Last news in Fakti

16 Юли, 2022 20:37 9 441 42

Шкварек: Отворени квартални дупета причиняват катастрофи с летален край

  • георги семерджиев-
  • катастрофа-
  • загинали-
  • убийство

Нужни са и силни патриарси, които да си бият разглезените синове малко по-често

Шкварек: Отворени квартални дупета причиняват катастрофи с летален край - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Поставил съм си правило да се придържам към политика и история, да не коментирам драмите и инцидентите, които грабват новините периодично.

В случая, обаче, просто почва да става абсурдно.

В България има един сегмент предимно млади и средна възраст мъже, които изпреварват при всякакви условия - завои, лоша видимост, натоварен трафик, за тях няма значение. Правят го на чиста вяра в съдбата и собствения си късмет. Този късмет нерядко се изчерпва и помитат кола в насрещното. Често самите те оцеляват, за разлика от жертвите им като двете бебета днес или момичетата онзи ден.

Такива катастрофи - при изпреварване, са огромният процент от катастрофи с летален край. А причинителите са почти винаги мъже, първо, в ранна до средна възраст, второ. Отворени квартални дупета в единия случай, или разглезени, нахални богаташки синчета в другия. Такива бяха и профилите на Семерджиев и на убиеца на Милен Цветков.

И двете групи вярват, че няма никой и нищо над тях. И двете групи е крайно време да усетят ботуш на гърлото. Държавен такъв, през силите на реда. Обществен такъв, през презрението и остракизма на всички останали. Нужна ни е функционираща държава от една страна и нетолерантна, агресивна към културата на "гъзаря" обществена атмосфера.

Нужни са и силни патриарси, които да си бият разглезените синове малко по-често.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 118 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 антрашпиц

    106 1 Отговор
    Смениха се поколенията.Кой да ги презира такива..Сега да направиш лошо нещо е гордост..

    Коментиран от #26

  • 2 Не само

    80 1 Отговор
    да ги бият, а и нещо по сериозно трябва...
  • 3 Милен

    80 2 Отговор
    Над 90% като катастрофите са причинени от плиткоумие което няма нищо общо с алкохол и наркотици, но все пак по-лесно е да правим показни акции, отколкото да се опитаме да сведем тези изстъпления на разни комплексари които се опитват да компенсират ниския си интелект с натискане на педала на газта.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Бъдеще

    100 2 Отговор
    Прав си авторе, ама то НЯМА държава. Всички се кълнат, че ще защитават интересите на България, но тзеи всички гледат само собствените си интереси. Полицията е прогнила от корупция, прокуратурата и съда също, армия нямаме... на кой да разчита средния българин? Ако се изрепчиш на тоя боклук с татустите, може и куршум да получиш насред улицата...„

    Трябва някакъв як рестарт, ама нямам идея как може да стане...

    Коментиран от #25

  • 6 гост

    80 3 Отговор
    Томас Хобс - английски философ от 17 век: " В ЕДНА ДЪРЖАВА, КЪДЕТО НЯМА ЗАКОННОСТ И РЕД ЖИВОТЪТ Е ГАДЕН, КРАТЪК И ЕВТИН!"
  • 7 Опорка

    60 2 Отговор
    Ботуш няма да има. Щото, нали, БГ е свобода и демокрация. Презрението си го има, но се тълкува като "завист", което само ги мотивира още повече да демонстрират социопатичното си поведение.
  • 8 Шрек шкварек

    64 1 Отговор
    Кви дупета бе тоя е с двуцифрен брой нарушения и отнета книжка а няма кой да го спре
  • 9 Хич не са

