Last news in Fakti

3 Март, 2023 16:00 6 304 256

Руснаци и българи трябва да живеят братски? Що за лицемерие

  • русия-
  • елеонора митрофанова

Вместо да чете уроци на българите, по-добре и този път г-жа Митрофанова да си беше замълчала

Руснаци и българи трябва да живеят братски? Що за лицемерие - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Миналата година Москва обяви България за "неприятелска държава". А сега говорят за братски дълг. Това е израз не само на лицемерие, а и на елементарен, но опасен опит за манипулация. Коментар на Петър Чолаков.

Руският и българският народ "са длъжни да живеят братски" - това послание отправи руската посланичка Елеонора Митрофанова в навечерието на националния празник 3 март. Ако тези думи нямаха предистория и контекст, те биха могли да минат за израз на дипломатическа загриженост и добронамереност. За чиста монета. Това обаче няма как да стане, защото по обективни причини отношенията между България и Русия са в най-ниската си точка от десетилетия.

Преди година, през март 2022, Москва обяви България за "неприятелска държава". А сега пак оттам ни говорят за братски дълг. Подобна реторика не е само израз на дипломатическо лицемерие. Тя е елементарен, но и твърде опасен опит за манипулиране чрез изкривяване на действителността - известен в психологията като "гаслайтинг".

Доверчивото лице на българите е осветено от мъждукащата светлина на руската "газова лампа". Подхвърля им се примамка, която трябва да ги обърка, да подкопае и изтръгне почвата изпод краката им. "Ние може да сме ви сложили в списък с неприятелски страни, но вината не е наша - в душата си ви чувстваме братя". Това е лукавият тон, с който Кремъл се опитва да съблазни. Широка и щедра е руската душа, тя винаги е готова да прости, в името на братството и добросъседството.

Какво обаче има да се прощава?

Нима България е в дълг към Русия, нима е съгрешила? Русия обяви САЩ, Канада и всички държави от ЕС, включително България, за неприятелски - заради санкциите, които те наложиха на Кремъл заради агресивната война, която руският президент Владимир Путин започна на 24 февруари 2022 срещу съседна Украйна. Постъпка, която не е нито "братска", нито "добросъседска".

Не е погрешно да твърдим, че враждебните действия на Москва срещу Киев стартираха много преди това - тяхна проява е анексията на Крим през 2014, но не само. А Киев предизвика гнева на Кремъл, защото потърси перспектива в ЕС и НАТО.

Троянският кон на Русия в Европа

С какви очи тогава ни напътства пратеничката на Кремъл? Странно и нелепо е агресорът да говори за братски дълг.

Русия винаги се е опитвала да дирижира политическите и икономическите процеси в България, да води за носа общественото мнение. След като страната ни стана член на НАТО (2004) и ЕС (2007), в Кремъл сериозно се обезпокоиха, че могат да загубят най-верния си троянски кон в Европа - София.

Руските опити за въздействие продължиха с още по-голяма интензивност: чрез енергийните проекти като Южен поток (спрян от ЕК) и Турски поток; с помощта на лостовете в службите за сигурност и съдебната система; чрез петата колона в политическите партии и медиите; чрез дезинформацията и "класически похвати" като опитите за покушения и диверсии.

Могат ли от Кремъл да отговорят: кой заплашва журналиста Христо Грозев? Кой се опита да ликвидира оръжейния търговец Гебрев, застрашавайки "между другото" живота и на обикновени, напълно случайни и невинни български граждани? Кой организира серия взривове във фабрики за боеприпаси в България? Кой плаща рушвети на български политици, за да въртят далавери в енергетиката, държейки страната ни в зависимост от Кремъл? Имат ли интерес руски граждани от търговията със златни паспорти, която у нас процъфтяваше в продължение на години?

Вместо да чете уроци на българите, по-добре и този път г-жа Митрофанова да си беше замълчала.

***

Този коментар изразява личното мнение на автора. То може да не съвпада с позициите на Българската редакция и на Дойче Веле като цяло.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 195 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вечна

    242 96 Отговор
    дружба

    Коментиран от #18, #28

  • 2 Еми братски

    262 85 Отговор
    народи сме

    Коментиран от #27, #236

  • 3 ХАХАХА

    276 70 Отговор
    Поредната русофобска публикация от поредния русофоб публикувано в русофобски сайт!

    Коментиран от #96, #183, #205

  • 4 да де

    222 51 Отговор
    Аре гьобелс веле да не ни говори за лицемерие май забравиха за оня с мустачките колко народ изтрепа докато те го венцехвалеха.
  • 5 Пепи

    162 43 Отговор
    я кажи, защо миналата година ни обявиха за неприятелска държава?

    Коментиран от #31

  • 6 Павел

    222 64 Отговор
    Спрете незабавно неофашистката пропаганда на Дойче Зеле, какво безсрамие навръх националния ни празник!!

    Коментиран от #129, #249

  • 7 Тед

    194 60 Отговор
    Но първо България въведе нелегитимни едностранни санкции, които не са одобрени от СБ в ООН срещу Русия. На каквото си постилаш, на това си лягаш.

    Коментиран от #20, #88

  • 8 абе ай си ....

    167 27 Отговор
    Нацистите , пак се мешата къде не ви е работа . Ако си падате по войните си ги водете сами , вече сме ви сърбали попарата .
  • 9 Русофобите

    169 42 Отговор
    винаги са били Началото на Края на България.Историята го потвърждава на 100%!

    Коментиран от #38, #63

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Последния Софиянец

    93 31 Отговор
    Ние сме създали Великата славянска цивилизация а се отричаме от нея.

    Коментиран от #21, #41

  • 12 България е еничаросана

    84 10 Отговор
    Кръвен данък
    Зъбен данък
  • 13 Сталин

    130 33 Отговор
    Добре че Путин не чете Факти ,щеше да умре от смях и войната в Украйна ще свърши

    Коментиран от #37

  • 14 Заплаха си е.

    53 133 Отговор
    Русия да те обяви за братска страна си е чиста заплаха. Вижте, какво става с Украйна. И на тях бедата им е, че руснаците ги нарочиха за впатски народ.
  • 15 ТаУмВзе

    31 101 Отговор
    Важното е обилен гнус 200 да върви с вагоните и зиловете към прогнилата просия и всичко ще е наред!
  • 16 Болшевик

    46 92 Отговор
    КГБ, вън от България!
  • 17 Българите имат памет

    99 21 Отговор
    И са признателни за освобождението си от Турско иго каквито и да са били мотивите на Царска Русия.Но,.....Русия заложи на куц кон в последствие и определи за свой фаворит на Балканите Сърбия,което донесе много вреди на България и тя не можа да реализира националния си въпрос - всички Българи и Български територии обединени и ние никога няма да забравим това.Никога

    Коментиран от #209

  • 18 Вечно

    26 56 Отговор

    До коментар #1 от "Вечна":

    Робство за такива като тебе
  • 19 Един от всички

    28 85 Отговор
    Руснаците съ си самодастатъчни ! Братоубииствената война е факт че са такива !
    Просто не им достигат черноработници и ресурси който са загубили след разпада на СИВ и ссср! Обичат да се налагат като западнаците с търговско влияние(монопол на местно ниво) и военна сила, а за тези нации който помнят историята си до 50г от 13века се създават политически предпоставки да се повторят събития с налагане на политически и икономически обвързани с цел влияние!?
  • 20 реру

    57 88 Отговор

    До коментар #7 от "Тед":

    "Но първо България въведе нелегитимни едностранни санкции, които не са одобрени от СБ в ООН..."

