Last news in Fakti
  Тема: Украйна

21 Април, 2022 10:00 8 609 98

Рупорите на руската пропаганда в България

  • русофили-
  • пропаганда-
  • русия-
  • българия-
  • украйна-
  • нато-
  • война-
  • любомир жечев-
  • възраждане-
  • владимир путин-
  • станислав цанов-
  • влогър

Мними експерти сеят дезинформация за пандемията и войната

Рупорите на руската пропаганда в България - 1
Стопкадър: Youtube/ Lyubomir Zhechev
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Той има над 380 хиляди последователи в YouTube, а интервюто му с Васил Божков е гледано близо 2 милиона пъти. На фона на драматична музика и с безизразна физиономия Станислав Цанов, един от най-популярните влогъри в България, споделя своите тези за политиката, икономиката, пандемията и историята на българския преход. Кани и различни експерти, които да коментират актуалните въпроси. Представя канала си, озаглавен “Цанов НАПРЕД и НАГОРЕ“, като свободно и независимо пространство.

Според друг популярен влогър обаче - Любомир Жечев - Станислав Цанов всъщност е “подлога”. И то на руската пропаганда - както за пандемията в последните 2 години, така и за войната в Украйна сега. Във видео с продължителност час и половина Жечев представя и анализира биографията и предаванията на Цанов. “Откакто започна войната, аз съм наистина притеснен и смятам, че е нужно да се изобличават тези лъжи”, казва Жечев пред ДВ.

Още новини от Украйна

От служител на “Алфа” до “независим” влогър

Почти 10 години Станислав Цанов е работил за партийната телевизия на “Атака” - телевизия “Алфа”. В нея безусловно е защитавал тезите и поведението на Волен Сидеров. От 2020 година Цанов поддържа канала си “Цанов НАПРЕД и НАГОРЕ”. Той набра популярност с видеата си за пандемията, в които със събеседниците си често поставя под съмнение съществуването на вируса, рисковете, които той носи, а впоследствие и ефективността и безопасността на ваксините. “Неговата популярност се дължи на първо място на Ковид”, казва Любомир Жечев пред ДВ. “Вероятно е очаквал какъв успех ще постигне, защото преди това няколко негови материала в “Алфа” за Ковид се радваха на невиждана популярност.” Сега на дневен ред е войната в Украйна. В поредица от видеа Цанов споделя антинатовските си позиции, а гостите му оправдават руската агресия в Украйна.

Мними експерти сеят дезинформация за пандемията и войната

Чест гост на Цанов по темата е “експертът” Пламен Пасков. Пасков, ветеринар по образование, е кандидат за депутат на няколко поредни вота от партия “Възраждане”. По време на пандемията Пасков редовно се представя като вирусолог в медийните си участия. С патос той нарича пандемията “манипулация” и разказва за множество смъртни случаи, уж причинени от ваксините. От началото на войната в Украйна Пасков се изявява като международен експерт. В гостуване по телевизия “Евроком” наскоро той отрече зверствата, извършени от руската армия в украинския град Буча. Пасков се аргументира с кадри от видео, които показвали как един от труповете “пуши цигара”. Всъщност кадрите, за които говори Пасков, са взети от клип на руски рапър от 2020 година.

Друг любим гост на Цанов е Валентин Вацев, който освен с честите си гостувания в телевизия Алфа е известен и с подкрепата си за режима на Путин и откритите си призиви България отново да бъде “освободена от Русия”. В “Цанов НАПРЕД и НАГОРЕ” са гостували също лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов, Кирил Вълчев, известен още като Киро Скалата, и професор Иво Христов.

След като видеото на Жечев провокира голям интерес в мрежата, Цанов го прие в неговото студио, за да дискутират обвиненията на влогъра.

В хода на разговора Цанов, който е далеч по-дистанциран и неуверен от обикновено, признава, че телевизия “Алфа” е проруска, че там е работил като пиар, а не като журналист, и като такъв е защитавал Волен Сидеров, дори когато онзи не е бил прав. Той стига дотам да заяви, че всъщност не одобрява руската инвазия в Украйна, и че Владимир Путин “най-вероятно” има нещо общо с убийствата на Александър Литвиненко и Анна Политковская. Цялото видео от дискусията между двамата е качено в канала на Жечев, но не и в този на Цанов. “Нещата, за които се съгласи с мен в нашия разговор, бяха твърде очевидни, за да ги отрече”, казва Жечев. “Но това, което говори в неговия канал, е точно обратното.”

