се състои от минимум 24 спътника, разположени на 6 орбити на височина около 20 000 километра и наземен контролен център с наблюдателни станции, разположени в различни точки на Земята. Принципът на действие се базира на измерването на разстоянието от мястото, чиито координати търсим, до група спътници, чиито координати са точно определени и известни. Разстоянието се пресмята на базата на времето за разпространение на радиосигнала от спътника до потребителя.

Глобалната система за позициониране е проектирана и контролирана от Министерството на отбраната на САЩ. Тя може да бъде използвана безплатно от всеки. Поддръжката на системата струва около 400 млн. щ.д. годишно, включително разходите по подмяна на остаряващите спътници.

След руската инвазия в Украйна САЩ и западните страни не само, че наложиха безпрецедентни икономически и финансови санкции на Русия, но и се върви към прекъсване на сътрудничеството в много области, като засега космическата сфера е по-слабо засегната.

В края на март се очаква с руска капсула на Земята да се върне американския астронавт Марк Ванде Хей, който е в Космоса от 355 дни. "Роскосмос" потвърди, че ще изпълни ангажимента си към НАСА, въпреки крайно обтегнатите отношения между двете страни. Преди това имаше опасение, че Ванде Хей може да се наложи да остане още неопределено време в Космоса, ако руската космическа агенция откаже да го прибере.

В петък Русия изстреля успешно кораба "Союз" МС-21 с трима руски космонавти на борда, които се присъединиха към намиращия се на Международната космическа станция (МКС) екипаж. Според уверенията на НАСА и "Роскосмос" засега не се предвижда прекъсване на сътрудничеството за станцията.

По-рано този месец Русия отказа да изстреля британски търговски сателити от "Байконур" заради наложените западни санкции и съобщи, че вече няма да осъществява подобни изстрелвания.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 89 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    85 23 Отговор
    И ..???? На 16 03 Зеленски току-що подписа закон за първите стъпки от Голямото възстановяване на Шваб . Той обяви, че въвежда приложение за социален кредит , комбиниращо универсален основен доход (UBI), цифрова самоличност и паспорт за ваксина , всички в тяхното приложение Diia. Той също така казва, че тъй като толкова много пари влизат в Украйна, тъй като той е станал международна знаменитост, той е легализирал криптовалутите в Украйна. Той ще позволи на чуждестранни и украински борси за криптовалути да работят легално, според Министерството на цифровата трансформация на страната. ЧЕСТИТО ИМ , ХА ХА ХА

    Коментиран от #8

  • 2 ха ха ха

    151 46 Отговор
    за глоснасс не сте ли чували бе хамсалаци?

    Коментиран от #40, #87, #120

  • 3 Мхм

    144 31 Отговор
    Дремемим имат Глонасс

    Коментиран от #9, #38

  • 4 Гошо

    157 39 Отговор
    Кво им пука те си имат тяхна и китай имат свой пък са и по точни.

    Коментиран от #74

  • 5 големи смешници

    123 25 Отговор
    е те си имат по точна казва се глонас

    ктайците също си имат позиционна система и тях може да ги изключите защоото и те си ползват тяхната

    Коментиран от #86

  • 6 Roze може

    59 178 Отговор
    На Русия трябва да се наложи тотална изолация

    Коментиран от #79, #112

  • 7 ТаУмВзе

    139 29 Отговор
    Дреме им на Глоназ! Краварите да си мислят, как няма да имат сателити Скоро!

    Коментиран от #73

  • 8 факт

    122 31 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    Зеленски нищо не може да подпише тъйнкато няма такива правомочия украйна не съществува катомотделнандържава а е република в състава на РФ и нейният губернатор се назначава от Руският президент Владимир Путин

    Коментиран от #17, #19, #75, #96

  • 9 А добре

    64 13 Отговор

    До коментар #3 от "Мхм":

    Като не им дреме, изключваме. Няма проблем!
  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    87 23 Отговор
    ейййй, много саПрости тия кравари бе аааа то да не повярва човек че се имат за толкова умни айде слагайте им санкций и за гпс-а мухахааааа
  • 11 Грульо

    106 23 Отговор
    Тамън няма да ги шпионират, така че - американците пак губят. :D
  • 12 Сбърканата логика на путиниста

