Last news in Fakti

16 Април, 2022 10:00 3 319 77

Когато Байдън говори от свое име той не говори от името на САЩ

  • джо байдън-
  • сащ-
  • украйна-
  • геноцид-
  • владимир путин

Демократът има голям външнополитически опит и дълбоки познания за това как функционира правителството, но е известен и с това, че много говори и изпада в плен на емоциите си

Когато Байдън говори от свое име той не говори от името на САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Няма такова нещо като чисто лично мнение по важни политически въпроси, ако си в Овалния кабинет. Когато си президент и топката е в теб, е опасно да даваш лични оценки за неща, по които не си компетентен.

Заради една твоя дума може да бъдат преместени цели армии, пазарите може да се разтресат, дипломацията може да се обърка.

Това не пречи на американския президент Джо Байдън някак по интуиция да се произнася за войната в Украйна, като нарича руския президент Владимир Путин военнопрестъпник, да изглежда сякаш се застъпва за смяна на властта в Москва, или да определя руската инвазия като геноцид, а след това да се оправдава, че говорел от свое име, а не изразявал позициите на президентската институция.

Това е да всяваш объркване в опасни времена.

Америка не е просто страничен наблюдател в тази война. САЩ са главният доставчик на оръжие за Украйна сред западните страни, ключов източник на военни разузнавателни данни за Киев и движеща сила зад глобалните санкции срещу Русия. САЩ имат опит от поколения как да говорят със и за своя исторически ядрен съперник.

Но тези дни Байдън "изразява лично мнение" по важни за великите сили въпроси, не спират да повтарят неговите сътрудници. Приличайки на своя предшественик, той понякога реагира на това, което вижда по телевизията. Думите му не винаги трябва да се възприемат буквално, твърдят някои.

Обвинението в геноцид е най-тежката присъда в историята срещу дадена държава - нещо, което може да задължи страните членки на ООН да се намесят. Обезпокоени от евентуални такива последици САЩ решиха да не признават за геноцид убийствата в Руанда, извършени от етноса хуту срещу тутсите през 1994 г. Мина повече от век преди американски президент да признае геноцида срещу арменците, както Байдън направи миналата година.

Но във вторник в щата Айова Байдън сравни руските масови убийства на украински цивилни с геноцид и остана на тази позиция до завръщането си във Вашингтон. "Да, аз го наричам геноцид", каза той. Юристи ще решат дали действията на Русия отговарят на международните стандарти, добави президентът, но "изглежда сигурно, че това ще стане".

Украинският президент Володимир Зеленски похвали изказванията на Байдън "Истински думи на истински лидер", написа украинският президент в Туитър и добави: "Наричането на нещата с истинските им имена е от ключово значение, за да се изправим срещу злото".

Но войната в Европа продължава и френският президент Еманюел Макрон предупреди: "Не съм сигурен, че ескалацията на изказванията служи на нашата кауза".

"Днес съм предпазлив с понятията", каза Макрон и добави: "Думата геноцид има своето значение . . . Днес сме свидетели на една лудост. Това е невъобразима жестокост и нова война в Европа. Но в същото време гледам фактите и искам да продължа да правя всичко по силите си, за да можем да спрем войната и да възстановим мира".

Миналия месец в Белия дом Байдън каза за Путин в отговор на извикан в последния момент въпрос, докато се връщаше от несвързано с войната събитие за подписване на закон: "Смятам, че той е военнопрестъпник". Президентът на САЩ повтори това още веднъж при посещение при американските войски в Полша.

Белият дом побърза да каже, че думите му не отразяват непременно американската политика.

Той говореше развълнуван от това, което бе видял по телевизията, а това са варварски действия на един брутален диктатор, нахлул в друга държава", каза говорителката на Байдън Джен Саки.

Вчера говорителката отхвърли вероятността, че някой може да е бил объркан от идеята, че личното мнение на Байдън не отразява политиката на правителството. Тя каза, че Байдън се кандидатира за президент с обещанието, че ще бъде пределно прям в изказванията си и ще говори открито. Коментарите му от вчера, не веднъж, а два пъти, както и за военните престъпления, са ясно отражение на това".

Освен това, след като се срещна с украински деца, разделени заради войната от семействата си, Байдън накара сътрудниците си да се мъчат да обясняват очевидната му подкрепа на идеята за смяна на режима в Москва. Той каза за Путин: "За Бога, този човек не може да остане на власт".