“Повечето инфлуенсъри и ютюбъри избягват да коментират темата, защото се страхуват, че ще си навлекат негативни реакции”, казва Жечев. Но предупреждава, че “започват да се появяват канали, подобни на този на Цанов, които защитават проруски позиции и споделят фалшиви опорни точки. Една негова колежка от “Алфа” също има свой Ютюб канал, попаднах на рекламни публикации във Фейсбук, които водят към него”, добавя Жечев.

Борци срещу ваксините, "джендърите", а сега и “нацистите в Украйна”

Фейсбук се превръща в основен двигател на разпространението на проруската пропаганда, както чрез мними страници и профили, така и в групи, чиито членове скачат от една конспирация на друга. Популярната във Фейсбук група на Ковид скептици “Измамата Kовид19“ например вече се казва „Измамата Ковид19 и Украйна22“. В последните няколко седмици нейните членове почти не се занимават с пандемията. Там темата, както навсякъде другата, е една - войната в Украйна.

Администраторът на групата дори е сменил профилната си снимка. До преди месец Николай Николов беше поставил на профила си жълта звезда, на която пише not vaccinated (“неваксиниран”). Сега на снимката му ясно е изписана буквата Z - символа на руската агресия в Украйна. Николов набра популярност като лидер на Асоциацията на бащите в България. В тази си роля той през годините се бореше срещу различни “плашила” като Истанбулската конвенция и Стратегията за детето. Сега с охота споделя постове, които са в пълен унисон с руската пропаганда.

Фактът, че Путин направи ваксинацията срещу коронавирус в Русия задължителна, явно не е разклатил доверието и преклонението към руския президент сред последователите на конспиративни теории, които иначе отричат ваксините. Хората, които смятат, че Ковид-19 не съществува, и вярват, че ваксините са средство за контрол, стерилизиране и редуциране на населението, сега с патос пишат за “Азов”, сина на Джо Байдън и „геноцида“ в Донбас.

Но каква е връзката между отричането на Ковид и ваксините и защитаването на руската агресия в Украйна? “Повече от очевидно е, че връзката е политическа”, казва Любомир Жечев. “Голяма част от хората, които смятат, че има някаква конспирация, свързана с коронавируса и ваксините, са симпатизанти на партия “Възраждане”. Такива връзки има и Цанов. Голяма част от хората на “Възраждане” пък са свързани с “Атака” и Волен Сидеров.”

Новата “Атака”

В голяма част от профилите на привържениците на Путин във Фейсбук си личат симпатии към една конкретна политическа сила - “Възраждане”. Тя събира много от гласовете на т.нар. “патриотичен” спектър, които през годините са отивали при “Атака”, ВМРО, НФСБ, “Воля” и други. Освен Станислав Цанов, с “Атака” е свързан и другият вече споменат герой и негов чест гост - Пламен Пасков. Ветеринарят, който се представя като експерт по различни теми от вирусология до международна политика, през 2015 година е бил кандидат за кмет на град Димитровград, подкрепен от партията на Сидеров.

Както е добре известно, лидерът на “Атака” Волен Сидеров преживява сериозен катарзис от началото на 90-те години, когато е член на СДС и главен редактор на вестник “Демокрация”, до днес, когато е олицетворението на русофилията в България. Сходен катарзис явно е преживяло и едно от “остриетата” на партия “Възраждане” - Елена Гунчева. В мрежата активно се споделя неин коментар от Фейсбук, написан през 2015 година, в който Гунчева твърди: “В Русия винаги е имало само терор! А Путин е най-лошото след Сталин“. Сега Гунчева отрича да е писала подобно нещо, макар то все още да е видимо в мрежата.

Относно останалите виждания на юристката към онзи момент не може да се съди от профила ѝ в социалната мрежа, тъй като всичките ѝ публикации преди 2017 година са изтрити.

За публичния образ на лидера на “Възраждане” Костадинов Костадинов обаче може да се съди по политическата му биография. До 2012 година той е част от ВМРО и участва в местната власт на Варна заедно със сегашния зам.-председател на НС от “Възраждане” Цончо Ганев. Впоследствие Костадинов за кратко си партнира с НФСБ, а през 2015 година се явява на местните избори във Варна заедно с “Атака”. През 2016 година той подкрепя лидерката на “Движение 21” Татяна Дончева за президент. През 2018 застава редом до Корнелия Нинова на протест срещу правителството, а на следващата година БСП-Варна дори искаше да го издигне за кмет на морската столица.

