Last news in Fakti

6 Февруари, 2023 16:00 20 349 114

Ако Борисов не беше построил Турски Поток с руснаци и беларуси, войната в Украйна щеше да е невъзможна

  • бойко борисов-
  • строеж-
  • турски поток-
  • руснаци-
  • беларуси-
  • война в украйна

Борисов и всички замесени въвлякоха във война България построявайки Турски Поток, защото той финансира 40% от военните разходи за войната в Украйна на Русия през 2022 година и надеждно доставя финансиране в Сърбия, Унгария и Австрия, за да може там да има агенти на руско влияние съответно в ЕС и НАТО

Ако Борисов не беше построил Турски Поток с руснаци и беларуси, войната в Украйна щеше да е невъзможна - 1
Снимка: МС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на енергийния експерт Стефан Гамизов на личната му страница във Фейсбук:

Няма как да се “изперат” в магическа пералня Борисов, Доган, санкционираните и олигарсите, за всичко свършено и още вършено в полза на руската диктатура.
Ако Борисов не беше построил Турски Поток с руснаци и беларуси, войната в Украйна щеше да е невъзможна.
Така че, малките държави и незначителни лидери, какъвто е Борисов, изобщо не са опасни самo с чудовищната корупция и грабежи, цензура и държавно насилие по времето, когато са управлявали.
Също такава съпричастност носи и Иван Иванов, шеф на КЕВР и протеже на Иван Костов, както и всичките комисари в КЕВР гласували дерогация за това руско газово оръжие, които направиха възможен Турски Поток.
Съжалявам за илюзиите ви, но например аз се противопоставях много успешно на Южен Поток, съзнателно и защото знаех, че той приближава Украйна и Европа до война.
Ако съм могъл да направя правилен избор, значи всеки е могъл.
Хора като Борисов, Доган, санкционираните, министрите на енергетиката и комисарите в КЕВР, шефовете в Булгартрансгаз, всички замесени в построяването на Турски Поток, са участвали в подготовка на война и то съзнателно пренебрегвайки предупреждението за последствията.
През 2017 година ДАНС предупреждава за последствията от строителството на Турски Поток.
Добра или лоша, все още контролирана от санкционираното лице Илко Желязков казват, вярно или не, тази служба си е свършила работата през 2017 година.
Борисов и всички замесени въвлякоха във война България построявайки Турски Поток, защото той финансира 40% от военните разходи за войната в Украйна на Русия през 2022 година и надеждно доставя финансиране в Сърбия, Унгария и Австрия, за да може там да има агенти на руско влияние съответно в ЕС и НАТО.
Цензурата не е процъфтяла от само себе си в #BULGARIA , както и държавната репресия в държавата ни член на #Eu и #NATO, не се е появила без да е част от план за подготовка на войната в Украйна.
Не казвам, че непременно става въпрос за конспирации с българско съзнателно участие, че се подготвя война.
Руските служби знаят как да уреждат такива задачи с корупция и обещания за вечни сладки уж бизнес времена.
Достатъчно е било руските разузнавателни служби да са насърчавали и закриляли определени хора и действия, докато са им пълнели джобовете с пари от привидно законни начинания, което не се отнася за политиците - корупцията си е корупция.
Достатъчно е да имаш един Лукойл или Газпром зад гърба си и да се знае, че си склонен на определени неща и всичко започва да работи, както са го поискали в Москва.
Не забравяйте, че наказателното ни законодателство на “книга” преследва и подготовката за война, а Турски Поток е бил точно това, когато е заменил транзита на природен газ през Украйна.
Поведението на Румен Радев сега е просто защита на вече завладяното от руската диктатура и Румен Радев никога нямаше да има тази сила, ако всичко по-горе не се беше случило по волята на Борисов, Доган, санкционираните и някои ключови български олигарси.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 150 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    125 65 Отговор
    Бясната Шизофрения на соросоидчетата НАГЛЕДНО! КОЕ по точно зависи от слугинажа на територията бе?
  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    95 76 Отговор
    Буци и останалите са си рублоподлоги‼️

    Коментиран от #18

  • 3 Демократ

    111 82 Отговор
    Трябва да бъдат съдени за национално предателство и грабеж в особено големи размери 3 млд.лв.подарени на Путин цялата ОПГ гроб начело с мутрата Бойко.

