Last news in Fakti
  Тема: Украйна

20 Април, 2022 13:00 8 184 120

Белият байрак! Спешить надо!

  • божидар чеков-
  • война-
  • русия-
  • украйна

За какво е този театрален героизъм, с цената на една Украйна превърната в пустиня?

Белият байрак! Спешить надо! - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Зеленски предупреди, че ако последните защитници на Мариупол бъдат избити, преговори за примирие повече няма да има.

Неговите думи означават три неща.

Още новини от Украйна

Първо, че героизмът и себеотрицанието на батальона „Азов“ заминават в миналото и второ, че руснаците постигат целта си, която е да свържат Крим с Донбас.

Третият факт е най-трагичнияг. Той се дължи на омразата на Джо Байдън към Русия и неспособността му да прецени кой точно предизвиква. О-о-о, Русия е агресорът. Путин е престъпник! Руснаците са жестоки. Момент, американците в Ирак, Либия, Сирия, Афганистан – туризма ли развиха? Защо не се вслушаха в думите на Еманюел Макрон за спиране на езика на омразата? Че рано или късно трябва да се разговаря с Путин? Че Русия ще си остане там където е и няма да се премести другаде заради Зеленски. Ние сме съседи и между нас "Китайска стена" няма да има!

Първата причина са самите американци. Те са добри със сметачните машини, но в геополиката са необходими други качества. Генералите от Вашингтон пресметнаха, че от 45 милиона украинци, поне десет са способни да стрелят. Че една територия два пъти колкото Франция не може да бъде превзета и окупирана от руснаците.

На теория това е така. Де факто обаче в Тексас и Калифорния, не са чували изобщо за един свещеник на име Димитър Донски. Той повежда мужиците срещу монголските окупатори и вилите побеждават ятаганите. Идва ред на японци, турци и китайци – резултатът е същия. Империята се разширява и стеснява от Сахалин до Аляска и от Крим до Владивосток. В последствие Русия гъмжи от хора с дръпнати очи, но в повечето случаи те са по-предани към Русия от чистокръвните руснаци.

Екатерина Велика е германка. Сталин е грузинец, Дзержински - поляк, а Лавров – арменец. Французите не забравят „Березина“. Руснаците маршируват на „Шанс Елизе през 1812 година. Германците са разбити при Сталинград и Червената армия спира само след като нейните войници забиват знамето върху покрива на Райхстага. Затова Макрон и Олаф Шолц говорят в един глас и зовът за преговори преди да е станало късно.

Зеленски обаче "вие на умрело". Щял да се бие докрай. За какво е този театрален героизъм, с цената на една Украйна превърната в пустиня? Приятелите му Борис Джонсън и Джо Байдън няма да го подкрепят с нищо друго освен с пари. Европейците ще приютят милиони бежанци, но бойци в Одеса няма да пратят. Изходът е само един. Да се намери някой, който да убеди Зеленски, че само „Белият байрак“ ще спаси народа му.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 210 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русалките

    79 234 Отговор
    От Москва ще развяват белите си гащи много скоро пред украинците И лично Кличко ще събира прането

    Коментиран от #89

  • 2 Лира

    84 155 Отговор
    Божидаре Чеков, кой ти заде чека?

    Коментиран от #12, #54

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Скорпи

    80 124 Отговор
    ....Дърт комунист.....от такъв, акъл не вземайте....
  • 5 Мисля

    206 63 Отговор
    Браво! Един разумен коментар!
    Само да добавя , с изпращане на оръжие, мир не се постига . Получава се, че Тръмп е бил , когато говореше за икономическите интереси на сина на Байдън. И заради него САЩ затъват във проблема!

    Коментиран от #28

  • 6 Минева

    137 41 Отговор
    Браво!!!
  • 7 Айнщайн за 3 фаза на путин

    98 32 Отговор
    Лудост е да правиш едно и също нещо отново и отново и да очакваш различен резултат.
  • 8 Така е

    134 43 Отговор
    Браво за публикуваното
  • 9 Щом и чеков се включи в пропагандата

    50 118 Отговор
    Значи положението на Путин изобщо не е розово...както се пее в песента ...Нам нужна одна победа....толька одна за парада....хахаха...спешить надо, няма време
  • 10 Бай Джон

    53 140 Отговор
    Расия скоро ще я докар до просия. Ватниците бавно но сигурно капитолирт по всички фронтове. С една Украйна ме могат да се опрвят и станаха за смях, а какво остава за истински и модерни армии като на САЩ. Сега болната и проскубана мечка ще подвие опашка и ще се прибере в бърлогата си да ближе рани.