    България може да въвежда санкции срещу когото си иска...
    РФ обаче въведе войска и анексира чужда територия без санкция на СБ на ООН...
  • 21 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    51 9 Отговор

    До коментар #11 от "Последния Софиянец":

    Е аз те създадох теб, виж се какъв продажен мусор излезна‼️
  • 22 Адам Хилтън

    73 16 Отговор
    Абсолютно непровокирано - не е сякаш България влезе във военен съюз, открито враждебен към Русия (НАТО) или нещо? "Няма" логика в това Русия да ни мрази... хах
  • 23 ПО ТОЧНО

    100 30 Отговор
    ЗАБРАВИХМЕ ЧЕ "НОВИТЕ" НИ БРАТЯ СА ТЕЗИ КОИТО СРИНАХА СОФИЯ 1944г, А НЕ РУСНАЦИТЕ ...........ВЕЧЕ СМЕ НА ПРИНЦИПА .................БОИ ,НАВЕЖДАНЕ, АВИАЦИЯ НА СКИЦА.......... И......УВАЖАВАМЕ.....!!!

    Коментиран от #212

  • 24 Бог Високо всеки знае

    44 4 Отговор
    Ама няма български цар далеко Всичко стана парламенти и депутати и партии
  • 25 Мда

    33 86 Отговор
    Освобождението си сме го изкупили отдавна, от тези кръвопийци, така че за нищо не сме им длъжни повече! Пито-платено! Няма такова нещо като вечна дружба и признателност! Като искат да сме братски народи, да се държат като такива, а не като господари!

    Коментиран от #60, #213

  • 26 КОНТРАТА

    96 25 Отговор
    България на соросоидите е враг на Русия, а не България на българите. Русия е обявила 10% русофоби майцепродавци за врагове на Русия същите шпиони на Козяк са и врагове на България!

    Коментиран от #92, #179

  • 27 Хм Хм

    31 78 Отговор

    До коментар #2 от "Еми братски":

    "Еми братски народи сме"

    Еми не сме.

    Коментиран от #42

  • 28 Мда

    27 70 Отговор

    До коментар #1 от "Вечна":

    Освобождението си сме го изкупили отдавна, от тези кръвопийци, така че за нищо не сме им длъжни повече! Пито-платено! Няма такова нещо като вечна дружба и признателност! Като искат да сме братски народи, да се държат като такива, а не като господари!

    Коментиран от #43

  • 29 мераците на атлантиците

    80 21 Отговор
    Първо да се разправим с Русия , после на народите ще им нахлузим оглавниците , карантина , васкина , чипиране , електронна робство , единици и нули вместо пари и копче за изслючвне .
  • 30 Антонио Бандера

    75 16 Отговор
    Що за лицемерие е придворните медии да ни обливат спумия точно на този ден
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Окраин4е

    82 21 Отговор
    Антинационално правителство на Кирил Петков е враг на Русия, а не българите.
  • 33 Българин🇧🇬

    58 22 Отговор
    От Кремъл обявиха враговете на България за врагове на Русия.
  • 34 Митрофан Ханъм

    31 58 Отговор
    Евала ,роби мои .
    Даже и като се прибера в Раша ,искам да си имам българските подлоги .
    Равни нямат , обичат да лазят и лижат .

    Коментиран от #65, #145

  • 35 Ернесто Гевара

    64 15 Отговор
    Заради колабороционистите ПП-ДБ и ГЕРБ цяла България се посрами пред свободния свят
  • 36 Ще повърна

    29 57 Отговор
    Много противна. В КГБ-ейската униформа с нагла физиономия на лице, оглежда русоробията.
  • 37 реру

    52 9 Отговор

    До коментар #13 от "Сталин":

    "Добре че Путин не чете Факти..."

    Не е много сигурно...

    Коментиран от #83

  • 38 Най-големия

    28 57 Отговор

    До коментар #9 от "Русофобите":

    В момента най-големия русофоб е света е путлер!
  • 39 Американско говедо

    73 24 Отговор
    Стига сте манипулирали ....първо България наложи санкции и после РФ ни обяви за неприятелска държава.

    Коментиран от #204

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Хм Хм

    24 37 Отговор

    До коментар #11 от "Последния Софиянец":

    "Ние сме създали Великата славянска цивилизация а се отричаме от нея."

    Прочети малко, за да разбереш, че "славянството" е измислено от Екатерина Велика, за да приобщи определени народи с цел обединение и доминация.
    България е създадена стотици години преди Русия и няма как да имаме роднински връзки!
    Руснаците са викинги плюс азиатци - чети Божидар Димитров.
  • 42 Пеперуда

    65 5 Отговор

    До коментар #27 от "Хм Хм":

    Еми може и да не си харесваш роднините, но са ти роднини. Така че сме! Роднини сме и с украинците. Украинците и руснаците също са роднини. Точно затова е ужасно че се бият.
  • 43 Платено е яко

    35 41 Отговор

    До коментар #28 от "Мда":

    Освобождението струва на България 32 тона злато

    Коментиран от #51

  • 44 Американско говедо

    62 21 Отговор
    Нашият братски народ са краварите...които нито са народ,нито са ни братя,а само и единствено господари.
  • 45 Павел пенев

    73 26 Отговор
    Какви лицемери,какви гадини са тези високо платени лакеи от DW. Неонацизма окончателно ги е завладял. Те не са тука за да обсъждат действията на своя посланик от Германия а да дрънкат против Митрофанова, да лъжат, да клеветят и да създават интриги. Ние си знаем историята и отдаваме своята почит и уважение към братята освободители. Но знаем и какво получихме от Третия райх като съюзници на фашистка Германия- десетки хиляди убити, загуба на Македония, западните покрайнини, Егейска България,конфискации и контрибуции. Германия кога ще ни върне това? Никога. Но сега раздава шедро пари и оръжия на Украйна.Гадове.

    Коментиран от #95

  • 46 Йордан

    68 19 Отговор
    Чуйте господа продажни политици и вие нови еничари- Петков и кокорчо и ти Чолаков : За мен и за огромната част от българите руският народ беше , е и ще продължават да бъдат наши братушки !!! А вие си оставате една измет.

    Коментиран от #57

  • 47 факт

    58 20 Отговор
    Дали Факти можеше да ни спестят поредните глупости на Доче веле поне на днешния национален празник? Или масовата пропаганда и антируска истерия трябва да се лее всеки ден?
    А иначе всеки знае защо Русия ни включи в списъка на вражеските държави, заедно с ЕС. Заради простотиите и предателствата, които извърши простото Кире по заповед точно на Запада да налага пръв санкции на Русия, да гони руски дипломати, да затваря небето и пристанищата за Русия, както и да не иска да плаща газа, за което ни го спряха.
    Но, българския народ си тачи и уважава своите освободители, напук на предателите, продажниците и лакеите на тоя Запад, който води агресивна война с Русия на украинска територия.
    Да живее българо-руската дружба!
    Честит национален празник на истинските българи!

    Коментиран от #58

  • 48 ха ха

    23 38 Отговор
    братски ли? а откъде тогава идва популярния у нас израз "братска делба" - големия брат взима всичко и оставя малкия с пръст на едно място!! Много благодарим, вече му опитахме жилото за толкова години в СИВ!

    Коментиран от #55

  • 49 провинциалист

    44 14 Отговор
    Авторчето съшива с бели конци някаква статия за оправдаване на хонорар. Би вървяла за хора, които не правят разлика между "страна" и "държава". А за серията взривове може да пита кирчококорчовците как се изнасят количества боеприпаси без законово решение за това.
  • 50 Марш в рашистан

    24 40 Отговор
    Тоя борсук трябваше да бъде изгонен заедно с другите 70 агенти.
  • 51 Зевзек

    33 8 Отговор

    До коментар #43 от "Платено е яко":

    Да си беше носил феса-щеше да това безплатно
  • 52 Коми учебниците доста неща не казваха

    26 16 Отговор
    Известно е, че Санстефанският договор има предварителен характер, и че той е ревизиран в Берлин на 13 юли 1878 г. Чл. 22 на Берлинския трактат намалява времетраенето на руската окупация на девет месеца и изрично задължава Русия да изтегли всичките си войски от България след изтичането на деветмесечния период. В българската социалистическа и постсоциалистическа историография този период е наричан „Временно руско управление”, докато в официалните руски архивни документи и в българските дипломатически преписки до 9 септември 1944 г. е означаван като „руска окупация на България”.
  • 53 Серьожа

    35 21 Отговор
    Руснаци и българи винаги са и винаги ще живеят братски, за украинските орки и тяхните западни сателити.