През тези години Костадинов трайно се засели в медийното пространство. Той с плам брани различни теми, сред които борбата срещу “подмяната на историята” в учебниците, “циганския проблем”, книгите на Иво Инджев, “джендъра” и Истанбулската конвенция и други. Но позицията му срещу съществуването на пандемията от коронавирус най-после успя да изстреля партията му в парламента. Пропутинските тези сега пък допълнително повишиха подкрепата му според социолозите.

Рисковете

Рисковете и щетите, които рупорите на руската пропаганда носят и нанасят, са много. Поддържането на конспиративни теории и манипулации очевидно се трансформира в гласове на изборите. А когато тази алтернативна реалност се сдобие с парламентарно представителство, обикновено то бързо се отказва от обещанията и пропагандираните тези, защото те са напълно несъстоятелни и неприложими. Това води до разочарование, което съответно отдръпва избирателите и пренасочва симпатиите им към нов политически месия. Без значение, че проводниците на тази пропаганда се сменят, те години наред обслужват информационната война, която Русия води срещу Запада.

В момента позицията, която очевидно тези хора се опитват да наложат, е поддържането на неутралитет към руската агресия в Украйна. Напълно ясно е, че България, като член на НАТО И ЕС, няма как да застане на страната на Кремъл. Така че неутралитетът всъщност се оказва най-угоден за управляващите в Москва.

Големият парадокс е, че “упадъчните западни ценности” като свободата на словото и изразяването, срещу които тези хора роптаят, им позволяват спокойно да разпространяват неверните си тези във Фейсбук групи, YouTube канали и дори в ефира на държавните обществени медии . А рисковете са много, включително за подрастващите. “Ютюб и ТикТок имат много по-голямо влияние от телевизиите, особено когато става въпрос за младите хора”, казва Любомир Жечев. Затова и все повече усилия за разпространяването на пропаганда и дезинформация се насочват натам.

Автор: Александър Детев


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 107 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Подлогата

    121 44 Отговор
    Жечев е подлогата и се държи като 30 годишен тийнейджър.

    Коментиран от #52

  • 2 Пич

    148 29 Отговор
    Че то , Козяк е подчинил всички медии !!! Никой не смее не да пропагандира за Русия , а дори да каже истината !!!
  • 3 Факт

    50 64 Отговор
    Кадър на Волен Сидеров.Какъв да е?
  • 4 Грульо

    109 29 Отговор
    Aaa, сега разбрах каква била работата, значи подлогата Любо Жечев и ДВ са захранвани от едно място. :D
  • 5 Новинар

    108 20 Отговор
    DW е пътя истината и живота!
    Да се чете по три пъти на ден на гладно!

    Коментиран от #8, #75

  • 6 В тоя пасквил

    134 24 Отговор
    единственото което разбрах е тезата "Който не е с нас, е долен измекяр" Типично за дойче зеле, като рупор на наглосакската пропаганда. Интересно е че всички които подпяват на тая пропаганда се кръщават я "Българин,Българка", с намека че останалите са предатели. Крадеца вика дръжте крадеца.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Корги

    105 16 Отговор

    До коментар #5 от "Новинар":

    DW... гавра с някогашната медия и качество, с което се отличаваше.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ДОЙЧЕ ВЕЛЕ

    108 13 Отговор
    не е медията, която трябва да формира общественото мнение в България. Да си проповядват у немско

    Коментиран от #16

  • 11 Новобранец

    107 15 Отговор
    Не разбрахте ли че нямате право на друго мнение? DW са тези които ще ви казват как стоят нещата. И как не не спряха да обиждат българският народ.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 сила

    42 59 Отговор
    Цанов е агресивно напорист провинциален комплексар.....такива са и феновете му
  • 14 Точно

    49 6 Отговор
    Вие трябва да си траете като става дума за фейкове и пропаганда така и неможахте да преживеете пролета та 45г.
  • 15 Баскетболистчето

    13 21 Отговор
    се взима на сериозно. Дали пък не е от завист. Славата на къртица вече залязва. Годините си минават .... обичайната история.
  • 16 Някой

    56 6 Отговор

    До коментар #10 от "ДОЙЧЕ ВЕЛЕ":

    Какво "Дойче" са? Какви германски интереси защитават не става ясно. И защо се занимават с нашата журналистика?
  • 17 Министерство

