Last news in Fakti

24 Юни, 2022 16:00 3 838 78

Ще се върнат ли ГЕРБ и ДПС във властта?

  • бойко борисов-
  • герб-
  • дпс-
  • делян пеевски-
  • румен радев-
  • продължаваме промяната

Временното мнозинство между ГЕРБ, ИТН, ДПС и "Възраждане", което свали правителството, не става за нищо друго

Ще се върнат ли ГЕРБ и ДПС във властта? - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Ще се върнат ли ГЕРБ и ДПС на власт? Само ако младите, образованите, проевропейски настроените си кажат: нямаме сили, трябва да избираме по-малкото зло. А пред путинизма корупцията е по-приемлива. От Даниел Смилов.

Временното мнозинство между ГЕРБ, ИТН, ДПС и "Възраждане", което свали правителството, не става за нищо (друго). Оттук нататък това мнозинство нито може да приеме бюджет, нито да избере председател на НС, нито да кове нужните закони за европейското финансиране, нито да прави приемливи назначения. Да не говорим пък да води смислена или каквато и да е външна политика, било то за Северна Македония или Тимбукту.

Ясно е, че вотът на недоверие не целеше създаването на това абсурдно мнозинство - то е просто инструмент за постигането на някаква друга цел, далечно и проблематично свързана с добруването на народа. Тази цел всъщност е връщането на ГЕРБ и ДПС на власт след едногодишна изолация. Нетърпението за това завръщане беше толкова голямо, че всъщност вкара страната в наистина трудна ситуация - отведе я на ръба на управляемостта:

- актуализацията на бюджета е под въпрос и едва ли ще се приемат смислени промени. Най-вероятно ще минат популистки вдигания на пенсии и големи пари за пътностроителните клиенти на ГЕРБ-ДПС;

- европейските пари могат да бъдат загубени заради неприемане на законодателни промени;

- вероятно страната ще се върне в предишната си зависимост от руски газ и други енергоносители;

- всички реформи - от правосъдната до електронното управление - на практика се замразяват.

И всичко това се прави с цел да се легитимира ново преформатиране на властта, така че ГЕРБ и ДПС да излязат от изолацията си. За целта те задействаха и делегитимираха ИТН като тяхно прокси и подизпълнител. Партията на Трифонов, която сама беше формулирала задачата си като "изчегъртване" на ГЕРБ, на практика обслужи целите на Борисов. Това диаметрално разминаване между мандат за управление и реална политическа дейност ще остане в историята като негативен пример, но въпросът е какъв ще е неговият ефект. Дали наистина ГЕРБ и ДПС ще излязат от изолацията си? Отговорът е негативен по следните причини:

1) Обръщането на ИТН към ГЕРБ и ДПС не легитимира тях, а по-скоро дискредитира окончателно Трифонов и неговата дружина. Тяхното поведение така или иначе беше отблъснало голяма част от електората им, но с откровеното приставане на уж опонентите си, те едва ли имат сериозно политическо бъдеще;

2) В този парламент е малко вероятно правителство с управляващо мнозинство, което да включва ГЕРБ и ДПС. Ясно е, че коалиция ГЕРБ, ИТН, ДПС и "Възраждане" е невъзможна по безброй причини. Всяка от партиите би понесла тежки негативи от такова сдружаване. Същото се отнася и за коалиция ГЕРБ, ДПС, БСП, ИТН. Такава коалиция би просъществувала от ден до пладне и би вдигнала много сериозна вълна на подкрепа към партии като ПП и ДБ.

3) Технократично правителство в това НС - с участие на партии като ПП и ДБ от една страна и ГЕРБ и ДПС от друга - е теоретично възможно. Но червената линия - антикорупционни реформи - би го препънала. ГЕРБ и ДПС сигурно ще се борят до последно за Иван Гешев, ще искат удобен човек в КПКОНПИ и ще подължат да си пазят лидерите, които голяма част от обществото вижда като компрометирани (съвсем не безоснователно). Една тяхна безкомпромисна позиция по тези въпроси би направила преговорите за подобно правителство обречени на неуспех.