    61 133 Отговор
    Другари путинисти, ние отдавана сме част от войната. Не давате с нищо да помогнем на Украйна. Тогава защо пак се готвим да дадем 300 млн. лв. на Путин за ремонт на скапаната руска техника, това какво е? А парите, които Русия чрез своите агенти на влияние ни краде – от КТБ – 4 млрд.лева, от АЕЦ Белене -2 млрд., от Виваком - 2 млрд, от турецкия паток – 4.5 млрд.лева, скъпата газ и скъпия нефт и още много други. Затова не ви е срам, нали? Нали от тези милиарди ви отпускат копейки за да плюете страната си и да я правите лесна руска жертва. Колко от тези 10 млрд. лева, които Нинова каза, че се крадат годишно у нас отиват към Русия ? Щяхте и вие да живеете достойно, ако защитавахте страната си, а не да чакате някой да ви пусне стотинки в канчето.

    Коментиран от #35, #55, #101, #121

  • 13 Да бе да

    59 10 Отговор
    Голям праз!
  • 14 Хахахаха

    38 83 Отговор
    Ей русофилчета, трябва да разберете нещо! Европа и Америка не санкционират Русия, те им налагат "специална финансова помощ"!

    Коментиран от #26

  • 15 Хаха

    51 50 Отговор
    Голям смях ще стана като почнат да използват Глонас.В Украйна войниците обикалят в кръг като последните ах..ци.

    Коментиран от #24

  • 16 Хахаха

    78 17 Отговор
    Те натю със gps вместо Русе улучиха Разград, пък у Русия не е ясно де ще стигнат

    Коментиран от #21

  • 17 Майна

    28 10 Отговор

    До коментар #8 от "факт":

    Публикувано е официално в американската преса, за другото-може и да стане
  • 18 Терминатор

    15 40 Отговор
    Нищо де самия факт е доста унизителен
  • 19 Последния Софиянец

    16 24 Отговор

    До коментар #8 от "факт":

    Факт е , че си с изключително увредено междуушно пространство! Вероятно материалът от , който си направен не е бил качествен , или пък е бил прокиснат.
  • 20 SCH💿Nino Brown

    29 68 Отговор
    Уееее 🤣🤣🤣 нека да си работят с руска програма и сателити защо не са го направили до сега нали са по умни?
    Пияниците такива неща правят че и те самите не могат да си използват смяхх

    Коментиран от #30

  • 21 Майна

    21 4 Отговор

    До коментар #16 от "Хахаха":

    Вярно,бяхме го позабравили, хахаха..
  • 22 Б А Й Х @ Й ‼️

    111 21 Отговор
    Има ли още не разбрали ❓‼️❓‼️❓‼️ Войната не е за спасяване на Украйна с всички средства , войната е за спасяване господството на долара с всички средства ‼️‼️‼️
  • 23 Четящ

    63 14 Отговор
    Само българските дебили не виждат, че вървим бързо и успешно към Трета световна война.

    Коментиран от #49

  • 24 Сериозно

    25 68 Отговор

    До коментар #15 от "Хаха":

    И що? Щото Русия имала Глонасс? А това глонац от нацисти ли произлиза? От нацистите в Русия? Ааааа ще има скоро денацификация, заедно с депутинификация в Русия. Наближава времето!
  • 25 Някой може ли да ми обясни

    34 56 Отговор
    Защо в тази подлога на Русия се забранява ЛуковМарш на който се развяват само Български знамена а в същото време проруски предатели от възраждане развяват Руски знамена на територията на България ?
  • 26 Така е

    46 17 Отговор

    До коментар #14 от "Хахахаха":

    Прав си! Специална финансова помощ от която фалират европейски и щатски компании!

    Коментиран от #31

  • 27 Силна миризма

    106 15 Отговор
    Мирише на световен тоталитарен режим - от един и същи център САЩ се командва всичко - джипиеса, суифта, СЗО,ООН,ЕС, санкциите, медиите, културната политика, ценностна система,банкова система, световна валута, войните в света, организациите на котките и т.н. Некой мисли ли си, че живее в демократичен свят?
  • 28 Ватинов

    13 16 Отговор
    Меня водката ме води така или иначе не го ползвам жипеза

    Лоши империалисти намерим и беZ
  • 29 АнтиГост

    18 44 Отговор
    Просто системите за насочване на руските ракети,
    незнайно защо използват GPS+GLONASS. Сега ще станат
    още по-неточни.

