Last news in Fakti

7 Септември, 2022 13:00 2 263 91

Иво Инджев: РаZединението прави слабостта ни

  • иво инджев-
  • разединение-
  • слабост

Има и рашисти, склонни вече с половин рот да признаят, че матушката им е била бясна на проявеното от българите своеволие на 6 септември 1885 година и че не е била съвсем права

Иво Инджев: РаZединението прави слабостта ни - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Тема за размисъл на този ден отново е избирателният прочит на нашата история от страна на онези, които въпреки Съединението и днешните свинщини на РаZия продължават да се кълнат в нея като в своя матушка. Кълнат паралелно и автоматично западните ни съюзници, а тъкмо някои от тях преди 137 години първи са признали правото ни на Съединение.
Това пише журналистът Иво Инджев в блога си ivo.bg
Има и рашисти, склонни вече с половин рот да признаят, че матушката им е била бясна на проявеното от българите своеволие на 6 септември 1885 година и че не е била съвсем права. Правят го, за да изтъкнат, че в крайна сметка ни\ги е родила и ни\им е донесла свободата. Това било безспорен факт и нищо не можело да се каже срещу него.
Факт ли е, че Великобритания първа е признала резултата от Съединението ни? Факт е. Независимо от факта, че го е направила по геополитически причини. Точно както Русия ни е “освобождавала” поради също така свои приоритети , стремейки се да си осигури балкански плацдарм за приближаване до Проливите, за което на практика са проливали кръвта си украинци и руснаци, финландци, евреи, поляци и дори румънци, които не са били част от руската имперска армия.
Великобритания е била също толкова виновна, колкото и Русия, за разделянето на българите и утвърждаването на техния васалитет спрямо турския султан на Берлинския конгрес. Държаното в абсолютна тайна британско-руско споразумение Солзбъри-Шувалов е предопределило именно онзи изход от Берлинския конгрес, който българите сами ще ревизират на 5 септември 1885 г. Двете империи са се споразумели защото са полагали основите на евентуално сближаване помежду си след поражението на Русия от европейските сили в съюз с османците в Кримската война 22 години по-рано. Русия е установило от опит през 1877-1878 г., че никакви Проливи няма да окупира, докато там господства английският военен флот.
Но щом ще говорим за свършените факти без оглед на тяхната предистория и нейното значение за разбиране на истинските мотиви на политиката на чуждите държави спрямо българите, нека попитам тогава: защо за Русия да е повече от допустимо и днес като императив констатацията за резултата от нейната война с османците в наша полза, докато нищо подобно така и не става валидно за Великобритания дори и в наши дни?

Британският пробив в плътния международен фронт срещу българската дързост от 6 септември1885 г. изиграва ролята на таран, след който постепенно падат всички крепости на неодобрението за Съединението по света. Най-дълго се противи Русия, която дори къса отношенията си с България и плете интриги с помощта на щедро платени предатели, като Драган Цанков, неговата партия и преса. Руската мания е да възстанови статуквото от Берлинския договор по отношение на отлъчилата се от опеката на договора обединена българска държава.

Нещо повече. Година по-късно, когато Русия не успява да прекърши волята за истинско освобождение ( от Русия всъщност) на българите нито с помощта на вероломния сръбски крал Милан, нито с подстрекаване на султана да си “вземе обратно” своето, загубено в резултат на Съединението, отново Лондон не просто спасява с пряк демарш България от руска реокупация, но и повежда през 1886 г. Европа в колективната ѝ съпротива срещу руския отмъстителен реваншизъм спрямо малката, но смайващо горда пред удивения свят България.
В този контекст има всички формални и неформални основания да говорим за британците като за наши освободители от повторна руска окупация през 19 век ( защото реалността на руските стремежи през 1878 г. е била руска безсрочна окупация на българските земи, прекратена и сведена ултимативно от Берлинския конгрес до 9 месеца).