    Коментиран от #17, #27, #51, #63

  • 11 Пъци

    121 41 Отговор
    "За какво е този театрален героизъм, с цената на една Украйна превърната в пустиня?"
    Въпроса,който вече се върти в главата на болшинство украинци като свредел....
  • 12 гогогогоогог

    117 34 Отговор

    До коментар #2 от "Лира":

    боли нали истината е това но нищо след лято идва есен и след това зима ,хлабче 4 лева,дизел 5 лева кило месо 30 лв. капкавал 30 лева ел енергия за малък апартамент 500-600 лева и тогава ще църкате кой дава чековете от по 1000 лева който за нищо не стига друга песен ще е ама нали сме подлоги на америка и европа

    Коментиран от #20

  • 13 свидетел

    112 30 Отговор
    думите на зеления клоун не значат нищо !
  • 14 отегчен

    46 109 Отговор
    Русофилията е тежко умствено заболяване. Лесно за диагностициране, но трудно за лечение.
  • 15 СЛАВА КОКАИНА И ЗЕЛЕНИЯ НА СЪД!

    98 30 Отговор
    ЗЕЛЕНИЯ НАРКО СЛАВА КОКАИНА ВЪОБЩЕ НЕ Е В ПОЗИЦИЯ ДА ПОСТАВЯ УЛТИМАТУМИ. НЕЩАТА СЕ БАВЯТ ЗА ДА БЪДАТ ЗАЛОВЕНИ ГАДОВЕТЕ ОТ НАТО ЖИВИ ,ДА БЪДАТ РАЗПИТАНИ, ПОКАЗАНИ НА ЖИВО И ДА БЪДАТ СЪДЕНИ НА МНОГО ГОДИНИ. ВАЖНО Е ДА СЕ ПОКАЖЕ И ВОЕННИТЕ БИО ЛАБОРАТОРИИ И НАТОВСКИ ДОКУМЕНТИ. ЗАТОВА ТОЛКОВА МНОГО ПОДСКАЧА ЗЕЛЕНИЯ НАРКО И ТИЯ ОТ САЩ И НАТО. ВСИЧКО ОСТАНАЛО Е ЛЪЖА И ИЗМАМА!

    Коментиран от #60

  • 16 сила

    32 71 Отговор
    Чеков,не те знам какъв си но да ти кажа,че да пиеш по кило водка на ден не те прави писател...

    Коментиран от #80

  • 17 georgi

    76 17 Отговор

    До коментар #10 от "Бай Джон":

    ти гледаи страната си че май ще бъркаш по кофите много скоро и ватенка няма да имаш на гърба ще е студено.а центове за коментарите няма да стигнат за хартия за 00.тръгнал подлогата да мисли за русия хахахаха смешен си
  • 18 Някой

    81 16 Отговор
    Чудя се кой имаше смелостта да пусне подобно мнение. Факти, да не сте се объркали нещо?
  • 19 Comment

    95 19 Отговор
    С тези помощи, които впоследствие ще се окажат заеми към Украйна просто я съсипват. Ще се превърне в пустиня, украинците ще наводнят Европа и всички ние трябва да плащаме за глупостта на двама олигофрени с болни амбиции - Бай Дън и Рошавия идиот

    Коментиран от #26

  • 20 Че ако не можеш да изкараш 3-4 Хил лева

    20 67 Отговор

    До коментар #12 от "гогогогоогог":

    За да си платиш сметките и да си посрещаш нуждите ти не си за тука. Стягай чемодана и в Магадан. Там ще живееш райски с 67$ на месец.

    Коментиран от #29, #44

  • 21 !!!?

    21 44 Отговор
    Кога Московския Улус се е освободил от Златната монголска Орда !??? И в росската История няма такава дата, нито национален празник - пардон, то и росска нация няма, както няма османска, римска, австроунгарска,...!!!?
  • 22 Мммммм

    33 77 Отговор
    Тая статия е за предатели! Приятелю, дето си писал! Утре като дойде Путин до България, му я предай без бой! Украинците имат държава и отечество, което не искат с Русия! Ти България я предай без бой!

    Коментиран от #59

  • 23 корекция

    18 26 Отговор
    Сталин,Дзерджински и Лавров са евреи...
  • 24 Браво

    67 25 Отговор
    Ето това е статия!
  • 25 Еееее

    71 26 Отговор
    Една истинска статия да прочета. Браво!
  • 26 Съсипват ли

    19 48 Отговор

    До коментар #19 от "Comment":

    Явно не си чул за новата законодателна инициатива в САЩ според която ще позволи блокираните валутни резерви на русия да се прехвърлят на украинската държава след заведени дела за причинени щети. Путин е богат, ще плати всичко.

    Коментиран от #40

  • 27 Comment

    77 23 Отговор

    До коментар #10 от "Бай Джон":

    Ако водеха войната по начина на Американците, досега да бяха изравнили всичко със земята. Целта беше минимум жертви - все пак там по-голямата част от населението е руско, но подтискано. Нещо като българите в Македония
  • 28 Мдааа

    23 60 Отговор

    До коментар #5 от "Мисля":

    Мир се постига с изтеглянето на руснаците от Украйна! Тогава ще спре и въоръжаването!

