Last news in Fakti

10 Февруари, 2023 11:03 4 464 46

Едно зловещо пророчество: убиха Иван Владимиров-Нав

  • иван владимиров-
  • иван владимиров - нав-
  • нав-
  • убийство-
  • оръжие-
  • психолог-
  • полицай-
  • полиция-
  • софия-
  • прокуратура

Как така бивш полицай продължава да има оръжие цели 23 години, след като е напуснал системата?

Едно зловещо пророчество: убиха Иван Владимиров-Нав - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Александър Детев:

"Нищо не може да се направи." Стига вече!

45-годишният психолог Иван Владимиров-Нав бе убит. Застрелян в главата от свой съсед, който е бивш полицай. Преди само няколко месеца пред Би Ти Ви Владимиров е разказал за проблемите с убиеца. За заплахите, за факта, че е бивш полицай, който притежава оръжие, как всички съседи се страхуват от него. Тогава Владимиров дори споделя зловещото пророчество: "Не знам дали утре няма да съм поредният случай на застрелян".

Защото не вярват на системата

Психологът се обръща към българската полиция, подава сигнали. Казват му, че "нищо не могат да направят". Съседите не се оплакват, въпреки че един мъж е бил пребит от извършителя. Защото не вярват на системата.

И как ли да вярват на една система, в която никой "нищо не може да направи"? Убиецът вероятно има психични проблеми. Говорителката на прокуратурата съобщи, че той е подавал сигнал срещу Владимиров, защото "наел три лица, които да откраднат подготвени за предаване на вторични суровини отпадъци - найлони и хартия".

Ако човекът се окаже болен, той не отговаря за действията си. Но други са отговорни. Как 23 години, след като е напуснал системата на МВР, той все още притежава оръжие? Как така никой не е реагирал на тормоза, от който години наред са страдали съседите му?

Защото "тука е така"

Всички българи сме прокълнати да страдаме, а явно и да умираме, заради тези, които "нищо не могат да направят". Полицаи знаят за техни колеги, които разпъват чадъри над криминално проявени, но бездействат, защото "тука е така". После се чудим как е възможно човек без книжка и с десетки нарушения да премаже две момичета на пътното платно. Лекари се възмущават от свои колеги, които източват касата и лекуват пациенти за несъществуващи заболявания, но дотам. Обяснението: тези лекари имали гръб, а системата ги принуждавала да са такива. И сигурно ни е чудно, че сме водещи по смъртност в ЕС?

"Никой нищо не може да направи" е диагноза. В половината случаи в анамнезата към нея пише корупция, в другата половина - малодушие. Въпросът е какво става с онези, които могат нещо да направят. С онези, които се борят за реформи и за промяна. С онези, които например предлагат промяна в законодателството, така че да защитят хората от агресия. Да се отворят повече кризисни центрове за жертвите на домашното насилие. Да се изкоренят порочните практики.

Ние можем. Идват избори.

Вместо всичко това да случи, срещу устрема към промяна изпращат армия от несъществуващи чудовища - джендъри, чужди сили, НПО-та. Фиктивните плашила срещу разрешаването на реалните проблеми в България. Не знам какво е ефикасното лечение за болните от малодушие, но знам какво е за болните от корупция - ефективна и смела правосъдна, административна и здравна реформа.

Много от хората в тези структури "нищо не могат да направят". Ние можем. Идват избори.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Слава на Евроатлантическа България

    35 25 Отговор
    Системата при либералната демокрация е такава. Защо се коркате?
    Нали сега имаме БАНАНИ !