    Коментиран от #62, #130

  • 54 Да ама не

    29 34 Отговор
    Братски народ сме, но с Царска Русия, която ни освободи, а не със съветска Русия, на която днешната власт е продължение и както казваше Бай Тошо този комунизъм от Московски тип , който ни наложиха ни провали.
  • 55 Винету

    27 6 Отговор

    До коментар #48 от "ха ха":

    Имаш предвид Големият Брат отвъд океана?
  • 56 Ха. Ха

    27 8 Отговор
    Дойче веле, финансирано от си ай
  • 57 да де

    22 27 Отговор

    До коментар #46 от "Йордан":

    за руския народ да, но не и за путинистите, ограбили и изстискали обикновените хора, като още ги третират като крепостни - не четете ли как се отнасят със всеки, който дори си помисли нещо за тях
  • 58 Кирил ПЕТКОВ

    22 43 Отговор

    До коментар #47 от "факт":

    постъпи много правилно, но тази Митрофанова трябваше веднага да я обявим за персона нон грата. И междудругото онези руснаци, нямат нищо общо с тези путинови неонацисти.
  • 59 даскала

    29 10 Отговор
    Политолози и социолози като чолаков са евроатлантически джендаролози бо----- живеещи на гърба на народа с тоя нбу
  • 60 точно

    10 24 Отговор

    До коментар #25 от "Мда":

    братски ли? а откъде тогава идва популярния у нас израз "братска делба" - големия брат взима всичко и оставя малкия с пръст в задника!!

    Коментиран от #69

  • 61 Соросите са безродници

    55 13 Отговор
    Историята на свободните хора никога не се е пишела от случайността, а от избора - от избора на народа!
    Преди 145 години генерал Столетов е казал: „Опълченците доказаха, че многострадалният български народ е достоен за свобода. По-блестящо участие на Българското опълчение трудно можеше да се очаква.“

    Гордейте се с дедите си, скъпи сънародници, и не ги посрамвайте! Дойде време отново да докажем, че сме достойни за свободата си!

    Честит Празник!
  • 62 Украинските

    11 15 Отговор

    До коментар #53 от "Серьожа":

    орки , както ги наричаш са си българи, заселили се по тези земи през 19 век.
  • 63 Един от всички

    17 27 Отговор

    До коментар #9 от "Русофобите":

    Когато България я е имала Русия не е имало така че люлката на руската цивилизация и е това което е благодарение на България от 1887г на сам вече век и половина ги храниме и поиме и за наша сметка, а те кво скъп газ ,гориво изградихме им тръбопровод за наша сметка по която няма дял за нас?? Толкова ва сме братски само в нужда като украинците върнаха ги с век на зад за да останат факта Лорейн и да сринат ервопазарите длс който търгува украйна а вие си говорете за "фашизъм" и що е" ковунизъм " в САЩ го наричат "изнасяне на демокрация" а руснаците "фашизйм" руснаците могат да ги заличат но няма кой да им работи за без пари (доброволчески труд) Русия се е включила в войната с турците защото в кримската война я губи срещу Турция а тука не я губи защото "българина знае как да мре" бъдете здрави !
    Честит празник!

    Коментиран от #79

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 ОБЪРКАЛ СИ СЕ

    9 5 Отговор

    До коментар #34 от "Митрофан Ханъм":

    .......ОБИЧАТ ДА ЛИЖАТ НА ДРУГО МЯСТО.........ЛИБЕРАЛНО........!
  • 66 се се чудех какви точно са ви ценностите

    20 9 Отговор
    Очевидно живот по братски не ви е по вкуса , увличате се по войни , изтребление , грабеж , подчиняване .
  • 67 ГеювИ

    31 12 Отговор
    Зеле, вие Българска медия ли сте? Аре нема нужда! Мерси!
  • 68 Брат брата не храни но горко на този

    25 17 Отговор
    Който го няма
    Горбачов предаде социализма
  • 69 Асен

    1 3 Отговор

    До коментар #60 от "точно":

    ....еми извади си го!
  • 70 крамълски идиот

    23 30 Отговор
    Голямата част от българите няма как да обърка мутрафонона! Мразят просия заради 9 сепетмври, на останалите любовта е платена. Не съм видял, някой да емигрира натам.
  • 71 ууууу

    40 11 Отговор
    Аз не разбрах от къде на къде НАТО и ЕС се ангажираха със спасяването на Украйна, като нито Украйна е в НАТО, нито е член на ЕС ????
    Ами САЩ като нападна най брутално Ирак и уби 1 милион иракчани, защо НАТО и ЕС мълчаха ???

    Коментиран от #74

  • 72 Когато пак

    23 11 Отговор
    се освободим, първото нещо на независимия парламент е, да закрие тази антибългарска и античовешка медия
  • 73 Оракулът от Каспичан

    21 36 Отговор
    Тази отдавна трябваше да е обявена за "персона нон грата",но благодарение на радев и служебното му правителство от ченгета,това засега не се случва.Нищо не им дължим на тези нагли азиатци.Тези,които са им "братушки" на тези,са един файтон хора,повечето с ментални проблеми с малки пенсии и на социални помощи.България скоро,ще приключи с русофилията,поради чисто демографски и природни причини.Смъртността сред русофилите е изключително висока,поради напредналата възраст на основната маса и поради битовият алкохолизъм на тези,които все още не са навършили пенсионна възраст и вероятно никога няма да навършат.Отдавна ги няма "масовите" изцепки на разни леви радикали,като дори напъните на костя копейкин са жалки в сравнение "манифестациите" на бсп от преди 25 години.Природата си взима своето и това ясно се вижда и на изборите.Дори на бузлуджа се събират основно заради бирата и кебапчетата,а демагогията я пускат покрай ушите си.Това го осъзнават дори в кремъл,след като ни обявиха за "неприятелска страна".То сърбите вече не са тези русофили от миналото,та какво остава за българите,които отдавна гледат на Запад и не им дреме за пропадналата тоталитарна дупка.
  • 74 така де

    11 2 Отговор

    До коментар #71 от "ууууу":

    Не бе , просто я ангажираха с войната да им я започне и води .
  • 75 Адам Хилтън

    17 32 Отговор
    Хубавото е, че Зеленски унищожи съдраните братушки за по малко от година, от втарая в мире остана само скрап и блек чували, ревете подлоги кални!
  • 76 А с кой да живеем братски? С фашистите?

    35 18 Отговор
    Фащ, Германия, Франция?
  • 77 Перо

    35 10 Отговор
    Отново джендърската колегия: М.Атанасова, Дени с Джамбазов, БГ екип на DW и измисления Бесарабски фронт!
  • 78 Ццц

    29 9 Отговор
    Чолак, като пишеш коментари с претенция да са обективни. Имаше ли предистория преди Русия да обяви България за "неприятелска държава"? Оня заплес и онова опуленото дато оправляваха? Помниш ли?
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 СССР

    15 6 Отговор
    ПО РАВНО ЛИ ЩЕ ДЕЛИМ ИЛИ ПО БРАТСКИ?
  • 82 ФАКТ

    30 12 Отговор
    Е,с кой да сме братя ,освен със славянските народи ! Говорим и пишем на един език.Религията ни е същата.Хората също.

