Last news in Fakti

19 Ноември, 2022 16:00 4 133 45

Натискат ПП и ДБ за фасадно правителство с ГЕРБ. Уж управляват. А истинската коалиция да си гласува каквото иска

  • пп-
  • дб-
  • фасадно правителство-
  • герб-
  • истинска коалиция

Държавата изпада във все по-голяма изолация, защото скритата коалиция не иска да излезе на светло и да поеме отговорност, казва Любомир Аламанов

Натискат ПП и ДБ за фасадно правителство с ГЕРБ. Уж управляват. А истинската коалиция да си гласува каквото иска - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на комуникационния експерт Любомир Аламанов във Фейсбук:

Ако се чудите защо е цялата истерия, защо е цялото напрежение, защо всичко е блокирало, днес ясно се видя:
Има огромна коалиция, която си гласува каквото и както си иска. Коалиция, която е готова да ни върне в средновековието. Коалиция, която се готви за ново раздаване на милиарди. Коалиция, която се готви да прегази човешките права, за да управлява.
Но тази коалиция е скрита. Не може формално да направи правителство. Защото зависимостите и скритите договорки ще лъснат. А и ще се изложи пред европейските партньори. Не може. Не иска. Не смее.
Затова и притискат ПП и ДБ да направят фасадно правителство с ГЕРБ. За да изглежда, че фасадно управляват те. А на практика истинската коалиция да си гласува каквото си иска. Да раздава каквото си иска. Да разсипва всичко, както си иска. А негативите пак да оберат ПП и ДБ.
Каквото и да ви кажат, каквото и да ви лъжат, колкото и да истерясват, това е положението. Държавата деградира, държавата изпада във все по-голяма криза, държавата изпада във все по-голяма изолация, защото скритата коалиция не иска да излезе на светло и да поеме отговорност.
И никакви разговори не трябва да се водят със скритата коалиция. Защото всеки разговор само им дава нови поводи да лъжат, да манипулират, да се опитват да изтриват миналото. Десислава Атанасова преди ден е казала на среща с Христо Иванов: "Вече не ни търсите покаяние." Те това искат, за това си мечтаят - да има фасадно правителство, което да опрости онези 12 години и да прикрие истинската коалиция. А тя да продължи да ни краде години от живота.
Толкова. Това е. Затова всичко е блокирало.
Скритата коалиция тика държавата към фасадно правителство, за да се преформатира отново, за да раздава милиарди отново, за да има друг виновен. Отново.
Година след година, едно и също, едни и същи. Никакво развитие. Писна ми.
А на вас?
Спокоен ден!


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 169 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 дгдхш

    67 70 Отговор
    Мафията е твърде силна и го демонстрира постоянно, нагло и безочливо. Държат прокуратурата чрез нея цялата държава. Преди да бъдат арестувани и прибрани тиквата каскета и дебелото от дпс, нищо няма да се промени.
  • 3 На скритата

    44 64 Отговор
    коалиция ѝ лъсна много отдавна трибуквието , но не ѝ стиска да излезе от нелегалност , а камоли да управлява ! Пределно им е ясно , че ще хеърчат топтан , а и това , което ги чака след това ги плаши не малко !
  • 4 Тъй е ама се виждат Ганьовците

    46 58 Отговор
    Остава гражданите да си дадат сметка кой с кой е и какво гласуват и под масата.

    Коментиран от #6, #36

  • 5 Като

    71 43 Отговор
    Ти е писнало , хвани се да работиш нещо ! Не да чакаш козяшките подаяния , с драскане на небивалици ! С Простото отпрашвайте за Канада . Иначе ще е при Бай Ставри !
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 А кой ги натиска

    65 34 Отговор
    Едни наши ,,приятели братя ,,отзад океана ли.
    Тези които ще ни дават евтини
    горива ли.
    Ама същите тези от пп който сключиха сделката през посредници за тези горива на по-високи цени защото са демократични ли .

    Коментиран от #37

  • 8 българин

    34 58 Отговор
    Много платен путински трол, много нещо в този сайт, или по-малко, но много работни, я що "-" са натресли, аман от червени дебили, на чужда ясла все са се хранили.