4) След евентуални нови избори ГЕРБ и ДПС може да се надяват да управляват с партии като "Възход" на Стефан Янев. По този начин легитимацията им би дошла по линия на президента Радев, който спечели втория си мандат като борец с коупцията на модела "Борисов". Както Слави Трифонов се обърна от главен изчегъртач в редови лъскач на кухненската посуда на Борисов и Доган, същото би се случило и с президента Радев при коалиране на ГЕБ-ДПС с про-президентска партия. Този план обаче също е нефелен и почива на множество неизвестности. Първо, Радев беше активен участник в свалянето на правителството "Петков". С това той загуби доверието на градските среди, за които борбата с корупцията е важна. Точно тази градска средна класа е реалната причина за изолацията на ГЕРБ и ДПС. Сдружаването им с Радев или негови проксита с нищо няма да промени отношението на тази средна класа към тях. Второ, партията на Янев е (прикрито) путинистка и коалиране с нея само би уронило евроатлантическия имидж на политически изолираните към момента партии. И трето, не се знае каква би била електоралната тежест на "Възход", за да се правят подобни сметки.

5) На последно място, ГЕРБ и ДПС могат да се надяват да станат неизбежен партньор на ПП и ДБ, за да се предотврати путинистко управление от рода на Възраждане - "Възход" (и части от БСП). Борисов вече заяви тази своя оферта в обръщение към потенциални партньори. По особено перверзна логика, колкото по-силни стават путинистите, толкова по-неизбежни стават партиите с корупционни репутационни проблеми. Това също е възможен сценарий, но големият риск при него е България да получи едновременно и путинистко, и корумпирано управление.

Този кратък обзор на пътищата на връщането на ГЕРБ и ДПС във властта, показва, че всички те изискват една специфична група - младите, образованите, проевропейски настроените - да се примирят и да си кажат: нямаме достатъчно сили, трябва да избираме по-малкото зло. Пред путинизма корупцията е по-приемлива.

Всеки, видял лицата на хората, събрани на 22 юни пред НС в подкрепа на правителството "Петков", едва ли би стигнал до извода, че те, София и България са готови на подобно примирение.

***
Този коментар изразява личното мнение на автора. То може да не съвпада с позициите на Българската редакция и на Дойче Веле като цяло.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 3.14К

    82 5 Отговор
    Никога повече толупа!
  • 2 Загрижен

    76 4 Отговор
    Боко, крадецът от Банкя, както и цялата му шайка са за дрънголника до живот. Или Белене...
  • 3 Коментар

    36 58 Отговор
    Не и, ако изборите са честни и некупени!!!
    Видя се, че ПП, ДПС, ГЕРБ, ДБ и БСП, са заедно!!!

    САМО ВЪЗРАЖДАНЕ!!!

    Коментиран от #30, #35

  • 4 Кратко и ясно

    66 6 Отговор
    Не! Народът няма да го допусне!
  • 5 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    42 1 Отговор
    Ще разберете на изборите!
  • 6 истина е

    48 3 Отговор
    Тоз с умният поглед върне ли се ще има народни бунтове ,а за дпс да не говорим какво ще стане
  • 7 Таня

    44 3 Отговор
    Те изобщо не са си тръгвали от властта. Последните събития го доказаха нагледно.
  • 8 Факт

    42 8 Отговор
    Таванът на ГЕРБ е максимално 25 процента+ 12 процента от ДПС... Това е... По -важни са останалите 63 процента.. Лошото е, че Възраждане се превърнаха в подлоги на двете гореизброени партии и бяха техни послушници в този парламент!?!?!?!?

    Коментиран от #19

  • 9 Честито

    30 19 Отговор
    Славчо и Костадин си свършиха работата.Боко и Шиши пак са в играта.Сега връщане на хартиената бюлетина ,купуване на изборите и всичко е шест.