    Коментиран от #90, #104

  • 83 грес

    4 17 Отговор

    До коментар #37 от "реру":

    И Путин само във факти кебичи, нали!?
  • 84 Боруна Лом

    26 12 Отговор
    СПОРЕД,, ОБЕКТИВНИТЕ,,МЕДИИИИ,,, КРАВИТЕ СА НИ ОСВОБОДИЛИ
  • 85 Преди Стокхолмски синдром

    18 10 Отговор
    Имаше и има български синдром. С времето започваш да обичаш окупатора.
  • 86 Сандо

    18 6 Отговор
    ДВ,що не си ... !!!
  • 87 А бе авторчето

    21 11 Отговор
    То отношенията между Русия и България са лоши не между народите им!!! То и отношението на българския народ към политиците ни е лошо и отрицателно и не знам защо тоя слага равенство между народ и политици с никакъв рейтинг?!? А и българския народ никога не е казвал че харесва Путин,олигарсите му и начина по който управлява и ограбва Русия. Българите не сме евроатлантици
  • 88 Опълченец

    9 6 Отговор

    До коментар #7 от "Тед":

    Я ми изброй нелегитимните санкции.
  • 89 12345

    31 16 Отговор
    Ами като бием шута на Дойче зеле и разни пропагандисти насаждащи омраза към Русия, точно това ще стана, ще си живеем братски, без войни и простотии.

    Статията е показателна какви хора ни управляват.

    Откакто чета факти станах първи Русофил.
  • 90 Руснаците славяни ?

    12 20 Отговор

    До коментар #82 от "ФАКТ":

    “Руските учени приключиха и са готови да публикуват първото мащабно изследване на генетичния фонд на руския народ. Публикуването на резултатите може да има непредвидими последици за Русия и за световния ред “- така сензационно започва публикацията по темата в руското списание “Власт”. Сензацията наистина е невероятна – много от митовете за руската нация се оказаха лъжа. Включително, се изясни, че руснаците генетично не са “източни славяни”, а фини.

    Коментиран от #110

  • 91 1234

    27 22 Отговор
    България и Русия завинаги заедно,политиците настава за нищо
  • 92 Опълченец

    3 3 Отговор

    До коментар #26 от "КОНТРАТА":

    Хахахахаха
  • 93 Анонимен

    33 7 Отговор
    Българските медии копаят дъното!
  • 94 Град Симитли

    1 4 Отговор
    Срещу " гаслайтинг" у Уикито седи снимката на Чолак Петре:))
  • 95 Опълченец

    5 6 Отговор

    До коментар #45 от "Павел пенев":

    Осъзнаваш ли колко глупости си написал?

    Коментиран от #100

  • 96 Неутрално

    4 6 Отговор

    До коментар #3 от "ХАХАХА":

    А Вие сте поредният Невеж и Неосъзнат, намерил място да се "изак...." тук, защото другаде няма да Ви го позволят. И ако забелязвате, говоря на Вие, т.е запазвам Човешкото Ви достойнство и облик, но май нямате нужда от такова уважение.

    Коментиран от #181

  • 97 каскетя

    10 0 Отговор
    Не е лицемерие а свещена простота.
  • 98 Тони

    13 3 Отговор
    Освобождение от какво и от кого?
    Може би от миролюбивото Присъствие, направено от марсианците?
  • 99 Теодор

    33 11 Отговор
    Какви български журналисти си имаме само,.

    В нито една телевизия не изричат думите „Русия и руснаци“ на този свещен ден. Ще си загубят работата на мекерета, завалиите, ако ни честитят празника и кажат гласно, че Русия ни освобождава – докато днешните ни натовски съюзници въоръжават и се бият на страната на Османската империя.

    Коментиран от #103

  • 100 Прокопий

    13 11 Отговор

    До коментар #95 от "Опълченец":

    Не, не осъзнава. Разбирането е интелектуален процес, неприсъщ на фанатичните фашистки pycopoбчета.
  • 101 Един

    30 16 Отговор
    Американците насаждат русофобия и тук както в цяла Източна Европа, така в Украйна се стигна до неофашизъм. Няма да мине!
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Прокопий

    13 17 Отговор

    До коментар #99 от "Теодор":

    Защо да говорят за прокажените орки, самоотписали се от редовете на цивилизацията???

    Коментиран от #108

  • 104 Опълченец

    17 10 Отговор

    До коментар #82 от "ФАКТ":

    И поляците, и словаците, че и хърватите са славяни, но религията ни е различна. Стига вече с тези мантри за славянството.

    Коментиран от #173

  • 105 Едуард Петров

    27 33 Отговор
    Това е една много войнствена, отвратителна и опасна писаница срещу единствената наистина БРАТСКА ДЪРЖАВА В СВЕТА, РУСИЯ! Можеш да паднеш от кревата, можеш да паднеш от дърво, от гредореда на новострояща се къща от 50-те години на 20 век, можеш да се хвърлиш от голяма височина в дълбока вода и да останеш жив и здрав! НО ДА ПРОПАДНЕШ В ТАЗИ НЕИЗМЕРИМА ДУХОВНА ПРОПАСТ НА ОМРАЗА И БЕЗПАРДОННА НЕНАВИСТ, СЪЧЕТАНИ С ПОШЛО ВИСОКОМЕРИЕ НА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ДУХОВНО ПРОСТ ИНДИВИД, ЕЕЕ, ОТ ТОВА НЯМА НИТО ПРОШКА, НИТО СПАСЕНИЕ ВО ВЕКИ ВЕКОВ! В БЪЛГАРИЯ ИМАМЕ ПОВЕЧЕ ОТ 500 РУСКИ ПАМЕТНИКА, НЯКОЙ СА ТВЪРДЕ ЗНАКОВИ И ИМПОЗАНТНИ! КОЙ СИ ТИ, БЕ КРАТУНО ДУХОВНО ПРОСТА! КЪДЕ ИЗБЯГА, ОТ КОЙ КРАЙ НА СВЕТА СЕ ОБАЖДАШ КАТО ЧЕРНА СТАНЦИЯ! факти СЕ ДОКАЗАХА КАТО ВРАГОВЕ НА БЪЛГАРИЯ И НИЕ ЩЕ ВИ ЗАТРИЕМ, АНАДЪН МУ! ЗАБРАНЯВАМЕ ТИ, ДА ПИШЕШ СМЪРТ И ДА СЕЕШ ВЕТРОВЕ, ЗАЩОТО ЩЕ ПОЖЪНЕШ БУРИ И УРАГАНИ! АААХ, ТВОИТА МАМИЦА ФАШИСТКА!

    Коментиран от #107, #111

  • 106 Прокопий

    11 13 Отговор

    До коментар #102 от "Тенчев":

    Ахде сега обясни, че имената в официалните регистри са едно, а успоредно са съществували чисто български топоними, използвани от населението. Само че картите, нормално за тогава, са турски...
    Давай, иначе, пиши, големи специалисти сте по пропаганда блатните, няма що...
    Нефелни руски фашаистчета
  • 107 Прокопий

    15 16 Отговор

    До коментар #105 от "Едуард Петров":

    Айде, поредния сталинист без грам сиво и с реторика отпреди век, безаналогов...🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 108 Град Симитли

    11 4 Отговор

    До коментар #103 от "Прокопий":

    Чисто българският синоним за теб е "мекере"... андастънларъ?
  • 109 филип ейджи

    12 10 Отговор
    пак ли ще се ходи до берлин
  • 110 реру

    25 4 Отговор

    До коментар #90 от "Руснаците славяни ?":

    "... Публикуването на резултатите може да има непредвидими последици за Русия..."