    Коментиран от #10

  • 9 Тома

    33 43 Отговор
    Много точен коментар
  • 10 Български патладжан

    50 17 Отговор

    До коментар #8 от "българин":

    А не се ли замисляш че българските граждани може да не са пряко за русия
    Може просто да виждат реалната ситуация кой дърпа конците в българия в този момент и да се против решенията които не влияят отрицателно на развитието като независима нация и държава.
    Или ти получаваш заповеди и парички...... отдалече
  • 11 Аламанката

    51 30 Отговор
    Пак е драснал някой и друг ред за да заработи седмичния надник от Козяк и Отвореното общество.Жалкаар,клакьор на чужди интереси.
  • 12 Ддд

    45 25 Отговор
    Хора на заплата при Прокопиев или някой друг олигарх,откога казва истината?!
  • 13 5577

    30 17 Отговор
    И аз така ставам политик. Който ме опонира казвам че е мафия и готово. Много хляб трябва да изядете господа промяна за да станете политици и да не изглеждате толкова смешно. Лорер снощи в панорама ме попиля.
  • 14 ПСР

    31 9 Отговор
    Не знам още как работи таз"Държава".Ама то и се вижда как.Гледам фейса на сегашният,служебен енергиен"министър",говорещ мьеко и вече не знам,какво да река.Пък само той да е,на дебелия,дълъг клон на калинки,гьонсурати,корумпета и пр.държавни "екстри"....
    Много е зле положението.
  • 15 Как така

    35 27 Отговор
    Може ли някой да ми каже,дали европейските пари се харчат безотчетно. И защо от ППне намериха никакви откраднати пари,а НИЩО,АБСОЛЮТНО НИЩО не построиха,а девет милиарда ги няма.Как така крадците хем строяха,хем крадяха,а тези ,които не крадат уж,нищо не строят.Днес се разхождам по Витоша,около НДК и явно се вижда,че София е хубава. Често и знак за метро...Въобще --злобите да замълчат.

    Коментиран от #38

  • 16 Чудя се

    24 20 Отговор
    На кого му трябва "таралеж в гащите" ?!Защото ППи ДБса "таралеж ".От сутрин до вечер само приказки какво евентуално,в имагенерно бъдеще ще направят,но трябвало да помислят,да обсъдят,да преценят,после да направят комисии,подкомисии,да анализират и т.н до безкрайност.През това време ще спрат всичко,което другите правят(като Хемус напр.),за да преценят дали нещо,някой и т.н.Иначе идеи за договори с комисионни имат бързо.
  • 17 Ми таз коалиция на Мусаката, ма!

    25 18 Отговор
    Мусаката на Мустафата - любимата мадам от "Козяк"-16 - на партията на войната =ДБ, ГЕРБ-СДС, ПП, ДПС, БВ!
  • 18 ПРЕДЛАГАМ

    23 10 Отговор
    Не че от тях става нещо, но все пак, да изгоним краварката, която ги натиска!
  • 19 Ха ха ха

    27 16 Отговор
    Пълни глупости , автора пак е на черешата . Никой не иска и да види сбирщината на подмяната и ченгесарите от дебенцето .
  • 20 Българин

    18 33 Отговор
    на следващите избори ДБ и ПП -първа политическа сила

    Коментиран от #22

  • 21 Вай вай

    32 10 Отговор
    Аламанка преглеждай се по често , може пък и да се намери лек за твоите халюцинации.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 НЯКОЙ

    11 28 Отговор
    ОТВРАТИТЕЛНИТЕ не се наплюс..ха ! ПП и ДБ трябва най-после да се обединят с всички малки и големи демократични формации и да пратят отвратителните в затвора, където им е мястото !

    Коментиран от #31

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Убедена

    24 11 Отговор
    Убедена съм,че със злоба,далече не се стига и работа не се върши.На някого,като му свършат доводите,започва с обидите.Вчера,понеже много хора се радваха на метафората на Борисов с децата на Хелуин и ПП,един от ПП реши "да блесне" и започна с прякори,тикви и разни простотии,което беше и грубо,и отвратително.Нас ни трият,когато сме груби,обаче ....