    Коментиран от #51

  • 30 навигатор

    51 13 Отговор

    До коментар #20 от "SCH💿Nino Brown":

    китайските телефони и джаджжи бачкат от кодини и с тяхната система и с руската, щото гпс-а умишлено не дава голяма точност за "врага", само краваролюбите не го знаете това

    Коментиран от #43

  • 31 Хахахаха

    23 45 Отговор

    До коментар #26 от "Така е":

    Пусни да видиш финансовата помощ как помага на Русия! Докато войската на Путин се бие в Украйна, народа на Русия се бие по магазините за стока! Скоро и рафтовете ще разфасоват!

    Коментиран от #42, #62

  • 32 Майна

    48 15 Отговор
    САЩ е тотал ТРАШ..Единствено и остава да изиска Европа да закупува газа на 50% по-висока цена и да я изнудва въоръжаване, което ще им продава...КОНСПИРАЦИЯТА НА ДАВОСКИТЕ МОНАСИ може да се провали само ако ЧОВЕЦИТЕ СЕ СЪБУДЯТ!
  • 33 ivan

    46 12 Отговор
    напъните на Сащ и техните придворни стават все по жалки,ве4е не са в състояние да направят не6то,ве4е Бойнг преско4иха санкциите и продават 4асти за самолети на Русия през казахстан и Киргистан,там няма санкции,санкциите са за Европа и простолюдието
  • 34 АУУУУУ

    22 10 Отговор
    НАЗАД КЪМ КАМЕННАТА ЕРА.... ЯБА ДАБА ДУУУ..... 🦍🦍🦍🦍😂😂😂😂
  • 35 Антитрол

    61 15 Отговор

    До коментар #12 от "Сбърканата логика на путиниста":

    Хайде стига с лъжите бе - ще даваме на Русия за ремонт на самолетите защото господарите ти само взеха парите и казаха ще видим - господарите ти са виновни. АЕЦ Белене досега щеше да се е изплатил ако господарите ти не бяха го спрели и щеше да дава евтин ток. За скъпия газ и нефт пак господарите ти са виновни като ни забраниха Южен поток и дългосрочните договори с Русия - по дългосрочен договор все още получаваме газ на 250$. КТБ го окради една Тиква назначена ни от една германска НПО с финансиране от чичко Сорос,

    Цялата ви пропаганда е само лъжи ама кого ли лъжете - май само себе си.

    Коментиран от #122

  • 36 Шишо Бакшишо

    24 23 Отговор
    Мани, мани..тя една система, сделана както и всичко останало. Веднаж я ползвах. Чудех се какви са тези непознати улици , на които ме отчиташе..а то се оказа, че вместо в София, системата ме координарала в Габрово. И се чудя аз, защо наместо в Горубляне, в момента се намирах в Етъра..

    Коментиран от #111

  • 37 В.В.П.

    25 13 Отговор
    Руският ГЛОНАСС,НЕ ГРЕШИ .много е точен.

    Коментиран от #109

  • 38 Ал Бунди

    13 18 Отговор

    До коментар #3 от "Мхм":

    Имат те..таратанци имат....А виж, робота Федя все още ползва двигатели от корейски сенокосачки..
  • 39 Азов

    11 1 Отговор
    Въй въй въй .. ей тьй кат стане начиии
  • 40 Rado

    19 21 Отговор

    До коментар #2 от "ха ха ха":

    26 Юни, 2019 Русия спря производството на спътници ГЛОНАСС поради санкции от Запада 😂😂😂😂 И имали поне един телефон с ГЛОНАСС 😂могат да го ползват руските военни, а за обикновения руснак дедовия
    https://fakti.bg/technozone/390612-rusia-spra-proizvodstvoto-na-spatnici-glonass

    Коментиран от #85

  • 41 Трак

    16 26 Отговор
    Има ли нещо в което чи-футската смръдлива комунистическа ко-чина да не е изключена :)
  • 42 USA

    43 15 Отговор

    До коментар #31 от "Хахахаха":

    Да бе то сигурно руснаци се биеха за олио в Кауфланд - да ти пусна ли клип с празните рафтове в Ню Йорк.