Отгоре на всичко Великобритания подкрепя българското дело срещу хегемонията на руската мащеха в период, когато Санкт Петербург се опитва да търси сближаване с Албиона. Т.е. Русия удря на камък в опита си за такъв завой заради британската защита на България. Руският император Александър III побеснява дотолкова, че обмисля дали да нахлуе в Индия с войска, за да отмъсти на британците, но външният му министър Николай Гирс успява да го разубеди. Така Александър III, днешният любимец на Путлер, който му открива паметници в наши дни и си държи бюста му над главата на работното си място, не успява да отвори война. Парадоксално на неговото войнолюбие, той се оказва единственият руски владетел, който не е воювал. Именно британците го отказват от намерението да накаже непокорните българи.

Защо няма и помен от споменаване на тези британски заслуги от страна на българските медии и политици? Има исторически спомен сред професионалистите, но няма такъв помен в българската публичност. Тук руските фалшиви интерпретации на историята дотолкова са се утаили на дъното в част от българските дребни души, че автоматично се смята за неприлично да похвалиш друга държава за заслугите ѝ спрямо България при положение, че тази друга държава е била мотивирана от приоритета си да сдържа руската експанзия.
Британската, за разлика от руската империя, никога не е претендирала да обича българите. Не си е пазарувала масово български лакомници за пари, постове и награди измежду тях. Не си е отглеждала систематично пета колона у нас. Не се е самообявявала за освободителка. Гледала си е имперския интерес да не позволява на Русия да погълне пряко и нашия полуостров, но без да лъже и маже, че го прави от любов към християните на Балканите.
Тази откровеност води до обстоятелството, че полуориенталците у нас предпочитат руската гореща лъжа, пред хладната истина за мотивите на пресметливите британци. Съответно мамят себе с и околните за истинските цели на руската политика в България.
Така е и днес. Тук раZединението, подклаждано умишлено век и половина от матушката и нейните морално-патриотични недоносчета у нас, е видно от действията на РаZия. РаZединението предопределя нашата слабост – за тяхна рашистка радост. Непрекъснато напомнят злорадо, че България е най-бедната в ЕС. Че и пропагандни филми произвеждат, в които плачат на нашите гробища. Оплакват лицемерно умираща тихо българска нация, за което имат наистина водеща заслуга след 45 години съветска окупация и 32 години колаборация на нейните проиZводни със съответните демографски реZултати.
Както през 19 и 20 век, РаZия продължава лицемерно да се води от принципа “много матушки, хилаво дете”. Брани натрапения си статут на единствената, която има правото да поддържа “отрочето” си България в хилаво състояние, но да вини за това западните ни съюзници и българите, които нахално нарича “маргинали”, ако се противят на това Zаварено положение.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 58 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българин

    25 68 Отговор
    Няма как да има обединение, когато една шепа маргинали се кланят на россия и продават националния интерес.

    Коментиран от #36, #76, #81

  • 2 Никога

    37 4 Отговор
    племето не е било обединено !
  • 3 Бля,бля

    63 9 Отговор
    Този няма да страда също като "рокаджията", че няма газ,свикнали са топлата вода да не я употребяват.
  • 4 Дядо Вазов

    44 3 Отговор
    Изток се пише със "з", бе, неграмотници!!!

    Коментиран от #26

  • 5 Дучо

    66 9 Отговор
    Баш па Инджевия ли намерихте да плямпа против родината си,той е продажник на козяшките интереси
  • 6 Помак

    24 2 Отговор
    ....а ..хти ..олука е тос........и ахта ...у л-то ас ...та ...
  • 7 Имам косми в ушите

    21 49 Отговор
    Поредната война на руснаците срещу турците за Проливите, ни я пробутаха като "освободителна".
    Толкова ни е акъла!
    Даже 3 март национелен празник го направихме!

    Коментиран от #10

  • 8 миинжи

    41 4 Отговор
    изплува като нещо кафяво отгоре
  • 9 Путинофил

    23 4 Отговор
    А пък ние путинофилите в територията ще стоим без газ и ще храним рускините с украински паспорти в 5 звездните хотели на морето.