    Коментиран от #67

  • 4 Майна

    102 35 Отговор
    Олеле, майко, голям смях , ха ха ха ...
    Борисов, стягай раница и беж..
    Зеления го прежалиха вече, май и теб...
  • 5 Ти си

    97 43 Отговор
    Офффф , хайде стига с глупостите ! Някой търси пис вола теле ...
  • 6 Да, да

    131 51 Отговор
    Гъмизов пак се изходи "компетентно".

    Коментиран от #37

  • 7 ТаУмВзе

    59 76 Отговор
    България и управляващата клика винаги е коленичила и слугувала на алкохолния клозет, от там идват корупционите схеми и денги!
  • 8 Ти си

    84 45 Отговор
    Да ама Борисов построи магистрали за да могат по тях да превозват американски танкове
  • 9 Съдията Дред

    96 25 Отговор
    Не го зачитам баце, обаче и Гамизов се е размирисал. В момента през украйна продължават да тече газ, независимо от войната. Вярно ,с намален обем, щото не купуваме, включително и ние. Но няма проблеми с доставката.

    Коментиран от #15

  • 10 Майна

    71 16 Отговор
    Малер, Борисов, мисля те вече със съжаление, ха ха ха..
    Сега като изкарат, че и куче подари на Путин..
    Че и в Дубай немой да одиш ,щото Божков е там..
    Че и в Барса, също..
    Направо те мисля...,ха ха ха..
  • 11 Българин

    63 20 Отговор
    Абре тъпана.....р,кога с потреблението на Сърбия и Унгария ще спонсорирс войната.Бати експерта никакво понятие от разходи за война.А Балкански поток ребятата искаха те да го построят да ни напишат тройна сметка за строежа и 30г да не плащат нищо,щото са тарикати.
  • 12 Сега ли се сетихте?

    57 26 Отговор
    Ако досега не ви е било ясно с вече трябва да ви стане пределно ясно, че "Турски поток" през България е само транзитен газопровод. Минава транзит без никакви отклонения и няма никаква връзка с газопреносната мрежа на България. Затова е и този интерконектор със Сърбия - той е тази връзка за обмен на газ между газопреносните мрежи на България и Сърбия каквато "Турски поток" не е. Той е вързан за втората тръба на "Турски поток" при излизането ѝ от Черно море на турския бряг и за нищо друго. И не може да пренася никакъв друг газ освен руски. От Турция към нас може да влезе друг газ, но не по "Турски поток", а по неизползвания в момента Трансбалкански коридор. По него се транзитираше газа за Турция преди строежа на "Турски поток". "Газпром" дължеше на България транзитните такси до 2030 г. в размер на 1,1 млрд. щ. дол. независимо дали е транзитирал газ или не. Бойко Борисов и Теменужка Петкова обаче позволиха на руснаците да се измъкнат от договорните си задължения и то въпреки решението на Народното събрание това да не се случва. Та този Трансбалкански коридор може да работи в реверсивен режим - от Турция към България - и по него, заедно с интерконектора с Гърция може да се пренася всякакъв газ. Бойко Борисов и Теменужка Петкова заради опростените на "Газпром" 1,1 млрд. щ.дол. могат да бъдат вкарани в затвора за 20 години по чл. 220 от НК.

    Коментиран от #70

  • 13 от друг ъгъл

    56 25 Отговор
    От алтернативна гледна точка пък може да се твърди, че Боридов давайки една торба милиарфи пари за "самолети" на американците е финансирал подготвянето и подривната дейност на американците през Украйна, чрез която да се стигне до СВО на Русия?
  • 14 Ако имаше топки, щеше да построи Южен

    51 41 Отговор
    поток, но явно няма, САЩ му ги откъсна, направо го скопиха!? За Белене същото, ако беше като Орбан или Ердоган, сега щеше да е герой и още щеше да е на власт.
  • 15 Айде бе...

    23 7 Отговор

    До коментар #9 от "Съдията Дред":

    Е да де, но северните потоци ги няма доста отдавна, откъде да изнасят като остана само Украйна и Турция?
  • 16 Хаха

    61 15 Отговор
    Абе тоя къде се прави на експерт нещо много се объркал, след като в момента дружба си върви на пълни обороти освен турски поток въпреки войната. Просто ние изпуснахме момента когато трябваше да мине през нас и да печелим от него, а не както сега Турция. От такива пишман експерти за това лека полека ще станем зависими от нашите съседи, на който ние изнасяхме и ток и газ и нефтени продукти след като. А такъва се очертава Турция защото там нямат продажни политици и експерти
  • 17 Реалност

    51 40 Отговор
    Ако не беше ББ да ни вкара в гей съюза и ако Кирчо и другите анлантици не се навеждаха на господарите си от САЩ сега нямаше да имаме инфлация, а горивата и тока щяха да са два пъти по евтини! Е, Гамизов нямаше да си сменя пола два пъти годишно, но винаги можеше да емигрира в Германия.