    Коментиран от #21

  • 10 Алиса

    22 27 Отговор
    Незнам кой ще дойде но предлагам излизане веднага от ЕС и НАТО, Русия се готви за война срещу тези два съюза и за нас е по добре да излизаме от тях

    Коментиран от #26, #63

  • 11 Пълен

    26 3 Отговор
    абсурд !
  • 12 вижда се

    44 2 Отговор
    Цялата герберистка шайка заедно с дпс са за затвора , а не в парламента , защото убиха и окрадоха държава и народ !!
  • 13 Емм

    13 8 Отговор
    След тва вето за Македония
    Никой няма да ходи на избори майче
  • 14 Почвам да се съмнявам

    35 1 Отговор
    дали са излизали. Така са се окопали. От едно място на границата ги изритаха, ореваха орталъка и свалиха правителството. Не дай Боже пак да се върнат. Още милиарди за крадене ще намерят.
  • 15 Разбира се, че НЕ

    29 8 Отговор
    ГЕРБ и ДПС си търсят кандидат за нова "тройна коалиция", но го няма майстора. Десните да гласуват за ПП, а левите за БСП! Това е сигурният начин ГЕРБ+ДПС да остат завинаги в изолация.
  • 16 А50

    6 9 Отговор
    Да заедно с ПП
  • 17 Само

    1 17 Отговор
    ГЕРБ Другите са лилипути сравнение с тях.С ДПС се е коалирала БСП-майката и бащата на мафията и на ДПС
  • 18 Тома

    21 9 Отговор
    Партиите итн и възраждане приключиха на следващите избори.Ако не вярват да питат агент иван валерко и сидера

    Коментиран от #24

  • 19 Минувач

    11 2 Отговор

    До коментар #8 от "Факт":

    Смилов, Аламанов и прочие грантаджии на хранилка на Козяк и т. н.
  • 20 След днешното гласуване за Македония

    6 2 Отговор
    НЕ!!!!
  • 21 А50

    10 11 Отговор

    До коментар #9 от "Честито":

    Все другите са виновни на жълтопаветните. ПП гласува с ГЕРБ И ДПС а не Слави и Коста
  • 22 ВРЪЩАЙ СЕ БАЦЕ, ВРЪЩАЙ СЕ ,ЧЕ КИРЕ

    10 19 Отговор
    ПЕНДЕЛОТ, АСАНЧО СПЕЦОВ, КУМА, КУМИЦАТА, СВАТА, СНАХАТА, БАДЖАНАКА, ДЕДО ЕКОНТИЙ, РИСТЮ ГЕЙЗЕРА И КО,... ОГРАБИХА И СЪСИПАХА БЪЛГАРИЯ.
  • 23 Гласуващ

    14 6 Отговор
    И Герб и Дпс са партии от клиентелистки тип с капсулиран и контролиран електорат. Времето на фигури като Бойко, Доган и Пеевски изтече, просто няма кой да ги търпи. А Копейкин си има таван от недоволни граждани и селяни, който не може да бъде надскочен.
  • 24 Хахахйа

    10 22 Отговор

    До коментар #18 от "Тома":

    Точно заради днешната им позиция вместо за ПП ще гласувам за ИТН. Коалицията лъсна - отбор "Козяк" е ясен.

    Коментиран от #29

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 не мисля така

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Алиса":

    Първо е неразумно да се прави сега, и второ, струва ми се, че слушаш коментари на пишман разбирачи.

    Коментиран от #55

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ббб

    5 7 Отговор
    А бе тоя Смилов на всяка манджа мюродия. Що не публикувате Бареков или Стъки.
  • 29 Кого лъжеш?

    6 5 Отговор

    До коментар #24 от "Хахахйа":

    ИТНайците (или както там ви казват) сте дежурни тука.
  • 30 Хахаха

    13 9 Отговор

    До коментар #3 от "Коментар":

    А Копейкин присвоил едни пари. Що така? Явно не си запознат през колко партийки е минал, само да се докопа до властта.

    Коментиран от #48

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Дедо Фичо

    5 23 Отговор
    Баце ще се завърне на бяла джипка. Ураааа...
  • 33 Педя човек лакът брада

    13 23 Отговор
    От тук нататък само Възраждане!