    45 8 Отговор
    "квартални". Личи си, че авторът или не е живял в България, или не е имал досег с подобни среди. Това са протекторирани от бивши и настоящи ДС елити, ограбили България в чужбина търговски представителства и др., и на местно "бандитско" пЪрдон бизнесменско ниво. А такова поведение си позволяват, синчета на кметове, строителни предприемачи, общиски чиновници, лекарски съсловия, правни съсловия, правораздавателни съсловия, полицейски от най-ниско ниво дори съсловия. Разрухата е посъвместна, навсякъде и тръгне отгоре от ДС кадри на, децата им, унучетата им до най-обикновен търговец в хранителен магазин, ангомонтьор, таксиджия и няма спасения. България се унищожава пред очите ни, а външни сили имат интерес на тази територия, стратегически важна за последния Кръстоносен Поход срещу Изтокът, да няма хора, а бази, по възвожност ВОЕННИ. А ние преди години сме обещани на една друга държава, която след време също като нас ще бъде унищожена.
  • 10 Повервах

    28 1 Отговор
    За тия днес с 5 те трупа ли говориш или за вчерашните 3 ???Стига го дъвкахте тоя явно се вижда,че проблема е другаде.
  • 11 нннн

    61 3 Отговор
    Чудим се как да се справим с престъпниците? Хан Крум го е измислил и показал преди 12 века.
  • 12 Пловдив

    64 4 Отговор
    При липсата на държавност в Чалгария, май е нужно да създадем ударни отряди, които да въздават правосъдие върху такива мамини и таткови синчета, политичета, милиционерчета, прокурорчета, съдийчета и въобще върху всякакъв вид подобна измет!!!
  • 13 Запознат

    68 2 Отговор
    Как да сме агресивни към културата на "гъзаря"? Обикновено, високо интелигентните хора, не са биячи и ще трябва да се опрат на родната полиция, когато искат да агресират върху някой "гъзар". И тук идва проблема. Шефа на полицията при Б.Б. е свързан с топ шефа на ъндърграунда на БГ. Как мислите, че реагира полицията на "гъзарите"? От опит ще ви кажа, не смеят да си мръднат пръста, защото ще бъдат уволнени, а за тях парите са по-важни от достойнството.
  • 14 све

    34 17 Отговор
    Е тя демокрацията върви с тези неща ! Свиквайте !

    Коментиран от #23

  • 15 Гост

    25 1 Отговор
    И подрастващите искат да приличат на тях. Щом държавата го позволява, ще има
  • 16 Иво

    33 2 Отговор
    Съветвам всеки съвестен водач при възможност да заснема безотговорните изпълнения на множеството простовати типове както и регистрационните им табели и да праща снимките или клиповете на всички медии.
  • 17 Айде

    4 14 Отговор
    Знам го този! Не става за моралист!
  • 18 МиДа

    40 3 Отговор
    Днешната младеж е тотално неграмотна, в общия смисъл на думата и няма никакъв усет за причинно следствени връзки. Те правят нещо без дори да се замислят за последствията и какво могат да причинят с действията си.
  • 19 Летописец

    45 3 Отговор
    Това са чорбаджийски синчета и дъщерички . Каймакът на евроатлантическа България .
  • 20 Дупарек Дупаринов

    3 31 Отговор
    Шкварек ли си, финансист ли си - ама и ти си случил на фамилия, бате :)
    Аман от коментатори и такива с дефицит на внимание и лайкове!
    Вместо да драскаш из виртуала - направи нещо на живо... или млъкни, че няма ефект :)
  • 21 има и трети

    28 1 Отговор
    Слуги на мутрите, убедени че са над закона или пък държавни убийци.
  • 22 Пъци

    37 4 Отговор
    Гъзари отгледани от родители с широка площадна култура от времето на : "кой не скача е червен"
  • 23 Пъци

    23 17 Отговор

    До коментар #14 от "све":

    Българската "демокрация" е копие на руската олигархична извратена система на уж "социална справедливост" създадоха я точно наследниците на дъртите комунисти дето се целуваха с Брежнев,първи "демократи" се писаха,а децата им станаха тично тези гъзета.
  • 24 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    21 5 Отговор
    Наказания,заплахи няма да превъзпитат такъв типаж изградени антисоциални личности!Единствено,както многократно съм ви писал...От 1ви клас задължително шахмат,като учебен предмет и ще имате съвсем Друго поколение след 10 години!този типаж за който говорите ще изчезне!!!Мамините и татини синчета ща станат,като мони паси,а останалите ще бъдат нормални ,стойностни хора
  • 25 БАЙ КУРТИ