    Коментиран от #29, #33, #60, #63

  • 18 Мммда

    13 3 Отговор

    До коментар #2 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Е чак пък "рубли поклонници", просто имат късмет и там където са париците, там са и те.
  • 19 д ъъъ

    28 27 Отговор
    Боцко винаги е бил долен миндерас.
  • 20 Мммда

    37 18 Отговор
    Къде пропускаш и кинтите за новите самолети на чертеж. Абсолютно безмислена инвестиция. Всички около нас имат в пъти повече и далеч по-нови. С тия изцяло западни кученца, които скачат на пачка- две, няма да ме учуди да заминат подарък за Украйна, като стотиците цистерни с горивото, които също ние плащаме, та затова цената като на запад.

    Коментиран от #27

  • 21 Софиянец

    38 34 Отговор
    Дано българинът го осъзнае и не гласува за ГЕРБ!

    Коментиран от #39

  • 22 Селянин

    26 33 Отговор
    Ако има трибунал Боко трябва да е там.
  • 23 Никой

    28 12 Отговор
    Борисов на 3 декември 2006 година на учередяването на партия ГРОБ се закле като поп с кандилница да не казва лоша дума срещу Първанов / ГОЦЕ /. Да сте чули някой от кохортата му да е прошепнал,/ не казал / прошепнал, нещо срещу Гоце. Спазиха омертата .
  • 24 Реалност

    46 20 Отговор
    Ако Борисов не беше построил Турски Поток сега Гамизов щеше да пренася руски газ от Азербайджан с кофи:)

    Коментиран от #25, #66, #72

  • 25 Българин

    27 15 Отговор

    До коментар #24 от "Реалност":

    Тъпппппп си като гайда ,по този газопровод газта се транзитира за Сърбия и Унгария.Бре кух...ар.Газ получаваме по връзката с Гърция .
  • 26 Пежо

    33 8 Отговор
    Няма нищо по-лесно от това,да хвърлиш камък,когато се обърнеш назад.Такива "експерти",нищонеправещи бадеваджии,но с мнение за всичко,в България има страшно много.Всичко знаят,постфактум...Няма такъв политик в България,който да прави нещо,и да не бъде оплют от поне 45%.Съединението прави Силата,ама точно наопаки

    Коментиран от #30

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Грант народ затрива

    28 10 Отговор
    "ако" бабата на гамизъ бе мъжка, немаше а пъшка...
  • 29 Българин

    38 20 Отговор

    До коментар #17 от "Реалност":

    Кой те е вкарал в Гей съюза бе селски бек.Ти от коя луна си.Ако не бяхме в ЕС щяхме да сме като някоя бивша ъветска република примерно Молдова.Много сте зле.
  • 30 Пежото, палиш ли ?

    19 21 Отговор

    До коментар #26 от "Пежо":

    Международен съд за всички взели участие в построяване на южен поток и на техните фенове и фенки.

    Коментиран от #32

  • 31 Харалампи

    26 8 Отговор
    Много ми е интересно ,защо преди Бойко управляващите,като комунисти ,Цар ,ДПС не купиха самолето не построиха други газопроводи.Щото бяха руски свирулки всички.На сто процента вързани за рассия ,плащайки милиарди за нефт ,газ и ядрено гориво.Р добре ги нахранихме 32г.Ние от тях за милиарди те от нас жълти стотинки.Е мерси от такава любов .
  • 32 Българин

    21 17 Отговор

    До коментар #30 от "Пежото, палиш ли ?":

    Съд за всички руски свирулки те са от 32години в политиката.