    65 5 Отговор
    Министерство на истината! И неговия глашатай дойче зеле… ударихте дъното с гьобелсовата си пропаганда!
    Колкото повече притискате и обработвате мнението на хората, толкова повече ги карате да търсят алтернатива! Истината винаги си пробива път, точно както жизнената вода!
  • 18 Според пишещия

    67 7 Отговор
    статията,тогава 80% от българите сме подлога на руснаците-хахаха.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Зззз

    70 15 Отговор
    Марш от България! Нито ви искаме, нито ви харесваме . Голяма част от българите обичат Русия безплатно ,а Запада и САЩ гонамразихме ,заради лицемерието им и двойните стандарти. Пасквилите ви имат обратен ефект сред мислещи и разумните.

    Коментиран от #94

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 гост

    45 4 Отговор
    Медийната власт цели разчленяване на човешкото съзнание и слепването му във форма изгодна на управляващите! Истинската истина е само тази "истина", която е изгодна на власт имащите, друга истина няма и НЕ ТРЯБВА ДА ИМА! Когато управляващите казват "истината" ФАКТИТЕ СА ДЛЪЖНИ ДА ЗАМЪЛЧАТ! А боговете,.... боговете винаги са говорили с устата на управляващите!
  • 23 И добре де...

    52 9 Отговор
    Тоя е рупор и то слаб, но какво да кажем за останалата медийна хибридка....
    Вече не смея да отварям нито тоалетна, нито хладилник, фризер и т.н. защото от всякъде изкача фейкинфо колко лош, агресор, изнасилвач и детеядец е Путин и Русия и колко трябва да помагаме на фашагите от Окрайна и то да я тъпчем с оръжие...
    Ей спрете се малко, засрамете се, спрете хибридите... дайте и друго мнение, истината не е едностранчива... ние можем да мислим и да си правим изводи!!!
    Докарахте ни да слушаме тайно ГОВОРИ МОСКВА както се е слушала някога Свободна Европа!!!!
  • 24 антрашпиц

    55 6 Отговор
    Само едно искам да попитам господин Жечев : Руснаците лоши,добре.Какво и колко спечели БГ с новия си голям брат ? Каква файда имаме от него? Дори и зелени карти не ни дават.За самолетите да не говорим,ама изобщо...
  • 25 нннн

    53 3 Отговор
    Всяка права линия, която не е успоредна евроатлантическата, е крива линия. Ако имаш мнение, различно от англосаксонското, си подлога, предател и т.н. Така ли? Свобода на словото...бошлаф...
  • 26 Обективен

    47 2 Отговор
    Нека се дава и другата гледна точка . Защо да е само "правилната" западна пропаганда . За да имаш мнение по даден въпрос трябва да имаш и двете тези ,за да прецениш . Най-малкото е демократично

    Коментиран от #28

  • 27 Зззз

    47 2 Отговор
    Всеки път публикациите на зелето събират огромен брой отрицателни коментари,което показва отношението на широк кръг българи към него и сътрудниците му.
  • 28 антрашпиц

    37 3 Отговор

    До коментар #26 от "Обективен":

    Защото неможе да се дава друга гледна точка.Така казва НОВИЯ ГОЛЯМ БРАТ.
  • 29 Jelezo

    7 32 Отговор
    Браво на Любо Жечев за видеото!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Адолф

    32 9 Отговор
    "Възраждане" защитават българската НАЦИЯ.НАЦИСТИ ли са?
  • 34 Механик

    43 5 Отговор
    "И то на руската пропаганда - както за пандемията в последните 2 години, така и за войната в Украйна сега."
    Понеже Цанов беше против "пандемичните" манипуации, а сега е и на страната на Русия във войната, а вие обединихте двете неща заедно, за мен означва, че пандемията и войната са дело на САЩ.
  • 35 МНОГО ЗАГРИЖЕНИ В ГЕРМАНИЯ

    40 2 Отговор
    за руското влияние в България. Тях какво ги интересува тук. Да си гледат у тях си
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 МалкоЛогика

    42 2 Отговор
    Щом като DW е против някой човек, той е свестен човек. !!!!!!!!! YouTube блокира "поглед.инфо". Ето ви свобода на словото, от големия брат. !!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #38

  • 38 Павел Николаев

    28 2 Отговор

    До коментар #37 от "МалкоЛогика":