    35 1 Отговор

    До коментар #5 от "Бъдеще":

    За съжаление си много прав . Ето един нов/от скоро/ закон BG . Из регламент на КАТ , Когато спреш нарушител на пътя и той се прави/чужденци/ че не разбира трябва да се осигури преводач и става олелия Той е на магистралата и най близкото РПУ е на 50/70 км , Абе чудесни.... Обиколил съм цялата ЕВРОПА , щом си в нарушение тях не ги интересува дали разбираш или не . Тука станахме по демократи и от дявола . Тука така са се оплели власт, съд, и ....
  • 26 Ганьо

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "антрашпиц":

    Демокрацията е в разцвета си!!! Явно белязаните “богопомазаните в БГ” са в настъпление! Зад океана обаче са пълни отрепки, а тук в БГто са все от каймака и около държавните хрантутници!!!

  • 27 караГрух

    3 11 Отговор
    Алооооо, ДС-МВРовското "консерватовно" дyпe кво се праиш на "девствено"?! Като кърканото ти "невинно" ортак-дyпe мАнгел Джандбаз в джипка "Дачия"?!
  • 28 Уса

    16 2 Отговор
    Когато човека няма акъл и без алкохол и наркотици ще убие сума народ
  • 29 ААА

    25 3 Отговор
    Ми нали казахте - Ще бъде демокрация , , и разтурихте " държавният ботуш" , който не даваше на "ефетата" да виреят. Демонтирахте Белене. Демонтирахте полезната практика на принудително приучаване към съзидателен труд "в тухларната" Какво очаквате в държава без ред ? Цели трудови сектори , на които се крепи икономиката ги няма . Никой не желае да се насочва натам . Всеки иска да е " ЕФЕ" .
  • 30 Съгласен

    20 1 Отговор
    Абсолютно съм съгласен с господин Шкварек. Разни кисели дупенца си позволяват да тероризират народа, а няма кой да им набие шамарите. У държавата е останала една функция - събиране на данъци...
  • 31 Българка

    10 1 Отговор
    Да, правилно мнение, но как като първите съзнателни години на голяма част от децата, преминава под цъкането като швейцарски часовник на чалга майка им, след местния гъзар. Детето от рано е обучено, че имаш ли пари и ти се разминава. На 9 иска да е Батман, на 19 продължава да мисли ,че може да лети. Възпитанието трябва да е в училище и семейството - заедно, да не чакаме учителката да върши нашата работа + държава на място, това е решението. Ако льольото убил Милен беше привикван в полицията ежеседмично за хулиганските му прояви като ученик, ако мама го беше научила, че не е Батман, сега още да се смеем на "Миуене ти уи си.."
  • 32 Мдаааа..

    15 9 Отговор
    Антибългари от Харвард. Счупиха държавата. Но си напълниха банковите сметки с долари. Преди това мошето пашето маджето сик..дерибействаха 30 години. Изкривена работа 😇
  • 33 А защо

    12 1 Отговор
    убийците да се страхуват и от кого? Те знаят, че нищо няма да им се случи, че все ще се намери начин да се измъкнат през някоя дупка на системата - правосъдна и г.н.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 дончичо

    13 1 Отговор
    Нужен е Повечко МАКАРЕНКО,ако знаете нещо за него,де!?
  • 36 Живял по света

    16 2 Отговор
    Поживейте в Америка за да видите какво е диктатура. Диктатура на демокрацията. Само да си помислиш да се държиш така и вече си в кауша.това по филмите е едина измама. Холивуд няма нищо общо.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Продажна червена измет

    2 4 Отговор
    Къде е стъпил пияния ботуш е нищета и безаконие,
  • 40 Минувач

    5 0 Отговор
    Трайното отсъствието на Държава създаде това поколение
  • 41 читател

    2 0 Отговор
    За съжаление, но последните случаи са емблематични за състоянието на държавата или как тя не функционира.
  • 42 Драган

    1 0 Отговор
    Хората от чудо са ги правили лагерите навремето.Нетрябва да ги съдим.