    Коментиран от #11

  • 10 Капитализъм

    39 4 Отговор

    До коментар #7 от "Имам косми в ушите":

    ... в действие!!! Бавно, но сигурно ни се втълпява, че Освобождението е било грешка!!! Трябваше да се върне капитализма, за да видя как се извършва ИЗМЯНА И НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО!!!

    Коментиран от #18, #42

  • 11 От бежанският център - Варна

    26 2 Отговор

    До коментар #9 от "Путинофил":

    Повечето , които се представят за бежанки, по паспорт живеят в Одеса и околностите. Там са предимно етнически руснаци, но са с украинско гражданство. Там няма война и не ни е ясно защо идват тук!
    Пускат си призиви в соцмрежите да идват тука на безплатно море!!!
  • 12 Ганьо Кремльовски

    4 17 Отговор
    Хайдушката ми душа не се побра
    във "Високата порта", "Кремъл" ;
    Да не говорим за "Белия дом",
    Париж, Берлин, Лондон.
    Какво ли има зад "Китайската стена"
    освен комуняги ненаситни като мен.

    Коментиран от #41

  • 13 Абмарш

    5 31 Отговор
    Фашистка русия всички и биха шута,в тотална изолация са
  • 14 Иво Инджев

    35 4 Отговор
    Ние сме шепа платени соросоиди.
  • 15 Асанчо

    26 2 Отговор
    Ей Иво,ей мин дZев,тарикат момче, така ще си откараш и до пенсия,разбира се ако не си я взел вече.Тука една пл юнка,там една пл юнка планина прави,както се казва парата не мирише,но пък се реди в кесията.Винаги съм ти се възхищавал и съм искал да съм та ри кат момче като тебе.
  • 16 Българин 🇧🇬

    37 10 Отговор
    Всички сме за Русия ! Никакво разединение няма в България ! .

    Коментиран от #58, #84

  • 17 ха ха

    5 1 Отговор
    историята , дела без документи ,сякаш е разказ изваден от някоя древногръцка трагедия
  • 18 Ганьо

    2 11 Отговор

    До коментар #10 от "Капитализъм":

    Точно както беше грешка за освобождението..., Всеки си гледа интереса само нас ни клатят...
  • 19 Лекар

    29 2 Отговор
    Принципно Инджев е прав за някой неща в статията си.

    Само обаче за демографската криза тезата му издиша, по време на така наречената Съветска окупация България става 9 милиона. Сега 30 години по-късно по време на ЕС демокрацията сме преко сили 6 милиона. Пак ли Русия е виновна!?

    Коментиран от #27

  • 20 Демократ

    7 30 Отговор
    БРАВО, ИСТИНАТА ВИНАГИ Е ПЛАШИЛА СТРАХЛИВИТЕ ПРОДАЖНИЦИ НА БЪЛГАРИЯ.За да се унищожи една нация ,както са казали мъдреците,се унищожава първо паметта,т.е.истинската история,второ културата,трето книгите се забраняват или изгарят.Това правят 100 години кремълските подлоги,но няма да им разрешим. България ще я има и ще се освободи от руските освободители най-после!

    Коментиран от #23, #75

  • 21 Преди да филосовстваш, чети, чети, чети!

    24 4 Отговор
    Тоя много малко история е чел, нищо не е разбрал
    Вреден е
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 стоян георгиев

    16 2 Отговор

    До коментар #20 от "Демократ":

    Демо нократе кой сте вие,че да разрешавате или забранявате?Я се върни от ду пката от която си изпълзял.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Инкогнито

    24 2 Отговор
    Инджо е с турски корени и е петоколониник
  • 26 Корги

    12 1 Отговор

    До коментар #4 от "Дядо Вазов":

    Те и "Румелия" са изписали на украински или нещо подобно, хаха.
  • 27 Ганчо

    6 18 Отговор

    До коментар #19 от "Лекар":

    Не се ли сещаш, че тогава беше забранено да се напуска страната, само комундетата си щъкаха с наши пари...
  • 28 Българин