    Хаплоидният човешки геном на различните ДНК отдавна е разчетен...

  • 111 Опълченец

    22 25 Отговор

    До коментар #105 от "Едуард Петров":

    На мен братя са ми само българите. Няма братски народи. Русофилието е безродие, а путинизма диагноза.

    Коментиран от #132

  • 112 Запознат читател

    18 10 Отговор
    тази е по умна от Херо и е за предпочитане
  • 113 глей те себе си остайте ни нас

    24 9 Отговор
    Абе Welle-то вие как живеете с американците , по братски , или като окупирани ?

    Коментиран от #115

  • 114 Гръч

    19 15 Отговор
    Който не е съгласен да заминава на фронта и подкрепя мадитена зеления наркоман илъжливото нато
  • 115 Град Симитли

    3 1 Отговор

    До коментар #113 от "глей те себе си остайте ни нас":

    По сестрински--смучат си ЖЖйщата!
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Мимчят

    23 12 Отговор
    Ами много ясно,че сме си виновни ние.Правим сечено на държава,която ни е направила държава.Какво искаме тогава да не галят ли след като сме в момента наистина под амерска команда..и сме им враг...

    Коментиран от #127

  • 118 Георги

    17 24 Отговор
    Крадете България от толкова години през Лукойл .През АЕЦ Козлодуй и Белене и през партинйя ни елит и мафия и само ни повтаряте колко трябва да сме ви благодарни.Нямате срам .Нападнахте независима държава и я обвинявате че е виновна

    Коментиран от #126

  • 119 Deutsche Welle е помия

    30 15 Отговор
    Deutsche Welle, няма никакво отношение към България и българите и е най - добре да престане да хвърля ежедневните си помии с пасквилите които фабрикува. Никой не иска да ги чете, само заглавието е достатъчно за да разбереш, че се задава поредната простотия.
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Христо

    16 3 Отговор
    Да, естествено, че трябва да живеят братски.

    Коментиран от #216

  • 122 Факт

    6 4 Отговор

    До коментар #10 от "Последния Софиянец":

    Немските ти приятелчета саботират процеса щото са пълни с рушняци
  • 123 Какви братя, какви простотии...

    13 7 Отговор
    Всеки трябва да си плаща сметките, спазва законите и уважава хората...тяхната идентичност е традиции, пък бил той бял, зелен, черен, християнин или марсианец. Всичко останало са нелепи приказки за неудачници и БайГаньовци
  • 124 Най-после

    7 12 Отговор
    Нормален прочите на поведението на кухата бабишкера путиниска.
  • 125 Слава на свободният свят !

    4 9 Отговор
    Имам двама братя - българите и финикийците !
  • 126 КОГАТО МИ ПОКАЖЕШ ЕДИН ПАМЕТНИК

    16 8 Отговор

    До коментар #118 от "Георги":

    НА ПОНЕ ЕДИН ЗАПАДНЯШКА ВОЙНИК ЗАГИНАЛИ ЗА СВОБОДАТА ТИ ША ТА РАЗБЕРА ХОДИЛ ЛИ СИ В СЕВ. БЪЛГАРИЯ.... ХИЛЯДИ ПАМЕТНИЦИ НА РЪЦКИТЕ ВОЙНИЦИ..... ЗАНЕМАРЕНИ НАРОЧНО ОТ ТАКИВА КАТО ТЕБЕ......
  • 127 реру

    32 13 Отговор

    До коментар #117 от "Мимчят":

    "... Правим сечено на държава,която ни е направила държава..."

    Държавата, за която пишеш я затриха още през 1917 год... заедно с цялата рода на императора...
  • 128 Няма СЪМНЕНИЕ

    14 9 Отговор
    Трябва пак да се ДУМКА до Берлин и Лондон Сити !
  • 129 Българин

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Павел":

    Абсолютно!!!
  • 130 Серъожка

    11 6 Отговор

    До коментар #53 от "Серьожа":

    Явно е,че не си запознат с историята,но да ти кажа,че там където се е решила наистина войната-на Шипка заедно с 1,2,3,4 и 5 дружина на Българското опълчение рамо до рамо са се били и Украинските момци от 35 Брянски и 36 Орловски полкове и двата с постоянно местоположение град Кременчуг,Полтавска губерния на Руската империя.........тоест днешна Украйна.Такива ми ти странни работи ни поднася историята
  • 131 Маринов

    18 21 Отговор
    СЛАВА
    на Всички Истински и Честни Български Патриоти
    дали Живота си за Освобождението на България
    и
    ПОЗОР
    на Днешните Български Предители
    който превърнаха Страната ни в чуждоземна Колония !!!
  • 132 Без 3 март ДРУГИ ЮЖНИ КОМШИИ

    16 5 Отговор

    До коментар #111 от "Опълченец":

    ЩЯХА ДА ТИ СА НЕ САМО БРАТЯ АМИ БАЩА МАЙКА ДЯДО И БАБА..........
  • 133 Мустафата

    14 11 Отговор
    Шести американски флот ни освободил от турско робство.Според Бойкикев.
  • 134 МЕМОРИТО им се е ИЗТРИЛО !

    4 6 Отговор
    Трябва да им се НАЧУКА - ПРЕЗАРЕДИ ново Мемори за още 70сет години напред!
  • 135 Този път ЛОНДОН трябва да ДИМИ !

    13 10 Отговор
    И руската армия да ЦЕНИ !
  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Надежда

    16 13 Отговор
    Как ни карат да обичаме Русия. Забраненият плод най сладък. Колкото повече плюват медии по всичко руско, толкова повече хората харесват Русия и всичко руско. Повтарят едно и също.
  • 138 Казуар

    15 19 Отговор
    Другарко Митрофанова, българите искат да са към Европа, а не към евразийските диктатори.

    Коментиран от #153, #256

  • 139 Коментар

    12 9 Отговор
    Nazistkata пропагандна Дойче веле са се загрижила за Бълагрия и българите.
    Затова ли отровихте цар Борис
  • 140 Коментар

    11 8 Отговор
    Nazistkata пропагандна Дойче веле са се загрижила за Бълагрия и българите.
    Затова ли отровихте цар Борис
  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Надежда

    4 2 Отговор

    До коментар #10 от "Последния Софиянец":

    Дано наистина си последния софиянец, амин дай боже.
  • 143 09876544

    10 15 Отговор
    Няма как Рашистан окупатора съветския режим и днес вие дяволски изчадия да сте ми братя, братята не се убиват нито ограбват нито мразят а вие рашистите сте убийци, грабители и мразещи Христос и Християнството, защото се проповядва любов и взаимопомощ и свободата всеки да прави каквото си пожелае свободната воля дадена от Бога вие не я зачитате

    Коментиран от #165

  • 144 Надежда

    12 6 Отговор

    До коментар #141 от "мразя руските roвeдa":

    О каква омраза, господ да те накаже. Ти направо си фашист. Говедо си.
  • 145 Само да кажа

    13 4 Отговор

    До коментар #34 от "Митрофан Ханъм":

    Как може да са роби и да" лазят и лижат"(според теб),хора,които отдават почит на загиналите за нашата свобода.Според мен роби са точно тези хора,които дебнат откъде духа вятърът и се ориентират накъде да се навеждат.Ще се променят времената и точно такива като теб,друга песен ще запеят.
  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 България

    18 14 Отговор
    Българи и Руснаци са братски народи, а пък ти дето пишеш тази статия не си българин и нямаш нищо общо с братския Руски народ
  • 148 защо

    10 4 Отговор
    Драги ми доцент-политоложе,
    Българият и руският езици са много близки, но някои от думите имат различен смисъл. Например думата "должен", на български е длъжен, но на руски е трябва. Разбирам, че омразата води до необмислени дела, ама сте доцент пък и политолог!??? И ... питайте. Не е срамно.
  • 149 Днес Евро ХИЕНИТЕ цвъркат дорде

    8 11 Отговор
    Събудят Руският Мачо Камачо ! Миша !

