Last news in Fakti

9 Ноември, 2022 13:53 2 367 8

Убийство от съседство

  • огнян гърков-
  • убийство-
  • полицай

Ибрикчийството се утвърди като политическо поприще у нас

Убийство от съседство - 1
Снимка: bTV
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Седмици след гибелта на двамата достойни български полицаи край Бургас, ”бе разстрелян” 32-годишният граничен полицай Петър Бъчваров. Този път от турска територия, на страна-членка на Алианса, на който навалица от родни политици разчитат за обезпечаване на националната сигурност. Безрезервно, на цената на всеки риск!

Да игнорираме геополитиката в случая! Основните версии за убийството на полицая при изпълнение на дълга към Родината били трафик на бегълци, или на наркотици. Но „комшуларят-държава се прехранва обилно и от Евросъюза именно за предотвратяване на тези трансгранични престъпления по най-дългата граница ЕС-неЕС ”или Средновековие”. Близко до мисълта е, че вината за инцидента е на турската страна, независимо от гражданството на убийците.

Като се абстрахираме от шаблонните клишета, обещаващи разследване, последващо инфо и под., реакцията на МВнР и медиите бе несиметрично хилава за престъплението. Турската посланичка можеше да бъде призвана на по-ниско равнище на „Жендов”-2. СМРАД (= средствата за масова реклама, агитация и дезинформация), казионните поне, можеха да се въздържат да препредават цинизма и „поученията” ѝ, че евентуалните заподозрени „чужденци-нетурци”следвало да бъдат третирани като бежанци от войни (като че ли Турция е безучастна във войните). Също – да дават трибуна на безмислените фърфоро-ломотения на кюлче-любеца, свръхпартиен тартор. „Черният чичо”(Кара...) и „асистентът”му многопартиен и -властови номад от с.Карапелит замълчаха, но БНТ „дипломатично” изпрати при турската посланичка за интервю някакво Айше.

Ибрикчийството се утвърди като политическо поприще у нас ...

Как не са се сетили досега на „Козяк”/в Пентагона да включат в опорните точки на колонията Путинска следа – т.е. на „баш аркадаша” на азиято-евро султана в Анкара?

Поклон пред паметта на героя Петър Бъчваров!

8 ноември 2022 г.

P.S. Как не са се сетили досега на „Козяк”/в Пентагона да включат в опорните точки на колонията Путинска следа – т.е. на „баш аркадаша” на азиято-евро султана в Анкара?

FB/OГ


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 1 Отговор
    ако така я карате няма останат милиционери бе, много фира дават тия
  • 2 Последния Софиянец

    9 4 Отговор
    Престрелка с турски граничари.Всичко ще се покрие.
  • 3 Шопо

    4 2 Отговор
    МВР-ОПГ оставка!

    Коментиран от #4

  • 4 Шопо

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Шопо":

    Стига писа глу пос ти!!!
  • 5 Никой

    4 3 Отговор
    През 2008 година български гранични полицаи застрелват турски нарушител контрабандист, който отказва да се подчини за нарушаване териториалните води на България.Същия незаконно лови калкан в Българска територия.Като хипотеза е възможно отмъщение от пострадалата турска страна. Някой спомня ли си преди 30 години първата мисия в Камбоджа и как МНО прикри случаите на загинали български войници.Там имаше едни разкази по късно .Стана ясно ,но мина време.Тук по същия начин ще се разбере част от истината,но трябва да мине време за да се разбере какво се е случило на границата в Елхово.Българите по природа са лаладжии и някой де от следствие,МВР прокуратура,МНО ще издаде четата.

    Коментиран от #7

  • 6 Аман от гърковизми

    3 3 Отговор
    Ако и на дипломатическото поприще нивото на автора е като на публицистичното, то тогава става ясно защо България няма никакво реноме на международната сцена.
  • 7 За случаят за който говориш

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Никой":

    Не си спомням, но си спомням как през същата година български гранични полицаи убиха турски рибар в международни води защото им отказал да им даде рушвет. Дори в момента тече съдебно производство срещу убийците на бащата на 3 деца

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.