Last news in Fakti

14 Октомври, 2022 09:06 4 567 10

Богдан Милчев пред ФАКТИ: Всичко, което се прави по пътищата, е за пари

  • богдан милчев-
  • пътища-
  • апи-
  • мррб-
  • шишков-
  • демерджиев

В момента се готви процедура за ремонт на асфалта от Стара Загора до Ямбол за 300 млн. лева, казва експертът

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Съдържанието, вложено в пътното платно на АМ "Тракия", не отговаря на обявеното и е със "съмнително качество". Това съобщиха на съвместен брифинг служебният министър на МВР Иван Демерджиев и министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков преди ден. Двамата направиха инспекция докъде са стигнали ремонтите по АМ "Хемус" и АМ "Тракия". След това от Института за пътна безопасност пуснаха отворено писмо, защото не са съгласни с констатациите. Какво може още да се добави по темата. Богдан Милчев говори пред ФАКТИ.

- Г-н Милчев, реагирахте остро на данните, които бяха изнесени от служебния министър на МВР Иван Демерджиев и от министъра на регионалното развитие Иван Шишков, за проверките на пътищата. Защо?
- Защото от тази тяхна пресконференция няма да произтече нищо. Да вземеш проби от път, който е строен преди 10 години, е абсолютно малоумна дейност, при положение, че имаш толкова много новопостроени пътища през последните 2-3 години. Това е така, защото Надзорната фирма, която е била пред 10 години и е следила строежа на пътя, вече не съществува. УС на АПИ от онзи период го няма, а и те биха се оправдали, че същата тази Държавна лаборатория, за която говориха министрите, е казала тогава, че всичко с пътя е било наред.

- А защо тогава, според вас, министрите обявиха резултата от тази проверка?
- Защото се канят да оправдаят харченето на едни 300 млн. лева за ремонта на участъка от Стара Загора до Ямбол. Всичко, което се прави по пътищата, е за пари. Пътят от Стара Загора до Ямбол не е за спешен ремонт. Имаме къде, къде по-спешни пътища да се оправят. А те са взела проби от този път. Това, което хората не знаят, е, че експерти от Института за пътна безопасност бяха в кабинета на министър Шишков и поискаха от него да ни съдейства да вземем проби от четири нови пътища. Той ни излъга, че ще ни съдейства, а след това АПИ с административни хватки осуети международната проверка, която искахме да направим.

- За какъв точно ремонт говорите в отсечката Стара Загора – Ямбол…
- Да преасфалтираш магистрала е най-лесното и бързо нещо. Защото дейностите, които уж си ги извършил под асфалта, само ще ги напишеш, а няма да ги извършиш. После никой няма да може да ги докаже. Защо МРРБ не взеха ядки преди месец и половина от други пътища, а ни отговарят, че няма да ни дадат спецификациите на различни нови пътища в електронен вариант, защото сме били некомпетентни и можело си изградим погрешно мнение. Можело да ги видим за час или два в стая в АПИ, но в хартиен вариант и без да ги снимаме. И сега се правят на загрижени. Какво разследва МВР? Демерджиев каза, че имало виновни. И какво? Ще търсят отговорност на Лазар Лазаров, който тогава е бил шеф на АПИ... Само прах в очите на хората. А и нали пробите, които визираха министрите, ще станат готови след 2 седмици. За какво говорят сега…


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    24 5 Отговор
    Еее.....тоя Милчев , като беше катаджия , нищо не разбираше ! Как изведнъж прогледна ???!!! Как - за парче от баницата !!!
  • 2 Не за пари

    26 0 Отговор
    ЗА МНОГО ПАРИ ! Милиарди за сметка на данъкоплатците потъват в мръсни бездънни джобове , плюс риск и дебнещи опасности къде ли не !
  • 3 кръговрат

    20 0 Отговор
    Ами и ти затова се занимаваш с това.Приказки по телевизиите вдигане на шум и осребряване от строителните фирми .Следва некачествено строителство после ремонт и пак финансиране.
  • 4 Пенчо

    22 5 Отговор
    Този явно не е минавал по тази отсечка от магистралата. Камионите карат в аварийната лента а колите в лявата. Ако караш в дясната лента с 90 км/ч ще останеш без окачване, да не говорим че може да изпаднеш от пътя без проблем.
  • 5 Ирена

    14 4 Отговор
    Милчев, грозен натегач. Противняк.
  • 6 Иван

    6 0 Отговор
    Откриваме топлата вода ,прави се за любовта на Христос
  • 7 Богдан Милчев!!! Ти си Гений!! Ти от

    14 1 Отговор
    Катаджия си се преродил на Гений!?Как разбра, че става за Пари всичко по пътищата!! Никой не сее сетил до сега!!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 дрт прч

    10 0 Отговор
    то ремонта си е ремонт, но защо не сложат по няколко кантара за камиони и всичко ще си дойде на мястото, като в другите държави. ВСИЧКО Е ОТ ПРЕТОВАРВАНЕ .
  • 10 Анонимен

    3 0 Отговор
    Тоя е много хитър да не би и той да се е облажил че така яростно се изказва нали и той беше в кат