Last news in Fakti

2 Септември, 2013 19:30 16 777 29

От букета в Банкя до обиди онлайн

  • букета-
  • банкя-
  • обиди онлайн-
  • бареков-
  • борисов

Бареков с обидни квалификации към Борисов. Лидерът на ГЕРБ с къса политическа памет

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Кандидат – политикът Николай Бареков се обърна с обидни квалификации към лидера на ГЕРБ  Бойко Борисов.  Това той направи в блога си по повод днешното изказване на председателя на ГЕРБ за незабавни предсрочни избори.

Лидерът пък на ГЕРБ Борисов забрави, че само преди месец бе обявил, че изборите са възможни едва през май 2014 година, с което наистина показа за пореден път къса политическа памет. Но Бареков пък не остана по-назад и не само, че анализът му не е обстоен на казаното от Борисов, но е използвал и обидни квалификации, като не е спестил критиката си и към лидерите на другите политически партии.

Ето какво заявява Бареков в блога си, което бе разпространено и от медиите:

„Борисов пак се изцепи с искане за незабавна оставка.

Кога да му вярваме – сега или после, когато пак ще се върне на старата си позиция – ГЕРБ да работи като конструктивна опозиция в парламента. Поведението на лидера на ГЕРБ е елементарно като на безотговорен човек и политик. Всъщност между мутрафона Бойко Борисов и всеизвестния Бисер Петното няма разлика. Нито в криминалното минало, нито в протестното настояще.

Крайно време е да се каже ясно, че ГЕРБ в този си вид не е алтернатива на БСП и ДПС, а е част от статуквото. Статуквото, срещу което хората протестираха още през февруари. За да има помирение в обществото, старите партии в бардака трябва да слязат от сцената. И партията на Борисов, и партията на Костов и Кунева, и тези на Станишев и Местан. Затова трябва още малко време. Борисов бърза, защото след още три месеца ще бъде окончателно сринат заради крадливото си и бездарно управление, което докара народа до гладна смърт.

Смирение, глупако!”

По-рано днес пък Борисов заяви, че ГЕРБ  отхвърля предложението на Сергей Станишев за съгласие по предложените от него национални приоритети. „Те са изработени в неговия кабинет и не са известни на политическите и гражданските организации, на президента, на широката общественост. Националните приоритети не могат да бъдат формулирани и наложени от един непопулярен лидер или от партии с ниска обществена подкрепа и загубено доверие.

Приемаме исканията на протестиращите като основателни и справедливи. Солидарни сме с тях и изразяваме уважение към упоритостта и последователността на усилията на всички, които 80 дни не се отказват от протестите.

Приемаме призива за незабавна оставка на правителството и се обявяваме за нови избори до края на годината”, заявява Борисов. Той обаче е категоричен, че ГЕРБ ще бъде в парламента при започването на есенната парламентарна сесия.

Борисов като, че ли наистина забрави, че в началото на август той изрече:
"Ние изрично сме казали, че сме за незабавни избори, но желанието на коалицията, която управлява, е да изкара цял мандат. Нежеланието да вкарат за обсъждане в Народното събрание промените в Изборния кодекс, гласуването на лятна ваканция на парламента – това означава, че промените в изборното законодателство ще може да се гледат най-рано през септември. Това прави компромисен вариант – избори през май”. И още: „Да обявят май месец предсрочни избори, призова лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента пак в началото на август. Според него, тогава вече веднъж ще се харчат пари за избори, тъй като тогава ще са и изборите за евродепутати и така „масрафът ще го има“.
„Втори път – както ни подредят хората, така след това да си управляваме и да се признае резултатът. Няма как след това септември или октомври пак да има избори – вече ще сме фалирали“, категоричен беше тогава Борисов.

Е мила родна българска картинка, като, че ли и този път и политици и кандидат – политици не ни изненадаха. А иначе в отношенията между Бареков – Борисов има явно само една крачка от любовта до омразата - от букета в Банкя, поднесен от Бареков на Борисов при избирането му през 2009 г. за премиер, се стигна до обидите онлайн.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Anna Mircheva

    2 9 Отговор
    За Борисов са малко и тези обидни квалификации. Герб -издиша, а Борисов затъна в лъжи и измами.Вече нищо не може да спаси имиджа му-нито Туитър;нито платените протести срещу кабинета на Орешарски. Бареков е напълно прав в своите определения.