    Коментиран от #17, #24, #44

  • 3 честен ционист

    22 14 Отговор
    Смъртта дебне на всеки ъгъл в България. Грешката му е била на този, че се е прибрал.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Безплатно

    54 4 Отговор
    ... ще ви дам отговора: защото в България "бившо ченге" няма. И като са "излезли" от системата, продължават да си поддържат връзките със "системата" и продължават да влияят на обществото чрез тях. Почти всеки има "познат полицай", който след като е спрял да бъде такъв, продължава да си върти бизнеса, далаверите, ходатайствата и какво ли още не със "системата". "Гарван гарвану око не вади", а когато става дума за хора, които са замесени в РАЗСЛЕДВАНЕТО на тъмните страни на обществото, това е рецепта за търгуване с влияние, информация и какво ли още не. Затова и връзките със "системата" никога не спират. България е провалена държава с общество с изгнили морални устои, а полицаите често са в комбина с тези, от които трябва да ни пазят, защото някой някъде, който е, или е бил част от "системата" ходатайства за тях (срещи изгода, разбира се).

    Коментиран от #12, #15

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ти изобщо

    2 5 Отговор

    До коментар #5 от "Тошко":

    мислиш ли какво пишеш или пишеш каквото мислиш, защото второто не е добре.
  • 9 човек от народа

    4 6 Отговор
    статията е добра, но повече от сигурен съм , че ДВ не може !
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Опааа

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Тошко":

    Тихо вееее СО п ОЛ! Дай по погрешка да те нае..т едни много черни бразилци! Искаш ли? 😆
  • 12 честен ционист

    22 7 Отговор

    До коментар #6 от "Безплатно":

    Не е само до провалената държава. В България от край време се набират ченгета по специален психологически тест. Повечето имат по допълнителна Y хромозома - гена на убиеца. Агресивни и лесноманипуларивни индивиди.

    Коментиран от #38

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Мдааммм,набореее....

    19 6 Отговор

    До коментар #6 от "Безплатно":

    Използването на думата "връзки"(думичка използвана предимно по времето на недоносчето социализъм) говори,че НИЩО в обществения ни живот не се е променило последните 50 години,а може би 100 от времето на Алеко???Комбинация от Бай Ганьо и Бай Тошо,мдааммм....

    Коментиран от #45

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Абсолютно точно

    11 6 Отговор

    До коментар #2 от "Слава на Евроатлантическа България":

    Сега ще изскочи БХК или др.НПО и ще номинира убиеца за "Човек на годината".
    Такава е с-мата - това е позволено. Но не позволява закон за НПО-тата !! Кого трябва да обвиняваме, след като рибата се вмирисва откъм главата.., и наоколо видимо смърди..
  • 18 Аватар

    10 2 Отговор

    До коментар #14 от "Тошко":

    Според вас кой е потърпевшия - извършителят на деянието или жертвата?Ако се допусне в защита да се ползва психическо заболяване,то извършителят не е трябвало да притежава лично оръжие.То е трябвало да бъде отнето.Ако е психопат,то той осъзнава деянието си и може да отговаря пред закона за убийство.
  • 19 Някои си

    16 5 Отговор
    Има и такива съседи ,който да ги убиеш един път е малко
  • 20 А какво

    17 1 Отговор
    стана с Емили-тротинетката???

    Коментиран от #22

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Даа

    16 2 Отговор
    Тая ,,привилегия,, на разни луднали бивши ченгета трябва да се отнеме. За какво му е на такъв пищов насред София? За какво му е? Ето затова. Да утрепа някой нормален гражданин. И всичко това под благосклонния полет на разни меверета и тем подобни служби. Резил!

    Коментиран от #30

  • 24 Реално

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "Слава на Евроатлантическа България":

    Тази система е системата ДИРЕКТНО от НРБ. Онази, за която по цял ден тролействаш.