    Коментиран от #168

  • 150 По всичко ЛИЧИ !

    6 6 Отговор
    У нас ФАШИЗМА като ТРОСКУТ избуя и иска МОТИКА ! Бъди готов и в партия " Ш М А Й З Е Р " върви при първият XOV !
  • 151 Бивш канадец

    14 7 Отговор
    Дойчовците реват на чужди гробища. Що не си гледате вашата кочинка, щото аллахакбарите са вече 17% от населението - и то без да се броят "гостите" на Меркел!? А и не бъркайте народите и правителствата - това са различни неща - както в Русия и България, така и в Немция!
  • 152 абсолютно

    14 8 Отговор
    ЛОША И НЕПОДХОДЯЩА СТАТИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ НА ТОЗИ ДЕН!!!
    РУСКИЯ НАРОД Е ЕДНО, РЕЖИМА СЪВСЕМ ДРУГО "АВТОРЕ"
    КОСТИТЕ, АВТОРЕ, КОСТИТЕ НА ЗАГИНАЛИТЕ РУСКИ ВОЙНИЦИ ВИЖДАЛ ЛИ СИ ГИ? АЗ ГИ ВИДЯХ, КОГАТО СТРОИХА ЦЪРКВА, НА МЯСТОТО НА СТАРИ РУСКИ ГРОБИЩА, ЗАМИСЛИ СЕ, ПОСЛЕ ПИШИ
  • 153 География

    8 9 Отговор

    До коментар #138 от "Казуар":

    Явно не знаеш, че 42% от Европа е...руска!

    Коментиран от #157

  • 154 Политолог

    12 16 Отговор
    ТОВАРИЩ МИТРОФАНОВА, не щем братство с Русия. Яли сме ви попрата. Имате си братя:Беларус, Сирия, Северна Корея, Еритрея- все кървави братски държави
    Не ви щем, стойте си в Азия и Сибир

    Коментиран от #160

  • 155 Никой

    9 13 Отговор
    В повествованието руските военни често са използват думата " братушки ". Значението обаче не съдържа ласкаво отношение,както десетилетия наред ни внушават учебниците по история писани под руска диктовка. В руските речници думата " братушки " се тълкува ,като иронично обозначение за източните славяни,не точно за българите, по времето на войната. Руската дума с ,която се отнася ласкаво отношение, е " братишка, братишки " тя обаче не е използвана по отношение на българите. Всъшност Украйна е една от основните бази на руската армия за войната през 1877- 1878 г. От къде неукия русофил ще знае това,щом не иска да се освободи от руското си робство.

    Коментиран от #162

  • 156 Съдията Дред

    12 5 Отговор
    Някои много съжаляват, че не може да воюват с Русия до последния български войник.
  • 157 Казуар

    6 8 Отговор

    До коментар #153 от "География":

    Географски да, но като управление и манталитет на крепостни не.
  • 158 09876544

    9 11 Отговор
    Само когато Рашистан окупатора капитолира и напусне територията на Украйна и плати всички репарации за нанесените щети на Украйна и на България през съветския режим тогава можем да говорим за братство и сътрудничество таварищ Митрофано ,нищо лично

    Коментиран от #161, #196

  • 159 Гледайте си работата

    9 8 Отговор
    Швабите да си гледат мигрантите и да козируват на кьомуриканците!
  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 шмотан

    7 5 Отговор

    До коментар #158 от "09876544":

    Я си ходи у Туркийя като ти е домиляло толкоз!
  • 162 Точно никой

    9 6 Отговор

    До коментар #155 от "Никой":

    Такива като тебе си заслужават още да са под османско присъствие. Ласкаво наричани "рая".
  • 163 СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !

    11 12 Отговор
    И у нас ще стане ВЕСЕЛО ! Украина вече е Бар бе Кю , Санду ще харизва Молкова за ЧЕВЕРМЕ а ние за Курбан на Чичо зад Океана ли ще ВРИМ ! Ааз мисля че в партия " ШМАЙЗЕР" при първият XOV ще вървим !

    Коментиран от #175

  • 164 Молдова , Санду за ЧЕВЕРМЕ

    2 5 Отговор
    Я гласи ! А народа наш НА КЪДЕ ЩЕ ВЪРВИ ?
  • 165 Чукун дур

    5 1 Отговор

    До коментар #143 от "09876544":

    Да не бълнуваш за америте нещо?
  • 166 Змиарника РОТ РОТШИТ

    8 8 Отговор
    Трябва да се ИЗГОРИ !
  • 167 Хайли ЛАЙКЛИ !

    8 17 Отговор
    Лондон трябва да ДИМИ !
  • 168 реру

    29 6 Отговор

    До коментар #149 от "Днес Евро ХИЕНИТЕ цвъркат дорде":

    "Събудят Руският Мачо Камачо ! Миша !"

    Щом казваш...

  • 169 Смерш

    13 15 Отговор
    Митрофаница е заядлива леля. Никой не трябва да обръща внимание на приказките и.
  • 170 Ако не бе Русив

    18 7 Отговор
    сега соросите щяха да сервират на турците докато те се забавляват с жените им
  • 171 Громел

    10 7 Отговор
    Братя защо не ни върнете заграбеният 44 година
    Даржавен архив
    Там май има много неудобни
    Неща
  • 172 Мохаммед

    18 8 Отговор
    Точно така ще живеем, да! И да умирате от яд, да се тръшкате, да ревете, тая си е. България и Русия - ВЕЧНА ДРУЖБА! Напук на душманите!
  • 173 Баро

    8 11 Отговор

    До коментар #104 от "Опълченец":

    Колко славяни видя у България те отдавна се претопили време е да се припознаваме като БЪЛГАРИ НЕ КАТО СЛАВЯНИ
  • 174 Студопор

    20 10 Отговор
    Няма как да повярвам на прогнилите лъжи на дойче зеле!! Първо ни спряхте руската телевизия, за да не можем с очите си да видим и с ушите си да чуем какво говорят руските управляващи, сега ще ми казвате кой какво е казал...! Няма как! Пропаганда!!
  • 175 Баро

    12 2 Отговор

    До коментар #163 от "СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !":

    СССР ВЗИМА ВЛАСТА ОТ РУСИЯ С ПРЕВРАТ ТЕ ДАЖЕ НЕЗНАЯТ КОИ СА КАКВА СЛАВА
  • 176 Длвф

    9 5 Отговор
    Тъпа статия
  • 177 Благодарим за поканата, но

    8 18 Отговор
    резултата, който видяхме от братските отношения на Украйна с Русия, са загубите й, на суверенитет, на независимост и на териториална цялост, подпомогнати, не без любезното съдействие на подкупни украински политици! В това отношение, няма голяма разлика и от нас, защото пред Русия, ние винаги сме със снети гащи и винаги губещи! От тая гледна точка, най добрата гаранция за справедливост ще е, ако се въздържаме от всякакви взаимоотношения с нея!
  • 178 Свободни българи

    18 12 Отговор
    Лицемерни са само америкофилите и предателите мразищи България истинските 🇧🇬българи са за братска дружба със Русия 🇷🇺🇧🇬🇷🇺 СЛАВА НА ВЕЛИКА РУСИЯ

    Коментиран от #182

  • 179 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 180 Иванушка🇺🇲

    8 15 Отговор
    Не може да бъдем "братя" с убийци и фашисти. По ръцете на тези "братя" е кръвта на невинни украинци. Никога доверие на Русия.
  • 181 ХАХАХА

    2 0 Отговор

    До коментар #96 от "Неутрално":

    А Вие сте натурално ...... дори не бих искал да запазя достойнството Ви ,защото едно ...... няма такова! Дали пишейки на Вие сте по малко такова ?
  • 182 СССР

    13 14 Отговор

    До коментар #178 от "Свободни българи":

    С "Великата ви Русия" вече е свършено. Започна началото на края на путинска росия.
  • 183 Дядо

    15 7 Отговор

    До коментар #3 от "ХАХАХА":

    Медията е и откровенно българофобска. Не си струва да се чете. ДеВе са абсолютни морални инвалиди, които си мислят, че със статии, пълни с долнопробна пропаганда, може да манипулират и разрушават българската националност.