    Коментиран от #118

  • 29 иваило

    41 7 Отговор

    До коментар #20 от "Че ако не можеш да изкараш 3-4 Хил лева":

    ооо забравих повечето подлоги получавате 4000 -5000 лева на ден не на месец , само на сън хахахах много, и си айляк по цял ден ..зимата на малдивите лято по европа ама без да знаеш нали ?хахахахах зимата ще ревете ама кирчо ще ви оправи .а мила ти никога не си виждала 4000 на едно хахахаха

    Коментиран от #36

  • 30 Отвратен от Чеков или ЧЕКА

    21 44 Отговор
    Ако тоя е писател, аз съм космонавт. Ванка с танка се е разширявал някога, Байдън мразел руснаците. Абе ти с всичкия ли си? Писател ... мухльо
  • 31 Притча

    47 15 Отговор
    Поздрав за Чеков!Всички човешки цивилизации до сега твърдяха, че са основани на любов и справедливост, но е доста съмнително дали са такива! Днешната цивилизация се основава на ОМРАЗАТА, Управляващите винаги и особено сега се нуждаят от ВРАГ, от който трябва да се страхуват хората и врагът трябва да се МРАЗИ! Дали ще бъде Германия, САЩ, Русия, Китай няма значение. Но най-добре ще бъде да се мразят СЪСЕДИТЕ! Важното е човешкото съзнание да бъде разчленено и после така манипулирано и слепено, че да не прави разлика между добро и зло, а само да МРАЗИ. Да мразиш означава да си правоверен на управляващите, да мразиш в случая означава, че си правоверен евроатлантик и антипутинист!
  • 32 Това

    33 18 Отговор
    Е чудесен анализ
  • 33 !!!?

    17 24 Отговор
    Чеков, поздранявам те с 8 вековната Златна монголска Орда с с столица Московският Улус и наречена преди два века - РОССИЯ !!!?

  • 34 Мамин сладък

    14 35 Отговор
    Защо не си взимаш хапчетата
    Иначе споко скоро РФ няма да съществува
  • 35 незнайко

    19 48 Отговор
    Какъв бял байрак,бе писательо Путинофил...?МВФ-то ще разнасят фалиралите алкаши както си искат.Само почакай!Ти кьорав ли си да видиш,че Аналоговата им армия и труповете си не прибира!
  • 36 Добре си описал бъдещето си

    5 28 Отговор

    До коментар #29 от "иваило":

    Както ти казах стягай чемодана за мен не мисли, иначе преди две седмици се върнах от Хулхумале...ако изобщо знаеш къде е това🤣🤣🤣

    Коментиран от #49

  • 37 Факт

    30 8 Отговор
    Отговора се намира в произхода на Зеленски!
  • 38 Радон Керанов

    19 48 Отговор
    Ех, путлеристче, защо не отидеш в Украйна да кажеш на украинците и най-вече на полка Азов русколакейското си мнение! По-гадно, подло и уродливо изказване за войната не съм виждал! Ти не си ли разбрал, че хората и воините в Украйна са побеснели от омраза, бият се като дяволи срещу некадърна армия и с всеки изминал ден ще стават технологично все по силни! Неограничена военна помощ ще има! Няма шанс за орките на кремълското джудженце!

    Коментиран от #71

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Факт

    8 3 Отговор

    До коментар #26 от "Съсипват ли":

    А ще имаи кой да ги харчи!
  • 41 къф тоа смешник

    6 14 Отговор
    аре при другите чуколини
  • 42 Още един комунист

    11 19 Отговор
    Ако някой нападне русия, тоя пак ли така ще говори. Ще агитира ли да се предават руснаците? А България. Ще агитира ли, да се предаваме на турците?
  • 43 5232

    35 12 Отговор

    До коментар #3 от "сила":

    Видях ги АЗОВци, как "гордо " се сражават с конвой превозващи хуманитарна помощ, жалки ф@шистки боклИци!
  • 44 ГОРСКИ

    26 5 Отговор

    До коментар #20 от "Че ако не можеш да изкараш 3-4 Хил лева":

    Нещо издишаш със 67 долара ,за това ли руските туристи пълнят нашето Черноморие!!!!!!