    Истината не може да бъде блокирана приятелю :) Истинските хора винаги ще знаят истината.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Пеперуда

    30 3 Отговор
    Като говорим за рупорите на руската пропаганда трябва да говорим и за масираната украинска пропаганда. Защото на война и на лов се лъже най-много. Всички използват пропаганда и то тежка, за да постигнат своите си цели. Така че, айде по-кротко с взимането на страна и възторзите!
  • 42 Стан дъ ман

    26 2 Отговор
    Много анонимници като тоя Любо ,се опитват да трупат гледат гледания и пари като експлоатират Стан дъ ман,Цанов живя в САЩ ,и преди да се занимава с журналистика,беше най успешния фитнес тренер в бг,известни и богати ходеха той да ги тренира
  • 43 йойо

    31 3 Отговор
    Абе демократи “цивилизовани“ , крадохте 32 г , оставихте народа си в бедност и, вофициално ну сменихте историята за да е от полза на Сащ и пак заради Сащ лъжете и се гаврите с Русия, която даде свобода на България . И всичко това само и единствено за лично облагоденствнена политиците . Тз добре , че ми казахте за този Станислав , за да се присъединя към последователите му .
  • 44 Анонимен

    28 2 Отговор
    Аре нема нужда да ми казвате как да мислим!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Сандо

    24 2 Отговор
    ДВ май завижда?!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Дойче Лъже

    27 2 Отговор
    Тва някъв майтап ли е?
    дойче веле да пише за пропагандата в България!!
  • 49 Българин

    6 26 Отговор
    Крайно време е проруската пропаганда да бъде третирана като заплаха за националната сигурност на България!

    Коментиран от #84

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 ВЪН

    25 3 Отговор
    Дойче Геле май ги изпъдиха от Унгария ? Нека да четат коментарите под Карбовски за да разберат какво е мнението на народа... и за ваксините и за украйна и за дженърите
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Х0Йчо

    23 1 Отговор
    Тоя с оскубаните вежди - жечефф а абсолютен лигньо4 и хейтър! с аобсолчтно повърхностни разсъждения и аргументи! Докато Цанов е звършен журналист, с интересни теми и гости! Старае се да показва истината. И със сигурност милее за България, а не само за повече гледания
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Дуай Липа

    17 2 Отговор
    правилно е да мислите това, което Западът ви каже! Самостоятелната мисъл е путинизъм! Явол!
  • 63 Охооооо

    13 1 Отговор
    А така, макартизъм нещо се опитва да ни "продава" дезинфЗелето, а!?!? Лов на вещици? Не, мерси боку, вещиците и вещерите сега са на запад, знаем точно къде и кои са!
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 6835

    17 2 Отговор
    Стига,че ние от сутрин до вечер сме подложени на промивка на мозъци.Само Зеленски и Байдан.По рано имаше репортери като Йончева,които ходеха и правеха репортажи и от двете страни на конфликтите.Сега само каквото кажат Зеленски и Б.Репортерите си стоят в Киев и нищо.Никой нищо не знаем в пълно затъмнение сме.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 За протокола

    10 2 Отговор
    Дезинформацията е част от хибридната война и трябва да се приеме закон за наказателно преследване на такива. Това са всъщност хора, които действат срещу държавата в полза на чужди сили и трябва да бъдат преследвани като такива. Това е въпрос на национална сигурност.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Цялата работа е

    6 13 Отговор

    До коментар #19 от "ДА ИЗРИТАМЕ крадливата пасмина ГЕРБ":

    Че истинските русофили по душа сега си мълчат от срам заради путин. А такива кречатала се пребоядисват и сменят посоката постоянно за да изкарат дивиденти, разбирай пари. Ако не бяха Ковида и тази война тия хамелиони щяха да продават зарзават на пазара.
  • 70 Котарак

    14 6 Отговор
    Мариупол падна. Русия ще победи! Точка!