И това отново не беше официална позиция на САЩ.

"Изразих моралното си възмущение, което изпитвам към този човек", каза Байдън дни по-късно и добави: "Не формулирах промяна в политиката ни".

Доналд Тръмп беше този, който всячески скъса с шаблонната представата за президент с множеството си туитове. Някои от тях отразяваха политиката. Някои просто това, което му хрумваше в момента.

"Направихме драматичен преход по време на мандата на Тръмп", като осъзнахме какво един президент понякога не бива да казва от името на правителството или на страната, а само от собствено име, каза Катлийн Хол Джеймисън, директорка на Центъра за публични политики "Аненбърг" (Annenberg Public Policy Center) в Университета на Пенсилвания. Тя отдаде заслуженото на правителството на Байдън, че бързо поправя нещата, когато подобно нещо се случи.

Тя като учен, занимаващ се с политическа реторика, е на мнение, че обществени фигури като Барак Обама са смятани за самомониториращи се - те чуват какво говорят и бързо се поправят. Според нея на Байдън му липсва този филтър.

"Обама много добре владееше автомониторинга", каза изследователката и добави: "Байдън не го владее. За него разликата между мисъл и изричане не е много голяма"

Байдън има голям външнополитически опит и дълбоки познания за това как функционира правителството, но е известен и с това, че много говори и изпада в плен на емоциите си.

Това понякога пораждаше търкания, когато беше вицепрезидент при Обама, както когато Байдън подкрепи еднополовите бракове в телевизионно интервю през 2012 г., преди неговият началник да бъде напълно готов да направи същото. Байдън "вероятно има склонност да прибързва и да казва нещо, които още не е трябвало, но това се дължи на емоционалност", каза тогава Обама и добави, той че би "предпочел да се изкаже по този въпрос по свой начин и когато той прецени".

Служители в Белия дом казват, че Байдън се държи така, защото през петте си десетилетия във Вашингтон никога не е прехапвал езика си, дори когато това му е създавало проблеми.

Те виждат в изказванията на Байдън, различаващи се от политиката на правителството му, реакция не само на ужасяващите кадри от Украйна, но също и на политическия натиск в САЩ той да каже и направи повече в отговор на руската инвазия.

За Дейвид Акселрод, бивш съветник на винаги предпазливия Обама, забележката на Байдън за Путин, че той "не може да остане на власт" са пример за вашингтонската приказка, че "силата на някого е в неговата слабост".

Силата на Байдън е в съпричастието и в искреността, каза Акселрод в неотдавнашен подкаст, а това също може да бъде слабост, когато президентът казва неподходящи неща във време на криза.

Рискът от прибързани коментари едва ли е нещо ново и не се отнася само за Байдън. През 2016 Акселрод предвиди подобен проблем заради склонността на Тръмп към доста спорни твърдения.

"Не може, когато си президент на САЩ, първо просто за изстреляш нещо, а по-късно да мислиш какво си казал", каза тогава съветникът и добави: "Защото хората могат всъщност да започнат да стрелят заради това, което си казал".


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 питам се

    85 2 Отговор
    БайДъна въобще знае ли какво говори ?

    Коментиран от #18, #67

  • 3 Студопор

    85 2 Отговор
    Интересно ми е как подобна статия е видяла бял свят и то точно в този сайт. Обикновено или биват цензурирани, или изобщо не ги публикуват. Отделно - миналата седмица самите журналисти от Факти.бг нарекоха Путин военопрестъпник без дори да използват думата в цитат от контекст.
    Естествено, Путин все още е е минал през Трибунал и официална присъда не е произнесена, но когато САЩ каже "А", то българските медии ревват "А-Я" в един глас и всеки се надпреварва да ръси обиди и епитети.
  • 4 Някой

    68 3 Отговор
    Започвам да си мисля, за президент на САЩ специално е избран човек с ментални проблеми. Дрътнка кавото му дойде в момента на устата, но нали всички знаят за проблемите му ако на някой не му издържат нервите от глупостите му другият ще е виновен, защото БайДън няма да е витовен, че плещи непремерено.