    Коментиран от #48, #119

  • 45 САЩ

    32 5 Отговор
    "Приятелите му Борис Джонсън и Джо Байдън няма да го подкрепят с нищо друго освен с пари." Искам да напомня, че това са пари на заем с лихва. Нарича се "кредит".
  • 46 Типичен БГ роб

    9 19 Отговор
    генетично унаследен от 500 годишното турско робство.
  • 47 Заради такова пораженчески мислене

    8 21 Отговор
    Като на автора и предците му България е паднала под турско. Аман от чековизми.
  • 48 Я се огледай

    7 13 Отговор

    До коментар #44 от "ГОРСКИ":

    Да виждаш руски туристи 🤣🤣🤣🤣
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Москаль

    14 19 Отговор
    Руснята са монголо-татарски наследници. Всяка Мания за величие на руснаците е завършвала с купонна система.
  • 51 Бат' Иван

    25 6 Отговор

    До коментар #10 от "Бай Джон":

    Да не искаш да взимат пример от САЩ?
    Те с една разбойническа банда (ИДИЛ) 5 години не успяха да се справят.
    Как може да се сравнява война с ИДИЛ с война срещу 20-тата по сила държава в света, която е подкрепяна военно от най-гоемия воене блок в света (НАТО)?
    Да се сравняват кон и кокошка е интересно, но не е правилно.
  • 52 крис

    26 7 Отговор
    Най после един нормален и адекватен анализ.Един истински реалист и явно журналист не на хранилка
  • 53 Чудя се...?!

    24 5 Отговор
    Как цензурата пропусна статия,с друго мнение по въпроса за войната в Украйна...?!?!?!
  • 54 Мнение

    22 7 Отговор

    До коментар #2 от "Лира":

    По себе си ли съдиш?
    Не виждаш ли, че Зеленски или е идиот, или е фашист!
    А нашите?
    Днес, не мога да позная, Румен Радев, Президент на България ли е?
    Хайде, Киро си го знаем.
    Подаряваме ли оръжие на Украйна?
    А изтребители?
    А 1 500 000 лева годишно за украинките?
  • 55 към автора на статията

    11 20 Отговор
    За кого работиш? В копейки ли ти плащат или си достатъчно слабоумен да го правиш без пари за комунистическата кауза. Ние не сме прости селяни да ни пробутваш тия глупусти. Прегледах и другите ти статии, състоят се само от опорки, жалко даже не се стараеш.
  • 56 за Родину

    10 20 Отговор
    Хвала на Зеленски. Така се защитава родината от Путлер. Същото е като руснаците през 44г срещу Хитлер!
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Берлин

    11 3 Отговор
    Абе това сайта Факти ли е???
  • 59 От малък си е бил интересчия.

    13 6 Отговор

    До коментар #22 от "Мммммм":

    Божидар Чеков е роден през 1946 година в град Лом. Дедите му са бежанци от Егейска и Вардарска Македония. Взели активно участие в Илинденското въстание, след неговия разгром, те хукват за България. С времето "изселниците " стават собственици на ниви, лозя, мелници и фабрики за коприна.
  • 60 МОШЕ ОТ ШАЛОМ

    19 6 Отговор

    До коментар #15 от "СЛАВА КОКАИНА И ЗЕЛЕНИЯ НА СЪД!":

    ЗЕЛЕНИЯ НАРКО Е ЕВРЕИН НО Е И ФАШИСТ И Е В БАНДЕРОВСКОТО ОБЩЕСТВО. ЗАТОВА ИЗРАЕЛ НЕ ГО БАЗАРА И НЕ МУ ПОМАГА!!!! БАНДЕРОВСКИ ВЕНЕЦ ЗА НАРКОТО ЗЕЛЕНО! СЛАВА КОКАИНА!
  • 61 За сега е туй

    10 6 Отговор
    Я не сакам на мен да е добре, я сакам на Вуте да му е зле.

    Та и янки и ПУДЕЛИ,.... ние помагаме на Окрайна не да и е по добре и да има мир, а на Русия да и е по зле и да воюва колко може по-дълго и по-изтощително.
  • 62 истината

    16 5 Отговор
    Хо хъ ли те са тал . ли . ба . ни . те на Европа . Създадоха ги едни и същи ментори . Това е един експеримент направен от краварите . Друсат ги с витамини , като се почне от зеленчука и се стигне до последния боец . Превърнаха ги в зверове. Ако Руснаците ги бяха чакали още малко и не бяха подготвени , хо хъ ли те щяха да ги колят като животни . А сега риват и се правят на агнета .
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Защо няма предупреждение

    3 15 Отговор
    За платена публикация?

    Коментиран от #70

  • 65 От кога казваме за белия байряк

    20 7 Отговор
    Жалостивият запад изпраща „хуманитарна“ помощ за Украйна и основно я тъпче с оръжие и боеприпаси т.е. смърт и разруха, а искат да спре войната!!!
    БЕЗБОЖНИЦИ!!!
    А най добрата и благородна миротворна помощ за Окрайна е изпращане на бели знаменца за спиране на тази братоубийствена война.