    9 23 Отговор
    От Съединението до днес Русия и русофилите са най големите врагове на България и българите!
  • 29 Живoтнoвъд

    7 10 Отговор

    До коментар #24 от "Бесен - _Язовец":

    Според мен си тапир а не язовец!
  • 30 Подлога

    20 4 Отговор
    Учил в СССР. Комунист, днес обаче, Иво Инджев се разграничава от предишната си дейност в подкрепа на комунистическия режим в България, включително и като секретен сътрудник на Първо главно управление на Държавна сигурност:

    Коментиран от #43

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 без коментар

    10 0 Отговор
    "В интервю за вестник „Шоу“7 от 25 октомври 2007 г. Инджев огласява информация, че има досие в Държавна сигурност, като по този начин става единственият журналист, направил – по думите на президента Петър Стоянов един „жест освен на кураж, един много интелигентен жест“. Година по-късно Комисията за разкриване на досиетата с Решение № 50/ 08.10.2008 г.8 потвърждава съобщеното от Инджев, като допълва, че той бил действал под псевдонима „Ивайло“ като секретен сътрудник към Първо главно управление на ДС – разузнаване."
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Перо

    15 3 Отговор
    Тоя агент пусна ли се от бюрото в БТА?
  • 35 666

    7 19 Отговор
    По този случай Радев покани Митрофанова на тържеството за Съединението. Вражеска и фашистка държава като Русия да присъства на български празник. Това са националните предатели и руски слуги. Оставка за Радев и затвор.

    Коментиран от #55

  • 36 ежко

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "българин":

    Кой е този национален интерес за когото всички плямпате?Дей му определение, дефинирай го!Защото за личните интереси, там работата е ясна.Сега ни обясни какво е съдиржанието на клишето което дъвчиш?
  • 37 Мамул

    22 1 Отговор
    Горбачов ти праща поздрави! Чувствал, че сте от една порода! И му липсваш!
  • 38 666

    3 12 Отговор

    До коментар #24 от "Бесен - _Язовец":

    Бесните язовци трябва да ги приспиват като бесните кучета.
  • 39 вертъу

    11 0 Отговор
    Аман от ЛЪЖИ, ИЗМАМИ И МАНИПУЛАЦИИ...Четете, ЧЕТЕТЕ, мислете и се образовайте...

    Така нареченото "съединение" реално НЕ СЪЩЕСТВУВА. Дайте да караме по ред:

    По това време бг е със статут "васал на Турция" и има някакъв си там княз назначен от някъде си.
    Хората в това ВАСАЛНО княжество решават да се "съединят" с комшиите щото били един народ, разделени насила и т.н. все верни неща.
    Поради политическата обстановка никой, ама НИКОЙ няма интерес от обединението на бг и накрая се стига дотам, че княза на ВАСАЛНОТО (на Турция) княжество е назначен от султана за управляващ Източна Румелия- убягва ми точната длъжност, но да кажем княза е обявен за нещо като "губернатор".
    А сега си записвайте внимателно:

    НИКОЙ и НИКОГА НЕ Е ПРИЗНАВАЛ ОФИЦИАЛНО самият акт на "Съединението" защото това би означавало НАМЕСА ВЪВ ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ на Турция и фактически обявяване на война. А дори и загубила голяма война онзи ден Турция хич не е била беззащитна...

    Чак през 1908г. когато вече Османската империя е доста слаба се обявява "Независимост" и използвайки слабостта на турците вече фактически се съединяват двете части... И едва тогава, когато Османската империя е пред разпад реално и съвсем ОФИЦИАЛНО биват признати и съединението, и независимостта на бг...
  • 40 Ти беше офицер от ДС

    17 1 Отговор
    И сега наглееш ,боже колко може да е падението на някои !!