    Коментиран от #34

  • 33 тези дето се пишат

    12 0 Отговор

    До коментар #17 от "Реалност":

    Реалност и сродни, истина и сродни, факти и сродни. и много подобни са най наглите пропагандатори.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 ИНЖ

    8 16 Отговор
    Е как да се случи коалиция с ГЕРБ и Боко Т, като са подизпълнител на Кремъл?
  • 36 Чочо

    23 13 Отговор
    И за популацията на пандите е виновен Борисов. Оляхте се вече.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Касапин

    29 10 Отговор
    АРЕ БЕ ГАМИЗОВ СЪРБИЯ УНГАРИЯ И АВСТРИЯ ДА НВ СА ЕДИН МИЛАРД КАТО КИТАЙ БЕ ЧЕ ДА ФИНАНСИРАТ ВОЙНА А АКО НЕ СЪЩЕСТВУВАХА ТАКИВА КАТО ТЕБЕ НАТО ЩЕШЕ ДА СИ СЕДИ НА ЗАДНИКА И НЯМАШЕ ДА ИМА НИТО МАЙДАН НИТО ВОЙНА А И ИНФЛАЦИЯ ТАКА ЧЕ С ТИЯ ПЛОСКИ ПУНТОВЕ МОЖЕШ ДА БУДАЛКАШ НЕМЦИ И АНГЛИЧАНИ ТУКА НЕ ВЪРВИШ
  • 39 Че то

    15 19 Отговор

    До коментар #21 от "Софиянец":

    само роми гласуват за герп всичко е фалшификации
  • 40 Да попитам

    30 7 Отговор
    това човек ли го е писал или изкуствен интелект в начално отделение!? Много плоско за човешко писание - и не не съм фен на Бойко Борисов.
  • 41 бай Даньо

    30 12 Отговор
    А, Бойко и за войната в Украйна ли е виновен!? Така си и знаех! Умно , умно от умно-красивите...
  • 42 ДОСТ

    12 13 Отговор
    ХУБАВ НАРОД Е РУСКИЯ. ВСИЧКО ИМ Е ТОЧНО.

    Коментиран от #73

  • 43 Валт

    10 6 Отговор
    Русия и трябва Уккрайна/Кубратова България/, защото без нея Русия ще слаба.Но българите са , такива/и ние сме дали нещо на света, не сме последни/, нямаме цел и посока, както пеем.Задоволяваме се с малко и мислим само за блиското бъдеще, това ни е грешката.Украйнците също нямат амбиция.Руснаците са агресивни , ако видят някой слаб съсед, но срущу силните не могат сами/без Украйна/.Те играят вабанк.

    Коментиран от #69

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Ангел

    22 8 Отговор
    Не съм фен на ББ,ама кой болен мозък го измисли това!?

    Коментиран от #61

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Ник

    11 16 Отговор
    Тъпаците на Буци да знаят ,че след войната ще има трибунал в Хага за него и останалите руски мекерета.
  • 48 СПОРЕД ТЪПАКА ГАМИЗОВ

    15 8 Отговор
    ТЪПАКА ОТ БАНКЯ Е ВИНОВЕН ЗА ФАШИСТИТЕ В УКРИЯ , НО БЕЗ НЕГО БРЕНДО НЯМАШЕ ДА Е ТАМ !
  • 49 ха ха

    21 2 Отговор
    Съжалявам за илюзиите ви, но например аз се противопоставях много успешно на Южен Поток, съзнателно и защото знаех, че той приближава Украйна и Европа до война./ е това кърти мивки
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Кроко

    13 5 Отговор
    Бойко е виновен,че мис крокодил,се превърна в баба яга.
  • 52 Монтьор на немски коли

    20 6 Отговор
    Дааааа , той , БОРИСОВ е виновен за всичко . За всички световни катаклизми , а и за земетресението от тази сутрин в Турция
  • 53 Баце....

    13 8 Отговор
    Ай стига вече, нищо не съм направил, кучето дето го подарих на Вовата е умряло, Турски поток го построи Теменужка, Мата Хари и кърджалийската поцинкована кофа, аз само съм целувал Меркел.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Тома

    7 13 Отговор
    Но защо американците не съобщиха името на корумпирания водач на политическа партия в България.Да не е защото тиквата се откупи с едни милиарди народна пара а
  • 56 Албен

    12 4 Отговор
    Гамизов си ги приказва малко, "през главЪта си"?!
    И той е един специЯлист......., аман от професорЕ, се знаещи, затова сме на последно място по всичко?!
  • 57 ПАТРИОТ

    7 6 Отговор
    ПАТРИОТА ГАМИЗОВ ДА ПОВЕДЕ НАРОДА НА ВЪСТАНИЕ ЗА ДА СЕ ОСВОБОДИМ ОТ ВЕКОВНОТО РУСКО ИГО И ПО ПРИМЕРА НА БРИТАНСКИТЕ ПАТРИОТИ ДА ГЪРЪМНЕМ БАЛКАНСКИ ПОТОК УРЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ

    Коментиран от #96

  • 58 Админ

    9 19 Отговор
    Русия е велика страна и винаги ще бъде. Ние сме с Русия. Хвала. А тази статиа е меко казано страна. Сащ и нато са най големите терористични организации и държава. Те опряха ножа до кокала на Русия. Ако ножа бъде опрян до кокала на всеки от нас,ще се защитава. Това прави Русия. Украйна е фашистка държава факт неоспорим..азов..фашисти

    Коментиран от #59, #62

  • 59 Всички възражднеци

    15 5 Отговор

    До коментар #58 от "Админ":

    Вакзал и в сибир, няма да липсвате на истинския български народ.
  • 60 Асен

    16 0 Отговор

    До коментар #17 от "Реалност":

    Колега,прочел ли си какви глупости си написал?:))
    Аз съм против Бойко,но да твърдиш,че той ни е вкарал в ЕС,е глупост !
    Явно не разбираш и какви са причините за инфлацията...добре, уважаеми противници на ЕС, всеки си има право на мнение, но да ви попитам: ако излезем от ЕС и НАТО каква е алтернативата за България? Може ли някой да ми отговори?:))
  • 61 Абе такива нефенове

    3 3 Отговор

    До коментар #45 от "Ангел":

    Като нося очила, защо мислиш че съм балама, а нефене на тиквата ? Напиши нещо по достоверно, първокласник няма да ти се хване.

    Коментиран от #75

  • 62 Асен

    11 7 Отговор

    До коментар #58 от "Админ":

    Колега,кои са тези "ние",които сте с Русия? От чие име говориш? От името на "Възраждане " предполагам...и преди да говорите така лековато за фашизма, моля, прочетете първо що е фашизъм, а не просто да повтаряте до безкрай проруските опорки:)(
  • 63 Реалисти, истини и други подобни

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "Реалност":

    Пишат най големите глупости, като ги афишират като реалност, истина, факт и .....
  • 64 Трепни ми трепни

    5 4 Отговор
    Кой,Гамизов ли,аха.
  • 65 знаещ

    14 7 Отговор
    Ако тъпия пожарникар не беше спрял южен поток и белене по заповед на сащ сега щяхме да сме най-цветущата държава в европа а той ни хвърли в гьола

    Коментиран от #71

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Йотата ничтожний

    3 4 Отговор

    До коментар #3 от "Демократ":

    Ти с три милиарда война ще правиш не ставай смешен измисли нещо по така

    Коментиран от #87

  • 68 Тук няма само две страни.

    10 7 Отговор
    Ако България не беше построила тази част от газопровода Гърция и Македония щяха да го направят. Може би щяха да финишират 3 месеца по-късно, но това не променя глобалната картина. Газопроводът не е правен с бюджетни средства. Руснаците предплатиха транзита за 2 години със 700 милиона евро. Останалите средства са от инвестиционен заем. Най-важното - газопроводът е българска собственост. От територията на Турция към Сърбия, Австрия и Централна Европа тепърва ще тече природен газ - руски, азербайджански, катарски, израелски, плюс терминалите за LNG. Няма да останем без печалба.

    Коментиран от #74, #91

  • 69 Йотата ничтожний

    2 4 Отговор

    До коментар #43 от "Валт":

    Кажи на нас какво ни трябва руснаците и сами могат да се оправят
  • 70 газовик

    3 2 Отговор

    До коментар #12 от "Сега ли се сетихте?":

    Газопроводът има 5 точки към българската газореносна система. Когато е необходимо те могат да бъдат активирани. Имайте предвид, че наляганията в магистралните и разпределителните газопроводи е различно и е необходимо да се монтират устройства за регазификация.

    Коментиран от #80

  • 71 свидетел

    7 2 Отговор

    До коментар #65 от "знаещ":

    Южен поток беше спрян при правителството на Орешарски, но не от него, а от Путин.
  • 72 Дето се пишат "реалност"

    4 0 Отговор

    До коментар #24 от "Реалност":

    Са най кухите лейки. Много си в газта!!!! Какво общо Азербейджан с турски поток ?
  • 73 РОМАН

    5 1 Отговор

    До коментар #42 от "ДОСТ":

    Само къде не обичат пиенето!
  • 74 Има само една страна "корупциа"

    6 4 Отговор

    До коментар #68 от "Тук няма само две страни.":