    Коментиран от #72

  • 71 Aлфа Bълкът

    7 5 Отговор
    Само някой кастриран може да е абониран за тия!
  • 72 Aлфа Bълкът

    4 11 Отговор

    До коментар #70 от "Котарак":

    Какво падна ве баце? Той е изравнен със земята от 20 дена и още го превземате!
  • 73 123654

    13 6 Отговор
    Стига вече, никой не ви такова пропагандата. И на глава да се побиете ние сме против джендърогейските соросоидни опорки. Българите сме русофили и това е.
  • 74 Уточнение

    2 7 Отговор
    Съгласен съм с автора. Само едно уточнение. Когато говори за катарзис при Сидеров и Гунчева, вероятно мисли за метаморфоза. Katharsis на старогръцки означава очистване, докато metamórphosis – преобразуване, изменение.
  • 75 ммм дааааа

    14 5 Отговор

    До коментар #5 от "Новинар":

    тъкмо да пиша на другите първо да видят на кого е мисирската статийка.....
    дойче зеле...смърди та се не трае
  • 76 алоредакцията

    13 3 Отговор
    А рупорите на западната пропаганда - я напишете и за тях! Ма не ви стиска, нали?
  • 77 Komapak

    5 16 Отговор
    Колко много руски маймуни имало тук🤔
  • 78 9689

    5 1 Отговор
    И за журналя ще има наказателна отговорност.
  • 79 Мислите си, че Путин е ругатня ...

    8 6 Отговор
    ... а, НЕ Е! Треперите му. Баба Ванга е предрекла господарят на света. Това ще бъде и ужасният ви край

    Коментиран от #83

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 4634

    10 4 Отговор
    Току-що написах поста, който не беше допуснат. ПРАТЕСТИРАМ! Искам по същия начин да бъдат описани защитниците да участваме във войната в Украйна, която е всъщност на сАЩ срещу Русия.
    Нали сме демократична страна?

    Коментиран от #82

  • 82 Пеям

    0 1 Отговор

    До коментар #81 от "4634":

    Лъжец!
  • 83 Голубой

    0 3 Отговор

    До коментар #79 от "Мислите си, че Путин е ругатня ...":

    Мислиш ли си че някой ти обръща внимание?
  • 84 Пеям

    5 11 Отговор

    До коментар #49 от "Българин":

    Виж че има 17 руски трола тука, които са на линия!
  • 85 Евгения

    14 4 Отговор
    Тоя любчо жечев, дето мляска дъвка и чупи китки, може да се хареса само на обърканите пубертети с промити от холивуд и видеоигри мозъчета! Той реално няма познания по нищо, вади разни неща от контекста и прави генерални изводи, напоени с обиди, стойки и едностранчива пропаганда. Нека да му чуем мнението за Северна Македония и за Ядрената енергетика?
  • 86 Х0Йчо

    12 5 Отговор
    Тази пар0дия Жечев явно е на една хранилка с Доче Хмеле... Много върло зарибяваше младите да се ваксат...

    Коментиран от #92

  • 87 Руснаков

    9 4 Отговор
    Няма ли закон за дезинформация....и директно в Колежа.....Централният....Много са подлогите проруски......
  • 88 Вергина

    6 2 Отговор
    А едно време казваха, че в спора се раждала истината. В България демокрацията е като киселото мляко - с неясни примеси. Не защитавам Цанов, но превърне ли се журналистиката окончателно в пропаганда, изобщо ще спра да чета новини и анализи.
  • 89 тоя беше "партньор" на белата златка

    5 1 Отговор
    така влюбено се гледаха
  • 90 карамфила

    8 5 Отговор
    Благодаря ви дойче зеле за това че ми отворихте очите за да се запиша за последовател на сайта “Цанов НАПРЕД и НАГОРЕ” за да черпя новини от извора а не пропаганда от бнт,нова и евроком на рогоносеца дикоф.
  • 91 Мразя до гроб Русия безплатно

    6 8 Отговор
    Такива местни и гнусни рубладжии направо на ГРУЗ 200...
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Някой

    7 6 Отговор
    Правилно прави Цанов! Подкрепям го на 100%. Поне той не ни дезинформира.
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Дезинформация се наказва.

    2 3 Отговор
    Забрана, на такива блогъри. За дезинформация ЕК прие закон. Защо ДАНС, прокуратура, МВР не реагира?
  • 96 майтаки

    2 0 Отговор
    Народа не е толкова тъп, че да му минават подобни пасквилчета спуснати от Козяк! Ше ядете шамарите, всичките западни лизачи...
  • 97 напрединагоре

    2 0 Отговор
    Цанов като журналист струва повече от цялата ви пропагандистка медия затова не можете да го гледате.Ционистката ви пропаганда вече се изтърка и будите само присмех и съжаление,"дойче" веле.
  • 98 Фашизо-Демокрация

    1 0 Отговор
    Това ФАШИСТКО дв кой ни го натрапва без да ни пита