    Коментиран от #49, #53

  • 41 ОМБРЕ

    6 0 Отговор

    До коментар #12 от "Ганьо Кремльовски":

    ИЗРАСТНАХ В БУРЖОАЗНОТО ОБЩЕСТВО -КЪДЕТО ЧОВЕК ЗА ЧОВЕКА БЕШЕ ВЪЛК-А КАТО ЖИВЕЕШ СЛЕД ВЪЛЦИ ЩЕ ВИЕШ ПО ВЪЛЧИ
  • 42 хуйихй

    1 6 Отговор

    До коментар #10 от "Капитализъм":

    Освобождението не е било "грешка, случайност" или друго в тоя ред на мисли... Освобождението е било част от руският план, но в графа "Желателно да се постигне, но ако ситуацията на фронта позволява"...
    Тоест Руско-Турската война НЕ Е започната като "освободителна", а е станала такава по добро стечение на обстоятелствата... И съвсем реално гледано ако няколко неща не са се наредили както и когато трябва дори и след победата на Русия над Турция "освобождението" е можело да НЕ СЕ СЛУЧИ тогава...

    Та няма втълпяване и т.н. глупости- има си документи, четете и мислете... Да, Русия е освободителка- и толкова. Добре се развила войната и резултата е налице, но Русия НЕ Е ЗАПОЧНАЛА тази война за да освобождава който и да е- гонила е СВОИТЕ СИ ИНТЕРЕСИ. И ги е постигнала. Даже и бонуси е получила...

    Коментиран от #77

  • 43 !!!?

    4 5 Отговор

    До коментар #30 от "Подлога":

    Ами то точно бивши агенти на ДС са тези които най-добре познават мръсните номера на Кремъл и проруските лакей на терен. Тебе това ли те възмущава !!!?
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Студопор

    9 2 Отговор
    Никога не съм го харесвал

    Коментиран от #52

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Кочо

    11 1 Отговор
    Тази стара дама, спаружена като мачкан лак с надписа изразяващ сатанински му задоволство "Руский корабль пошол на г.й" няма ли да млъкне веднъж за винаги! Да, масата от българите са с Русия и срещу САЩ, Зеленски и срещу тебе соросоидна м..шо!
  • 48 Хаха

    17 4 Отговор
    Ах колко жалко е да си ...Иво Инджев. На този л@йнописец омразата към Русия така му е размътила мозъка, че е забравил че е българин.

    Коментиран от #51

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Хидает паша

    12 2 Отговор
    Нека Иво да разкаже за Хидает паша(Праведния Паша). Горд британски офицер събирал добраволци от разбитата и отстъпваща от русите турска армия. Събраните доброволци били използвани да тероризират местното християнско население. В родопските села и до днес има възпоменателни плочи на руската конна част оставена там да брани селата от побеснелия башибозук, водени от гордия и праведен британски офицер. Капитан Петко също много се е срещал с неговите доброволци и ги е щавил не веднъж
  • 51 Знаещ

    12 3 Отговор

    До коментар #48 от "Хаха":

    Не, не омразата към Русия, а паричките му мътят мозъка. Москва го е направила човек, но никога не е късно да станеш за резил.
  • 52 !!!?

    3 3 Отговор

    До коментар #45 от "Студопор":

    Харесването е първосигнално чувство, а за разбиране на казаното се иска мозък...ако го имаш !!!?
  • 53 Мдааа

    10 0 Отговор

    До коментар #40 от "Ти беше офицер от ДС":

    Ами то не само, че е бил AГЕHT ДOHOCНИК НА ДC, но е и руски възпитаник, бозал е руски науки, пил е руски мляко, абе cв0л0ч!!!
    И ей такива п0дл0ги ми се гaди!!!!
  • 54 Шайба

    6 0 Отговор
    То станало време за жътва,да се отделя плявата от зърното и масово почнаха за обединение да говорят.С кого да се обединяваме,с мутрите,с фашистите и с гробокопачите на България ли?!
  • 55 НЕучуден

    8 1 Отговор

    До коментар #35 от "666":

    Кой ти е турил тия шестици на теб? Ако те питам какво е фашизъм и хабер си нямаш. Фашизмът днес е в Европа. За укрите да не говорим. Ма кът си мало. УМНИК.... така

    Коментиран от #85

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Пъци

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Българин 🇧🇬":

    Аз пък съм за България!
    "Проста да палудейш ......."
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Пъци

    0 0 Отговор
    Какво ли си мисли г-жа Митрофанова(не е важно какви ги говори) за Съединението на България?