    Българската държава осигурява почти 3 млрд. лева, с които плаща за построяването на газопровод, по който руската компания „Газпром“ ще изнася руски газ за Европа. И докато тези ползи за Русия са в близкото бъдеще, още сега голяма част от похарчените пари се връщат към Москва. Основният изпълнител на строителството, саудитската компания „Аркад“, се ръководи от руски граждани, които наеха за подизпълнители основно руски фирми. Тръбите също са произведени в Русия, а много от работниците по трасето се оказаха руски граждани.
    Но и това не е всичко – 90% от капацитета на бъдещия газопровод за следващите 20 години вече са резервирани от дъщерни фирми на „Газпром“ и швейцарската МЕТ, както съобщи „Булгартрансгаз“ в началото на 2020 г. А за евентуални бъдещи печалби на България от транзитни такси може да се говори чак след изпълняването на две условия – след като се покрие първоначалната инвестиция, която София изплаща на саудитската фирма, и при достатъчно натоварване на трасето, което изобщо не е сигурно.
  • 75 Ангел

    9 4 Отговор

    До коментар #61 от "Абе такива нефенове":

    Не те знам дали носиш очила,но не е нужно да имаш IQ 180 за да разбереш каки небивалици е написал тоя.едно време имаше един филм "Как започнах втората световна война",май беше чешки.главният герой в него си беше въобразил ,че по негова вина е започнала войната,подобна ситуация.който вярва на тази статия,трябва да е интелектуален инвалид

    Коментиран от #76

  • 76 Ангелчо, явно си с IQ -185

    2 5 Отговор

    До коментар #75 от "Ангел":

    С отрицателно IQ, така се получава, вълка става за смях на агнетата.

    Коментиран от #82

  • 77 Голям праз

    9 6 Отговор
    Не понасям мутрата, но тоя пише пълни глупости.

    Коментиран от #78, #79, #81

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Ех умниците ми те

    1 4 Отговор

    До коментар #77 от "Голям праз":

    Първата част от изречението е за да ти повярваме за втжрата част. Не се товари въопще не ти вярваме, не сме толкова гладкоумни.

    Коментиран от #83

  • 80 Ко каза, ко, газовик ли ?

    1 0 Отговор

    До коментар #70 от "газовик":

    Какъв газовик ползващ ВиК термини ?
  • 81 Голям праз

    6 2 Отговор

    До коментар #77 от "Голям праз":

    Не ми пука, дали ме понасяш, но не пиша глупости, за разлика от теб и Гамизов . Лека нощ , комсомолско секретарче.

    Коментиран от #85

  • 82 Ангел

    2 5 Отговор

    До коментар #76 от "Ангелчо, явно си с IQ -185":

    Добре,че избягах от БГ преди 30 години .80 процента от останалите там са мозъчни инвалиди

    Коментиран от #86

  • 83 Голям праз

    8 0 Отговор

    До коментар #79 от "Ех умниците ми те":

    ВъоБще не ми пука, какво си мислите, вие децата на номенклатурата, които сега се правите на демократи. Лека нощ ветропоказател.
  • 84 Анонимен

    2 2 Отговор
    Където се е намесил все каша
  • 85 Голям праз

    1 0 Отговор

    До коментар #81 от "Голям праз":

    Коментарът ми ме беше до мен , до пост номер 78 .
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 техник

    5 8 Отговор

    До коментар #67 от "Йотата ничтожний":

    За миналата година Путин получи от Турски Поток над 20 милиарда евро. Тези пари плащат бомбардировките над Украйна. Гамизов е 100% прав. Явно не знаят някои хора кой е Гамизов, какво прави, с какво се занимава от 10 години в чужбина. Всяка негова дума е 100%-ва истина.
  • 88 техник

    8 4 Отговор
    Гамизов е 100% прав, точен и конкретен. За 2022 година Турски Поток осигури 20 милиарда евро на Путин. Явно не можете да смятат някои хора, но Гамизов може. 17 милиарда кубически метра са 18 милиарда мегават часа по над 1200 евро на 1000 кубически метра са 20 милиарда евро и отгоре. Гамизов е прав, че Борисов е готов за съда в Хага за съучастие във военни престъпления.

    Коментиран от #89

  • 89 техник

    4 2 Отговор

    До коментар #88 от "техник":

    Грешка.... 18 милиона мегаватчаса.... моля за извинение..... другото е вярно
  • 90 Онзи...