    Коментиран от #186

  • 184 НЯКОЙ

    19 5 Отговор
    Личното мнение на автора е такава боза че по добре да не ни го беше предлагал. Изсмукани от пръстите манипулативни обвинения и само в ,,правилната,, проамериканска линия. Е ние от историята си знаем че на еничери доверие не може да се има. С патос се споменава анексията на Крим, но нито дума какво я наложи. Нито ред за незаконния фашистки преврат в Киев организиран, проведен, платен и ПРИЗНАТ от американците. Е няма да успеете.Няма да ни промиете мозъците колкото и да се пънете няма да ни избиете от главите факта че Русия води Руско турска освободителна война и ни връща държавата. Няма да успеете да ни накарате да забравим нито факта че руснаците плащат и със кръв и със средства, финансирайки тази война, и с дипломатически усилия правото ни да имаме държава. И ако има посланик в България който е ЗАСЛУЖИЛ да говори то това е именно Н. Пр. Госпожа Митрофанова.А такива като авторът на ,, личното мнение,, времето и историята която днес се пише ще им отредят заслуженото място. Защото предателството и неблагодарността са грехове и във Вечната книга.
  • 185 Братята

    9 16 Отговор
    То и Украйна е " братска " страна, ама я нападнахте и се опитвате да я унищожите! Вашта долна ватенска ......!
  • 186 ХАХАХА

    15 6 Отговор

    До коментар #183 от "Дядо":

    Пропагандата им е жалка и става все по отблъскваща. С такава пропаганда се създават повече русофили ,отколкото без нея. Откровено казано преди 10 .11 .89 имаше по малко русофили от сега.

    Коментиран от #189, #200

  • 187 Щом Фашизма и Криминал Капитализма

    3 3 Отговор
    У нас , като ТРОСКУТА ИЗБУЯ с " мотиката " за тесане бъди готов и при първият ZOV на партия " Ш М А Й З Е Р " се отзови !
  • 188 Фо14

    4 15 Отговор
    Странното е че повече сме братски народ с турците ,отколкото с руснаците. Все пак с турците 500 години сме били в една империя. И двата народа ядем кьопоолу, мусака,таратор, сърми. Докато с руснаците какво общо имаме. Далече са, външно не си приличаме, нямаме обща кухня.
  • 189 Дядо

    15 4 Отговор

    До коментар #186 от "ХАХАХА":

    Образователната система я прецакаха. Чувам, че сега и няквкви западни "ценности" се опитват да прокарват там. Освен това - локдауни и пандемии. Ами в крайна сметка имаме едни лесно манипулируеми млади хора, в които се насажда само омраза. Няма критично мислене. Борбата няма да е лесна.
  • 190 ОСВОБОЖДЕНИЕ, СЪЕДИНЕНИЕ , Земите ни

    11 2 Отговор
    Приобщение : Охридско, Кукуш, Ксерес, Драма, Гюмюрджина, Одрин, Люлебургас и Чаталджа ИМАШЕ КОГАТО БЯХМЕ само със РУСИЯ ! После Запада ни ОКАСТРИ и на ДВЕ ни раздели и Източна Румелия на Султана подари ! Както искаш го кажи но ЧОРБАДЖИИТЕ ни са ПРОДАЖНИТЕ МАСКАРИ и Сега и Преди - все тъй върви ! Време е за " Ш М А Й З Е Р " и рахата си и ний да видим !

    Коментиран от #197

  • 191 вятъра на промяната

    8 15 Отговор
    Митрофанова в стремежа си да покаже величието на Русия за толкова години демонстрира само високомерие и до сега не е промълвила и една дума на български. Редица посланици с радост демонстрират знанията си по български, но не и въпросната особа.
  • 192 Време РАЗДЕЛНО вече настава

    3 1 Отговор
    И за ЧВК " Владигеров " носталгия НАЗРЯВА !
  • 193 Време е за ГЛАС НАРОДЕН !

    1 0 Отговор
    И ПОРОЙ да се ЗАВЪ.ТИ !
  • 194 Време е за ГЛАС НАРОДЕН !

    3 0 Отговор
    И ПОРОЙ да се ЗАВЪРТИ !
  • 195 Много лошо

    0 1 Отговор
    Дразнител.
  • 196 Баро

    7 10 Отговор

    До коментар #158 от "09876544":

    А живота на българите истезавани и убити по лагерите как ще плати

    Коментиран от #198

  • 197 Баро

    8 13 Отговор

    До коментар #190 от "ОСВОБОЖДЕНИЕ, СЪЕДИНЕНИЕ , Земите ни":

    Как не те е срам да лъжеш накълвана ушанка
  • 198 Ха хо

    1 2 Отговор

    До коментар #196 от "Баро":

    Ти!!!

    Коментиран от #201

  • 199 !!!?

    10 12 Отговор
    Братушкането - кремълският вариант на Истанбулската конвенция !!!?

  • 200 Баро

    11 2 Отговор

    До коментар #186 от "ХАХАХА":

    Що ти е толко чудно
    Преди 89 та всички бяха подтиснати а сега си свободен да правиш каквото искаш не говоря за престъпления
  • 201 Баро

    2 1 Отговор

    До коментар #198 от "Ха хо":

    Какво ти???
  • 202 рософил

    12 12 Отговор
    Слава на Русия бок-лу-ци.

    Коментиран от #203

  • 203 Д. Г. Д.

    5 4 Отговор

    До коментар #202 от "рософил":

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  • 204 Само да допълня

    8 4 Отговор

    До коментар #39 от "Американско говедо":

    Освен това се оказа,че е най-големия доставчик на боеприпаси и стрелково оръжие за укронацистите.
  • 205 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 206 ауууу

    17 7 Отговор
    Дойче веле - ИНФОРМАЦИОНЕН ПАРЦАЛ!
  • 207 анонимен

    14 5 Отговор
    ами ние си живеехме братски и нямаше лицемерие.Миговете дето още литят са руски, ПВО-то ни също. Имаме някакви самолети ,които не са руски , ама те на хартия. Атомната ни централа и тя по руска технология. Заводите ни бяха построени по времето когато имахме братски отношения с Русия. После всичко продадоха и нарязаха на скрап. Сега нямаме заводи,нямаме промишленост, скоро и енергетика няма да имаме. Лицемери са тези които ни съсипаха, а това не са руснаците

    Коментиран от #211

  • 208 # идиоти вън

    9 4 Отговор
    Е що па да не живееме братски бе Deutsche Welle, кво искате да се биеме ли като в първата и втората война ли заради вашите интереси?!?!?! Правете любов, ноневойна!
  • 209 БЪЛГАРОФИЛ

    7 10 Отговор

    До коментар #17 от "Българите имат памет":

    ТИ НЕ СИ БЪЛГАРИН А РУСОФИЛ ИМА РАЗЛИКАААААААААААААААААА
  • 210 Ддд

    14 8 Отговор
    Трябва да се държим като окупирана и робска държава на САЩ и с никои не бива да общищуваме .Вашингтон забранява . Краварски терористи.
  • 211 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 212 БЪЛГАРОФИЛ

    7 10 Отговор

    До коментар #23 от "ПО ТОЧНО":

    ПО ДОБРЕ ДА ТИ УДАРАТ ШАМАР ОТКОЛКО ДА СА ЛИЦЕМЕРНИ БРАТУШКИ
  • 213 БЪЛГАРОФИЛ

    3 0 Отговор

    До коментар #25 от "Мда":

    БРАВО
  • 214 ТрампЛин

    7 7 Отговор
    Аз и брат си бих заплюл ако посегне на чужд имот!