    Коментиран от #34, #37, #53, #68

  • 34 ЧОВЕК

    19 8 Отговор

    До коментар #33 от "Педя човек лакът брада":

    Възраждане са най-големите лъжци и лицемери, по-зле са от итн и герб !
  • 35 Реалист

    9 8 Отговор

    До коментар #3 от "Коментар":

    Ако от ГЕРБ и ДПС не купят гласове за ВъZраждане, те няма да влезнат. От сараите се рапределят руzките субсидии .

    Коментиран от #51

  • 36 Гадач

    10 0 Отговор
    Ъхъ, шъ съ върнат - когато цъфнат налъмите;)
  • 37 Костя КоПеевски

    6 7 Отговор

    До коментар #33 от "Педя човек лакът брада":

    И получаваш ГЕРБ и ДПС
  • 38 Българка

    11 4 Отговор
    Връщане на ГЕРБ и ДПС във властта би означавало да се промени течението на реката в обратна посока. Гражданското общество няма да позволи тези, които ограбиха българите, прогониха милиони и разкостиха България вместо да плащат за престъпленията си в затвор, да бъдат отново на държавната хранилка
  • 39 Бамбука

    1 7 Отговор
    ИТН е вече в историята. ПП + ДБ могат спокойно да се договарят и с Герб и ДПС за редица решения отнасящи се до икономиката на страната. Не всички с двете последно изброени партии са корумпирани. Борисов и Доган ( пеевски ) щъ дърпат още малко конците, но това ще бъде до време. Подобен тандем ще изхвърли от властта и ПП ""Въз ..." които не стават за сериозна работа в името на България.
  • 40 Гласове от зайчарника в Банкя

    6 2 Отговор
    Ако питате нас Бацо вярва, че вече се е върнал! По цял ден седи на първия етаж и хвърля пачки през прозореца, маха и вика "бръм, бръъъм ..." Пълно е с лилава "шума" пред зайчарника, ама пуста ситна мрежа и ток по нея не можем да си щипнем по един сладолед да си поръчаме по телефона!
  • 41 Дон Боко Тиквоне

    12 3 Отговор
    Тиквата ще види вече премиерски пост само през крив макарон!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 тиквун

    13 1 Отговор
    БОРИСОВ Е УБИЕЦА НА ПЕНСИОНЕРИТЕ
  • 44 и т н

    6 3 Отговор
    всеки в съюз с боко е в историята,нали славчо-няма такава партия
  • 45 селски хитрец

    10 1 Отговор
    каква невина мутра е на снимката,но лошия материал няма да забрави наесен как ни остав без пенсии
  • 46 крокодил

    10 1 Отговор
    НИКОГА,НИКОГА,НИКОГА..........
  • 47 борисов:

    4 2 Отговор
    имам мечта, на зима пенсионерите наполовина
  • 48 Коментар

    10 8 Отговор

    До коментар #30 от "Хахаха":

    Щото па Киро и Кокоро бяхааа свети води ненапити, които харчат 9млрд за 9дни, спряха руския газ и купиха пак руски през гърция и одобриха ремонт на оръжия за Украйна?!
    А пък за чекмеджетата на тиквун нема споменаваме!
    А фактът, че Хирсто Иванов беше с Боко сигурно го забравихте?!
    А техно импекс на корнела вероятно ви изхвърча от умовете?!

    А фактът от часове, че пп, дб, герб, дпс и бсп гласуваха да подарят историята ни на Македония, вероятно не ви вълнува?!

    Абе май Костадинов ми се струва като майка Тереза спрямо всички гореизброени евроатлантици?!

    Ама вие си плюйте с опорките, може и някой да ви се върже
  • 49 Ген. Гурко

    7 0 Отговор
    Абе редакцията! Нали вече някой ви направи забележка да внимавате със снимките. Някои имат слаби сърца.
  • 50 ГЕРБ

    4 2 Отговор
    Никакво увеличение на пенсиите,докато не се престуктурирате на 1 милион

    Коментиран от #70

  • 51 Коментар

    6 1 Отговор

    До коментар #35 от "Реалист":

    Така ли ти каза новата Мустафа да напишеш?!
    Вие сами не си вярвате бе тролове, искате някой да ви се върже?!
  • 52 борисов:

    3 2 Отговор
    Никакво увеличение на пенсиите,докато не се престуктурирате на 1 милион
  • 53 сюнетчия

    7 5 Отговор

    До коментар #33 от "Педя човек лакът брада":

    възраждане е дпс2
  • 54 кумчо вълчо

    6 8 Отговор
    БОКО САМ СЕ ЗАКЛА С ВДИГАНЕТО НА ВЕТОТО ГОЛЯМА ГРЕШКА НАПРАВИ ВЪЗРАЖДАНЕ ЩЕ СА ПЪРВИ
  • 55 Алиса

    4 1 Отговор

    До коментар #26 от "не мисля така":

    Не е така четох изказвания на Лавров. А и Путин няма милост нали знаеш.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Българските турци

    4 1 Отговор
    ДПС е една корумпирана етническа партия произлязла от лоното на комунистическите специални служби на България! Тъй като е скалъпена не по запланувана програма а в една екстремна аварийна ситуация ,тази уж политическа формация се ражда с множество "генетични " недъзи ! Основният и недъг е че не е етническа партия а е чиста марионетка на трансформиращият се тогава политически елит в България ! Този елит който започна да се сформира напълно естествено след прословутия Априлски пленум на БКП и започна своя подем с Живковата конституция през 1971 година !
    Новите привилегировани , партийците, документираните борци против фашизма с техните семейства,спортистите и артистите ,и разбира се военните от БНА,МВР,от ДС и ВКР вече бяха новата комунистическа буржоазия, която устремно започна да расте и наедрява. Промени се отношението към малцинствата.Отново съживиха миграцията с редица споразумения за изселване с Турция.Комунистическата буржоазия се възползва най ефикасно от тази ситуация.Забраниха изучаването на турски език в училищата на смесените окръэи.БКП се върна към лениновата доктрина "малцинствата се асимилират от мнозинствата".Като начало решиха да ускорят асимилацията насилственно.Te започнаха това с помаците, които бяха мюслюмани и майчиният им език беше български.
  • 59 Българските турци

    4 1 Отговор
    C пълният икономически и политически крах на българския комунизъм се роди мутренската България която с неимоверния си Чикагски манталитет и апетит за капитали започна да руши всичко постигнато с благородната самоотверженост на Българския народ.Започна грандиозният грабеж наречен Приватизация с който бившият комунистически елит направи Рокадата си върху новата Българска политическа шахматна дъска! Тази именно екстремна аварийна ситуация роди и новите политически формирования в страната. Девизът на новата Българска вече капиталистическа доктрина стана универсалното клише на Западната идеология "ДЕМОКРАЦИЯ за всички" !Интелектуалният и културният елит на турското малцинство без туй беше прекършенo на остров Белене а оцелелите и останалите потенциални съмнителни елементи и тия които нe се поддаваха на манипулиране бяха изкусно екстрадирани извън пределите на България ! Вече беше узрял моментът да се създаде ДПС!..
  • 60 Българските турци

    1 1 Отговор
    Ядрото на партията се оформи от най елитните идеологично интегрирани турци и от най отявлените "турци агент-лакеи " на българските специални служби!
    Те бяха "пиленца" излюпени в инкубаторите на тоталитарния режим,грижливо отгледани и облъчени от идеологичната му машинка ! Макар и набързо скалъпена, тя започна много сполучливо да играе ролята си сред останалите в България турци и завърналите се с разочарование "екскурзианти" от Турция ! Постепенно разшири влиянието си над останалите нехристиянски малцинства... численноста на които заедно с турците беше голям контингент от избиратели и явно ставаше ключовата партия за придобиване на властта в Новата "Демократична" вече Република България ! Днес след 33 години след една най елементарна равносметка виждаме че най дълго на власт в цивилизованата нова България е била една етническа марионетна партия подлога на бившия дегизиран Тотапитаризъм... същата онази тоталитарна буржоазия която дори след 50 години "перестройки",изкусно камуфлиране и гримиране е все още на власт...а докато те са там всички "преходи" и "промени" са илюзия и разочарование за Българите!...
  • 61 Българските турци