    Помощ е да помогнеш да спреш войната или при пожар да изгасиш огъня!
    През средновековието в повечето случаи са събирали пари и са откупвали града или са предавали съответният политик и са си запазвали имота и живота.
    А най добре тия дето му дърпат конците на зеления да бяха го посъветвали за по малко жертви и разруха да направи най доброто да спре военните действия и НЕ съпротива, а да отиде на безусловна КАПИТУЛАЦИЯ, ПРЕГОВОРИ и МИР!
    А иначе „ДА БИ МИРНО СЕДЯЛО, НЕ БИ ЧУДО ВИДЯЛО" … казва народа!!!
  • 66 Мим

    19 5 Отговор
    Ама това ,аз отдавна съм го казал,че не излезели зеления с белия байрак при Путин,Крайна няма да я има и ще е на прах и пепел,като Донбас и Крим ще си останат руски,ама зелен клоун е като клон и от политика неразбира,а и няма акъл за това,как го мамят и подкарват янки и поляци....
  • 67 да да

    5 1 Отговор
    Гащи-долу!Минавай!Живей...
  • 68 Хутин Пуйло

    5 9 Отговор
    Капитулирайте сега, че да не капитулирам аз 🤣🤣🤣🤣
  • 69 Ама

    15 5 Отговор
    Зелето как се беше надрусАло ония ден, а. Голем герой.
  • 70 Объркал си рейса, пъч

    11 3 Отговор

    До коментар #64 от "Защо няма предупреждение":

    Платените са на другата сергия на джанбаза!!!

    Коментиран от #72

  • 71 Професор

    13 13 Отговор

    До коментар #38 от "Радон Керанов":

    Вижте сега, Чеков, както винаги, е малограмотен. ПЪРВО -- не знае български език. Има 44 правописни грешки в 88 реда статия. Тоест, на всеки 2 реда има поне една грешка. ВТОРО. Изкарва някой лев хвалейки Макарона си, понеже в неделя мандалото ще лопне и кака му Льо Пен ще го подгони заедно с младата му булка. ТРЕТО, не разбира ЗАЩО европейците БЯГАТ като дявол от тамян от руснаците и предпочитат да се бият до смърт, но да не са под руско господство. А причината е много проста: БЕДНОТИЯ. Беднотия ужасна, миризлива, дрипава, беднотия физическа, беднотия материална, беднотия мръсна. Беднотията, Чеков, сама по себе си не е порок. Тя е МАЙКАТА на всички пороци. А защо руснаците са БЕДНИ? Ами причината е много проста -- те и тяхната държава ненавиждат КАПИТАЛИЗМА -- единственият строй, който създава и култивира богатееща средна класа. Капитализмът е много лош строй. Всичко, което ще кажете против него ще е верно. САМО ДЕТО по-добър строй за създаване на средна класа НЯМА. Останалото, Чеков, са УТОПИИ, от които руснаците продължават да обедняват. ЗАТОВА всичките съседни на тях народи се борят ДО СМЪРТ за да не са под БЕДНИЯ руски ботуш.

    Коментиран от #83

  • 72 Викаш на тоя рейс

    0 0 Отговор

    До коментар #70 от "Объркал си рейса, пъч":

    Ви извозват безплатно 🤣🤣🤣🤣
  • 73 Никой

    4 13 Отговор
    РуSSките орки прибегнаха до корана. Извикаха на помощ сирийци и либийци. Нищо азиатско ние им е чуждо.Чудя се къде избяга православието им.
  • 74 Цитат

    17 6 Отговор
    На украинските нацисти и папата няма да им помогне.Усещат вече зануляването.
  • 75 Тиква

    6 14 Отговор
    А, още един копейкин се пръкна из под боклука на руското посолство!
  • 76 Дън Бай

    15 2 Отговор
    Така е, Чеков, но друго си е да превъртим милиарди и едновременно да се отървем от старите пушки и пищови.
  • 77 Трън

    18 4 Отговор
    Зеленски играе ролята, за която му плащат. Какво му пука за украинците господарите плащат добре. Това не ви ли е познато?
  • 78 Матей преображенски

    17 5 Отговор
    Зеленски може да дрънка каквото си иска,кат си пееш Пенке ле,кой ли те слуша.Руснаците ще ликвидират заврелите се в миша дупка азовци,те се навряха в дупките си като язовци и чакат зеленски да ги отърве с тъпите си машинации.Русия ще си вземе своето,ще направи проруски републики в южна Украйна,ще освободи и целия Донбас,какво повече за момента.Благодарение на американските заповеди да не се купува нищо от Русия,в ЕС ще настъпи тежка рецесия и мизерия за хората,а на запад не са свикнали да търпят и да затягат колана.тогава цяла Европа ще капне като зряла круша в краката на Путин,американците ще бъдат пръждосани по естествен път,като изхвърляне на чуждия елемент,чуждото тяло от организма.
  • 79 Komapak

    5 17 Отговор
    Много жалко Чеков. Ерудит като теб да се изцепи, че Украйна е ДВА пъти по-голяма от Франция е не само нелепо , но и смешно. А колкото до фактите, русия ще клекне финансово просто защото нищо не произвежда. Светът може да се оправи и без суровини от северно монголската република, но мацква - не. Понял?