    Коментиран от #218

  • 215 Равнопоставеност

    11 7 Отговор
    Очевидно е намерението на запада да забие клин във вековните ни добри отношения с нашите освободители. Много се радвам, че това е разбрано и от Руска страна защото освен шарлатани в България има и достойни хора.

    Коментиран от #220

  • 216 Ко рече?

    5 7 Отговор

    До коментар #121 от "Христо":

    Зависи какво имаш предвид под братски. По младият, но по едър брат да обяснява на по възрастният как да живее, и че трябва да му се чувства вечно задължен, че преди години му е помогнал, някак си не го разбирам като братска любов!
  • 217 Ош Кош

    14 3 Отговор
    Жалки опити на многополовите да повторят украинския сценарий в България. Но тук ще ударят на камък. Едно качество на българина е, че е упорит като магаре - колкото повече го насилват да прави нещо, той напук отказва
  • 218 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 219 Наркомандо

    8 7 Отговор
    Чест прави на козяшкото тролейно депо, че работи с двойно повече персонал на празника. И са ги оборудвали със сменячки на адреса да си слагат сами плюсове.
  • 220 ТрампЛин

    7 9 Отговор

    До коментар #215 от "Равнопоставеност":

    Боли го Запада фара за нашите чувства и нашата История! По-скоро русия е тази която усеща че и се изплъзва една дългогодишна колония! Излизат на яве лъжите разпространявани у нас по времето на комунистическия Режим, за “Освобождението” от Османско иго, за “Освобождението” от хитлерофашистко иго….

    Коментиран от #222

  • 221 Zвяра 🇷🇺

    7 12 Отговор
    Време е Русия да унищожи предателска и неблагодарна държава ....

    жалко дето единствено руски войници са умирали за да съществува днес България

    а за благодарност България 3 пъти е срещу Русия ....

    4-ти път не трябва да има ...

    Коментиран от #223

  • 222 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 223 ТрампЛин

    5 10 Отговор

    До коментар #221 от "Zвяра 🇷🇺":

    “Родолюбецо”, не хвърляй Родината си ма кучетата!

    Ако четете финала на 3 член на Санстефанския мирен договор, там се казва следното: Когато се очертаят границите между Турция и Сърбия, тогава ще бъде поканен и български представител.
  • 224 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 225 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 226 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 227 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 228 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 229 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 230 ТрампЛин

    9 12 Отговор

    До коментар #229 от "м да":

    Русия не за първи път прави това! Всеки път когато. България се опита да се отскубне от прегръдката на руския питон, получаваме удари от любов!
    По време на управлението на Стефан Стамболов ( 1887 - 1894), Русия едностранно къса дипломатическите отношения със България. Изненадващо, отървавайки се от своя опекун, Родината ни отбелязва невиждан и до днес, подем в своето развитие.
    Заради своите възгледи и твърдата ръка с която е управлявал България, Стефан Стамболов е убит по особено жесток начин. На 3 юли 1895 той бива буквално насечен на парчета от трима наемни убийци. Зад самото убийство като поръчители личи и дългата ръка на Русия. Наемните убийци пък принадлежат към ВМРО, на която организация се приписват десетки други политически убийства от това време!
  • 231 DW нее ваша Работа, как ще се Разбират

    12 7 Отговор
    Руснаци и Българи!! Вие Единствено насъсквате да има проблеми и не Разбирателство! ЩЕ ДО ЖИВЕЕМЕ ДА БЪДЕТЕ ИЗГОНЕНИ ОТ БЪЛГАРИЯ, КАТО НЕДРУЖЕЛЮБНА, ВРАЖЕСКА, МЕДИЯ! ВИЕ СЕЕТЕ ВРАЖДИ И МОЗИВЕРЛЪК!!
  • 232 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 233 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 234 младен иванов

    12 6 Отговор
    Русия отново е черната овца,а Брюксел и Вашингтон,са света вода ненапита.Не е ли време да спрем вече с това отвратително чуждопоклонничество- преди на изток,а сега на запад????Още ли ще продължаваме да се заблуждаваме,че живеем в т.н европейска демокрация,която се изражда в нов тоталитарен строй??? Брюксел обяви,Брюксел реши,Брюксел заповяда- това не е демокрация.

    Коментиран от #243

  • 235 Ангеларий

    10 7 Отговор
    Дойче зеле е най продажната и некомпетентна агенция.
  • 236 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 237 Некой си...

    0 1 Отговор

    До коментар #218 от "Фекален макарон":

    Блонди..ти ли си ма...айде не се прай на отварячка...
  • 238 тъп_сайт

    12 9 Отговор
    България никога не е била добре когато е била в близки отношения с руснаците-те това братство го разбират някак си по тяхному-ние сме малкия брат и винаги и всичко трябва да изпълняваме на големия брат.Не ми е нужно на мен това "братство"

    Коментиран от #239, #240, #248

  • 239 Zвяра 🇷🇺

    5 11 Отговор

    До коментар #238 от "тъп_сайт":

    а щото диктаторите и убийците САЩ и ЕС .... България просперира и се развита
  • 240 Zвяра 🇷🇺

    7 12 Отговор

    До коментар #238 от "тъп_сайт":

    България се развива единствено когато е с Русия


    България с ЕС и САЩ бива ограбвана и унищожавана ....

    Коментиран от #250

  • 241 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 242 Пеци

    12 3 Отговор
    И от това "длъжни" никой не иска с вас да живее в руският безправен свят.
  • 243 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 244 9689

    4 8 Отговор
    DW,запазете си мнението за недоумението Шолц.
  • 245 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 246 номер три

    6 3 Отговор
    като спечели възраждане изродите ще живеем по братски както преди
  • 247 бай кольо

    2 4 Отговор
    абе deutsche welle що не си гледате дойчо краварската джендърия
  • 248 бай кольо

    0 3 Отговор

    До коментар #238 от "тъп_сайт":

    вярно през двете световни войни когато живеехме братски с германия бяхме зер гут
  • 249 Незнаещ

    4 3 Отговор

    До коментар #6 от "Павел":

    А руската пропаганда кога ще я спрем?Искате да се закрие една протурска партия,а за проруските и дума не обелвате..

    Коментиран от #255

  • 250 Киркор

    3 0 Отговор

    До коментар #240 от "Zвяра 🇷🇺":

    Прав си,затова сме на първо място по бедност,по корупция,по присвоявания...
  • 251 !!!?

    3 1 Отговор
    Без България нямаше на има Русия, а щеше да си е Московски Улус !!!?
  • 252 Гост

    1 1 Отговор
    Аре, чужди манипулатори от еврофеския съюз да не ми казват, какви били отношенията ми с брат ми, става ли? Само ми ставате още по-противни.
  • 253 Гост

    1 1 Отговор
    Поколенията ще помнят, коя медия е допуснала мерзостта, да публикува подобна отврат на националния ни празник.
  • 254 Ссср

    1 1 Отговор
    Да живее Русия долу ЕС и сащ
  • 255 Няма

    0 1 Отговор

    До коментар #249 от "Незнаещ":

    ....руска пропаганда, фашингтонче.
  • 256 Булаир Фружин

    0 0 Отговор

    До коментар #138 от "Казуар":

    Евразийски са тия в Англия, Шотландия, Германия... Първите им са кой индиец, кой мюслиманин, кой турчин.