    Коментиран от #54

  • 43 SCH💿Nino Brown

    13 23 Отговор

    До коментар #30 от "навигатор":

    Китай и Корея нямат нищо общо с Русия. Какви сравниния правиш бе човек ти добре ли си ?Chinetoc произвежда стоки с долнопробно и ниско качество факт ,но прави и неща с високо качество а Русия не може да ги настигне никога дори и след 200 г. Чукчета във нирвана най умеят да танцува казачок и да правят матрьошки друго...и химици да в помощ на Кремъл
  • 44 Неграмотен

    30 12 Отговор
    Абе!!! Как се изключва GPS?!?? Това се едно че да изключиш сателитната телевизия. То или сигнала се излъчва за всичките или не се излъчва за никой.Аман вече от фейкове. Поне малко влагайте мисъл в таз глава,иначе за чий ви е на раменете!!!

    Коментиран от #58

  • 45 Общо взето

    11 8 Отговор
    Ко ту и да изключат , Те си го имат от отдавна , че и в повече от другите
  • 46 Тракиец

    17 35 Отговор
    Русия вече официално в КАМЕННАТА ЕРА . Външните тоалетни, заменянето на картофи срещу ориз е официално разплащателно средство в магазините им . Тези комунистически диваци вече си намериха майстора. Сега е времето да взривим всеки терористичен комунистически монумент в България и да ограничим максимум диалога с тази престъпна комунистическа менте държава

    Коментиран от #57

  • 47 Кликбейт

    1 5 Отговор
    Не изключват.
  • 48 Тракиец

    13 27 Отговор
    Давай Европа бий комунягите по тиквите чугунени , бий еврейна комунист рашист.. бий удряй смазвай тази болшевишка терористична изме-т
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Smooth Jazz

    28 9 Отговор
    В начаото смартфоните имаха само GPS и позиционираха изключително бавно и трудно, само под открито небе. Сега вече осврнGPS им слагат руската GLONASS и китайската BDS, и позиционират за секунди дори и да си в сграда с масивен покрив. Така, че краварите да внимават да не си остамат само с GPS а.
  • 51 Военен

    35 4 Отговор

    До коментар #29 от "АнтиГост":

    По голяма глупост не можа ли да сътвориш - руските ракети изобщо не използват GPS - ама нали трябва да напишеш нещо.

    Пък колко са неточни питай онези дето оцеляха от чуждестранния легион.
  • 52 Вова

    4 14 Отговор
    Гражданската авиация спира. Иначе Рогозин е прав. Кой ще пътува, като няма да има средства дори за храна?

    Едни смартфони не крепят икономика. Останалите устройство по-скоро не знаят за други системи.
  • 53 Майна

    13 32 Отговор
    Русия изгуби войната и фалира . От тук нататък следва нейната капитулация а Путин му остават само 2 изхода — или да се самоубие в бункера си или да се предаде на Европа и да моли за милост и по бърза смърт чрез трибунал в Хага

    Коментиран от #64

  • 54 Мммм добре

    7 8 Отговор

    До коментар #42 от "USA":

    Пусни, ама да не е от някой магазин който се мести и е изпразнил рафтовете!
  • 55 Гост

    44 7 Отговор

    До коментар #12 от "Сбърканата логика на путиниста":

    Даваме за ремонти на мигове, щото от близо 20 г. в НАТО, "партньорите" ни не дават не самолети, а дори пушки М 16, та карат армията още с руски калашници! Е, срещу 2 млрд ни дадоха чертежи на 8 бр. Еф 16! Та за 30 години твоите идоли кравари какво дадоха и направиха за България - атомна централа ли, евтина газ ли ни доставиха, някой завод ли построиха.... Дори курортисти няма от Кравария! Единственото, което ни дадоха е 20 тона мухлясала царевица и изнесени от тук тонове злато и други метали...

