Last news in Fakti
  Тема: Украйна

29 Октомври, 2022 20:34 1 992 29

„Ядрена мръсна бомба се сглобява в Черновци“: още един фейк от руснаците

  • украйна-
  • русия-
  • ядрено оръжие

Самата идея за използване на смъртоносни оръжия е отвратителна

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на 24tv.ua

Руската пропаганда не се уморява да измисля нови глупости за Украйна. Един от "експертите" на Кремъл каза, че в Буковина гражданите на нашата държава сглобяват "мръсна ядрена бомба".

Наскоро руският министър на отбраната Сергей Шойгу окончателно загуби разума си и каза, че украинците изглежда са започнали да разработват оръжия за масово унищожение. „Мръсната бомба”, както пишат вражеските медии, получи два дни след раждането си в болното въображение на кремълски чиновник, черновицка регистрация.

Военният „експерт“ Александър Артамонов в ефира на една от руските информационни медии започна да говори, че украинските власти „разработват“ аналог на ядрено оръжие. Разбира се, ние самите не бихме могли да измислим такава „брилянтна“ идея – да създадем оръжия за масово унищожение – така че британските разузнавателни служби изглежда стоят зад това.

Илюзорната бомба Киев няма да се появи, а в Черновци. Логиката на окупаторите е много трудна за разбиране. След това изявление възникват много въпроси, по-специално, ако Кремъл е знаел, че украинските власти разработват аналог на ядрено оръжие, тогава защо казват това едва сега. Защо в този случай руските войски изобщо са решили да воюват с Украйна, ако тя "може да използва" оръжия за масово поразяване.

Думите на руските "водачи на общественото мнение" не трябва да се приемат насериозно, но човек може да се посмее на изказванията им.

Те сами го измислиха, сами повярваха в това и ще реагират. Така най-добре може да се опише целият този шум в руското информационно пространство около „мръсната бомба“. От Кремъл вече "сериозно" увериха, че ще реагират решително на използването от Киев на оръжия за масово поразяване.

Засега украинските власти не са обявили нищо за възстановяване на ядрения потенциал и разработване на "мръсна бомба". Министърът на отбраната Алексей Резников дори трябваше да обяснява защо думите на Шойгу са пълни глупости. Според него Украйна се бори да прогони нашествениците от земята си. Самата идея за използване на смъртоносни оръжия е отвратителна.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    29 13 Отговор
    Хитлер в бункера правел ядрена бомба ама не му стигнало времето.Зеленият дали ще успее?

    Коментиран от #10

  • 2 Капитан Кранк от Звездолета

    8 30 Отговор
    Ай даааа един Бял американски Орел с мускули и край с ряшъните и блатная на мадам Путляна
  • 3 рашистите си просят атома

    11 28 Отговор
    това е пияно отчаяние
  • 4 Гост

    30 3 Отговор
    Ставате все по-отчаяни. Истината няма нужда постоянно да бъде набивана в главите на хората, с денонощни статии. По това се различава от лъжата.
  • 5 Иван

    41 5 Отговор
    Днес чупите глупомера :))))) Какво искате са си признаят че правят мръсна бомба ли?))))) Не че зеленски не си мечтае даже беше го казал пред някой в европа, който му ръкопласкаха. Идея та е проста да се очерни до краен предел Русия. Както се оказа фейка с Буча" и мърдащите умрели. Свакения от украйнците бойнг и т.н. Всички така сте озлобени, че не ви трябва мозък а само да мразите нещо.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 зрител

    6 22 Отговор
    Еленовъдни мисли. То едно оръжие за масово поразяване ако се правеше лесно и от 5 човека дето можеш да ги затвориш в една лаборатория и никой да не знае - ясно. Ама така е само в комунистическите кратуни. Всеки високотехнологичен продукт има традиции, има технологии, специални материали и огромни колективи работещи по всеки детайл, в съответно оборудвани лаборатории. Другото е съветска фантастика. Поняли?

    Коментиран от #13

  • 8 Льош льош

    24 4 Отговор
    Чета си аз спокойно поредната "достоверна информация" и изведнъж: "Министърът на отбраната Алексей Резников дори трябваше да обяснява защо думите на Шойгу са пълни глупости". Тука притеснителното е, защо лично министърът на отбраната излиза да се обяснява? И на кого точно се обяснява? Кой се е притеснил толкова от руската пропаганда, че лично министърът дава обяснения? На украинските граждани ли се обяснява? Или на военните на фронта? Все някой се е притеснил дотолкова, че лично министърът е излезнал да дава обяснения, че "Шойгу говори глупости". Прави впечатление и друго нещо още по-притеснително. Напоследък нещо руснаците спряха да си бомбят АЕЦ-а. Това дали не значи, че усилията и вниманието на зеления са насочени другаде? Какъв ли весел номер ни е измислил той и неговата шайка този път?
  • 9 Кочо