    4 9 Отговор
    Добре, че Борисов построи това и онова, че такива като Гамизовци, Кирчовци, Христовци и т. п. дето само лалат ни съсипаха държавата, но за това отговорен е онзи от Дондуков.
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Емо

    5 3 Отговор

    До коментар #91 от "Емо":

    Т.е. българската държава дава парите чрез Булгартрансгаз, Севда и Бойко взеха комисионите, а българската държава няма да получи никакви пари от такси: "За евентуални бъдещи печалби на България от транзитни такси може да се говори чак след изпълняването на две условия – след като се покрие първоначалната инвестиция, която София изплаща на саудитската фирма „Аркад“, и при достатъчно натоварване на трасето." С два пръста чело, дошъл от село , що е то" - крадлив гербер.
  • 93 Ако баба ти беше мъжка

    5 1 Отговор
    Ако беше строен с рубли можеше до някаква степен да влезем във филма Това си е наша собственост тръба и ние решаваме от къде и за къде ще върви газа Не сме длъжни на никой
  • 94 Комуновирус

    7 4 Отговор
    По-голяма тъпотия от тази не бях чел. ГАЗПРОМ беше уведомила България,че спира доставките на газ през Украйна и Румъния за Турция и респективно за България със завършването на Турски поток. Откъде да получава България газ? Сърбия също? Това беше отдавна подготвяна икономическа война на Путин с Украйна. Бойко беше принуден да построи Балкански поток. Нямаше откъде да идва газ,100% вързани за Русия.И по тази тръба България получава такса за преноса,100% за България.
  • 95 Лилипутин

    4 5 Отговор
    И Кокорчо е виновен за войната в Украйна. Играе с Нексо босовете ,които перят с криптовалута парите на Путиновите олигарси и обират американските инвеститори. С парите спонсорират военните производители на Русия. Олях се!
  • 96 ПАТРИОТ

    5 1 Отговор

    До коментар #57 от "ПАТРИОТ":

    КОРЕКЦИЯ ПАТРИОТИ ДА СЕ ЧЕТЕ ИДИОТИ
  • 97 генчо

    7 4 Отговор
    за пореден път българия става жертава на руските подлоги в управлвнието и сега е ред и на радев да направи някой спък подарък на братюшките шото вечната дружба с братския съветски народ не умира нали ве копейките!! вечна слава на освободителите който ва поробиха и ва онищожиха ДУХОМ не може да скачаш на тоя дето та е ОСВОБОДИЛ трябва да си му признателен во веки и да си надупен на североизток на веки нали веееееее

    Коментиран от #98

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Справедлив

    4 3 Отговор
    Много е малък мозъка на анализатора за да дава преценка на ситуацията, по-малък дори и на Борисов
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Иво

    3 4 Отговор
    Военната операция в украйна е със съвсем друга цел и няма нищо общо с психическите диагнози на този " автор" .
  • 102 Гамизов,

    2 3 Отговор
    Акото много цапа и мирише.Ти много отдавна си изцапан,а някой явно и те е поразровил,та се...За това ли в украинските форуми злорадстват,заради трагедията сполетяла турците?Щото те решиха да строят газовия хъб с Русия и господ ги бил наказал.Общо взето се кефят.Та сега,Боеко пак бил виновен.Ти нямаш угодия бе!И наяждане!А във войната едни други еХкременти,като теб ни вкараха!
  • 103 Цивилизационен избор

    1 2 Отговор
    Корупция,слугинаж,кражби,репресии-Капиталистически комунизъм-Борисов и шайката му,ДПС,главните прокурори -всички те доведоха страната ни да е руски сателит,най-изоставащата държава по-всички показатели в Европа.Целеносочено опростачване и асимилиране на нацията ни.Затова на 02.04.да се събудим

    Коментиран от #111

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Георги

    1 0 Отговор
    Кой каза ПРОПАГАНДААААААААААА?!? Фактите във Факти.бг не струват 1 жълта стотинка.
  • 106 Пенев

    2 1 Отговор
    Що така никой не казва, че като спряха Южен поток и започнаха Турски, Гърция поиска да транзитира газа за Сърбия. Тогава плюехте Борисов, че България ще бъде заобиколена. Сега трнзитните такси са за България и пак недоволни. Бързо се забравя в тая държава.
  • 107 вятъра на промяната