    Коментиран от #97, #98

  • 80 Lime R

    16 3 Отговор

    До коментар #16 от "сила":

    Незнам Вие каква сила сте, но това че написаното не съвпада с вашето мнение не Ви дава право да обиждате когото и да е, промитият Ви мозък не функционира правилно защото малко четете, с комикси и "Марвъл" обща култура не се придобива.Четене ,Четене на дебели книги и литература, а не фейсбук и инстаграм
  • 81 Аха, ясно

    6 17 Отговор
    Като видях автора на статията, ми стана ясно какво да очаквам, и все пак останах разочарован. Оня от Кремъл къса парчета от Украйна „на килограм“ - Крим, Донбас, сега викате Мариупол и Одеса, ще спре ли просто така?

    Коментиран от #84, #86

  • 82 ЧЕКУРОВ

    7 13 Отговор
    МНЕНИЕТО НА ЕДИН ДС АГЕНТ НЕ Е МЕРОДАВНО ТО Е ОБРЕМЕНЕНО ОТ ЗАВИСИМОСТИ
  • 83 Професор

    8 12 Отговор

    До коментар #71 от "Професор":

    Лошото в цялата тази история с войната в Украйна е навсякъде. Путин се провали в създаването на национален капитализъм в Русия. Над 70% от руската индустрия е държавна собственост. Така че, това е нов СССР, а не капиталистическа страна. Тоест, нова руска БЕДНОТИЯ, гарнирана, както винаги, с война. Заедно с това, Западът е напълно обзет от глобал-социалистическата зараза. Което също означава ВОЙНА за консолидация на глобал-социализма (глоцизма). А глоцизъм също означава БЕДНОТИЯ. Така че -- гответе се! Очаква ви БЕДНОТИЯ и от Изток и от Запад. Оазиси няма да има. Слагайте си новите дрехи и се мятайте на Малдивите, докато можете. После идва БЕДНОТИЯТА. Но -- дет се вика, може да стане и ЧУДО. На Чеков Макарона да падне тази неделя, и то трайно и завинаги. Амриканците да СВАЛЯТ Байдънизма по-късно тази година. Войната да се утаи и да засъхне. И да дочакаме дядо Коледа, а дойде ли дядо Мраз, все пак да оцелеем отново...

    Коментиран от #113

  • 84 тц тц

    18 5 Отговор

    До коментар #81 от "Аха, ясно":

    Ама кога САЩ откъснаха Косово от Югославия не рИва, нали!
  • 85 Ххххх

    21 8 Отговор
    Всички спахте от2004 год.украинците провеждаха Майдан ,избиваха невинни хора в Одеса , в контейнери хвърляха набелязани за врагове ,Азов ,Бандеровци с факли и пречупен кръст налагаха фашизма в Украина , но САЩ и западните малоумници застанаха зад тях с пари и оръжие! Това престъпно поведение Русия няма да позволи ,фашизма да вилнее !

    Коментиран от #87

  • 86 Не вярвам

    21 7 Отговор

    До коментар #81 от "Аха, ясно":

    Да се спре.
    Резултата ще е следния: Украйна, без излаз на море,слаба,сбита държавица,придатък на Полша. Ей това ще стане накрая.
    Винаги е така,когато някой комик почне да се прави на герой.
    Настъпва трагедия.
  • 87 ОПОРКАТА ОПОРКАТААА

    5 12 Отговор

    До коментар #85 от "Ххххх":

    ИЗБИВАХА ВКАРАНИ ОТ ПУТЛЕР ДРЪПНАТИ ОЧИЧКИ КОИТО СЕ КРИЕХА ЗАД ЦИВИЛНИ ГРАЖДАНИ ТОВА КОЕТО СЕГА УЖ ПРАВЕЛИ УКРАИНЦИТЕ
  • 88 Тома

    12 6 Отговор
    Много интерестно е как тези в бункерите на завода защитават града
  • 89 Тиква американска

    9 4 Отговор

    До коментар #1 от "Русалките":

    Умен чак кърти, хванала го е деменцията!
  • 90 ДжафДжаф

    13 7 Отговор
    Не можеш да спечелиш война против най-мощната ядрена сила при положение, че 80% от руснаците подкрепят войната.Разбира се много по-точно е всичко това да се каже малко по-различно: Не можеш 8г да дразниш мечката и да не си дадеш сметка, че лапите са големи и удрят много мощно. През 84-та Тодор Живков реши да попрочисти малко турците, но имаше зад гърба си непобедимата съветска армия. Турците тогава концентрираха 300хил аскер в изт.Тракия, но на Живков не му пукаше и в крайна сметка турците се запътиха към Анадола.. Укрите 8г се мъчеха да правят етническо прочистване, като си въобразяваха, че чичо Сам ще ги подпре, когато е необходимо. Единствената разлика в случая е, че Русия не е Турция!
  • 91 Чеков