    Коментиран от #21

  • 5 Пламен

    4 63 Отговор
    Байдън да дава оръжието, Украинците ще си свършат работата.
    Денацификацията на руските фашисти върви по план

    Коментиран от #14

  • 6 Пучо Капучо

    61 2 Отговор
    Верно е, бай Дън говори от името на милиардите долари на сина си...и тук-там вметне некоя заръка на чифутковците, толкоз.

    Коментиран от #43

  • 7 Щерев

    2 55 Отговор
    Вече на всички е ясно, че впутин застреля русия в главата

    Коментиран от #12

  • 8 Вие свободни и журналисти ли сте

    62 1 Отговор
    Защо всеки ден ни занимават с президента на тази държава
    Какъв ни е той на нас та постоянно трябва да ни го завирате в очите
    Дайте нещо от това което е казал президентът на Буркина Фасо например
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Алко Балко

    52 2 Отговор
    Преди време имаше един филм."Голо оръжие" с Лесли Нилсен.Доживях да стане истина!Препоръчвам го на американските еничари.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Хихихи..

    11 1 Отговор

    До коментар #7 от "Щерев":

    На мен ми е съвсем неясно - аре да ми обясниш,професор Щерев,става ли?
  • 13 един от многото

    36 2 Отговор
    Ами като не знае какво говори , без да го бавят , по бързата писта и вън от Белия дом! Имат се за велика сила , а се управляват от един неуравновесен старец , с изразена старческа деменция. Не може да си начело на ядрена държава и първо да казваш или правиш нещо и после да мислиш , ако , разбира се изобщо можеш да се занимаваш с мисловна дейност (какъвто е случая)!

    Коментиран от #20, #32

  • 14 Б А Й Х @ Й ‼️

    38 2 Отговор

    До коментар #5 от "Пламен":

    Проблемът е,че то е на привършване ‼️ Гърция обяви, че няма повече ! САЩ искат да пуснат отново линията за производство на "Джавелин" , защото оголват своите защитни сили ! Дори Германия, Чехия и Полша обявиха, че нови доставки биха застрашили собствената им безопасност! В Украйна се стоварва оръжие от ДВАДЕСЕТ И ПЕТ страни и то става на старо желязо за часове ‼️‼️‼️

    Коментиран от #24

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 стария моряк

    36 2 Отговор
    Ами да му намазват ските! Показателно е как в една дива и недемократична , корупционна държава , каквито сме ние в очите на САЩ , един достоен министър от сегашното правителство да си тръгне затова , че е изказал собствено мнение и то в социалните мрежи , а в същото време държавен глава да плещи наляво и на дясно глупости и простотии!
  • 18 Грульо

    27 2 Отговор

    До коментар #2 от "питам се":

    Той не знае и къде се намира, добре че са листчетата охраната. :D
  • 19 Юнг и Фройд

    28 4 Отговор
    Оставете го на мира,човека!Той е освободен и от наказателна отговорност поради невменяемост!
  • 20 Б А Й Х @ Й ‼️

    33 2 Отговор

    До коментар #13 от "един от многото":

    Пресконференция
    Въпрос: - Защо не спрете Байдън от политически срещи ?
    Отговор: - А Вие чували ли сте Камала Харис? Тя бе поставена само заради баланса ( мъж-жена, бели-чернокожи) и да привлече избирателите !
    Нямам какво да добавя ‼️
  • 21 некомунист и нефашист

    23 2 Отговор

    До коментар #4 от "Някой":

    По-добре да му дрънка ченето,вместо да дрънка оръжие и напада съседите си!

    Коментиран от #74

  • 22 ТРАМП

    20 3 Отговор
    ТРЕМОРА МНОГО РЯДКО ,/да не кажа никога/ ЗНАЕ КАКВО ГОВОРИ.........!
  • 23 Факти

    5 25 Отговор
    Как ще да говори Байдън, важното е че гражданите му не гладуват и от цял свят има тълпи от желаещи,да са граждани на Европейския съюз и Америка, Австралия, Канада, Япония,Южна Корея итн.А не емигрантски поток към Русия, Северна Корея и Венецуела и Куба.Хората по Света знаят къде им е най добре.

    Коментиран от #62

  • 24 жоро уудстока

    1 18 Отговор

    До коментар #14 от "Б А Й Х @ Й ‼️":

    Имаш предвид "Москва" на дъното като старо желязо ли?!