    6 4 Отговор
    Ако дойде на власт "Български Орбан" ... България ще свърже вектора Анкара - София - Белград - Будапеща !
    Какво ще се случи ли , ето и прогнозата:
    1. Спират парите от ЕС
    2.Не излизаме веднага от НАТО
    3 . Излизаме веднага от ЕС
    4 . Всички българи се връщат от "слугуване в ЕС"
    5 . Веднага започваме Реставрация на България :
    - Армия
    - Национална промишленост
    - Изграждане на национални Аграрно промишлени кооперации във всяко кътче с обработваема земя
    6 . Досега възродиха всички в България пропуснаха само Българина..."Българският Орбан" ще възроди и Българина с неговия ентусиазъм и легендарно трудолюбие !
  • 62 Хари

    5 0 Отговор
    Никога мафията само в затвора
  • 63 Заека

    2 5 Отговор

    До коментар #10 от "Алиса":

    Нема да се плашиш, на Путин срока на годност му изтича тази година...
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Анинимен

    4 0 Отговор
    Ще гледат от страни и ще се облизват
  • 66 Иван

    4 1 Отговор
    Ако не купуват неграмотните и не гласуват за тях като 🐑, те са политически трупове.
  • 67 БОЙКО СВАЛИ НИНОВА

    0 4 Отговор
    ТЯ БИЛА ЛЕСНА.....

    Коментиран от #69

  • 68 111111

    3 1 Отговор

    До коментар #33 от "Педя човек лакът брада":

    "Израждане" да внимават как ще гласуват за хартиените бюлетини, че ЩЕ СИ ЗАБИЯТ ОЩЕ ЕДИН АВТОГОЛ! НЕСПАСЯЕМ!
  • 69 1111

    3 0 Отговор

    До коментар #67 от "БОЙКО СВАЛИ НИНОВА":

    Рано е да се радвате тулупи. Плановете ви са разгадани.
  • 70 сЕди мирен

    3 0 Отговор

    До коментар #50 от "ГЕРБ":

    Ние ще ви пенсионираме още тази година.
  • 71 Никога

    4 0 Отговор
    Никога, гнусният шопар, ще си спомня с носталгия за добрите му времена, а хората ще го заплюва когато го видят, гнусен тапир.
  • 72 БОЙКО ИДЬОТА ТРЯБВА , ДА СЕ ВЪРНЕ

    4 2 Отговор
    КИРО КРАДЕ ПОВЕЧЕ ОТ НЕГО И Е ОЩЕ ПО - ГОЛЯМ ПАРАЗИТ И ЛЪЖЕЦ !
  • 73 Беганье

    2 0 Отговор
    Никога няма да се върнат тия пиявици вече и трябва да мислят на къде да изчезнат защото ще им се търси отговорност .
  • 74 АЛОООО

    2 1 Отговор
    АЛООООО ПРАЗНОГЛАВИ ВИСОКОМЕРНИ СОФИИСКИ ШМЕКЕРИ ОТ ВАС НИЩО НЕ ЗАВИСИ КОЛКОТО И ДА СЕ НАПЪВАТЕ АЙДЕ В КОЧИНТА
  • 75 НИВГА ПОВЕЧЕ ТИЯ ДВА ТОЛУПА !

    1 0 Отговор
    ................................................................
  • 76 Бико

    1 2 Отговор
    Трябва ГЕРБ-СДС да се върнат на власт за да се оправи България. Казах!
  • 77 DW Стига ни навирайте Борисов в Очите!!

    2 0 Отговор
    Народа не го иска, това, че Хиени ГЕРБ събират чиновници и Любопитни да му правят"Посрещане" по Села и паланки, не означава, че хората го Одобряват!! Вреден е за Държава и Народ!!
  • 78 Никога

    1 0 Отговор
    Това , ако се случи ще се върнем , години назат!Абе хора , още колко пъти ще правим рестарт!По добре , да огасим лампите и да спуснем кепенците и кой на където го дърпа! Гласувате ли пак за този , това вече , наистина ще ни е краят!