    7 10 Отговор
    Фамилно име ли е,или иде от агентурното ЧЕКИСТ?
  • 92 Мирослав

    7 11 Отговор
    Поредният придворен професионален "писател"-лизач.
  • 93 Просто човек

    7 12 Отговор
    Чеков, не знам какъв писател си, но разбирам, че си едно безсърдечно путинофилче...Позор!
  • 94 чеков боклук

    7 13 Отговор
    Платена статия от кремъл!
  • 95 Дядо Бай Дрън не ще да

    5 7 Отговор
    преговаря! Иска като п$ъдне от Белия дом и Русия да се на$ере, но поне засега не му се получават игрите.
  • 96 Развеселен

    6 6 Отговор
    Този геополитика е по-добре да се пробва в някоя кухня като готвач.
    Или пазач на паркинг.
    Загуби ми 3 минути от живота!
  • 97 Хем не прозвежда

    2 5 Отговор

    До коментар #79 от "Komapak":

    Хем засегна целия свят с тия санкции
  • 98 Ти коха за пръв път провери

    3 5 Отговор

    До коментар #79 от "Komapak":

    Какво произвеждат и лалво не?
    През 1989?
    Сега вече имтересът клати феса дрогарю, така че ако мещо им ърябва и не мохат да го купят ще си го произведат. Могат да правят ядрени реактори и самолети така че не вибдам какво няма да могат.
  • 99 Боян

    8 3 Отговор
    Много хора го казваха, но им затваряха устите- войната в Украйна е само за аткантическия интерес, украинците само страдат
  • 100 ммм дааааа

    8 6 Отговор
    Зеленски предупреди, че ако последните защитници на Мариупол бъдат избити, преговори за примирие повече няма да има.!!!!

    абе зелена лавра такава кого баламосваш????постоянно ревеш за помощи от военни и техника,оръдия и прочее,
    за какво примирие дрункаш????
  • 101 Путинче

    6 7 Отговор
    Така сигурно щяхте да посъветвате и Сталин когато Хитлер нахлу и блицкрига вървеше доста по успешно от безредната атака на руснаците в Украйна. Ама САЩ тогава не казаха на Сталин развей белия байряк за да спасиш народа си а му пращаха оръжия. Е сегашния Хитлер е Путин нахлуващ в суверенна държава. И света с изключение на няколко проруски сателити подкрепят Украйна. Така че Украйна води отечествена война в момента и няма как да се предаде колкото и да им се иска на русофилите.
  • 102 Pet_27

    2 6 Отговор
    Всеки народ сиима своите колаборационисти. Това са палачите и инквизиторите на собствения си народ, това са изродите от Белене и другите "възпитателни " лагери. Явно този "автор" е от тях
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Тити

    5 0 Отговор
    Истината е една Европа изостави Украйна.
  • 105 натовците разпалват война

    12 5 Отговор
    ЯЯЯ ааа виж ти, една много смислена статия. Какво се случва. Значи има и разумни хора.Невероятно. Мислех,че тук публикуват само идиотски писания ала пернишкия професор, а то виж ,имало и разумни мнения. Браво. Даже отлично.Направо да не повярваш, но е факт.
  • 106 АУУУУУ

    5 8 Отговор
    ЖАЛКИ РУСКИ ОПИТИ..... НООО НЕУСПЕШНИ..... НЕЩО ОТ ЕВРОПА ИЛИ ХАГА ПО ВЪПРОСА.... САМО ОТ МОСКВА...... МОСКВА ВЕЧЕ НИКОЙ НЕ Я БРОИ.....ТЮУУУУ ДА МУ СЕ НЕВИДИ 😱😱😂😂😂😂😂
  • 107 ComfortablyNumb

    7 2 Отговор
    чеков е заклет русофил но в случая е прав . Украйна трябва се предаде и приеме условията на русия колко и неприятни да са те, защото след още 3-4 месеца такава интензивна война няма какво да има да бранят украинците . За руснаците човешките жертви никога не са били фактор да спрат някаква война и това на запад не се разбира . Просто държавата Украйна няма да има и нищо останало от материална и база. И тогава какво, украинците пак ще трябва да отпишат Донбас и да се съгласят на статут извън НАТО и дори може би ЕС ... Бойкоста на Зелински не на добре за Украйна.

    Коментиран от #110

  • 108 Иванушка 🇷🇺

    3 2 Отговор
    ".. само „Белият байрак“ ще спаси народа му.." - г-н Чеков не е наясно че Украйна е само Инструмент и Маша на Запада за възспиране на Русия. Чисто без собствени жертви и загуби, всичко за сметка на дивите и чужди славянски племена. Основната вина е на Русия която по най-глупавия начин падна в капана на пресметливите англосакси. Руснаци избиват руснаци, славяни славяни - какво по-хубаво за Запада от това ?