    Коментиран от #35

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Урюрвкос

    22 0 Отговор
    след като на 20 януари 2021г Президента сложи лявата ръка на Библията и вдигна дясната той вече няма лично мнение, лични предпочитания, капризи и медицински отклонения. Той е Държавен глава и действията му са строго регламентирани. Ако по болест или слабоумие не може да си изпълнява задълженията, има процедура. Псаки всеки ден обяснява какво е имал впредвид.
  • 27 Кукла на конци

    24 4 Отговор
    Кога Байдън изразява официалната позиция на САЩ? Вече трябва да се прави уточнение защото явно ни се пробутват и старчески брътвежи. След като и Псаки го призна значи положението е неудържимо. Светът е много динамичен и Байдън със своите ментални проблеми е крайно неподходящ и опасен.
  • 28 Иванушка 🇷🇺

    16 5 Отговор
    Байдън - живия Мъртвец, там вътре вече го няма.
  • 29 ДАААА

    6 22 Отговор
    ЖУЖЕТО Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЗЛОБНО И БАЙДЪН Е ПРАВ В ИЗКАЗВАНИЯТА СИ....
  • 30 един от многото

    22 4 Отговор
    Само до сега са дали по три пъти в новините , двамата световни клоуни Байдън и Зеленски , а до приключването на деня има още14 часа и при това е почивен ден! Както пееше една българска рокаджийка с много съмнителен талант "Омръзна ми ... "!
  • 31 Тоя

    17 4 Отговор
    Излезе потъп и от баце, ще си затрие държавата без да разбере демократина му.
  • 32 Б А Й Х @ Й ‼️

    14 2 Отговор

    До коментар #13 от "един от многото":

    В отговор на въпроса в интервюто си за NBC,за програмата за борба с ковид, вицепрезидентът ( К.Х.) отговори:
    „Време е да направим това, което сме правили и това време е всеки ден.
    Всеки ден е време да се съгласим, че има неща и инструменти, които са ни на разположение, за да забавим това нещо.“
    Коментара оставям на теб 😉
  • 33 Изперкал

    9 6 Отговор
    Дърт дъбов налъм с бизонска кожа
  • 34 ВРЕМЕ Е

    6 19 Отговор
    БАЙДЪН ДА СТРОШИ ГЛАВАТА НА ЗМИЯТА!
  • 35 Б А Й Х @ Й ‼️

    21 4 Отговор

    До коментар #24 от "жоро уудстока":

    Ти явно си от класа на "функционално неграмотните" , щом трябва да ти се разяснява написаното ‼️
    А относно "Москва", както и за "Курск" ,мисля че истината едва ли ще излезе в прав текст някога ! И двата морски съда бяха топ на флота , и двата бяха трън в очите на САЩ, и двата потънаха при "истина" доста различна от реалната ‼️

    Коментиран от #44

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Деменцията

    18 2 Отговор
    да разксже по-добре за сина си и какви ги върши в окрайна
    Да каже и колко получена комисионна има от определени алчни корпорации и дали изобщо е президент
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Папагали

    18 4 Отговор
    Повтаря едно и също, та глупаците да си помислят, че е вярно. Горния старец, замесен е във всички световни конфликти с милиони жертви през последните години, и сега са го хванали яко за слабото масто.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 4634

    18 3 Отговор

    До коментар #6 от "Пучо Капучо":

    Какви са тези плитки уговорки по повод на казаното от Байдън? И само за него! Един държавник трябва да знае какво говори в публичното пространство и да представя държавата си. ЛИЧНОТО мнение на този разфокусиран човек не ме интересува.
  • 44 жоро уудстока

    8 8 Отговор

    До коментар #35 от "Б А Й Х @ Й ‼️":

    Само слабите в главите прибягват до обиди/"функционално неграмотни"/ ,юмруци и оръжие!А подкрепящите агресора като тебе преливат от"възпитание".Личи си и по "ник-нейма: бай-не знам кой си".Даже ми е неудобно да го напиша...