    2 0 Отговор
    Войната в Украйна е причината да паднат маските на редица български политици които са били и продължават да бъдат в услуга на Кремъл. Същия Кремъл който ни определи за вражеска страна. Тогава за нас и Русия е вражеска държава. Да си в услуга на вражеска държава е предателство. Тези наши политици са ПРЕДАТЕЛИ и трябва да си понесат последствията.
  • 108 Корупцията

    3 1 Отговор
    В България се вихреше много по-силно преди Борисов. Забравихте престъпната приватизация, заменките и другите далавери оставили милиони българи без препитание. Забравихте Лукановата и Жан Виденовата зима с 3 долара средна заплата и голодомор! Забравихте кражбите на Командира Костов или си мислите че Нефтохим и Кремиковци и хиляди други предприятия наистина струват 1 долар! Борисов първи започна да прави нещо за народа, да строи! Тогава и се заговори за борба с корупцията и организираната престъпност. Съдебната ни система му попречи да има краен успех за съжаление. На ви Орешарски, Кирчо и Кокорчи, батерии за милиарди и планини от чужди боклуци!

    Коментиран от #109

  • 109 Мухаха

    3 1 Отговор

    До коментар #108 от "Корупцията":

    Напълно съгласен- забравиха и корупцията по митниците, и безобразните "демонстрационни проекти" при царя, заменките, как Масларова "шитна" за стотинки Камчия, кой даде Росенец на Доган, Батко и братко. Аз съм типичен "градски десен", не харесвам ни един конкретен човек от Бойковите, но не мога да си изкривя душата, че всичко добро, което видимо се направи, е от ГЕРБ, при всичките им кусури, грешки и кражби. За първи път при тях на обикновения човек взеха да му остават пари за инвестиране или пътешествия/курорти. Тези същите хора гласуват за тях и не е редно да ги обиждаме или пренебрегваме
  • 110 Хората "доволни от герб"!

    0 0 Отговор
    От наблюденията ми по мои лични познати, харесващи герб (не приятели, а само познати) забелязах в годините, че това са или възрастни хора, помнещи ужаса на комунизма и автоматично търсят нещо стабилно дясно, или хора с фирми, чиято единствена дейност са обществени поръчки, или станали политици благодарение на герб (като младата герберка, която тези дни гръмна в мрежата с хвалебственото слово към боко) и искат на всяка цена да задържат социалния си статус, или други твърди антикомунисти, или общински служители и администрацията в общини с превес на герб, или държавни и общински агенции и институции, които за тези 12 години са изцяло превзети от привърженици на герб или бизнес, който по някакъв начин зависи от герб (макар че никой бизнес при никакви обстоятелства ще си признае това)... Гласувах веднъж за герб 1-ви мандат и повече никога! Познавам човек, който след падането на комунизма смени поне 5-6 партии и накрая "се кротна" трайно в герб! Стана шеф на държавно дружество в голям областен град, а синът му от раз и то при много явили се кандидати, стана специалист в министерството на туризма, при ангелкова. Може би се е справил добре на интервюто, може би не. Не зная. Но съмнението, че баща му цял живот търсеше "своята партия" и най-после я намери и направи скок в кариерата, и че тогава съвсем случайно и синът се издигна, си ОСТАВА!
  • 111 И аз призовавам:

    0 0 Отговор

    До коментар #103 от "Цивилизационен избор":

    На 02.04.23 г. ДА се СЪБУДИМ от 15-годишната наркоза! И да докажем, че можем да променим съдбата си! Сега или никога! България или терминал 2 завинаги!
  • 112 Комуновирус

    0 0 Отговор
    Няма нищо по- лошо от комунистическите отрепки и техните производни. БСП ни доведе до фалити, при СДС корупцията взе небивали размери превзета от бивши ДС агенти, Царя отмъкна гори и направи митниците ни тотално корумпирани, президента Радев вдигна юмрук и създаде политически хаос, издигна Киро и Асен Василев и ги нарече шарлатани след сделките с газа, Джемкорп и галопираща та инфлация. Видя се,че с аматьори до тук. При ГЕРБ нещо се направи и построиха доста неща,едно от които е софийското метро, най-голямото съоръжение строено някога в България. Ще гласувам пак за ГЕРБ за да се случат отново нещата.
  • 113 ИНЖ

    0 0 Отговор
    Накратко - целият ни "Преход" е под диктовката на КГБ/ДС. Описаните в статията събития са напълно логично следствие от това. От нас си зависи да станем европейци реално.
  • 114 ами

    0 0 Отговор
    да - ББ е виновен и за войната в украина, най-вероятно е причина и за войната в газа