    Коментиран от #2, #4

  • 2 comment

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Anna Mircheva":

    Абе така в, но все пак всичко друго е по-добро от комунизма. Е, вероятно комунистическите мекерета ще ме залеят с минуси и бълвоч, но това само щр подкрепи тезата ми.

    Коментиран от #25

  • 3 Nikolai Dobrev

    4 1 Отговор
    Бареков е доказан подмазвач и за нищо не става !!!

    Коментиран от #5

  • 4 Borislav Mihaylov

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "Anna Mircheva":

    Kакво не ти харесва на Борисов - че построи за 4 години това, което за 20 години преход го чакахме. А на Станишев му бяха спряли всички Еврофондове заради далавери и съмнения за корупция.Ааа кой е този Бареков - тоя с дудука ли беше, този дето работи за частната пропагандна ТВ на Цецо Мустака и на Пеевски?

    Коментиран от #26

  • 5 comment

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Nikolai Dobrev":

    Има си научен термин - политическа к..ва! НЕ на евфемизмите!!!
  • 6 Bogdana Riapova

    5 4 Отговор
    БОЙКО , ИДИ СИ С МИР----
  • 7 Krasimira Ilieva

    3 3 Отговор
    Като прочетеш статията си правиш извода че след 24 часа Б.Б. може да каже и друго-противоположно мнение. Точно в негов стил. Затова Бареков е прав като му казва-СМИРЕНИЕ ГЛУПАКО!!!!
  • 8 tttt

    6 4 Отговор
    За мен Борисов е национален предател. 1 можеше да промени изборния закон да НЕ идват толкова фалшиви гласове от Турция защото имаше мнозинство. 2 ако НЕ беше разбил групата на АТАКА сега да имаха мнозинство. 3 приложи закон който е много стар но никой досега не го е прилагал и накара българските майки да връщат майчинство . ИДИ СИ БОЙКО
  • 9 Anna Mircheva

    7 4 Отговор
    Казвате,че Борисов за 4 години е построил това ,което не се построи по време на прехода за 20 години!Всички негови магистрали не водят до Рим, а до една провинция ,която е надупчена като швейцарско сирене-дупка до дупка. А държавните фондове се превърнаха в лична касичка на дружката на Бойко-Росечо и Прокопиев. А еврофондовете?колко от отпуснатите пари се реализират по места? И колко потънаха в лични джобове?
  • 10 Стефания Литова

    5 4 Отговор
    Ха ха ха ..... виждам ,че повечето дами се изказват неподготвено спрямо Бойко Да ама Не. МИЛИ ДАМИ НАЛИ НАРОЧНО СТАНИШЕВ И БСП ВДИГАТ МАЙЧЕСТВОТО за да Ви спечелят гласовете а после ще духате Таратора ...Бойко трябва да се върне, по добре мъжкар и мутра да управлява в место ГейОве и турци !!!

    Коментиран от #17, #27

  • 11 Krasimira Ilieva

    2 5 Отговор
    Стефания-като не харесвам Б.Б. не значи че харесвам Станишев.По скоро подкрепям Бареков за думите му че всички стари партии е време да си заминат

    Коментиран от #28

  • 12 Stoyan Zlatanov

    4 2 Отговор
    Барекоооов, Бареков...И ти барабар Петко с мъжете, политик искаш да ставаш. Само че у нас няма политици, а политически проститутки. Щом си мераклия, заповядай...
  • 13 EMSKI

    2 3 Отговор
    Интересно ми стана....повечето негативни коментари спрямо Борисов са от жени.....напоследък "откакто жените подкараха колите" ,това съсловие от човечеството се взе много на сериозно , че може да е фактор в каквото и да е!!!! Господ е предопределил кое,как да става , и кой да го прави!! Вие ,жени , сте красиви , женствени и желани.....не влизайте в други роли.....не ви се получава!!!!
  • 14 Христо Ковачев