    Коментиран от #77

  • 56 ДжафДжаф

    43 10 Отговор
    То и без друго руснаците доказаха, че могат да манипулират GPS сигналите, а сега с чиста съвест могат направо да ги изключат в някои райони! Отделен въпрос е, че май на север GPS системата въобще я няма! Руснаците на скоро изстрелваха спътници конкретно за полярният кръг. Друг е въпроса, също, че краварите обичат често да летят близо до Русия! Кво ще правят без GPS. Освен това при GPS както и при другите системи за навигация е необходима мрежа от наземни станции. Без станциите на територията на Русия, цялата система увисва! Преди няколко години пак се врънкаха, но от немай къде се разбраха! Няма къде да ходят. Та това е 1/6 от сушата. Виж ако руснаците им разкарат наземните станции и блокират сигнала, тогава става голем проблем! Нати булка спасов ден. Тия наистина са се взели много на сериозно и ника не си дават сметка, че годината не е 1984г, а Америка отдавна не е това, което беше! Печатница за зелени хартийки. Нищо повече!

    Коментиран от #60

  • 57 SCH💿Nino Brown

    13 28 Отговор

    До коментар #46 от "Тракиец":

    Когато ги затворят и без право да ходят в Европа и САЩ ще им свърши и бизнеса с дрога и арсенал мъка мъка ,
    Идват тежки времена за руските човеци а забравих жените измамнички като Anna Delvey (Анна Сорокина) 90% от руската жена и леки жени .Малко да си почине света от тях
  • 58 Вова

    7 19 Отговор

    До коментар #44 от "Неграмотен":

    Ми не баш. Като минавам над теб и спирам да излъчвам. Като отмина, пак си започвам. Спътниците не са на стационарна позиция,.а обикалят земята. Точно тази им функция дава възможност за позициониране спрямо тях.

    Но това със спирането не е най-доброто решение. Далеч по-разумно е да им се вкарва случайна грешка от 2-3 километра, когато са в хоризонта на РФ. Тогава ще е готино и за смартфоните на другаря Рогозин.

    Трябваше да го разстрелям заедно с подчинения му, дето беше пял на американците. Пропуснах. Ще се коригирам.

    Коментиран от #69

  • 59 усадембил

    20 5 Отговор
    Да изключват - руснаците си имат своя.Голям праз!
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Дън Бай

    11 3 Отговор
    Голям праз!
  • 62 Така е

    31 8 Отговор

    До коментар #31 от "Хахахаха":

    Това с биенето по магазините за стока, го видях в Париж... а е видно, че става из цяла Европа, включително и в България. В Италия сега можеш да купиш кило брашно и кило ориз... За повече трябва да се биеш, и пак няма...
    В Русия..... този проблем с храните не съществува, освен в твоята глава.

    Коментиран от #108

  • 63 СЕГА И РУСИЯ ТРЯБВА ДА ИЗКЛЮЧИ САЩ

    16 3 Отговор
    ОТ ГПС СИСТЕМАТА
  • 64 SCH💿Nino Brown

    5 14 Отговор

    До коментар #53 от "Майна":

    Ти не беше ли русофил все ти се чудих че и в Германия живееш и с голяма любов към Русия, беше ми много странно за разлика от руснаците кой избяга далеко от родината никой не милее да се връща или си присвоил този ник?Абе моли се да не фалира нека си живеят само че откъснати от света нямаме файда да се променя нещо .Ако падне диктатора считай ги всички Руснаци, Украинци,....и другите от СССР мигранти какво ще ги правим къде ще ги слагаме.....?На витрината с колбаси 😉 месото не говори човешки ,ако си ме разбрал правилно разбрал...

    Коментиран от #71, #103

  • 65 6263738282

    16 1 Отговор
    Супер сега телефоните на хората там са освобождават от биг брадъра!
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Аре стига

    11 3 Отговор
    насрахте се вече.
  • 68 WTF?

    10 14 Отговор
    Кой руски телефон работи с ГЛОНАСС? За една позната питам.

    Коментиран от #107

  • 69 Пътник

    22 4 Отговор

    До коментар #58 от "Вова":

    Kъм мoмeнтa GPS имa 11 нaзeмни cтaнции в Pycия, дoĸaтo ГЛOHACC нямa нитo eднa в CAЩ. Всички устройства продавани в Русия, от години задължително са оборудвани и с ГЛОНАС приемници. За авиацията им няма нужда да споменавам. Другото е пунта мара и пара в свирката.

