Last news in Fakti

26 Юли, 2022 22:07 3 607 21

Огнян Минчев: Я, камилата, я камиларя за широката БГ коалиция

  • огнян минчев-
  • коалиция

Това, което би било възможно бе създаване на някакъв вид "експертно" - "програмно" правителство

Огнян Минчев: Я, камилата, я камиларя за широката БГ коалиция - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Пряка широка коалиция не е възможна - освен по чисто политически, също така и по психологически причини. Не може две години да лягаш и да ставаш с приказката за героичната борба на "партиите на промяната" със "статуквото и мафията" и изведнъж да се гушнете току през "червената линия". То човек заради това трябва да има филтър между мозъка и устата - за да знае, че това, което изприказва, може да му се наложи да го изяде обратно...

Това коментира във "Фейсбук" Огнян Минчев.

Това, което би било възможно бе създаване на някакъв вид "експертно" - "програмно" правителство, подкрепено паралелно от повечето фракции в НС без да е необходимо те да формират официално мнозинство. "Гъвкаво мнозинство" по договорени неизбежни приоритети на управление в период на кумулативни кризи би било разумен отговор на хаоса, който ни залива.

Но не би... Бяха изгърмяни и трите мандата, които ни делят от поредни извънредни избори, в резултат на които отново ще се окажем "под кривата круша". Трябва да стане чудо - ама голямо чудо - при което "Позитано" да обърне посоката на договаряне с мандата си и да изпрати Нинова на равностойни преговори със ВСИЧКИ парламентарни сили за създаване на подобен кабинет.

От една страна няма време, от друга - има твърде много тарикатски сметки, които вкопчилите се в шията на противника партии си правят във връзка с предстоящите избори. ПП вече се виждат като водеща сила след октомври, ама вече и с парламентарно мнозинство. Като се събудят, краката им ще бъдат отвити... ГЕРБ вярват, че едни бързи избори наесен ще ги ре-легитимират като най-голямата политическа сила - претендент за властта.

Не зная в какво вярват в ДПС - сигурно в нещо подобно на ГЕРБ, но сметката им също е правена "без кръчмаря". Чалгаджиите се надяват на "хубаво време" - за да продължи цирка... Всяко време на хаос е хубаво за тях - ако не, сами си произвеждат хаоса.
Всъщност на изборите през есента в най-добрия случай ще се възпроизведе настоящата политическа ситуация.

В най-лошия - към тази ситуация ще се прибавят още 1-2 сътрапезници, които ще усложнят допълнително пазарлъците. Това могат да бъдат генерал Стьопа и ефрейтор Копейкин - с малко по-добър резултат, надежди хранят и "изправи се, залегни, ние идваме..." В ъгъла широките шапки от "Граф Игнатиево" се облизват за поредица от "служебни" мандати... Ако имаме късмет - идеята за широка коалиция в някаква форма може преди Коледа да дойде на дневен ред. Въпреки че ... дотогава я камилата, я камиларя...

*Заглавието е на ФАКТИ


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Синдикат на милионерите и банкерите

    26 22 Отговор
    Абе ма всички забравихте,че за тая ситуация 90% има вина ПРЕЗИДЕНТ0.

    Коментиран от #19

  • 2 Пич

    25 7 Отговор
    Но , камилата се казва Корнела , другарю !!!
  • 3 Доц.Врачка Шашкънлиева

    26 1 Отговор
    "... То човек заради това трябва да има филтър между мозъка и устата - за да знае, че това, което изприказва, може да му се наложи да го изяде обратно..."...

    ...Знае ги тия неща колегата проф.Огнян Бидоня !
  • 4 Огняне огняне

    23 3 Отговор
    Остроумен език имаш но не какви можеш да скриеш пристрастията си
    А трябва
  • 5 Пи-че

    10 0 Отговор
    Болят ме зръната
  • 6 мок

    20 6 Отговор
    Пишете в скоби коя партия подкрепя този когото цитирате . В случая, този е глашатай на ГРОП
  • 7 Анонимен

    14 4 Отговор
    Вие, явно сте привърженик на герб.
  • 8 Хохо секса

    13 17 Отговор
    Всички разбраха какъв е Копейкин.
    За съжаление това стана очевидно, след като Путин започна да избива хора, украинци
    ...а Копейкин застана на страната на убиеца