    Коментиран от #27, #33

  • 26 Бригадир

    21 8 Отговор
    Написаното от автора губи стойността си като представя проблемите САМО С 12-те години, А НЕ С ИСТИНСКИТЕ
    ВЕЧЕ ПОВЕЧЕ ОТ 32!!! Защото още в началото СЕ УТВЪРДИХА ПОДГОТВЕНИ ИНВЕСТИТОРИ, УМЕЛИ И СПЛОТЕНИ ДЕЯТЕЛИ-ФАРАОНИ, БАНКОВИ ФАКИРИ, И КАКВО ЛИ ОЩЕ НЕ, КОЕТО ОКРАДЕ ХОРАТА, ОКРАДЕ БАНКИТЕ, ОКРАДЕ ОБЩОНАРОДНАТА СОБСТВЕНОСТ ДОРИ ТАКА, ЧЕ ЗАБРАВИХМЕ ЗА НЕЯ, ПРИСВОИХА СИ СЪЗДАВАНО С ДЕСЕТИЛЕТИЯ И БРИГАДИРСКИ ТРУД ИМУЩЕСТВО И СЕ ЗАБРАВИ ДОРИ АКЦИОНЕРСТВОТО НИ- тези теми станаха табу за държавници и политици (с изключение на плахия намек от Делян Добрев- ГЕРБ след министерствуването му). А, инак, днешните партии са си потомци на вчерашните, бизнес и банки се поокопитиха след първоначалните им извънсъдебни саморазправи и правораздаване и вече не намират за нужно да се отчитат или допитват до СУВЕРЕНА, който пък отвръща засега сдържано само с отказ от политактивност по избори. И вси чакаме ...........
  • 27 Българин

    12 12 Отговор

    До коментар #25 от "Убедена":

    чак днес ли разбра,че живота е несправедлив
  • 28 тъй ли

    11 13 Отговор
    Поръчковите автори ,кой ли ги чете ....
  • 29 кефлия

    16 12 Отговор
    Много обичам да чувам квиченето на ПП/ДБ драскачите , ама МНОГО ! Усетиха , че без манипулиран вот ще гледат НС само на снимка и квичат ли , квичат . Напусто квичите хайванчета флашкаджийски , напусто пишете лъготиите си , за седем месеца ви видяхме и кои сте , и какви сте и колко струвате (нищо) и сега - каквото и да напишете или кажете - предизвиква само смях , това - не го ли разбрахте ?!
  • 30 Ха,ха

    19 11 Отговор
    Не знам дали има скрита коалиция но при Кирчо Кокорчевата коалиция затънахме още повече. Тъй ,че тези заключения ги прави в къщи пред жена си.Сега съм два пъти по беден отколкото при Боко.
  • 31 Вале-каро

    7 0 Отговор

    До коментар #23 от "НЯКОЙ":

    Все пак за тези тридесет и косур години така и не разбрах кой господ или там нещо си , определи кои са демократи и кои не.Нима републиканската партия в САЩ не са демократи? Сигурно са фашисти или канибали.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Нека сме честни

    2 11 Отговор

    До коментар #25 от "Убедена":

    Коментара за кухия светещ фенер тиква , Борисов, беше много точен и право в десетката. Значи Борисов може да обижда наред даже свойте депутати, а другите да си траят по негов адрес.

    Коментиран от #39

  • 34 Бамбука

    1 9 Отговор
    Бориов/Доган си осигуриха патерица с лицето на Нинова, но това не им е достатъчно, защото никой сериозен българин няма да ги припознае като "тяхно" правителство. Естествено "хартиената" групировка си дава сметка и че никой в ЕС няма илюзия как ще се разпределят и използват парите по програмата за въстановяване. Този филм и българите и в ЕС вече са го гледали. Партньорите зад океана и те са наясно и оттам идва и страха, че са в спирала надолу и надолу. Дали ПП и ДБ ще направят грешната стъпка, да влязат в коалиция с тях, тепърва предстои да видим. Дано да са си научили урока след ИТН фиаското.
  • 35 папагали

    8 0 Отговор
    цяла партия се оформя на папагалстващите на едни и същи "опорки", в които няма никакъв здрав смисъл - но спазват принципа на многократното повторение, та дано ги приемат за истина. Второто най-важно е: винаги приписвай своите грехове на опонентите - на принципа "всички са маскари", все някой глупак ще се хване на въдицата да вярва - балъците край нямат, особено ако се информират единствено от социалната мрежа!
  • 36 ха ха

    12 0 Отговор

    До коментар #4 от "Тъй е ама се виждат Ганьовците":

    Бъди спокоен, разумните хора трева не пасат - знаят при кого как са живели и как сега живеят и могат да си дадат сметка кой ги докара до това дередже! Крясъците и ултиматумите не са аргумент на разума, а на безсилието и несъстоятелните политики!
  • 37 кой ли

    10 0 Отговор

    До коментар #7 от "А кой ги натиска":

    ами тези, от които цоцаха грантове, субсидии, фондации и какво ли не - всичко се заплаща, безплатен обяд няма
  • 38 ами така

    12 1 Отговор

    До коментар #15 от "Как така":

    крадецът винаги вика "дръжте крадеца", за да не го гледан него как ни завлича - огромни заеми се изтеглиха, много държавни пари се похарчиха за рекордно кратки срокове, а налично - нищо! Ни пътища, ни мостове, ни тунели, ни саниране, ни детски градини, ни метро, ни гранична ограда се поддържа - списъкът е ужасно дълъг,колкото и теглените заеми! а къде осидоха, никой не може да каже - последно чухме,че са ги изяли пенсионерите с добавките към пенсиите! то не бяха пари за електрически автомобили, за батерии незнайно от какво и за какво,енергийни паркове, саге и затваряне на ТЕЦ-ове - а как ще живеем и кой ще плаща заемите, кой да каже - кой е виновен, Бойко ли? мафията ли? посредниците и офшорките ли?
  • 39 да де

    10 1 Отговор

    До коментар #33 от "Нека сме честни":

    Само че неговото не беше обида, а закачка - докато ПП не могат без обиди,само те са светли личности и всички да им се радват
  • 40 глупости на таркалета

    10 0 Отговор
    Това да не е заобиколен начин да си признаят поражението и безсмислените залитания в различни посоки!
    Ами ако са били на хранилка някъде, то естествено че и ще играят по музиката, която поръчва донора
  • 41 ВИНЕТУ

    6 1 Отговор
    Тук още от 1989гд нищо не е нормално само тези едри мошеници които станаха милионери днес ни разиграват като глупаци...
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Ха ха

    7 1 Отговор
    Слепи и глухи ли сте.Стига с тези жълтопаветници?Защо правим избори след като щом не им хареса резултата на хрантутниците,скачат по жълтите павета.Тогава няма нужда от избори.Направо площада да управлява.Те били частните и прозрачнете.Кръжби за милиарди,не го ли виждате,слепи ли сте, глухи ли сте или щом нашите го правят може.Такива мошеници и крадци не сме имали.днас ще е продължението с л жата Джеймкорп.И там ни чакат неусто йки за стотици милиони.Киро спря газа от Русия и непрекъснато обяснява и той и вие,че Русия ни спряла газа.лъжа и ето Финландия е осъдена поради същата лъжа,а ние сме следващите и т.н.Трябва да ви увисят на в ъжето ли да признае те.че са лъжци и крадци?Безумни хора стеЧавка ви е изпила акъла или НПО така хубаво плащат че по добре да лъжете и виеьзащото,ако трябва с честен труд да си изкарате прехраната ще умрете от глад
  • 44 Артилерист

    8 0 Отговор
    Положението е отчайващо, защото ни карат да избираме между две еднакво големи злини. Едната е шайката на ГЕРБ: крадци, мошеници, безнравствени субекти, ръководени от доказана мутра от подземието-записано от американците, че е бил член на мутренска групировка, размахвал бухалка, замесен в безброй скандали, но удобен за насочване от тях. Другият избор е явните американски наложници ПП, в комбинация с отявлените атлантици на "умните и красивите" от ДБ-остатъчна отломка на най-реакционните десни от началното СДС. Тези, по заръка на американците, направиха всичко възможно да отровят отношенията ни с Русия-купуваха в пъти по-скъп газ, изгониха брутално руските дипломати, наложиха първото решение на парламента да е даване на оръжия за укронацистите. Видно е, че в основата и на двете злини са американците. Докато не се освободим от тях няма да има оправия. Не съм пропагандист, трол или зависим-освен от моя здраво стъпил на земята мироглед-а обикновен любознателен реалист.
  • 45 Джони

    1 1 Отговор
    Писна ми от самозванци като поредния политолог. Почти всички лъжат и манипулират обществото. Естествено е че са платени червени глашатай на уж слабата Бсп партия, но все още президента Радев Решетников и неговия токсичен и кагабейски екип държи цялата власт в българската държава. Със своята импотентна и некадърна политика и действия докараха на българите инфлацията, високите цени на всички стоки и защита на руските интереси. На поисканите оставки на министри от парламента, президента им се подигра и ги прати в трета глуха. Президента Радев Решетников се показа и доказа като вреден за българите и европейска и натовска България.