    Коментиран от #81

  • 70 Уса

    16 3 Отговор
    Американската ГПС система,интернета и мобилното покритие са най-скапаните на тоя свят от стълб до стълб,като радиостанциите.Който е живял в щатите знае за какво става на въпрос.Бил съм къде ли не по света добре,че е гугъл да им покрива срама понякога,но едва ли чувстват срам само искат пари пари пари.В България тези неща са години напред
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Драк

    9 4 Отговор
    Имате поздрави от ГЛОНАС и БАЙДУ
  • 73 руски краваристански обор

    10 16 Отговор

    До коментар #7 от "ТаУмВзе":

    Еми те краваристанците останаха без сателити вече бе хамсал ! Тоя провал ГЛОНАСС не може вече да се обслужва ,защото руснаците не могат да го поддържат ! Останалите няколко подобия на сателити на руските терористи,ще бъдат свалени !
  • 74 руски краваристански обор

    14 18 Отговор

    До коментар #4 от "Гошо":

    Лада е къде,къде по-добре от Майбах ,нали Хамсал продажен !
    Руския болен е най-здравия болен !
  • 75 БазаДанни

    11 19 Отговор

    До коментар #8 от "факт":

    Името на Украйна преди е било Киевска рус. Става въпро за около девети век.
    Тогава Москва е била блато.
    Всъщност русия не съществува, и измислената и история.
  • 76 оня с коня

    12 13 Отговор
    И да обясни рогозин:След като в русия функционира Системата ГЛОНАСС,КОЙ пък ползва западната GPS и от къф зор?По същия начин русия изключи Интернет и го замени с някакъв Руски производен Изтърсак,като по тоя начин веднъж отряза Гражданите си от Световните новини и втори път - стриктно може да следи всякакви призиви за Отпор на Властта сред недоволните и ...ДА ГИ АРЕСТУВА немедлено.
  • 77 Шматка

    21 4 Отговор

    До коментар #55 от "Гост":

    Май е по-добре да станем талибани. И тогава САЩ ще ни подарят оръжие за $80 млрд, както подариха на Афганистан!

    Коментиран от #83

  • 78 стоян георгиев

    7 7 Отговор
    да ги махат от всякъде.
  • 79 ЮРА

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Roze може":

    УРАААА.........
  • 80 Анавв

    19 6 Отговор
    Не е тайна че американски космонавти летят в космоса с руснаците! Вчера извършиха пореден полет успешен само с руски космонавти! Нека ги изключват ,то злото се връща на този дето го върши!!
  • 81 Вова

    4 6 Отговор

    До коментар #69 от "Пътник":

    Сменявайте диригента на оркестъра.
    За какво са нужни на GPS станции в Русия.
    И кой западен сaмалeт разбира от GLONASS?

    Фантазирайте с мярка, за да ви се вярва понякога.
  • 82 Урюрвкос

    25 7 Отговор
    навремето когато правеха мрежите на GPS-ите поискаха на руска територия да сложат координатни станции за въвеждане на поправки и повишаване на точноста. Подписаха договор руснаците им разрешиха с условието когато им потрябва за същите цели да сложат такива на американска територия. Дойде момента за пускането на глонаса и американците казаха няма такива работи забраняваме да слагате ваши станции на наша територия. Руснаците заплашиха че ще изключат американските но видите ли ще падне силно точноста и ако стане самолетна катастрофа или нещо такова Русия ще плаща щетите. Сега руснаците имат такива в Венецуела, Никарагуа и Куба това което не стига ко правят с кораби в Океана. Подписаните договори с Щатите не струват хартията.

    Коментиран от #84

  • 83 Хаха

    14 3 Отговор

    До коментар #77 от "Шматка":

    Или окрайнининци.... Оказа се, че били пълни с жавелини, инструктори и нам ква си краварска техника, а не са в НАТО...
  • 84 Господи

    13 5 Отговор

    До коментар #82 от "Урюрвкос":

    Хубаво е да има преки очевидци на такива исторически събития... Хората трябва да знаят за вероломната хартия. Самият аз ползвам Глонасс и съм много доволен !
  • 85 Митраджия

    12 17 Отговор

    До коментар #40 от "Rado":

    Нали виждаш всички са ходили в Русия и знаят колко точна е Глонасс хахаха .само дето никой не е виждал Гармин или Том Том или Бекер да работят с Глонасс.че и на телефоните пише Джипиес .хахаха Waze Igo и всичко друго работи перфектно . Я някой да каже за някоя Руска навигация че да си купим и ние ,да не се губим по пътищата.пък сега сигурно ще са без пари ,нали са в рубли