    2 2 Отговор
    КАКТО СТАВА ЯСНО ВЕЧЕ ДОРИ И ЖЕНИТЕ НЕ ХАРЕСВАТ ГЕНЕРАЛЧЕТО, ИЗГЛЕЖДА САМО ЗАКЪСАЛИ П....ГИ САМО СА ОСТАНАЛИ ДА МУ СЕ КЕФЯТ
  • 15 Бхд БхД

    1 6 Отговор
    Единия пожарникар другият журналист да ходят някъде другаде да въртят филми.Според мен Б.Б направи много за държавата ни но Цветанов се о.ра.
  • 16 Христо Ковачев

    2 2 Отговор
    КВО Е НАПРАВИЛ ТЪПИЯ МУТРАФОН БЕЕЕЕ ,ДОКАРА ДЪРЖАВАТА ДО ПРОСЕШКА ТОЯГА КАКТО И НАСЕЛЕНИЕТО,МНОГО НАПРАВИЛ ХА ХА ПАПАГАЛИ
  • 17 Toko

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "Стефания Литова":

    Че какъв мъжкар е Боко,днес каже едно,утре друго-мъж,който не си държи на думата,не е мъжкар
  • 18 Христо Ковачев

    1 2 Отговор
    МНОГО ХУБАВА СНИМКА БОКО ИСКА ДА НАПРАВИ ДУДУК НА БАРЕКОВ САМО ДА СПРЕ ДА ГОВОРИ
  • 19 Krasimira Ilieva

    3 2 Отговор
    АКО ЖЕНИТЕ СЕ БЯХМЕ ЗАХВАНАЛИ ПО-СЕРИОЗНО СЕГА НЯМАШЕ ДА СМЕ ПОСЛЕДНИ В ЕВРОПА ПО ДОХОДИ.НАГЛЕДАХ СИ НА МЪЖЕ САМО НА СНИМКА-А В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ СА ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОСТИТУТКИ.СТИГА ВИ ТОЛКОВА СПОКОЙСТВИЕ
  • 20 иван иванов

    4 1 Отговор
    и 2мата са продажници. национални предатели. 1ния е крал от България и българския народ и най-нагло и лицемерно лъгал години наред, а другия е журналист-пионка, манипулиращ общественото мнение от гнусната еврейска тв7.
  • 21 шруум гъбков

    4 1 Отговор
    ако бюреков влезе в парламента ,това ще е неоспоримо доказателство , че си заслужаваме живота....
  • 22 Anna Mircheva

    2 3 Отговор
    Да, така е.Българската политика се превърна в политическа порнография, но затова имат вина старите политици.Ако искаме нещо да се промени, трябва да заложим на новите политически движения.

    Коментиран от #29

  • 23 Miroslav Chaushev

    4 0 Отговор
    Мисля, че отмина времето на 45-годишното гласуване за една партия и за едни вожд и е нормално дори и да си симпатизирал на някого, ако той те е излъгал, създал е хаос, за да се облагодетелства, да му обърнеш гръб....
  • 24 Hristina Petkova

    4 2 Отговор
    Боко разочарова до дъно много от избирателите си и хората, вярващи в него. Мнозина се разкайват, че са гласували за подобна продажна душица и тъп пожарникар.
  • 25 по темата

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "comment":

    Салчо, Борисов да не е Марсианец бре, или паметта ти, или си двадесет годишно зомби, дето не е наясно с последния комунист, който живота на Българите дава, но тапията комунистическа и партийната си принадлежност не изоставя!
  • 26 по темата

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Borislav Mihaylov":

    какво бе гербераст комунистически построи Буда, деветдесет километра пътища, които откриваше на всяка отсечка, за да създава илюзия за строителство и измама, която да оправдае откраднатите милиарди, които просто липсват в хазната!
  • 27 по темата

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Стефания Литова":

    И да четкаш, ако не си д.хала на Буда за пари, няма и да го направиш - времето отмина, или все пак има надежда в затвора на свиждане.
  • 28 ВИП АМГ

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Krasimira Ilieva":

    e shtom podkrepiash barekov znachi si po zle i ot komunistite
  • 29 ВИП АМГ

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "Anna Mircheva":

    mi glasuvai za barekov toi i slavi binev shte sa dobro lice na rodinata.prost narod slaba darjava!!!