    Коментиран от #31

  • 25 Шаран БГ

    6 5 Отговор
    Това е ДЕМОКРАТИЧНО общество !! На него политиците са само за украшение и консумация на "национални" пари . Като си помисли човек, колко много време е загубено от партийните избраници в голямото партийно събрание, като дрязги, препирни, конфликти и не на последно място за далавери, лобизъм и корупция всякаква за 34 години.......му става лошо. И с право ругае !!
    Когато с Референдум се искаше МАНДАТНОСТ, ИЗБОРНОСТ и ОГРАНИЧАВАНЕ НА КОРУПЦИЯТА в РБ , всички скочиха , начело с президент Р.Плевнелиев, ПРОТИВ това искане на хората !!!
    Сърбайте "попарата" !! И да духате и да не духате ....ще си ходите ощавени! И отново СЪЩИТЕ Ви призовават на " избори". СЪЩИТЕ тези, които унищожиха всичко хубаво, създадено от народа , които прогониха около 2 /два/ милиона български граждани в чужбина, които сътвориха такива закони, че те,само ТЕ и никой друг не може да ръководи тази страна, които само се научиха да "усвояват".........Те нищо не са създали , за да знаят какво е ТРУД - градивен, съзидателен. Боже пази българите у нас и по света. "Великата" РБ е ясно кой ще я затрие !!!
  • 26 ...

    10 2 Отговор
    Нормален ден във фекална република българия
  • 27 Българка

    12 7 Отговор
    Сега е момента да се приберат служебните карти на всички бивши ченгета. Излиза от кръчмата и се качва да шофира, питам околните, този е пиян,защо не го спрете? Отговора е, тоя е бивше ченге, показва си картата и не го закачат. Сега е момента господа!

    Коментиран от #36

  • 28 Роза

    9 2 Отговор
    За съжаление в правото ни има една огромна законодателна празнина-че докато не е извършено престъпление,съответните органи нищо не могат да направят.Междусъседските спорове са сложна работа.Едно е сигурно-извършителя е бил човек с психични проблеми и не е трябвало да има разрешително за оръжие.Но,разбира се сега никой няма да накаже тези,които са му дали разрешителното!И ето резултата-един качествен човек с благородна душа вече го няма!А другия,простия,ще го хрантутим докато изгние там,зад решетките!Неведоми са пътищата Божии и твърде странно е устроен света!
  • 29 кочо чистеменски

    9 5 Отговор
    Те всички полицаи независимо да ли са уволнени,заради престъпления ,дали са освободени по други причини урронващи авторитета на мвр или са пенсионирани те запазват оръжието си като частна собственост и започват частна и полицейска служба да ползват оръжието си безнаказано ,въпреки че са освободени,уволнени или пенсионирани поради непригодност в системата .Тия разбойници и престъпници в системата и пенсионерите да бъдат длъжни да предадаат оръжиата си при напускане без нзначение при какви условия .Да бъде забранени и негодно да носят оръжие тия които напускат системата на МВР защото те от там излизат като непредвидими престъпници
  • 30 Не само

    8 1 Отговор

    До коментар #23 от "Даа":

    с пищов и не само бивши ченгета, могат да те убият, ако ти е писано.
  • 31 Слава на Евроатлантическа България

    6 4 Отговор

    До коментар #24 от "Реално":

    Верно ли, я извади статистика на убийствата и на битовата престъпност при НРБ и сега
  • 32 Дос

    3 6 Отговор
    Да се отменят парите на куп на всички полицай след пенсиониране и да бъде изземвано оръжието и разрешителното за тях ! Полицаите са най компрометирани сред обществото ,могат да бъдат сравнявани със затворниците !

    Коментиран от #46

  • 33 Вопа

    5 4 Отговор
    Аз също съм заплашван от полицай , и не съм единствен . По голям контрол на психическата годност на този жалък персонал!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 само не и полицай

    2 5 Отговор
    Какъв полицай това си е един милиционер, копейка иПутлераст, който на практика приложи другата гледна точка напутлераст копейките.
  • 36 Ако лъжеш като дърта ромка

    6 1 Отговор

    До коментар #27 от "Българка":

    При напускане служебните карти им ги прибират. Водят се на специален отчет, ама ти от къде можеш да го знаеш. За оръжията трябва да са прослужили минимум 10 години и да е нямало инциденти с неправилно боравене или неправомерно използване.
  • 37 Наивник на средна възраст