    Коментиран от #51

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Хаах

    4 11 Отговор
    Да свикват чиновниците.
    Байдън каза ли за новия световен ред.
    Света каза ли, че Зеленски е лидера на свободния свят.
    Байдън да се съобразявал....с кого бе, с Путин или с Макрон...
    Тя мъдростта не идва на 30 или 60 години.Я по леко с квалификациите.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 да не би така нещо

    13 0 Отговор
    Това деликатна форма на поставяне на диагноза ли е ?
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Б А Й Х @ Й ‼️

    14 1 Отговор

    До коментар #44 от "жоро уудстока":

    Ами неудобно ти е , защото не знаеш , какво означава! В разговорната лексика е "Никой", нещо като героя на Жул Верн! Той е капитан Немо, за да не търсиш в гугъл!
    Относно термина, употребен от мен , той не е обида - виж научни проучвания по темата ! Но въпросът ти ( целящ явно сарказъм) беше точно от тази група !
    Между другото веднъж викаха родителите ми в училище. Защото учителката ме вдигна с въпрос " Какво е искал да каже автора с думите ..." . На което аз отговорих : " Госпожо , това което е искал , той го е казал. Аз не мога да го кажа по-добре от Патриарха Вазов!" ‼️
    А за "агресора" - писал съм моето виждане !
    Ако един мъж бие осем дни ( години) жена си вкъщи. Съседите подават сигнал, но няма реакция. То да влезеш в неговия дом за да го спреш - за мен е оправдано ! Дори да ме съди после мен за домашно насилие !
    Между другото
    Как би коментирал , че една уж НЕЗАВИСИМА организация, е следила и в реално време е предавала данни от видеокамерите си, на една от страните, знаейки че ще обстрелва другата страна ❓‼️

    Коментиран от #56, #68, #69

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 ЕДГАР КЕЙСИ

    8 5 Отговор
    БАЙДЪН НЕ ГОВОРИ ОТ ИМЕТО НА САЩ..... А НАШИЯ (п) РЕЗИДЕНТ ПЛЕЩЕ ГЛУПОСТИ ОТ ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ ..... ФАКТ !
  • 54 АААА

    12 2 Отговор
    Тоя изкукуригалник вече не знае на къде ха хване и ние да го слушаме ? Има старческа деменция и даже вчера се ръкува с въздуха онзи ден не знаеше къде се намира и се въртеше като изкопаемо покрао обама и вие изкате тоя неандерталец да ви дава съвети
  • 55 Стефан Петров

    11 1 Отговор
    Най-после нещо обективно, но съжаление рядко на този сайт.Прави чест на сайта,че публикува този материал, въпреки,че той е компилация от една статия от руския РИА новости и материали в американската преса.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Език като атомна бомба в ръцете на луд

    10 1 Отговор
    Wall Street Journal: „Байдън да се въздържа от неподготвени коментари, добре е да говори по-рядко“, пише журналистът Джеймс Фрийман....
    Не подценяваме значението на публичните изказвания от страна на длъжностните лица, но конкретно той очевидно не се справя със задачата“, подчертава той, като отбеляза, че не е готов да оцени психичното здраве или умствените способности на Байдън в сравнение с други световни лидери.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Още едно пънче което

    6 1 Отговор

    До коментар #23 от "Факти":

    не разбира разликата между вътрешна и външна политика.
    Питай иракчаните за негладуващите американци, да видиш какво ще ти кажат-най-добри думи за тях, как между хранненията са им пускали бомби.
  • 63 Култура миянко

    7 1 Отговор
    Когато Слийпи Джоу говори не знае какво,говори,даже и кой говори.Но пък какво значение има,важното е ,че демократично.А и на някой пука ли му?
  • 64 Мустафа

    10 3 Отговор
    Изветрял е завалията. Старост нерадост.
  • 65 Един

    10 3 Отговор
    Алцхаймера може ли да мисли?
  • 66 Казуар

    3 9 Отговор
    Другари, като няма геноцид, тогава какво означават изгорените и разрушени огромни квартали с жилищни блокове и къщи по градовете и населените места.
  • 67 Бай

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "питам се":

    Дъню...
  • 68 жоро уудстока

    1 5 Отговор

    До коментар #51 от "Б А Й Х @ Й ‼️":

    Мегаломанията е присъща не само за тебе-имам предвид измисленият от теб разговор на родителите ти с учителката/всъщност е твой монолог/.Не сме първи в Европа/обратно/,защото всички се мислим за големи умници и не признаваме чуждото мнение.Не спазваме законите и раздаваме"правосъдие" по шосетата,в блоковете ,където живеем.Според тебе имаш право да нахлуеш в чужд дом/държава/ и да кажеш кое е правилно?! Насилието е присъщо на слабите в главата!Никога няма да разбера обичащите войните,убийствата ,агресията.Но Господ забавя ,но не забравя!