    Коментиран от #67

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Бгг

    8 2 Отговор
    Да Русия е била против съединението, и да Русия ни освободи от 5 вековно робство. Защо не ни освободиха Англия, Прусия, Франция, Италия, Австро-унгария, Испания ??? Защото и преди и сега не им дреме за нас. Затова трябва да имаме собствена национално отговорна политика.
  • 64 минжии

    8 1 Отговор
    Ми.н.д.жев, поне веднъж седмично миеш ли си я...
  • 65 Така...Ууууууууууууууу

    8 1 Отговор
    Понеже се правите на паднали от Марс реших и аз да се направя.В статията става въпрос за периода на Съединението,което е на 06.09.1885 г.През това време е била Руската империя.Ето справка за Руската империя:
    "Територията на Руската империя към края на 19 в. е 22,4 млн. кв. км.

    В страната живеят повече от 100 народа, от които руснаците съставят 43% от населението. В състава на Руската империя влизат Прибалтика, Украйна, Беларус, част от Полша (Полско царство в Руската империя), Бесарабия, от 19 век Финландия (Велико финландско княжество), Кавказ, Казахстан, Централна Азия и др."

    Забележете!В териотрията й е влизала днешна Украйна!
    Т.е. от къде да знаем дали някой украинец не е бил против Съединението ни?
    А на Иво Инджев половината неща не му се разбират.Все едно не е българин.Грозно е да манипулирате историята за политически цели и да не знаете елементарни неща!
  • 66 Браво!

    2 11 Отговор
    Чудесна статия! Да влезе в учебниците по история и литература.

    Коментиран от #71

  • 67 Че тя

    0 6 Отговор

    До коментар #61 от "Пъци":

    Може ли да мисли? Каквото и изстреля Путлер по атокюто това казва. Марш от България на нимфо манката.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Надежда

    8 0 Отговор
    Този човек мрази всичко и всички. По добре да не го дават. Много е грозен.
  • 70 Надежда

    8 0 Отговор
    Отвратителен човек, преметач, срамувам се, че има такива българи /хора/. Той срам за България
  • 71 Украинка

    1 2 Отговор

    До коментар #66 от "Браво!":

    В какъв смисъл, дано не истински
  • 72 Ива Инджев

    5 1 Отговор
    Смърделив доносник на ДС.
  • 73 Забелязахте ли това?

    9 1 Отговор
    Цитат от текста:
    "Двете империи са се споразумели защото са полагали основите на евентуално сближаване помежду си след поражението на Русия от европейските сили в съюз с османците в Кримската война 22 години по-рано. Русия е установило от опит през 1877-1878 г., че никакви Проливи няма да окупира, докато там господства английският военен флот."

    Т е. британците запазват статуквото и заради тях ние си оставаме под робство, вместо да имаме Третата българска държава още през 1856.

    Представяте ли си, какъв трябва да си, за да величаеш защитника на поробителя ни!?!!?
  • 74 Смръдлю

    9 2 Отговор
    Смърдиш, та не се траеш, приятелю.Ама яко! Как ядеш с тази уста, дето дрънка такива небивалици! Ама, засрами се, бе човек, най-малко ти, безродника, имаш право да пишеш и говориш за Съединението и Освобождението!
  • 75 Демократи

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "Демократ":

    родени на козяк 16
  • 76 Българин

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "българин":

    Няма как да има обединение, когато една шепа маргинали се кланят на козяк 16 и продават националния интерес
  • 77 Неизвестно

    6 1 Отговор

    До коментар #42 от "хуйихй":

    Русия ни освобождава, защото след кланетата над нашите при Априлското възстание, по цяла Русия народа се вдига и иска война за освобождаване на братята българи. Тогава водача на "Славянските комитети" Аксасков дори заплашва царя, че ако не го направи може да загуби престола си. Затова след войната е заточен, а Славянските комитети са разпуснати. Аристокрацията им не е искала тогава война, защото буквално целия 19 век им се е налагало да воюват, а и са изгубили преди 23 години Кримската война, вследствие са имали големи финансови и икономически затруднения. Не са могли да направят пълна, само частична мобилизация. Само че когато Бог е с тебе и делото ти е право, побеждаваш дори и с по-малка армия, дори и с по-слаба техника.