    Коментиран от #98

  • 86 7369

    22 18 Отговор

    До коментар #5 от "големи смешници":

    Как разбра,че е по-точна бе смешник продажен ? Точността на това недоразумение ГЛОНАСС е 5-10м ,а на GPS е от 3-7м.Отделно GPS дава десетократно по-малко грешки в изградената мрежа.Освен това ,недоразумението ГЛОНАСС е зависимо от западни компоненти.Въобще пълен бълвоч.Няма как държава като Русия ,която технологично е на нивото на Филипините и е изпълнена с корупция ,да направи каквото и да било ,което да е качествено.

    Коментиран от #91, #100

  • 87 СИБИРСКИ КИТАЕЦ

    17 3 Отговор

    До коментар #2 от "ха ха ха":

    Важното е че ти я ползваш непрекъснато и няма да имаш преоблеми и в бъдеще.
  • 88 Кримският мост

    10 0 Отговор
    Китайска поговорка:
    "Този, който е вързал камбаната на тигъра, трябва да я свали"
  • 89 Лилипутин

    9 8 Отговор
    На всички Мерседес БМВ и други западни марки автомобили ,съм наредил да се инсталира още на границата Глонасс,докато се импортират в Русия .вноса тия дни е спрял нещо ,но всичко е точно. .за лади жигулита москвичи те си имат вградени,заводски монтирани глонасс . Движат се автономно ,че тука се прекалява с водката и самогона.наште джигити да не се трепят по пътищата.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Area 51

    13 15 Отговор
    Руснаците преди няколко месеца направиха демонстрация на краварите как се сваля спътник с лазер и след това всички бяха много силно притеснени. Мисля, че не щатите, а точно Русия може да изключи GPS -а на щатите, така че да им спестят труда и средствата.
  • 94 Тиро Вампиро

    7 2 Отговор
    Гармина отдавна не става за нищо.Беше сензация в началото,когато излизаха ГПСите и с времето само добавяха екстри нищо повече.Дори и картите не се ъпдейтват на 100% всичко е мати маскара.Имам последен модел Гармин за пътища за тировете от най-скъпия,но го ползвам рядко,защото ме вкарва в "ада"точно в най-неочаквания за мен момент.Обаждах се на Гармин а те ми даваха инструкции,как да си нагласявам сетингите при положение,че това мога да го правя на всяка една човешка технология.През цялото време ползвам гугъл на телефона от години и всичко е точно.Положението откъм технологиите за обикновените хора става все по-зле и пълно със зависимости и харчове
  • 95 Урюрвкос

    3 2 Отговор
    руснаците могат да дублират сигнала на GPS, например ти си пред ЦУМ а телефона ти показва че си в Перник. Това го използваха на границата с Естония, лети високо (14-15км) дрон и вижда чак до Псков и не нарушава границата, но когато му изместят картата той вижда че още е над Естония а всъщност е вече на 15км в руска територия и може да бъде свален. Затова правят допълнителна защита да не разчита само на GPS-a.
  • 96 Brust Lee

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "факт":

    Малка поправка - назначава се генерал - губернатор от РУСКИЯ ЦАР. УРА.
  • 97 мнение

    6 5 Отговор
    Разликата е, че ако се сринат тотално всички съществуващи системи за навигация при космическа война, руснаците ще са с едни гърди напред защото някой смел войник руснак ще се мушне в ракетата и ще я навигира визуално до попадението и. А никой друг няма да го направи. :)
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Петър

    2 2 Отговор
    На територията на Русия са построени няколко наземни GPS станции а това би означавало компрометиране на покритието...
  • 100 Госあ

    10 7 Отговор

    До коментар #86 от "7369":

    глонасс вече не се използва май дори и от рушняците.
  • 101 Петър

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "Сбърканата логика на путиниста":

    Като си такъв умник уреди ни по тънки цени.......но за покупните цени никаква яснота нямаш....не са от най високите
  • 102 Дедо мраз

    7 6 Отговор
    Братушките не са лоши хора, но ги управляват лошо.