    Коментиран от #72

  • 69 грамотен

    1 0 Отговор

    До коментар #51 от "Б А Й Х @ Й ‼️":

    Добре е да си припомниш за употребата на запетайките : пред"че", "за да" и др.подобни.А за подкрепата ти на агресорите и убийствата ....

    Коментиран от #70

  • 70 Б А Й Х @ Й ‼️

    3 1 Отговор

    До коментар #69 от "грамотен":

    ЗНАЕЙКИ ЧЕ ::: " Ако ЧЕ е част от сложните съюзи: само че, въпреки че, ЗНАЕЙКИ ЧЕ, макар че, при положение че, в случай че, по причина че, при условие че, като че ли, сякаш че, при все че, освен че и др., запетаята се поставя ПРЕД целия съюз.‼️‼️‼️
    Ама друго си е да барнеш
    ГРАМОТЕН а ‼️
    Не съм безгрешен! Понякога и аз греша, понякога мех.ред.
    Хубав ден ☕
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 1 Отговор

    До коментар #68 от "жоро уудстока":

    Не си разбрал и кой какво право има според мен ! Не подкрепям нито уличното правосъдие, нито войните ! Но явно няма смисъл да се опитвам да ти разяснявам " какво е искал да каже автора"‼️ , че....
  • 73 изкуфял

    3 1 Отговор
    дядка...Само му сменят чорапите и гърнето....
  • 74 Ти си абсолютно неориентиран, сбъркан.

    4 1 Отговор

    До коментар #21 от "некомунист и нефашист":

    Мислиш лш, че Бадйдънчо е останал само с дудненето и епитетите, ащко ги помни. Тези зад него добре си вършат работата. Войната е на ФАЩ чрез НАТО към Русия и ще се бият до последния укрлаинец. . Не спазват никакви споразумения. Например тези от 1994 г. Ако един от вас ги помни, ще му дам 50 лева. А Минските? Защо не се вълнувахте, когато избиваха хората в бивша Югославия и специално Сребреница? Те са ни БАШ братя и още по-близо до нас. Тогава си ТРЙКАХТЕ ПОЗОРНО!

    Коментиран от #76

  • 75 Авангард

    2 3 Отговор
    Не ви ли стига пипето на всички сбъркани Путинофили, че това са гледни точки на ,,широк спектър от АНОНИМНИ гледни точки"? Защо ли? Това не е хибридна война! Това е хибридна агресия! Шизофрения е да се възхищавате на Путлер! В крайна сметка неговият край е предизвестен! За съжаление е необходимо време, докато превърне Русия в Северна Корея.
  • 76 А бе

    2 2 Отговор

    До коментар #74 от "Ти си абсолютно неориентиран, сбъркан.":

    Напълно си изтрещял човече! Много промит мозък! Като споменаваш бомбардировките над Сърбия, забрави ли масовите гробове, забрави ли геноцида на Слободан Милошевич и Радко Младич, или умишленно не го споменаваш. Не ти ли стига пилешкият, Путинофилски мозък, че е идиотизъм да се оправдава едно убийство с друго. Слепи и глухи ли сте болните, русофилски мозъци за геноцида в Буча и Мариупол. Вече има над 200 избити деца. Нямате смирение прокремълсите подлоги и тролове. За вас няма Левски, Раковски, Захари Стоянов а има само Путин. Това е национално предателство в следствие на социалистическата история. А на Путлер краят му е въпрос на време, докато превърне Русия в Северна Корея. Аман от невежество и простотия!
  • 77 кочоОГЛУ

    0 0 Отговор
    НА Г-Н БАЙДЪН ЕЗИКА МУ ПОНЯКОГА НЯМА ВРЪЗКА С ГЛАВНИЯТ МУ МОЗЪК-ТАКА ЧЕ МНОГО МНОГО НЕ МУ ПРЕДИРАЙТЕ.ПРОСТЕНО ДА МУ Е ВСЕ ПАК Е СТАРЕЦ.НИТО ЗНАЕ КЪДЕ СТЪПВА НИТО ЧЕ Е ПРЕЗИДЕНТ НА САЩ --ТРЯБВА ПОСТОЯННО ДА МУ СЕ НАПОМНЯ КОЙ Е.