    Колкото до интересите - ако си влечуго по поведение като тия, дето се имат за "цивилизования свят", само тях ще гледаш. За разлика от тях нормалните хора слушат и чисто човешката си страна, състраданието към страдащия събрат и т.н., дето днес разчовечените за нищо ги имат. Човека няма как да се гледа в огледалото, ако знае, че е оставил братята си на смърт. Влечугото ще си гледа интереса и грам няма да му пука. Всеки прави избора си - на човек или на влечуго.

    Коментиран от #86

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Неизвестност

    3 0 Отговор
    иво м.нджът, пребоядисания комунистически агент "Ивайло", продалия се на козяк ... пак задълбава заявката си за едно топло място, най-вероятно и за по-дълбок кръг.
    то и подобните му от години проглушават ушите на хората колко лоши са хората, благодарение на които сме свободни и ни има като народ, с оглед какво се е случило не само на арменците, но и на много други в османската империя, дето от милиони остават няколко десетки хиляди. Разбира се, удобно премълчават няколко според тях незначителни факта:
    - през 1885г. Русия е принудена да си изтегли офицерите, след като несъгласуваните ни с нея действия я правят узявима спрямо другите велики сили - не е могла да се приготви да отстои Съединението пред западните ..., а ние не сме можели да стоим повече разделени.
    - Русия ни оставя ВСИЧКАТА артилерия - нещо без което е нямало как да се бием и да победим;
    - Русия ни оставя 15000 БОЙНИ и обозни коне.
    - Русия приспада на султана стойността на изградните с пари на империята инфраструктурни обекти от това, което той и дължи като репарации, с което по мирен път предотвратява нахлуването на османската армия в току-що освободените ни земи. Не бъркайте армията ни от 1885г. и армията ни от 1912г., нито все още силната османска империя от 1885г и отслабенатата през 1912г.
    Сега като знаете тия неща сами помислете дали Русия е била срещу нас и дали вентрилоквиста, чиято ръка е навряна в на иво м.нджа е "за" нас.
  • 80 Свири реквиема

    5 0 Отговор
    Нека напомним кой ни е отнел дадените ни от Русия територии и ни е разцепил - същите м.зерници, дето са крепили османската империя - "болния човек на балканите" и кланетата срещу нас: дизраелистите, швабите, франсетата и австгроунграците. Какво им причини съдбата до днес: дизраелистите загубиха империята си, днес стават колония на бившите си колонии; швабите доскоро бяха разцепени на две - да усетят на собствените си г-ве това, дето причиниха на нас; австроунгария и пръснаха з.дни.а след първата световна; тия със 17 думи за предавам се в речника си са обърнати на африканска мюсюлманска колония. Нека свирим реквием за неблагодарна европа, дето забрави кой я направи от душ-кабина за кафяви душове за жителите си, включая кралете им, до световна сила. Вече връз блудницата се изсипва писаното в откровение Йоаново. Нейните представители се имат се за много умни хора. Навириха нос, пренебрегнаха морала, на който бяха учени последните 2 хиляди години. Забравиха и простичкия факт, че всеки, който е завладявал България, вкарвал ни е насила в съюзи, грабил и насилвал, съдбата му е да бъде разцепен на части и унищожен. Да, вашата бездуховна наука няма обяснение за това, ама то е факт. Реквиема този път е за вас.
  • 81 Реквием

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "българин":

    Антибългарино, не те знам на каква дрога си, но истинския българин помни кой го е освободил. Това, с което обиждаш народа, е вярно за вас - вие сте шепа маргинали продали се за трохите от грантове за няколко милиона сребърника, разпределени между американските партии у нас. САЩ си публикуват какво дават на тука на местните юди, защото показват на тамошните за какво харчат данъците им.
    Ако бяхте повече, щяха както в Полша да наливат оръжия, а не да ни намалят с темпове от по 100 хиляди на година и да ни съсипват икономиката и държавата. Но въпреки всичко ние сме много повече от вас и един ден ще трябва да давате сметка.
    Гледай да се държиш добре за колесника на самолета като излита, не искам да се оттървеш лесно като афганистанските ти "колеги", дето скочиха без парашут от няколко километра.
  • 82 Вирус

    3 0 Отговор
    Хаха поредният платен знае се от кого
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Русофоб Антисемит

    0 3 Отговор

    До коментар #55 от "НЕучуден":

    Терминът „фашизъм“ често и безкритично се използва като ругателство от всякакви хора с ниска историческа образованост. Превърнал се е в универсален израз, широко употребяван най-вече от лица с ляв уклон в политическия спектър.

    По същество това представлява етикет, който може да означава всякакви негативни качества. Има пейоративен, силно отрицателен смисъл. Неслучайно „фашизъм“ е любимият термин на всички комунисти, левичари и неомарксисти по света и у нас.

    Няма отърване от червени подложки, които дори елементарно образование нямат...
    Е хайде първо съвсем малко се образовайте преди да пишете глупости.
  • 86 Русофоб Антисемит

    0 2 Отговор

    До коментар #77 от "Неизвестно":

    Значи робите които русНаците наричат крепостници били възстанали за да защитят братята славяни българи?! 😆😆😆Ама верно ли бе? Леле каква глупост си сътворил. Между ушите ти е някакъв кански бъркоч. Вземи мерки.
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Петър

    3 0 Отговор
    Само минавам да ви кажа, че писаното е една ГОЛЯМА лъжа.
    Напишете в нета "Българите такива, каквито са" и ще разберете че е така. Това е книга, издадена е в Лондон през септември 1885 г. от английска организация и отразява официалната политика на Англия по българския въпрос. От средата на ХІХ век и до Съединението. Включвана е сетне и в сборник от важни за английската политика документи. Тази книга обяснява защо Русия е изтеглила офицерския състав от българската армия при обявяване на Сръбско-българската война.
    Става ясно, че Великобритания вдига в тревога цяла Европа. Тогава тя е най-мощната империя в света и като такава предупреждава Русия, че ако одобри това Съединение и остави руски офицери в българската армия, то срещу нея ще воюва заедно с цяла Европа. При опасността да се загуби дори допуснатото по размери Княжество България, какви други варианти са оставали на Русия, освен да изтегли офицерите си и да оголи войската ни срещу насъскваната от Австрия Сърбия?
    Съединението на Княжество България с Източна Румелия е предизвикало огромна тревога в Британската империя. Както винаги, вдигнал се шум, че и това е дело на руския царски двор, който постепенно се стремял да постигне Санстефанска България с излаз на Егея.
    Първата страница на книгата започва с едно огромно заглавие: "ИСТИНАТА ЗА ИЗТОЧНА РУМЕЛИЯ"!?! И първото изречение гласи, че революцията в Източна Румелия (Съединението) застрашително подновява целия източен въпрос!
    Цитат:
    "Тук жизнено н
  • 90 Петър

    3 0 Отговор
    Цитат:
    "Тук жизнено най-важният въпрос е да не се допусне Русия да стъпи в Константинопол. Англия много добре знае това. Неслучайно похарчихме 100 милиона лири и 50 000 човешки живота през 1854 г. (в Кримската война), за да я спрем!"
    В много английски източници пише, че ако не е била намесата на Англия в Кримската война, Русия щяла да освободи България още тогава - четвърт век по-рано. В Добруджа се били разположили превантивно английски войски, край Варна били изградени военнополеви болници...
  • 91 Петър

    1 0 Отговор
    И не ми трийте коментарите, спазил съм политиката на сайта ви!