    Коментиран от #105, #106

  • 103 стоян

    2 1 Отговор

    До коментар #64 от "SCH💿Nino Brown":

    До 64 кпм -е как какво ще правим с руснаците -срещу минимално заплащане с долари ще построят новата Украйна
  • 104 Вова с ватенката

    9 6 Отговор

    До коментар #90 от "ПЕНКО":

    Путистан може само да рови в земята с лопата за кюмур и да си избива собствения си пиян народ, друго никога не могла няма и да може. А за в бъдеще и лопати няма да има!

    Коментиран от #115

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Коля с ватенката и галошите

    7 5 Отговор

    До коментар #102 от "Дедо мраз":

    Само умрелата братушка е читава, другите в обор с ограда
  • 107 Коля с ватенката и галошите

    2 2 Отговор

    До коментар #68 от "WTF?":

    Тия дето бачках на кюмур, и вова със сърпа ичука ги ремонтира
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Бацо Гацов

    2 0 Отговор

    До коментар #37 от "В.В.П.":

    Ма ич..затова запрати ГДБОП вместо в Левски А, в Левски Д...
  • 110 Павел пенев

    4 1 Отговор
    Русия има своя система,която ще включи автоматично.
  • 111 Просто не можеш да работиш

    2 0 Отговор

    До коментар #36 от "Шишо Бакшишо":

    с нея. Един добронамерен съвет - никога не се хвали с неподготвеността си, никога! Що се отнася до безгрешността на GPS системата - скорошен случай - задал съм ресторант, компанията ,поводът - всичко по реда си... пътуваме малко по-дълго - изведнъж - пиук - "стигнахте". Спирам - порталът на Циментовия завод в Девня...
  • 112 Още малкоОставаЗаВсички подлоги

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Roze може":

    НаИдиотите катотебе също
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Жулиен Гаков

    2 1 Отговор
    Оня с оср...те памперси е мръднал ЯКО! Май руснаците ще ви изключат от GPS системата!
  • 115 Западния фашизъм е обречен

    1 1 Отговор

    До коментар #104 от "Вова с ватенката":

    Само виж какво и как си го написал и помисли дали някой би харесал нещоГнусно

    Коментиран от #116, #119

  • 116 Ейп Крос

    0 0 Отговор

    До коментар #115 от "Западния фашизъм е обречен":

    Очарован съм от стилистичния похват на този човек , фен съм на всичко което пише.
  • 117 Ейп Крос

    3 1 Отговор
    Ще си носят книжни карти в задния джоб на дочения панталон .
  • 118 ОПАААА

    3 1 Отговор
    Какво значи БРИТАНСКИ ТЪРГОВСКИ САТЕЛИТ?? Странно- бях чел че е с военно предназначение и поради тази причина Русия отказа категорично. По скоро светът ще остане без GPS отколкото Русия :))))))
  • 119 UDO

    1 0 Отговор

    До коментар #115 от "Западния фашизъм е обречен":

    За западния фашизъм сме запознати .Запознай ни със съветския и руския фашизъм ако обичаш.

    Коментиран от #123

  • 120 Да, знам

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "ха ха ха":

    Дори и сем го ползовал
  • 121 Достойно ли!!!?

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Сбърканата логика на путиниста":

    Достойно когато народа се подновява с младежи ( ям погледнети се кой колко деца си е родил и настанил), достойно е когато народа си е зает в къщи а не бърши туалетчиниите вьв Франция или Германия.
  • 122 Ами...

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "Антитрол":

    Лъжат сами себеси, обаче липсва им нейронна част от мозъка , "изключена" е по въздействие то на блясък на модерен живот в кръвария.
  • 123 Я виш го

    1 0 Отговор

    До коментар #119 от "UDO":

    Като се запознат с западни фашизъм - що не викаш да се отегли от страната ни... руски - първо това не е фашизм, друго - под неговото влияние България не е исчезвала като народ а се усилвала с брой български българи
  • 124 6убфрк

    0 0 Отговор
    Голансс не покрива Щатите и сателитите им, защото не им позволиха наземни станции там, което я прави несъвършена. Сега обаче и GPS няма да работи в Русия и нейните сателити, така че монополът, който имаха при наблюдението на трафика драстично намаля. Ще трябва да следят визуално доста повече цели от колкото могат да си позволят. Сигурно им е доста тъпичко, знаейки, че да си върнат станциите в Русия ще стане само ако пуснат руските в Щатите. Щатската анти руска истерия е забележително наивна.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания