Last news in Fakti

1 Януари, 2023 19:00 9 398 279

Да благодарим на Путин Велики

  • русия-
  • украйна-
  • кремъл-
  • владимир путин

От независимостта на Украйна насам нито един местен политик не успя да направи това, което стори Владимир Путин, обединявайки двете страни на река Днепър срещу Русия

Да благодарим на Путин Велики - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Поне два пъти тази година Владимир Путин оприличи себе си на Петър Велики. Един път, подчертавайки това, че и двамата не водели завоевателни войни, а връщали териториите, които принадлежали на руската държава. Втори път, казвайки, че ако някогашният император от династията Романови се е борил за излаз на Азовско море, то въпросното е вече вътрешно за Русия (покрай завладяването на украинската част от крайбрежието на този басейн).

Мнозинството от руското население едва ли има нужда от правенето на такива паралели, за да бъде подтикнато да се възхищава и да славослови действащия ръководител на Кремъл. Дори руският народ да не бе абониран за all-inclusive пропаганда от сутрин до вечер, Владимир Путин отново щеше да бъде харесван и подкрепян в страната му (стига с американския либерален наивитет, че е възможно да се създаде дистанция между обикновения руснак и Путин).

По-големи основания за изразяване на признателност към руския президент обаче имаме европейците. За разлика от съгражданите му, ние наистина има за какво да благодарим на Путин.

Слава Украине! Слава Путину

От независимостта на Украйна насам нито един местен политик не успя да направи това, което стори Владимир Путин, обединявайки двете страни на река Днепър срещу Русия. Нахлувайки в Украйна, целта на Кремъл бе да направи Западната част на страната русофилска като Източната ѝ. Вместо това, Източната стана като Западната и рускоговорящи украинци се бият срещу руснаците и техните наемници. След инвазията в началото на тази година, проруският президент на Украйна Леонид Кучма, управлявал страната в това му качество от 1994-та до 2005-та година, заяви, че "да ни атакуват в 4 сутринта - вероятно такава е традицията на всички фашисти, независимо от държавата и ерата". Запитан дали е било възможно да се избегне войната, той отговаря: "Само ако се бяхме съгласили на ултиматума на Путин. Тогава нямаше да има инвазия, но постепенно подчинение на нашата държава. И тогава Буча нямаше да се случи само в Буча, но навсякъде, където руският окупатор би се озовал." Изходът от войната? - "Украйна трябва да се бие и да реши всичко на бойното поле."

"Близката чужбина" става по-малко близка и все повече чужбина

Агресията на Владимир Путин срещу Украйна, обоснована от Москва на принципа на лингвистично-културните граници на Руската Федерация като по-големи от държавните ѝ, накараха Казахстан да настръхне (в страната има руско малцинство, съставляващо около 16% от населението). Послания като "Казахстан е изкуствена държава", в която има "нацистки сантименти", които се чуваха през цялата 2022-ра година в руската публична среда, определено не допринесоха за успокояването на Астана. Когато президентът на централноазиатската страна Касъм-Жормат Токаев, при това в присъствието на руския му хомолог, защити украинския суверенитет, той вероятно е мислел за казахския. Доколкото все още не е ясно дали ще се състои газовият съюз между Казахстан, Узбекистан и Русия, предложен от Москва миналия месец, то междувременно Астана вече преговаря с Азербайджан, така че през Баку да бъде изнасян казахски петрол. Целта на Казахстан е да диверсифицира маршрутите си на експорт на въглеводороди, тъй като страната е изключително зависима в това отношение от използването на енергийната инфраструктура на Русия. Още повече, че Москва, както демонстрира тази година, има възможност да "завърта кранчето", преустановявайки износа на казахски петрол през нейните тръби, оказвайки по този начин натиск върху властите в Астана. Опасността от "корекция" на поведението на Казахстан от страна на Кремъл се актуализира отново, когато Астана заяви, че има готовност да изнася от своето "черно злато" към Европейския съюз, предвид това, че Стария континент търси алтернативни на руските енергийни източници.

Докато се развиваше този сюжет на латентно напрежение между Астана и Москва през цялата 2022-ра година, междувременно Киргизстан отказа да вземе участие във военно обучение на лидираната от Русия Организация на договора за колективна сигурност (ОДКС). Аргументът на Бишкек: провалът на Кремъл да се намеси в конфликта между Киргизстан и Таджикистан. Властите в Душанбе пък, по думите на президента Емомали Рахмон, поискаха да не бъдат третирани от руските власти като съветска република, а с уважение.

Проблемите на Русия с държави, които тя счита за близки, не се ограничават само с примери от Централна Азия. Поне според Института за изследване на войната, държавният глава на Беларус Александър Лукашенко е отклонил натиска на руския си колега по отношение на ускоряването на интеграцията между двете държави и допълнителното участие на Минск в конфликта в Украйна. Премиерът на Армения Никол Пашинян пък отказа да подпише съвместната декларация на ОДКС при провеждането на последния форум на организацията. Съображенията на Ереван: въпросната организация не е успяла да се намеси, защитавайки държавата от агресията на Азербайджан по-рано през годината.

Разширяването на НАТО

По времето на Студената война няколко фактора допринасят за съветската доминация на Балтийско море. Това са контролът на Москва на държавите до ГДР; "финландизацията" на Хелзинки и политиката на неутралност на Швеция. С агресията на Владимир Путин спрямо Украйна обаче Финландия и Швеция поискаха да станат членки на НАТО (процес, който тече в момента), а Русия ще си спечели нови 1300 км граници с държави от Алианса. Още повече, че отбранителните възможности на Швеция и особено на Финландия са изградени на принципа на самостоятелното обезпечаване на собствената им сигурност и от години се развиват в сътрудничество с и по стандартите на НАТО (за разлика от предишните вълни на разширение на Алианса, когато влизащите в състава на организацията страни бяха по-скоро реципиенти, а не източници на сигурност). През текущата 2022-ра година Алиансът, без да води война, е вложил 1.2 трилиона долара в разходи за отбрана, a Русия, в апогея на конфликта с Украйна и след като ѝ се наложи да увеличи в движение средствата в този сектор, около 78 млрд долара. Не всичко е пари, разбира се. Но темата за мотивация на военнослужещите в Русия също е дискусионна, доколкото дори Кремъл призна, че "частичната военна мобилизация" не е преминала гладко.

Изправен пред такива реалности, в които балансът на конвенционалните сили в Европа не се развива в ползва на Москва, Кремъл ще става все по-шумен и хаотичен в безсилието си. Форма на последното бе и повдигането на въпроса за използване на тактическо ядрено оръжие от страна на Русия.

...и другите нацисти

Войната с Украйна провокира промяна и в двата далечни един от друг краища на Руската Федерация. На запад Германия обяви, че ще инвестира допълнителни 100 млрд евро в отбранителния си сектор. На изток Япония пък заяви, че до пет години военният ѝ бюджет ще бъде двойно увеличен (по рано през годината говорителят на руското външно министерство заяви, че Токио демонстрира себе си като съучастник на неонацизма). По отношение на противопоставянето на милитаристичния авантюризъм на Владимир Путин са налице и възможности (САЩ и Великобритания осигуряват милиарди в икономическа помощ и въоръжение на Украйна), и мотивация (преките съседи на Русия - Естония, Латвия, Полша и Литва, в този ред - предоставят най-голямата помощ на Киев като процент от собствения си БВП).

Пред лицето на врага

Изминаващата 2022-ра година видя стана свидетел на немалко различия както в самия ЕС, така и в евроатлантическото пространство. Франция и Италия изскърцаха със зъби на Германия, когато Берлин обяви, че ще подпомогне собствените си граждани и бизнес, покрай кризата с цените на енергоносителите, със стимули на стойност 200 млрд. евро. Подобно решение води до изкривяване на правилата на свободния пазар и създава конкурентни предимства на германския производител пред другите в Европа. ЕС, в лицето на Франция пък, използва подобен аргумент, но този срещу САЩ, критикувайки политиката на Джо Байдън за субсидиране на американските предприятия (от тези на автомобили до онези на полупроводници). И ако Вашингтон смята, че столици като Париж и Берлин не правят достатъчно, за да възпрат агресията на Владимир Путин спрямо Украйна, то Брюксел е недоволен от цената на втечнения природен газ, продаван от Вашингтон на Стария континент. САЩ и Франция имат разминавания и по отношение на подхода спрямо Владимир Путин (ако Еманюел Макрон заяви, че ще продължава да търси контакти с руския си колега, ръководителят на Белия дом каза, че няма непосредствени планове за разговор с Путин). Но именно войната в Украйна направи така че различията - било в рамките на Европа, било между ЕС и САЩ - да минат на заден план. Дълго време Москва разчиташе на стратегията "разделяй и владей". Сега с агресията си Русия сплотява.

Путин Велики

Европа най-сетне започна да инвестира в своите отбранителни способности и да предприема стъпки за енергийната си диверсификация. НАТО се разширява и увеличава своите възможности. ЕС и САЩ изговарят на по-тих глас различията помежду си. От плацдарм на Русия към Европа Украйна се превърна в блато, в което затъват руските геополитически амбиции. Рисковете пред Москва вече не са разположени на безопасно разстояние, а се намират в "близката ѝ чужбина" - от Централна Азия през Кавказ до Украйна. Преди агресията срещу последната, Русия имаше повече приятели и стратегически възможности, отколкото тя притежава сега. В условия на (не само) морална криза и на липсата на политическо лидерство, Европа показва, че се събужда и започва да се отърсва от летаргията си. И всичко това бе възможно благодарение на Владимир Путин. Руският президент е наистина велик, пък макар и не обезателно за руснаците.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 145 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петьо Петров

    86 30 Отговор
    Не си падам по славосването, но щом казват:- Благодарим ти цезарю! Ще ни помогнеш да излезем от хаоса и сатанизма!

    Коментиран от #10, #19, #80

  • 2 Факт

    74 106 Отговор
    От милиционе акъл не чакай.Човека дэлго време създаваше заблуди за сибе си ама накрая всичко лъсна.Путшн е глупак.

    Коментиран от #43, #247

  • 3 Хаха

    73 87 Отговор
    Деменцията такъв му го отп...ри на Путин че звезди посред бял ден видя.Сам си е виновен.
  • 4 Да е жив и здрав !

    103 58 Отговор
    Единствена ни надежда.

    Коментиран от #25, #48

  • 5 Чико

    124 96 Отговор
    Повече вярвам на Путин отколкото на европейските шарлатани!
    Слава Русия! Слава Путину

    Коментиран от #27, #116, #206, #269

  • 6 ха ха

    137 40 Отговор
    И аз казвам, да е жив и здрав! Чудесна работа свърши за разпадането на Империята на злото. Отприщи ключов етап от разпада на Ордата.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Делю Хайдутин

    127 75 Отговор
    Путин е последният защитник на православието и нормалността.

    Коментиран от #15

  • 9 Жужи

    62 62 Отговор
    Трябва да ми благодарят и моите солдати...Тези,които оцелеят ще имат перални и порцеланови тоалетни...лукс!
  • 10 ЕС фен

    20 44 Отговор

    До коментар #1 от "Петьо Петров":

    Чакаме Брут с нетърпение за твоя цезар.

    Коментиран от #11

  • 11 Петьо Петров

    15 19 Отговор

    До коментар #10 от "ЕС фен":

    Въх, достоен отгледан убиец, но не сам, чака друг:))

    Коментиран от #17

  • 12 Гост

    40 47 Отговор
    И този не е добре но ще се оправи някой ден ,когато излезе от Кремъл с краката напред.
  • 13 Перко

    33 49 Отговор
    Точно на тоя сатрап няма за какво да съм благодарен.
  • 14 НЕБЛАГОДАРНИЦИ

    85 36 Отговор
    Украинците и западняците трябва да благодарят на Путин, че им даде войната, която искаха. Украинците искат оръжия от запада, нямаха против когато зеленото се заканваше, че чрез военни действия ще си върне Крим, не спазиха нито едно мирно споразумение за Източна Украйна, не приеха да преговарят след началото на войната. Следователно искат тази война. Запада, от друга страна, от няколко години открито обявява Русия за заплаха, дава оръжия на украинците, като гаранти по мирните спораумения не направиха нищо за да се спазят, а дори и меркелицата каза, че не са имали намерение да ги спазват, не сикаха да преговарят с Путин преди войната. И вместо това подготвяха украинската армия за война през тези години. А какво правиш с една заплаха? Или я нападаш, или тях ще те нападне. Това го знаят и западните лидери, и украинците, и руснаците. При война единственото правило е че няма правила, няма кой да те чака да си подготвен, да го нападнеш първи, да ти даде гаранции че няма да имаш човешки загуби, да понасяш разрушения. Те искаха войната, Путин им даде войната която искаха, сега да си сърбат попарата без да мрънкат.

    Коментиран от #16

  • 15 Мдааа

    10 17 Отговор

    До коментар #8 от "Делю Хайдутин":

    Това отдавна се разказва само като виц сред нормалните хора.
  • 16 Мдааа

    45 53 Отговор

    До коментар #14 от "НЕБЛАГОДАРНИЦИ":

    Всички нормални общества са благодарни на Путлер, точно както бяха благодарни на Хитлер и Сталин. Той показа истинското лице на Просия.
  • 17 Естествено

    19 20 Отговор

    До коментар #11 от "Петьо Петров":

    Нима се съмняваш, че няма да има нито един противник на Путин и Русия, който да отиде да се бие срещу тях? Зад клавиатурата всички мишки са много умни и смели, но по-добре укрите да се бият и умират.

    Коментиран от #20

  • 18 ТабаковНещастник

    22 10 Отговор
    Секс с мъж правил ли си?
  • 19 Хахахаха

    7 17 Отговор

    До коментар #1 от "Петьо Петров":

    За теб надежда не се вижда!
  • 20 Петьо Петров

    47 16 Отговор

    До коментар #17 от "Естествено":

    Не приятелю, мишките не знаят какво е война, аз знам. държал съм почти 4 г. картечницата в ръцете си и съм готов отново да я взема. Врагът на България знам кой е, и при случай няма да пиша...знам какво да правя. Забавлявам се с малките обучени убийци...на клавиатури.

    Коментиран от #23, #44, #78, #161, #270

  • 21 Хахахаха

    18 13 Отговор
    Дет се вика, от тази война Русия спечели, на всеки ъгъл успехи! Успех до успех! Хахахаха.
  • 22 Българин

    27 37 Отговор
    Руската агресия се наказва !
  • 23 Хахахаха

    34 45 Отговор

    До коментар #20 от "Петьо Петров":

    Ако мислиш, че този е врагът на България е време да се местиш в Русия, защото България е държава от ЕС и НАТО!

    Коментиран от #30, #36

  • 24 Цензура

    66 34 Отговор
    Вече изпитвам повече жал, отколкото неприязън към такива като авторът на пасквилчето. Какво ли не правят хората, за да изкарят някой киpлив долар, дори неуспешно да се правят на иронични.
    Каква "енергийна диверсификация", смeшник, като индустрията на ЕС фалира, домакинства и бизнес изнемогват под непосилните сметки, само преките загуби са един трилион досега, а зимата едва започва. ФАКТ, Газпром унищожи ЕС-смeхономиката !!! По-точно - унищожиха я тия, дето решиха да прецакват Русия.
    Какво разширяване на НАТО, като очевидно Турция бойкотира организацията? НЕ оказва военна помощ на украйна, не и налага никакви санкции, НЕ пропуска натовски кораби в Черно море !!! Голяма "печалба" за НАТО - да приеме някакви меkи китkи, дето мигрите изнaсилват жените и дъщерите им пред очите им, а да загуби реално най-силната си армия? Увеличавали се военните ни разходи? Товя явно също е супер - посред небивала икономическа криза? И с какво например Германия ще произвежда оръдия, танкове и т.н. като вече не може да произвежда стомана и алуминий?
    Да, светът трябва да благодари на Путин. Благодарение на него всички видяхме подлостта на западът, отказът му да спазва каквито и да било договори и споразумения (урoдливата меркел и гнъсният оланд дори се ХВАЛЯТ как са излъгали Русия), крадливостта му. Вече нито една нормална държава и нито един нормален човек с пари няма да се довери на така наречения "запад". Цял свят се консолидира около Русия, а САЩ и лакеите им не ги иска

    Коментиран от #38, #271

  • 25 Демократ

    29 36 Отговор

    До коментар #4 от "Да е жив и здрав !":

    Такива квази българи да отиват при великия си любимец Путин. ,хем ще увеличат великата руска армия в Украйна,хем ще освободят България от себе си и така ще помогнат на оправянето й!

    Коментиран от #46

  • 26 Цензура

    47 25 Отговор
    ... а САЩ и лакеите им не ги иска никой от Киев до Сеул, от Тексас до Антарктида !!! В НАТО искали да влязат две гeйски държави, а в БРИКС искат да влязат ДЕСЕТИНА държави. Благодарим на Путин и че ни показа смехотворността на НАТО. Неговата прокси армия ВСУ (600 000 щика), въпреки чуждите наемници и огромните оръжейни доставки, яде бой от 10% от руската армия !!!

    Айде у лево, смeшник. С парите от тоя пасквил халюциногени да си купиш.

    Коментиран от #209

  • 27 Петър

    32 34 Отговор

    До коментар #5 от "Чико":

    Путлер е идиот!
  • 28 ТаУмВзе

    19 20 Отговор
    Путин и масова Психоза ви наби, пък натам ще става само по Зле. Честито! Z
  • 29 Дабе

    41 16 Отговор
    От 30 години България е евроатлантическа член нато и ЕС.Държава няма а народа най-бедния в Европа и от повечето държави по света.Продадени ограбени в калта с поредната национална катастрофа
  • 30 Петьо Петров

    40 18 Отговор

    До коментар #23 от "Хахахаха":

    Няма да споря с теб, излишно е. Чакай ЕС да те храни, а НАТО да те брани. като ЕС-слуга ще премиташ за коричка хляб, а като натовец ще умираш в окопите. Но ти си готов на всичко за да слугуваш. Е, аз и истинските българи не сме. Ще защитим Родината си, но за врага няма да умираме.

    Коментиран от #34, #210

  • 31 !!!?

    46 44 Отговор
    Осем десетилетия след Втората световна война САЩ отново трябва да защитава Европа - този път от нацистка Русия !!!?

  • 32 Да ! Единствен В.В. Путин СПАСЯВА

    26 29 Отговор
    Еврасъюза от РАЗМАЗВАНЕ ! 90% от Руската армия и Руски народ ЕДВА се УДЪРЖА от ЯРОСТ и не ИЗРИНЕ ЕВРОПАТА , както знае и може , за подлостите които им творят ! А В.В. Путин прави всички опити за ДИПЛОМАЦИЯ ! Прости им Господи Запада ХАБЕР НЯМА какво може да ги СПОЛЕТИ ако не е В.В. Путин !
  • 33 12345

    31 30 Отговор
    Здраве на Вл. Вл. Путин.Трябваше по-рано да ликвидира Бандеровска Окраина.Давай Путин!Никакво жалене на престъпници,снабдявани с оръжие от тъпите сащ,от противна протестантска Англия, от фашистите от Полша и Прибалтика..Българският народ е с Русия и Вл. Вл. Путин.

    Коментиран от #47, #268

  • 34 Хахахаха

    26 17 Отговор

    До коментар #30 от "Петьо Петров":

    Хахахаха, Петьо понеже ще защитиш България, да те питам Русия ако нападне България, ти на коя страна ще воюваш?

    Коментиран от #39, #41, #53, #54

  • 35 ЕС е ОБРЕЧЕН на РАЗВАЛ

    15 11 Отговор
    А българина замаен е Взел и Дал ! Българина незнае какво го чака !
  • 36 Марш

    35 23 Отговор

    До коментар #23 от "Хахахаха":

    Да, и НАТО и ЕС са враг на България !!! Влязохме в НАТО и останахме без армия. Сами си нарязахме стотици самолети, ракети, танкове, а сега даваме милиарди за ЧЕРТЕЖИ на самолети. Изpoдът и национален предател паси трябва да бъда осъден на смъpт и обесен за това, че унищожи Българската армия.
    Откак се набутахме в ЕС, които ни заставиха да унищожим енергетиката си, индустрията си, селското си стопанство, България се превърна в най-бедната европейска държава, зад нас е само 404. НА СЕ им трябваха бедни роби и ние се самопредложихме за такива. Отделно членството ни в ЕС е нелегитивно, защото не е ратифицирано нито чрез референдум, нито от Велико народно събрание. Набутахме се в ЕСССР 2.0, много по-отврaтителен и ненормален от бившия СССР !!!

    НЕЗАБАВНО референдум за излизане от тия организации !!!

    Коментиран от #61

  • 37 през 2023

    18 10 Отговор
    ще изчезне мордор и всички орки
  • 38 Путиняк

    18 20 Отговор

    До коментар #24 от "Цензура":

    Смени гъбите копейкиин...

    Коментиран от #98

  • 39 Петьо Петров

    23 13 Отговор

    До коментар #34 от "Хахахаха":

    На правилната, срещу окупаторите на България. Това достатъчно ли ти е като отговор?

    Коментиран от #42

  • 40 Хахахаха

    15 15 Отговор
    И да те питам, явно си дал клетва за родината, както и аз. Ще се биеш ли срещу Путин за България или ще предадеш България?
  • 41 Докога?

    25 20 Отговор

    До коментар #34 от "Хахахаха":

    Русия няма да "нападне" България. На тях им писна да ни спасяват и трети път няма да се занимават с нас.

    Коментиран от #45, #55, #63

  • 42 Хахахаха

    15 18 Отговор

    До коментар #39 от "Петьо Петров":

    Ние не сме окупирани. Ние сме в съюз! Ти незнаеш, какво е да си окупиран!

    Коментиран от #50

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Хаха

    18 28 Отговор

    До коментар #20 от "Петьо Петров":

    Айде бе Рамбо , държал картечница.
    Ами хващай я бе , откога търсят мобики за пушечно месо в Раша .че даже ще ти плащат да се бориш срещу загниващия Запад хахага нали в Украйна се биеше Ушанките срещу Нато хахага
    Готов бил , хахаха . Нали това е твоя враг хахага

    Коментиран от #57

  • 45 Хахахаха

    18 13 Отговор

    До коментар #41 от "Докога?":

    Русия нямаше да нападне и Украйна!
  • 46 Перко

    8 7 Отговор

    До коментар #25 от "Демократ":

    Не става и така.Не им изнася. За тях е най-добре пред клавиатурата .Там са най-самели .

    Коментиран от #62

  • 47 Ти ли

    15 15 Отговор

    До коментар #33 от "12345":

    Си българския народ хахага
    Само че ние не искаме да бъдем с Путлер . И не искаме руска окупация в България .

    Коментиран от #100, #115

  • 48 Баро

    3 10 Отговор

    До коментар #4 от "Да е жив и здрав !":

    Имаш още една надежда :прережи си вените и ще се избавиш от мъките
  • 49 Да благодарим

    20 14 Отговор
    На сащ че трупаха оръжия до границата на Русия ,да благодарим на Киро тъпото че ни докара по евтин азерски газ,да благодарим на факти за пропагандата с по 20 статии на ден ,гаражната медия трябва да оцелява сащ плаща
  • 50 Петьо Петров

    30 12 Отговор

    До коментар #42 от "Хахахаха":

    Дали не знам? Когато чуждата войска започне да превишава нашата какво е? Екскурзианти в тила? Смешно е, стига. В никакви съюзи не сме, а сме превърнати в плацдарм на Източния фланг на НАТО. Нямаме икономика, но сме в съюз с ЕС. За какво сме им, освен да си продават техните стоки тук и да им плащаме вноски? Може би за да дават грантове и да купуват правителства? Не, благодаря!

    Коментиран от #58

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Хахахаха

    21 13 Отговор
    И все пак искам да питам русофилите, на коя страна ще воюват, ако Русия нападне България? На страната на Русия или на страната на Отечеството?

    Коментиран от #56, #75, #87

  • 53 На коя

    17 14 Отговор

    До коментар #34 от "Хахахаха":

    Страна ли ще воюва .
    Естествено ще посрещне Пешо ушанките с питка и сол .
    Те така си мислеха ,ще стане в Украйна.
    За 18 часа в Киев и навсякъде по улиците цветя и рози за Руските окупатори.
    Такива като Пешо ,щяха да бъдат новия Пушилин , Стремусов и тем подобни колаборанти .
  • 54 т-п трол соросоиден

    19 18 Отговор

    До коментар #34 от "Хахахаха":

    Ако Русия нападне България докато сме членове на НАТО, за нищо на света няма да се бия с руснаците. Американските интереси да си ги защитават американците. Аз прокси краварски войни нямам намерение да водя не само срещу руснаците, а срещу който и да е.

    Коментиран от #60, #68

  • 55 Перко

    14 13 Отговор

    До коментар #41 от "Докога?":

    Веднъж са ни помогнали -при освобождението ни от турско робство ,но само и единствено,защото са преследвали лични цели при войната им с Турция.А ,ако не се занимават с нас -Чул те Господ!
  • 56 Написано е

    3 3 Отговор

    До коментар #52 от "Хахахаха":

    В коментар 53 . Недей ги пита .
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Хахахаха

    15 16 Отговор

    До коментар #50 от "Петьо Петров":

    Всяка държава трябва да има военна мощ за отбрана, ние я нямаме и никога не можем да я имаме, защото сме малка държава! За това влизаме в съюз! Или мислиш, че малка България може да се защитава при война, независима и да има до всеки гражданин танк, да е готов при война? Или как я мислите? При съветско време, бяхме плацдарм на Русия!

    Коментиран от #64, #79

  • 59 ЗА НОВАТА 2023 ГОДИНА

    22 15 Отговор
    ПОЖЕЛАВАМ НА ВЕЛИКИЯТ
    БОРБЕН РУСКИ НАРОД И НА НЕЙНИЯТ ПРЕЗИДЕНТ И ПЪЛКОВОДЕЦ ВЛАДИМИР ПУТИН ЗДРАВЕ, МНОГО ЗДРАВЕ, ЗДРАВ МОРАЛ И УСПЕХ В ЛИЧЕН И ОБЩЕСТВЕН ПЛАН! ДА ЖИВЕЕ ВЕЛИКА БРАТСКА РУСИЯ! СЛАВА!!!
  • 60 Ясно е

    20 15 Отговор

    До коментар #54 от "т-п трол соросоиден":

    Хахахахаха. Значи, няма да защитаваш България, ако бъде НАПАДНАТА (независимо от кого)? :))))) Руските еинчари дори си признавате, че не България, а друга държава ви е по-скъпа.
  • 61 Баро

    19 15 Отговор

    До коментар #36 от "Марш":

    ДА ЖИВЕЯТ БЪЛГАРИЯ И СЪЮЗНИЦИТЕ И САЩ НАТО И ЕС ТИ СИ ПРОПАДНАЛ НЕУДАЧНИК
  • 62 т-п мишок соросоиден

    17 10 Отговор

    До коментар #46 от "Перко":

    Смелчага, я ни сподели ти къде в Украйна се биеш геройски с руснаците? Громиш ли ги, а? Ще му пляскаш ли шамари на Путин? Много ще ги наказваш, нали отворко?

    Коментиран от #65

  • 63 Мдааа

    16 11 Отговор

    До коментар #41 от "Докога?":

    Тя и Мутрофанова разправяше, че щели да закриват "пасольството" на "неблагодарните българи", пък после тихомълком "размисли". Явно не е в интерес на руския тоталитарен режим сам да си изоставя контрола върху агентурата в България. И ти така, "няма да искат да ни "освобождават"", обаче после като се сетят, че от 140 годинки се борят за контрола върху България, ще "размислят" и пак ще дойдат. Неканени.
  • 64 Петьо Петров

    22 15 Отговор

    До коментар #58 от "Хахахаха":

    Можеше преди да унищожат армията ни. Знаеш какво е 150 000 пушки...без шапкарите? Май не. А кой я унищожи? Познай от 1 път. И защо? За да може сега ти да казваш, че без тях не можем. А знаеш ли, че имахме 300 самолета? А сега колко чертежа?! Несериозно е.

    Коментиран от #66, #69

  • 65 Хахахаха

    16 13 Отговор

    До коментар #62 от "т-п мишок соросоиден":

    Виж ся другар, човека не е длъжен да заминава за Украйна! За Украйна се бият украинците, ние е достатъчно да ги подкрепим, защото войната на Путин в Украйна е грешка!

    Коментиран от #67, #127

  • 66 Историк

    18 19 Отговор

    До коментар #64 от "Петьо Петров":

    "Знаеш какво е 150 000 пушки...без шапкарите?" Така е, руснаците ни милитаризираха, за да ги пазим. И си плащахме за това. На руснаците. Унищожиха я такива като Радев, който като шеф на ВВС гледаше как оставаме без самолети и не направи нищо, за да се докараме до сегашната ситуация. Докараха я такива като Шкембе войвода, друг руски слуга, който за парички в джобчето продава българските интереси. Имахме 300 самолета, които тежаха като воденичен камък на врата на малката българска икономика. Това е повече от ВВС на Германия или Франция. Или те са тъпи, или България е живеела само за да издържа армия. Това, че говориш за "чертежи" само те издава за кого работиш.

    Коментиран от #73

  • 67 уникало т-п трол соросоиден

    18 13 Отговор

    До коментар #65 от "Хахахаха":

    Войната на Путин в Украйна е това, което запада и украинците искаха и се подготвяха от 2014г. Те дори и сега не искат да спрат войната, така че е всичко друго, но не и грешка,А и съм останал с впечатлението че изпитваш шизофренична неприязън към Русия и руснаците, затова те питам, защо не отидеш да ги трепеш? Колкото до грешките, в огледалото може да видиш една такава, на природата.

    Коментиран от #72, #86, #129, #276

  • 68 Баро

    3 10 Отговор

    До коментар #54 от "т-п трол соросоиден":

    Ще минеме и без такива като тебе а и след това по лесно ще ви изловиме

    Коментиран от #77

  • 69 Хахахаха

    11 10 Отговор

    До коментар #64 от "Петьо Петров":

    А за какво ти е армия, когато можеш да си в съюз бе другар? Знаеш ли, че една армия е 10 пъти по-скъпа, когато е независима! Знаеш ли, че има държави без никаква армия! Коста Рика и Исландия са държави без никаква армия, но останалите държави им гарантират, че ако бъдат нападните, други държави ще ги защитят! Достатъчно е да си във военен съюз, за да бъдеш защитен. Или мислиш, че ако България е сама, ще се защити от държави като Турция или Русия, без да има чужда подкрепа? Как ще го направи това?

    Коментиран от #76

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★

    12 10 Отговор
    Наистина трябва да му благодари света, без огромната му помощ нямаше как да се унищожи робсия толкова бързо, браво жужа!
  • 72 Хахахаха

    16 11 Отговор

    До коментар #67 от "уникало т-п трол соросоиден":

    Е как украинците няма да се подготвят от 2014, като те са окупирани от 2014 година бе? Как няма да се подготвят! Естествено използваха тези години, за да се въоръжат и научат. И все пак не нападнаха украинците, а Путин. А на руснаците пожелавам Русия без Путин!

    Коментиран от #84

  • 73 Петьо Петров

    18 9 Отговор

    До коментар #66 от "Историк":

    Вижда се колко си историк. Ако беше щеше да знаеш, че Горбачов продаде всички източни разузнавания на Буш на една яхта до Малта. ДС, Щази и всички които се сетиш от Източния блок започнаха да работят за ЦРУ. Притежаваха ги. С досиета за които всяка раз. служба си мечтае. И още тогава България бе откъсната и в лапите на новите господари. А опорките за днешна Русия да оставим на пропагандата. Тя няма нищо общо с СССР, освен населението. Сега там се борят за държавност, а болшевиките се върнаха в САЩ, откъдето и тръгнаха. Или не знаеш и коя е партията на Ленин, историко?

    Коментиран от #83, #93

  • 74 ЕвроАтлантически шарлатанин

    12 5 Отговор
    Още не ни е освободил, рано е да му благодарим.

    Но си мислА, когато дойде време да му благодарим - кво аджеба ще се случи с нашите безгръбначни евроатлантици???!
  • 75 Такива като теб дървени философи

    9 2 Отговор

    До коментар #52 от "Хахахаха":

    Гледах и слушах причините за войната ако ги четеш тук си объркан много казва се платена пропаганда Гн философе

    Коментиран от #89

  • 76 Петьо Петров

    11 6 Отговор

    До коментар #69 от "Хахахаха":

    Явно си доста малък или с ограничен кръгозор. Няма никой да те защити или да поеме твоят куршум. Ще те въоръжат и дотук. Но ти мечтай. Спирам да преподавам уроци, ще ги научите сами.

    Коментиран от #149

  • 77 уникало т-п трол соросоиден

    11 6 Отговор

    До коментар #68 от "Баро":

    Умник, да си сметка Куба, С. Корея или Иран от колко десетилетия са под ембарго и не са изчезнали като държави. Дай си сметка че краварите се изнизаха с оцапани гащи преди година и половина от Афганистан. Дай си сметка, че тук сме една губерния, която зависи както от парите на ЕССР, така и от "военната мощ" на същите онези кравари, които се оцапаха в Афганситан. Дай си сметка че тия системи със зависимите колонии никога никъде по света не са сработили, това не е устойчиво развитие, не създава здраво об щество, способно да взима решения и дейтвия и да поема отговорност. Рано или късно и тук ще им писне на наливат от пусто в празно и тогава освен да "изловиш" мекия, друго няма какво да направиш.
  • 78 Европеец

    12 11 Отговор

    До коментар #20 от "Петьо Петров":

    Ми отивай да се биеш за Путлер п..дал какво само ръсиш мозъци във всяка статия . Ватник

    Коментиран от #81

  • 79 Ушeв

    17 9 Отговор

    До коментар #58 от "Хахахаха":

    Само където тогава руснаците ни въоръжаваха безплатно и то здравата - стотици танкове и самолети, а сега САЩ (които ни накараха да си нарежем самолетите) ни искат милиарди и в замяна ни дават чертежи. СССР ни беше истински съюзник, САЩ ни третират като безгласни роби.

    Коментиран от #90

  • 80 Керът

    9 7 Отговор

    До коментар #1 от "Петьо Петров":

    Сатанизмът, отцветен в най-червените му краски, е едната от двете идеологии на Просия през цялото й съществуване. Другата се сменя - в момента е кафявото на нацизма и няма излизане оттам! Както човечността няма влизане в тежко индоктринираното съзнание на pycopoба...
  • 81 Докога?

    11 9 Отговор

    До коментар #78 от "Европеец":

    А ти защо не отидеш в 404, за да умрeш за НАТО, байдън и зеленски? Това не мога да го разбера, десетки хиляди сигурно сте тия отворковци, дето се заканват на Русия, ама доброволец се записа само някакъв глиги?

    Коментиран от #85

  • 82 Гръч

    7 9 Отговор
    Първа украинска бригада се е предала без бой и предава натовското оръжие на руснаците,като всеки минава с оръжието казва си името и какво е оръжието и го предава
  • 83 Ти си бил от щази

    11 10 Отговор

    До коментар #73 от "Петьо Петров":

    и си присъствал ли, дрОгарю Петров? Аман от свидетелски наклонения, базирани на информацията: една жена каза и я дадоха по РТ1, значи е истина!
    Безаналогови... 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #91, #92

  • 84 уникало т-п трол соросоиден

    10 12 Отговор

    До коментар #72 от "Хахахаха":

    Прочети 14-ти коментар, казал съм го ясно - щом се готвят за война и обявяват Русия за враг, значи искат война. И получават война. А умници като теб и тях са в грешка като са си мислели, че някой ще ги чака да са готови, да нападнат първи и т.н.

    Коментиран от #88

  • 85 Защото сме десетки хиляди,

    13 9 Отговор

    До коментар #81 от "Докога?":

    а вие сте няма и 10 човека с по пет смартфона.
    А, и ние пишем, мразим и обичаме безплатно.
    Вие мразите за денги, а да обичате не можете, това е човешко качество, неприсъщо на орките, дрОгарю ватник.

    Коментиран от #114

  • 86 Баро

    8 9 Отговор

    До коментар #67 от "уникало т-п трол соросоиден":

    Ей муха кой мина през границата и в каква посока путин ще загуби тази война защото няма фактор по кйто да отговори на сащ и удома и стените помагат и войната ще свърши когато сащ решът
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Керът

    8 7 Отговор

    До коментар #84 от "уникало т-п трол соросоиден":

    Казваш опорки, базирани ма алабалистика и неподкрепени ни с логика, ни с факти. Толко си можете pycopoбите!
    😂😂🤣🤣🤣🤣🤣✋
  • 89 Хахахаха

    12 11 Отговор

    До коментар #75 от "Такива като теб дървени философи":

    Причините за войната ги написах, когато започна войната февруари, март! А причините са, че Путин иска територията иска Украйна! А такива като вас заблудени ми спореха, че Путин не бил там за територия, а бил за денацификация, бил за нацисти! А територия не му трябвало защото имал много! А сега какво стана, другари? Путин е там за територия и никакви нацисти, нали? Окупацията през 2014 от Русия беше, за да има конфликт там през цялото време, за да може Путин да подготви зомбитата в Русия, че започва правилна война и държеше конфликта в Донбас да гори, за да започне завоевателна война, върху украинската територия! И ако ми тръгнете, да ми пишете, че мисли за хората в Донбас и ги освобождава, да ми отговорите и едновременно, ако ги освобождава, защо ги мобилизира на фронта да умират? Нали ги освобождава?
  • 90 Солей

    8 11 Отговор

    До коментар #79 от "Ушeв":

    "Само където тогава руснаците ни въоръжаваха безплатно " Хихихихихи. Наивник. "Безплатно" срещу безценна селскостопанска продукция, уранова руда и злато. А, и левчета за "поддържане" на техниката.

    Коментиран от #94

  • 91 уникало т-п трол соросоиден

    8 4 Отговор

    До коментар #83 от "Ти си бил от щази":

    Не е ли същото, когато ти и твоя колега пискате от няколко ника, че Путин е направил това или онова, Путин има това или онова, казал нещо си и т.н. Ти беше ли да го чуеш какво е казал, да го видиш какво си купува, строи и т.н.?
  • 92 Петьо Петров

    10 2 Отговор

    До коментар #83 от "Ти си бил от щази":

    Не приятелю, не си ми другар и не съм бил от Щази. Достатъчно е да видиш ако можеш как бяха овладени от раз всички правителства. Но когато гледаш в една тока е трудно...може би и доходно. Има история и там всичко е написано. Погледни в нея и ако можеш да четеш, ще разбереш.
  • 93 Историк

    2 6 Отговор

    До коментар #73 от "Петьо Петров":

    "ДС .... започнаха да работят за ЦРУ. " Хапчетата. Комунистите даже и досиетата не разсекретиха, за да не бъдат изринати от всички позиции на които се намираха ... и се намират и до ден днешен.

    Коментиран от #96, #97

  • 94 уникало т-п трол соросоиден

    8 5 Отговор

    До коментар #90 от "Солей":

    Чакай, бе, умник, та нали нашата селскостопанска продукция не ставала за нищо,не искали да ни я купуват, пълен леш и брак, била? Сега как така стана безценна? А златото, което сме изнасяли за Русия, от къде е дошло, да не би пак от Челопеч, умнико? Ако се направи една сумарна оценка на всичкото злато, което според вас козяците сме дали на Русия от освобождението на сам, да не се окаже, че в света не е добито толкова злато за целия 20-ти век?

    Коментиран от #95

  • 95 Солей

    3 8 Отговор

    До коментар #94 от "уникало т-п трол соросоиден":

    " та нали нашата селскостопанска продукция не ставала за нищо,не искали да ни я купуват, пълен леш и брак, била" Единствените такива твърдения са правени от руските слуги, и то по повод на селскостопанската продукция след 89та. Все едно с магическа пръчица изведнъж природно-лклиматичните условия в страната са станали съвсем други. Но, така е, когато си руски еничарин - буташ яко противоречиви опорки и "забравяш" какво си говорил, за да прехвърляш собствените си приказки на другите.

    Коментиран от #99

  • 96 уникало т-п трол соросоиден

    9 2 Отговор

    До коментар #93 от "Историк":

    Разсекретиха досиетата на всички, работели с разузнаването, вкл. икономическо и научно техническо, за да ги принизят умишлено до нивото на доносници като теб и роднините ти. Това го свършиха демократите, които ни вкараха в ЕССР и НАТО, на тях ще благодариш.

    Коментиран от #105

  • 97 Петьо Петров

    6 2 Отговор

    До коментар #93 от "Историк":

    Именно, това казвам, но ти не мислиш като пишеш. Ако бяха врагове, щяха ли да покрият нещата. Не, властта трябваше да бъде в правилните зависими ръце. Отговори си сам, дали би оставил враг да ти ръководи дома?

    Коментиран от #102, #109

  • 98 А ти

    8 0 Отговор

    До коментар #38 от "Путиняк":

    Смени дилъра зеленясал
  • 99 уникало т-п трол соросоиден

    9 4 Отговор

    До коментар #95 от "Солей":

    Типично за неграмотния козяк е да се опитва да сменя темата или измества времето и целта на коментара. След 89-та кой какво и защо направил, не коментирам. Коментирам твърденията на вас, козяците, че преди 89-та у нас се е правело само брак, не се е работело, всички само за крадяли, вкл. и земеделската продукция, която сме изнасяли на запад не я искали щото била леш, а на руснацирте сме я пробутвали благодарение на СИВ. Затова и те питам как така за вас един път тази продукция е безценна, а друг път е леш и брак? За златото искаш ли да ми представиш груба сметка по твоите козяшки изчисления колко тона са изнесени от България за Русия, че да се посмеем малко?

    Коментиран от #104, #110

  • 100 Кой те пита

    7 1 Отговор

    До коментар #47 от "Ти ли":

    Теб ве джендарлак
  • 101 Павел

    8 6 Отговор
    Русия е велика държава, а Путин е велик човек! Всички нормални хора по света гледат с надежда и почит и към Русия и към Путин.

    Коментиран от #103, #112

  • 102 Историк

    3 8 Отговор

    До коментар #97 от "Петьо Петров":

    "Именно, това казвам," Не "казваш това", другарю. Ако казваше "това" щеше да означава, че ДС и ЦРУ са се слели", а ДС е клон на КГБ. С други думи, ако "казваше" това, щеше да означава, че американските и руските тайни служби са се слели. Русофилите сте толкова объркани в живота, че докато не ви посочат абсурдите, до които се докарвате докато бутате опорките на руските си господари, не се кротвате. КАто се ударите в стената на глупостите, които сте надробили ставате привърженици на всякакви конспирации. Сега чакам да ми кажеш, че Путлер е американски агент, и можеш да отиваш да си лягаш.

    Коментиран от #106

  • 103 Солей

    2 7 Отговор

    До коментар #101 от "Павел":

    "Всички нормални хора по света гледат с надежда и почит и към Русия и към Путин." Ти от нормалните за които говориш ли си? :))))
  • 104 Солей

    3 6 Отговор

    До коментар #99 от "уникало т-п трол соросоиден":

    "След 89-та кой какво и защо направил, не коментирам. Коментирам твърденията на вас, козяците, че преди 89-та у нас се е правело само брак, не се е работело, всички само за крадяли, вкл. и земеделската продукция, която сме изнасяли на запад не я искали щото била леш" Изръсил си един тон лъжи. За Запад не изнасяхме нишо, защото безценния ви СССР ни беше забранил, не защото продукцията ни не ставаше. Също така е публична тайна, че България изнасяше селскостопанска продукция, която СССР си набавяше от такива като нас, защото сам не може да отглежда. Това няма нищо общо с това дали се е работело или не в България. Колкото се е работело, от него все е излизал някакъв резултат под формата на стоки. За СССР продукцията ни е била "безценна" защото е нямало откъде другаде да дойде. Същото се отнася до урана и златото ни, които са си "брали" защото сме "братски държави".
  • 105 Историк

    3 7 Отговор

    До коментар #96 от "уникало т-п трол соросоиден":

    Това може да е станало в някоя паралелна реалност. Борбата дори да се даде достъп до СОБСТВЕНИТЕ досиета на хората, беше жестока и се увенча само с чстичен успех, защото за дългите години докато се случи, една маса досиета просто се изпариха. Да не говорим за досиетата на разни руски слуги по партийна линия и по линия на шпионажа. Там въобще никога нищо не се разбра със съдействието на българската държава. Затова и всеки път като загащят поредния руски шпионин в България започва ВОЙ от руските марионетки по всички етажи и направления.

    Коментиран от #137

  • 106 Петьо Петров

    7 2 Отговор

    До коментар #102 от "Историк":

    Давам ти последен урок. ДС беше клон на КГБ, както и другите източни разузнавания. При разпада на СССР се разпада и КГБ. Създадена е нова силова служба ФСБ. Старите Кгбисти са изритани от новите силоваки. Източните разузнавания са подарени на ЦРУ, А силоваките издигат младия кадър на КГБ в лидер на Русия. Политиката на Русия няма нищо общо с политиката на СССР, или поне на Путинова Русия. Сега е консерватизъм, а бандитските години бяха време на либерализъм. Такъв какъвто е в Европа сега, по-кръвожаден, но по-малко извратен. И това е история, а конспиративните теории са само в главата ти. за повече уроци...с/у заплащане, все пак живеем в капитализъм. Иначе всички знаем, че е псевдокомунизъм, наречен псевдодемокрация. Бъди здрав!

    Коментиран от #107, #113

  • 107 Историк

    3 7 Отговор

    До коментар #106 от "Петьо Петров":

    " Старите Кгбисти са изритани от новите силоваки." Хахахахахахаха. Ако искаш провери Путлер кога е работел за КГБ и после ела пак да ми разправяш за това как КГБ се било разпаднало, и "старите" били "изритани от новите". Знам, че любимия похват на руските престъпници е да обвиняват предните, и да късат опашката на гущера, така да се каже, но тук има ФАКТИ, които не позволяват да продължиш с фантазиите, другарю. Точно както БСП е "нова партия", точно толкова и "ФСБ е различна от КГБ"

    Коментиран от #108

  • 108 Петьо Петров

    8 3 Отговор

    До коментар #107 от "Историк":

    Ей богу, опитах. Остани си с капаците!

    Коментиран от #117

  • 109 Русофил

    3 5 Отговор

    До коментар #97 от "Петьо Петров":

    Молодец Матросов. Ще те похваля на началника ти.
  • 110 По Български изчислени

    7 4 Отговор

    До коментар #99 от "уникало т-п трол соросоиден":

    Около 27 000 000 златни лево около 10 тона злато за руско турската война
    22 тона злато ссср взима от българия след края на всв "великия братски съветzки народ" общо32 тона

    Коментиран от #118

  • 111 Абе

    6 4 Отговор
    Тя Мерлел ясно си каза за Минските споразумения и обясни защо е бил геноцида над руснаците в Донбас,разбита се това обяснява и защо е неизбежна войната.Иначе гледам пишман разбирачи тука ,кой слънце кой историк се пише ,кой колкото е изплискал легена:)))

    Коментиран от #120

  • 112 Баро

    2 2 Отговор

    До коментар #101 от "Павел":

    Остава да му наприш една барбърка
  • 113 Историк

    3 5 Отговор

    До коментар #106 от "Петьо Петров":

    "Политиката на Русия няма нищо общо с политиката на СССР, или поне на Путинова Русия. Сега е консерватизъм, а бандитските години бяха време на либерализъм." Ти не си четеш постовете, другарю. "Сега" (политиката на Путлер или наричания от теб консерватизъм) е СЪЩАТА като тази по времето на СССР. Бандитските години, за които говориш беше времето когато "консервативните" КГБ кръгове, се ребрандираха като "модерни служби" на модерна държава, а всъщност това беше само борбата за овладяването на ресурсите на СССР. Не е имало никакъв "либерализъм", а "КГБ мутризъм". Същото, впрочем, се случи и у нас. Бащата на т.нар. "мутри" е генерала от ДС, Любен Гоцев и целта им беше същата: да овладеят икономическите лостове и ресурсите на НРБ в новото време, да се ребрандират и да продължат да командват парада, под нови имена и самоличности (което продължава и до днес, но за щастие, войната на Путлер извади много от тези взаимовръзки на бял свят). "Сега" "консерватизма" на Путлер не е нищо друго освен завръщането на тоталитарната държава на СССР под контрола на същите тези служби. Всичко - методите, структурите, властовите връзки са еднакви с тези на СССР. Различни са само имената.

    Коментиран от #119

  • 114 гост

    3 5 Отговор

    До коментар #85 от "Защото сме десетки хиляди,":

    Ами айде де, като сте десетки хиляди отивайте в Украйна.Докажете че сте мъже и че наистина искате да им помогнете ,като се биете за тях.Само с драсканици не става. Но смелоста ви стига само до клавиатурата

    Коментиран от #254

  • 115 ами

    1 1 Отговор

    До коментар #47 от "Ти ли":

    не е само той!И аз ,и още много други като нас!Колкото и невероятно да ти се струва,сме 80% от народа!Много бих искал да видя такива като теб на предна линия!ДАНО,ОБАЧЕ,ДА НЯМАМ ТАКАВА ВЪЗМОЖНОСТ!
  • 116 Голем смях

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "Чико":

    Скоро ще си на погребението му .. Уродите нямат място сред цивилизованите хора.
  • 117 Историк

    4 3 Отговор

    До коментар #108 от "Петьо Петров":

    "Ей богу, опитах" Така е, пробва с обичайните приказки за неграмотници и наивници, но тук не си уцелил на ниво на аудиторията. Нищо де, сигурен съм, че утре пак ще "опиташ". След това отново и отново. Все пак, имаш дългове ...
  • 118 Айде,бе

    7 3 Отговор

    До коментар #110 от "По Български изчислени":

    Много тонове,много нещо:))))На бисия цървулите,зарва и независимостта ни пак от Русия платена,та и тябне става занапред.празник:))Интересно обаче на колко ще пресметнеш спасените земи от червената армия и заради съдружието ни с нея ,които щяха да ни вземат като на страна загубила войната,защото цяла задна Украйна е от такива земи взети от Румъния, Унгария и Полша.колко тона злато струват:))),да не говорим,че и сега цялата ни държава се крепи на Аеца, знаеш кога построен,без него и вноската са евросъюза не можем си плати:))))

    Коментиран от #121, #124, #128, #151

  • 119 Петьо Петров

    6 3 Отговор

    До коментар #113 от "Историк":

    Не мога да те върна в училище и да разбереш какво е ляво и дясно в политиката. Комунисти, демократи, либерали и все евроатлантически леваци са лявото, а консерватори, националисти, републиканци и пр. са дясното. Демократите си пускат своите разклонения за да правят разделения и дразги, а десните сили се борят за силна държавност. Но ти продължавай да си мислиш колко са различни демократите от комунистите и защо не са разтворени били досиетата. Защото са едни и същи и всичко е театър за такива като теб, дето не могат да прочетат историята, но се пишат историци.

    Коментиран от #122

  • 120 Баро

    1 1 Отговор

    До коментар #111 от "Абе":

    Меркел има акций в газпром

    Коментиран от #123

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Историк

    3 3 Отговор

    До коментар #119 от "Петьо Петров":

    ОТНОВО си противоречиш: хем щял да ме връща в училище да си разясня каква била разликата между ляво и дясно, хем завършва с това "всички са еднакви". Не само, че си слаб във всичко, което не е чиста набита ти опорка, ами и имаш Слаб 2 по Логика. Впрочем, тайните служби не се поддават на описание с понятия от политическия спектър, и аз това ти го написах в предния ми пост почти дословно, но ти даже и това не можа да разбереш.

    Коментиран от #125

  • 123 Абе

    2 2 Отговор

    До коментар #120 от "Баро":

    И затова ли играха нечестно като гаранти или просто сащ направи поредната война като в Ирак,Либия,Сирия и къде ли още не:)

    Коментиран от #130

  • 124 ПоБългарски изчислени

    3 2 Отговор

    До коментар #118 от "Айде,бе":

    Какви освободени земи? НРБ ЖИВЯ 45 ГОДИНИ ТАКА КАТО И НАРЕДИ СССР 45 ГОДИНИ

    Коментиран от #126

  • 125 Петьо Петров

    4 3 Отговор

    До коментар #122 от "Историк":

    Не виждам с какво си противореча, но щом не ти харесват думите ми, чети историята, на нея може да повярваш. Казвам ти неща от там, не от пръстите си. Щом казваш, че знаеш повече от историята, принуден съм да се съглася с теб. Д-р Гълъбова също. Няма как да ти помогна повече, поне аз. Опитай с нея.

    Коментиран от #131

  • 126 Айде,бе

    1 2 Отговор

    До коментар #124 от "ПоБългарски изчислени":

    Не освободени,спасени са земите ни 45 г,защото влизаме в съдружие с червената армия и гоним фашистите до Берлин и сега много улици носят имената на такива българи.Освобожденоето е ясно от нац.ти празник.Кое не ти е ясно,в Париж когато се разисква след всв война това спасява България от отнемане на земи в полза на съседите ни.

    Коментиран от #136, #140

  • 127 да попитам

    3 4 Отговор

    До коментар #65 от "Хахахаха":

    А ти какъв си,че определяш СВО като грешка?Извинявай,тя за вас е война!Та кой си и какъв си и какви причини имаш да определяш грешка ли е или не?Господ?Или негов наместник?Ти си един "хахахаха"-хо!Вербуван, и с няколко ника, да пропагандираш войната,която не Русия и Путин предизвикаха!За теб войната за истината е предателство,но войната за кафявата и звездно-раираната чума е геройство!Като убиването на цивилни и военнопленници,гордеейки се с децата,убити от такива като теб!Имената им са на Алеята на ангелите!Не искам повече да пиша-отвратително ми е а и под достойнството ми!
    PS.
    почвай да ръсиш обиди-където свършват аргументите,започват обидните нападки!И без това няма да ти отговарям!

    Коментиран от #134, #141

  • 128 Опълченец

    1 2 Отговор

    До коментар #118 от "Айде,бе":

    Другарю, защо са взети земи от Полша? Също така, Италия, като част от оста, на нея кои земи взеха? СССР ни обяви война, но верно, техните са само освободителни.

    Коментиран от #135

  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Баро

    6 4 Отговор

    До коментар #123 от "Абе":

    Ирак нападна Кувейт,
    Либия геноцид накрая народа си утрепа лидера,
    Сирия геноцид провеждан от башар асад и избиване на християни в продължение на30 години
  • 131 Историк

    2 2 Отговор

    До коментар #125 от "Петьо Петров":

    "Не виждам с какво си противореча" Ами аз ти го написах в прав текст бе, другарю. Български ли не разбираш?

    Коментиран от #133

  • 132 пиночет

    4 5 Отговор
    Ботоксовия пръдльо е пътник!
  • 133 Петьо Петров

    3 3 Отговор

    До коментар #131 от "Историк":

    Отговорът е пред очите ти. Имаме 6 леви партии в Парламента и една дясна, Възраждане. Левите са глобалисти и ЛГБТ-сти, а десните за държавност. В цяла Европа е същото. Правителствата са леви, назначени и зависими от САЩ. Тяхното ЦРУ е контролирано от демократите.. Самите САЩ са контролирани от конгломератите. Сега се пропукват и дясното пробива полека. А ти си блей, и се чуди кои какви са. Продължавай да си мислиш колко са различни тези нашите, посочените да бъдат избрани. А, че няма значение, това не трябва да те вълнува. Ти вече си готов войник на демокрацията.

    Коментиран от #147, #171

  • 134 Хахахаха

    3 4 Отговор

    До коментар #127 от "да попитам":

    Другар, а защо няма Алея на славата на деца в Харков? В Мариупол? В Херсон? Защо тази Алея е в Донецк и Донбас, точно където беше окупирано, запитвал ли си се това? Или вие нямате такова дълбоко мислене? Нали тези загинали са там, защото там войната между Украйна и Русия започна 2014 година, когато Русия окупира Донбас! Толкова ли сте наивни, не става ясно? Защо в другите руско говорящи имаше мир, а в Донбас война?

    Коментиран от #138, #157

  • 135 Айде,бе

    2 1 Отговор

    До коментар #128 от "Опълченец":

    Ами историците ясно казват даже защо се насочва към турската ни граница червената армия влизайки тук,знае се и претенциите на Гърция и Югославия за земите ни и склонността на Чърчил да ги изпълни и какво и кой ни спасява в Париж:)И война се обявавява, за да се влезе легитимни след преврат тук,това е малко като що подписали Сан стефанския Русия:)))Ами щото така са ни Съединени още тогава,бе господин либераст:))))

    Коментиран от #139, #144

  • 136 По Български изчислени

    3 0 Отговор

    До коментар #126 от "Айде,бе":

    Руснаците винаги спасяват и освобождават като обявяват война.
    Ставаше въпрос за злато а ти отиде чак на драва където комунисите закарват българската армия против волята и

    Коментиран от #145

  • 137 само да кажа

    3 2 Отговор

    До коментар #105 от "Историк":

    тези досиета бяха не на руски шпиони,те нямаше за какво да шпионират собствените си разработки в България!Благодарение на тях,ние постигнахме най-големите си успехи!Още има заводи и предприятия,които за 32 г."демокрация"не можете да боядисате!Тези досиета бяха на тези,които доносничеха за собствения си народ!Лошо е,когато бъркаш к.у...рвалъка с партизанлъка!И накрая-не ти ли е трудно постоянно да си сменяш никовете?хахахаха,историк,ясно ми е....още колко имаш?

    Коментиран от #142

  • 138 Ами

    3 4 Отговор

    До коментар #134 от "Хахахаха":

    Защото имаше Мински споразумения,които уреждаха това и Путин се надяваше на честна игра,но Бисмарк отдавна е казал какво става като не се играе честно с руснаците:)

    Коментиран от #143

  • 139 Баро

    4 0 Отговор

    До коментар #135 от "Айде,бе":

    Стига дрънка глупости още в техран 43 та се е разбрало кой къде отива няма да е лошо да изгледаш второто освобождение
  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Опълченец

    4 6 Отговор

    До коментар #127 от "да попитам":

    Всички жертви в Украйна трябва да лежат на съвестта на Путин и кликата около него.
    Ето няколко неща върху, които да помислиш.
    1. Защо се стреля от 2014 в Донбас, но не се стреля в Херсонска и Запорожка област?
    2. Защо Путин реши да анексира Херсонска и Запорожка област?
    3. Като цитираш Меркел за Минските споразумения, вадиш смисъла от контекста на нещата. Меркел казва, че тези споразумения са "замразили" конфликта, а не са били решение. Единственото положително нещо е, че са дали време на Украйна да укрепне. В същото интервю казва, че Европа е постъпила много меко с анексирането на Крим.
    4. Кой започна пръв да стреля в Донбас- украинците или руснаците?
    5. Всички тия жертви, които ми цитирате постоянно тука, за периода 2014-2022 в Донбас, са от двете страни, както удобно пропускате да кажете. Има убите украинци и от ВСУ, но и от руските сепаратисти.
    6. Мога да пиша до утре сутринта, но русофила от аргументи не се интересува. Толкова пъти ви хващам в откровени лъжи, един рът не казахте "Извинявай, заблудихме се"

    Коментиран от #153

  • 142 Баро

    3 0 Отговор

    До коментар #137 от "само да кажа":

    Честноста винаги има минимум две страни иначе съдийте и адвокатите остават без работа
  • 143 Хахахаха

    3 3 Отговор

    До коментар #138 от "Ами":

    Путин не искаше мир там, Путин искаше война и си направи причините за войната сам. Путин искаше война, за да завземе територията, това е! За това се води войната, която Путин направи.

    Коментиран от #148

  • 144 Опълченец

    2 0 Отговор

    До коментар #135 от "Айде,бе":

    Нямам сили да отговарям на всяка глупост тук!

    Коментиран от #146

  • 145 Айде,бе

    2 1 Отговор

    До коментар #136 от "По Български изчислени":

    Само,че се бият нашите рамо до рамо с червената армия ,сменят профашистката власт тук.Иначе червената армия освобождава от фашизма де факто цяла Европа и спасява евреите,което и Нетаняху е показвал крачейки до Путин на безсмъртни полк.Българоя и с преврата и с комунизма взима единствения печеливш ход в онзи момент,другото са глупости,какво злато и колко струва освобождението 78,платената от Русия независимост или благоприятни я изход за България след всв:)

    Коментиран от #150, #277

  • 146 Ами да

    1 0 Отговор

    До коментар #144 от "Опълченец":

    Той ника ти,опълченец казва всичко,все пак и на Шипка са били рамо до рамо руси българи под руски знамена:)))

    Коментиран от #156, #160

  • 147 Баро

    5 0 Отговор

    До коментар #133 от "Петьо Петров":

    Тя и атака беше като възраждане и къде е сега

    Коментиран от #152

  • 148 Айде,бе

    2 1 Отговор

    До коментар #143 от "Хахахаха":

    А Минските, а земите са подарени барабар с хората,или ърябваше да гиностави да им забраняват руския там и малко да са останали руснаци там,Русия няма морално право да ги остави без бой,иначе няма да е Русия ,която тръгна и за машия 3 март.
  • 149 8888

    7 3 Отговор

    До коментар #76 от "Петьо Петров":

    Браво Петьо! Разбиваш всички соросни плазмодии тук с конкретни факти, а те само вият от злоба и освен коментари с обиди и епитети, нищо конкретмо не могат да кажат! Респект!

    Коментиран от #154

  • 150 Опълченец

    2 0 Отговор

    До коментар #145 от "Айде,бе":

    Червената армия ли освободи Италия, Франция, Холандия, Белгия и т.н., или тези държави не са европейски?

    Коментиран от #163

  • 151 Не бе отворко

    3 6 Отговор

    До коментар #118 от "Айде,бе":

    И 2 милиарда в долари замъкнати от пенсионият фонд на царска България от твоите ушанки. Учи истирия от старите хора а не написана от съвецки преподаватели.

    Коментиран от #155

  • 152 Петьо Петров

    4 4 Отговор

    До коментар #147 от "Баро":

    Беше, но с превръщането на Сидеров в златен пръст изтече в канала. Не казвам, че и с Възраждане не може да се получи, но поне досега играят честно с хората. Можеха да направят коалиция и да се нагушат, но не го направиха. Казвам, че в момента са единствената дясна алтернатива, която защитава държавата, останалите са евроатлантически слуги и действат по заповед. Костадинов не е дал повод да се мисли, че е такъв към Русия например. Опорките не ги броя, гледам действията.
  • 153 Абе

    4 1 Отговор

    До коментар #141 от "Опълченец":

    Тя Меркел обясни за Минските споразумения, ти ли ще ни обясняваш тука:)))Гаранта на Минските си призна:)

    Коментиран от #159

  • 154 Петьо Петров

    5 0 Отговор

    До коментар #149 от "8888":

    Обиждат слабите хора. Когато имаш аргументи, слабите са лесна мишена.
  • 155 Айде,бе

    2 1 Отговор

    До коментар #151 от "Не бе отворко":

    И колко струва общо освобождението,земите ни спасени след всв от червената армия,независимостта дето и нея не сме платили с толко милиарди и злато:))))о 3 март само с тези пари можеше ли да се купи, или се взима с кръв:)
  • 156 Опълченец

    2 6 Отговор

    До коментар #146 от "Ами да":

    Бих целунал костите на всеки руски солдат, дал живота си за освобождението на България, независимо от неговата националност. Това се нарича признателност. Руската държава, обаче, не иска от нас признателност, иска раболепие. Панимаеш, таварищч

    Коментиран от #158, #172

  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 Айде,бе

    2 1 Отговор

    До коментар #156 от "Опълченец":

    И какво точно иска,да въведем 3 пол,родител 1 и2,да спрем производство и на доматите даже ли,или да затвориш Аеца,дето цялата държава се крепи на него:))))

    Коментиран от #162

  • 159 Опълченец

    2 1 Отговор

    До коментар #153 от "Абе":

    Ако вземеш да и прочетеш интервюто, може и да научиш нещо.
    Иначе аз съм "никой", че да ви обяснявам нещо, та затова по-често питам.
  • 160 Баро

    4 3 Отговор

    До коментар #146 от "Ами да":

    Защо реши че опълченеца може да бъде само на шипка
    Аз съм опълченец в форума тук срещу ватниците и българските им русолизачи (безплатно от чувства) ЧНГ

    Коментиран от #167

  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 Опълченец

    2 0 Отговор

    До коментар #158 от "Айде,бе":

    Да те помоля, да не елементаризираме спора ни тук, че ме заболя главата. Виж какво съм написал, виж какво ми отговаряш. Ако не знаеш думата раболепие, потърси в нета, има информация колкото искаш.

    Коментиран от #173

  • 163 Абе

    3 2 Отговор

    До коментар #150 от "Опълченец":

    Абе тя Русия и на балканите от османско иго нас направо даром освободи:),иначе няма христянска държава на балканите дето да не е помогнала срещу османците на кой повече, на кой по малко:)Всв с Европа е почти същото ,без червената армия,доде се могат за 2ри фронт от запад още що от предците на Пасито щяха да изгорят:),а коло изгоряла доде се мотаха за 2 фронт Пасито да ги смята:)

    Коментиран от #168, #169, #186

  • 164 Баро

    2 0 Отговор

    До коментар #157 от "да попитам":

    Кои са тия бяли каски
  • 165 Опълченец

    2 1 Отговор

    До коментар #157 от "да попитам":

    Пич, то вече има осъдени руснаци, вкарани в затвора, ти намери какво да напишеш.
  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Ха ха

    2 2 Отговор

    До коментар #160 от "Баро":

    Е то къв да си ,либераст и опълченец под самарското знаме не се връзва,виж под знамето на дъгата,да:)))

    Коментиран от #170, #175

  • 168 Баро

    2 2 Отговор

    До коментар #163 от "Абе":

    10 тона злато сме си платили това не е даром

    Коментиран от #177

  • 169 Опълченец

    3 0 Отговор

    До коментар #163 от "Абе":

    Приятелю, ти българин ли си? Трудно разбирам нещата, които пишеш. Ако не си, моите уважения, простено ти е. Но, ако си, вземи се поограмоти, че ще ти бъде трудно в живота.

    Коментиран от #176

  • 170 Баро

    1 0 Отговор

    До коментар #167 от "Ха ха":

    Дамибарбъркашбахура
  • 171 Историк

    6 3 Отговор

    До коментар #133 от "Петьо Петров":

    Възраждане не са дясна партия. Те са политически поми.яри и формация създадена за да "отразява" уж ултраконсервативната политика на Путлер, а всъщност политика на КГБ. Затова между тезите на "левите" БСП и каквито други руски продажници се сетиш, и "десните" Възраждане има пълно припокриване, когато стане дума за руския интерес. И двете уж политически спектъра изведнъж намират "общи ценнности, когато стане дума да се слугува на Просия. Дали ще е чрез директно продаване на интересите на България или чрез пасивни опити да не се вреди на Просия, дори когато последната е окровен фашистки тоталитарен режим - винаги намират начини да работят за тях под предлога, че работят за "българските интереси". Това лицемерие е лесно за поддържане - тези хора цял живот са учени, че българските - това са руските интереси. Затова е възможно така безпардонно и постоянно да поддържат това жалко лициемерие и да се преструват на "родолюбци". Тяхната истинска "родина" е там откъдето идват рублите (дори да са под формата на еврос и доларес, щото те не са глупави, знаят за лицеиемрието на кремълските си господари, които правят същите неща - громят Запада, докато се възползват от постиженията му).

    Коментиран от #178

  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 Абе

    0 0 Отговор

    До коментар #162 от "Опълченец":

    То се вижда в спора кой е елементарен:)))То не е достатъчно да знаеш значението на думичката:)))Не е достатъчно ,за да скриеш бездарието си:)
  • 174 Историк

    4 1 Отговор

    До коментар #172 от "само да кажа":

    КАжи честно, гледал ли си ПОНЕ ЕДИН филм за Белене?
  • 175 Ха ха ха

    0 0 Отговор

    До коментар #167 от "Ха ха":

    :))))))))
  • 176 Айде,бе

    0 0 Отговор

    До коментар #169 от "Опълченец":

    Е как де ги разбереш напълно:)),виж си съжденията ,пък уж не щял да е елементарен:)))Ама нали знаеш какво казва Хайтов:))Едно е да искаш,друго да можеш....:)))"

    Коментиран от #179

  • 177 Ха ха ха

    0 0 Отговор

    До коментар #168 от "Баро":

    :))))))))

    Коментиран от #183

  • 178 Петьо Петров

    1 1 Отговор

    До коментар #171 от "Историк":

    И това мога да ти го обясня, но няма смисъл. Това означава да се принизя до твоето ниво. Обясних ти ясно, къде да погледнеш, кое да прочетеш, но капаците не мога да ти махна. Ти си от обреченото поколение. Продължавай така, някои хора имат нужда от теб!

    Коментиран от #180, #181

  • 179 Опълченец

    2 0 Отговор

    До коментар #176 от "Айде,бе":

    Ако имаш да кажеш нещо смислено и аргументирано, направи го. Ако нямаш, по-добре си замълчи. Мълчанието е злато, понякога :-)

    Коментиран от #184

  • 180 Историк

    3 3 Отговор

    До коментар #178 от "Петьо Петров":

    Ти нищо не можеш да обясниш. Това, което правиш е да си повтаряш руските опорки, с които си закърмен. И предното ти "обяснение" просто се изпари, след като логиката ти катастрофира. Аз съм от хората (не поколението), което са си направили правилните исторически изводи. Ти си от хората, които, пореди това, че не могат да мислят, сега са се озовали на страната на тоталитарен фашистки режим, какъвто е този в Кремъл ( какъвто е бил в цялото съшествуване на СССР).
  • 181 Баро

    4 1 Отговор

    До коментар #178 от "Петьо Петров":

    Точно като теб говорят хората когато няма какво да кажат
  • 182 Българин

    0 0 Отговор
    Мартинес, не става само с ядене. Трябва и акъл.
  • 183 Баро

    4 0 Отговор

    До коментар #177 от "Ха ха ха":

    Вече си безмълвен ли бе

    Коментиран от #190

  • 184 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 185 Опълченец

    2 0 Отговор

    До коментар #172 от "само да кажа":

    Въпреки нескопосаният ти начин за оригиналничине, ще ти отговоря цивилизовано. Никога през живота си не съм бил наведен. Никъде в моите постове не величая и не се кланям на Запада, така, както някои хора тука, почти в религиозен делириум, се кланят на Путин и Русия. Аз съм свободен човек, който прави разлика между "kneeling down and bending over".
  • 186 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 187 Опълченец

    2 0 Отговор

    До коментар #184 от "Айде,бе":

    Дай поне един пример за моето бездарие, поне един:-))))
  • 188 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 189 12340

    0 0 Отговор
    Много си млад, за да си толкова злобен и прост.
    И да страдаш от такава логорея.
  • 190 Ами

    1 1 Отговор

    До коментар #183 от "Баро":

    Някой като счупи тъпомера,мисля,че трябва да ми се отдаде заслуженото,думите са излишни:)))иначе от тези 10 тона злато,можеше някой тон да св дадат да се плати независимостта поне,за да има дата за нац.празник без Русия да е основен фактор в нея:))),друг е въпроса,че не можеш да вземеш ма босия цървулите,като ли пък да платиш такова освобождение с пари:)

    Коментиран от #194, #213, #214

  • 191 бай Ставри

    0 0 Отговор
    Коментари № 2,3,4,5, са написани от един р00ско=га3 оцел 0вач
  • 192 1111

    1 2 Отговор
    Такива лидери като Путин в света са малко.

    Коментиран от #195

  • 193 бай Ставри

    0 0 Отговор
    Грешка, № 2, не е га3-0 целовач
  • 194 Историк

    2 0 Отговор

    До коментар #190 от "Ами":

    В коя дата за независимостта ни Русия има основна роля, че нещо не се сещам? Посочи я и кажи какво се е случило на нея.

    Коментиран от #197, #200

  • 195 Историк

    3 1 Отговор

    До коментар #192 от "1111":

    Да, исторически фигури като Сталин, Путлер, Пол Пот, Мао, Ким и Хитлер и пр. не се раждат всеки ден.
  • 196 Айде,бе

    0 0 Отговор

    До коментар #186 от "Баро":

    Да де ама гори евреи през това време Хитлер:)))и в крайна сметка зъбите му са в Москва:)Иначе е хубаво ,че омаловажава помощта на запада към ссср с техника и оръжие,което е поредното ти бездарие в спор и аргументация:)),излиза,че се могат, за да трошат ссср,ами тогава червената армия не е ли основния победител мад фашизма:)Да не се наложи и тяхни кости да целуваш заради бездарието си в спора тук:))))

    Коментиран от #198, #201

  • 197 Опълченец

    0 1 Отговор

    До коментар #194 от "Историк":

    09.09.1944 година, ставаме напълно независими :-)))))

    Коментиран от #199

  • 198 Историк

    3 1 Отговор

    До коментар #196 от "Айде,бе":

    "ами тогава червената армия не е ли основния победител мад фашизма" "Победа" на червения фашизъм над кафявия. Голяма "победа" се е получила, позволила на Сталин да завърши "краиерата" си с далеч повече трупове на сметката си от Хитлер. Факт.

    Коментиран от #204

  • 199 Историк

    0 0 Отговор

    До коментар #197 от "Опълченец":

    Е, поне показваш, че имаш чувство за хумор, макар и черен.

    Коментиран от #203

  • 200 Ха ха

    0 1 Отговор

    До коментар #194 от "Историк":

    А сега и
    Пишман историка,ще ни обясни кой е уредил Независимостта ни и как е платена на османската империя,колко сме платили ние и кой ни е опрости дълга:)))И защо Русия пак е основен фактор и в тази дата от историята ни:))

    Коментиран от #202

  • 201 Опълченец

    0 0 Отговор

    До коментар #196 от "Айде,бе":

    Ти съвсем се обърка, кой целува кости и кой не:-)))))) Чувствам се пренебрегнат:-))))))

    Коментиран от #205

  • 202 Историк

    1 1 Отговор

    До коментар #200 от "Ха ха":

    Значи нищо не можеш да кажеш за такава дата? Знаех си. Руските тролеи, когато нямате полезен ход просто изпадате в глухо спамене.
  • 203 Опълченец

    1 0 Отговор

    До коментар #199 от "Историк":

    Като чета коментарите тука, и се чудя, да се смея ли, да плача ли, та някоя шега от време на време, ми се струва удачна:-)))

    Коментиран от #207

  • 204 Айде,бе

    0 0 Отговор

    До коментар #198 от "Историк":

    А спасените евреи и не само,дали ги интересува тях кумонисти ли са ги спасили или не:) А за България това е бил най правилния ход ,за да излезе благоприятно от войната.

    Коментиран от #208

  • 205 Айде,бе

    0 0 Отговор

    До коментар #201 от "Опълченец":

    Ти нали цена вече на очълченците:))))

    Коментиран от #211

  • 206 Пешо от блока

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Чико":

    Заминавай за Москва тогава, стига си тролил тук.
  • 207 Историк

    4 0 Отговор

    До коментар #203 от "Опълченец":

    Положението в България и с "матряла" е на изуй гащи, тъй че това си е трагедия. Българина е толкова свикнал с келепиреца, че всеки, който го напипа на тая "жилка" си прави каквото си иска с него. Руските другаре така са хванали нашия политически елит, че даже и при откровен фашизъм в Кремъкл, тия не се пускат от хорото. Направо са жалки. Ние гражданско общество нямаме. МЕтафорично казано, още мааме с потурите и цървулите из калта на историята.

    Коментиран от #212, #215

  • 208 Опълченец

    2 3 Отговор

    До коментар #204 от "Айде,бе":

    Никой не отрича ролята на СССР за победата над хитлеристка Германия, но категорично се противопоставям на твърдението, че само СССР е воювал с Германия и неглижирането на ролята на Великобритания, САЩ и Канада. Мноооого дълга тема.

    Коментиран от #222, #228

  • 209 Пешо от блока

    4 3 Отговор

    До коментар #26 от "Цензура":

    Заминавай и ти за Русия, стига си тролил в България, тук е ЕС и НАТО, а не Мордор.
  • 210 един друг

    5 4 Отговор

    До коментар #30 от "Петьо Петров":

    Марш към Мордор, руски троле. Ние сме за ЕС и НАТО.
  • 211 Опълченец

    0 0 Отговор

    До коментар #205 от "Айде,бе":

    Ти нали цена вече на очълченците:))))
    Много те моля, преведи си изречението, защото не мога да разбера какво казваш.

    Коментиран от #216

  • 212 Айде,бе

    1 4 Отговор

    До коментар #207 от "Историк":

    Мавате пишман историците и бездарника пишман опълченец към политкоректността на евролиберастията ,заради ,която и майките си ще запишете като родител 2,камо ли историята си,извратена работа :)))
  • 213 Баро

    5 1 Отговор

    До коментар #190 от "Ами":

    Ти май не си наясно русия иска след руско-турската война от българия 80 и 7 милиона златни лева които в злато са 32 т които българия взимана заем от австрийската париба и с няколко прекъсвания продължава да плаща на русия до 1917 година и тогава плащанията се прекратяват до този момент българия е платила 27 милиона златни лева което се равнява горе-долу на около 10 тона злато българия е взела тези пари на заем тапет и прекратява да плаща плащанията на русия след войната в добруджа щото ги смачкваме

    Коментиран от #218

  • 214 Баро

    1 0 Отговор

    До коментар #190 от "Ами":

    Забравих ако ти се отдам не знам откъде ще пикаеш после

    Коментиран от #221

  • 215 Опълченец

    4 0 Отговор

    До коментар #207 от "Историк":

    Познавам нормални русофили, самите те са възмутени от путинофилията тук. А за политическата класа си болезнено прав. Келепиреца и "някаква облагичка" с потупване по рамото от матушка, са най-разпознаваемите политически похвати на територията.

    Коментиран от #217, #219

  • 216 Айде,бе

    1 2 Отговор

    До коментар #211 от "Опълченец":

    Ами върни се по нагоре дето обясни ,че си готов да целунеш костите на опълченци и солдати:)))иначе се извинявам,жсма се е намесил с коректора:)),затова явно не си разбрал:)
  • 217 Ха ха

    0 0 Отговор

    До коментар #215 от "Опълченец":

    То се вижда какъв си познавач:))))

    Коментиран от #226

  • 218 Айде,бе

    0 0 Отговор

    До коментар #213 от "Баро":

    И защо се прекратяват:))и според теб достатъчно ли е това като цена:))
  • 219 Историк

    4 1 Отговор

    До коментар #215 от "Опълченец":

    "Познавам нормални русофили, самите те са възмутени от путинофилията тук." Това са същите хора, които избягаха от мобилизацията на фашизма на Путлер, и сега ги обявяват за "врагове", само защото отказват да участват в престъпленията на режима в Кремъл.
  • 220 Опълченец

    1 0 Отговор
    Историк, можеш ли да ми преведеш коментар 212, че на мен ми е трудно. Човека сигурно пише с някакъв код, който и Алан Тюринг ще затрудни

    Коментиран от #223, #225

  • 221 Айде,бе

    3 1 Отговор

    До коментар #214 от "Баро":

    Мен не ме интересува като се отдаваш,къде и как ти пикаят тези, на които си се отдал :)))това са си ваши евролиберастки работи :))))

    Коментиран от #224, #230

  • 222 Баро

    2 1 Отговор

    До коментар #208 от "Опълченец":

    Края на втората световна война е подписан между япония и сащ русия е подписала само капитулация на германия сащ е единствената държава в света която е водила успешна война на два фронта няма друг аналог даже бих казал на три защото военните действия в италия в които сащ участват се застъпват с военните действия във франция плюс военните действия в тихия океан та май станаха три а руснаците са минали от сталинград до берлин и по пътя си се забърсали де какво могат с ленд лийза от америка който така и не си плащат

    Коментиран от #227, #255

  • 223 Абе

    1 0 Отговор

    До коментар #220 от "Опълченец":

    То се вижда,че на теб по рождение то е трудно:))))
  • 224 Баро

    2 2 Отговор

    До коментар #221 от "Айде,бе":

    Е нали искаше връзка между нас двамата сега пък ще ми говориш за други
  • 225 Историк

    6 3 Отговор

    До коментар #220 от "Опълченец":

    Когато русофилът изгуби ориентация в коя посока да тролейства, започва да пише неадекватни и несвързани с темата неща, парчета от опорки и фейкове.
  • 226 Опълченец

    1 1 Отговор

    До коментар #217 от "Ха ха":

    Ай стига, бе! Много лесно ме разконспирира. Явно живея в заблуда, че съм Щирлиц
  • 227 Опълченец

    5 4 Отговор

    До коментар #222 от "Баро":

    Да, знам, но все пак, САЩ не са сами. Великобритания и Канада също помагат. Фактите около ВСВ война са ясни отдавна, само дебелите русофилски глави не искат да ги проумеят.

    Коментиран от #229

  • 228 Баро

    2 2 Отговор

    До коментар #208 от "Опълченец":

    Забравих на практика япония и ссср още са във война която е обявена от сталин и не е подписвано примирие и до ден днешен
  • 229 Баро

    6 3 Отговор

    До коментар #227 от "Опълченец":

    Знам че ти знаеш пиша го за да го видят другите защото руснаците народа знае че ссср е победителя във втората световна война а не знаят че руснаци са летяли на мустанги и се карали шърмани и са яли телешки консерви дето сега кравите са им трън в очите ама благодарение на тия крави са оцеляли през войната

    Коментиран от #231

  • 230 Баро

    2 1 Отговор

    До коментар #221 от "Айде,бе":

    Айде бе какво става ще се савоокопляваме ли или ще те набираме кадри за групарка
  • 231 Опълченец

    6 3 Отговор

    До коментар #229 от "Баро":

    Стигнах до извода, че с български русофил не може да се спори. Религиозния фанатизъм е либерален в сравнение с русофилския плам за защита на матушка. Павлик Морозовците в България обвиняват нас в отцепредателство. Когнитивен дисонанс. Лека нощ от мен и успешна година. Дано нормалността надделее един ден.

    Коментиран от #232

  • 232 Баро

    4 0 Отговор

    До коментар #231 от "Опълченец":

    Не е нужно да спориш. Просто се забавлявай. ЧНГ ИЛЕКА НОЩ
  • 233 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 234 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 235 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 236 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 237 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 238 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 239 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 240 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 241 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 242 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 243 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 244 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 245 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 246 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 247 Вова

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "Факт":

    победи Укрия през март, сега ще победи и краварите и пуделите им! Пропагандистите остават без работа...

    Z
  • 248 Мартин Табаков!! Всички гледахме

    4 4 Отговор
    Постановката Буча, аматьорско изпълнения!! Станахте банални и досадни, като чуеме Буча, знаеме кой и какъв е Автора на статията!! ПРОСТО НИКОЙ НЕ ЧЕТЕ НАПИСАНОТО!!!
  • 249 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 250 Перо

    5 4 Отговор
    Аз съм сигурен,че и на връх Нова година джендърската БГ колегия на сайта не са слушали речта на Президента, а са гледали групово, само Зеленски, в захлас! На всички е ясно,че след военния преврат измислената държава с новия ционистки режим, без да имат етническа нация, станаха по-големи “националисти” и от СС, от времето на третия райх и се втурнаха да правят геноцид в териториите,населени с хора от друга етнос и провокираха войната! Вече всичко е свършен факт и простотията на украинския главатар, коства човешки жертви и територии с които трябва да се примирят и запомнят,кога са управлявани от ционист! Не започнат ли мирни преговори при настоящата обстановка, тежкия военен живот и тегоби, скоро няма да свършат и никой не може да им помогне! Каквото са надробили,това и ще ядат!

    Коментиран от #253

  • 251 Кой е този плюмчо, някой чувал ли е

    2 3 Отговор
    нещо за него? Бил блогър, че то вече всеки е блогър и на вкички трябва да четем логореите ли? Факти издишате, май фактите ви ги няма вече, започнахте случайни да пускате.
  • 252 Баба Ванга

    3 3 Отговор
    Името Владимир е съдбовно за Русия. Княз Владимир я покръсти, Владимир Илич стартира разпадането на руската империя, Владимир Владимирович ще я довърши а Володомир Зеленски ще приеме капитулацията и!
  • 253 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 254 Колян

    2 2 Отговор

    До коментар #114 от "гост":

    интересно а ти на фронта ли си или само четеш кремълски методички? Отивай там да се биеш за захар във супермаркетите с бабите ако си такъв последовател на рашизма
  • 255 Гривек, от къде смучиш информацията си,

    3 2 Отговор

    До коментар #222 от "Баро":

    някъде от задното изворче ли!? Вземи погледай малко документални филми и тогава умувай. За начало прочети това -"Пърл Харбър е залив в Тихия океан на остров Оаху, щата Хаваи, Съединените американски щати.По-голямата част от залива е заета от централната база на Тихоокеанския флот на Военноморските сили на САЩ. До 1940-те години тя е най-модерната американска база. На 7 декември 1941 г. Япония напада Пърл Харбър и въвлича САЩ във Втората световна война."
    Това е била мощта на САЩ до ВСВ, която мощ Японците унищожават за часове. Затова САЩ започват да помагат от запад, защото усещат, че СССР падне ли, неминуемо идва срая и на Запада. Затова и хвърлиха атомните бомби в Япония, защото бяха безсилни по друг начин да се бият. Сега се опитват да притискат Русия, но не съзнават, че без Русия като балансьор, Запада отново е обречен.

    Коментиран от #256, #259, #261, #272, #273, #274

  • 256 Истината

    7 1 Отговор

    До коментар #255 от "Гривек, от къде смучиш информацията си,":

    Ако не бяха Великобритания и САЩ Хитлер щеше да стигне до Владивосток.
  • 257 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 258 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 259 Ясно е

    2 3 Отговор

    До коментар #255 от "Гривек, от къде смучиш информацията си,":

    "Това е била мощта на САЩ до ВСВ, която мощ Японците унищожават за часове. Затова САЩ започват да помагат от запад" Русофила не прави връзка между думите които пише, и значението им. Ако "това беше мощта на САЩ" САЩ нямаше да "може да помага от Запад". Изграждането на боен флот продължава ДЕСЕТИЛЕТИЯ. САЩ започват веднага масивна война в Тихия океан с Япония, което би било невъзможно ако "това беше мощта на САЩ", но кой да мисли, от сутринта зомбисигнала от Пасольството прави мозъците на русофилите на мътеница.
  • 260 1234

    1 3 Отговор
    някой нещо разбра ли от статията, грешни изводи, базирани на фалшиви факти. ЕС затъва, америка прави пари на наш гръб, ние на неизкопан гроб хоро играем.
  • 261 Жоро

    6 2 Отговор

    До коментар #255 от "Гривек, от къде смучиш информацията си,":

    Рашата е сбирщина от най различни етноси много от които се мразят помежду си. В Украйна приключва всичко. Който не вижда че руснаците губят войната е слепец. Украйна се милитаризира с модерни оръжия които сеят смърт в редиците на руснаците докато ония карат ирански дрончета и стари руски ракети към жилищни сгради и инфраструктура която между другото ще трябва да плащат с репарации следващите 50 години. Няма мърдане сами влязоха в капана и капана щракна.
  • 262 ...

    2 1 Отговор
    Те ссср по време на живков, ако беше от заможен род и се противопоставяше на властта, те си имаха методи, кой в белене кой го отравяха, убиваха психически, имаха си бкп дскгб техни хора, който е преживял изселване, удари и т н знае, че от запада по хубаво днес няма. Там е друго. От работа не се умира, но тия които бяха против властта на ссср го ядоха ядохме и дай боже да си отнанат на запад завинаги. Младежи непълнолетни ги даваха на прасетата, с камшици са ги пребивали 15 и 17 годишни младежи в Белене, през 60те години, носейки камъни от кариерата, те по тежки от тях падали са и с камшици са ги били някои са умирали, други са ставали и след няколко крачки пак бой. Фашизъм. На запад никога е нямало такова издевателства и то защото през 60те са подражавали на запада и не са харесвали режима на Ссср, били са младежите от заможни родове преди 1944 и днес не са между живите, а 15 годишният младеж, днес е болен възрастен добър и има фирма мебелна и от къде ли не поръчки, работят децата му, вдовец е той. Не го познавам или със страх само вежнъж се бяхме видяли със семейството, с 2 деца, и със страх да не ме видят през 70те години. Кое му е хубавото, че бяхахме изселвани в деарбекира. Новочок ли, белене ли.. И днес всички същите деца внуци са в Бг на държавни служби заплатени и разпръснати в НС във всички партии. Ние знаем, че пак бъ ще е зависима от русия, с тия ниски заплати, беден народ, коя западна държава я желая според мен ничия, а и всички тролове работят
  • 263 А50

    2 2 Отговор
    Да благодарим на Меркел за Б Борисов и на Обама за просто Киро и всичките им производни
  • 264 Българин Сл.оригинал

    5 2 Отговор
    ЧНГ НА ВСИЧКИ КОПЕЙКИ ТУК-ДАНО ТАЗИ ГОДИНА ВИ ДОЙДЕ АКЪЛА
  • 265 Урюрвкос

    1 1 Отговор
    автора признава делението на Украйна на Западна и Източна на ляв бряг и десен бряг на католици и православни и т.н.
  • 266 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 267 Урюрвкос

    1 0 Отговор
    Защо избраха именно градчето Буча а не някое друго. За западния читател на новини не му трябва много мислене да разбере какво става а думата буча означава касапин, бъркотия хаос и лесно може да събере 2+2
  • 268 Язе

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "12345":

    Приятелю,
    Ти не говори от името на целия български народ- всеки си има мнение.
    Напиши твоето и за другите дерт не бери.
  • 269 ссс

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Чико":

    Бегом към раша и на колене пред сатрапа, да ти даде винтовка, да се съблечеш гол до кръста и да се сражаваш.
  • 270 ссс

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "Петьо Петров":

    Бегом към раша. На тебе мястото ти е там и за каквото ти е картечница, путлер ще те научи, как да се справиш гол до кръста и с голи ръце.

    Вие всичките рашки сте безсмъртни и много обучени, само дето украинците ви награждават богато.
  • 271 ссс

    1 1 Отговор

    До коментар #24 от "Цензура":

    Цял свят - северна корея, никарагуа, кой друг беше, че не се сещам.

    И една по лоша прогноза за всички почитатели на путлер и раша. Почвайте да изучавате речите на председателя Си. Съвсем скоро ще ви се налага да удряте челата в земята пред него. Вакуум няма да има.
  • 272 🐘🐘🐘

    2 2 Отговор

    До коментар #255 от "Гривек, от къде смучиш информацията си,":

    Всъщност ако ти наистина се интересуваше толкова от история , щеше да знаеш че японците не потапят нито един самолетоносач тогава , а с исключение на два кораба , всички останали са ремонтирани от американците . Голяма част от корабите на тихоокеанския флот са предислоцирани към атлантическия преду това , така че след влизането на САЩ във войната просто се завръщат . Три месеца след атаката САЩ имат паритет с японският флот в тихия океан , а 6 месеца по късно имат надмощие . Операцията в Пърл Харбър се разглежда като класически пример на пирова победа , като такава вероятно ще се разглежда и анексията на Крим и соецуалната военна операция на Путин след време
  • 273 Баро

    0 0 Отговор

    До коментар #255 от "Гривек, от къде смучиш информацията си,":

    Тисималоумен
  • 274 Баро

    0 1 Отговор

    До коментар #255 от "Гривек, от къде смучиш информацията си,":

    Много ми е интересно кои документални филми дай примери това което си написал са свободни съчинения а причината за атомните бомби ускоряване на края на войната много ясно че ше метнат бомбите вместо да умрът още над милион американски войници заради тъпо упоритите японци които също щяха да дадът над милион жертви даже повече малко ми се струва че бомбите даже са били спасение за япония
  • 275 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 276 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 277 Баро

    0 0 Отговор

    До коментар #145 от "Айде,бе":

    ссср иска репараций за това че българската армия се бие рамо до рамо със съветската (ти го каза) абе ти добре ли си а за благоприятния изход от войната даже няма да говориме ясно е че си на много ниско ниво
  • 278 Матей преображенски

    1 0 Отговор
    Путин наистина ще накара страните от ес да се осъзнаят,че са превърнати в колония на сащ,да се отърсят от тая зависимост и да отхвърлят неолибералния диктат на фа-шинг-тон,разните упадъчни течения като джендър,зелена икономика,доларизация,масово задлъжняване.Ще прозрат на гладно и тъмно и студено ,че не всичко ,което хвърчи,се яде.По нареждане на янките ес започна да се дик-тис-ва,да налага своеобразни санкции,да къса икономическите връзки с Русия,от което взе да страда не на шега.Еми ,ще се обединят,общата беда ще ги накара,и за да се отърват от бежанското нашествие,което сащ им организира,от ислямския джихад и постепенно проникване на огромни маси аф-ро-азиатци(хиджра).и в последно време украинци,които тъй са се разпасали,станали са върховни ва-га-бон-ти.
  • 279 Бай Минас

    0 0 Отговор
    Някой е спал на течение, чини ми съ на мен, простудил се е и е започнал да бълнува... 😆