    4 5 Отговор
    Черновци!? А бе СССР! Кочо бе на 10 години и учителката му даде писмо от ,,непознато другарче" от Съветския съюз, с поръчението Кочо да му отговори! Кочо тогава мислеше, че е русначе! Михаил Василевич Бабич, село Чунков, Заставниский район, Черновицкая област! Право на север от България, Буковина, близо до Румъния. Украйна! Украинци, румънци, може да е останал някой руснак.... Както се изрази вчера по форомите 41 годишен руснак - ,,Какая страна просрали!".
  • 10 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    17 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Знаете ли какво представлява "Мръсна бомба""???Трябва ви снаряд и върху него да монтирате част от това дето гори някоя аец.......Въобще не е такава философия.въпросът е да не се заразят тези правещите бомбата и къде ще я хвърлят.Това не е ,като да създадеш атомната бомба в проекта "Манхатън"!Немските учени са създали атомната бомба,саботирали са им Тежката вода.Същите учени са съзали атомната бомба на американците!

    Коментиран от #14

  • 11 ПУ.РУ.ФИЛ=

    1 9 Отговор
    =НЕ УМЕН НО С „МРЪСНА БОМБА” В ЧАНТИЧКА ДИАГОНАЛКА💥
  • 12 ТаУмВзе

    7 1 Отговор
    Днес американският самолетоносач Жоро Буш е бил нападнат от непозната бактерия, която разяжда корпуса му за броени часове!!!
  • 13 Демокрацията е лъжа

    20 3 Отговор

    До коментар #7 от "зрител":

    Мръсната бомба не е нищо високотехнологично! Всеки наркоман може да сложи малко взрив на варел с ядрени отпадъци и да го взриви - ето ви и мръсната бомба!!! Къде видя технологиите и иновациите?
  • 14 Значи в Чернауц?

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    До базаре,до базаре....
  • 15 Ужас

    5 1 Отговор
    Цитат:" ние самите не бихме могли да измислим такава „брилянтна“ идея – да създадем оръжия за масово унищожение – така че британските разузнавателни служби изглежда стоят зад това."
    Ето...топят ги,за да ги вкарат във войната и друг да се бие вместо тях докато си чаткат по хотелите.В интерес на истината си имат хора,които са учили това и могат да направят.
  • 16 Иванушка 🇷🇺

    3 11 Отговор
    Важното е груз 200 да върви към пияната джамахирия с вагони!

    Коментиран от #17

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 От оня свят

    6 1 Отговор
    При ядрен удар срещу Русия от англосаксонците, София ще бъде унищожена преди Сащ и Англия да се превърнат в пустини подобни на Сахара.
  • 19 хаха

    9 2 Отговор
    За дебилите нацисти – мръсната бомба за разлика от ядрената ще зарази земята и ще я направи необитаема за повече от хиляда години, затова няма как Руснаците да взривят мръсна бомба на собствената си територия населена с Руснаци, затова и при взривяването на такава, Англия и Сащ ще имат честта да престанат да съществуват завинаги ,като територия, и най-вече като население, а профилактично ще бъдат унищожени Австралия и всички круизни кораби, ведно с тези в морето, за да е сигурно, че нацистите са отишли при рибите, където им е мястото преди да кацнат на едното място на сатаната, където ще се нанизват вечно и с болка и ужас, които не ще имат край.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Вирус

    1 0 Отговор
    Трият ли трият
  • 22 Фами

    8 1 Отговор
    Ами и биологическите лабортории в Украйна били глупости, а Виктория Нюман си призна.
    Потърсете изкаването й в Тубата
  • 23 Ужас

    3 0 Отговор
    Има сведения, че са я дали за сглобяване на ишлеме и в Чирпан.
  • 24 Просто човек

    0 0 Отговор
    Смешни рашки...
  • 25 Ха ха

    1 1 Отговор
    На 27.10 Русия извади от строя Ел.захранването в Киев и почти цяла Украйна.Нашите медии не споменават и дума.Студ и мрак.Следва нападение над Николаев и Одеса

    Коментиран от #26

  • 26 Събуди се

    0 1 Отговор

    До коментар #25 от "Ха ха":

    Русофляк . Не изпадай е транс
  • 27 Матей преображенски

    0 0 Отговор
    Как ,нима украинските фа-шистки из-вер-ги не са способни да изфабрикуват радиоактивно взривно устройство,много даже им приляга.Руското разузнаване ги е разкрило в тези им намерения и тяхната пропаганда се ли-га-ви,правят се на света вода ненапита.Те са такива га-дю-хи ,каквито света още не е виждал и хубаво да си правят сметката,защото путин ще обърне дебелия край и ще зага-зят стра-хо-вито.
  • 28 Вирус

    0 0 Отговор
    Егати глупостите на простата укро пропагандаи нейните господари ейй не си заслъжава да ви чете човем вече
  • 29 Стратега

    0 0 Отговор
    А защо България произвежда АК? И защо го продава на екстремисти! Това е истината и руснаците го знаят.