    КОПЕЙКИН НЯМА ДА ГО ИМА
    дано не се срещне с бай Ставри

    Коментиран от #9

  • 9 При бай Ставри

    13 4 Отговор

    До коментар #8 от "Хохо секса":

    ли беше бойното ти кръщане, та спечели това воинско име?
  • 10 Айде

    19 0 Отговор
    Няма начин да стане това предложение. Противоречията са големи и непреодолими. Наложителна е смяна на политическата система, както и на досегашните политици. До като се проумее и приеме това, все ще сме на избори.
  • 11 Токсик

    15 8 Отговор
    Никога повече няма да допуснем соросоиди и фашизоидни евроатлантици близо до властта, колкото и да се напъва Минчев!
  • 12 Пълни глупости

    16 2 Отговор
    Пълна боза, в опит да се представи като анализ!
  • 13 Смърфиета

    11 2 Отговор
    Огифаг бърза да си изприказва гаданията преди да го гушне табута, пътьом полу-презрително за Герб и някоя простотия за Президента и "ген. Стьопа"? За да може евентуално да си ги изяде обратно, преди да полети в табута? Не разбирам подобно отношение, но след като си бил всеяден цял живот, не може да се поправиш рязко към края му – дори с байпас на стомаха. Но дето се вика, беркят версин. Да не ни занимава с особата си. Този тип хора са от нечистия.
  • 14 Анонимен

    8 3 Отговор
    Послушното не спира да ръси глупости
  • 15 Гуню

    4 0 Отговор
    Желаниетъо на един чужденец да притежава едно наше характерно качество, станало известно като, "Да му имам акъла на българина, но тоя, дето му идва от после", все пак внася известно успокоение, че в края на краищата ще разберем, какво е щяло да бъде най добре да направим, но за тази цел е необходимо, да изтървем всички влакове!
  • 16 демоникрация

    4 3 Отговор
    Широка коалиция - ПП-ДБ-ГЕРБ-ДПС. Ето това ни готвят след изборите! Старата и новата мафии ще се обединят срещу народа си! Про-натовска, про-евроатлантическа, про-либерална, про-соросоидна коалиция! И ще правят каквото си искат! Хора, мислете за кого гласувате!
  • 17 историчка

    7 1 Отговор
    Изключително много харесвам коментарите на Огнян Минчев, защото не се сбъдват - така например през далечната, но близка до сърцето ми 2001 той прогнозира втори мандат на Петър Стоянов и Иван Костов, но народа избра Георги Първанов и Симеон!

    Коментиран от #21

  • 18 123

    5 0 Отговор
    Ако Корнелия е умна и мисли за партията си ще остави Киро да си яде кашата и ще идем на избори. Нейната партия го отигра добре и няма да изпадне. Ако обаче е вкопчена във властта ще стои до дупка и ще я връхлени цунамито дето идва със зимните сметки. А в него Кире се постара да е сложил да се въртят доста остри предмети и ще има тежки последици за народа. Това е моето мнение. Колко е вярно, не знам. Виждам само това, което ни се показва или леко се подава изпод чаршафа. А какво е реално тепърва ще бъдем сюрпризирани.
  • 19 123

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Синдикат на милионерите и банкерите":

    Не точно. Че президента има вина, има. Но не е изцяло и еднолично негова. Кирил е бил лансиран от някого на когото президента е имал доверие. Нали не мислите че Радев е ходил да тропа на вратите да си събира кабинет. Питал е някого на кого може да се вярва. А Кирил е излъгал. Подписвайки декларация с невярно съдържание за това, че отговаря на изискванията за министър. После не са и проверявали. По-интересно е кой подведе президента? И това лично негово решение ли е или и на него някой му е пробутал Кире. Но президента си ги знае кои са. Но най-голямата червена точка е за юридическия отдел на президента. Можеха да проверят истина ли е декларацията на Кире.
  • 20 Подгряването

    2 0 Отговор
    Тоя меур май се опитва да легитимира гербаджиите чрез експертно и програмно правителство? Всъщност неговото плямпотене е част от подгряването на жабите в тенджерата щат не щат да приемат гербавите скакалци.
  • 21 Монтьор на Немски коли

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "историчка":

    Народа ги избра и .....
    цъфнахме та вързахме .