    2 1 Отговор
    Само истината тържествува,не лъжите.Чрез истината Божият замисъл ще бъде разкрит.Желанията на мъдреците ще бъдат осъществени - да достигнат съкровищницата на великата истина" Тзаи мантра е приета за мото на Индия през 1949 год.Доколко е значима за съвременна Индия - незнам.Истината за нашата действителност е по-мрачна и от Тартар.Въпросът е - защо търпим.Виновни държавни институции няма тук,а ако случайно туй се получи,то за грешките им плащаме ние.Удобно непроменящата се система на правораздаване работи единствено за тях - държавните институции.Персонална отговпрност - йок. Закон за търсене на наказателна отговорност от магистрати ,превратно прилагащи закона - йок.Една сган от алчни самозабравили се "хора",апропо уж наши служители.Защо търпим,а не ги уволним? В една страна,в която е по-добре да си богат и виновен,отколкото беден и невинен,наглостта и безочието на тези наши служители ме изкушава да мисля за китайските форми на наказания.Ударно доказан корумпиран,я прокурор,я съдия,я полицай се оправдава във времето и простраството с методите на държавническата наглост и безочие. Впоследствие бива обезщетен яко с нашите пари,защото видите ли службата му предполагала "душевна чистота,морал,невиност - истински божи агнец.Това е истината и само истината за нашата бг действителност. В България няма действащи закони,действа с пълна сила само един закон - Законът на златото!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 кочо

    1 0 Отговор
    във БЪЛГАРИЯ има един калпав та калпав полицейски правилник за притежяване и носене на огнестрелно оръжие.уж щеше да е записано във конституцията закОна за оръжието --НО НЕ БИ.политиците са виновни обикновеният българин да не притежава оръжие--цели 76години.за полицията---тя произлиза от народа НО НЕ СЛУЖИ НА НАРОДА.БКП ПРЕВЪРНА МВР ВЪВ СВОЯ ТОЯГА И ПИСТОЛЕТ ---ЩИТ И МЕЧ НА БКП.Б. БОРИСОВ Я РАЗВРАТИ СЪС ПАРИ-МНОГО ПАРИ И ЗАКОНИ ЗА БЕЗНАКАЗАНОСТ.БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ.
  • 40 Нещо ми замириса

    6 0 Отговор
    Значиии... трябва да се проведе подробно разследване за причините давели до това убийство. Всеки психолог притежава знанията и уменията вербално да извади един нормален човек от психическо равновесие. Че бившият полицай е шемет е без съмнение,нооо... нещо ми подсказва ,че и психологът въобще не е света вода ненапита. Семейството му изръси огромна глупост,че видите ли понеже бил амерокански гражданин та и САЩ да се намесят и окажат натиск в тяхна полза. Това показва тежка неадекватност и високомерно самочувствие. Едно време такава порада хора плашеха с Партията,демек БКП та да си решават прозаичните битови въпроси.
  • 41 Правилно ти замириса

    3 0 Отговор
    Вече покойният беше човек с тежко разстройство, изпадаше в истерия от мръсни предмети като колела на бебешки колички на метър до него, така че никак не ме учудва, ако е организирал изхвърляне на вторичните суровини на съседа.
    Ако се закъснее за среща с него 5-10 минути отказваше да я проведе, но искаше да му се плати таксата.
    Миналата есен някакъв съсед уби друг при спор за паркомясто в София. Писаха 1-2 дни и толкова, а сега само с този случай ни занимават.
    Тормозел ли е покойникът ежедневно съседа си с ядни забележки и създаване на проблеми?
    Дали наистина се шуми, защото единият участник е полицай или се прикрива бещо много по-сериозно?
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Маймуна

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Слава на Евроатлантическа България":

    Много обичам банани! :)
  • 45 Американец

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Мдааммм,набореее....":

    При нас в САЩ хич не е така!:)
  • 46 Анархист

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Дос":

    Не ни трябват полицаи! Да живее майка Анархия!