    Коментиран от #111

  • 109 Гост

    6 3 Отговор
    Докато цяла Европа не проумее, че краварите трябва да бъдат натирени където им е мястото - между двата океана, на другия край на Земята, мир и благоденствие в Европа няма да има! Трябва да спрат да си врът гагите навсякъде по света! Ако толкова си ги искат братчедите им наглосаксонците - да си ги отглеждат на острова, далече от континента Европа!
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 ComfortablyNumb

    3 0 Отговор

    До коментар #108 от "Иванушка 🇷🇺":

    От поне 2 седмици пиша същото русия падна в капан. Американците истеризираха Украйна и днес се води война която ще унищожи на практика цялата конвенционална армия на русия , колко кораба останаха!? И тая операция ефектно проведена далеч в Украйна където американците нямат никакви стратегически интереси и нищо не могат да загубят... Украйна ще изпати най много от това, просто няма да има такава държава. Да ще почне едно "възстановяване" след войната за да може наши хора ( близки до олигархията в ЕС и САЩ) да "усвоят едни пари" но държава Украйна няма да има. Но на кой му пука. Украинците трябваше да са по умни , руснаците могат и да не са умни имат ядрени ракети.... Според мен всичко идва от същия комплекс наследен от СССР който имат и руснаци и украинци за някакво преимущество спрямо други народи , вижда се от начина по който Зелински настоява пред запада, обвинява , дори от това си жалко положение ...
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Професор

    4 1 Отговор

    До коментар #83 от "Професор":

    В България има прослойки, които са забогатявали, богатеят, или поне смятат, че ще забогатеят ако страната е в руската сфера на влияние. Това са преди всичко кадри на БСП и АБВ, тоест, бивши и настоящи комунисти от съветско-сталински тип. Даже Серьожа Дмитриевич от град Херсон, подвизаващ се понастоящем в борчески Брюксел, не се е изказал бурно за санкции, оръжия и прочие. Друга категория са хора, правещи бизнес в и с Русия. Често двете групи преливат една в друга. Има и трета група, полезни идиоти. Те смятат, че като дойдат руснаците ще могат да се включат в едно ново пренареждане на картите и с това да забогатеят. Разбира се, тези хора са малцинство. НО -- по-голямата част от българите ЗНАЯТ, че Русия НОСИ беднотия. Тази беднотия е МНОГОПРОФИЛНА и УНИКАЛНА. Тя на Запад НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ АСИМИЛИРАНА. Беднотия мръсна, беднотия унизителна, беднотия материална, беднотия битова, беднотия повсеместна. Беднотия ОБХВАЩАЩА съседните периферни страни където стъпи БОТУША на тази бедност. Освен ако не го играеш като финландците и да богатееш от разкрачената си ветровита стойка между Запада и Русия. Но те това го научиха след доста бой. Дано и украинците го научат. Иначе не виждам изход...
  • 114 Той

    1 1 Отговор
    Най-накрая истината!!!
  • 115 Иво Д.

    1 0 Отговор
    Странно ми е, че български писател е аФтор на тез ,,размисли"
    За какво му е трябвало на Ботев да организира дружината, с която слиза на български бряг?
    Защо не се е върнал в Румъния, когато вижда, че българите не го подкрепят???
    Няма да пиша за другите революционери, вдигнали се срещу Османската империя, въпреки че са съзнавали, че ще загинат!
    Театралничат ли?
    Замислете се И за това, товариш божидаР чекоВ!
  • 116 Пламен

    1 0 Отговор
    Ама много лъжа...Сталин лавров дзержински са евреи, Путин,също.
  • 117 AlienMind

    0 1 Отговор
    Браво бе нали са във война какви ги дрънка този наркоман! Пуснете татуираните фашуги за да могат да се прегрупират и пак да избиват Руски войници и техните подръжници! Умразата удря върха на тъпомера вече, всичко живо изпраща оръжия и не му пука за последствията!
  • 118 AlienMind

    1 1 Отговор

    До коментар #28 от "Мдааа":

    Абе умник, Украйна от осем години се готви за пълномащабна война със помоща на НАТО и кървавите американски пари! Тя войната не е спирала в Донбас от осем години, но на никой не му дремеше! Нали жертвите са някъкви русофилски настроени Украйнци наречени сепаратисти! Все пак Украйнците имат добър учител в лицето на САЩ, когато искаш да убиваш без някой да ти държи сметка просто го обявяваш за терорист или сепаратист!
  • 119 Айде бе

    1 0 Отговор

    До коментар #44 от "ГОРСКИ":

    Ти питай търговците как руснаци крадат по магазините, това че идват в апартаментите на други руснаци, нищо не значи! Никаква полза за нашия туризъм. Мит е за богатите руснаци- е, има примерно 1%, които са богати и това са над милион- ходят по света и парвенюшки демонстрират състоятелност, но идващите у нас и в Турция са по- скоро скромни и колкото им девалвира рублата, все по- неплатежоспособни ще стават! Ама все за величие бълнуват, все светът не можел да я разбере руската душа.
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.